Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a (7917 db)

Mennyire igaz az a mondás, hogy ha a jelenlegi nem tudja feledtetni az előzőt, akkor nem az igazi?

Mennyi id?t kell adni az újnak? Ha nem felejtek, akkor szakítani?

Legjobb válasz: Nem feltétlen igaz. Azt is jelentheti, hogy nem tudsz túllépni az elõzõn, és akkor aztán igazán mindegy, hogy ki lesz a következõ, mert még te nem vagy kész egy komoly kapcsolatra.

Nem feltétlen igaz. Azt is jelentheti, hogy nem tudsz túllépni az elõzõn, és akkor aztán igazán mindegy, hogy ki lesz a következõ, mert még te nem vagy kész egy komoly kapcsolatra.
Hát, ha tudatosan táplálod magadban az elõzõt, akkor mondjuk nem biztos, hogy a másikat minõsíti az, hogy nem tudsz túllépni. Mondjuk úgy eleve értelmetlen összejönni valakivel, hogy a másikon nem vagy még túl.
Ahhoz azért gyomor kell, hogy valaki (fõleg nõ létére) úgy szexeljen valakivel, hogy közben másba szerelmes. Meg a jelenlegije is egy jó nagy balfék, hogy beéri a pótlék szerepével.
Eleve ne kezdj új kapcsolatba, amíg nem vagy túl az elõzõn.
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy nem tökéletes minden, de szeretjük egymást és megoldjuk közösen.
Fél éve?? Akkor az a srác fülig beléd lehet zúgva ha nem látja h mi folyik nálad.
Ha igazából az új hidegen hagy akkor nem volt a legjobb választás, de azért 2-3 napot tölts el vele. És ha nem változik semmi akkor nem õ az.
A kérdező hozzászólása: Több mint féléve vagyunk együtt és rengeteget gondolok rá és arra, hogy milyen lenne újra vele lenni.
Ha egy-két hónap után sem megy a felejtés, akkor hagyd.Nem Õ a Te embered.
Ahhoz azért gyomor kell, hogy valaki (fõleg nõ létére) úgy szexeljen valakivel, hogy közben másba szerelmes. Meg a jelenlegije is egy jó nagy balfék, hogy beéri a pótlék szerepével. nõ vagy férfi vagy?
Igaz....
Ha magamból indulok ki, szerintem ez abszolút nem igaz.Akit utálok, azt megvetem, és akit megvetek, azt soha nem fogom magamhoz közel engedni.Egyébként véleményem szerint általánosságban is igaz, hogy ennek elég kicsi az esélye.
Néhány ember azért utálunk, mert szerettük, de óriási csalódást okozott nekünk, nagyon megbántott, holott nem ezt érdemeltük.
Nálam csak nagyon ritka esetben. Szóval nem mindig.
Még sosem hallottam ezt... De leírom a példám: Van egy tök csinos, korombéli (~1 évvel idõsebb) nõ az ismeretségi körömben. Lehet, hogy még tetszene is, ha... Amikor ebbe az körbe kerültem ~1 éve, egyszer odajött hozzám bemutatkozni. Nem váltottunk, csak 3-4 mondatot, de nagyon csúnyán megbántott. Azóta 5 méterre kerülöm, mint a mérget. És minél többször eszembe jut, amit mondott, annál jobban felháborít és annál jobban utálom. Annyira rossz volt az elsõ benyomás, hogy többet nem is akarok róla megtudni. Szûrd le, hogy ez megválaszolja-e a kérdésed.
Tudod, én igazán, úgy Igazán rühellem az ostoba embereket. Ebbõl kiindulva kétlem, hogy kebel barátaimnak fogadnám õket.
Szerintem általánosságban nem, magamból kiindulva sem. - de az irigy és féltékeny és elfogadni képtelen embereknél lehet igaz.
Igen igaz, meg az is igaz, hogy a legnagyobb ellenségekbõl lesznek a legnagyobb szerelmek
Csak néha, nagyon néha nagyon ritkán :) Én akit utálok azoknak a többségét föld alá temetném.
Van ilyen.

Szerintetek mennyire igaz az a mondas hogy: "Ha megcsalod a baratod valaszd a masodikat (szoval akivel megcsaltad) mert ha az elsot igazan szeretted volna nem csaltad volna meg? "

Legjobb válasz: Ha megcsalod az elsõt, akkor tényleg nem szeretted igazán, de akivel megcsaltad, ha van egy csöpp esze, nem marad veled, mert vele is ugyanúgy megteheted.

Ha megcsalod az elsõt, akkor tényleg nem szeretted igazán, de akivel megcsaltad, ha van egy csöpp esze, nem marad veled, mert vele is ugyanúgy megteheted.
Ráadásul a másodikat sem szeretted annyira, hogy szakíts miatta.
Arról nem is beszélve, hogy a megcsaló magát sem szereti. Ha szeretné, akkor szembenézne önmagával, tisztázna az igényeit, vágyait, álmait, elvárásait... és akkor ennek megfelelõ partnert keresne. A megcsalás mindig egy hiányt pótol, de szerintem a megcsalók talán pár százaléka tudná megmondani, hogy esetükben ez mi :D

Még mindig igaz az a mondás Berlinre, hogy ha valaki visszatér oda egynéhány év után, szinte rá sem ismer, annyi minden változott ott?

Legjobb válasz: En meg soha nem tertem vissza egynehany ev mulva, de itt elek, es az igaz, hogy nagyon gyorsan valtozik.

En meg soha nem tertem vissza egynehany ev mulva, de itt elek, es az igaz, hogy nagyon gyorsan valtozik.

Igaz az a hír miszerint tavasszal jön egy újabb Rammstein koncertDVD?

Legjobb válasz: Igen, igaz a hír! Áprilisban jön, és egy New york-i koncertfelvétel lesz. (Ha engem kérdezel, én nem értem miért pont egy amerikai koncertet választottak erre a célra, de mindegy.) Emellett szintén Áprilisban elvileg ki fognak adni egy greatest hits albumot is, amin új számok is lesznek. ELIVLEG Reméljük igaz az utóbbi is.

Igen, igaz a hír! Áprilisban jön, és egy New york-i koncertfelvétel lesz. (Ha engem kérdezel, én nem értem miért pont egy amerikai koncertet választottak erre a célra, de mindegy.) Emellett szintén Áprilisban elvileg ki fognak adni egy greatest hits albumot is, amin új számok is lesznek. ELIVLEG Reméljük igaz az utóbbi is.
*ELVILEG
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én is így tudtam. :) hát én mindenesetre nagyon várom. :) remélem lesz legalább annyi anyag rajta, mint a Volkerball-on. :) azért egy Rock am Ring-et keveselnék...

Szerintetek igaz az a mondás hogy akkor jössz rá mit veszítettél, ha már elveszítetted?

Veletek volt màr ilyen, hogy elhagytad a volt baràtodat/baràtnõdet, majd mikor neki lett màsik kapcsolata, ràjöttél hogy egy kincset hagytàl el? Ha az exed egy külsõre is elég vonzò, "kelendõ", belül nagyon értékes, hozzàd illõ ember volt, de szakítàskor mégis úgy érezted, nem tudtad õt szeretni igazàn, "nem õ az igazi". Akkor ezt késõbb megbànhatod, ha màr végleg elveszítetted, mert talàlt helyetted màst, akit ugyanúgy szeret és tisztel, mint ahogy téged anno? Ha mondjuk ràjössz, ez az ember valòban egy jò ember volt, és egy màsik ember talàn soha nem fog téged úgy szeretni és megbecsülni, mint ahogy õ?

Legjobb válasz: "Ha"... "ha"... Van akinek igaz, van akinek nem. Van aki utólag csak a szép dolgokra emlékezik, és így az egész jobbnak tûnik. De valójában nem véletlenül szakítottak, mert nem mûködne. Hiába egy "kincs" az az ember. Nekem minden szakítás után ilyesmi érzésem volt, mert elvesztettem valakit, aki amúgy csodálatos ember. Így megy ez. De ettõl még nem menne.

"Ha"... "ha"... Van akinek igaz, van akinek nem. Van aki utólag csak a szép dolgokra emlékezik, és így az egész jobbnak tûnik. De valójában nem véletlenül szakítottak, mert nem mûködne. Hiába egy "kincs" az az ember. Nekem minden szakítás után ilyesmi érzésem volt, mert elvesztettem valakit, aki amúgy csodálatos ember. Így megy ez. De ettõl még nem menne.
Igen velem ez történt.
Volt, ilyen.. Szakítottunk aztán rájöttem mekkora hülye voltam.. Kibékültünk újra szakítottunk kis idõ és a távolság valamint az idõ megtette áldásos hatását.. Tisztán látva inkább hálás vagyok azért, hogy szakítottunk.. Néha az ember becsapja amgát.. a szakítás után sok a szép emlék, hiányzik az illetõ, kicsit olyan magaslatokba emeljük, ahol nincs.. ha lecseng a dolog és logikusan végig gondolod miért szakítottatok már máshogy látod..
Nem fordulok vissza, oka volt, hogy szakítottunk.
De van ám fordítva is! Rájössz hogy elveszítetted azt ami eddig tönkretette az életed és tátámm...rájössz mennyivel jobb
igen maximálisan igaz tapasztaltam nem egyszer sajnos

Szerintetek is igaz az a mondás:miszerint mindenki megkapja a maga "jutalmát" az életben aszerint, miszerint viselkedik az emberekkel, vagy amilyen életet él?

Ha van példátok írjátok meg személyes tapasztalataitokat ezzel a témával kapcsolatban,mert arra vagyok kíváncsi,hogy az élet (vagy a jó Isten) mennyire szolgáltat igazságot?

Legjobb válasz: Szerintem igaz mert van 1 nagynéném aki az összes családtagjával szemétkedett és most olyan egyedül van és szegényen...

Szerintem igaz mert van 1 nagynéném aki az összes családtagjával szemétkedett és most olyan egyedül van és szegényen...
Ha magamból indulok ki nem igaz. Kedves vagyok, törõdõ, de valahogy csak a rossz jár ki.
Nem, nem igaz és példát mindenki lát maga körül, csak körül kell nézni..
Nem feltétlenül igaz, az Élet nem olyan, mint a népmesék sajnos.Igazából az szenved a legtöbbet, aki jóindulatból cselekszik, pont a jószívûsége miatt.A gátlástalan emberek úgyis átgázolnak majd Rajta.A gonosz emberek pedig legtöbbször élnek, mint hal a vízben, nem hiába a rafináltságuk, és a kétszínûségük.Hozzáteszem, a legtöbb ember szemében csakis akkor vagy , , szuper", ha benyalod és eladod magad.Ha visszahúzódsz, de rendes vagy, akkor Te leszel a szálka sokak szemében, ha pedig egyszer kinyitod a szádat, azért leszel gonosz szemétláda.Nincs igazság.
Szerintem igaz egy kicsit biztos, mert ha te kedves vagy meg segítesz másoknak õk is kedvesek lesznek veled (feltéve ha nem olyan taplók hogy nem) és ha meg undok vagy mások sem lesznek kedvesek veled. Pl. van olyan barátod, ismerõsöd akinek bármikor elmennél segíteni akármit, és egy csomó más embernek nem.
apám elhagyott minket mikor kicsi voltam, és még le is akart húzni rendesen. kevés jó szava volt hozzám az életben, a tettei meg... hát, nem is mondanám apámnak. nos, õ most csinált másik két gyereket, 10 éve házas a feleségével. nagy házban, boldogan élnek, mindent megengedhetnek maguknak. a nagyszüleim, akik mindent megtettek értünk, õk meg borzalmas szenvedések közt élték le életük utolsó hónapjait. nem ismerek hozzájuk hasonló nagyszerû embereket... szóval az élet nem igazságos, az eddigi tapasztalataim szerint.
Igaz is, meg nem is... Nem, mert messze nem így van ebben a szûkebb értelmû életünkben. Mivel kapunk feladatokat is az életben, és az életünk elõtti idõk is hatnak az életünkre, amire nincs ebben az életben direkt rálátásunk. Tehát ha azt a szúkebb életet vesszük, amit szinte mindenki ért alatta, nem. Mégis: igen, mert az élet örök!!
nincs igazság:( sztem
szerintem sajnos nem igaz, csak jól hangzik gonosz, rosszindulatú embereknek ezt mondani, hátha észbe kapnak. Ismerek jó pár öreget, akik életükben nem sok jót tettek, mégis megvannak.
Mindenért fizetünk csak lehet hogy nem holnap vagy holnapután hanem késõbb, de a természet ilyen mindenért fizetnünk kell.És remélem hogy mindenki megkapja a méltó büntetését.
csatlakozom a 13:49.eshez
Igazság az életben nincs, mert a saját munkádat, tanulásodat túl sok tényezõ és körülmény befolyásolja. Mindent nem tudsz kiszámítani, amit nem tudsz irányítani az pedig bajt okozhat, és ebbõl aztán igazságtalan helyzet is fakadhat. Én mindenkinek segítettem, de valahogyan a végén senki nem tud soha segíteni nekem, ha éppen bajban vagyok. Ami néha jónak tûnik, az késõbb rossz is lehet. Pl.: összeköltöztünk a testvéremékkel, segítettünk nekik álláshoz jutni, aztán most meg ellenünk fordultak.
Úgy gondolom igaz, de azzal a kiegészítéssel, hogy lehet olyan, hogy egy felmenõ tett valami rosszat és a leszármazott bûnhõdik miatta. Én ebben hiszek.
Nos az extra szemét emberekrõl ne vegyünk tudomást ra válasz. Engem egy ilyen extra szemét beperelt, na most hogyan ne vegyek róla tudomást? Veszítsem el a pert? Mert már fenyeget a következõvel.
Sajnos én is azt tapasztalom, hogy mindig a jó emberek szívják meg. De azért megkapja az is, aki szemét, csak nem abban a pillanatban, amikor elkövette, hanem sokkal késõbb.
dühös voltam exemre, aljas volt velem, bosszút akartam állni, barátnõm mindig mondta nekem ezt, én hittem is nem is, exem azóta is éli világát mindene megvan, én meg azóta is kínlódok, és nem tudom kiheverni a történteket. szóval egyelõre nem igaz
Sziasztok, lehet, hogy én támasztok magammal szemben nagy elvárásokat, de amikor valaki csúnyán viselkedik velem és elkezdem keresni az okokat, akkor rájövök, hogy én is hibáztam, lehet, hogy csak nem fogalmaztam világosan, lehet, hogy nem vettem figyelembe, hogy másnak más érzése és szemlélete van, lehet, hogy túl heves voltam bizonyos szituációban és ezzel elnyomtam másokat.Szóval azért szerintem az élet dolgaiban magunkba is kell nézni picit.Természetesen találkozni olyan emberekkel, akik folyamatosan kihasználnak és szó szerint leszívnak minket, de akkor azt mi magunk vonzottuk be, mégpedig azért, mert mi is hasonló szinten vagyunk.Szóval én ezt gondolom, az élet folyamatos tanulás, elemzés és ne csak a másikba keressük a hibát.Az extra szemét emberekrõl pedig vagy ne vegyünk tudomást, vagy ne szálljunk velük vitába és akkor nem tudnak majd velünk mit kezdeni.
Ez a munkaban es az elet aprosagaiban tenyleg igy van... de sajnos az emberi kapcsolatokban, a szerelmben nem. hogy miert azt nem tudom.. szornyu erzes, amikor a masik kezebe adod a szerelmed, az eleted, a mindened, mert ugy erzed o is szeret... mindezt latva es tudva is kepesek az emberek porig alazni a masikat. tudom hogy nem ezt kene gondolnom, de remelem hogy ezeket az embereket sosem fogja ilyen fajdalom erni, sosem kell majd ennyit szenvedniuk ilyesmi miat.....
Az ilyen nagy dolgokban szerintem hiába keresed a racionalitást, vagy vallásos vagy és akkor találsz rá magyarázatot vagy nem (én sem vagyok az sajnos). De a mindennapi dolgokban szerintem van benne valami, pélsául, ha valem egy boltban az eladó bunkó módon viselkedik azonnal ott hagyom az egészet és biztos nem veszek semmit. Vagy a saját munkámban szívesen segítek olyan dolgokban is másoknak ami nem lenne a feladatom és ezt észre is veszik és úgy érzem ezért sokkal segítõkészebbek velem is.
A kérdező hozzászólása: Húha...gyerekek ez aggasztó....-de MIÉRT ILYEN AZ ÉLET?vAGY A JÓ iSTENNEK CSAK A JÓ EMBEREK KELLENEK ELÕSZÖR??????
A kérdező hozzászólása: na az utolsóval nagyon egyet tudok érteni, s persze az összes többi válaszadó gondolata nagyon elgondolkodtató....-de miért van ez így?Pld a mamám miért halt meg 36 évesen méhnyakrákba azért, mert a papám, aki nõzött haza vitt minden jó kis bacit, s õ elélt még 40 évet vígan, s nem szenvedett, mikor meghalt?A nevelõapám, aki taníttatot, szeretett, mindent megadott nekem, nagyon igazságos ember volt, és nagyon okos is miért halt meg 48 évesen tüdõúrákban?És az "édesapám" aki gyerek korom óta leszarja a fejemet mnég most is 60 évesen vígan él, gazdagságban, jó egészségben, mint hal a vízben?Most akkor legyünk rossz emberek?????
A kérdező hozzászólása: Hát igen....sajnos én is csak eddíg azt vettem észre, hogy a jó emberek, ekiknek jó szívükvan, mindenin, akin tudnak segítenek-õk általában szegénységben, de SZERETETBEN ÉLNEK :) S vannak olyan rokonaim is, mint pld. apám, aki a gonosz embereknél is 1000-szer gonoszabb, de az életben szerintem az egyik legsikeresebb , akinek mindene megvan, gusztustalanul gazdag, a második feleségének a lányainak lakásokat vett, és autót, sõt évente nagy kivizsgálás, olyan gépekkel, amikrõl Ti nem is tudtok, hogy van ilyen Magyarországon, az állam pénzén, és még sorolhatnám, ...ja én pedig nyomorgok, és beteg is lettem, írtam neki, de nem is méltet válaszra... Így éljük le az életünket, hogy nem kíváncsi énrám, elvan õ nélkülem...azon gondolkodom, hogy le fogom nagyon csúnyán égetni a munkatársai elõtt, mert nehogy már én keresem õt, kértem segítséget és a füle botját sem mozdítja meg....milyen ember az ilyen?Még egy idegennek is adok enni, ha látom, hogy éhes?Mit vétettem én neki?????

Igaz az a hír, hogy a 2 ünnep közt kapunk csp-ot?

mert 5.ig meg kell kapniuk a kártyásoknak és 6.-án kezdenek dolgozni

Legjobb válasz: nem igaz

nem igaz
te mit olvastál?Íratam, hogy csak januárban lesz!!szerencsére nem kell várnom a csp-t
"sok emberben remény keltenek, h elõbb jön, " Én csak erre reagáltam.
pont a remény eloszlatás miatt kérdeztem meg
Megint kezdõdik...:-)
A kérdező hozzászólása: Engem nem nagyon érdekel..:) Nekem mindegy mikor hozzák.Csak az egyik csoportomban kérdezték, gondoltam felteszem kérdésnek.:) Hátha okosabb itt valaki..;)
De tudjatok az az undorito azoktol akik lepontoznak h normalisan is irnak ide rengetegen es megis lepontozzak. Gusztustalan "emberek" leteznek.
Szerintem dolgoznak mar 2-an es utalas is lesz...
Én amikor legutóbb néztem a mák honlapját rajta volt az ünnepi menetrend, jan.2-án már dolgoznak , biztos nem fognak utalni két ünnep között.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); megjött a mák-tól a válasz.Ahogy gondoltam NEM lesz utalás két ünnep között. Tisztelt Ügyfelünk! A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Osztályára érkezett elektronikus levelét megkaptuk. Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult. Kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk: A családtámogatási ellátást (családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás) utólag, a tárgyhónapot követõ hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kell folyósítani. Bankszámlára utalás esetében, ha a tárgyhónapot követõ hónap 3. napja szombat, vasárnap vagy munkaszüneti nap, akkor a folyósításról az azt követõ elsõ munkanapon kell gondoskodni. A 2013. évi családtámogatási ellátások kifizetésének idõpontjáról tájékozódhat: [link] Felmerülõ kérdéseit a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatán, az (1)-452-2910, (20)-881-9535, (30)-344-0045, (70)-460-9005 számokon is felteheti munkatársainknak, valamint tájékozódhat a http://www.allamkincstar.gov.hu címû honlapunkon. Tisztelettel: Magyar Államkincstár Call Center
Ez azért furcsa, mert az októberit megkaptuk okt. végén, a táblázatban mégis nov. 4.-e szerepel utalási idõpontként. Ettõl függetlenül én is úgy gondolom, hogy NEM lesz utalás 2 ünnep között.
Jaj utolsó miért kell ez reményt az emberekbe. Hagyjuk már felnõtt emberek mégis két ünnep között mire akarnák elkölteni? Na én a MÁK-ba se dolgoznék, ha minden hónapban ilyen e-mailekre kellene válaszolni. P
elsõ vagyok, már annyira bosszantó ez a nép butítás, sok emberben remény keltenek, h elõbb jön, pedig nem fog.Most írtam egy emailt a MÁK-nak, kíváncsi vagyok mi lesz a válasz, de én úgy gondolom, hogy 100%, hogy januárban lesz utalás.
Bocsi elneztem van. A legaljan :D sorry
Masodikan van utalas es harmadikan van rajta.
Csak hogy a MÁK minden januárban leáll vagy két hétre, nincs utalás. Így két ünnep közt jön a csp.
Készülj úgy hogy nem, aztán max meglepõdsz.
Leall? Hmm errol meg nem hallottam nekem csak februarban lesz egy eves a lanyom. A MAK irta h ket unnep kozt utalnak? Vagy csak hallomasbol gondolod h akkor van utalas? Tavaly is igy volt? Mert akkor minden evben igy kell utalniuk ha 2 hetre leallnak.
hiába van leállás, 5 év alatt egyszer se kaptam meg a 2 ünnep között.
Állig-ban dolgozom. Mindig leáll az utalás, átállnak a köv.évre. Ezért voltak mindig elõrehozott számfejtések!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ezt találtam: saládi pótlék, GYED, GYES utalási idõpontok 2014-ben A következõ listában megtalálhatjátok a 2014-es évre vonatkozó Magyar Államkincstár utalási idõpontokat a családtámogatási és szociális ellátásokra vonatkozóan. Az idõpontok tájékoztató jellegûek, átutalásnál plusz 1-2 nappal, kifizetésnél plusz 4-6 nappal kell számolni. Budapest fõváros, Baranya, Gyõr-Moson- Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyékben Utalás esetén : 2013.01.04 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013 12.02. 2014.01.02. Postai kifizetés esetén : 2013.01.08 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013.12.02. 2014.01.02. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun- Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben Utalás esetén : 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013 12.02. 2014.01.02. Postai kifizetés esetén : 2013.02.04. 2013.03.04. 2013.04.03. 2013.05.03. 2013.06.04. 2013.07.02. 2013.08.02. 2013.09.03. 2013.10.02. 2013.11.05. 2013.12.03. 2014.01.03.
Ezert erdekel h ha van is leallas ugye, de akkor minden evben ket unnep kozott kellene a csp-nek jonnie. Reszemrol szeeintem az a tuti h 2- an utalnak csutortokon es 3- an lesz rajta a szamlan penteken. Nem is gondoltam volna arra h hamarabb utalnanak. Boven belefer a januariba.
Masodik csoportnal nincs januari honap :-)
Mindig van olyan aki a novemberi elõre utalás miatt azt hiszi, most majd minden hónapban elõbb fog jönni. Nem nem fog.
Oda van írva az idõpontokhoz h TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK. Ezért van az h eltérhet. Október végén meg azért utalták ki mert csak 5-én tudták volna utalni és csak 6-án lett volna számlán ez meg már késés mert 5-ig ki kell utalni h a számlákon legyen. De ez januárban nem áll fenn így 2-án utalnak és 3-án van számlán. Mind a két nap hétköznapra esik. Ilyen egyszerû.

Igaz az a legenda, hogy ha valaki babát vár, sokkal érzékenyebb, hisztisebb? Pl. Hamarabb elsírja magát?

Legjobb válasz: igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.

hát ha alátámasztják a tudósok, ha nem, én tuti érzékenyebb voltam, és szülés után még ez volt, talán a nõ szociálisabban (gyermekbántalmazások) utána is az marad.
Nem legenda, hanem hormonhatás. Én pl. érzékenyebb lettem, de a menstruáció elõtti hiszti-szintet még egyszer sem értem el a terhesség alatt. Mindenkin más jön ki.
igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.
Igen
igaz, a hormonok miatt. de biztosan vannak kivételek.
Nem. Csak ma sokan fogják a hisztijüket a hormonokra. Nagyanyáink azt sem tudták, hogy léteznek hormonok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, írjatok még :)
Nàlam ez nem igaz. Sokkal erõsebb lettem lelkileg a terhesség hatására, nehezebb megbántani, kiakasztani engem. Sokkal kevesebbet is bõgök. Valahogy nem érdekel senki és semmi a babámon, a férjemen és a családomon kívül. Ez nem azt jelenti, hogy bunkó lettem, hanem, hogy kevésbé viselnek meg a mindennapi gondok, butaságok. :-)
Én az egész terhesség alatt 2x, ha sírtam, egyáltalán nem vagyok se hisztis, se érzékeny. 33 hkm
Hát én egyáltalán nem voltam hisztisebb, de azt mondják hogy ilyenkor a hormonok miatt érzékenyebb az ember.
Ez teljesen egyénfüggõ, mint ahogyan minden más terhestünet, attól függõen hogy kire mennyire hatnak a hormonok. Elég nagy butaság azt mondani, hogy nem igaz, mert x meg y nem volt érzékenyebb. Mert akkor én meg mondhatnám, hogy a terhességi hányinger meg émelygés csak legenda, mert nekem nem volt. Nagyanyáink közül is voltak érzékenyebbek, ezért is nevezik õsidõk óta másállapotnak a terhességet. Csak a hormonális magyarázatot nem ismerték. "Hivatalosan" 4 ilyen idõszak van a terhesség alatt: 2 enyhébb: 4-12. hét között, illetve a 24. hét környékén 2 erõsebb: szülés elõtt, szülés után Nálam az elsõ nem jött ki. Most 25 hetes vagyok. Hisztis nem vagyok, de nagyon könnyen elérzékenyülök filmjeleneteken, vagy ha a kisbabámról beszélek. És elõfordult hogy a férjemmel nem egyezett a véleményünk, nem veszekedtünk, csak eltérõ véleménnyel voltunk valamirõl, és elsírtam magamat. Van aki pedig hiperérzékeny ezekre a hormonokra, jobban meg is viseli a terhesség.
Az érzékenység nálam is jellemzõ volt, leginkább az elsõ trimeszterben, de azután is megmaradt, pontosan olyan formában ahogy az elõttem szóló válaszoló írta, ha a párom rossz hangsúllyal szólt hozzám, vagy eltérõ volt sírtam, ha a munkahelyemen igazságtalannak éreztem a cseszeg~tést, sírtam. Ha az Édes Kisfiam c.számot hallgattam Cserhátitól, sírtam.Ha édes kisbabás képeket néztem altatódal kíséretében és belegondoltam, hogy én is nem sokára a kezemben tarthatom a kisfiamat sírtam, na és szülés után, ami nagyon érdekes volt...Borzalmasan elkezdtek tombolni a hormonjaim, talán megkockáztatom, jobban, mint a terhességem alatt.3 napon keresztül, ha csak nem jól néztek Zalánra sírtam és dühkitörésem volt.A düh kitörés csak a szülés után volt 3 napig.Hát ez az én tapasztalatom, dehát mindenki más és másként éli meg a dolgot!

Igaz az a hörcsögökre hogy a sötétebbek vadabbak a világosabbak szelídebbek?

Csak mert hallottam hogy ez sok állatnál így van. Vadat és a szelídet ne értsétek félre. Úgy értem hogy könnyebb szelídíteni, mozgékonyabb...

Legjobb válasz: Nem igaz. A fekete macskák és a fehér macskák jelleme sem tér el. Vagy a szõke és a barna hajú embereké sem. A színeket 1-2 gén határozza meg, a viselkedést meg megszámlálhatatlanul sok. Annyi igaz, hogy nagyon sok ember fél a sötétebb állatoktól, és ezt megpróbálják így magyarázni. Menhelyeken a fekete kutyáknak a legnehezebb gazdát találni például. De tényleges különbség nincs. Hörcsögnél az lesz szelíd, amelyikkel kiskorában sokat foglalkoztak, és az lesz vad, amelyiket elhanyagolják. Vegyél tenyésztõtõl és nem lesz problémád. Nekem volt például koromfekete aranyhörcsögöm, és kenyérre lehetett kenni.

Nem igaz. A fekete macskák és a fehér macskák jelleme sem tér el. Vagy a szõke és a barna hajú embereké sem. A színeket 1-2 gén határozza meg, a viselkedést meg megszámlálhatatlanul sok. Annyi igaz, hogy nagyon sok ember fél a sötétebb állatoktól, és ezt megpróbálják így magyarázni. Menhelyeken a fekete kutyáknak a legnehezebb gazdát találni például. De tényleges különbség nincs. Hörcsögnél az lesz szelíd, amelyikkel kiskorában sokat foglalkoztak, és az lesz vad, amelyiket elhanyagolják. Vegyél tenyésztõtõl és nem lesz problémád. Nekem volt például koromfekete aranyhörcsögöm, és kenyérre lehetett kenni.
Hát, nálam ez abszolút fordítva van. A sötét színû dzsungijaim mind szelídek voltak. Tegnaphoz két hónapja vettem egy világos színût, és állandóan harap. Nem tudom, miért, mert a 6 év alatt ez az elsõ höri, amit nem sikerül megszelídíteni... :/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!