Találatok a következő kifejezésre: Igaz a hogy (9421 db)

Igaz az, hogy Orbán Viktor nagypapájának a vezetékneve "Orsós"?

Én így hallottam...

Legjobb válasz: Igen, lehetséges. Én úgy hallottam, hogy Orbán Viktor igazi neve Orsós Vendel. Nem tudom igaz-e...

Igen, lehetséges. Én úgy hallottam, hogy Orbán Viktor igazi neve Orsós Vendel. Nem tudom igaz-e...
romák... éppenséggel lehet
Hallottam, hogy változtattak, de engem ez nem befolyásol.
válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:27 Ott a pont! És egy olyan embertõl, aki már ebben is gusztustalanul hazduik még saját magával is, akkor innentõl fogva mit is várjunk?? Ezen kellene elgondolkodni.
Nem õ változtatott nevet, hanem az elõdei.Dédanyám apja is nevet változtatott és akkor mi van?Akkor én is takargatom magam, meg letagadom a származásom vagy mi?Elég röhejes volna így gondolkodni.
14:26 - lehet, hogy nem vagyok színmagyar, de azt az összes MAGYAR embertársam nevében kikérem magamnak, hogy akár egy csepp cigányvért is feltételezzen bárki is bennem.
Igen igaz, ugyebár a führerünknek is az eredeti neve Orsós, csak "takarja", szégyenli a család nevét. Tisztára Rákosira emlékeztetet. De azért nem tudja letagadni, csak rá kell nézni, ferde az orra is, ordít róla ... És ne rasszista vagyok , félre ne értsetek, de az a gusztustalan, hogy nem vállalja fel az eredetét.
És??? Lehet hogy az anyai nagyapjának, a te anyai nagyapádnak sem ugyanaz a vezetékneve mint neked...
Ezt már akkor is tudtuk, amikor elõször feltûnt a politikában ( 1990-ben). Természetes, hogy nem vállalja, fõleg, amióta ilyen cigányellenesség van.
És akkor mi van? Te tudod, hogy pontosan hanyadrészben vagy Orsós? Aki ebben az országban színmagyar, annak benyalok...
ami azt illeti én nem hiszem, h az lenne, mert a nagyfaterja abban a faluban élt ahol én lakom, és én nem hallottam ilyenrõl
Azt, hogy Orbán cigány még az MSZP terjesztette el réges-régen, mert így több nyugdíjas szavazót tudott szerezni. Egyébként meg mindegy, hogy cigány-e vagy sem. Mindenki, aki ott van (abban a magasságban) lop, csal, hazudik valamennyit, csak kérdés, hogy mennyit. Gyurcsány sokkal több kárt tett az országban, mint Orbán...innentõl kezdve nem az érdekel, hogy cigány-e vagy sem, hanem az, hogy tesz-e valamit az országért... és amikor neki volt 4 éve, többet tett, mint bárki utána. Remélem, most is így lesz, még ha nem is értek egyet minden tevékenységével. Ez a cigányos dolog meg nagyon olcsó, nagy szánalmas és nagyon gagyi húzás volt.
Felõlem mindegy milyen származású, még mindig szimpatikusabb, mint bármely másik!
Cigány a Magyar miniszterelnök.
A válasz megírásának idõpontja: tegnap 15:09 Nagyeszû, attól még, hogy nem voltál ott, be lehet bizonyítani valamirõl, hogy igaz-e, vagy sem. Eger ostrománál sem voltál ott, mégis megtörtént, nem?
Nem néz ki cigánynak, ettõl függetlenül lehet cigány rokona. Ki tudja már ebbe az országba..
Jah igen, így ne akarjon politikus lenni, de az édesapja ettõl függetlenül Orbán Gyõzõ. Ez is érdekes, nem? Biztos õ is megváltoztatta a nevét. Komolyan szánalmas ez a pletyka és semmi valóságalapja.
Sziasztok! Érdekesek a kommentek. "én úgy tudom", "más ezt mondta", "többen tudják", "ez is cigány név, meg az is"... vicces. Párszor már ebben a családfa részben le lett írva, hogy nincs olyan, hogy cigány név.. olyan van, ami a romáknál is gyakori lehet. gondoljatok bele, egy Jacobson nevû svéd vándorcigány valahogy idekeveredik Mo-ra az 1900-as évek elején, lesz 6-7-8 gyermeke, most 2010 van, ideáig felnõ 3-4 generáció, az vajon hány Jacobsont jelent? szerintem nem keveset. Magyarországon a XIX. századtól kezdve TÖMEGEK változtatták meg a nevüket, úgyhogy nem tudom mi a ebben a fura... fõleg a fõvárosban. svábok, zsidók, szláv felmenõkkel bírók, rengeteg nációból érkezett ember, természetesen romák is. fajmagyarságról vitatkozni meg tényleg nem kéne, mert ez olyan skatulya, amibe ha akarja az ember, akkor beleteszi magát, ha nem, hát nem. valaki annyira vallja magát 100% izlandinak, mint amennyire más 100% magyarnak. nem tudom miért kell ilyen hülyeségeken vitatkozni... akinek magyar az apja, meg az anyja, a felmenõi is azok voltak, az miért ne tarthatná magát annak? apja részérõl 50%, anyja részérõl szintén, kész. az izlandi dolgot azért kevertem ide, mert ott is írországi keltákra vezetik vissza sokan azt a gént, amit a nõknél kimutattak, skandinávra meg az apait, na és akkor mivan? a kérdésre válaszolva, lehet, vagy nem, de fontos ez? csinálja jól, amibe belekezdett, legyen normális ember. még azt hozzáteszem, hogy nem vagyok sem fideszes, sem szoci, sem lmp-s, sem jobbikos... semmi ilyen vállalhatatlan. köszöntem.
nah, mindenki tudja(legalábbis körülöttem), hogy Orsós Viktornak hívták, csak szóltak neki, hogy így ne akarjon politikus lenni, így lett Orbán (ez nem az én véleményem, tény)
Ha valaki venné a fáradságot és mielõtt baromságokat beszél utánanézne a dolognak akkor nem itt tartana ez a kérdés sem. Kérdezõ! Ez nem igaz, ezt rosszindulatú emberek találták ki, csak azért, hogy mondhassanak valami rosszat. Születése óta Orbán a vezetékneve. És én ezt biztosan tudom, még a többiek csak találgatnak.
Ez az oldal azért van, hogy a feltett kérdésre válaszoljunk. Ha nem érdekel a kérdés, nem kell megnyitni.Ennyi.Én sem írom, a bölcsészettudományokhoz kapcsolódó kérdésekhez, hogy épp most ettem pilótakekszet, mert kit érdekel?Nem ide tartozik.Válaszoljon értelmesen vagy húzzon el.
Nem akarok kiábrándítani senkit, de az Orbán pont úgy roma családnév mint az Orsós. Szóval tök mindegy, hogy változtatott-e nevet.
14.26 vagyok. 15.08-nak: na, pontosan errõl van szó. Végre egy normális... Az a nagy MAGYAR pedig, aki kikérte magának a cigány vért, nem véletlenül sikítozik ennyire. Ez meg pszichológiai alapvetés.
"Én úgy hallottam", "Valaki azt mondta", "Állítólag" Nem voltam ott amikor a nagyapja született, nem írhatom azt, hogy biztos vagyok benne, nagyeszû :D
És azt honnan tudod, hogy nincs benned egy csepp cigány vér sem? Talán többszáz évre visszamenöleg ismered a családod származását? Ugyan...
14:52 nem kéne ennyire leugatni a másikat...az tény hogy nem a kérdésre válaszolt ! Engem sem érdekel ez az egész...õt sem érdeki ezért is nevet egy néhányon, hogy mennyit tud ezen a témán pampogni ! :D
"Én úgy hallottam", "Valaki azt mondta", "Állítólag"... no comment.
igaz hát, egy utolsó cigány

Komplex számok. Az alábbi számok közül, mellyekre igaz az, hogy a konjugáltja megegyezik az ellentettjével? 5, -2i, 3+2i, -3, -i, 1-i

Legjobb válasz: a + b*i Ellentettje: -a - b*i Konjugáltja: a - b*i -a - b*i = a - b*i -2a = 0 a = 0 Ha a valós rész nulla, akkor igaz az, hogy az ellentettje egyenlõ a konjugáltjával. 5 nem igaz -2i igaz 3+2i nem igaz -3 nem igaz -i igaz 1-i nem igaz

a + b*i Ellentettje: -a - b*i Konjugáltja: a - b*i -a - b*i = a - b*i -2a = 0 a = 0 Ha a valós rész nulla, akkor igaz az, hogy az ellentettje egyenlõ a konjugáltjával. 5 nem igaz -2i igaz 3+2i nem igaz -3 nem igaz -i igaz 1-i nem igaz
Semmenyire sem igaz, ilyen nincs.
Szerintem semmi nem igaz belõle.
Semmi.
nem igaz!
Ha elõröl akarod kezdeni, akkor töröld le a játékot, keresd meg a mentés helyét, és töltsd le még egyszer!
EZREDSZER SEM IGAZ, NEM HISZEM EL, H NEM VAGYTOK KÉPESEK LEÁLLNI EZEKKEL A KÉRDÉSEKKEL, MÁR ÖTSZÁZ UGYANILYEN VAN !!
1. ez a pletyka nem így van, hanem úgy, hogy 100 db átalakul kispouvá. 2. nyugi nem fog, senkinek sem vált még be :D nem tudom melyik emberke, de unalmas napjaiban találta ki :) ))))

Voltatok már úgy összezavarodva hogy nem tudtátok kit szerettek igazn a férjetket vqgy az exeteket aki rendes veletek. Vagy csak sajat magatokat de kell egy tars?

Legjobb válasz: En egyszer nagyon osszezavarodtam. Ujra találkoztam az exel, nem tortént kozottunk semmi sem, de iszonyu felkavarodást okozott bennem. Akkor jottem rá, hogy talan o lett volna az igazi, ha nem hagyom el.Evek kellettek, hogy észhez térjek.Sohasem éreztem olyat, mint akkor.

En egyszer nagyon osszezavarodtam. Ujra találkoztam az exel, nem tortént kozottunk semmi sem, de iszonyu felkavarodást okozott bennem. Akkor jottem rá, hogy talan o lett volna az igazi, ha nem hagyom el.Evek kellettek, hogy észhez térjek.Sohasem éreztem olyat, mint akkor.
A kérdező hozzászólása: És elmondtad a ferjednek?
Igen elmondtam a férjemnek, a lelkiismeretem nem hagyott volna élni, pedig csak beszélgetés volt. A férjem hagyta, hogy tul tegyem magamat rajta, az idiótaságomon. A másik probléma az volt, hogy az ex is azt mondta, hogy õ is még mindig szeret. Mind2.-en családosak vagyunk, tehát a józan ész gyõzött.
Nem. A férjemet szeretem, mint a szerelmemet, a társamat az életben, az exemre (életem elõzõ nagy szerelmére) meg úgy gondolok, mint egy jó ismerõsre egy régi barátra. Ha nem vagy tisztában az érzéseiddel, akkor ideje komoly önvizsgálatot tartani és tisztázni magadban ezeket a dolgokat. Más nem tudja megmondani mit és miért érzel.
Szerencsére nem volt ilyen, volt 1-2 szerelem az életemben mielõtt megismertem a férjem, de csak a férjem az akire úgy gondolok, hogy Õ az igazi, senkit nem szerettem igy, nem lehet összehasonlítani egy exemmel sem.

Need for speed world. Azt hallottam, hogy a járgányok fejlesztése nem függ az adott alkatrész százalékaitól. Igaz ez, hogy a márka, és egy bizonyos színkombináció erősíti meg igazán az autót?

Eddig teljesen biztos voltam abban, hogy az autó erősítését, az alkatrész százalékai hozzák meg, de most elbizonytalanodtam, ugyanis, egy lv 50-es srác arról beszélt, hogy a márka meg a szín számít... nem fontos kérdés, csak ha van időd akkor válaszolj. kösz

Legjobb válasz: Hát én nem tudom. Én elég sokat játszottam vele de én nem ezt vettem észre, igaz nem volt egy erõs gépem mert csak lvl 23 ig mentem fel aztán meguntam :P

Hát én nem tudom. Én elég sokat játszottam vele de én nem ezt vettem észre, igaz nem volt egy erõs gépem mert csak lvl 23 ig mentem fel aztán meguntam :P
A kérdező hozzászólása: én már lv 42-nél tartok, de most hallottam errõl elõször... elvileg valami srác tudja a pontos kombinációkat, de nem találtam rá...
A kérdező hozzászólása: lv 43-as vagyok, van egy bmw m3 e64-em, és annak a kombinációja: 3piros, 3zöld... tehát: motor váltó, turbó:piros felfüggesztés, fékek, kerekek:zöld ... elvileg... egy fanatikus mondta, szal csak ért hozzá annyira...

Még nem csókolóztam. Egyik nap olvastam és meg is kérdeztem a barátnőmet hogy igaz-e, hogy először csak nyelv nélkül kell. Én ezt eddig nem tudodtam. De igaz?

jó tudom furának fogtok tartani a kérdés miatt meg jöttök majd, hogy erre rá kell érezni ki kell tapasztalni meg minden. xD

Legjobb válasz: hogy lehet csókolozni nyelv nélkül? az ink puszi ha nyelv nélkül van

hogy lehet csókolozni nyelv nélkül? az ink puszi ha nyelv nélkül van
A sima csók nem nyelves, a francia csók a nyelves. Szóval amelyik jobban esik, azt "használd". Az elsõnél meg végül is mindegy, majd a fiú vezet. Nekem speciel hangulatfüggõ, hogy melyik esik jól épp :)
A kérdező hozzászólása: BOCSÁNAT! LEHAGYTAM VALAMIT! ELÕSZÖR NYELV NÉLKÜL UTÁNA NYELVVEL KELL? bocsi rosszul fogalmaztam :S
hát szerintem ahogy jobban esik, ahogy akarod :D
"Kell"ez olyan hülyeség. Semmit sem kell. Amúgy meg egyértelmû, hogy elõször csak simán a szátoknak kell összeérni, mert különben nyitott szájjal nyújtott nyelvvel közelítenétek egymás felé, az milyen lenne már. Amúgy tudom, hogy ilyesztõ amikor azt mondják, "majd ráérzel", de tapasztalatból mondom, hogy igaz.:)

Nem mondtam igazat a barátomról, mert tudom, hogy akkor nem engednének vele találkozni. Hogy mondjam el az igazat? 17/L

Otthon azt mondtam, hogy a párom 22 éves, de igazából 26. Hétvégén mutatom be itthon és vhogy ezt ki kellene küszöbölni. Tudom, hogy nem ilyenkor kellene gondolkodni, de nem tudom mit csináljak. Segítsetek.

Legjobb válasz: Kár volt füllentened. Állj a szüleid elé és mondd meg az igazat. Úgyis kiderül.

Kár volt füllentened. Állj a szüleid elé és mondd meg az igazat. Úgyis kiderül.
Egyetértek mielõbb mond meg..ezek olyan dolgok amiket nem lehet eltitkolni.Egyébként sem tartom olyan irtózatos korkülönbségnek de ha te gondnak érzed hogy eltitkoltad az már baj..
hát szerintem még mialõt bemutatod, inkább akkor mondd el a szüleidnek, mert ha a barátodtól kérdezik meg és akkor még õ is hazudja hogy 22, az úgy cinkesebb :)
Jó kapcsolat lesz, ami miatt hazudozol már az elején...
A kérdező hozzászólása: Most már én is tudom, hogy kár volt füllenteni. Én nem érzem soknak a korkülönbséget. A bátyámnak volt egy 8 évvel fiatalabb barátnõje és kiakadtak rajta. Akkor a bátyám 24 volt. Ezért nem tudom, mit szólnak majd hozzá.
Szerintem nem olyan nagy cucc, egy kis füllentés belefér. Mondd meg, hogy hát... hát... nem teljesen az igazat mondtam, de csak azért, mert, hogy ezért (ami volt a tesóddal kapcsolatban) nem mondtad meg az igazat, de most megmondod. Viszont van egy mondás: amit félelmbõl tennél, azt ne tedd. Végsõ soron a félelem, és a bizalmatlanság volt az ok, ezek a negatív érzelmek elkerülhetõk lettek volna, ha a szülõktõl nem kell félni. Tehát azt is lehetne mondani, hogy õk az okai. Viszont: Ha házasságról lenne szó, nem tartanám súlyos korkülönbségnek, vagy ha mondjuk te lennél 25 õ meg 35, de a jelen esetben egy tini, meg egy fenõtt, szóval nem ugyanaz az életforma, neked még tanulni kell, õ már lehet, hogy dolgozik õ már felnõtt kapcsolatot akar, (hûségeskû, reggelikészítés, esetleg gyerek, stb) lehet hogy neked az nem tetszene még.
Szerintem légy következetes, a barátod is mondjon 22-t. Már ha tényleg rendes gyerek, komolyan vesz, szeret Téged (és nem hülyít a korod miatt...), de a szülõk a puszta számadat miatt kiakadnának. Tudom milyen az otthoni cseszegetés, nem kell az Neked.... És ez ártalmatlan füllentés (már ha tényleg nem vagy veszélyben)

Az igaz lehet, hogy legtöbben nem életük párjával élik le az életüket? Akinél igaz, ezt hogy viseli, hogy emlékszik vissza a múltra? Nem rossz?

Legjobb válasz: Sokszor fordult már elõ az emberek életében, hogy már házasok voltak és akkor találták meg az igaz szerelmüket, de inkább elfelejtették nem foglalkoztak vele és életék tovább az életüket, mert ott volt a papír meg a gyûrû. És itt még gyerek sem volt....

Sokszor fordult már elõ az emberek életében, hogy már házasok voltak és akkor találták meg az igaz szerelmüket, de inkább elfelejtették nem foglalkoztak vele és életék tovább az életüket, mert ott volt a papír meg a gyûrû. És itt még gyerek sem volt....
Ha már leéli vele az életét akkor az õ élete párja. :) Az "igazi" és "nagy Õ" egy nagy baromság.
Hát Jaguár azért sokan elrontják ám....
Semmi és senki nem kötelez arra , h olyannal élj aki nem az igazi. Ha úgy Érzed akkor merj élni. mert életed csak egy van.És messze nem biztos az sem , h akivel együtt vagy annak hasznára válik hazugságban élni. mert igy õ sem kap esélyt arra , h megtalálja élete párját akivel boldog lehet. Ne szenvedj nem éri meg. sem neked sem neki.
Senki sem az igazival van. Legfeljebb csak azt hiszi.
Miért gondolod ezt?

SOS! A nyúl csak hétfôn szerdán és pénteken mond igazat . A diplomaosztóján kijelentette hogy " Holnap igazat mondok! " . Melyik napra esett a diplomaosztója? Mi a magyarázat?

Legjobb válasz: Szombaton. Az "igazmondó" napokon nem mondhatná, igaz, mert a következõ napon hazudik. A többi "hazudós" napon sem mondhatná (kedd, csütörtök, vasárnap) mert az azt követõ nap "igazmondó", tehát hazudós napon mondana igazat. Így marad a szombat, az egyetlen olyan "hazudós" nap, amikor a következõ napon is hazudni fog, tehát az állítása csak ekkor igaz.

Szombaton. Az "igazmondó" napokon nem mondhatná, igaz, mert a következõ napon hazudik. A többi "hazudós" napon sem mondhatná (kedd, csütörtök, vasárnap) mert az azt követõ nap "igazmondó", tehát hazudós napon mondana igazat. Így marad a szombat, az egyetlen olyan "hazudós" nap, amikor a következõ napon is hazudni fog, tehát az állítása csak ekkor igaz.
Szombatra. Gondold végig: - Igazat mond: hétfõn, szerdán, pénteken. --> Tehát hazudik kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap. Az "igazmondós" napokon nem tehette meg ezt a kijelentést, hiszen nincs két egymás utáni igazmondós nap. Kedden, csütörtökön és vasárnap sem mondhatta, hiszen ezeken a napokon hazudik. (Az ezeket követõ napok igazmondósak.) Tehát egyedül a szombat marad, amikoris hazudik, és a vasárnap tényleg nem igazmondós nap.
Nyulat lelõni , húsvétot a mókusra bízni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!