Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogyha étkezés (2 db)

Igaz, hogyha naponta egy mokkáskanál étkezési szódabikarbónát elkeverünk egy pohár vízbe és megisszuk az lúgosít?

Legjobb válasz: Nem igaz. Ez az egész savasítás-lúgosítás egy nagy baromság. A szervezeten belül nagyon pontos rendszerek vannak arra, hogy a megfelelõ pH-t megõrizze a véred. Ha savas lennél, vagy lúgosabb, mint a normális, már rég nem élnél. A vizelet pH-ja lehet savasabb vagy lúgosabb, attól függõen, hogy mit kell kompenzálni a szervezetedben, de ha normálisan táplálkozol, és eleget iszol, fölösleges ezen aggódni. A szódabikarbónával kapcsolatban az igaz, hogy átmenetileg a gyomor savasságát csökkentheti, de a belõle felszabaduló szén-dioxid feszítheti a gyomorfalat, és további savtermelést idézhet elõ.

Nem igaz. Ez az egész savasítás-lúgosítás egy nagy baromság. A szervezeten belül nagyon pontos rendszerek vannak arra, hogy a megfelelõ pH-t megõrizze a véred. Ha savas lennél, vagy lúgosabb, mint a normális, már rég nem élnél. A vizelet pH-ja lehet savasabb vagy lúgosabb, attól függõen, hogy mit kell kompenzálni a szervezetedben, de ha normálisan táplálkozol, és eleget iszol, fölösleges ezen aggódni. A szódabikarbónával kapcsolatban az igaz, hogy átmenetileg a gyomor savasságát csökkentheti, de a belõle felszabaduló szén-dioxid feszítheti a gyomorfalat, és további savtermelést idézhet elõ.
Az elsõnek csak félig van igaza. Amit mondasz, arra jó hogy kioltja a savadat, ami meg gyomor problémákhoz fog vezetni. Az elsõnek abban nincs igaza hogy ez ph dolgot nem lehet befolyásolni, mert igenis lehet. Persze ha megváltozna a vér ph-ja akkor meghalnánk, és ez csak azért tud így maradni mert a szervezet ahonnan csak tudja elveszi a lúgosító ásványokat ahonnan csak tudja, pl a csontokból, és már kész is a csontritkulás. Ezért lehet ezt ellensúlyozni avval hogy Ca, Mg, szedsz. Vagy ha frissen facsart citrom levét vízben elkeverve iszod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon Szépen Köszönöm Mindenkinek!!!
Közvetlenül étkezés után nem jó dolog inni, igyál inkább elõtte 20-30 perccel legalább fél litert. Ez jobban segíti az emésztésedet. Hogy mennyit lehet fogyni, azt nem tudom, de hogy jobb lesz az emésztésed, az tuti. No, a többiek majd mondanak okosakat, én ennyit tudtam.
Pontos adatokkal nem tudok szolgálni, de könyvesboltban lehet kapni almaecetes könyvet, amiben leírja a felhasználási módszereiket. Anyukám mindenben esküszik az almaecetre. Vizzel issza, a hajára keni meg ilyesmi :) A hugom barátnõjének volt valami bõrbetegsége, amit nemigazán irtott ki a bõrgyógyász és anyum javaslatára elkezdte kenni vele a bõrét és elmúlt :) Szóval sok sok pozitív hatással van mindenre, benne az emésztésre is. Csak almaecettel nemhiszem, hogy lehet fogyni, de hozzásegítesz vele!
Vagy ez az oldal segíthet neked: http://www.fogyipatika.hu/almaecet.html
Szia! Pontos számot nem tudok mondani, de ha bírja a gyomrod, akkor ajánlom, nekem is bejött. Sõt, én egész nap almaecetes vizet kortyolgattam. A bõrömet is megszépítette, vízhajtó hatású, és minta az éhségérzetemet is pozitívan befolyásolta volna.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!