Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy zuhanyzás (3 db)

Igaz, hogy zuhanyzás után meghalnak a spermiumok, ezért nem jön össze baba?

Legjobb válasz: Van egy kis tévedés abban, amit az elõzõ válaszoló írt. A forró víz tényleg árt a hímivarsejteknek, de csak azoknak, amik épp elkezdtek érni. A hímivarsejtek kb 3 hónap alatt "készülnek el", így egy forró fürdõtõl a férfi kb 3 hónap múlva lesz ideiglenesen steril. Ugyanez a hatása egy több napos, magas láznak is. A kész, megérett, kifejlett hímivarsejtek a forró fürdõtõl, zuhanytól már nem pusztulnak el, nem is károsodnak. Ugyanez a magyarázata annak, hogy ha a sperma feljavítására az orvos gyógyszerekt ad a férfinak miért pont 3 hónap múlvára hívja vissza kontrollra. Hát azért, mert akkorra lesznek készen az elsõ olyan hímivarsejtek, amikre már hat a beszedett gyógyszer.

Van egy kis tévedés abban, amit az elõzõ válaszoló írt. A forró víz tényleg árt a hímivarsejteknek, de csak azoknak, amik épp elkezdtek érni. A hímivarsejtek kb 3 hónap alatt "készülnek el", így egy forró fürdõtõl a férfi kb 3 hónap múlva lesz ideiglenesen steril. Ugyanez a hatása egy több napos, magas láznak is. A kész, megérett, kifejlett hímivarsejtek a forró fürdõtõl, zuhanytól már nem pusztulnak el, nem is károsodnak. Ugyanez a magyarázata annak, hogy ha a sperma feljavítására az orvos gyógyszerekt ad a férfinak miért pont 3 hónap múlvára hívja vissza kontrollra. Hát azért, mert akkorra lesznek készen az elsõ olyan hímivarsejtek, amikre már hat a beszedett gyógyszer.
nem zuhanyzás után, hanem a forró víztõl! babacsinálásnál nem szabad a férfinek az ovu. elõtt egy héttel már kádban, forró vízben fürdeni, mert kinyírja a kiskatonák nagy részét! :) zuhanyozni szabad!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére csak zuhanyzónk van. Tehát akkor szex elõtt ne zuhanyozzon?
Talán forró vízzel ne, de azért nem csak ettõl függenek a dolgok, férjem állandóan forró fürdõzik, eddig két gyerekünk van, akik az elsõ "lehetséges alkalommal" összejöttek... Szurkolok nektek!
A kérdező hozzászólása: Kedves vagy, már ránk fér!:)
A kérdező hozzászólása: Olyat is olvastam valahol, hogy csak a fiú spermák pusztulnak el, tehát nagy valószínûséggel lány lesz, ha összejön a baba... Na, most legyek okos, mit higyjek...
Na, én ilyet nem olvastam. Mindenesetre ha babát akartok a pároddal, akkor kerülje a forró fürdõt, a termálfürdõt, hordjon laza alsónadrágot, a laptopot ne a térdén tartva használja, ne igyon, ne dohányozzon. Mindezek hosszú távon javítják a sperma minõségét. Mert ki tudja, mikor jön össze a baba: most, vagy három hónap múlva... A nemet nem érdemes befolyásolni. Lesz, ami lesz. Még soha semmi jó nem sült ki abból, ha befolyásolni próbálták a nemek arányát. Lásd Kínát: ott minden szülõ inkább fiút szeretne, ezért a lány babákat gyakran abortálják, vagy be sem jelentik a születésüket, csak elkaparja a nagymama a hátsó kertben. Mára eljutottak oda, hogy 100 nõre 127 férfi jut, azaz a férfiak ötödének nem jut nõ... Míg ha a természetre bízzák a dolgot, akkor kb annyi fiú születik, mint lány.
A kérdező hozzászólása: Pedig ha jól emlékszem azt is itt olvastam!:) Mindenesetre köszönöm válaszod!
ez most nem világos.3 hónap alatt lesz érett a hímivarsejt?és ki az aki 3 hónapig nem szexel?mert ha jól tudom akkor minden szex alkalmával kiürülnek a kiskatonák.és akor van egy -két napjuk h újratermelõdjenek.akkor hol itt a 3 hónap?nem értem.amúgy a párom rendszeresen meleg fürdõzik, mégis teherbe estem.

Igaz, hogy a zuhanyzás jobb a bőrnek, mint a kádban fürdés?

Legjobb válasz: A zuhanyzás serkenti a vérkeringést, szoval egészségesebb.

A zuhanyzás serkenti a vérkeringést, szoval egészségesebb.
Szerintem igen. Egyrészt az erõs vízsugár pezsdíti a bõrt, kicsit olyan, mintha maszíroznák. Ez segíti az elhalt hámsejtek leválását, illetve edzi a bõrt. Kádban fürdéskor semmi ilyesmi nincs, csak ha mosdókesztyûvel masszírozza magát közben az ember. Persze utóbbival a tusolást sem árt kiegészíteni.
Egyrészt. Másrészt meg nem mindegy, hogy az elhalt és már rólad levált hámsejtjeid ott úszkálnak-e körülötted. Nekem már a tudat is ritka gusztustalan, de embere válogatja. Szóval éna tusolásra szavazok. Ja, és még vizet is spórolsz vele, ha sietsz a fürdéssel!
ha meg sokáig ülsz a kád forró vízben az rongálja a bõrt és hamarabb ráncos lesz. szóval inkább zuhany. kit tudja mit csinálnak ott a kádba fürdés közben. inkább a zuhany :)

Igaz az, hogy a forró fürdő ártalmas lehet, inkább a zuhanyzás ajánlott?

Legjobb válasz: igaz.38 celzius felett gondot okozhat a hosszu fürdõzés.

igaz.38 celzius felett gondot okozhat a hosszu fürdõzés.
A fürdés azért nem ajánlott mert hasi vérbõséget okoz, és sokkal könnyebb fertõzést összeszedni. Legalábbis ezt a rövid magyarázatot adta a dokim.
nekem azt mondta az orvosom hogy inkább zuhanyozzak nem túl forro vizzel mert fürdéskor gyakoribb a fertõzés veszélye.ez az orvosom véleménye, én inkább betartom.
én az elsõ terhességemnél végig meleg vízben fürödtem, a doki nekem is engedélyezte, azzal hogy érezni fogom a hasamon, ha már nem jó. a fiam most 2 éves, imád fürödni, most a tesót várom, de ugyanúgy fürdök, persze nem 50 fokos vízben:-) no para
A forró víz valóban okozhat gondot, de sokkal ritkábban, mint amennyire felhajtás van körülötte. A 37-38 fokos fürdõvíz alkalmanként teljesen belefér egy egészséges várandósságba. Két egészséges babát szültem, mindkettõt spontán, természetes úton, idõre. Mindkettõvel fürödtem rendszeresen, sõt, a második trimeszter alatt mindkettõvel voltam termálfürdõben is. A doki se tiltotta, azt mondta, pontosan érezni fogom, mennyi az elég - amíg jólesik, tegyem nyugodtan.
nekem lételemem a fürdés... és ált kb 40 fokos forró vízben, na most 7 hetes vagyok, kicsit lejjebb vettem a hõfokot, de fürdök!
én is 14 hetes vagyok, de mindig fürdök, csak néha zuhanyzom.semmi baja a babámnak.ha nem nagyon forró a víz, lehet fürdeni.
Fürödni fürödhetsz, csak ne forró vízben.
A kérdező hozzászólása: Ezt úgy értettem, hogy zuhanyozni szoktam, nem fürödni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.14 hetes vagyok, eddig még nem fürödtem, de néha jól esne.Ezért gondoltam, hogy utána kérdezek.
A forró fürdõ ártalmas, terhesség alatt inkább zuhanyozz.
Régen magzatelhajtónak használták a forró vizet, úgyhogy nem nehéz eldönteni, ártalmas lehet e.
Nalunk az alberletben nincs is zuhany sajnos. Mielott bekoltoztunk, az ugynok megigerte, hogy szerelnek be. Ki is kuldte a szakembert, aki kozolte, hogy meg csak a csapot se lehet kicserelni (fene tudja miert...), es ha mindenkepp zuhany kell, kulso egyseggel oldhato meg, ami dragabb. Erre a tulaj kozolte, hogy o ilyesmire nem fog kolteni. Na szep (nemsokara koltozunk is tovabb). Ugyhogy nekem nincs mas valasztasom, mint a furdes minden nap. 18 hetes vagyok, es minden rendben van. Csak legyen tiszta a kad, a viz pedig ne forro. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!