Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy után csak az (46 db)

Igaz, hogy szülés után csak az első trimeszterben felszedett kilók maradnak meg?

Egy barátn?mnek ezt mondta az orvosa.

Legjobb válasz: Ez hülyeség, egyénenként változik. Én 10 kilót híztam az elsõ 3 hónapban. Durva lenne, ha megmaradna:) Egy 1 hs kislány anyukája

Ez hülyeség, egyénenként változik. Én 10 kilót híztam az elsõ 3 hónapban. Durva lenne, ha megmaradna:) Egy 1 hs kislány anyukája
Nem. Én 7 illetve 9 kilót híztam terhességenként, és szülés után 2 nappal ugyanannyi voltam, mint amikor teherbe estem.
Van, aki még fogy is az elsõ trimeszterben, hiszen folyamatosan rosszul va, émelyeg, vagy semmi sem marad meg benne! Úgyhogy ez nem valószínû hogy igaz lenne!
Szerintem nem igaz. Mindenki alkata más és más. Én az elsõ 3 hónapban csak 4 kg-ot hiztam, viszont utana még 20at magamraszedtem.
Szia, Akármennyit is szedsz fel vonj le belõle 9-10 kg-t/ mert ez szüléssel azonnal lemegy/ és a maradék rajtad marad.
Szia!Nem hiszem h igy van, mer én 3 kg fogytam elsõ trimeszterben, most 14hetes vagyok és még mindig 1, 5kg minuszban vagyok.

Igaz az, hogy a fiúk egy hosszú kapcsolat után csak "felejtőt" keresnek?

Tehát hogy nem szabad túl komolyan venni egy olyan srácot, akinek nemrég ért véget egy több éves kapcsolata, mert ő sem vesz túl komolyan. Csak valami átvezetés kell a hosszú kapcsolat után egy másikba. Igaz ez?

Legjobb válasz: ha egy férfi évekig élt kapcsolatban egy nõvel, akkor valamilyen szinten tényleg az új kapcsolattól várja a búfelejtést, de nem mindegy milyen szinten. volt olyan barátom, akirõl hónapok múlva derült ki hogy még mindig az elõttem lévõ kapcsolatát siratja, és csak pótléknak kellettem neki, mert egyedül képtelen volt feldolgozni hogy már egy éve kidobta a csaj, akivel 2 évig voltak együtt. nekem minden lehetséges alkalommal szidta, hogy milyen szemét ku.rva (tényleg gusztustalanul elbánt vele), de a hátam mögött írogatott neki, õrizgette a közös emlékeket, mindig tudta az épp aktuális telefonszámát, nézegette facebookon, stb. A kaput végül az tette be, amikor kerek perec követelte, hogy csináltassak olyan hajat mint az exnek volt. :D Itt lett elegem, miután szakítottunk persze sírt hogy az elején tényleg csak pótlék voltam de utána engem szeretett meg, de ezt a hülyeséget épeszû nõ ilyen viselkedés után leszarja ahogy van, úgyhogy ott el is váltak útjaink. a lényeg az hogy mindenkinek van elõélete és múltja, és nyilván egy hosszú kapcsolatot vagy nagy szerelmet nehéz elfelejteni, de akkor már ha úgy döntök hogy megpróbálom, megadom azt a tiszteletet a másiknak hogy nem túráztatom magamat a volt csajon/pasin, hanem ha bánt is, nem mutatom ki és nem utalgatok rá hogy milyen szintet kell megugrania az új páromnak.

ha egy férfi évekig élt kapcsolatban egy nõvel, akkor valamilyen szinten tényleg az új kapcsolattól várja a búfelejtést, de nem mindegy milyen szinten. volt olyan barátom, akirõl hónapok múlva derült ki hogy még mindig az elõttem lévõ kapcsolatát siratja, és csak pótléknak kellettem neki, mert egyedül képtelen volt feldolgozni hogy már egy éve kidobta a csaj, akivel 2 évig voltak együtt. nekem minden lehetséges alkalommal szidta, hogy milyen szemét ku.rva (tényleg gusztustalanul elbánt vele), de a hátam mögött írogatott neki, õrizgette a közös emlékeket, mindig tudta az épp aktuális telefonszámát, nézegette facebookon, stb. A kaput végül az tette be, amikor kerek perec követelte, hogy csináltassak olyan hajat mint az exnek volt. :D Itt lett elegem, miután szakítottunk persze sírt hogy az elején tényleg csak pótlék voltam de utána engem szeretett meg, de ezt a hülyeséget épeszû nõ ilyen viselkedés után leszarja ahogy van, úgyhogy ott el is váltak útjaink. a lényeg az hogy mindenkinek van elõélete és múltja, és nyilván egy hosszú kapcsolatot vagy nagy szerelmet nehéz elfelejteni, de akkor már ha úgy döntök hogy megpróbálom, megadom azt a tiszteletet a másiknak hogy nem túráztatom magamat a volt csajon/pasin, hanem ha bánt is, nem mutatom ki és nem utalgatok rá hogy milyen szintet kell megugrania az új páromnak.
Van benne valami...
van ilyen. változó.
Nem szükségszerûen, de gyakran megesik.
Embere válogatja. Mi az a "nemrég végetért"? Mennyire lelkis? Mióta ismeri az "új" lányt? Számtalan dolog közrejátszhat. Mióta húzták a szakítást? Miért ért véget?
Igaz lenne, de ott az a "csak" szó, igy nem adhatok igazat. Van ilyen, de egy rövidnek tervezett "felejtõ"-bõl is kialakulhat bármi.
Ez változó. Találkoztam már olyan sráccal akinek egy 3éves kapcsolata után nyomta nekem a szépszöveget, majd 2hét után megcsalt majd kidobott. Egy másik sráccal viszont másfél évig voltam együtt, miután szakitottam vele fél évig nemvolt senkije egyáltalán, majd összejött egy csajjal akivel 2-3 éve már együtt vannak.
Úgy bírom ezeket az általánosító kérdéseket.
igaz

Azt hallottam, hogy akinek a szeme rossz (4 dioptria felett), nem szülhet természetes úton, csak császárral. Az én szemem, 5 és 5, 5 dioptriás. Igaz ez?

Legjobb válasz: Ilyen esetben el kell menni a szemészetre és az orvos véleménye a döntõ. Én úgy tudom, hogy nem feltétlen csak a dioptria nagysága a döntõ, hanem a szembetegség jellege. Vannak olyan szembetegségek amire a szemnyomás fokozódása veszélyes lehet. Akinek valamilyen retina sérülése volt korábban biztos, hogy nem engedélyezik a természetes szülést dioptriától függetlenül. Ha a szemfenék jó állapotban van akkor 4-5 dioptria esetén is lehet természetes úton szülni.

Ilyen esetben el kell menni a szemészetre és az orvos véleménye a döntõ. Én úgy tudom, hogy nem feltétlen csak a dioptria nagysága a döntõ, hanem a szembetegség jellege. Vannak olyan szembetegségek amire a szemnyomás fokozódása veszélyes lehet. Akinek valamilyen retina sérülése volt korábban biztos, hogy nem engedélyezik a természetes szülést dioptriától függetlenül. Ha a szemfenék jó állapotban van akkor 4-5 dioptria esetén is lehet természetes úton szülni.
Nekem -6.5 ös a szemem, elmentem szemészhez, és nem ellenezte a hüvelyi szülést, mert a szemfenék és a retina rendben volt.Elmondta, hogy szülés utáni napokban figyelni kell, hogy nem szúr e szemem, nem látok e homályosan, mert ha igen, azonnal szemészhez kell menni.Kontaktlencsében szültem, semmi gond nem volt.
szia! az én szemem -5-ös és hüvelyi úton szültem (kontaktlencsével) nekem a nõgyógyász mondta, hogy lehet így.
-7, 5 dioptriás szemmel én is hüvelyi úton szültem Minden rendben volt, pedig egy 4100 g-os babát kellett kinyomnom. A szemész szakvéleménye a döntõ.
Én is úgy halottam.
A barátnõm is császárral szült, 4en felül volt a dioptriája. a szakvélemény a lényeg a szemdokitól. az mit mond.
Én úgy tudom, hogy ennek ellenére bizonyos esetekben lehet hüvelyi úton szülni, ha az orvos jóvágyja. Egyébként a császár is természetes szülés, csak nem vaginális. Császáros anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Legközelebb mindenféleképpen megbeszélem az orvosommal.

Az igaz hogy a mensi után 1-2 évig nő csak az ember?

ez igaz?:) remélem hogy nem..

Legjobb válasz: Ennyire azért nem kõbe vésett szabály, de azért az igaz, hogy a lányok java része kb. 15-16 éves korára eléri a végleges magasságát. Márpedig manapság általában 12-13 évesen szokott megjönni, úgyhogy az szerintem olyan 3 év. Nyilván ettõl lehetnek eltérések, de 10 év múlva már biztos, hogy nem fogsz nõni.

Ennyire azért nem kõbe vésett szabály, de azért az igaz, hogy a lányok java része kb. 15-16 éves korára eléri a végleges magasságát. Márpedig manapság általában 12-13 évesen szokott megjönni, úgyhogy az szerintem olyan 3 év. Nyilván ettõl lehetnek eltérések, de 10 év múlva már biztos, hogy nem fogsz nõni.
a legtöbb ismerõsömnél és nálam is így volt. de 12 évesen már 167 centi voltam, most 171, ennél magasabb nem is szerettem volna lenni. így is, mindig olyan fiúk tetszenek meg akik alacsonyabbak :/ a pici lányoknak meg mindenkinél van esélyük
Én 15 leszek szeptemberben és 165 vagyok :) sosem volt próblémám a fiúk magasságával, mindig megtaláltam az ideálisat magamnak.
165 centi felnõtt korban sem kevés lányoknak!
A kérdező hozzászólása: köszii a választ ! :)
Háát én 2 hónap híján voltam 13 (és akkor 163 cm), mikor megjött, utána 14 éves koromig nõttem még 2 centit, most 15, 5 vagyok, és jelenleg is ugyanakkora vagyok, mint 1, 5 évvel ezelõtt, ennél magasabb már nem is leszek :) Szóval szerintem általánosságban igaz.
Ez azzal van összefüggésben, hogy a testmagasságot a nemi hormonok is befolyásolják. A serdüléskor elkezdenek nemi hormonok termelõdni, amelyek hatására gyorsabb növekedés indul meg. Viszont az ember csak addig növekszik, amíg a hosszú csontjaiban van egy kis porclemez, ahol tud nyúlni. Ha az elcsontosodik, akkor nem nõ többet. A nemi hormonok pedig egyrészt nyújtják a testmagasságot, viszont a hatásukra bezáródnak ezek a porcok. Ezért nem szabad pl. olyan kislánynak fogamzásgátló tablettát adni, akinek még nyitva vannak a porcok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat ! :) ))
A kérdező hozzászólása: most 14 leszek és 165 :S szerintetek mekkora leszek ?:/
A kérdező hozzászólása: csak tudjátok én gyerek modell vagyok.. és nem ártana ha magasra nõnék..:s

Igaz, hogy az Unióban csak 2 folyamatosan ledolgozott év után lehet letelepedési engedély?

Ha úgy mész ki, hogy suli után, és nem dolgoztál még a saját országodban, kitolocolnak.

Legjobb válasz: He???? Ezt honnan szedted??? Nem te vagy itt az elsõ aki ilyet állít, honnan a fenébõl veszitek ezt??? Ilyen nincs, hogy suli után dolgozni kelljen otthon, kivéve persze, hogy ha hallgatói szerzõdésed van, mert akkor vagy dolgozol otthon,vagy visszafizeted a pénzt. De a másik EU-s ország konkrétan tojik rá, miért utasítanának vissza??? Én fogtam a gyerekeket, kibéreltünk itt egy lakást, bejelentkeztem a szerzõdéssel a lakásba, ezzel beírattam a gyerekeket a körzeti suliba, én meg igényeltem a NIE számot, oszt csókolom.

He???? Ezt honnan szedted??? Nem te vagy itt az elsõ aki ilyet állít, honnan a fenébõl veszitek ezt??? Ilyen nincs, hogy suli után dolgozni kelljen otthon, kivéve persze, hogy ha hallgatói szerzõdésed van, mert akkor vagy dolgozol otthon, vagy visszafizeted a pénzt. De a másik EU-s ország konkrétan tojik rá, miért utasítanának vissza??? Én fogtam a gyerekeket, kibéreltünk itt egy lakást, bejelentkeztem a szerzõdéssel a lakásba, ezzel beírattam a gyerekeket a körzeti suliba, én meg igényeltem a NIE számot, oszt csókolom.
Ez kb olyan lehet, mint ahogy évekig terjedt az is, hogy friss jogsival 2 évig nem vezethetsz egyedül, csak ha ül melletted olyan akinek 2 évnél idõsebb a jogsija. Ezt is mindenki tudta, csak valòjában ilyen szabály nincsen....
Ilyen jogsi szabályról nem is hallottam csak olyanról, hogy nem vontathat. De az igaz is. Nem azzal kevered elõzõ?
3: persze hogy nem volt ilyen szabaly csak a vontatasra vonatkozott, de epp ez az, hogy sokan tulkombinaltak. Szerintem a kerdezo altal emlitett remhir is onnan indulhatott, hogy akinek allami tamogatott osztondija van, annak otthon kell melozni vagy visszafizeti, ebbol meg azt csavartak ki, hogy mindenkinek le kell dolgozni otthon x evet kikoltozes elott.
Ja értem :-) Mondjuk ez a szerzõdés is 20 évrõl szól amiben a képzési idõ kétszeresét kell dolgozni. Tehát ki lehet menni nyugodtan. Aztán kinti fizetésbõl lazán kifizetni vagy pár év után hazajonni.
"Nem azzal kevered elõzõ?" Nem nem kevertem én semmit. Épp azért említettem, hogy arról is mindenki tudott, sõt minden 5. embernek a rendkívül hozzáértõ haverja mondta, mégsem volt soha ilyen szabály...
Nem igaz.
Szerencsére nincs baj a fogammal, de ha mégis lenne, akkor szerintem biztos, hogy kifehérítenék. (Május 9-én leszek 18 éves.)
nekem fehérítették amikor levették a fogszabályzómat. lehettem vagy 14 15 éves
Mosd szódabikarbónával, kemény fejû fogkefével, az ki tudja fehéríteni, és azt olcsón megúszod.
A 15 éves húgomnak is fehérítették már.
A kérdező hozzászólása: nekem a fogorvosom ma mondta h 18 alatt nem fehérítenek, de ezek szerint átvágott. :P most vették le az alsó fogszabályzóm, és nagyon sárgák. pedig naponta 3x mosok fogat + szájvíz..

Ha a barátnőm azt kéri 9 hónap után hogy ne csak szerelmesek legyünk hanem egyben barátok is az nem jelenthet rosszat igaz?

Legjobb válasz: Hát arra gondol,hogy ne csak szex legyen hanem legyetek barátok tudjatok szabadon beszélgetni,járkáljatok el erre arra.Legalább is elõzõ barátnõmnél ezt takarta.

Hát arra gondol, hogy ne csak szex legyen hanem legyetek barátok tudjatok szabadon beszélgetni, járkáljatok el erre arra.Legalább is elõzõ barátnõmnél ezt takarta.
Váó... Ti így visszafelé haladtok? Én elõször mindig barát, majd a szerelme leszek.
:) szerintem ez kicsit sem jelent rosszat, sõt :) jót!
Csernus szerint a legjobb barátod a párod kell hogy legyen
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :)

Melyik a legjobb fogyókúra módszer? Minden este futok kb 20 percet. Megpróbálok 6 után nem enni. A diétákat nem igazán szeretem, mert ott általában meg van adva, hogy mit egyek, és én csak azt tudom enni ami itthon van. :/

Legjobb válasz: Elõször is hanyagold a csokit, cukros üdítõket stb... Ha tényleg csak azt tudod enni, ami otthon van, akkor felezd meg az adagodat és egyszerûen ne egyél annyit. Ha teheted, akkor naponta 5x egyél keveset. Anyukádnak esetleg szólhatnál, hogy csináljon több halat vagy csirkét, mert te azt szereted.

Elõször is hanyagold a csokit, cukros üdítõket stb... Ha tényleg csak azt tudod enni, ami otthon van, akkor felezd meg az adagodat és egyszerûen ne egyél annyit. Ha teheted, akkor naponta 5x egyél keveset. Anyukádnak esetleg szólhatnál, hogy csináljon több halat vagy csirkét, mert te azt szereted.
A kérdező hozzászólása: Csokit, édességet azt nagyon ritkán eszek, üdítõitalokat sem iszom, csak ásványvíz vagy sima víz. Nagyon sokat számít, h szénsavas ásványvíz, vagy sima víz? Kb napi 2x-3x szoktam enni, de nem eszem tele magam. Van, h meg sem érzem, h ettem annyira keveset eszem.
Azzal csak rontasz a helyzeteden, ha 2x eszel naponta, mert akkor lelassul az anyagcseréd és a fogyás titka a gyors anyagcsere. Mondom, egyél legalább 5x naponta, de keveset. "és én csak azt tudom enni ami itthon van." - nem tudom, hogy ezt pontosan, hogy érted, de nem is akarok a magánéletedben vájkálni, de esetleg anyáddal együtt te is elmehetél akkor vásárolni és mondanád, hogy te mit szeretnél. Fogyókúránál sok fehérjét kell enni, tehát túrót, tojást, sovány húsokat, sajtokat.
A kérdező hozzászólása: arra értettem, h csak azt tom enni ami otthon van, mert nem engedhetjük meg magunknak. lehet, h te igen, de mi nem
Akkor egy kis elmélet: Amikor eszel, kalóriát viszel be a szervezetbe. Amikor energiát használsz el, akkor kalóriát használsz el, "égeted". Minél megterhelõbb egy tevékenység, annál több kalóriát éget. Pl. alváskor is elég néhány kalória, de nyilván elenyészõ mennyiség, sporttal sokkal több, a futást, úszást tartják a legjobb zsírégetõ mozgásnak. Na most, ha a szervezetnek energiára van szüksége, akkor nyilván a bevitt energiából (kalória) fog táplálkozni. Kivéve, ha nem viszel be annyit, amennyi kell neki! Akkor kénytelen lesz a tartalékokhoz nyúlni, tehát beindul a fogyás. Magyarul: ki kell derítened, hogy neked mennyi a napi kalóriaszükségleted, és onnantól már pofonegyszerû: kevesebb kalóriát kell bevinned ennél. http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Itt szépen ki tudod számolni, hogy mennyi kalóriára van szükséged alapjáraton, és hogy mennyit vigyél be, ha fogyni akarsz. Innentõl pedig mindegy, hogy azt a bizonyos kalóriát mivel viszed be, a lényeg, hogy ne lépd át a határt. Így simán megeheted anyukád fõztjét (de arra vigyázz, hogy ne egyél sokat, mert egész napra kell beosztani a "keretet"). Hogy miben hány kalória van, azt az élelmiszerek csomagolásán megtalálod (Energia: X kcal), de a neten is vannak jó kis kalóriatáblázatok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm...nagyon sokat segítettél mostmár jobban odafogok figyelni a kalória bevitelre :)

Szeretnék nevet változtatni, vagyis ez így nem igaz, csak azt szeretném, hogy legyen második nevem is. Milyen úton induljak el, kb. mennyi idő?

Legjobb válasz: Ha jól tudom ez most 10.000 ft. Hogy mennyi idõ azt nem tudom, de vagy rögtön kész vagy kb. 2 hét. De tudod akkor kell új személyi, adóigazolvány, esetleg diák, lakcímkártya, tb kártya... Sajnos csak nyitott pénztárcával lehet egy ilyet bevállalni. Sok sikert!

Ha jól tudom ez most 10.000 ft. Hogy mennyi idõ azt nem tudom, de vagy rögtön kész vagy kb. 2 hét. De tudod akkor kell új személyi, adóigazolvány, esetleg diák, lakcímkártya, tb kártya... Sajnos csak nyitott pénztárcával lehet egy ilyet bevállalni. Sok sikert!
A kultura reszben nagyon sok ilyen kerdes van, ott nezd meg! De az anyakonyvvezetohoz kell bemenned, es o fog neked pontosan elmondani mindent, tehat onala kell elindulnod!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!