Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy terhesség nem (51 db)

Igaz, hogy epret nem jó enni a terhesség alatt? Vagy ez csak egy tévhit?

37 hetes kismama

Legjobb válasz: Csak akkor ha nem voltál még toxoplazmás...amúgy én annyira meg vagyok veszve érte,nagyjából egész télen ezt meg a kovászos uborkát emlegettem.:)

Csak akkor ha nem voltál még toxoplazmás...amúgy én annyira meg vagyok veszve érte, nagyjából egész télen ezt meg a kovászos uborkát emlegettem.:)
én 9 hetes vagyok, de talán ez az egyetlen ami jól esik, és meg is eszem. Nem tudom hogy voltam e toxoplazmás, de senki nem mondta, hogy neegyek epret. a védõnõ se monta pedig beszélt a betegségrõl.
Minden ehetõ, hogyha jó alaposan meg van mosva.
Szia! Szoptatás alatt nem lehet enni epret.
Szoptatás alatt kiütheti a babát, és kisbabának sem adható magos gyümi elég sokáig. de terhesen szerintem is szabad enni:-)
terhesen nyugodtan egyél epret! jól meg kell mosni! mindenféle gyümölcsöt szabad enni!
Háááááát ez egy nagy hülyeség ezt már más is kérdezte és kezd elterjedni de én az orvosomtól kérdeztem meg és azt mondta, hogy még véletlen sincs köze az epernek a toxoplazmához. Azt állatoktól, lehet elkapni de tõlük is csak akkor ha éppen vírusosak. Amúgy meg minden gyümölcsöt meg kell mosni, mert nem toxoplazmát kapsz tõle hanem bármiféle baktériumot, hasmenést stb. Szóval egyed az epret tisztán, mosottan én 6hónapja falom és semmi bajom nincs. 23hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Igaz, hogy terhesség alatt nem szabad mézet fogyasztani?

Olvastam egy cikkben, hogy veszélyt jelenthet a magzatra, azóta a cikket nem találom, de most megh?ltem és félve kanalazom a mézet. Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1,5 éves korukig.

Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1, 5 éves korukig.
Szerintem ez marhaság! Én mézzel édesítek mindent, mert a cukor nem túl egészséges, és semmi bajom nem lett tõle, se nekem, se a gyereknek.
Nagyobb gyereknek már egészséges! Csak a babákra lehet veszélyes. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan baja lesz tõle! De azért jobb az óvatosság!!!
Az lehet hogy kisbabáknak nem lehet adni, de állapotos nõknek nyugodtan lehet fogyasztani szerintem. Én most voltam beteg, és én is azt raktam teámba...stb. Sõt, még a patikában is mondta a gyógyszerész, hogy próbálkozzak a köhögésemre a mézes hársfavirág teával, ha nem lettem terhességi cukros.
tehesen nyugodtan lehet enni mézet hiszen a gyomorsav fel dolgozza.a pici babáknak meg azért nem ajánlják mert az õ gyomruk még nem tudja feldolgozni
Egészen nyugodtan lehet enni mézet amikor kismama vagy, fõleg ha kívánod is.Úgy ahogyan az elõttem írók írták, a babáknak nem ajánlott pici korban.

Pontosabban mikortol mutatja ki a vérvétel a terhességet? Igaz hogy pár napos terhességet nem mutat még ki? Mondjuk 2 napos terhességet?

kérlek vàlaszoljatok fontos lenne

Legjobb válasz: Nem igaz, a vérvétel is a HCG-t mutatja ki. A HCG a beágyazódástól termelõdik csak, akkor már (az utolsó vérzés napjától számítva) legalább 3 hetes terhes vagy. http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..

Nem igaz, a vérvétel is a HCG-t mutatja ki. A HCG a beágyazódástól termelõdik csak, akkor már (az utolsó vérzés napjától számítva) legalább 3 hetes terhes vagy. http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..
A kérdező hozzászólása: kosszi a valaszt ezt akartam hallani mert az orvos ossze vissza beszel, a vérvétel eredménye utàn azt mondta pàr napos vagyok kb... De ez lehetetlen mert pàr nap utan nem mutatja ki a vérvétel..

Milyen tünetei vannak a szoptatás melletti teherbeesésnek? Igaz, hogy a terhességi tesztek ilyenkor jóval később mutatják ki a terhességet? Mi ez, ha nem baba?

Még nem menstruáltam, így ez nem mérvadós sajnos, a lányom 1 éves ,isz szoptatom, éjjelente is elég aktívan, így az elvileg a termékenység visszatértéhez szükséges 6 óra szopi nélkül még nincs meg. Viszont lassan 2 hete ég a mellem szopi közben is, görcsöl a hasam, hányingerem van és szédülök, a melegtől leesik a vérnyomásom stb. A tesztem kb értékelhetetlen, kétszer mintha lett volna második csík, de az is időn túl. Hallottam, hogy ilyenkor nem mindig jelez a teszt előre... Járt valaki így?

Legjobb válasz: Én is szopi mellett lettem terhes (mondjuk én mensiztem és akartuk)De nemekm nemvárt elõtt 5 nappal kezdõdteka tünetek,és nemvárt elõtt 4 nappal délutáni pisibõl már ki is mutatta,pedig 13. napon volt pém! Szóval nálunk nem igaz,hogy késõbb mutatta ki! Én sima olcsó x-epillelteszteltem!Az is pozi lett!

Én is szopi mellett lettem terhes (mondjuk én mensiztem és akartuk)De nemekm nemvárt elõtt 5 nappal kezdõdteka tünetek, és nemvárt elõtt 4 nappal délutáni pisibõl már ki is mutatta, pedig 13. napon volt pém! Szóval nálunk nem igaz, hogy késõbb mutatta ki! Én sima olcsó x-epillelteszteltem!Az is pozi lett!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. nekem vaterás teszetm volt, de nem tudtam eldönteni, h van-e csík rajta...
Megint én vagyok! Szerintem ha nemtudtad eldönteni, akkor az ott lesz...NEM???? De próbáld meg késõbb is! És örülnél neki? ek pont ugyanazokb voltak, mint elõször, csak a szopi miatt a mellem már nem nõtt nagyobbra :) és nem is feszült a legelején úgy mint az elsõ ányomnál! Szóval gyakori pisilés (ilyen felfázós tünetekkel) hasszurka... Nekem azóta is szopik a nagy! Amúgy nálam a tünet
Ja a nagy két éves a pocak meg 26 hetes
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülnék :D csak olyan bizonytalan vagyok abban a csíkban, meg már annyira nem is ég a mellem, meg tegnap barnáztam kicsit, meg ma is egyszer. szóval vagy mensi vagy baba vagy nem tudom :(
Szia! Ne éld bele magad, hogy terhes vagy! Én is szoptattam, amikor nem jött meg és csináltam tesztet. Azt mutatta hogy terhes vagyok, de nem volt olyan nagyon erõs a csík, de túl halvány sem. Nagyon örültünk, bele éltem magam, még egy baba lesz, már akartuk. Másnap is teszt, ugyan ilyen volt. Görcsölt a hasam sajnos néhány napig, aztán véreztem. Beküldtek kórházba, nézzék meg, mi a helyzet. ott azt mondták, nem látszik hogy egyáltalán terhes lettem volna. Ez inkább csak egy olyan nagyon korai vetélés volt, ami igazából még nem is volt terhesség és abban nyilvánult meg, hogy egy héttel késõbb jött meg. Én nagyon kikészültem, azért tanácsolom, ne éld bele magad. Üdv!

Az igaz, hogy IKER terhesség esetén az első 14 nap táppénzt, nem a munkáltató fizeti? (hanem az "állambácsi")?

Legjobb válasz: Ez nem csak az ikerterhességre igaz!Amennyiben terhesség miatt "írnak ki",egybõl táppénzen vagy(ami 60%)nincs a 14 napos betegállomány,ami 70%(ergo a munkáltatónak nincs fizetési kötelezettsége).

Ez nem csak az ikerterhességre igaz!Amennyiben terhesség miatt "írnak ki", egybõl táppénzen vagy(ami 60%)nincs a 14 napos betegállomány, ami 70%(ergo a munkáltatónak nincs fizetési kötelezettsége).
veszélyeztetett terhességnél nincs 15 nap betegszabadság.

Van ugy hogy terhességet az orvos nem veszi észre? Tüneteim:mellfeszulés, váladékfolyás az emlöböl, alhasi fájdalom, hiszti. De a menszeszem rendesen megvan. Igaz az ikreim születésekor is megvolt! Kéthonapos terhességnél van ilyen? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: Van olyan hoyg az orvos nem veszi észre, de ez csak akkor amikor még nagyon az elején vagy. Pl én így jártam. Tudtam egyéb tünetekbõl hogy terjhes vagyok ls ateszt is pozitív lett.Nagyon vártuk már ezt a babát. Aztán mégis megjött. MIvel tudtam,hoyg terhes vagyok, és hallottam arról hoyg bizonyos esetekben meg lehet menteni a terhességet hoyg ne lökõdjön ki a mensivel, elmentem az ügyeletre még akkor szombaton. Ott egy nagyon bunkó nõ foglalkozott velem. Irtó lekezelõ volt. Elmondtam mi a "bajom", erre annyit mondott "Ha menstruál minek van itt?". Nem vette észre hogy terhes vagyok. Késõbb a fogadott dokimtól megtudtam, hoyg nem csak abból lehet látni a valószínûsíthetõ terhességet hogy ott van egy petezák az UH-on, hanem vannak egyéb jelei, sõt, egy tapasztalt doki UH nélkül tapintással is meg tudja állapítani. Egyébként a kislányom most 5 hós.Akit az gyeletes nem vett észre mensi mellett.

Van olyan hoyg az orvos nem veszi észre, de ez csak akkor amikor még nagyon az elején vagy. Pl én így jártam. Tudtam egyéb tünetekbõl hogy terjhes vagyok ls ateszt is pozitív lett.Nagyon vártuk már ezt a babát. Aztán mégis megjött. MIvel tudtam, hoyg terhes vagyok, és hallottam arról hoyg bizonyos esetekben meg lehet menteni a terhességet hoyg ne lökõdjön ki a mensivel, elmentem az ügyeletre még akkor szombaton. Ott egy nagyon bunkó nõ foglalkozott velem. Irtó lekezelõ volt. Elmondtam mi a "bajom", erre annyit mondott "Ha menstruál minek van itt?". Nem vette észre hogy terhes vagyok. Késõbb a fogadott dokimtól megtudtam, hoyg nem csak abból lehet látni a valószínûsíthetõ terhességet hogy ott van egy petezák az UH-on, hanem vannak egyéb jelei, sõt, egy tapasztalt doki UH nélkül tapintással is meg tudja állapítani. Egyébként a kislányom most 5 hós.Akit az gyeletes nem vett észre mensi mellett.
Nagyon fiatal terhességnél elõfordulhat, hogy nem látszik még ultrahangon semmi, de a tesztek és a vérvizsgálat általában kimutatja. Ha nem is azonnal, egy héttel múlva talán több látszik. Nem szívesen mondok ilyet, de olyan is elõfordul, hogy egy elvetélt terhességnek ugyan ezek a tünetei vannak. A hormonok még jelen vannak, de már megszakadt a dolog, akkor már nem látszik semmi. (Saját tapasztalat, sajnos.) Milyen vizsgálaton voltál?
Az egyik ismerõsöm titkolta hogy terhes...aztán nagyon görcsölt(szülési fájdalmai voltak), kiment hozzá az orvos és adott neki görcsoldót.Ez este volt, és reggel megszült!Senki nem vette észre hogy terhes, se a gyerekei, munkatársai, és a doki sem.
Az utolsótól kérdezné. a barátnõd minek adatott be magának görcsoldót ha sejthette hogy szülési fájdalmai vannak??? Mert ugye Õ tudott róla hisz a pici rúg azt nem lehet nem észre venni!

Azt hallottam hogy terhesseg alatt nem szabad amalganos tömest eltvolitani, ez igaz, es miert?

pedig nekem nagyon kellene mert elromlott,ez a 9.hetem

Legjobb válasz: Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...

Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...
Nekem is cseréltek tömést, igaz még csak a 6. hétben voltam, de semmi probléma nem volt és a védõnõ is azt mondta, hogy nyugodtan lehet!!!
A kérdező hozzászólása: akkor lehet ez is csak valami tul tapasztal hozzaertö allitja, sok mindennel riogatnak feleslegesen, pedig teljesen hülyesegek
az amalgämban a higany a mergezö, es bärmennyire is megprobälja elszivni a reszeleket az asszisztens, valamennyit csak lenyelsz belöle, es ez nem jo a babänak.nekem is kene egy amalgämtömesem polirozni, de majd csak szüles utän csinäljäk meg.27hetes pocis (+fogäszati asszisztens)
A higany mérgezõ. Úgyhogy ha lehet, hagyd a terhesség utánra a dolgot.
A kérdező hozzászólása: marad szüles utanra akkor, de ha begyullad vagy gennyes lesz akkor mi lesz, nem art a babanak?

Tényleg igaz, hogy a terhességi cukrosnál szigorúbban veszik a határértékeket, mint nem terhesen? Milyenek a normál értékek?

Étkezés el?tt és után mennyivel mérjek magamnak itthon, és utána mennyi a normál határ? Terhesen és nem terhesen is érdekelne. Köszönöm.

Legjobb válasz: szia! ha elmész terheléses cukorra,ott 2 óra után max 7.8 lehet,utána már cukornak számít. diétával kell a cukorszintet tartani,ha nem sikerül akkor jön az inzulin. étkezés elõtt közvetlen,és étkezés után 1 órával mérj,és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor. ez a terhesség alatti amit leírtam.

szia! ha elmész terheléses cukorra, ott 2 óra után max 7.8 lehet, utána már cukornak számít. diétával kell a cukorszintet tartani, ha nem sikerül akkor jön az inzulin. étkezés elõtt közvetlen, és étkezés után 1 órával mérj, és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor. ez a terhesség alatti amit leírtam.
Terhesen és nem terhesen is 6 alatt kellene lenni, csak ha nem vagy terhes akkor csak téged rombol a magas vércukor, ha pedig terhes vagy, akkor a babára is veszélyes. Mérni étkezés elõtt közvetlenül és étkezés után 1 órával érdemes mérni. Ha gond van, akkor általában a reggeli utáni érték szokott a legrosszabb lenni.
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem jól tudod, nem 6 a határérték. Én GDM-es voltam, és ahogy az elsõ írta, max. 7 mmol egy órával étkezés után. A terhelésesnél pedig 7, 8 mmol a határ. Tudom mert nekem az volt. Amire kíváncsi lennék, hogy nem terhesen mennyi a határérték, mert nekem azt mondták, hogy a terheseknél sokkal szigorúbban veszik, tehát gondolom, hogy a 7 mmol étkezés után 1 órával nem 7, hanem több. Vagy nem jól gondolom. A neten különbözõ értékek vannak, nem tudok kiigazodni.
2-es vagyok. Én meg 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Napi négyszer inzulinozom magam elég régóta és végigcsináltam így egy terhességet is. A helyzet az, hogy ha valaki teljesen egészséges, akkor nem terhesen bármit eszik nem megy 6 fölé a cukra. A terhesség alatt növekszik az inzulinigény, ami természetes. Nagyon sok kismamának ekkor sem megy 6 fölé a cukra, még a terheléses sem. Ha valaki kicsit érzékenyebb, akkor extrém terhelésre (mert 75gr szénhidrát az elég durva) kicsit magasabb lesz egészséges terhességben is, ezért kicsit magasabb a határ (van ahol 7-nél, van, ahol 7, 8-nál kezdenek diétáztatni, orvosa válogatja). Nekem terhesen 5, 3 körül kelett tartanom az étkezés elõttit és 6, 5 körül az étkezés utánit. Nem terhesen kicsit engedékenyebb a doktornõm, de csak nagyon kicsit.
A kérdező hozzászólása: Ezt találtam: A vércukor normál értéke Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4, 0 - 5, 0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6, 0 mmol/l alatti. Ez azt jelenti, hogy "vércukra" mindenkinek van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7, 8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségrõl akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7, 0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések utáni két órás érték pedig 11, 1 mmol/l, vagy ennél magasabb. Valószínû, hogy az utolsó válaszoló a 6 mmolt éhomi értéknek akartad írni, ugye?
Elõzõ vagyok. Igen teljesen igazad van abban, amit írtál. Most én is megnéztem a szakkönyveimet, mert van egy pár. Ezek a korrekt adatok. Szerintem ettõl függetlenül azért, ha valakinek az étkezés utáni cukra pl. 7, 6 attól függetlenül, hogy a határon belül van az már jelez valamit. Az tuti, hogy a férjemnek 2 liter kóla után is 5, 4.
Még azt hozzátenném, hogy a gyakorlatban nekem a doktornõm soha, de terhesen meg végképp nem engedte, hogy az étkezés utánim 7, 8-ig menjen. Ráadásul nem is két órával étkezés után kell mérnem, hanem 1, esetleg másfél óra után. Én azt tapasztaltam, hogy ha két óra után még 7, 8 akkor 1 óra után kb. 9-10 is volt. De én valóban cukorbeteg vagyok. A terhességi cukrosok azért nem szoktak ilyen érzékenyek lenni.
1-es vagyok mivel még csak 5 hete szültél így belefér ez a cukoreredmény, de sztem próbáld kibírni ilyen bûnözések nélkül, legalább még 2 hetet.aztán kezdheted light-osan :) meg azt ugye tudod h a terhességi cukor az már jelentheti azt is h késõbb cukros leszel?! ha tartod a diétát néha bûnözéssel, akkor hosszútávon sem lesz gondod!
A kérdező hozzászólása: Sajnos tudom, hogy van esélyem rá, ezért is figyelek oda olyan dolgokra, amik eddig nem érdekeltek. Most már tudatosan vásárolok és eszek, etetem a családot. Viszont olyan rossz lenne, ha pl. a saját szülinapomon nem ehetnék a tortámból, vagy reggelre nem ihatnék tejszínhabos kakaót (light és cukormentes tejszín és kakaópor természetesen). Eddig a tejtermékeket reggelre nem ehettem, mert a tejcukor megdobja a vércukrot. Pontosan most kezdem el az 5-ik hetet. Azért ijedtem meg, mert itt olvastam sok anyukától, hogy szülés után, (mivel távozott a méhlepény, ami okozta a cukorintoleranciát), egybõl ettek-ittak mindent, és egybõl visszaállt a cukruk. Nekem a kórházban diatetikus mondta, hogy feltétlenül fontos a fokozatosság, ezért a 6 hét. Köszönöm, hogy idõt szakítottatok rám. Jó egészséget!

Meddig kell szedni a Magne B6-ot és a folsavat? Igaz hogy nem lehet a terhesség végéig? 15 hkm

Legjobb válasz: a folsavat az elsõ 13 hétben kellene szedni a magnéziumot az utolsó 3 -4 hétben már nem kellene. egész terhesség alatt multivitamint és vasat kellene.

a folsavat az elsõ 13 hétben kellene szedni a magnéziumot az utolsó 3 -4 hétben már nem kellene. egész terhesség alatt multivitamint és vasat kellene.
Szia, csatlakozom az elõttem szólóhoz. Viszont! Gravidát szedtem, mert az Elevittõl én is rosszul voltam. A Gravidát is csak úgy, hogy étkezés után fél órával vettem be. Ebben az esetben nem voltam ki a vitamintól.
Én nem szedtem folsavat, most két hete írta fel a dokim. olyat írt, ami vas-folsav egyben. Azt mondta ezt végig kell szedni innentõl kezdve. Ha végig lehet szedni, nem gondolom hogy bajt okozna. Mellette Elevitet szedek, én a gravidától voltam rosszul. Magne B6-ot csak akkor kell szedni, ha szükséges, de azt is bármikor lehet. Én csak akkor veszem be, ha nagyon keménynek érzem a pocakom, kb 1-2 hetente egyet. Üdv: 14 hetes kismama
a magnéziumot a 36.-37. héten szokták javasolni a dokik hogy hagyd el, hogy érezd a méh tevékenységet, a gyenge jósló fájásokat. A folsav az érdekes kérdés. Nagyon megoszlik.Én mindkét terhességemnél magzatvédõ vitamint szedtem, nem külön folsavat. Az elsõ terhességnél 36. hétig szedtem, nem lett nagy a babám. 3120 gramm. A második terhességnél abbahagytam a vitamin szedését 26 hetesen, akkor fogyott el. utána meg rengeteg gyümölcsöt ettem. Még nem tudom mekkora lesz, még van 2 hetem.
A Hipp Natalt szokták még javasolni annak aki nem bírja a bogyókat. Én is ezt iszom, nekem bevált :) 13 hetes
A kérdező hozzászólása: Jó mert én még mindkettõt szedem, sajnos ilyen Elevit féléket nem tudok szedni, mivel rosszul vagyok tõle/tõlük. De bajunk a babával nem lesz ha még mindig szedem a folsavat is ugye?
A kérdező hozzászólása: Szerencsém van mert imádom a zöldségeket és gyümölcsöket, szóval eszek én mindenféle vitamint rendesen, tehát ha nem muszáj nem szedek terhesvitamint. A védõnõm is mondta, ha tudom valamilyen szinten pótolni a vitaminbevitelt nem kell feltétlen szedjem. Egyébként régen nem voltak ilyen vitaminok és mégis egészséges babák születtek ezt nem értem. Persze a baba érdekében bármit, de annak semmi értelme, ha beveszem a vitamint és fél óra, óra múlva meg kijön. :(

Igaz, hogy a 15. hét terhességig nem ajánlott a repülőn utazás? én még csak kb 9 hetes leszek amikor repülnénk. Lehet valami baja emiatt a babának? Mondjam le az utat? Van, aki már volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Ha minden rendben a terhességeddel, repülhetsz, csak az utolsó trimesztertõl nem ajánlott, nehogy beinduljon a szülés. Ha valami problémád van, vagy egyébként is, ha aggódsz, kérdezd meg az orvosodat.

Ha minden rendben a terhességeddel, repülhetsz, csak az utolsó trimesztertõl nem ajánlott, nehogy beinduljon a szülés. Ha valami problémád van, vagy egyébként is, ha aggódsz, kérdezd meg az orvosodat.
Utolsó válaszolónak igaza van, kiegészíteném annyival, hogy a 3. trimeszterben sem azért nem szabad repülni, mert a repüléstõl beindulna a szülés, hanem azért, mert ilyenkor alapból beindulhat, vagy csak "simán" rosszul lesz az anyuka valamitõl, (pl. le kéne feküdnie)ami ilyenkor már gyakori, és a repülõn nem tudják ellátni, ezért pedig nem vállalnak felelõsséget a légitársaságok. (Szerintem ez érthetõ is) Szóval maga a repülés nem okoz semmit. (Maximum ha fél az anya a repüléstõl, mert a stressz hatására történhetnek dolgok, de akkor meg ne menjen, de hát ezt mindenki tudja magáról, hogy fél a repüléstõl vagy nem...)
En 12 es 14 hetesen repultem es nem lett semmi bajunk. A 3. trimeszterben is lehet repulni, csak orvosi igazolassal. (En pont tegnap kertem a dokitol, hogy repulhessek 28 hetesen) Nem hiszem, hogy a nyomaskulonbseg barmi gondot is okozna, hiszen az utasterben ez azert szabalyozva van. Kellemes utat! :)
Én 16 hetes leszek, amikor repülünk 1 órácskát. Az volt az elsõ, amikor kiderült, hogy babát várunk, hogy utánakérdeztem orvostól, hogy szavad-e. Mondta, hogy igen.
en pont 9 hetes voltam amikor repultem, maga volt a remalom, a nyomaskulonbseg miatt, vagy nem, a hanyingerem felerosodott, gorcseim lettek, iszonyuan rosszul voltam, szerencsere elmult a leszallas utan, de soha tobbet nem repulnek terhesen az biztos, akarmekkora is a baba
Én még nem tudtam, hogy babát várok, amikor Egyiptomban voltunk. Semmi bajunk nem volt a repülés miatt sem. Szerintem, ha a baba egészséges, jól megtapadt, akkor a repülés sem okozhat benne kárt...
A kérdező hozzászólása: az az igazság, hogy a párom 30. szülinapjára lenne meglepi a repülõút, már aug. óta le van foglalva. És ma derült ki, hogy sikerült teherbe esnem! ennek nagyon örülök, de eddig eszembe sem jutott, hogy a repülés miatt bajom lehet-e, csak most, hogy ténylegesn összejött a baba. és nagyon sok vetéléssel riogató oldalt olvastam a neten, ami megijesztett. :(
Engem is ezzel riogattak, de én megkérdeztem a dokimat és azt mondta utazhatok, igy utaztam is 8 hetesen és semmi bajunk nem lett. Fent még hányingerem sem volt.
Szerintem is az orvost kérdezd meg.
Én viszont úgy tudom, hogy a terhesség elején sem ajánlott a repülés, mert a nyomáskülönbség vetélést is okozhat. Tényleg jobban tennéd, ha a dokit is megkérdeznéd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon megnyugtattatok! Nálunk csak egy 2 órás útról lenne szó, úgyhogy remélhetõleg akkor nem lesz baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!