Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy terhesség alatt nem szabad (7 db)

Igaz, hogy terhesség alatt nem szabad mézet fogyasztani?

Olvastam egy cikkben, hogy veszélyt jelenthet a magzatra, azóta a cikket nem találom, de most megh?ltem és félve kanalazom a mézet. Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1,5 éves korukig.

Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1, 5 éves korukig.
Szerintem ez marhaság! Én mézzel édesítek mindent, mert a cukor nem túl egészséges, és semmi bajom nem lett tõle, se nekem, se a gyereknek.
Nagyobb gyereknek már egészséges! Csak a babákra lehet veszélyes. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan baja lesz tõle! De azért jobb az óvatosság!!!
Az lehet hogy kisbabáknak nem lehet adni, de állapotos nõknek nyugodtan lehet fogyasztani szerintem. Én most voltam beteg, és én is azt raktam teámba...stb. Sõt, még a patikában is mondta a gyógyszerész, hogy próbálkozzak a köhögésemre a mézes hársfavirág teával, ha nem lettem terhességi cukros.
tehesen nyugodtan lehet enni mézet hiszen a gyomorsav fel dolgozza.a pici babáknak meg azért nem ajánlják mert az õ gyomruk még nem tudja feldolgozni
Egészen nyugodtan lehet enni mézet amikor kismama vagy, fõleg ha kívánod is.Úgy ahogyan az elõttem írók írták, a babáknak nem ajánlott pici korban.

Azt hallottam hogy terhesseg alatt nem szabad amalganos tömest eltvolitani, ez igaz, es miert?

pedig nekem nagyon kellene mert elromlott,ez a 9.hetem

Legjobb válasz: Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...

Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...
Nekem is cseréltek tömést, igaz még csak a 6. hétben voltam, de semmi probléma nem volt és a védõnõ is azt mondta, hogy nyugodtan lehet!!!
A kérdező hozzászólása: akkor lehet ez is csak valami tul tapasztal hozzaertö allitja, sok mindennel riogatnak feleslegesen, pedig teljesen hülyesegek
az amalgämban a higany a mergezö, es bärmennyire is megprobälja elszivni a reszeleket az asszisztens, valamennyit csak lenyelsz belöle, es ez nem jo a babänak.nekem is kene egy amalgämtömesem polirozni, de majd csak szüles utän csinäljäk meg.27hetes pocis (+fogäszati asszisztens)
A higany mérgezõ. Úgyhogy ha lehet, hagyd a terhesség utánra a dolgot.
A kérdező hozzászólása: marad szüles utanra akkor, de ha begyullad vagy gennyes lesz akkor mi lesz, nem art a babanak?

Igaz, hogy szoptatás alatt nem szabad masszíroztatni? Már terhességem óta vágyom egy kiadós masszázsra, mert most már nagyon ólomnehézségűnek érzem a testem.

Legjobb válasz: Szia! A szülés utáni 6 hetet kell megvárni, ha ott minden rendben akkor lehet. Én is masszíroztatok 2 hetente mert sokat fáj a hátam a baba emelgetése miatt. 3,5 hónapos baba anyukája

Szia! A szülés utáni 6 hetet kell megvárni, ha ott minden rendben akkor lehet. Én is masszíroztatok 2 hetente mert sokat fáj a hátam a baba emelgetése miatt. 3, 5 hónapos baba anyukája
szerintem a szopi alatt lehet, csak kérdés hogy tudsz hason feküdni a melleid miatt. Én 9 hónapja szoptatok, de nem tudok hason aludni, a mai napig:)
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem, mert én úgy hallottam, hogy masszázskor méreganyag szabadul fel, ami az anyatejbe is bekerül. Szerintetek?
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Én nem hallottam errõl, nekem a masszõröm háziorvosi asszisztens meg dolgozott csecsemõosztályon is, biztos tudná ha így lenne.
én ahogy hazajöttünk a kórházból, már hívtam is a masszört, mert megörültem a hátfájástól. Elõször hasra feküdtem, de nagyon kényelmetlen volt, így oldalra fordulva masszírozott, és ülve. Semmit nem vettem észre, hogy befolyásolta volna a szopit!
én is voltam masszõrnél 4 hetes anyatejes baba mellett. szóltam, h szoptatok, erre mondta a masszõr, h jó, akkor majd finomabban csinálja, mert ilyenkor csak úgy lehet.


Igaz az, hogy terhesség alatt nem szabad fürdeni, csak zuhanyozni?

Legjobb válasz: hülyeség. Kádban szülésrõl már hallottál? A hosszas meleg termálvízben való ücsörgés valóban nem tesz jót, na de a fürdés??? Ha a méhszáj zárt akkor még uszodába, wllness fürdõbe is mehetsz! Fürödj nyugodtan amennyit jól esik!

hülyeség. Kádban szülésrõl már hallottál? A hosszas meleg termálvízben való ücsörgés valóban nem tesz jót, na de a fürdés??? Ha a méhszáj zárt akkor még uszodába, wllness fürdõbe is mehetsz! Fürödj nyugodtan amennyit jól esik!
37 hetes vagyok, én végig fürödtem eddig, s soha semmi bajom nem lett. Gondolom csak te, s a párod fürödtök abban a kádban, s hetente ha ki van takarítva rendesen pl. flóraszepttel, akkor semmit nem tudsz elkapni. Csak annyival kell vigyázni, hogy ne forró vízben fürödj, mert az vérbõséget okoz, csak langyos, olyan kellemes vízbe ülj bele.
Amilyen hõmérsékletû vízbe eddig fürödtél, olyanba ezentúl is szabad, hiszen a szervezeted hozzá van szokva.
Én csak tusolok. Engem jobban frissít, ill. én is hallottam ilyenrõl és inkább nem kockáztatok!!
Nyugodtan fürödhetsz, a nincs nyitva a méhszáj. Én végig fürödtem, sõt úsztam is itthon. A fürdõt nem mertem megkockáztatni, bár az orvosom is ajánlotta, hogy nyugodtan járjak, mert tehermentesíti í lábakat és jót tesz a gerincnek i.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából még nem tudom, hogy terhes vagyok-e, csak reménykedem, viszont imádok fürdeni, sajnos forró vízben. Megpróbálom csökkentett hõmérsékletre bírni eztán magam, nehogy emiatt legyen gond.

Igaz-e az, hogy az utolsó trimeszterben (vagy akár az egész terhesség alatt) nem szabad túl sok kalciumot fogyasztani, mert az túlzottan megkeményíti a baba koponyacsontját?

33 hetes vagyok, pár napja kiütéseim lettek, amelyet rögtön kalcium pezsg?tablettával orvosoltam. Azaz orvosoltam volna, de nem segítette csak egy cseppet enyhítette a viszketést. Miután elmentem a háziorvoshoz, és elmondtam ezt neki, a fenti kérdésben megfogalmazottakat mondta, és javasolta hogy ne igyak több calciumot.

Legjobb válasz: Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.

Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.
Én az elsõ 3 hónapban szedtem kalciumot, mivel nem iszok tejet, de a baba csontozatához kell a kalcium. Soha nem hallottam még ilyet, hogy keményebb lesz a baba koponyája a kalciumtól. Az orvosom sem ellenezte a beszedését.
Szia! Pár hete nekem is tele lett a pocakom kiütésekkel, a bõrgyógyász napi 1000 mg kalciumot javasolt. A nõdokim is javasolta, mert a görcsöket is oldja. Én este szoktam meginni egy 500-as tablettát, és így nem görcsölnek be éjjel a lábaim. Nekem nem mondta az orvos, hogy nem szabad szedni. Üdv, 32 hetes kismama
Én 2 naponta szedem az 500mg-os kalciumot a Gravida mellé. Nem hiszem hogy árt, mert ha jól tudom, 1500 mg fölé nem szabad menni terhesség alatt. Mondjuk én alapból nem ihatom a tejet allergia miatt, ezért is adagolom magamnak tabival, meg a fogaimat sem akarom elveszíteni. 33 hetes
Nekem szó szerint ezt válaszolta a dokim, amikor rákérdeztem, hogy nem kell-e szedni. Nem is szedek, nagyon szeretem a tejet, azt iszom, meg sok tejterméket eszem. Semmi baja a fogaimnak.
Szia! Nekem kifejezetten javasolták, h igyam a kálciumot. Napi 1 pezsgõtabletta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért a doki jól belém ültette a frászt. MOndjuk nekem nem terhességi kiütéseim vannak hanem valami brutálisabb, naaagy összefüggõ piros foltok, annyit mondtak rá hogy vagy allergia bármire, vagy a torkomban látott vírussal együtt jár....egyetlen segítségem a kalcium....nem örülnék ha azt sem ihatnám.
A kérdező hozzászólása: Hajjaj. Nem tudom akkor mi a jó, de kalcium nélkül nem tudok megmaradni ilyen viszketõ kiütésekkel.

Igaz, hogy a terhesség alatt nem szabad a talpat maszírozni? Ha igen, miért?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz.Még jól is eshet egy kis talpmasszázs!

Szerintem ez nem igaz.Még jól is eshet egy kis talpmasszázs!
Nem tudom az okát, talán azt tudnám elképzelni, hogy a talpon ugye megvannak a testünk, szerveink pontjai, és kihathatnak rájuk a masszírozás áûltal nem kedvezõ dolgok is, de amúgy ez csak feltevés, nem hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Akkor megnyugodtam mert szinte nekem minden este megmaszírozza a párom és nagyon jól esik. Már 38 hetes vagyok és pár napja hallottam és kicsit megijedtem, hogy árthattam vele.
Nekem mindig jól esik, ha a párom megmaszírozza a talpam.
Szia, Elvileg a sarok környékén és a deréknál a két besüllyedés és a farok csont közötti résznél beindítható a szülés a masszázzsal.Neked mondjuk kétlem, hogy a 38. héten ez problémát okozhatna:o)
én pont akartam már maszíroztatni, mikor terhes lettem és anyu masszõrje azt mondta terheseket nem lehet masszírozni.hogy miért?azt nemtudom :S
Csak arra nagyon figyeljetek oda, hogy a sarkad környékén ne nagyon masszírozzátok, mert ott van a reflexzónája a "nõi dolgoknak".

Igaz, hogy a terhesség alatt semmit nem szabad a zsebedbe tenni? Vagy csak babona?

Legjobb válasz: En errol meg nem is hallottam, pedig sok babanoval talalkozik az ember. Szemely szerint biztos vagyok benne, hogy ez egy hatalmas nagy hanta.

En errol meg nem is hallottam, pedig sok babanoval talalkozik az ember. Szemely szerint biztos vagyok benne, hogy ez egy hatalmas nagy hanta.
Szerintem is hülyeség, bocsi...
Állitolag azért nem szabad semmit tenni a zsebedben, persze ha a zseb annyira fent van hogy éri a pocit, mert akkor meglátszik a babán a helye, pl. ha kulcscsomot teszel, vagy telefont vagy ilyesmit.Ezt én már rég hallottam.
Aha. A méh meg papírból van... Ez csak babona. A valóságalapja meg nulla. Ha orvosnak elmondanád, azt hiszem, még másnap is ezen nevetne. :-) ne aggódj ilyen butaségok miatt.
hehehehehe :) AZ IGAZ AMIBEN NAGYON HISZEL! Ez esetben lehet ez is igaz, ha hiszel benne.
Ha ez igaz lenne, akkor az én babócámon tenyérnyomok lennének a szülés után, mert sokat teszem rá a kezemet, mikor mozog a drágám. 22 km.
A hugom mikor az elsõ babával volt terhes beütötte a lapockáját és a kislányon mai napig ott a folt születése óta ez igaz mert a baba mindent érez és hall odabent.
Szia! Hát én babonás vagyok és hiszek is bennük, de ekkora hülyeséget még én se hallottam!:)
A lányomon is ott van két nyom, ahol beütöttem magam várandósan. Rajtam is van nyom, ott, ahova anyumra szállt egy cserebogár. Szó szerint egy cserebogár lenyomata van az a fejem alján, a nyakamnál. Az unokatesómnak egy eperforma van a tarkóján. Mikor terhesen anyuja epret evett, rosszul lett tõle...azt nem tudom, miért a tarkójára került az eper... Nagyapám megharapta Nagyim fülét, mikor Apumat várta, Apu fülén harapásnyom van... Hát különleges egy család lehetünk:-) Remélem a második gyerekemen semmi nem lesz, mert a zsebeim állandóan tele vannak apró gyerekjátékokkal, amiket hurcolnom kell mindenfele, mivel a lányom teletömi a zsebeimet. :-) no comment.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!