Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy terhesség alatt nem lehet (3 db)

Mi igaz abból, hogy terhesség alatt nem lehet nyújtózkodni?

Nekem naponta többször fel kell nyújtózkodnom, hogy kinyissam/becsukjam a fürdőablakot. Elég magasan van, lábujjhegyre kell állnom és még így is alig érem el. Lehet belőle gond? 34hetes kismami.

Legjobb válasz: Gond nem hiszem, hogy lehet belõle. Azért nem ajánlják a nyújtózkodást, mert ahogy a méh szalagok nyúlnak, minden hirtelen mozdulatra nagyon erõsen belenyilalhat/szúrhat, bár ezt a 34hét alatt biztos te is tapasztaltad már egy-egy hirtelen mozdulattól. Bajod nem lesz tõle. :)

Gond nem hiszem, hogy lehet belõle. Azért nem ajánlják a nyújtózkodást, mert ahogy a méh szalagok nyúlnak, minden hirtelen mozdulatra nagyon erõsen belenyilalhat/szúrhat, bár ezt a 34hét alatt biztos te is tapasztaltad már egy-egy hirtelen mozdulattól. Bajod nem lesz tõle. :)
Én úgy tudom, hogy babona, hogy a köldökzsinór a baba nyakára tekeredne. Én néha nyújtózkodom, mert annyira jól esik! Egyébként ha mindent betartanánk, ami csak mendemonda szintjén igaz, egy üres szobában kéne ülnünk, vagyis inkább feküdnünk, szigorúan bal oldalon, de mozdulatlanul. :) Az reális, amit az elsõ is írt, hogy a méhszalagok nyúlnak, fájhat, húzódhat, de ahogy írták is, ezt már biztos tapasztaltad, vagy ha nem, az szerencsés. :) Én személy szerint sosem hallottam volna, a babonákon kívül, hogy nyújtózkodás káros lehetne. 19 hkm
Én úgy tudom, akkor tekeredik a köldökzsinór.
Engem azzal riogattak, hogy megrepedhet tõle a burok. Remélem, nem igaz, ahhoz túl sok van még hátra, és nem tudom mindig elkerülni a nyújtózkodást.
Lehet nyújtózkodni finoman, de erõs, hirtelen mozdulatokat nem jó tenni!

Igaz, hogy a terhesség alatt nem lehet enni babérlevéllel készült ételt?

Legjobb válasz: szerintem ez nem igaz, camemberten és félig átsült ételen kívül mindent lehet. csak mértékkel. gondolj bele mennyi mindenbe van babérlevél és max. 1-2 csak az íze kedvéért.

szerintem ez nem igaz, camemberten és félig átsült ételen kívül mindent lehet. csak mértékkel. gondolj bele mennyi mindenbe van babérlevél és max. 1-2 csak az íze kedvéért.
Már miért ne lehetne.?? Nyers húst, nyers toja´st, és penészes sajtokat nem lehet. Azokon kívül bármit, alaposan megmosva, és megfözve.

Igaz lehet az, hogy aki sok édességet eszik terhesség alatt annak nagy babája lesz? ( nem a cukorbetegekre gondolok )

Legjobb válasz: Én állandóan édességet zabáltam, 3,35-el született a lányom.Nekem azt mondták aki az édeset kívánja annak lánya lesz.Nekem bejött!És nem is híztam csak 12 kilót,pedig nagyon hízékony tipus vagyok.

Én állandóan édességet zabáltam, 3, 35-el született a lányom.Nekem azt mondták aki az édeset kívánja annak lánya lesz.Nekem bejött!És nem is híztam csak 12 kilót, pedig nagyon hízékony tipus vagyok.
Én konkrétan mindent felfaltam, ami a kezem ügyébe került :D (pedig nem vagyok alapesetben édesszájú), mégis 2370 grammal született a lányom. Én összesen 9, 5 kilót híztam és kevesebbel jöttem haza a kh-ból, mint várandósság elõtt voltam. A szopi abbahagyása után visszaáált az eredeti súlyom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!