Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy terhesség alatt nem (16 db)

Igaz, hogy terhesség alatt nem szabad mézet fogyasztani?

Olvastam egy cikkben, hogy veszélyt jelenthet a magzatra, azóta a cikket nem találom, de most megh?ltem és félve kanalazom a mézet. Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1,5 éves korukig.

Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1, 5 éves korukig.
Szerintem ez marhaság! Én mézzel édesítek mindent, mert a cukor nem túl egészséges, és semmi bajom nem lett tõle, se nekem, se a gyereknek.
Nagyobb gyereknek már egészséges! Csak a babákra lehet veszélyes. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan baja lesz tõle! De azért jobb az óvatosság!!!
Az lehet hogy kisbabáknak nem lehet adni, de állapotos nõknek nyugodtan lehet fogyasztani szerintem. Én most voltam beteg, és én is azt raktam teámba...stb. Sõt, még a patikában is mondta a gyógyszerész, hogy próbálkozzak a köhögésemre a mézes hársfavirág teával, ha nem lettem terhességi cukros.
tehesen nyugodtan lehet enni mézet hiszen a gyomorsav fel dolgozza.a pici babáknak meg azért nem ajánlják mert az õ gyomruk még nem tudja feldolgozni
Egészen nyugodtan lehet enni mézet amikor kismama vagy, fõleg ha kívánod is.Úgy ahogyan az elõttem írók írták, a babáknak nem ajánlott pici korban.

Azt hallottam hogy terhesseg alatt nem szabad amalganos tömest eltvolitani, ez igaz, es miert?

pedig nekem nagyon kellene mert elromlott,ez a 9.hetem

Legjobb válasz: Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...

Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...
Nekem is cseréltek tömést, igaz még csak a 6. hétben voltam, de semmi probléma nem volt és a védõnõ is azt mondta, hogy nyugodtan lehet!!!
A kérdező hozzászólása: akkor lehet ez is csak valami tul tapasztal hozzaertö allitja, sok mindennel riogatnak feleslegesen, pedig teljesen hülyesegek
az amalgämban a higany a mergezö, es bärmennyire is megprobälja elszivni a reszeleket az asszisztens, valamennyit csak lenyelsz belöle, es ez nem jo a babänak.nekem is kene egy amalgämtömesem polirozni, de majd csak szüles utän csinäljäk meg.27hetes pocis (+fogäszati asszisztens)
A higany mérgezõ. Úgyhogy ha lehet, hagyd a terhesség utánra a dolgot.
A kérdező hozzászólása: marad szüles utanra akkor, de ha begyullad vagy gennyes lesz akkor mi lesz, nem art a babanak?

Mi igaz abból, hogy terhesség alatt nem lehet nyújtózkodni?

Nekem naponta többször fel kell nyújtózkodnom, hogy kinyissam/becsukjam a fürdőablakot. Elég magasan van, lábujjhegyre kell állnom és még így is alig érem el. Lehet belőle gond? 34hetes kismami.

Legjobb válasz: Gond nem hiszem, hogy lehet belõle. Azért nem ajánlják a nyújtózkodást, mert ahogy a méh szalagok nyúlnak, minden hirtelen mozdulatra nagyon erõsen belenyilalhat/szúrhat, bár ezt a 34hét alatt biztos te is tapasztaltad már egy-egy hirtelen mozdulattól. Bajod nem lesz tõle. :)

Gond nem hiszem, hogy lehet belõle. Azért nem ajánlják a nyújtózkodást, mert ahogy a méh szalagok nyúlnak, minden hirtelen mozdulatra nagyon erõsen belenyilalhat/szúrhat, bár ezt a 34hét alatt biztos te is tapasztaltad már egy-egy hirtelen mozdulattól. Bajod nem lesz tõle. :)
Én úgy tudom, hogy babona, hogy a köldökzsinór a baba nyakára tekeredne. Én néha nyújtózkodom, mert annyira jól esik! Egyébként ha mindent betartanánk, ami csak mendemonda szintjén igaz, egy üres szobában kéne ülnünk, vagyis inkább feküdnünk, szigorúan bal oldalon, de mozdulatlanul. :) Az reális, amit az elsõ is írt, hogy a méhszalagok nyúlnak, fájhat, húzódhat, de ahogy írták is, ezt már biztos tapasztaltad, vagy ha nem, az szerencsés. :) Én személy szerint sosem hallottam volna, a babonákon kívül, hogy nyújtózkodás káros lehetne. 19 hkm
Én úgy tudom, akkor tekeredik a köldökzsinór.
Engem azzal riogattak, hogy megrepedhet tõle a burok. Remélem, nem igaz, ahhoz túl sok van még hátra, és nem tudom mindig elkerülni a nyújtózkodást.
Lehet nyújtózkodni finoman, de erõs, hirtelen mozdulatokat nem jó tenni!


Igaz, hogy szoptatás alatt nem szabad masszíroztatni? Már terhességem óta vágyom egy kiadós masszázsra, mert most már nagyon ólomnehézségűnek érzem a testem.

Legjobb válasz: Szia! A szülés utáni 6 hetet kell megvárni, ha ott minden rendben akkor lehet. Én is masszíroztatok 2 hetente mert sokat fáj a hátam a baba emelgetése miatt. 3,5 hónapos baba anyukája

Szia! A szülés utáni 6 hetet kell megvárni, ha ott minden rendben akkor lehet. Én is masszíroztatok 2 hetente mert sokat fáj a hátam a baba emelgetése miatt. 3, 5 hónapos baba anyukája
szerintem a szopi alatt lehet, csak kérdés hogy tudsz hason feküdni a melleid miatt. Én 9 hónapja szoptatok, de nem tudok hason aludni, a mai napig:)
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem, mert én úgy hallottam, hogy masszázskor méreganyag szabadul fel, ami az anyatejbe is bekerül. Szerintetek?
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Én nem hallottam errõl, nekem a masszõröm háziorvosi asszisztens meg dolgozott csecsemõosztályon is, biztos tudná ha így lenne.
én ahogy hazajöttünk a kórházból, már hívtam is a masszört, mert megörültem a hátfájástól. Elõször hasra feküdtem, de nagyon kényelmetlen volt, így oldalra fordulva masszírozott, és ülve. Semmit nem vettem észre, hogy befolyásolta volna a szopit!
én is voltam masszõrnél 4 hetes anyatejes baba mellett. szóltam, h szoptatok, erre mondta a masszõr, h jó, akkor majd finomabban csinálja, mert ilyenkor csak úgy lehet.

Igaz az, hogy terhesség alatt nem szabad fürdeni, csak zuhanyozni?

Legjobb válasz: hülyeség. Kádban szülésrõl már hallottál? A hosszas meleg termálvízben való ücsörgés valóban nem tesz jót, na de a fürdés??? Ha a méhszáj zárt akkor még uszodába, wllness fürdõbe is mehetsz! Fürödj nyugodtan amennyit jól esik!

hülyeség. Kádban szülésrõl már hallottál? A hosszas meleg termálvízben való ücsörgés valóban nem tesz jót, na de a fürdés??? Ha a méhszáj zárt akkor még uszodába, wllness fürdõbe is mehetsz! Fürödj nyugodtan amennyit jól esik!
37 hetes vagyok, én végig fürödtem eddig, s soha semmi bajom nem lett. Gondolom csak te, s a párod fürödtök abban a kádban, s hetente ha ki van takarítva rendesen pl. flóraszepttel, akkor semmit nem tudsz elkapni. Csak annyival kell vigyázni, hogy ne forró vízben fürödj, mert az vérbõséget okoz, csak langyos, olyan kellemes vízbe ülj bele.
Amilyen hõmérsékletû vízbe eddig fürödtél, olyanba ezentúl is szabad, hiszen a szervezeted hozzá van szokva.
Én csak tusolok. Engem jobban frissít, ill. én is hallottam ilyenrõl és inkább nem kockáztatok!!
Nyugodtan fürödhetsz, a nincs nyitva a méhszáj. Én végig fürödtem, sõt úsztam is itthon. A fürdõt nem mertem megkockáztatni, bár az orvosom is ajánlotta, hogy nyugodtan járjak, mert tehermentesíti í lábakat és jót tesz a gerincnek i.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából még nem tudom, hogy terhes vagyok-e, csak reménykedem, viszont imádok fürdeni, sajnos forró vízben. Megpróbálom csökkentett hõmérsékletre bírni eztán magam, nehogy emiatt legyen gond.

Igaz-e az, hogy az utolsó trimeszterben (vagy akár az egész terhesség alatt) nem szabad túl sok kalciumot fogyasztani, mert az túlzottan megkeményíti a baba koponyacsontját?

33 hetes vagyok, pár napja kiütéseim lettek, amelyet rögtön kalcium pezsg?tablettával orvosoltam. Azaz orvosoltam volna, de nem segítette csak egy cseppet enyhítette a viszketést. Miután elmentem a háziorvoshoz, és elmondtam ezt neki, a fenti kérdésben megfogalmazottakat mondta, és javasolta hogy ne igyak több calciumot.

Legjobb válasz: Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.

Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.
Én az elsõ 3 hónapban szedtem kalciumot, mivel nem iszok tejet, de a baba csontozatához kell a kalcium. Soha nem hallottam még ilyet, hogy keményebb lesz a baba koponyája a kalciumtól. Az orvosom sem ellenezte a beszedését.
Szia! Pár hete nekem is tele lett a pocakom kiütésekkel, a bõrgyógyász napi 1000 mg kalciumot javasolt. A nõdokim is javasolta, mert a görcsöket is oldja. Én este szoktam meginni egy 500-as tablettát, és így nem görcsölnek be éjjel a lábaim. Nekem nem mondta az orvos, hogy nem szabad szedni. Üdv, 32 hetes kismama
Én 2 naponta szedem az 500mg-os kalciumot a Gravida mellé. Nem hiszem hogy árt, mert ha jól tudom, 1500 mg fölé nem szabad menni terhesség alatt. Mondjuk én alapból nem ihatom a tejet allergia miatt, ezért is adagolom magamnak tabival, meg a fogaimat sem akarom elveszíteni. 33 hetes
Nekem szó szerint ezt válaszolta a dokim, amikor rákérdeztem, hogy nem kell-e szedni. Nem is szedek, nagyon szeretem a tejet, azt iszom, meg sok tejterméket eszem. Semmi baja a fogaimnak.
Szia! Nekem kifejezetten javasolták, h igyam a kálciumot. Napi 1 pezsgõtabletta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért a doki jól belém ültette a frászt. MOndjuk nekem nem terhességi kiütéseim vannak hanem valami brutálisabb, naaagy összefüggõ piros foltok, annyit mondtak rá hogy vagy allergia bármire, vagy a torkomban látott vírussal együtt jár....egyetlen segítségem a kalcium....nem örülnék ha azt sem ihatnám.
A kérdező hozzászólása: Hajjaj. Nem tudom akkor mi a jó, de kalcium nélkül nem tudok megmaradni ilyen viszketõ kiütésekkel.

Igaz, hogy a terhesség alatt nem szabad a talpat maszírozni? Ha igen, miért?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz.Még jól is eshet egy kis talpmasszázs!

Szerintem ez nem igaz.Még jól is eshet egy kis talpmasszázs!
Nem tudom az okát, talán azt tudnám elképzelni, hogy a talpon ugye megvannak a testünk, szerveink pontjai, és kihathatnak rájuk a masszírozás áûltal nem kedvezõ dolgok is, de amúgy ez csak feltevés, nem hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Akkor megnyugodtam mert szinte nekem minden este megmaszírozza a párom és nagyon jól esik. Már 38 hetes vagyok és pár napja hallottam és kicsit megijedtem, hogy árthattam vele.
Nekem mindig jól esik, ha a párom megmaszírozza a talpam.
Szia, Elvileg a sarok környékén és a deréknál a két besüllyedés és a farok csont közötti résznél beindítható a szülés a masszázzsal.Neked mondjuk kétlem, hogy a 38. héten ez problémát okozhatna:o)
én pont akartam már maszíroztatni, mikor terhes lettem és anyu masszõrje azt mondta terheseket nem lehet masszírozni.hogy miért?azt nemtudom :S
Csak arra nagyon figyeljetek oda, hogy a sarkad környékén ne nagyon masszírozzátok, mert ott van a reflexzónája a "nõi dolgoknak".

Igaz, hogy a terhesség alatt nem lehet enni babérlevéllel készült ételt?

Legjobb válasz: szerintem ez nem igaz, camemberten és félig átsült ételen kívül mindent lehet. csak mértékkel. gondolj bele mennyi mindenbe van babérlevél és max. 1-2 csak az íze kedvéért.

szerintem ez nem igaz, camemberten és félig átsült ételen kívül mindent lehet. csak mértékkel. gondolj bele mennyi mindenbe van babérlevél és max. 1-2 csak az íze kedvéért.
Már miért ne lehetne.?? Nyers húst, nyers toja´st, és penészes sajtokat nem lehet. Azokon kívül bármit, alaposan megmosva, és megfözve.

Igaz az, hogy szoptatáskor kihull sok haj, ami a terhesség alatt nem hullott ki?

Legjobb válasz: Nekem 3 hónapnyi szoptatás után kezdett hullani, csomókban. Aztán elmúlt, és maradt hajam is :)

Nekem 3 hónapnyi szoptatás után kezdett hullani, csomókban. Aztán elmúlt, és maradt hajam is :)
Egy év után kezdett hullani, ijesztõ csomókban, majd ahogy jött, ment is. Még van hajam, de ha így megy tovább, kitépem - 16 és 8 évesek a lurkóim. :-))))
Két gyereknél a 6. szoptatási hónapig hullott.Egyik hajmosásnál észrevettem hogy már nem hullik.Nekem ilyen hirtelen maradt abba a hajhullás.Most úgymond tüsis és a babahajam is beindult.
Igaz! Terhesség alatt szépen megnõtt, dús volt! Majd szoptatás alatt elkezdett hullani, az hittem megkopaszodom, le is vágattam vállig érõre, majd 6-7 hónap után abba maradt a hajhullás, és annyi hajam van mint terhesség elõtt, kevés.
A kérdező hozzászólása: Én is a 3. hónap után vettem észre, megijedtem nagyon, kezdek kopaszodni, olyan, mintha máris lenne ott új haj.Olvastam, hogy ilyenkor ajánlatos a terhességi vitamint szedni a szülés után még fél évig.Igaz lehet?Ti szedtetek valamit?Köszönöm az eddigi válaszokat.
Én nagyon beparáztam, amikor észrevettem, mindenféle bogyót meg szeszt kipróbáltam, természetesen semmi nem segített. Feladtam a harcot és belenyugodtam, hogy parókát fogok hordani. :-))) Aztán magától megállt, szinte egyik napról a másikra. Ha egyébként egészségesen és változatosan étkezel, felesleges a vitamin. Szerintem.
Nem teljesen igaz, hiszen nem a szoptatás miatt hullik a haj.A terhesség alatt ki nem hullott haj kezd ijesztõ mértékben hullani szülés után x idõvel, telesen mindegy, hogy szoptat-e az anya, vagy sem.
nekem hullott terhesség elõtt, közben és után is. semmi különbséget nem látok

Mit tennél, ha a doki kiírna egy kúpot, aminek a betegtájékoztatójára az van írva, hogy "igaz a hatóanyag csak kevéssé szívódik fel a nyálkahártyán keresztül, de terhesség és szopatatás alatt nem ajánlott. "?

Volt gombám, de a canesten úgy t?nt nem szedett ki minent, mert maradt ilyen nyúlósabb, egybeállobb folyás.

Legjobb válasz: Szia! Orvos, nõgyógyász Írta fel azután, hogy már egy valami nem használt. Biztos vagyok benne, hogy tudja, mit csinál és a védõnõdnek is igaza van. Azon kÍvül nagyon sok, a legtöbb ilyen esetben a tájékoztatóba az is bele van Írva, hogy: "terhesség és szoptatás estén csak a kockázat- várható hasznosság mérlegelése után alkalmazzuk." Úgy gondolom, az orvosok nagy része ezt meg is teszi. Valszeg nagyobb a kockázata annak, hogy a gomba árt a Babának mint hogy a gyógyi. Én bÍzom az orvoso(k)mban, én használnám. És a betegség kockázata mindenképp nagyobb mint egy ritka mellékhatásé. Ez meg a matek:)

Szia! Orvos, nõgyógyász Írta fel azután, hogy már egy valami nem használt. Biztos vagyok benne, hogy tudja, mit csinál és a védõnõdnek is igaza van. Azon kÍvül nagyon sok, a legtöbb ilyen esetben a tájékoztatóba az is bele van Írva, hogy: "terhesség és szoptatás estén csak a kockázat- várható hasznosság mérlegelése után alkalmazzuk." Úgy gondolom, az orvosok nagy része ezt meg is teszi. Valszeg nagyobb a kockázata annak, hogy a gomba árt a Babának mint hogy a gyógyi. Én bÍzom az orvoso(k)mban, én használnám. És a betegség kockázata mindenképp nagyobb mint egy ritka mellékhatásé. Ez meg a matek:)
Biztos használnám, minthogy a babához feljusson valami gomba fertõzés!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.Én is arra gondoltam, hogy a doki csak tudja mit ad...
Nekem is írt már fel ilyet a doki, mikor az ami nem ártana egyáltalán nagyobb galibát okozott. Színesebb, és bõségesebb folyásom volt, kaptam kúpot, megelõzésre, nehogy gomba legyen, na a kúp hatására lett is, alig két nap alatt, Bezöldült a folyás, büdös lett, égett, kaptam fertõtlenítõs tótumfaktumot, a második kúp helyretett, a baba jól van, egészséges lett.
A kérdező hozzászólása: köszi, sajnálom...de akor neked is gombád volt? az a lényeg, hogy már jól vagytok:) betettem tegnap, remélem nekem is minden rendben lesz már:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!