Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy terhesség alatt (46 db)

Igaz, hogy terhesség alatt a nőknek megnő a szexuális étvágya, és hogy szülés után viszont lecsökken egy jó időre?

Elsősorban nők válaszaira, és elsősorban tapasztalataira lennék kíváncsi, de persze a tudományos tényeg is érdekelnének. A városi legendák viszont nem.

Legjobb válasz: Férfi vagyok, de nõ ismerõsömtõl hallottam, hogy terhesség alatt tényleg megnõ. egyébként logikus is, hogy szülés után lecsökken, ezáltal szex helyett a babával való foglalkozásra tud koncentrálni. még szép :D

Férfi vagyok, de nõ ismerõsömtõl hallottam, hogy terhesség alatt tényleg megnõ. egyébként logikus is, hogy szülés után lecsökken, ezáltal szex helyett a babával való foglalkozásra tud koncentrálni. még szép :D
Van, akinél terhesség alatt megnõ, van, akinél lecsökken. Én 21 hetes terhes vagyok, és megnõtt a libidóm :) Elõtte is naponta kívántam a párom, most viszont még jobban. Az, hogy szülés után lecsökken-e vagy sem, még nincs tapasztalatom, de tény, hogy eleve 6 hétig tiltott a házas élet, no meg a nõ fáradt egész nap, hiszen a picihez föl kell kelni 2-3 óránként. Remélem azért nem fog annyira lecsökkenni :)
Én terhesség alatt, és most, 5 héttel a szülés után is kívánom a szexet. Ki se bírtuk várni a 6 hetes házasélet tilalmat...

Igaz, hogy terhesség alatt mikor vizsgálatokra kell menni az utiköktséget az állam (vagy ki) visszatéríti?

Legjobb válasz: Hát én ilyenrõl még nem hallottam. De amit biztosan tudok, az az, hogy maximum 4 órára el kell hogy engedjen a munkahelyed és azt az idõt nem dolgoztathatja le máskor.

Hát én ilyenrõl még nem hallottam. De amit biztosan tudok, az az, hogy maximum 4 órára el kell hogy engedjen a munkahelyed és azt az idõt nem dolgoztathatja le máskor.
Én nem hallottam még errõl. Nekem senki nem fizette a 2 terhességem alatt. Nem hinném, hogy ez létezõ dolog lenne.
Nekem rémlik, hogy van ilyen. Majd délután, ha kicsit több idõm lesz megpróbálok utána nézni, de most mennem kelle megeteni a babám. Hátha addig kapsz választ.
Hirtelen ezt találtam az OEP honlapján. Ahogy belenéztem szerintem ha másik városba kell menni vizsgálatra akkor lehet költségtérítés, de csak gyorsan belepillantottam, nem olvastam végig a feltételeket. Szerintem az OEP-et is felhívhatod megkérdezni. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
a nõgyógyásztól kell valami iromány, hogy hova és miért kell menned, majd a háziorvostól kell kérned utiköltség térítést.
Aki elolvasta a linket, hogyan értelmezte? Mégiscsak létezik ez a dolog? És jár a kismamáknak?
jár igen! ha mekapod az utiköltség térítési papírt, levélben el kell küldeni az oephez és pár héten belül utalják a pénzt
ja és autóval mentünk
Nekünk a szakorvos adott egy papírt , amit ott le kellett igazoltatni, majd itthon bevinni a tb-hez. Nem nagy összeget fizetnek, ha jól emlékszem 9-10 Ft/km.

Igaz, hogy terhesség alatt nem szabad mézet fogyasztani?

Olvastam egy cikkben, hogy veszélyt jelenthet a magzatra, azóta a cikket nem találom, de most megh?ltem és félve kanalazom a mézet. Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1,5 éves korukig.

Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1, 5 éves korukig.
Szerintem ez marhaság! Én mézzel édesítek mindent, mert a cukor nem túl egészséges, és semmi bajom nem lett tõle, se nekem, se a gyereknek.
Nagyobb gyereknek már egészséges! Csak a babákra lehet veszélyes. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan baja lesz tõle! De azért jobb az óvatosság!!!
Az lehet hogy kisbabáknak nem lehet adni, de állapotos nõknek nyugodtan lehet fogyasztani szerintem. Én most voltam beteg, és én is azt raktam teámba...stb. Sõt, még a patikában is mondta a gyógyszerész, hogy próbálkozzak a köhögésemre a mézes hársfavirág teával, ha nem lettem terhességi cukros.
tehesen nyugodtan lehet enni mézet hiszen a gyomorsav fel dolgozza.a pici babáknak meg azért nem ajánlják mert az õ gyomruk még nem tudja feldolgozni
Egészen nyugodtan lehet enni mézet amikor kismama vagy, fõleg ha kívánod is.Úgy ahogyan az elõttem írók írták, a babáknak nem ajánlott pici korban.

Igaz-e az, hogy terhesség alatt is lehet menstruálni még?

Itt az egyik válaszolónál láttam,hogy 2 ember is ezt írta.Nekem eddig ezt soha nem mondták...ez mi okból van? 16/L (normális válaszokat)

Legjobb válasz: Azt, hogy mitõl van nem tudom, de lehet simán. Nem pont ugyanilyen, de: anyósom a párommal gyógyszer mellett lett terhes és teljesen normálisan meg is jött neki. Akkor vette észre, hogy terhes, amikor megmozdult a pici :) És nem volt tapasztalatlan, 4. terhessége volt....

Azt, hogy mitõl van nem tudom, de lehet simán. Nem pont ugyanilyen, de: anyósom a párommal gyógyszer mellett lett terhes és teljesen normálisan meg is jött neki. Akkor vette észre, hogy terhes, amikor megmozdult a pici :) És nem volt tapasztalatlan, 4. terhessége volt....
Szia! Terhesség alatt jelentkezhet hasonló dolog, mint a menstruáció, de az nem az. Menstruáció alatt leválik a méhnyálkahártya, amibe elvileg a baba be van ágyazódva, szóval ezért is lehetetlen. Azonban a szervezet "emlékszik rá", hogy ilyenkor menstruálni kellene, ezért produkálhat hasonlót, de észre lehet venni a különbséget. Az ilyen terhesség alatti vérzés általában nem darabos, nem élénkpiros vér, sokkal kevesebb és másabb az állaga, tehát eltér mind mennyiségben, mind minõségben. És ez is ritka. A terhesség legelsõ jele a menstruáció elmaradása.
anyamnak elso 4 honapban vt havija es nem hitte h terhes de en mar 20 eves vok:P mennyisegben nem olyan nagy merteku vt mint mas honapbban de minimalisan megvt a havija
amikor én voltam anyám hasába azalatt õ neki is megvolt..de neki 4 hónapig nem is nagyon látszott h terhes.. na mindegy.

Azt hallottam hogy terhesseg alatt nem szabad amalganos tömest eltvolitani, ez igaz, es miert?

pedig nekem nagyon kellene mert elromlott,ez a 9.hetem

Legjobb válasz: Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...

Maximalisan tilos !!!!!! Nekem tervezett a babam, ezert meg idöben (a fogantatas elött par honappal) elmentem direkt fogdokihoz, hogy nezzen at, hogy ha esetleg az amalgan tömeseimet rendbe kene tenni, akkor nehogy a terhesseg idejen kelljen... Akkor megbeszeltük a dokival, hogy a röntgen felvetelek alapjan, nincs gond velük, csupan esztetika miatt pedig nem szabad belekezdeni, mert valoban nagyon karos! Nem riogatas, hidd el! Bar szerintem a fogdokik ezt pontosan tudjak, es a kismamanak at tudjak adni az informaciot. Persze biztosan van kiveteles eset is...
Nekem is cseréltek tömést, igaz még csak a 6. hétben voltam, de semmi probléma nem volt és a védõnõ is azt mondta, hogy nyugodtan lehet!!!
A kérdező hozzászólása: akkor lehet ez is csak valami tul tapasztal hozzaertö allitja, sok mindennel riogatnak feleslegesen, pedig teljesen hülyesegek
az amalgämban a higany a mergezö, es bärmennyire is megprobälja elszivni a reszeleket az asszisztens, valamennyit csak lenyelsz belöle, es ez nem jo a babänak.nekem is kene egy amalgämtömesem polirozni, de majd csak szüles utän csinäljäk meg.27hetes pocis (+fogäszati asszisztens)
A higany mérgezõ. Úgyhogy ha lehet, hagyd a terhesség utánra a dolgot.
A kérdező hozzászólása: marad szüles utanra akkor, de ha begyullad vagy gennyes lesz akkor mi lesz, nem art a babanak?

Mi igaz abból, hogy terhesség alatt nem lehet nyújtózkodni?

Nekem naponta többször fel kell nyújtózkodnom, hogy kinyissam/becsukjam a fürdőablakot. Elég magasan van, lábujjhegyre kell állnom és még így is alig érem el. Lehet belőle gond? 34hetes kismami.

Legjobb válasz: Gond nem hiszem, hogy lehet belõle. Azért nem ajánlják a nyújtózkodást, mert ahogy a méh szalagok nyúlnak, minden hirtelen mozdulatra nagyon erõsen belenyilalhat/szúrhat, bár ezt a 34hét alatt biztos te is tapasztaltad már egy-egy hirtelen mozdulattól. Bajod nem lesz tõle. :)

Gond nem hiszem, hogy lehet belõle. Azért nem ajánlják a nyújtózkodást, mert ahogy a méh szalagok nyúlnak, minden hirtelen mozdulatra nagyon erõsen belenyilalhat/szúrhat, bár ezt a 34hét alatt biztos te is tapasztaltad már egy-egy hirtelen mozdulattól. Bajod nem lesz tõle. :)
Én úgy tudom, hogy babona, hogy a köldökzsinór a baba nyakára tekeredne. Én néha nyújtózkodom, mert annyira jól esik! Egyébként ha mindent betartanánk, ami csak mendemonda szintjén igaz, egy üres szobában kéne ülnünk, vagyis inkább feküdnünk, szigorúan bal oldalon, de mozdulatlanul. :) Az reális, amit az elsõ is írt, hogy a méhszalagok nyúlnak, fájhat, húzódhat, de ahogy írták is, ezt már biztos tapasztaltad, vagy ha nem, az szerencsés. :) Én személy szerint sosem hallottam volna, a babonákon kívül, hogy nyújtózkodás káros lehetne. 19 hkm
Én úgy tudom, akkor tekeredik a köldökzsinór.
Engem azzal riogattak, hogy megrepedhet tõle a burok. Remélem, nem igaz, ahhoz túl sok van még hátra, és nem tudom mindig elkerülni a nyújtózkodást.
Lehet nyújtózkodni finoman, de erõs, hirtelen mozdulatokat nem jó tenni!

Igaz, hogy szoptatás alatt nem szabad masszíroztatni? Már terhességem óta vágyom egy kiadós masszázsra, mert most már nagyon ólomnehézségűnek érzem a testem.

Legjobb válasz: Szia! A szülés utáni 6 hetet kell megvárni, ha ott minden rendben akkor lehet. Én is masszíroztatok 2 hetente mert sokat fáj a hátam a baba emelgetése miatt. 3,5 hónapos baba anyukája

Szia! A szülés utáni 6 hetet kell megvárni, ha ott minden rendben akkor lehet. Én is masszíroztatok 2 hetente mert sokat fáj a hátam a baba emelgetése miatt. 3, 5 hónapos baba anyukája
szerintem a szopi alatt lehet, csak kérdés hogy tudsz hason feküdni a melleid miatt. Én 9 hónapja szoptatok, de nem tudok hason aludni, a mai napig:)
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem, mert én úgy hallottam, hogy masszázskor méreganyag szabadul fel, ami az anyatejbe is bekerül. Szerintetek?
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Én nem hallottam errõl, nekem a masszõröm háziorvosi asszisztens meg dolgozott csecsemõosztályon is, biztos tudná ha így lenne.
én ahogy hazajöttünk a kórházból, már hívtam is a masszört, mert megörültem a hátfájástól. Elõször hasra feküdtem, de nagyon kényelmetlen volt, így oldalra fordulva masszírozott, és ülve. Semmit nem vettem észre, hogy befolyásolta volna a szopit!
én is voltam masszõrnél 4 hetes anyatejes baba mellett. szóltam, h szoptatok, erre mondta a masszõr, h jó, akkor majd finomabban csinálja, mert ilyenkor csak úgy lehet.

Igaz az, hogy terhesség alatt nem szabad fürdeni, csak zuhanyozni?

Legjobb válasz: hülyeség. Kádban szülésrõl már hallottál? A hosszas meleg termálvízben való ücsörgés valóban nem tesz jót, na de a fürdés??? Ha a méhszáj zárt akkor még uszodába, wllness fürdõbe is mehetsz! Fürödj nyugodtan amennyit jól esik!

hülyeség. Kádban szülésrõl már hallottál? A hosszas meleg termálvízben való ücsörgés valóban nem tesz jót, na de a fürdés??? Ha a méhszáj zárt akkor még uszodába, wllness fürdõbe is mehetsz! Fürödj nyugodtan amennyit jól esik!
37 hetes vagyok, én végig fürödtem eddig, s soha semmi bajom nem lett. Gondolom csak te, s a párod fürödtök abban a kádban, s hetente ha ki van takarítva rendesen pl. flóraszepttel, akkor semmit nem tudsz elkapni. Csak annyival kell vigyázni, hogy ne forró vízben fürödj, mert az vérbõséget okoz, csak langyos, olyan kellemes vízbe ülj bele.
Amilyen hõmérsékletû vízbe eddig fürödtél, olyanba ezentúl is szabad, hiszen a szervezeted hozzá van szokva.
Én csak tusolok. Engem jobban frissít, ill. én is hallottam ilyenrõl és inkább nem kockáztatok!!
Nyugodtan fürödhetsz, a nincs nyitva a méhszáj. Én végig fürödtem, sõt úsztam is itthon. A fürdõt nem mertem megkockáztatni, bár az orvosom is ajánlotta, hogy nyugodtan járjak, mert tehermentesíti í lábakat és jót tesz a gerincnek i.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából még nem tudom, hogy terhes vagyok-e, csak reménykedem, viszont imádok fürdeni, sajnos forró vízben. Megpróbálom csökkentett hõmérsékletre bírni eztán magam, nehogy emiatt legyen gond.

Igaz-e, hogy a fogászaton a terhesség alatt, ha a lyukas fogat tömni kell, akkor fizetni kell az esztétikai tömésért, és csak az amalgám ingyenes?

21 hetes terhes vagyok. A múlt héten voltam fogorvosnál, a kötelez? vizsgálat miatt. Megállapította a doktorn?, hogy van 5 lyukas fogam. Igaz, hogy nagyon picik, de be kellene tömni. Szeretném megcsináltatni, de elmondása szerint 7 ezer forint darabja az esztétikai tömésnek. Az amalgám tömés ingyenes csak(szerinte). De az amalgám tudomásom szerint veszélyes a higgany tartalma miatt, és átjut a méhlepényen át a babához is. Próbáltam utánanézni az OEP oldalán de konkrétan nem írják le, hogy minden tömésre vonatkozik-e az ingyenes fogmegtartó kezelés, Így nemigen tudok mire hivatkozni.2 hét múlva kell visszamennem, és addig szeretném tuni a jogaimat. Ha valaki tud, segítsen! Boldog babavárást mindenkinek!

Legjobb válasz: Szia! Sajna igaz a hír, csak az amalgám ingyenes,szerintem keress egy olcsóbb dokit, náluk 4-5 ezerért is tömnek esztétikaival, mondjuk én vidéki vagyok, de itt is nagy különbségek vannak fogdokik között.Az amalgámról nem tudok semmi okosat mondani, én is hallottam a negatív hatásairól, sztem a nõdokit kérdezd meg errõl.Az való igaz, h én is kiszedettem, és fehérre cseréltettem az összeset, csak sajnos ezek nem tartanak el olyan sokáig, mint a jó öreg amalgám, van amelyik néhány év alatt kipotyog.

Szia! Sajna igaz a hír, csak az amalgám ingyenes, szerintem keress egy olcsóbb dokit, náluk 4-5 ezerért is tömnek esztétikaival, mondjuk én vidéki vagyok, de itt is nagy különbségek vannak fogdokik között.Az amalgámról nem tudok semmi okosat mondani, én is hallottam a negatív hatásairól, sztem a nõdokit kérdezd meg errõl.Az való igaz, h én is kiszedettem, és fehérre cseréltettem az összeset, csak sajnos ezek nem tartanak el olyan sokáig, mint a jó öreg amalgám, van amelyik néhány év alatt kipotyog.
Nekem fehér tömést tett a fogamba, és egy forintot se kellett fizetnem.
Ez így van, de ez nem csak a terhesekre igaz. A fehér tömés csak akkor van ingyen, ha látható helyre kerül, tehát elsõ fogakba.
Nekem a 20. héten tömték a fogamat, 6ezerért darabját... összesen 4-et. Szerintem, ha megteheted, inkább fizesd ki, mert az amalgám tömés télleg nem túl egészséges. Sokan csak akkor tudnak teherbe esni, ha kiszedetik az amalgámot a fogukból... azért ez jelenthet vmit
Ha körzeti fogorvoshoz mész, van tb-s fehér tömés amiért nem kérhet el pénzt!Sok beteg nem tudja és átverik az embert kifizettetik holott nem kéne.Én is jártam már így, akkor még nem tudtam.A sógornõm fogorvos mellett, aszisztens és õ felvilágosított!Amúgy most gyökérkezelték a rágó fogamat, fehérrel tömték a körzetisem és csak a vizitdíjat kérték el.Ne hagy magad átvágni!!!!!Üdv 25hetes kismama

Ez igaz? Egy kismama újságban olvastam, hogy nagyobb a koraszülés veszélye - valami hormontermelés miatt - azoknál, akiknek tartós fogínygyulladása van terhesség alatt?

Nekem az eleje óta vérzik, hiába voltam dokinál, próbáltam minden csodaszert.

Legjobb válasz: Szia! Fogdokitól kérdezz rá, de én meg úgy tudom, sajnos terhesség alatt nõ a fogínygyulladás esélye, és sajnos "természetes", épp a hormonok miatt, amik úgymond a vérbõségért felelõsek. Nekem is gyakran vérzett, doki látta is. Még túl is hordtam...

Szia! Fogdokitól kérdezz rá, de én meg úgy tudom, sajnos terhesség alatt nõ a fogínygyulladás esélye, és sajnos "természetes", épp a hormonok miatt, amik úgymond a vérbõségért felelõsek. Nekem is gyakran vérzett, doki látta is. Még túl is hordtam...
Nekem nincs rossz fogam, de a terhesség eleje óta elkezdett vérezni a fogínyem fogmosás közben. Nekem sem hatott semmi, minden nap mostam. 40+3 hétre szültem, tehát egyáltalán nem szültem korán, már 3 éves a lányom, de a fogínyvérzés megmaradt. Nem hallottam még errõl a dologról, nem tudom elképzelni milyen összefüggés lehetne a fogínygyulladás és a koraszülés között. Szerintem ez csak egy új felkapott hír, ami most felröppent. De hogy mennyi igazság alapja van? Hát nemtudom...
Igen, a hormonok miatt ilyenkor érzékenyebb lesz az íny, nõ a fogínygyulladás veszélye. Nekem is fájdogált az egyik fogam (azt hittem) és vérezgetett fogmosáskor az ínyem, az én fogorvosom egy alapos tisztítást javasolt rá (leszedte a fogköveket) és mondta, hogy használjam minden fogmosás után a Listerine szájvizet, mert az segít. Azóta jobb, elmúlt a fájdalom is (ami nem a fogam volt végülis, hanem az ínyem alatt gyulladt be) és már nem vérzik fogmosáskor sem a fogam. Próbáljátok ki, hátha nálatok is beválik. Elviekben minden trimeszterben érdemes lenne leszedetni a fogkövet, ezzel megelõzve az ínygyulladást és a fogak romlását. És tényleg sokkal jobb érzés utána.
húúú ezt én is olvastam a terhességem alatt, és ugyanezek voltak a tüneteim, semmi nem használt, végig paráztam, h majd emiatt koraszülés lesz, aztán 40+5 napra szültem. :-D Lehet, h van benne némi igazság, de nagyrészt, nem hinném, hogy ettõl függ!! Nyugi!! :-) 14 hós baba anyukája.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!