Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy terhesség (144 db)

Igaz, hogy terhesség alatt a nőknek megnő a szexuális étvágya, és hogy szülés után viszont lecsökken egy jó időre?

Elsősorban nők válaszaira, és elsősorban tapasztalataira lennék kíváncsi, de persze a tudományos tényeg is érdekelnének. A városi legendák viszont nem.

Legjobb válasz: Férfi vagyok, de nõ ismerõsömtõl hallottam, hogy terhesség alatt tényleg megnõ. egyébként logikus is, hogy szülés után lecsökken, ezáltal szex helyett a babával való foglalkozásra tud koncentrálni. még szép :D

Férfi vagyok, de nõ ismerõsömtõl hallottam, hogy terhesség alatt tényleg megnõ. egyébként logikus is, hogy szülés után lecsökken, ezáltal szex helyett a babával való foglalkozásra tud koncentrálni. még szép :D
Van, akinél terhesség alatt megnõ, van, akinél lecsökken. Én 21 hetes terhes vagyok, és megnõtt a libidóm :) Elõtte is naponta kívántam a párom, most viszont még jobban. Az, hogy szülés után lecsökken-e vagy sem, még nincs tapasztalatom, de tény, hogy eleve 6 hétig tiltott a házas élet, no meg a nõ fáradt egész nap, hiszen a picihez föl kell kelni 2-3 óránként. Remélem azért nem fog annyira lecsökkenni :)
Én terhesség alatt, és most, 5 héttel a szülés után is kívánom a szexet. Ki se bírtuk várni a 6 hetes házasélet tilalmat...

Igaz, hogy terhesség alatt mikor vizsgálatokra kell menni az utiköktséget az állam (vagy ki) visszatéríti?

Legjobb válasz: Hát én ilyenrõl még nem hallottam. De amit biztosan tudok, az az, hogy maximum 4 órára el kell hogy engedjen a munkahelyed és azt az idõt nem dolgoztathatja le máskor.

Hát én ilyenrõl még nem hallottam. De amit biztosan tudok, az az, hogy maximum 4 órára el kell hogy engedjen a munkahelyed és azt az idõt nem dolgoztathatja le máskor.
Én nem hallottam még errõl. Nekem senki nem fizette a 2 terhességem alatt. Nem hinném, hogy ez létezõ dolog lenne.
Nekem rémlik, hogy van ilyen. Majd délután, ha kicsit több idõm lesz megpróbálok utána nézni, de most mennem kelle megeteni a babám. Hátha addig kapsz választ.
Hirtelen ezt találtam az OEP honlapján. Ahogy belenéztem szerintem ha másik városba kell menni vizsgálatra akkor lehet költségtérítés, de csak gyorsan belepillantottam, nem olvastam végig a feltételeket. Szerintem az OEP-et is felhívhatod megkérdezni. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
a nõgyógyásztól kell valami iromány, hogy hova és miért kell menned, majd a háziorvostól kell kérned utiköltség térítést.
Aki elolvasta a linket, hogyan értelmezte? Mégiscsak létezik ez a dolog? És jár a kismamáknak?
jár igen! ha mekapod az utiköltség térítési papírt, levélben el kell küldeni az oephez és pár héten belül utalják a pénzt
ja és autóval mentünk
Nekünk a szakorvos adott egy papírt , amit ott le kellett igazoltatni, majd itthon bevinni a tb-hez. Nem nagy összeget fizetnek, ha jól emlékszem 9-10 Ft/km.

Igaz, hogy terhesség alatt nem szabad mézet fogyasztani?

Olvastam egy cikkben, hogy veszélyt jelenthet a magzatra, azóta a cikket nem találom, de most megh?ltem és félve kanalazom a mézet. Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1,5 éves korukig.

Nyugodj meg, a méz inkább a megszületett babáknál lehet veszélyes, ezért nem szabad nekik adni kb. 1-1, 5 éves korukig.
Szerintem ez marhaság! Én mézzel édesítek mindent, mert a cukor nem túl egészséges, és semmi bajom nem lett tõle, se nekem, se a gyereknek.
Nagyobb gyereknek már egészséges! Csak a babákra lehet veszélyes. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan baja lesz tõle! De azért jobb az óvatosság!!!
Az lehet hogy kisbabáknak nem lehet adni, de állapotos nõknek nyugodtan lehet fogyasztani szerintem. Én most voltam beteg, és én is azt raktam teámba...stb. Sõt, még a patikában is mondta a gyógyszerész, hogy próbálkozzak a köhögésemre a mézes hársfavirág teával, ha nem lettem terhességi cukros.
tehesen nyugodtan lehet enni mézet hiszen a gyomorsav fel dolgozza.a pici babáknak meg azért nem ajánlják mert az õ gyomruk még nem tudja feldolgozni
Egészen nyugodtan lehet enni mézet amikor kismama vagy, fõleg ha kívánod is.Úgy ahogyan az elõttem írók írták, a babáknak nem ajánlott pici korban.

Pontosabban mikortol mutatja ki a vérvétel a terhességet? Igaz hogy pár napos terhességet nem mutat még ki? Mondjuk 2 napos terhességet?

kérlek vàlaszoljatok fontos lenne

Legjobb válasz: Nem igaz, a vérvétel is a HCG-t mutatja ki. A HCG a beágyazódástól termelõdik csak, akkor már (az utolsó vérzés napjától számítva) legalább 3 hetes terhes vagy. http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..

Nem igaz, a vérvétel is a HCG-t mutatja ki. A HCG a beágyazódástól termelõdik csak, akkor már (az utolsó vérzés napjától számítva) legalább 3 hetes terhes vagy. http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..
A kérdező hozzászólása: kosszi a valaszt ezt akartam hallani mert az orvos ossze vissza beszel, a vérvétel eredménye utàn azt mondta pàr napos vagyok kb... De ez lehetetlen mert pàr nap utan nem mutatja ki a vérvétel..

Igaz, hogy a terhesség alatti stressz kihat a baba egészségére?

Legjobb válasz: Én mindkét terhességemet végig idegeskedtem. Veszélyeztetett terhesség, költözés (mindkétszer), anyagi terhek stb. miatt. Az elsõ babám nyugodt, kiegyensúlyozott, a második viszont születéstõl kezdve ordítós, hisztis, akit nem lehet megvígasztalni, míg ki nem üvölti magát. Hozzáteszem, az elsõ fiú, a második lány, lehet a nemek is közre játszanak... Nem tudom, hogy ez lett volna-e, ha a másodiknál nyugodtabban viselem a terhességet, de sajnos nehéz tenni a stressz ellen, kívülállóként könnyû mondani, hogy "nem szabad idegeskedni", fõleg, ha hozzáteszik, hogy "mert árt a babának..." Na ezzel aztán tényleg sokat segítettek, még rátesznek egy lapáttal, hogy legalább még bûntudata is legyen a szerencsétlen kismamának. A terhesség alatt amúgy is érzékeny az ember. Próbálj meg kicsit lazítani, de ha mégis felhúzod magad valamin, akkor ne magad okold és arra gondolj, hogy egészséges és nyugodt babád fog születni. És így is lesz! Minden idegességet lehetetlen kikerülni, nincs olyan ember, aki a mai világban nem stresszel!

Én mindkét terhességemet végig idegeskedtem. Veszélyeztetett terhesség, költözés (mindkétszer), anyagi terhek stb. miatt. Az elsõ babám nyugodt, kiegyensúlyozott, a második viszont születéstõl kezdve ordítós, hisztis, akit nem lehet megvígasztalni, míg ki nem üvölti magát. Hozzáteszem, az elsõ fiú, a második lány, lehet a nemek is közre játszanak... Nem tudom, hogy ez lett volna-e, ha a másodiknál nyugodtabban viselem a terhességet, de sajnos nehéz tenni a stressz ellen, kívülállóként könnyû mondani, hogy "nem szabad idegeskedni", fõleg, ha hozzáteszik, hogy "mert árt a babának..." Na ezzel aztán tényleg sokat segítettek, még rátesznek egy lapáttal, hogy legalább még bûntudata is legyen a szerencsétlen kismamának. A terhesség alatt amúgy is érzékeny az ember. Próbálj meg kicsit lazítani, de ha mégis felhúzod magad valamin, akkor ne magad okold és arra gondolj, hogy egészséges és nyugodt babád fog születni. És így is lesz! Minden idegességet lehetetlen kikerülni, nincs olyan ember, aki a mai világban nem stresszel!
Hát ha nem is az egészségére de az idegrendszerére és minden másra tuti. A barátnõm végigsresszelte a terhességét ( idióta pasi, pénztelenség, egyéb bajok), és sajnos a kislánya is nagyon nyûgõs, érzékeny és hisztis lett. Nem tudom ez mennyire befolyásolta, de szerintem közrejátszott. 35hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Milyen tünetei vannak a szoptatás melletti teherbeesésnek? Igaz, hogy a terhességi tesztek ilyenkor jóval később mutatják ki a terhességet? Mi ez, ha nem baba?

Még nem menstruáltam, így ez nem mérvadós sajnos, a lányom 1 éves ,isz szoptatom, éjjelente is elég aktívan, így az elvileg a termékenység visszatértéhez szükséges 6 óra szopi nélkül még nincs meg. Viszont lassan 2 hete ég a mellem szopi közben is, görcsöl a hasam, hányingerem van és szédülök, a melegtől leesik a vérnyomásom stb. A tesztem kb értékelhetetlen, kétszer mintha lett volna második csík, de az is időn túl. Hallottam, hogy ilyenkor nem mindig jelez a teszt előre... Járt valaki így?

Legjobb válasz: Én is szopi mellett lettem terhes (mondjuk én mensiztem és akartuk)De nemekm nemvárt elõtt 5 nappal kezdõdteka tünetek,és nemvárt elõtt 4 nappal délutáni pisibõl már ki is mutatta,pedig 13. napon volt pém! Szóval nálunk nem igaz,hogy késõbb mutatta ki! Én sima olcsó x-epillelteszteltem!Az is pozi lett!

Én is szopi mellett lettem terhes (mondjuk én mensiztem és akartuk)De nemekm nemvárt elõtt 5 nappal kezdõdteka tünetek, és nemvárt elõtt 4 nappal délutáni pisibõl már ki is mutatta, pedig 13. napon volt pém! Szóval nálunk nem igaz, hogy késõbb mutatta ki! Én sima olcsó x-epillelteszteltem!Az is pozi lett!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. nekem vaterás teszetm volt, de nem tudtam eldönteni, h van-e csík rajta...
Megint én vagyok! Szerintem ha nemtudtad eldönteni, akkor az ott lesz...NEM???? De próbáld meg késõbb is! És örülnél neki? ek pont ugyanazokb voltak, mint elõször, csak a szopi miatt a mellem már nem nõtt nagyobbra :) és nem is feszült a legelején úgy mint az elsõ ányomnál! Szóval gyakori pisilés (ilyen felfázós tünetekkel) hasszurka... Nekem azóta is szopik a nagy! Amúgy nálam a tünet
Ja a nagy két éves a pocak meg 26 hetes
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülnék :D csak olyan bizonytalan vagyok abban a csíkban, meg már annyira nem is ég a mellem, meg tegnap barnáztam kicsit, meg ma is egyszer. szóval vagy mensi vagy baba vagy nem tudom :(
Szia! Ne éld bele magad, hogy terhes vagy! Én is szoptattam, amikor nem jött meg és csináltam tesztet. Azt mutatta hogy terhes vagyok, de nem volt olyan nagyon erõs a csík, de túl halvány sem. Nagyon örültünk, bele éltem magam, még egy baba lesz, már akartuk. Másnap is teszt, ugyan ilyen volt. Görcsölt a hasam sajnos néhány napig, aztán véreztem. Beküldtek kórházba, nézzék meg, mi a helyzet. ott azt mondták, nem látszik hogy egyáltalán terhes lettem volna. Ez inkább csak egy olyan nagyon korai vetélés volt, ami igazából még nem is volt terhesség és abban nyilvánult meg, hogy egy héttel késõbb jött meg. Én nagyon kikészültem, azért tanácsolom, ne éld bele magad. Üdv!

Igaz, hogy a sokadik gyerek hamarabb meg születik, mint az első? Viszont a terhesség nehezebb?

Úgy értem,hogy nem olyan hosszú a vajúdás és könnyebben tágul az anyuka?

Legjobb válasz: Hát, ebben bízom én is. Nagyon kíváncsi leszek a válaszokra, bár hasonló kérdést én is tettem fel nemrég, és kacifántos válaszok jöttek: mindenkinél más volt, volt, akinél könnyebb volt, volt, akinél nehezebb. Mi a 3.-at várjuk, és a terhesség való igaz, hogy nehezebb. Legalábbis nekem. A nagy most 3,5 éves, ovit kezdi, a második 2 lesz októberben. Sok a teendõ amúgy is velük. Plusz mivel ennyire egymás után jöttek, a szervezetemnek se volt ideje regenerálódni. Úgy értem, elég lestrapáltnak érzem magam. És a 3. csak véletlenül csúszott be... (Ráadásul júniusban diplomáztam, szakdogát 10 nap alatt írtam meg stb). Szóval míg tehettem, túl is hajtottam magam. Nna, kíváncsi leszek a válaszokra, olyan jó volt ezt kiírni magamból, még ha nem is ide tartozik teljesen 38 hetes

Hát, ebben bízom én is. Nagyon kíváncsi leszek a válaszokra, bár hasonló kérdést én is tettem fel nemrég, és kacifántos válaszok jöttek: mindenkinél más volt, volt, akinél könnyebb volt, volt, akinél nehezebb. Mi a 3.-at várjuk, és a terhesség való igaz, hogy nehezebb. Legalábbis nekem. A nagy most 3, 5 éves, ovit kezdi, a második 2 lesz októberben. Sok a teendõ amúgy is velük. Plusz mivel ennyire egymás után jöttek, a szervezetemnek se volt ideje regenerálódni. Úgy értem, elég lestrapáltnak érzem magam. És a 3. csak véletlenül csúszott be... (Ráadásul júniusban diplomáztam, szakdogát 10 nap alatt írtam meg stb). Szóval míg tehettem, túl is hajtottam magam. Nna, kíváncsi leszek a válaszokra, olyan jó volt ezt kiírni magamból, még ha nem is ide tartozik teljesen 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én pár napja teszteltem pozitívat és akarva, akaratlanul kicsit félek, hátha ez a baba is nehezen születik meg.A kislányommal sokat vajúdtam és maga a szülés is nagyon nehéz volt.Sajnos repedtem is, elég csúnya varrataim voltak.Nehezen épültem fel szülés után. Kedves elsõ válaszadó! Gondolom, hogy fárasztó két pici gyerek, mellette tanulás stb...Gratulálok a 3.babátokhoz.Valamivel biztosan könnyebb lesz majd, hiszen a nagyobbik gyermeked tud majd segíteni, mert valószínûleg még az is sokat számít majd, ha játszik a húgival egy picit.Biztos vagyok benne, hogy amennyi energiát és lelkierõt is igényelnek a gyerekek, ugyanannyi örömet is okoznak neked. Remélem lesznek még anyukák, akik megosztják velünk a tapasztalataikat! Boldog babavárást neked!
Anyu hármat szült, mind megvolt 1-2 óra alatt. ÉN az elsõt 3 óra alatt szültem, remélem a második könnyebb lesz. A terhesség jobb most, mint az elsõvel volt. Vele az összes létezõ terhestünetet produkáltam, most nem is érzem, hogy terhes vagyok. 17. hét. Igaz, az elsõ kislány lett, állítólag õk jobban meggyötrik az anyjukat. Remélem akkor most ez kisfiú. Vagy talán az is számított, hogy akkor még dolgoztam, most meg itthon vagyok az elsõvel.
elõzõ vagyok az elsõt 6, 5 óra alatt szültem, a másodikat 2 óra alatt. A második igaz, h gyorsabb volt, de nehezebb is. Plusz gátvédelem. Fél órán keresztül nem nyomhattam. De utána könnyebb volt
Nem. Lehet fordítva is.
32-34-36 évesen szültem.1 óra 45, 1 óra 20, és 1 óra volt a szülések hossza, harmadszorra ikrekkel.:) Az elsõ kettõnél gátmetszéssel, a harmadiknál nem vágtak, 1cm-t repedt csak.A terhességeim pedig nagyjából egyformák voltak, a harmadik az ikrek miatt volt kicsit nehezebb.

Igaz, hogy már a terhesség előtt el kell kezdeni feltölteni a szervezetet vitaminokkal, különösen fontos a folsav és a vas?

Arra a legels? perct?l szüksége van a babának. Többekt?l pegig azt hallottam, hogy elég akkor, amikor megtudod hogy terhes vagy, mert a felgyülemlett A és D vitamin miatt a babának fejl?dési rendellenessége lehet. De az ugye legalább már 4-5 hetes magzatot jelent. Én márbeszedtem egy doboz Elevitet, most Maternát szedek. Mi a helyes?

Legjobb válasz: Szia.Èn az otthoni vitaminokat nem igazán ismerem,mert N.o-ban élek.Annyi biztos,hogy a vassal ráe´rsz,ha csak nem vagy vas hia´nyos.Vasra is mindíg szükség van,de a terhesség utolsó hrmada´ban a leginka´bb,mind a baba,mind a te vörösvérsejt termelödéshez.

Szia.Èn az otthoni vitaminokat nem igazán ismerem, mert N.o-ban élek.Annyi biztos, hogy a vassal ráe´rsz, ha csak nem vagy vas hia´nyos.Vasra is mindíg szükség van, de a terhesség utolsó hrmada´ban a leginka´bb, mind a baba, mind a te vörösvérsejt termelödéshez.
szia!magzatvédõ vitamint szedhetsz meg folsavat is. az ajánlott. 1 hónappal a baba tervezése elõtt el lehet kezdeni szedni. vasat ne szedj, én most kezdtem szedni, 24 hetes vagyok. a vérképed majd úgyis megmutatja, hogy mi hiányzik a szervezetedbõl. sok szerencsét
szia! a tervezett teherbeesést megelõzõ 3 hónapban ajánlott szedni valamilyen vitamint.pl:elevit, materna.folsav
bizony-bizony, elõtte három hónappal érdemes elkezdeni szedni folsavat.

Az igaz, hogy IKER terhesség esetén az első 14 nap táppénzt, nem a munkáltató fizeti? (hanem az "állambácsi")?

Legjobb válasz: Ez nem csak az ikerterhességre igaz!Amennyiben terhesség miatt "írnak ki",egybõl táppénzen vagy(ami 60%)nincs a 14 napos betegállomány,ami 70%(ergo a munkáltatónak nincs fizetési kötelezettsége).

Ez nem csak az ikerterhességre igaz!Amennyiben terhesség miatt "írnak ki", egybõl táppénzen vagy(ami 60%)nincs a 14 napos betegállomány, ami 70%(ergo a munkáltatónak nincs fizetési kötelezettsége).
veszélyeztetett terhességnél nincs 15 nap betegszabadság.

Jogos volt a felháborodásom vagy a férjemnek van igaza, hogy a terhességi hormonok miatt "hisztiztem"?

Tudni kell, hogy 10 éve vagyunk házasok, van egy 7 és egy 3 éves gyerkőcünk, most várjuk a harmadikat. Férjem sokat dolgozik, itthon igazából nem sok mindent csinál, csak ha megkérem akkor segít, amivel nagy baj nem is lenne, hisz tényleg fáradt nagyon, magától ritkán jut eszébe. Viszont az a felelőtlenség amit tegnap este csinált az megrémisztett és csúnyán kiborultam. A harmadikon lakunk, ablakokon nincs rács, konvektor van előtte, amellett egy alacsony szekrény. Namármost a 3 évesem újabban mindenre felmászik, ablakba is, épp próbálom erről leszoktatni, na meg figyelek rá, ablak zárva mikor itthon van stb. Napközben szellőztetek amikor nincsenek itthon vagy mikor tudok rájuk figyelni és nem köt le pl a főzés, takarítás, egyb. A lényeg, tegnap levitte őket este bicajozni férjem, gondoltam addig porszívózok, felmosok, szellőztetek a szobájukban. Hazajöttek, ő fürdette és fektette őket, mert nem igazán voltam jól. Miután lefektette őket, rá 2 órára kb bementem megnézni a fiúkat, ahoyg szoktam és mit látok?Ablak tárva-nyitva, még a függöny se volt elhúzva, h takarja és ne birizgálja a fiam fantáziáját. Rettenetesen megijedtem, hisz' simán felmászhatott és kieshetett volna, isteni szerencse, hogy elaludt és nem jutott eszébe ilyesmi. Férjemnek mikor mondtam egyszerűen nem értette, hogy miért vagyok kiborulva.Nem veszekedtem, de halál sápadtan majdnem összeestem a rémülettől és megkérdeztem, hogy ezt hogy gondolta komolyan, hogy ennyire figyelmetlen volt stb.Mintha csak abba "kötöttem volna bele", hogy porszem maradt a szőnyegen, úgy nézett rám. Már máskor is volt ilyen, pl nem zárta kulcsra a bejárati ajtót este, bármikor gondolhat egyet a gyerek ha felkel és kimegy, erkélyen kiesik stb... Néha elől hagy szerszámot, kést, üvegpoharat elérhető közelben, holott a fiúk hamarabb kelnek, mint mi-nagyon korán kelőek, a bajhoz meg elég egy pillanat is. Persze én is megcsinálhattam volna, meg is szoktam mindig, de hogy legyek nyugodt, hogy ha én egyszer nem csinálok meg valamit akkor azt ő sem képes és baj lehet? Napokon belül megyek szülni, komolyan elkezdtem aggódni, hogy 3-4 napig itthon lesz egyedül a gyerekekkel és bár, mint egy gyereknek, kiírtam mindent, mit hogy kell a gyerekekkel csinálni, szokások, rendszer, napi rutin, gyéb veszélyességi tényezők stb, de tiszta vicc, hogy egy 32 éves embernek ezt így szájba kell rágni és azon kell aggódnom nem lesz-e baj. Szerinte fölöslegesen hisztizek a terhességi hormonok miatt, mintha nem is érezné a súlyát. Imád engem és a gyerekeket is, jó férj és apa, sokat dolgozik, itthon tényleg kevésbé rutinos, de úgy gondolom egy felnőtt embernek az ilyeneket nem kéne külön szájbarágni és odafigyel.Én reagáltam túl?Ti mit tettetek volna?Mit tennétek?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen, majdnem ablakon kiesõs-kést elõlhagyós amikor totyogó van a lakásban. Ez nem terhességi hormon, én terhesség nélkül ezért robbantam. Én is azon borultam ki a legjobban, hogy egy felnõtt férfinak miért kell magyarázni azt, hogy a kenyérszeletelõt nem hagyjuk a kétéves keze mellett, az üvegpoharat a parkettán (én rúgtam fel, persze én voltam a hibás, mert nem láttam a ráhajló takarótól..)

Nálunk is volt ilyen, majdnem ablakon kiesõs-kést elõlhagyós amikor totyogó van a lakásban. Ez nem terhességi hormon, én terhesség nélkül ezért robbantam. Én is azon borultam ki a legjobban, hogy egy felnõtt férfinak miért kell magyarázni azt, hogy a kenyérszeletelõt nem hagyjuk a kétéves keze mellett, az üvegpoharat a parkettán (én rúgtam fel, persze én voltam a hibás, mert nem láttam a ráhajló takarótól..)
Igazad van. Jobb félni, mint megijedni. Nálunk ugyanez a helyzet, csak én nem vagyok terhes. 2, 5 éve hiába jártatom a számat :(
Ablakot te nyitottad ki? Ha igen akkor neked kellett volna figyelni, hogy mire bemegy arra be legyen csukva. Ettõl függetlenül igazad van.
Túlspilázod ezt egy kicsit. Évszázadok óta laknak emberek emeletes házban és még sem ugrálnak ki a gyerekek az ablakon. De van egy tuti tippem, amit amúgy is meg kéne lépned: SZÚNYOGHÁLÓ az ablakra! Legalább nem csípik szét a gyerekeket a szunyogok sem....
Komolyan háromévent szülsz és csodálod, hogy a férjed már nem vesz téged csak "kismamaszámba"? Az elmúlt 8 éved, meg a következõ 3 is arról szól, hogy gyerek, gyerek, gyerek... Nem irigylem a férjedet, láss már ki az Anyaság Szent Ködébõl és ne túrázz "mi lett volna ha" dolgok miatt.
Húha, 3 egész gyerek kiesett az ablakon idén? Elképesztõ.... Tudod hány halt meg idén azért, mert az anyja dohányzott a terhessége alatt? Kb. 1500. Csak errõl nem ír a Blikk... A gyerek meg nem hülye, már bocsánat. Ha egy nem átlátszó szúnyogháló van felszerelve akkor nem fog felmászni egy dobozra és megpróbálni azt kiverni a helyérõl (amúgy nekem a múltkor a mûanyag szúnyoghálót csak kerettel együtt sikerült kalapáccsal kiverni a helyérõl, pedig nem vagy egy vézna gyerek), mert õ nem tudja, hogy az ablak, csak azt látja, hogy nem átlátszó, tehát semmi érdekes nincs ott, ezért le se tojja.
Racsozzatok be az ablakokat...
èn nem èrtem mièrt kell az apukâkat idiótának nèzni.èn is megijedtem volna ha látom h nyitva az ablak de ami nekünk rutin az neki nem biztos hiszen ahogy irta is a kèrdezö :sokat dolgozik az apuka keveset van otthon meg kell beszèlni ha problèma van.ennyi
Elolvastam a 10-es hozzászólást. Valószínûnek tartom, hogy még nincs gyereke, csak egy kanapéhuszár aki okoskodik olyan dolgokról amirõl f.ingja sincs. Vagy ha van gyereke, egy komplett idióta. És az is aki vele ért egyet. :)
az nem rutin kérdése, hogy vki nyitott ablak mellett hagy e egy 3 éves gyereket... 16os és 10es: dõljetek már neki a szúnyoghálónak akkor ti, én nem fogom a gyerekem életét kockáztatni, hogy vagy megtartja vagy nem... istenem, és az ilyenek nevelnek gyerekeket. menjetek el a baleseti sebészetre, nekem van ott ismerõsöm és nézzetek körül kik ülnek ott a váróban. és nagy részük bizony apucira volt bízva.
A kérdező hozzászólása: Na ha elõre tudom, hogy ez ekkora vitát szül fel se teszem a kérdést.Nem ez volt a célom, csak érdekelt kívülálló véleménye is, hogy valóban én hisztiztem túl a dolgot vagy a férjem nem veszi észre a dolgokat. Az ugye, hogy eddig nem történt baj nem jelent semmit.Megboldogult édesanyám mondaná erre (is), hogy "egyszer lesz, ami sose volt".
Igen, jogos a felháborodásod! Én leüvöltöttem volna a fejét.
Szerintem azért van vita, mert páran, akik gyereket csak újságban láttak azt hiszik, hogy a gyerek csak úgy ül bambán ott marad ahová teszik, mint egy cserép virág. Érdekes lenne tudni, hogy melyik válaszolónak hány gyereke van... A kisgyerekes anyukák azért tudják, hogy a gyerekek roppant kreatívak tudnak lenni és sose tudod megjósolni, hogy a következõ pillanatban mi történik.
Nem olvastam végig, mert annyira kiakadtam a 10-es hozzászólón. 10-es! Neked ugye nincs gyereked? Gondolod, hogy ha szúnyogháló van az ablakon akkor a gyereket nem érdekli, de ha nincs, akkor igen... Ez ám a gondolatmenet. 1500 gyerek hal meg, mert az anya dohányzik. Ez hogy jött ide? A kérdezõt biztos vigasztalná, hogy hoppá, kiesett a gyerek az ablakon, de sebaj, mert a dohányzás miatt több hal meg... Most komolyan, te normálisnak tartod magad???
A kérdező hozzászólása: Nem tudjuk berácsozni, albérletben lakunk míg befejezõdik a házépítés. De igazából a kérdés a már megtörtént esetre irányult, hogy ki hogy élte volna ezt meg, kinek mi a véleménye.Komolyan mondom most ott tartok, hogy félek elmenni szülni arra a pár napra.Hihetetlen, hogy ezt megérem, de nem gondoltam volna, hogy nem tudom nyugodt szívvel pár napra a saját apjukkal hagyni a gyerekeket:(
10: Nem linkeltem be az összeset, csak az elsõ hármat... Balesetek meg vannak, de amit lehet, azt jobb elkerülni. Az, hogy pofára esik a gyerek nem tragédia, de ha késsel megszúrja a szemét, kizuhan az ablakon, az már felelõtlenség. Amúgy neked hány gyereked van és hány évesek?
Nagyon felelõtlen a férjed. Nincs benne felelõsségérzet, az én szótáramban a jó apa nem itt kezdõdik...eleve nem adom meg a lehetõséget, hogy a gyerekem miattam sebesüljön/haljon meg, nemhogy még a másikat hibáztatom mert félti...megáll az eszem. A gyerek meg nem azért esik ki, mert hülye hanem azért mert gyerek. Feláll kinéz, elveszíti az egyensúlyát és annyi. Puszta kíváncsiságból. Kiszámíthatatlan a gyerek tevékenysége, nem lehet biztosra mondani hogy nem lesz baj, mert idáig még nem történt meg. A szülõnek kell odafigyelni, nem a szerencsére bízni a testi épségét. Ha történik valami, titeket vesznek elõ tudatos gondatlanság miatt.
A kérdező hozzászólása: Hát itt kispesten elkerülnek minket a szúnyogok, de lehet igazad van, nem ártana.Viszont sokat nem fog szeritem ha egy 3 éves gyerek nekitámaszkodik. Nem azért nem esnek ki gyerekek mert ez "törvényszerû" szerintem, hanem mert elõvigyázatosak az emberek. :) Sajnos elõfordul így is baleset. Nem tudom mennyit fogna egy szúnyogháló ilyen esetben, de a tippet köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Én nyitottam ki és mindig fürdés után csukom be mielõtt lefektetem õket. Igen, valóban hamarabb lettem rosszul és ledõltem, de hát meg nem álmodtam volna, hogy erre nem figyel és ha én nem csukom be akkor az úgy rendben is van (pont az ajtóval szemben van, kizárt, hogy ne lássa, hogy tárva-nyitva, ha belép). Az is igaz, hogy ha én nyitom ki nekem kéne becsukni.De ha valamiért én felejtem el akkor egy másik embertõl ez nem várható el, hogy észrevegye? Nem is igazán ez dühített fel (persze megijesztett), hanem, hogy láttam az arcán az értetlenséget, hogy "na és nyitva maradt?akkor most mi van, mi olyan katasztrófa?" egyszerûen, hogy nem érezte a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Az, hogy 3 évente szültem egy gyereket nem értem miért téma, ugyanúgy dolgoztam mellettük is és nem akartunk nagy korkülönbséget, ami közös döntés volt. Miért ne látnék túl az anyaságon?Mert aggódok értük és fontos a biztonságuk?Mert nem vagyok felelõtlen és ezt elvárnám IDÕNKÉNT egy másik felnõtt embertõl is, aki ugyanúgy a szülõje a gyereknek, mint én? Kicsit fura gondolat, de te tudod...
Teljesen igazad van. Õ is ott él, nyilván tudja, hogy a fiatok mostanában ilyen "felmászós" lett, gondolom beszéltetek is már errõl. Veszekedni ugyan nem kell, de megbeszélni mindenképp. És azt is hogy ez téged mennyire megijesztett. Vannak ilyen szülõk akik egyszerûen nem gondolják, hogy a tragédiák velük is megtörténhetnek. Szerintem a férjed is ilyen. A nagy gyerekkel is beszélhetsz, hogy õ mint okos, nagy bátyó, segítsen vigyázni a kisebbekre úgy, hogy szól ha elõl marad valami veszélyes tárgy, vagy nyitva marad ajtó, ablak. Szerintem büszkén fog körbe pásztázni és szólni.:)
szerintem beszèld meg ezeket a dolgokat szèpen a fèrjeddsl hogy mikre figyeljen oda nagyon.ne bántsd, ha korházba mèsz, tudod, hogy minden rásza kad.nem rosszindulatból mondom ezeket.
Már bocsánat, de EGY: ittvan egy csomó többgyerekes anyuka és nem tökegyértelmû, hogy itt ebben a fõ különbség a két nem között az anyai ösztön megléte illetve nem léte? Ez azért elég meredek, hogy ezt nem tudjátok, hogy azért reagálnak így a Férjeitek.... KETTÕ: pedig a szúnyoghálós ötletbe is belekötöttek, pedig szintén egyértelmûen ez a megoldás. Ilyenekbõl problémát csinálni!:)
10es, te nem vagy normális, az biztos... olvasod is, amiket írsz??? kérdezõ, teljesen igazad van. A férfiak nagy része egy komplett idióta és ha rájuk lenne bízva egy gyerek napi 24ben, az tuti megnõne a gyerekhalálozás a világon. Én már tudom ezt(4 gyerekem van), ezért inkább magam csinálok meg minden ilyen dolgot vagy ha õ (mert most pl. kórházban leszel napokig), akkor én bizony rákérdezek, ha kell, akkor percenként, hogy becsukta, elzárta, kinyitotta stb.-e. És az sem érdekel, ha emiatt lilul a feje a pipától. gyerekbalesetek 99%-a nemtörõdömség miatt következik be. Nekem többet ér a gyerekem épsége, mint az, hogy apának ne liluljon a feje:)
Elõzõ: 1: Ez felelõsségtudat kérdése is, ismerek olyan játszótéri anyukákat, akiknek nem tudom eddig hogyan maradt életben a gyereke és olyan apukákat, akiknek külön nem kellett elmagyarázni, hogy éles, hegyes kést nem hagyunk elõl. Ez nem ösztön kérdése, ehhez gondolkodni kell. 2: Nekünk volt szúnyogháló az ablakon, tudod hogy van az rögzítve? Szerintem pont hamis biztonságérzetet ad, hogy megfogja a gyereket és biztonságban van, meg a gyerek is felteheti rá a pracliját és nekidõl. Én a miénket úgy tettem tönkre, hogy ablakot mostam és könyökkel véletlenül kinyomtam. Egy része beszakadt, egy darabon meg elvált az ablaktól, ahogy rögzítve volt. A Szúnyogháló a szúnyogok ellen van, nem leforrasztott biztonsági rács, nem kell 8-15 kilónak ellenállnia.
Jézusom 14-es inkább Te olvasd vissza amiket írsz.Próbáld meg kicsit kívülrõl nézni.Meg az sem szép, hogy így beleülteted az ideget az épp szülni készülõ anyukába.10-esben amit írt, tökéletesen igaza volt.13 voltam.
Én olyannak szültem, akiben megbízok és akire nyugodtan rábízhatom a saját gyerekét.Olykor mindenki hibázhat, te is, mert elfelejtetted magad után becsukni az ablakot, de a férjed 3 gyerek után sem lett apuka, csak egy férfi, aki hazajár és eltartja a családját.Sajnállak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!