Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy teljesen (122 db)

Igaz hogy a teljes kiőrlésű kenyér nem hizlal kevésbé, mint a fehér?

Legjobb válasz: Az igaz, hogy ugyanannyi szénhidrát van benne, viszont nem mindegy, hogy mennyi idõ alatt szívódik fel. Amíg a fehér kenyér felviszi a vércukrot, és utána le is megy, addig a teljes kiõrlésû esetén szinten marad, egyenletesen a vércukor. Nah meg sok értékes rost van benne :)

Az igaz, hogy ugyanannyi szénhidrát van benne, viszont nem mindegy, hogy mennyi idõ alatt szívódik fel. Amíg a fehér kenyér felviszi a vércukrot, és utána le is megy, addig a teljes kiõrlésû esetén szinten marad, egyenletesen a vércukor. Nah meg sok értékes rost van benne :)
Tapasztalatom szerint igaz vagy legalábbis nincs sok különbség
Nem teljesen, a teljesnek alacsonyabb a GI-je, valamint amelyiket én ismerem abban 42g szénhidrát van, míg a fehérben 52-57g.

Szerintetek az igaz, hogy ha találkoznánk egy idegen civilizációval, vagy akár csak a jelüket fognánk, akkor teljesen megváltozna az életünk, és jobban élnénk?

Javulnának e szerintetek az életkörülményeink, és többek lennénk?

Legjobb válasz: "Szerintetek az igaz, hogy ha találkoznánk egy idegen civilizációval, vagy akár csak a jelüket fognánk, akkor teljesen megváltozna az életünk..." Igen. "...és jobban élnénk?" Ezt meg hogy? Egyáltalán mi köze van a kettõnek egymáshoz? "Javulnának e szerintetek az életkörülményeink, és többek lennénk?" Az idegen civilizációknak mégis mi köze van a népesség nagyságához? Kérdezõ, próbálj már meg ezekre a kérdésekre összeszedett válaszokat adni és akkor majd értelmes válaszokat is kapsz.

"Szerintetek az igaz, hogy ha találkoznánk egy idegen civilizációval, vagy akár csak a jelüket fognánk, akkor teljesen megváltozna az életünk..." Igen. "...és jobban élnénk?" Ezt meg hogy? Egyáltalán mi köze van a kettõnek egymáshoz? "Javulnának e szerintetek az életkörülményeink, és többek lennénk?" Az idegen civilizációknak mégis mi köze van a népesség nagyságához? Kérdezõ, próbálj már meg ezekre a kérdésekre összeszedett válaszokat adni és akkor majd értelmes válaszokat is kapsz.
És miért vagy ebben olyan biztos? Mi van, ha olyan fejlettek, hogy õk már meg tudják görbíteni a teret így rövid idõn belül ideérnek?
A kérdező hozzászólása: és szerintetek miért kellene eltitkolni, hogy találkoztak idegenekkel? Az emberiség már felnõtt, a csapból is az idegenek folynak, minden nap készül ilyen film, szerintem már fel vagyunk rájuk készülve
Hogy lehet az emberiség felkészülve egy olyan idegen civilizációra, amirõl gyakorlatilag csak annyit tud, hogy fejlettebb nála? G.
Na figyelj, az emberek valószínûleg megtudnák, hogy a kormány idegenekkel kommunikál, vagy valami féle kapcsolat él, mert egy ilyen szenzációt lehetetlen titolban tartani, hiszen ez a csillagászat szent grálja! „Van e élet a földön kívûl?” Ez a kérdés mostanában nagyon elterjedt és tudósok hada foglalkozik ezzel a kérdéssel, de erre az emberiség nincs felkészülve, egátalán ez alatt mit értünk? Fegyverek? Üdvözlõ ajándékok? Welcome drink? XD Mit gondolsz mi lenne ha az emberek megtudnák azt, hogy vannak földönkívüliek, és mondjuk már beszélgetünk is velük, vagy talán itt vannak/úton vannak hozzánk? Az emberek kifordulnának önmagukból, kitörne a pánik, nem mennének dolgozni, te pl. bemennél dolgozni? Elszabadulnának az indulatok, majd csaknem Apokalipszis lenne...na a kormány ezért titkolná el, amíg csak tudja! Gondold végig!
A kérdező hozzászólása: ja akkor csak akkor vennénk észre a dolgot, ha már a szomszédunk idegen csápos alak lesz nem?:D
Te tényleg nem érted a lényeget? Felteszed a hülye kérdésedet, és belekötsz minden kommentembe? Tudod mit? Idegen vagyok, és látlak téged!
Dehogy is , felejtsd el. Miért: Mert az átlag ember, munkásosztály a kutyát nem érdekel. Te csak azért vagy, hogy dolgozz, termelj vegyél. Senkit nem érdekelsz egyébként a rendszer a hatalom oldaláról. Tõlük fel is fordulhatsz. A lényeg hogy nekik jó legyen. Eleve el sem mondanák, be sem avatnának, mert minek az neked. Ez ugyanolyan, mint elektromos autó már vagy 100 éve lehetne, de a hatalomnak nem áll érdekében hogy te egészséges levegõt szívj, de nekik hatalmas pénzt jelent a fosszilis üzemanyag. Ugyanígy van ez a rák ellenszerével is, be sem avatnak , dögölj csak meg, nem kell az neked kisember! A nagyobb volumenû kutatások is szupertitkosak, ilyenekbe be sem avatnak senkit sem.
Na errõl van szó sajnos! Ezt próbálom megértetni a kérdezõvel! Az állam legutoljára a "kapcsolatot" kötné az orrunka nekünk "parasztoknak" és még mennyi mindent nem tudunk!! Amit a televízióba hazudoznak, és kábítanak az nekünk kis embereknek kielégítõ és még kétségbe sem vonjuk, hogy igaz e..
Láttad már az ufó boncolós videót? Kamu vagy igazi? Nem tudni! Ha valami ki is derülne kitalálnának valamit ami elbizonytalanít, hogy igaz e..Ha viszont az Ufók úgy vonúlnának mint a Függetlenség napja c. filmbe, azt már nem nagyon lehetne eltitkolni :)
A kérdező hozzászólása: Gondolod, hogy a nép nem fogja megtudni, ha a kormányok kapcsolatba lépnek egy idegen civilizációval?
Elképzelhetetlenûl nagy a világûr és 100%, hogy van élet máshol is! Sok tudós állítja! A találkozás egy nagyon kényes téma és erre nincs válasz amíg be nem következik! A téma amit felvetettél jó, csak a kérdés nem! Erre nem lehet válaszolni! Sok film és hipotézis kering errõl a témáról, és mára már azt is tudjuk, hogy a napfény nem feltétlenûl szükséges lételeme az életnek! Léteznek fekete lyukak, amik a tér idõ/meghajlítását lehetõvé téve, ugyn. féregjáratot képezve, lehetõvé tesz egy galaktikus utazást. Ez egy kifejezetten bizarr feltételezés, ami sokunk számára felfoghatatlan, és ugyanakkor nagyon érdekes is! A tudósok egyre inkább használják a multiverzum szót univerzum szó helyett! Egy biztos, ha volt/lesz találkozás, errõl mi „kis emberek” mit sem sejtünk majd...
A kérdező hozzászólása: evolúcióban hiszek
Miben hiszel a teremtesben vagy az evolucioban? Ha a teremtesben hiszel akkor a kerdesed mar kizarva, de ha az evolucioban hiszel akkor az elet keletkezesenek helyet teszed at az idegenek civilizaciojahoz.
Több tanulmány is készült a hidegháború alatt USA, SZU, Anglia, Fro területén, ami kimutatta egységesen, hogy az emberek nagy része megváltozna a világképpel együtt ami bennük van, az emberiség több tíz százalékának viselkedése kiszámíthatatlan lenne, amit természetesen egyik állam sem akarna a területén belül. Nem mondom biztosra, hogy már találkoztunk velük vagy tudunk róluk, de azt ezek alapján józanul ki lehet jelenteni, hogyha találkozni fogunk velük, akkor azt nem fogják a kisember orrára kötni. Ez utóbbi feltételezés nem összeesküvés elmélet, hanem színtiszta logika.
Ha más nem is, az egyházak élete nagyon megváltozna. Ami meg a segítséget illet, ha van egy kis eszük, akkor nem nagyon segítenek. Az ember úgyis mindenbõl elõször fegyvert csinálna, abból meg már így is van épp elég.
"biztos segíteni, mert ha ide el tudnak jönni, akkor túljutottak az önpusztítás fázisán" Nem értem, a kettõ hogy függ össze. Másrészt ha valóban nem önpusztítóak, attól még minket lazán elpusztíthatnak, pl éppen önfentartás céljából. :)
A kérdező hozzászólása: biztos segíteni, mert ha ide el tudnak jönni, akkor túljutottak az önpusztítás fázisán
Az sem mellékes dolog, hogy milyen szándékkal jönnének ide. Segíteni vagy elpusztítani minket.
Ha az evolocioban hiszel es az idegen civilizacioban akkor felvetodik az a kerdes hogy hol alakult ki az elet es hogyan?, vagy mindket helyen kialakult kulonbozo idoszakban?Egy masik kerdes, azert hiszel az evolucioban mert naladnal okosabb emberek (tudosok) azt mondjak, vagy mert szemelyesen utanna neztel a kritikaknak is az evoluvcioval kapcsolatban s meggyozodtel? Pl. "Az elet keletkezesehez szukseges proteinek igen bonyolult molekulakbol allnak.Mennyi a valoszinusege annak hogy az oslevesben a veletlen folytan akar csak egyetlen egyszeru proteinmolekula is kialakulhasson? Az evolucionistak elismerik hogy ennek a valoszinusege csupan 1:10 a 113.-on(az 1 es utan 113 nulla). Azonban mar az olyan esemenyt, amelynek a valoszinusege 1:10 az 50.-en, a matematikusok a soha meg nem valosulando esemenyek koze soroljak. Vilagossa valik hogy mennyire elkepzelhetetlenul kicsiny ez a valoszinuseg, ha meggondoljuk, hogy a 1:10 a 113.-on olyan szam, amely a vilagegyetem feltetelezett osszes atomjainak a szamat meghaladja." idezet a Life- How Did It Get Here? By Evolution or by Creation? c konybol. Ezek utan annak az eselye, hogy ket helyen kialakuljon elet a vilagegyetemben, meg kissebb.

Igaz, hogy ha az autó akku teljesen lemerül?

Akkor soha nem lesz már olyan mint azelőtt? Hiába töltjük fel.

Legjobb válasz: Igaz,1-2x ha teljesen lemerül akár ki is dobhatod majd.1 lemerülés még nem gáz.nem szeretnek ezek az akkuk lemerülve lenni :)

Igaz, 1-2x ha teljesen lemerül akár ki is dobhatod majd.1 lemerülés még nem gáz.nem szeretnek ezek az akkuk lemerülve lenni :)
Egyszer még elmegy, sajnos én is jártam így, figyelmetlenségbõl, igaz majdnem egy teljes napig töltöttem, de szerencsére eddig teljesen jól mûködik. A párom rosszabbúl járt, neki összesen 3 szor merült le teljesen, elsõ 2 töltés után még jó volt teljesen, a szerelõ ismerõsöm meg is lepõdött pedig nem egy nagy márkás akkuról van szó. A 3. lemerülés után már nem is akartam feltölteni, de végül 1 napra felraktam tölteni, feltöltött, és azóta éppen hogy jó még, de télen fõleg amikor erõs fagyok voltak, nem engedtem el vele a barátnõmet, mert azt már tuti nem bírta volna, akkor volt az amikor rövid idõre elengedtem mert olyan hamar nem hûlt le nem merült le, amikor itthon volt akkor szigorúan csak garázsban tartottuk. Persze volt egy nap amikor sokáig kint állt, nehezen, de beindult az autó, most már rendeltem is hozzá újat.
Ha feltöltöd ugyan úgy tudod majd használni, de kerülni kell az akkumulátor teljes lemerülését, ez károsan befolyásolja az akku élettartamát.


Hogyhogy Jacko Paris lánya teljesen fehér? És igaz, hogy Jacko teljesen kopasz volt?

Legjobb válasz: ja a halála elött tényleg kopasz volt. parókát viselt. paaris szerintem meg azért fehér, mert ugye az anyja is fehér, és egy fekete meg egy fehér embernek nem mindig kevert börszinû lesz a gyereke, van h teljesen fekete vagy teljesen fehér

ja a halála elött tényleg kopasz volt. parókát viselt. paaris szerintem meg azért fehér, mert ugye az anyja is fehér, és egy fekete meg egy fehér embernek nem mindig kevert börszinû lesz a gyereke, van h teljesen fekete vagy teljesen fehér
Jacko mindhárom gyermeke fehér, mivel nem õ nemzette õket. Lombikprogrammal születtek; fehér férfi spermájával termékenyítettek meg egy fehér nõi petesejtet.
nos... nem! mindhárom gyerek saját spermából van, és Blanket anyja pedig fekete... én pedig jobban hiszek Michael-nak, mint a magazinoknak... :) és nem Jacko! de a kérdésre válaszolva: Paris azért fehér, mert az anyja is az, és Michael elvileg az volt, de sztem... áh, mindegy!

Aug.25-én jött meg a mensim, szept 2. án volt PÉ-m, mikor tesztelhetek, hogy teljes biztonsággal igaz eredményt kapjak? Akár pozitív, akár negatív? 18. ra nem várnám.

Legjobb válasz: Teljes biztonsággal 18. után, bár még akkor is lehet, hogy nem mutatja ki a teszt, de ha nem jön meg akkor már gyanakodhatsz :)

Teljes biztonsággal 18. után, bár még akkor is lehet, hogy nem mutatja ki a teszt, de ha nem jön meg akkor már gyanakodhatsz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat!
Szerintem várd meg a 18.át mindenféleképpen, már nincs sok hátra. Sok szerencsét!!

Igaz, hogy a kerékpárúton/sávon tilos a lovaglás a KRESz szerint? Ha igen, akkor miért találkozom lépten-nyomon lósz**ral a kerékpárúton, gyakran annak teljes szélességében? Még bőven Budapest belvárosában is?

A lovasokat már megkérdeztem, de csak lekezelő, arrogáns választ kaptam, aminek a lényege az volt, hogy "mi ezen nem tudunk változtatni, nem is akarunk, és különben is lesz**juk -- vegyem tudomásul, hogy a ló egy ilyen állat."

Legjobb válasz: Igaz - de ez valamilyen szinten kultúráltság kérdése is. (lassan már ezen a téren is olyan acsarkodás lesz, mint a motoros-autós fronton) Vittem olyan helyen terepre lovasokat, ahol a lovardavezetõ elõre szólt, hogy nehogy a bringásútra lépjünk, szigorúan mellette menjünk, mert a rendõrök kimondottan vadásznak erre a helyzetre (ott) és a ceruzájuk is vastagon fog. Kissé röhejes volt szlalomozni az oszlopok és a bozót közt... Ezzel együtt szerintem nem kell ezt ennyire véresen komolyan venni - csak pl. a tulajok fordíthatnának arra figyelmet, hogy a bejáratott útvonalaikon heti egyszer kimenjenek és eltakarítsák a produktumot.

Igaz - de ez valamilyen szinten kultúráltság kérdése is. (lassan már ezen a téren is olyan acsarkodás lesz, mint a motoros-autós fronton) Vittem olyan helyen terepre lovasokat, ahol a lovardavezetõ elõre szólt, hogy nehogy a bringásútra lépjünk, szigorúan mellette menjünk, mert a rendõrök kimondottan vadásznak erre a helyzetre (ott) és a ceruzájuk is vastagon fog. Kissé röhejes volt szlalomozni az oszlopok és a bozót közt... Ezzel együtt szerintem nem kell ezt ennyire véresen komolyan venni - csak pl. a tulajok fordíthatnának arra figyelmet, hogy a bejáratott útvonalaikon heti egyszer kimenjenek és eltakarítsák a produktumot.
én bringás vagyok lóval is találkoztam már sokszor bicikli úton, sosem jutott eszembe, hogy zavarjon ezeknek a fenséges állatok jelenléte. max az zavar, hogy kínozzák szegény állat izületeit az aszfalton.
Úgy látszik, ez máshol is probléma :) http://mno.hu/kullonelo/amit-tilos-loval-kerekparuton-kep-10..
lóval? az semmi :o)) velem szembe jött már komplett lovaskocsi is, de még egy autó is, mert lusta volt kifordulni a [email protected] a fõútra, hogy utána megint beforduljon a következõ leágazásnál, inkább a bringutat választotta (gondolom fél a többi autótól) sok itt a süket...meg a hülye is...
Nem gond ha a paci is hasznalja azt a par siralmas allapotu, kerekparutnak nevezett felfestest, amit a bamba turistak amugy is bandazasra hasznalnak ... en inkabb abban latom a problemat, hogy miert nem szedik fel a [email protected] mint a kutyasok? A lovasrendornek is ossze kellene szedni!!! :) Meg a sok vallakozonak (konflisos, poni lovagoltatos). Valoban [email protected] a helyzet. Foleg azert, mert a nephittel ellentetben a locitromban keves a C vitamin :)

Igaz, hogy előbb-utóbb szinte teljesen megszűnnek a baloldali pártok Európában?

Legjobb válasz: Nem valószínû. Pláne, mert szigorúan véve, már egy jó ideje nem is léteznek, ahogy a jobboldali pártok sem. Ez a rendszer már jóideje elavult. De ha ragaszkodunk ehhez a beosztáshoz, akkor sem valószínû, hogy a szociális érdekek valaha is képviselet nélkül maradnak és mivel a szocializmus (nem keverendõ össze a marxizmus-leninizmussal és az MSZP által folytatott nem is tudom mivel) baloldali irányzat... Amellett a baloldali liberalizmus is megmarad szerintem még egy jó ideig. Manapság a liberalizmus Európa legfõbb politikai ereje. Ez nem fog egy-kettõre eltûnni. És a liberalizmus alapvetõen baloldali irányzat. Akkor is, ha vannak jobboldali ágai is. Teljes bizonyossággal csak akkor fog megszûnni, ha a parlamentáris demokrácia is megszûnik.

Nem valószínû. Pláne, mert szigorúan véve, már egy jó ideje nem is léteznek, ahogy a jobboldali pártok sem. Ez a rendszer már jóideje elavult. De ha ragaszkodunk ehhez a beosztáshoz, akkor sem valószínû, hogy a szociális érdekek valaha is képviselet nélkül maradnak és mivel a szocializmus (nem keverendõ össze a marxizmus-leninizmussal és az MSZP által folytatott nem is tudom mivel) baloldali irányzat... Amellett a baloldali liberalizmus is megmarad szerintem még egy jó ideig. Manapság a liberalizmus Európa legfõbb politikai ereje. Ez nem fog egy-kettõre eltûnni. És a liberalizmus alapvetõen baloldali irányzat. Akkor is, ha vannak jobboldali ágai is. Teljes bizonyossággal csak akkor fog megszûnni, ha a parlamentáris demokrácia is megszûnik.
Sajnos nem! Max. átalakulnak....
Demokráciában ennek csak akkor lenne esélye, ha minden szociális probléma megszûnne, és a társadalom maximálisan elégedett lenne a sorsával. Ez persze sohasem fordulhat elõ; a szegények, elesettek pedig hagyományosan a baloldal felé húznak.
Arra ugyanúgy jó a jobboldal, fõleg az elmúlt 8 év után itt Magyarországon. Csak a jobboldal globálisan kezeli a nemzetet és hosszú távon gondolkodik, de legalább olyan jó az elesetteknek. A nemzetiszocializmus pedig mindkét oldalt egyesítené, csak a kisebbség bánná.
Nem!Sõt egyre nagyobb szükség lesz rá, kell hogy valaki megvédje a kapitalizmus áldozatait, és kiálljon az igazságosság és a szolidaritás mellett.
nem
nem
Ha az LMP baloldali, akkor az nagyon rossz színben tünteti fel a baloldalt.
"azért írtam ki a kérdést, mert már nagyon sok helyen olvastam, hogy annyira leszerepelnek minden európai országban a baloldali pártok, hogy egyre inkább csökken a támogatottságuk." A baloldali pártoké. Nem a baloldalé. Alakulni fognak majd új baloldali pártok, akik felszívják a régiektõl elpártoltakat. Nem is kell messzire menni! Nézd csak meg a magyar helyzetet! Az MSZP és az SZDSZ csökken, az LMP nõ. Mindhárom baloldali.
Pedig jó lenne, mert a baloldal a kisemberek kicsinyes ideológiája, de sajnos túl sok ilyen ember van. A liberalizmus amúgy jobboldali, csak nálunk van a baloldalon.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) azért írtam ki a kérdést, mert már nagyon sok helyen olvastam, hogy annyira leszerepelnek minden európai országban a baloldali pártok, hogy egyre inkább csökken a támogatottságuk.
nem
"Hagyományos értelemben véve a jobboldal fõbb sarokpontjai: Kicsi állam, kevés adó, alacsony jövedelemújraelosztás, a választók felnõttnek való tekinése olyan, állami szinten alacsony beleszólás a gazdaságba. " Ez nem teljesen korrekt. Az imperialista monarchizmus is jobboldali irányzat. Aztán egy imperialista monarchia ritkán kis állam. Mellesleg a 21:58-as válasz jól példázza azt, amivel kezdtem az elsõ válaszom, hogy ma már ez a beosztás (jobboldal-baloldal) elavult. De már lassan száz éve. Ez még az alkotmányos monarchiák találmánya, ahol a monarchisták voltak a jobboldal, a republikánusok (akik ritkán akarták eltávolítani a királyt és megdönteni a monarchiát) és liberálisok a baloldal. Az azóta megjelent nacionalisták, szocialisták stb., bár nagynehezen beleszuszakolhatók a rendszerbe, de 100%-ig sosem fognak beleilleni.
Attól függ hogy mit értesz baloldal alatt: azt hogy olyanok az elvei és a politkái mint a baloldalnak, vagy hogy annak nevezi magát. Hagyományos értelemben véve a jobboldal fõbb sarokpontjai: Kicsi állam, kevés adó, alacsony jövedelemújraelosztás, a választók felnõttnek való tekinése olyan, állami szinten alacsony beleszólás a gazdaságba. Ha ezeket összeveted a jelenlegi hazai parlamenti pártokkal, akkor láthatod hogy nincs jobboldali párt a parlamentben, csak magát annak nevezõ.
vagy Vona Gábor
Nem igaz. Amíg jelentõs társadalmi egyenlõtlenségek, és alacsony keresetû tömegek vannak, addig a baloldalra mindig szükség lesz és talál bázist magának. Az egypólusú politikai erõtér legfeljebb olyan zavaros figurák agyában és vágyálmaiban létezik, mint Orbán Viktor.
Márpedig az. Persze csak ha mindenáron bele akarjuk szuszakolni a mai pártokat egy kb. száz éve elavult rendszerbe, amibe egyáltalán nem illenek bele.
nem

Igaz, hogy a trial-os Eset Smart Security le van butítva a már teljes kifizetett ESS-hez képest?

Ilyen progi fikázásoktól kíméljetek!

Legjobb válasz: Igaz, az csak 30 napig véjd, aszem. Ettõl eltekintve viszont nem hiszem, hogy le lenne butítva. Gondold csak el, hogy a trial idõszakban a lebutított védelem miatt mindenki teleszedné magát vírussal, ki az a hülye, aki ezután fizetne a programért? :)

Igaz, az csak 30 napig véjd, aszem. Ettõl eltekintve viszont nem hiszem, hogy le lenne butítva. Gondold csak el, hogy a trial idõszakban a lebutított védelem miatt mindenki teleszedné magát vírussal, ki az a hülye, aki ezután fizetne a programért? :)
Nincs lebutitva ugyanarra képes mint amire a kifizetett, csak az a különbség hogy az csak 30 napig használható (olyan kulcsot adnak hozzá), míg a fizetõs is ugyan a csak 1 vagy 2 éves kulccsal.
Nincs semmilyen korlátozás benne. Aki megveszi, annak van egy 365 napos licence, a próbaidõsnek meg egy 30 napos. Ennyi. Ugyanilyen rendszert használnak a jobb programok (Adobe, Microsoft, Kaspersky, stb.)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! :)
Eset Smart Security három évre is megvehetõ, féláron megéri.
féláron megéri a hülyéknek.

Igaz, hogy TELC nyelvvizsgán a teljes vizsgadíjat ki kell fizetni, akkor is, nekem csak az írásbeli vizsga kellene? BME-n is így van?

Tavaly BME-s vizsgán voltam, ahol nem sikerült az írásbelim. Úgy hallottam a TELC könnyebb és számomra kedvez?bb az TELC-es vizsga id?pontja, de azt olvastam,hogy TELC-nél a teljes vizsgadíjat ki kell fizetni, viszont a meglév? vizsgarészt nem kell megismételnem. (Nem is láttam összeget írva a külön vizsgarészekre bontva.)

Legjobb válasz: TELC-nél a teljes vizsgadíjat ki kell fizetni, akkor is ha komplex vizsgát teszel, akkor is ha csak a szóbelit vagy csak az írásbelit teszed le. A BME-t nem ismerem. Tényleg a TELC-et mondják a legkönnyebbnek. Annak viszont nézz utána, hogy lehet-e párosítani a kettõt, tehát meg lehet-e csinálni azt, hogy egyikbõl írásbelid, másikból szóbelid van.

TELC-nél a teljes vizsgadíjat ki kell fizetni, akkor is ha komplex vizsgát teszel, akkor is ha csak a szóbelit vagy csak az írásbelit teszed le. A BME-t nem ismerem. Tényleg a TELC-et mondják a legkönnyebbnek. Annak viszont nézz utána, hogy lehet-e párosítani a kettõt, tehát meg lehet-e csinálni azt, hogy egyikbõl írásbelid, másikból szóbelid van.
Lehet párosítani, de sajnos ki kell fizetni a teljes vizsgadíjat. TELC-et addig éri meg letenni, amíg komplexet akarsz, mivel könnyû és nemzetközileg elfogadott. Így viszont nem is lesz nemzetközi bizi, valamint drága is 29e csak az írásbeliért... amúgy bármelyik akkreditált nyelvvizsgával párosíthatod a tiédet, ajánlom az ECL-t, hasonló a TELChez de nem kell komplex összeget fizetni csak az írásbeliért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Hát meggondolandó, hogy könnyû, de drága vizsgára menjek, vagy olcsóbb, de nehezebbre... Hmmm...

Epe műtétem lesz. Nem is félek tőle, de nagyon szégyenlős vagyok (lány). Igaz, hogy műtét előtt teljesen le kell vetkőznöm a beteg szállitó srác előtt? És ugy felfeküdni a hordágyra? Vagy kik fognak teljesen meztelenül látni?

Legjobb válasz: Nekem 16 évesen végbélsipoly mûtétem volt,mondjuk én nem vagyok szégyellõs,szóval simán terpeszbedobtam magam az asztalon is(mert ezt olyan pózba mûtik mintha szülnél),szóval elõtte a kórteremben ledobtam a rucikat,de a mûtõasztalon be vagy takarva,szóval nem kell félni:)Hát amúgy látni fognak egy páran,az anesztes,ha epit kapsz de csak a hátad:D,ha altat akkor semmit,kivéve a metszet területet a többi takarva lesz,a doki is lát,hát amúgy mindenki lát,de nem kell velük foglalkozni,gondolj arra,hogy nem is vagy ott:))))

Nekem 16 évesen végbélsipoly mûtétem volt, mondjuk én nem vagyok szégyellõs, szóval simán terpeszbedobtam magam az asztalon is(mert ezt olyan pózba mûtik mintha szülnél), szóval elõtte a kórteremben ledobtam a rucikat, de a mûtõasztalon be vagy takarva, szóval nem kell félni:) Hát amúgy látni fognak egy páran, az anesztes, ha epit kapsz de csak a hátad:D, ha altat akkor semmit, kivéve a metszet területet a többi takarva lesz, a doki is lát, hát amúgy mindenki lát, de nem kell velük foglalkozni, gondolj arra, hogy nem is vagy ott:) )))
Hidd el, hogy a mûtõben a meztelen test annyira természetes, mint pl. ha boltban leveszel valamit a polcról. Ne foglalkozz vele, akik körülötted lesznek, azok sem teszik. Elmesélem az ellenpéldáját: Nõtt egy csomó a mellemben, és a szokásos vizsgálatok után úgy döntött a sebész, hogy ki vele. Zárójelbe meg kell jegyeznem, hogy a sebész a barátom barátja volt, ismertük egymást már rég óta. Reggel bementem a klinikára, amikorra ki volt tûzve e mûtét, vetkõzés, elõkészités, és akkor bejött a sebész, felemelte a lepedõt, és azt mondta, hogy tudtam, és szólt hogy adják rám vissza a bugyimat, mivel ébredés után megyek haza, ha minden rendben. Addig eszembe sem jutott, hogy meztelen vagyok, de akkor nagyon elszégyelltem magam, pedig õ csak jót akart! Ne foglalkozz a testeddel, gyûjtsd az erõt, és sok sikert kivánok a mûtéthez!
A kérdező hozzászólása: Csak az idegesit, hogy miért kell még a hordágy toló srácnak is látnia meztelenül?És nem hiszem hogy ez természetes lenne, mert 100% hogy megbámulnak ha nem figyelek oda!Ezelött is szégyenlõs voltam, és a férjem elõtt vetkõztem csak le.Aztán jött a nõgyógyász, most ez, és sajnos tudom hogy a férjemet idegesiti, hogy rajta kivül már egy vadidegen férfi is nyulkált bennem, most meg még vagy 5-6 srác-férfi is látni fog.
Én teljesen megértelek. Nem is értem hogy mit gondol az aki azt mondja, hogy ó az orvosok nem azt nézik. Õk is emberek! Biztos hogy van aki megbámul közülük vagy ilyesmi. Nekem az egyik barátnõmnek volt mûtéte és mesélte, hogy õt is ilyen ágyon szállították persze ruha nélkül csak vmi lepedõ alatt meg minden. Szerintem ez annyira megalázó helyzet, sõt egy törés vagy nem tudom h mondjam. A hétköznapi életben megszokod, hogy más emberek elõtt ruhában vagy mert ez a természetes, egész életedben ehhez vagy szokva, és akkor hirtelen egyik pillanatról a másikra csak úgy csináld az ellenkezõjét és ne érdekeljen? Szerintem én nem tudnám ezt feldolgozni. Barátnõm is mondta h nagyon rossz volt. Lehet h csak én érzem ezt kínos szitunak, ha mások ezt tök normálisnak tartják, akkor szerencsések h õk képesek így látni a dolgokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!