Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy tej (72 db)

Az igaz, hogy nem szabad egyik cici után a másikból szoptatni, mert keveredik a már emésztett tej a még emésztetlennel és ezért fájhat a baba hasa?

Legjobb válasz: Nekem is a fiamnál azt mondták, hogy ne szoptassam olyan gyakran (mert kezdõ anyukaként minden sírására azt hittem hogy éhes de a cicizéstõl csak rosszabb lett, mert eszméletlen mód fájt a hasa és ráadásul mindig csak az elsõ tejet szívta ki.) Szóval hogy 2 és fél óra teljen el a 2 szopi között, és hogy jól szívja ki az "elsõ" mellet, mert van olyan baba (a fiam ilyen volt) akinek az elsõ hígabb cukordús tejtõl zöld lesz a széklete és nagyon fáj a pocija. A lányom elsõ perctõl kezdve 3 óránként eszik és sose volt még gond hogy melyik cicibõl eszik elõször meg utána stb. Szóval lehet hogy ez gyerekfüggõ is :) Van amelyik érzékenyebb van amelyik kevésbé.

Nekem is a fiamnál azt mondták, hogy ne szoptassam olyan gyakran (mert kezdõ anyukaként minden sírására azt hittem hogy éhes de a cicizéstõl csak rosszabb lett, mert eszméletlen mód fájt a hasa és ráadásul mindig csak az elsõ tejet szívta ki.) Szóval hogy 2 és fél óra teljen el a 2 szopi között, és hogy jól szívja ki az "elsõ" mellet, mert van olyan baba (a fiam ilyen volt) akinek az elsõ hígabb cukordús tejtõl zöld lesz a széklete és nagyon fáj a pocija. A lányom elsõ perctõl kezdve 3 óránként eszik és sose volt még gond hogy melyik cicibõl eszik elõször meg utána stb. Szóval lehet hogy ez gyerekfüggõ is :) Van amelyik érzékenyebb van amelyik kevésbé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezt a kimerítõ választ!

Az igaz hogy a tej kihozza a pattanásokat?

Legjobb válasz: ez jó kérdés én is naponta megittam kb. fél liter tejet aztán most elhatároztam hogy tisztító kúrát alkalmazok (kombucha) és nem iszok tejet, ezek után nem volt olyan látványos a javulás, valamivel kevesebb jött ki talán de ez lehet hogy csak ez az idõszak, szóval bebizonyosodott hogy nekem nem a táplálkozásommal-emésztésemmel van baj, és azért jönnek ki, hanem sokkal inkább a hormonok miatt jön ki :( de egy ilyen kúrát te is végigcsinálhatsz (1 hónap) ha van javulás akkor folytasd tovább szerintem...

ez jó kérdés én is naponta megittam kb. fél liter tejet aztán most elhatároztam hogy tisztító kúrát alkalmazok (kombucha) és nem iszok tejet, ezek után nem volt olyan látványos a javulás, valamivel kevesebb jött ki talán de ez lehet hogy csak ez az idõszak, szóval bebizonyosodott hogy nekem nem a táplálkozásommal-emésztésemmel van baj, és azért jönnek ki, hanem sokkal inkább a hormonok miatt jön ki :( de egy ilyen kúrát te is végigcsinálhatsz (1 hónap) ha van javulás akkor folytasd tovább szerintem...
Persze, meg a csoki, szotyi, mogyoró, dió és még olyan sokminden hogy semmit ne egyél-igyál mert tele leszel pattanásokkal...Hülyeség, nem tudom kit tud még ekkora állatságokat kitalálni...:S Ne aggódj, nem leszel tõle pattanásos, csak egészségesebb!
Ez így érdekes... Nekem pattanásaim lesznek a csokitól és az édességektõl O.o
Az állati tej emberi fogyasztásra alkalmatlan. A tehéntej a bocinak való, kecsketej a gidának...... Az emberi anyatej a csecsemõnek. Tejet nem szabadna innunk!!!!!
kedves utolsó, ezen az alapon az embernek emberhúst kéne fogyasztania?! gondolkozz el egy kicsit, mielõtt ennyi marhaságot összehordasz.
Akkor igyál sok tejet!!!!! Nyami, nyami.

Az valóban igaz, hogy a tejet dizsnózsírral zsírosítják vissza, miután lezsírozták (túrónak, tejfölnek, stb. )?

Egyetemi el?adáson hallottam.

Legjobb válasz: Akkor valamit félreértettél. bõven marad zsír a tejben a fölözés után is. még extra csökkentik,hogy a kis zsírtartalmú tejeket elõállítsák

Akkor valamit félreértettél. bõven marad zsír a tejben a fölözés után is. még extra csökkentik, hogy a kis zsírtartalmú tejeket elõállítsák
(Valószínüleg esetleg egyetem területén lévõ termet bérelt az a nagytudású bió-nemtudommilyen szakember, aki elmondta, hogy csak magok evésével kéne élnünk mint a madaraknak. Mert nekünk is 2 lábunk és két szemünk van mint nekik)
Isten , gyere le az égbõl! Ember , hogy állíthat , ilyen baromságot. Hol halgattál ilyen szakszerû elõadást, és ki volt az a jóember??
Elsõ vagyok, semmi bunkóság nem volt a válaszomban, hanem a döbbenetemet fejeztem ki!! Nem tudom elképzelni, hogy valaki egyetemi hallgatóknak ilyen ostobaságot mondjon. A felvásárolt tej rendelkezik annyi tejzsírral, hogy, hogy a tejipari szakemberek a termékstruktúrájuk alapján gazdálkodjanak az alapanyaggal. csak egy példát mondok, ha egy tejipari cég havi 5-6 millió liter fölözött tejet exportál, máris ottmarad a zsír.aztán az alacsony zsírtartalmú termékek és sorolhatnám. ha adott idõszakban , kevés lenne a feldolgozó tejzsírja, egy másiktól vesz tejszínt, vagy importál és a kérdés meg van oldva. Manapság néhány "innovatív " szakember jóvoltából, növényi zsír hozzáadásával is készülnek termékek, de ezekben a tej szó nem szerepelhet. szóval a "bunkózást" ki kérem magamnak!!! -egy tejes, aki 42 évet dolgozott a szakmában-
Nem biztos, hogy ez egészen hülyeség. Lehet, hogy az elõadó nem beszélt világosan, vagy te nem figyeltél eléggé. Tej néven csak olyan tejet hozhatnak forgalomba, amiben semmilyen adalékanyag nincs, akkor sem, ha teljesen lefölözték. Amikor a tejbõl túrót készítenek, visszamarad a savó. Régen a gazdák felhasználták sütésre és fõzésre is, de többnyire a disznóknak adták. Ma viszont ebbõl készítik adalékanyagok hozzáadásával a tejital néven forgalomba hozott terméket. Nem tartom kizártnak, hogy ehhez adnak zsírt is. Igaz, ennek már semmi köze nincs a tejhez.
Mivel kérdeztél, csak válaszolok. Azt írtad, hogy egyetemi elõadáson hallottad. Erre reagáltunk, hogy vagy nem az egyetem tartotta az elõadást és azért mondhattak hülyeséget, vagy ha egyetemi rendezvényen hangzott el ilyen, akkor jogos a bezárás.
A kérdező hozzászólása: Áruljátok már el, hogy mi az istenrõl beszéltek! Hogy jön ide az egyetemek bezárása, meg hogy magokat együnk? Kérdeztem valamit, amit ma hallottam, és furcsálltam, erre egy egyszerû igen/nem választ lehet adni és kész, nem kell már megint összekeverni a szezont a fazonnal. Na mindegy, mindenkinek nagyon köszönöm! Itt a témát zárjuk le.
éreznéd az ízén.
most mit sértõdsz meg ?? : D amugy elég undorito lenne ha belegondolok hogy a tejbe disznózsírt tennének ..
És mégegy!Nem hülyéztelek le a válaszomban, hanem , magát az állítást neveztem baromságnak, ami a kérdés szerint nem a Tied volt.A kettõ nem ugyanaz. Máskor figyelj a szövegértelmezésre, mielõtt bunkózol valakit. -elsõ-

Bimbóvédővel szoptató anyukák! Meddig lehet így szoptatni? Igaz, hogy hamarabb elapad a tej?

Sajnos befelé forduló mellbimbóm van, így csak bimbóvéd?vel tudok szoptatni. Mire számítsak? Köszi!

Legjobb válasz: Bimbóvédõvel szoptattam és úgy ellett apasztani a tejem, amikor a gyerkõc már nem akart szopizni, szóval nem hiszem, hogy ez az apadás törvényszerû. Ha esetleg kevés a tejed, akor érdemes megpróbálni nélküle!

Bimbóvédõvel szoptattam és úgy ellett apasztani a tejem, amikor a gyerkõc már nem akart szopizni, szóval nem hiszem, hogy ez az apadás törvényszerû. Ha esetleg kevés a tejed, akor érdemes megpróbálni nélküle!
1. vagyok, nekem nem a fájdalom miatt kellett a bimbóvédõ, én is "kibírtam" :S
Szia ! Kb.2hét alatt elment a tejem tõle, a nagyobbik fiam tápszeres lett, a kisebbiknél kibírtam hogy fáj, még mindig fõként szopizik, 7hónapos.
Ellaposodó bimbóm van, Avent minit használtam. 11, 5 hónapig szoptattam, tejem lett volna még, de a lányom már nem kért belõlem :) Nekem nem ment nélküle, mert ahogy egy pillanatra abbahagyta a szívást, már simult is vissza laposba a bimbóm.
Én is csatlakozom: medala bimbóvédõt kaptam a kórházba, azzal evett a babám, 3-4 hónaposan már egyre többet raktam rá anélkül (pl az elsõ 10 percet védõvel, utána már anélkül evett) mígnem végleg elhagytuk. Most 7 hónapos, még mindig szopik, és annyira jó, hogy tényleg érzem azt az "elõkapom és ehet" érzést. Addig olyan macera volt, de megérte. És nem is lett belõle cumizavar, pedig cumisüveget is kapott esténként, meg néha cumit is. Babája válogatja.
Mi is Mam-os bimbóvédõvel kezdtük és 4 hónapos korában megpróbáltam anélkül és azóta bimbóvédõ nélkül szoptatok én is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti, bocsánat, közben már válaszolt más is. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, aranyosak vagytok! Kedves Utolsó! Milyen trükkök vannak a befelé forduló mellbimbóra?
mi is kezdetektol hasznaljuk es eszunk rendesen. :) ez csak azoknak erdemes akiknek a mellbimbojuk befele van ill. erzekeny.
Én 4 hónapig szoptattam vele, utána rövid idõ alatt sikerült elhagynunk és már 2 éve szoptatok nélküle. Mi MAM-os védõt használtunk, ez vékony hártyaszerû szilikon, ami tejesen rásimul a mellre, nekünk nagyon bevált! Az Aventos, amit a boltban néztem, totál rossznak tûnt, merev kúp az egész. Nem tudom, melyik baba bírja abba beleszívni a bimbót... Szerintem érdemes lenne majd megpróbálni elhagyni is, ha hamarabb nem, akkor abban az idõszakban, amikor kezdi felfedezni és a szájába tömködni a kezét. Nekünk is ekkor sikerült, innentõl már nem volt számára fujjogós a bõr érzése a szájában. A befelé forduló mellbimbóra egyébként több hasznos trükk is van, mert az sajna tény, hogy a védõ legtöbbször nehezíti a szopást, csökkenti a mellet érõ ingert és így akadályozhatja a tejtermelést is.
6 és fél hónapja szoptatok bimbóvédõvel és még mindig elég tejem van (még a fõzelékbe is jut :) Az én babám nem szerette az aventost, gyógyszertárban vettem más típusút. Szóval ha nem fogadja el az egyik fajtát, próbálkozz mással, de ne add fel a szoptatást!
Én sajna csak 2 hónapig, mert a lányom sehogy nem bírta megszokni, folyton kiköpte, sírt, nem evett. De fejni 6 hós koráig tudtam.
8 hónapig
Szia, Nekem jelenleg 5 hónapos a kisfiam, és én kezdettõl csak bimbóvédõvel szoptattam, semmiképp sem akarta bekapni a kis mellbimbómat. Szépen gyarapodott a kezdettöl fogva, az elsõ hónapban 1000 grammot hizott a masodikban 1200-at, majd 750-et. Igaz, viszonylag kis súllyal született, 2730 gramm. Én avent-es bimbóvédõt használok, a kisebb méretüt. További jo szoptatást kivánok Neked
A kérdező hozzászólása: Meddig szoptattál bimbóvédõvel?
Itt találhattok leírást a befelé forduló mellbimbóhoz: http://www.lll.hu/node/155 Egy másik cikkben egyébként ilyen esetre nem bimbóvédõt, hanem bimbókiemelõt javasolnak!

Mar 1 eve nem szoptatok de meg mindig jon a cicimbol tej, ga megnyomom, mennyire igaz hogy ha van meg tejem az megakadalyozza az ujabb teherbeesest?

Legjobb válasz: Hát én erre nem hagyatkoznék. Egyébként nem kellett volna már elapadni a tejnek ennyi idõ után? Szerintem kerss fel egy dokit ez ügyben.

Hát én erre nem hagyatkoznék. Egyébként nem kellett volna már elapadni a tejnek ennyi idõ után? Szerintem kerss fel egy dokit ez ügyben.
A kérdező hozzászólása: hat nem folyik a tejem de ha megnyomom, meg spriccol a tej sokszor de valamikor csak eppen hogy egy csepp jon belole
Nem, nem akadalyozza meg. Sok ismerosomnek volt meg teje mikor jott a masodik baba.
én szoptatás alatt végig menstruáltam minden hónapban. És egyáltalán nem véd meg a terhességtõl.
A kérdező hozzászólása: akkor valoszinu mas dolog miatt nem esek teherbe:(
szia! lehet, h magas maradt a veredben a prolaktin, ami a szoptatasert felelos hormon. Lehet, h ez miatt nem esel teherbe. Kerj kivizsgalast, lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen!

Tényleg igaz, hogy az új WHO ajánlás az, hogy 6 hónapos kortól kapjon a gyerek tejet és tejtermékeket, mert ugrásszerűen megnőttek a tejallergiások száma a késői bevezetés miatt?

Valaki megtudná mondani hogy ez biztos igaz e???

Legjobb válasz: Én még ezt nem hallottam, a babám nemsoká 1 éves, tejterméket 2-3 hónapja eszik, tejet még direktbe nem kapott.

Én még ezt nem hallottam, a babám nemsoká 1 éves, tejterméket 2-3 hónapja eszik, tejet még direktbe nem kapott.
Majdcsak lepontoznak ezért is, de nem érdekel! :-) A glutént 7 hónapos kora után vezettem be, valahogy így jött ki a lépés, akkor jutott eszembe. Babakekszet vettem, diódarálón ledaráltam, és a lányom gyümölcsébe kevertem. Elõször keveset, majd napról-napra növeltem az adagot. Így táplálóbb is volt a gyümölcs. 1 éves koráig tápszert ivott, aztán 1-2 hónapig vettem tejitalt, de akkor már kóstoltattam vele a tejet. Néha tejbegrízt csináltam fele víz-fele tej arányban, azt kóstolgatta, de nem evett belõle sokat, a tejpépet sem szerette soha. Késõbb a tejitalhoz öntöttem tejet, és ennek az adagját is növeltem. (pl. 170 ml tejitalhoz kezdésnek 30 ml tejet adtam, másnap már 140-60, és így tovább. Pár nap alatt teljesen áttértünk a rendes tejre. Sosem okozott gondot, semmi baja nem volt tõle! Aztán jött egy lehetõség, háztól tudtunk kecsketejet venni. Azt is itta pár hónapig, imádta! Sokkal többet megivott belõle, mint mondjuk a tejitalból/tápszerbõl.
A kérdező hozzászólása: 14:54- Érdekelne hogy csináltad, hogy vezetted be ezeket?
Elozo vagyok, marmint a 9-10. valaszoloval.
Az utolso ketto valaszoval egyetertek.
Ilyenrõl nem hallottam, csak az ellenkezõjérõl. Miszerint a lehetõ legjobb, ha a gyerek 3 éves koráig csak tápszert, tejitalt kap. Egyébként én [email protected] a WHO-t, és hogy mikor mit ajánlgatnak. Úgy csinálom, ahogy gondolom, ill. ahogy anyám és anyósom tanácsolja! (Nem okoskodnak, nem oktatnak, csak segítenek, ha valahol elakadok, vagy felmerül bennem egy kérdés) Ja, a védõnõnk és a dokink sem mondott soha semmit ezekkel (glutén, tej) kapcsolatban, úgyhogy ezért csinálom úgy, ahogy gondolom.
Nem igaz, nincs ilyen ajánlás.
A WHO még mindig azt ajánlja, hogy ne legyen a tej bevezetve egy (inkább másfél-két) éves kor alatt. Túl magas a fehérje és az ásványi anyag tartalma, ami tönkreteheti a csecsemõ emésztõ/kiválasztó rendszerét. Régen már pár hónapos kortól adták a tejet, meg is lehet nézni milyen a mai felnõttek/középkorúak/idõsebbek emésztõrendszere. A saját gyerekemnél biztos, hogy nem kockáztatok, fõleg, hogy van laktóz és tejfehérje allergiás a családban, egyéves kora után fog csak tejterméket kapni, és sima tejet csak kétévesen.
A kérdező hozzászólása: Itt olvastam egy válaszban...
Igen igaz hogy 6 hónaposan kezdetik a tejtermékek beezetését, a lányom most 11 hós és a doki nekünk 7 hós kortól kezdette meg, nem is lett belõle probléma, a lányom már majdnem midnent eszik, tejet joghurtot és pudingot, tejbedarát és semmi baja,
Hol hallottad?Mondjuk tényleg az lesz mint a glutén-nel, ezt is be kell vezetni 4-6 hónaposan.És fele annyi allergiás nem lesz.Itt már mindenkinek mást mondanak.
Hát nem tudom, mi is a jó döntés. Három lányom van, a rokonok között sose volt ételallergiás. Elsõ lányomnál 1 évesen vezettük be a tejet, az akkori ajánlások szerint. 1-2 hónapig nem is volt baj, de két hónappal késõbb szörnyû székrekedése lett. Jó fél év kellett mire kiderült, hogy a tej okozza. Az orvos javaslatára azonnal elhagytuk a tejet, és csak 3 évesen kezdtük fokozatosan bevezetni. Onnantól nem okozott tüneteket. A másik két lányommal már nem kísérleteztem. kb. 2, 5-3 évesen kaptak elõször tejet/tejterméket. Náluk sem okozott gondot a kései bevezetés. Tehát nekem a kései bevezetés vált be.
Hogy mi az ajánlás, nem tudom. De azt már én is olvastam egy tudományos újságban, hogy megnõtt az allergiások száma.
Én nem hallottam róla, de simán el tudom képzelni. Pont ez volt a glutén bevezetésénél is... Bár mindenhol azt hallom, hogy 3(!) éves korig ne kapjanak tehéntejet, mert nagyon fajidegen. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Szerintem nincs mit ezen lepontozni :)

Finom a narancsos isobest? Igaz, hogy nem szabad tejjel keverni a fehérjét, mert nem hasznosul teljesen?

Legjobb válasz: A tejsavó izolátumnak pont az a lényege, hogy neki van a leggyorsabb felszívódása. Edzés után ezért az a legjobb. A tej viszont lassítja a felszívódását, szóval igazából pont a leghasznosabb dologtól fosztod meg. a narancsosnak nem tudom milyen íze van, én általában csokisat rendelek mindenbõl mert az a biztos :D

A tejsavó izolátumnak pont az a lényege, hogy neki van a leggyorsabb felszívódása. Edzés után ezért az a legjobb. A tej viszont lassítja a felszívódását, szóval igazából pont a leghasznosabb dologtól fosztod meg. a narancsosnak nem tudom milyen íze van, én általában csokisat rendelek mindenbõl mert az a biztos :D

31 hetes vagyok es jon a tejem igaz hogy nem omlik, de egy kicsit megilyettem mert egyre tobb jon. Ez normalis?

Legjobb válasz: Örülj neki, hogy van elõtejed. Jól fog jönni a babának az elsõ 1-2 napban. Nekem az elsõ gyerekemnél volt ennyire intenzív a dolog, végül melltartóbetétet kellett hordanom.

Örülj neki, hogy van elõtejed. Jól fog jönni a babának az elsõ 1-2 napban. Nekem az elsõ gyerekemnél volt ennyire intenzív a dolog, végül melltartóbetétet kellett hordanom.
Ez teljesen természetes, elõtej!
Igen, örülj neki, lesz tejed. Barátnõmnek átázott a pólója nyáron, annyira jött. Lehet kapni melltartóbetétet (a DM-es jó áron van), azt használd. Én a kórházba is már vittem és utána sokáig használtam itthon is.
Persze, hogy normális, de nem függ össze a szülést követõ anyatej mennyiséggel.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen mindenkinek.
Kedves 13:14! Ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy nem lesz tejed. Mint írtam, nekem csak az elsõnél volt olyan, mint a Kérdezõnek, de amúgy 4 gyerekem van, és mindegyikkel sok tejem volt.
Teljesen természetes dolog, nyugodj meg!
jóó neked.. én 37 hetes vagyok és még se elõtejem nem volt se semmiféle szivárgás.. és kicsit el vagyok keseredve, bár rengeteget iszom és tejtermékeket is rengeteget eszem, félek hogy nem lesz tejem mire megszülöm a kicsit. április 28-ra vagyok kiírva
Szerencsés vagy!!!! :)
"31 hetes vagyok" S már tudsz írni.. nem semmi :) )

Hogyan érjem el, hogy minél több tej termelődjön a cicikben? Próbáltam más-más időközönként fejni, nem igazán akaródzik. Tejem van, de nem az a mennyiség, ami elég lenne.

Legjobb válasz: igyál többet - két litert is.- tedd gyakrabban mellre az is jól szaporitja. érdemes kicsit fejni ... vagy szedhetsz homeopátiás bogyót vagy ihatsz szopis teát esetleg sört...

igyál többet - két litert is.- tedd gyakrabban mellre az is jól szaporitja. érdemes kicsit fejni ... vagy szedhetsz homeopátiás bogyót vagy ihatsz szopis teát esetleg sört...
Tedd sûrûbben mellre, nekem ez bevált.
Én most a szaporító fejéssel próbálkozom, iszom a lakhoterb teát, és eszem a köménymagos rántott levest.
Gyakrabban és teljesen ürítse ki a baba a melled. Ennél jobb módszer nincs, a többi csak kiegészítés.
A kérdező hozzászólása: Milyen a szaporító fejés? Kisfiam lusta, ha már nem jön úgy a cicibõl, forog, tekereg, kiköpi és nyafizik. Cicre tevés kilõve, max 3 percig cicizik ha nincs benne semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Dehogy veszem kötözködésnek. A kisfiam nem hajlandó szopizni, a fejem tetejéreállhatok akkor sem, 5 perc után kiköpi, elfordítja a fejét, egyszer cska mintha megváltozna az íze. Jön belõle bõven, jobban mint az üvegbõl...

Igaz, hogy a cicák laktózérzékenyek és nem ihatnak bolti tejet?

Legjobb válasz: hát én ilyen hülyeséget még nem hallottam... Az én macskám 15 éves és mindig is ivott bolti tejet... és makk egészséges... ha leszámítjuk hogy vénlány :)

hát én ilyen hülyeséget még nem hallottam... Az én macskám 15 éves és mindig is ivott bolti tejet... és makk egészséges... ha leszámítjuk hogy vénlány :)
Nemigaz nálunk 10 macska van és mindig az olcsóbb bolti tejet kapják vagy vizet.
Szia! Vannak macskák, amik érzékenyebbek, így ezt a bolti tejet sem bírják, bár megjegyzem a boltit én sem iszom meg. Undorító. Ott vannak a tejautomaták, abban finom házi tej van, azt nyugodt szívvel ihatod te is és adhatod a cicának is, semmi baja sem lesz tõle.
A macskafajták jelentõs része érzékeny a laktózra, a tejcukorra, ezért tehén tejet nem érdemes adni neki. Van olyan cica, akinél hasmenést, van, amelyiknél pedig bõrelváltozást okoz. Pl allergiás roham.
A kérdező hozzászólása: Ennyit a hülyeségrõl: http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/macska-etetes-tej..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!