Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy szedésekor fél (3 db)

Igaz, hogy fogamzásgátló szedésekor fél évente ki kell hagyni egy hónapot a szedésben, hogy visszaálljon a test normális hormonháztartása?

Legjobb válasz: Én nem hagynék ki. Elveszted a védettséged. A testednek elõbb leszokni kell a gyógyszerrõl, majd újra visszaszokni. Szerintem ez többet árt mint a pihenés használhat. De kérdezz rá a nõgyógyidtól.

Én nem hagynék ki. Elveszted a védettséged. A testednek elõbb leszokni kell a gyógyszerrõl, majd újra visszaszokni. Szerintem ez többet árt mint a pihenés használhat. De kérdezz rá a nõgyógyidtól.
A múltkor volt a tv-ben errõl szó, és ott azt mondta a nõgyógyász, hogy ez a szünet többet árt mint használ! Én 4 éve szedem minden megszakítás nélkül!
Ez egyátalán nem igaz! Ha beiktatnád a tablettaszedési szüneteket a szervezeted hormonháztartása úgy összezavarodna hogy sose jönne rendbe. A hosszú évekig tartó fogamzásgátló tabletták szedése után elég nehezen jön rendbe a nõi szervezet, legfõképp mikor már valaki a gyermekáldáson töri a fejét. Ezért kell abbahagyni a fogamzásgátlók szedését a tervezett terhesség elõtt 3-6 hónappal, hogy ezidõ alatt tud a szervezet hormonháztartása regenerálódni.
a-a csak havonta egy hét kell
Pedig igaz! Csak a legtöbb doki nem mondja, mert úgysem tart senki szünetet. De nem fél évente, hanem évente, és fõleg annak, aki dohányzik, bár másnak is jót tesz. Mondjuk én nem tartottam soha szünetet, pedig 2 évig szedtem és dohányoztam is (aztán fél év múlva már terhes is lettem). De elvileg kell az a szünet, mert különben nagyon nehezen esel majd teherbe ha akarsz majd babát.
Nem hiszek benne....a baratnom 7 evig szedte a tabit , majd abbahagyta mert gyereket szerettek volna, es mar a 2. honapban teherbe esett....teljesen egyen fuggo...en 6 eve szedem folyamatosan jarok felevente vervetelre kivizsgalasra, rakszuresre es eddig meg mindig minden rendben volt....szerintem csak artasz azzal ha kihagy egy honap, mert tenyleg felborul a mar beallt ciklusod, termeszetesn a hormonhaztartasod is....
7 évig szedtem Regulont, és nem tartottam szünetet. Majd abbahagytam és a 3. hónapban terhes lettem! Felesleges a szünet szerintem, ha nincs egyéb gond (pl. trombózisra hajlam). Ha aggódsz, csináltass azért egy vérképet, hogy a májfunkciókat megnézzék. Sokan még az egy hetes szüneteket sem tartják be, és fél évig nem menstruálnak (na azért ez nem követendõ).

Nem kezdtem el múlt hét pénteken a fog. Gátló szedését, mert nem volt rá pénzem. Mikor lehet elkezdeni? Úgy hallotam, hogy fél év. Igaz ez?

Legjobb válasz: A következõ menstruációd kezdeténél. azaz nem fél év hanem 1 hónap. De vigyázz még 1 hónap mire hat!

A következõ menstruációd kezdeténél. azaz nem fél év hanem 1 hónap. De vigyázz még 1 hónap mire hat!
A kérdező hozzászólása: nem tudom mennyire egyértelmû, de elõtte szedtem már. 3 éve szedem, csak most ez a hónap kimarad. Igy is el lehet kezdeni a következõ havimnál?
Ne szedjél foggátlót, mert a fogak kellenek a rágáshoz.
A kérdező hozzászólása: nem fogátló, hanem fog.gátló. rövidítés, te idióta... baromi humoros vagy...
nem szabad ilyeneket csinalni, h 1 honapot kihagysz. én is csináltam ilyet, tod h lecseszett az orvos?? csak ugy néztem. te se tedd. vagy ha már szünetet akarsz, akkor minimum, fél évet tarts.
Tilos egy hónapot kihagyni! Ha már kihagytad, akkor min. 6 hónap... a gumi se lesz olcsóbb.
Ha 3 év után marad ki egy hónap, akkor már mindenképp fél év szünetet tarts és csak utána kezdd újra a tablettát. Addig gumi.
1hét csúsztatással is elkezdheted...
menzeszed 5. napján is elkezdhetted volna, ha addigra már megvolt a tabi. sztem kérj az orvosostól olcsóbb foggátlót, mert ilyet nemszabad játszani h most nincspénzem, nemveszemmeg majd párnapmúlva

Igaz az, hogy ha szedek egy fele vitamint (pl mega-vit) es kozben megbetegszem akkor hagyjam abba a vitamin szedest mert erositi a virusokat?

Ugyanez vonatkozik arra is ha betegseg kozben szedem? Vagy ez egy nagy marhasag? Mert egyesek szerint a vitaminszedes jo, de betegseg kozben nagyon rossz. Es ha igen, akkor a mega minerals-ra vonatkozike ez az allitas?

Legjobb válasz: Vitaminokat szedhetsz, mert a vírusok elõ tudnak állítani mindent, ami nekik kell, nem igénelnek vitamint. Hasonló a dolog a bacik esetében is, de a VAS nekik nagyon fontos, szóval, ha a vasat bakteriális fertõzésnél elhagyod, akkor lassítod a szaporodásukat (a szervezet "alapból" csökkenti fertõzés esetén a transzferrin szintet, ez a vas-szállító molekula a vérben, így nehezítve a bacik dolgát).

Vitaminokat szedhetsz, mert a vírusok elõ tudnak állítani mindent, ami nekik kell, nem igénelnek vitamint. Hasonló a dolog a bacik esetében is, de a VAS nekik nagyon fontos, szóval, ha a vasat bakteriális fertõzésnél elhagyod, akkor lassítod a szaporodásukat (a szervezet "alapból" csökkenti fertõzés esetén a transzferrin szintet, ez a vas-szállító molekula a vérben, így nehezítve a bacik dolgát).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!