Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy szedésekor (26 db)

Igaz, hogy fogamzásgátló szedésekor fél évente ki kell hagyni egy hónapot a szedésben, hogy visszaálljon a test normális hormonháztartása?

Legjobb válasz: Én nem hagynék ki. Elveszted a védettséged. A testednek elõbb leszokni kell a gyógyszerrõl, majd újra visszaszokni. Szerintem ez többet árt mint a pihenés használhat. De kérdezz rá a nõgyógyidtól.

Én nem hagynék ki. Elveszted a védettséged. A testednek elõbb leszokni kell a gyógyszerrõl, majd újra visszaszokni. Szerintem ez többet árt mint a pihenés használhat. De kérdezz rá a nõgyógyidtól.
A múltkor volt a tv-ben errõl szó, és ott azt mondta a nõgyógyász, hogy ez a szünet többet árt mint használ! Én 4 éve szedem minden megszakítás nélkül!
Ez egyátalán nem igaz! Ha beiktatnád a tablettaszedési szüneteket a szervezeted hormonháztartása úgy összezavarodna hogy sose jönne rendbe. A hosszú évekig tartó fogamzásgátló tabletták szedése után elég nehezen jön rendbe a nõi szervezet, legfõképp mikor már valaki a gyermekáldáson töri a fejét. Ezért kell abbahagyni a fogamzásgátlók szedését a tervezett terhesség elõtt 3-6 hónappal, hogy ezidõ alatt tud a szervezet hormonháztartása regenerálódni.
a-a csak havonta egy hét kell
Pedig igaz! Csak a legtöbb doki nem mondja, mert úgysem tart senki szünetet. De nem fél évente, hanem évente, és fõleg annak, aki dohányzik, bár másnak is jót tesz. Mondjuk én nem tartottam soha szünetet, pedig 2 évig szedtem és dohányoztam is (aztán fél év múlva már terhes is lettem). De elvileg kell az a szünet, mert különben nagyon nehezen esel majd teherbe ha akarsz majd babát.
Nem hiszek benne....a baratnom 7 evig szedte a tabit , majd abbahagyta mert gyereket szerettek volna, es mar a 2. honapban teherbe esett....teljesen egyen fuggo...en 6 eve szedem folyamatosan jarok felevente vervetelre kivizsgalasra, rakszuresre es eddig meg mindig minden rendben volt....szerintem csak artasz azzal ha kihagy egy honap, mert tenyleg felborul a mar beallt ciklusod, termeszetesn a hormonhaztartasod is....
7 évig szedtem Regulont, és nem tartottam szünetet. Majd abbahagytam és a 3. hónapban terhes lettem! Felesleges a szünet szerintem, ha nincs egyéb gond (pl. trombózisra hajlam). Ha aggódsz, csináltass azért egy vérképet, hogy a májfunkciókat megnézzék. Sokan még az egy hetes szüneteket sem tartják be, és fél évig nem menstruálnak (na azért ez nem követendõ).

3000-es méhszáj mit jelent? Egy darabig akor még nem bujik ki a pici igaz? És az igaz hogy a meleg fürdő beindithatja a szülést? Volt akinek bevált? Hasmenés vas szedése melett normális? Pedig eddig nem volt hig a székletem!

39-hetes kis mama vagyok!

Legjobb válasz: http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/ Melegfûrdõ, szex, lépcsõzés, csípõs kaja elvileg beindíthatja a szülést, de hidd el a megfelelõ idõben beindul az magától is bírd még ki azt a 7-10 napot. Sokkal jobb a babának ha õ dönti el mikor akar kibújni, ha nem akar akkor sem fog kibújni bármit is csinálsz. Addig jó míg bent van hidd el. :D És van olyan nõ akinek szülés elõtt párnappal hasmenése van mert tisztul a szervezet is és készül a szülésre.

http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/ Melegfûrdõ, szex, lépcsõzés, csípõs kaja elvileg beindíthatja a szülést, de hidd el a megfelelõ idõben beindul az magától is bírd még ki azt a 7-10 napot. Sokkal jobb a babának ha õ dönti el mikor akar kibújni, ha nem akar akkor sem fog kibújni bármit is csinálsz. Addig jó míg bent van hidd el. :D És van olyan nõ akinek szülés elõtt párnappal hasmenése van mert tisztul a szervezet is és készül a szülésre.
3000-es méhszáj értékem volt végig, tehát teljesen zárt. A 37. héttõl hasmenésem volt, mégis 40+6ra szültem. Ja, és a méhszájam csak a vajúdás 11. órájában kezdett nyílni, addig totál zárt volt. Meleg fürdõztem mindig, nem használt.
A vas általában székrekedést okoz, de van olyan vas is ami híg székletet okoz, de ez a vas szedése után már 1 héttel jelentkezik, nem pedig egyszer csak elkezdõdik hetek múlva.
3100-as értékkel folyt el a magzatvizem, 5 óra múlva a kezemben volt a kisfiam. Kibújik majd, már nincs sok hátra :)

Igaz, hogy a petefeszek ciszta fogmazàsgàtlo szedéssel elmulik?

Ma mondta a doki,hogy 6 centis fetefeszek cisztàm van de van benne egy kis kamra,tehàt nem sima!Màtol szedem a fogamzàsgàtlot,és 6 hét mulva kontroll!Ha nem mulik el,akkor laproszkoppal kimütené!Van valakinek tapasztalata?Köszi!

Legjobb válasz: Igaz!!! Nem elmúlik, hanem nem lessz többet, de egész életedben kell majd szedni :S:S

Igaz!!! Nem elmúlik, hanem nem lessz többet, de egész életedben kell majd szedni :S:S

Az igaz, hogy a fogamzásgátló be tudja állítani a rendszertelen ciklust, és ha majd abbahagyom a szedést akkor is megmarad a rendszeresség?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.

A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.
Tényleg beáll a ciklus ha szeded a bogyót, de hogy úgy marad-e utána, az szerintem alkati kérdés. Én 3 évig szedtem, de miután abbahagytam, ugyanolyan rendszertelenül jön meg, mint elõtte. Szerencsére 3-4 nappal korábban :-)
Szia! Igen, beállírja a ciklust! De utána általában ugyanúgy jön meg, mikor még nem szedted. A benne lévõ hormonok miatt állítja be és miután abbahgyod, a szervezeted nem kapja meg ezt a hormont és úgy fog vislekedni, mint amikor még nem szedted!
Annyival jobb a helyzet, amennyivel késõbb jobban beállna a ciklusod, magától is.
csak addig állítja be amíg szeded. nekem utána ugyanolyan rendszertelen lett miután abbahagytam a gyógyszert.

Az igaz, hogy ha abbahagyod a fogamzásgátló tabletta szedését akkor felborulhat a hormonháztartások?

Legjobb válasz: igen. pl. több petéd érik egyszerre, és ha terhes leszel, ikreid lehetnek

igen. pl. több petéd érik egyszerre, és ha terhes leszel, ikreid lehetnek
A kérdező hozzászólása: és a tablettáktól megszünhet a menstruációm?
Miért, maga a tabletta nem borítja fel a normális hormonháztartás? Dehogynem.
Mindenképp változik utána a hormonszint, tehát attól függ mit értünk felborulás alatt. Ha mondjuk bármilyen más gyógyszert szedsz rendszeresen és azt abbahagyod annak is lesz érezhetõ hatása, pont mint egy antibébinek.
Igen, ez elképzelhetõ, de általában néhány hónap alatt magától helyreáll a dolog. Azoknál szokott ez nagyobb gondot jelenteni, akiknél a fogamzásgátló elkezdése elõtt sem volt rendben a ciklusuk és az orvosuk ennek ellenére felírta a gyógyszert.

Igaz, hogy hormontabletta szedése után a pattanások még csúnyábbak lesznek, mint voltak?

Legjobb válasz: Nem.Ez hülyeség.Az én gyógyszeremre pont az ellenkezõje van írva.

Nem.Ez hülyeség.Az én gyógyszeremre pont az ellenkezõje van írva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:) Elég problémás a bõröm, így nekem is ezt kell valószínûleg majd szednem. Internetes fórumon olvastam ilyesmit. Meg ugye, hogy testsúly növekedést és egyéb egészség károsulást okozhat.
A kérdező hozzászólása: Ja, ha esetleg félreérthetõen fogalmaztam volna: a szedés abbahagyása utánra gondolok.
Igen, az abbahagyása után zsíros lesz a bõröd és a hajad, de ez idõvel elmúlik.
A kérdező hozzászólása: A zsírosodással még szívesen megküzdök, de mi a helyzet a pattanásokkal?
A zsíros bõr miatt lesznek a pattanások, nekem ez kb. másfél hónap szenvedés volt, utána szépen kitisztult a bõröm, a hajam viszont még mindig borzalmas így 3 hónap után. Teljesen normális, ami veled történik és biztos vagyok benne, hogy neked is el fog múlni, mindenki hasonlóan jár, ha abbahagyja. Néhány kicsi maradt a hátamon, elõtte ott sosem volt, de az is szépen javul, az arcomon annyi jön ki, amennyi szerintem belefér, szinte semmi.

Szerintetek mennyire igaz, hogy a fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után sokáig nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: 2 szem tabiig jutottam...fél évig nem volt utána peteérésem...

2 szem tabiig jutottam...fél évig nem volt utána peteérésem...
Most már szinte egyáltalán nem igaz. kb 5 éve volt ez utoljára probléma, de a mostani fogamzásgátlóknak nagyon alacsony a hormontartalma. Bár a dologhoz hozzátartozik az is, hogy nem mindegy, hogy valaki mennyi ideig szedte a gyógyszert. 1-2 év nem számít, de 5-7 év már nagyon sok, itt tényleg okozhat problémákat.
függ attól is, hogy meddig szedted. de általában minimum 1 év szokott lenni...
Elég sok embernél fordul elõ hogy abbahagyás után nem indul újra a peteérés, vagy 2-3 hónaponta jön meg nekik, mint pl nekem. Pedig én is csak fél évig szedtem, de mióta abbahgytam (másfél éve) azóta talán megjött vagy 6szor....
Hát nem tudom a nõvérem pl. egyszer hagyta ki egy hónapra, az esküvõ után, hogy mégismár legalább ne teljesen zárja ki a lehetõséget... és azonnal teherbe esett. Nyilván mindenki más...

Igaz hogy a fogamzásgátló szedése csökkenti a későbbi teherbeesést?

ha igen mijen mértékben?

Legjobb válasz: A mai gyógyszerek is okozhatnak meddõséget. Tudjátok még nem jutott el odáig az idõ, hogy az a generáció, aki szedi, igazolja az ellenkezõjét.

A mai gyógyszerek is okozhatnak meddõséget. Tudjátok még nem jutott el odáig az idõ, hogy az a generáció, aki szedi, igazolja az ellenkezõjét.
Ez így konkrétan nem igaz. Sõt statisztika szerint gyakrabban lesz ikerterhesség is a dologból. Viszont erre érzékeny nõknél a mellékhatások okozhatnak olyan problémákat, ami hátráltathatja a teherbeesést, sõt akár meddõséget is okozhat. Ez gyakran még a gyógyszereken is rajta van.
a régi gyógyszereknél volt csak igaz, amikor még nagyon sok hormont tartalmazott. a mai gyógyszerek már nem veszélyeztetik ezt.
nem. ez nem igaz. ha vki nem védekezik, aztan meg abortuszra kell menni, az sokkal veszélyesebb.
Aki nem szed fogamzásgátlót, az nem feltétlenül nem védekezik...én sem szedek, tartós párkapcsolatom van, és érdekes még nem volt abortuszom...
utolsó, ok, az óvszer is mondjuk rá, biztonságos. de nehogy már azzal gyere nekem, h a megszakitás a legjobb módszer.
Errõl beszélek amikor azt mondom üldözöd a megszakításosokat. Ki a fene mondta, hogy az a legjobb módszer??? Szóba sem kerül a megszakítás...kicsit mániákus vagy nem gondolod??
szállj már le rólam!! jó?? hagyjal mar békén. te meg engem üldözöl.

Igaz, hogy a MagneB6 szedese miatt tovabb tart a vajudas?

Es nehezen nyilsz meg meg stb. Annak pl. a ki szinte vegig szedi a Magne B6-ot, ha az utolso hetekbe csak napi 2*1-et?

Legjobb válasz: A 36.hét után nem is szabad magnéziumot szedni, mert gátolja a görcsöket, így a tágulást és a méhszájnyílást is..ezért valóban hosszabb lesz a vajúdás. Ezért a 36. hét után nem szokták ajánlani semennyi adagban. Ráadásul kitolhatja a szülés idõpontját és a végén úgy kell megindítani.

A 36.hét után nem is szabad magnéziumot szedni, mert gátolja a görcsöket, így a tágulást és a méhszájnyílást is..ezért valóban hosszabb lesz a vajúdás. Ezért a 36. hét után nem szokták ajánlani semennyi adagban. Ráadásul kitolhatja a szülés idõpontját és a végén úgy kell megindítani.
Igen, sajnos igaz, az elsõ babámmal én is így jártam. A 41. héten meg kellett indítani a szülést.
36.hét után már ezért nem szoktak Magnéziumot adni, így ez nem fordulhat elõ, de ha valakinek végig szednie kéne, el tudom képzelni hogy azt idézi elõ amit írsz.-
Akkor inkább B6 vitamint szedjen az ember terhesség alatt? Mert én is eddig MagB6-oztam..
Igen, ezért szokták tanácsolni, hogy a 36. héten abba kell hagyni még a terhesvitamin szedését is.

Igaz, hogy fogamzásgátló tabi szedése után, ha valaki teherbe akar esni, nagyobb az esélye az ikreknek?

Legjobb válasz: Én ezt még nem hallottam. Olvastam már hogy megnõ az esély ha drogoztál már, ha idõsebb vagy. ha sokasik gyerek, ha északi vagy pl.Svéd...de ezt még nem szóval kiváncsivá tettél.

Én ezt még nem hallottam. Olvastam már hogy megnõ az esély ha drogoztál már, ha idõsebb vagy. ha sokasik gyerek, ha északi vagy pl.Svéd...de ezt még nem szóval kiváncsivá tettél.
Állítólag azért igaz, mert az addig vissza szoritott peteérés újra elkezdõdik és esetleg a hirtelen hormonváltozástól több pete is beérik. Valamikor a meddõség kezelésére is használták. Szedettek fogamzásgátlót, majd abbahagyatták a szedést és megindult a peteérés és valóban születtek ikrek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!