Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy szabad a cicákat (4 db)

Igaz, hogy akkor szabad a cicákat ivartalanítani ha már szült kiscicákat?

Arra lennék kiváncsi, hogy csak akkor lehet-e a cicákat ivartalanítani ha már voltak neki kicsinyei?

Legjobb válasz: Ezt nem tudom honnan szedted, ilyen nincs. Az elsõ ivarzási idõszakot meg szokták ugyan várni vele, de ez nem egyenlõ azzal, hogy kiscicákat szülne a macska. Mármint ha nem enged kandúrt a közelébe az ember. :) Én könnyen beszélek persze, a mienk szobacica, és fél éves korában, néhány napnyi ivarzáskori nyávogás után ivartalanítottuk.

Ezt nem tudom honnan szedted, ilyen nincs. Az elsõ ivarzási idõszakot meg szokták ugyan várni vele, de ez nem egyenlõ azzal, hogy kiscicákat szülne a macska. Mármint ha nem enged kandúrt a közelébe az ember. :) Én könnyen beszélek persze, a mienk szobacica, és fél éves korában, néhány napnyi ivarzáskori nyávogás után ivartalanítottuk.
Ezt a tévhitet nem itt olvasom elõször. A nõsténycicákat több módon is ivartalaníttathatjuk, az egyik módszer a petevezeték elkötése, a másik pedig a petefészek eltávolítása. Szerintem a tévhit onnan ered, hogy ha csak "elköttetjük a cicát", az sokkal kevésbé hatékony, a cica ugyanúgy "tüzel" utána is, csak épp kölyköt nem szül, ellenben sokkal nagyobb az esélye a méhgyulladásra és a különbözõ komplikációkra, mintha a teljes petefészkét eltávolítják. Utóbbi esetben nem kell komplikációkkal számolnunk, és az én véleményem az, hogy jobb a mûtétet minél korábban elvégeztetni. (Persze csak az elsõ tüzelés -és nem az elsõ fialás- után.)
Ez egy nagy tévhit, és sajnos, szakemberek körében is elterjedt. Az én cicám egy ilyen félreinformálásnak köszönhetõ...
Persze én ennek így örülök, mert angyon szeretem! :) )

Igaz, hogy felelőtlenség napi 4-5 óránál többet a szabadban, hagyni egy Perzsa cicát?

Legjobb válasz: Majd valakinek megtetszik és akkor lõttek a pénznek is meg a cicának is. Ezek a fajta cicák nem udvarra valók...

Majd valakinek megtetszik és akkor lõttek a pénznek is meg a cicának is. Ezek a fajta cicák nem udvarra valók...
Nekem fél perszám van és kinti macska..mégsem érzem felelõtlenségnek
A kérdező hozzászólása: De hát az mégiscsak félperzsa...Anyám 50.000ft-t költött rá mégis kint tartja.
Ismerõsömnek perzsája van, és kint tartja!Nem vitték el neki még egyiket sem! Semmilyen állatot nem tart a lakásba, mondjuk én sem tartok csak hörcsögöt!De se kutya macska, azoknak nem ott a helyük!
Nem megy tele a szõre mindenféle cuccal? Én a Maine Coonomat vittem ki sétálni egy kicsit, utána fél óráig kefélhettük a hasát. Egyébként a perzsák tényleg nem az udvarra valók. El fogják lopni. A perzsa pedig tipikusan szobamacska. Miért költöttetek akkor olyan sokat rá, ha úgyis csak kint tartjátok? Mutogatni a szomszédnak?
Úristen, szerencse, hogy nem tõlem van a cica, mert már mennék is érte.. Perzsának a lakásban a helye, nem az udvaron.Remélem még ivaros is és felcsinálja valami utca harcosa(nincs bajom a házicicákkal)Felelõtlenek vagytok, bár kitudja honnan van a cica, de ha eddig negatív volt akkor már sajnos lehet pozitív bármire ha találkozgat más macskákkal.A szõrérõl nem is beszélve.
A kérdező hozzászólása: Nekem is Perzsaám van de én rendesen tartom. Ivartalan, oltva van, stb. Anyám is szereti a cicákat de szerinte kint a helyük:(((

Az igaz, hogy nem szabad egyik cici után a másikból szoptatni, mert keveredik a már emésztett tej a még emésztetlennel és ezért fájhat a baba hasa?

Legjobb válasz: Nekem is a fiamnál azt mondták, hogy ne szoptassam olyan gyakran (mert kezdõ anyukaként minden sírására azt hittem hogy éhes de a cicizéstõl csak rosszabb lett, mert eszméletlen mód fájt a hasa és ráadásul mindig csak az elsõ tejet szívta ki.) Szóval hogy 2 és fél óra teljen el a 2 szopi között, és hogy jól szívja ki az "elsõ" mellet, mert van olyan baba (a fiam ilyen volt) akinek az elsõ hígabb cukordús tejtõl zöld lesz a széklete és nagyon fáj a pocija. A lányom elsõ perctõl kezdve 3 óránként eszik és sose volt még gond hogy melyik cicibõl eszik elõször meg utána stb. Szóval lehet hogy ez gyerekfüggõ is :) Van amelyik érzékenyebb van amelyik kevésbé.

Nekem is a fiamnál azt mondták, hogy ne szoptassam olyan gyakran (mert kezdõ anyukaként minden sírására azt hittem hogy éhes de a cicizéstõl csak rosszabb lett, mert eszméletlen mód fájt a hasa és ráadásul mindig csak az elsõ tejet szívta ki.) Szóval hogy 2 és fél óra teljen el a 2 szopi között, és hogy jól szívja ki az "elsõ" mellet, mert van olyan baba (a fiam ilyen volt) akinek az elsõ hígabb cukordús tejtõl zöld lesz a széklete és nagyon fáj a pocija. A lányom elsõ perctõl kezdve 3 óránként eszik és sose volt még gond hogy melyik cicibõl eszik elõször meg utána stb. Szóval lehet hogy ez gyerekfüggõ is :) Van amelyik érzékenyebb van amelyik kevésbé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezt a kimerítõ választ!


16 hetes terhes vagyok. Igaz az, hogy terhesen nem szabad cica közelébe lenni, mert valami fertőzést lehet kapni? Most ezért zárjam ki a 13 éve velem élő cicámat?

Legjobb válasz: Nem kell kizárni!!Valószínûleg a toxoplazmád már pozitív így már átestél a fertõzésen!!De viszont az almot ne te takarítsd hanem a párod!! :)

Nem kell kizárni!!Valószínûleg a toxoplazmád már pozitív így már átestél a fertõzésen!!De viszont az almot ne te takarítsd hanem a párod!! :)
Én a helyedben bizony kiraknám a macskát.Nekem azt mondta a nõgyógyászom semmi jóhoz nem vezet ha állat van a lakásban. Két elhalt terhességem volt és én még a hörcsögöt is eltüntettem otthonról.Sógornõmnek nem sikerült még egy babát sem megtartani de hiába könyörgünk neki nem kell az a cica!Hiába nem te cseréled az almot õ nyalja a fenekét és a lábával is széthordhatja a lakásban a bacikat! Nem akartalak megijeszteni de jobb óvatosnak lenni! Boldog baba várást! 20hkm
Az elsõ laboreredményeid között kell lennie olyan sornak, hogy Toxo/Toxopl. IgG és IgM. Ha az IgG meg van jelölve, vagyis magas érték (referencián kívül esik), akkor már átestél és nem vagy veszélyben. Ha nem volt korábban ilyen fertõzésed, akkor legyél óvatos és ne te cseréld a cicaalmot, kicsit kevesebb közvetlen kontaktus a cicussal és nem lesz gond.
4-dik vagyok!igen a nõgyógyásznak szólj!
A nõgyogyónak! Ha most mész afp-re, egy vérvétel alatt megoldják. Csak egy kicsit tovább kell várni az eredményre. :) De a cicát nem kell kizárni, ahogy írták elõttem is, cica után kézmosás, és az almot ne te ürítsd, takarítsd.
A kérdező hozzászólása: A háziorvosnak vagy a nõgyógyásznak szóljak?
Szia!szólj a dokidnak és csináltatatni kell toxnplazma tesztet!ha pozitív gyógyszert adnak!testvéremnél így volt!Sok egészséget nektek!
A macskától elkaphatsz egy fertözést (toxoplazmózis), ami a gyerek fejlödését károsithatja. De ha már régebben átestél ezen a fertözésen - amik a legtöbbször felnöttnél tünetmentes - akkor megfelelö ellenanyagon vannak a szervezetedben, ezért újabb fertözést nem kapsz. A babádnak nem lesz baja, ha MINDEN alkalommal, ha hozzáértsz a cicához, azonnal szappannal kezet mosol, a cica-wc-t ne te takaritsd, és lehetöleg ne aludj a cicával egy szobában. Azt, hogy van-e benned ellenanyad, egy egyszerü teszttel meg lehet állapitani.
toxoplasmosis. Ne te csréld ki macskaalmot. Sûrûbb kézmosás. nem kell kizárni.
Igaza van az utólsónak!én is imádtam a kutyámat mégis kiköltöztettük az udvarra!van meleg, bélelt ólja!hidd el nem lesz baja!a baba fontosabb!ha megszülök én utánna sem engedem be!de ismerek olyat, aki pici baba melett bennt tart kutyáj és macskát is!ezt nem értem, de nem is ítélem el!mindenki maga tudja mi jó a babájának!37h kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!