Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy szülés után is (8 db)

Nem igaz.
Igen, ha szükséges. Ha belül szakadsz, repedsz szülés közben akkor azt is össze varja az orvos természetesen. Nagyrészt nem érzed. Nekem varrtak belül is, 1-2 öltés durván fájt de csak pár pillanatig. Az egésszel alig törõdsz olyankor, hisz ott a baba és dolgoznak a hormonok is!
Nekem is volt belsõ varrás. Azt hittem meghalok :( Érzéstelenítés nélkül, mert nagyon véreztem. Éreztem mindig egyes tûszúrást és ahogy a doki húzta, rángatta a madzagot.... még mindig rosszul vagyok ha rágondolok. Ez az egy oka volt annak, hogy azt mondtam soha többet nem lesz gyerekem, de ez azóta azért megváltozott :)
Nem érzel semmit???!!! Hát én majd megõrültem a varrás alatt, annyira fájt! Szülésnél nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapitót, mégse fájt annyira, mint utána a varrás! Majd meg pusztultam! Engem belül is varrtak végig, a méhszájat is!
Igen, ha kell. Viszont nem érzel semmit!!!!
a szükség lesz rá, akkor igen
ha repedsz belül akkor temrészetesen igen ha nem akkor nem.
Nálam nem sérült a mehszáj sem és a huvely sem, és viszonylag kis vágással megúsztam, de tutibiztos vagyok benne, hogy közvetlen a huvely bejáratánál kaptam legalább egy oltest a seb belsõ felére is. Végülis logikus is lenne a dolog, ha belegondolsz, ahogy vágnak, nem csak kívülrõl lesz seb felszín. Késõbb nem véletlenül lesz fájdalmas belül is egy darabig a terület.
Nekem volt belsõ varratom, mert megsérült a hüvely fala.
Attól függ, hogy repedsz-e belül is a kitolás alatt, vagy a baba felsért-e pl. a vállával. Nekem gátmetszés nem volt, viszont 2 öltésem volt belül.
Ha a hüvely is vagy a méhszáj is reped, akkor belül is varrnak. Ha azok nem, akkor csak a gátat varrják, kivül.
az attól függ hogy vágnak-e mekkorát vágnak... nekem volt belsõ varratom is...
Szerintem csak az orvostól függ, hogy fáj, vagy nem. Nekem viszonylag nagy vágásom volt, akkor nem kaptam semmi érzéstelenítõt, de szinte alig éreztem. Varrás elõtt kaptam érzéstelenítõt, kicsit éreztem, így a doki még adott, és semmit sem éreztem a varrásból, csak akkor fájt, mikor elmúlt az érzéstelenítõ hatása.

Igaz, hogy a szülés után is kell szedni a magnézium tablettát, mert a szoptatás alatt is lehetnek méhösszehúzódások és ettől elmegy a tej?

Legjobb válasz: Szülés után természetes,hogy a méh szépen visszaáll,összehúzódik eredeti méretére.Amikor megszületik a baba ezért is adják az infúziót,mely segíti a méhösszehúzódást.Persze görcsös fájdalmak még lehetnek,de én Nospával tompítottam rajtuk.A lényeg ha a terhesség alatt ajánlott vitamint szedted,ne hagyd abba amég szoptatsz.Ha nem válasssz egyet pl.Elevit.Léteznek tejfakasztó teák,amik fokozzák a tejtermelõdést.Kérd ki a védõnõd vagy orvosod tanácsát.Én nem hiszem,hogy ez az állítás igaz lenne amit hallottál.

Szülés után természetes, hogy a méh szépen visszaáll, összehúzódik eredeti méretére.Amikor megszületik a baba ezért is adják az infúziót, mely segíti a méhösszehúzódást.Persze görcsös fájdalmak még lehetnek, de én Nospával tompítottam rajtuk.A lényeg ha a terhesség alatt ajánlott vitamint szedted, ne hagyd abba amég szoptatsz.Ha nem válasssz egyet pl.Elevit.Léteznek tejfakasztó teák, amik fokozzák a tejtermelõdést.Kérd ki a védõnõd vagy orvosod tanácsát.Én nem hiszem, hogy ez az állítás igaz lenne amit hallottál.
A szoptatás alatt azért érdemes vitamint és ásványi anyagokat (akár magnéziumot is, de kinek mit) szedni, mert a szervezetedet a tejcsi termelése eléggé megterheli. A szoptatás az elején méhösszehúzódásokat vált ki, de ez a tejre semmilyen hatással nincs, (pont a szoptatás váltja ki õket) ezek az összehúzódások hasznosak, még akkor is, ha komolyan fájnak, mert ezek segítségével áll vissza a méh eredeti mérete. Ha nagyon muszáj, a fájdalmat lehet csillapítani (nem bármivel, mert minden gyógyszer átmegy a tejbe!), de az összehúzódást meggátolni nem lehet és nem is szabad!
A szoptatás elején vannak méhösszehúzodások, ameddig a méhed az eredeti nagyságára vissza nem áll. Ettõl a tej nem fog elmenni! Én a fiamat császárral szültem és utána pár napon keresztül méhösszehúzódást segító injekciót kaptam. Így aztán, ha szopizott, hát volt bõven méhösszehúzodásom...

38hetes kismama vagyok, nem tudom, hogy kérdezzem meg, de azt hallottam, hogy szülés után 1-2nap hangos szelek távoznak amiket előre nem is lehet érezni, (gondolom rendeződnek a belek) akkor kellemetlen ha látogato van. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos igaz. Legalább is nálam ez volt, de nem egy-két nap hanem egy hét is volt. 10 napja szültem. Nagyon ciki volt, de a gátsebem fájdalma elvette a figyelmem.

Szia! Sajnos igaz. Legalább is nálam ez volt, de nem egy-két nap hanem egy hét is volt. 10 napja szültem. Nagyon ciki volt, de a gátsebem fájdalma elvette a figyelmem.
Nekem nem volt ilyen...
Nah igen, meg ugye akkor a végbeled izma is ugyanúgy terhelõdött, jó nem annyira de akkor is mint a hüvely, szóval ezzel azt akartam mondani, hogy könyeben kicsúszik, van hogy nem is érzed, sõt az esetek többségében nem is érzed....Kellemetlen de ez van, szokjanak hozzá:D
A kérdező hozzászólása: Ettõl féltem.Gondolom természetes, de nekem is nagyon kellemetlen lenne ha pont látogatoim vannak a korházban és pont ilyen lesz.Remélem valahogy átvészelem.
Szia! Én nem tapasztaltam ilyet egyszer sem, pedig 4x szültem simán.. és 3x beöntést is kaptam. Úgy látszik, ez nem mindenkinél jön elõ. Egyébként, ha nálad majd mégis, nem foglalkozz vele, és ne is zavarjon, inkább jöjjön ki, minthogy görcsöljön a hasad miatta. :) ))

25hetes! Egy kényes kérdés! Én 160cm 50kg csaj vok, igaz most már 56! Pár hete észre vettem, hogy a nunim mintha húsosabb, és nagyobb lenne! Ami nekem soha nem volt a terhesség előtt! Ez mással is így van? Szülés után, ez vissza megy a régire!?

Legjobb válasz: Az elsö terhességemmel nem volt nekem sem.... De most .Nekem is megvan duzzadva.A baba nyomja,meg a véböség. Nekem is azt mondta a doki,hogy szülés után elmúlik.,Hát nagyon remélem. 24 hós,és 36 hetes km.

Az elsö terhességemmel nem volt nekem sem.... De most .Nekem is megvan duzzadva.A baba nyomja, meg a véböség. Nekem is azt mondta a doki, hogy szülés után elmúlik., Hát nagyon remélem. 24 hós, és 36 hetes km.
nekem is ilyen volt, aztán ugyanolyan szép lett mint elõtte!
nekem is ilyen nyugi engem is marhára zavar és remélem el fog múlni:()39 h kismama
Igen ez kellemetlen, most Én is ezzel szenvedek, sõt nekem egy ér is ki van dudorodva, olyan mit egy viszér. Reménykedem, hogy tényleg elmúlik. De gondolom hasonló mint másoknál az aranyér. Boldog babavárást! 29 hetes kismama.
Nekem is meghízott!:) Ez legyen a legnagyobb gond!Szülés után visszaalakul ne félj! 27h terhes
Nekem szintén, második babámat várom és hát azt hittem az elsõnél már mindenre fény derült ami terhesség alatt történhet - bizony én is meglepõdtem, sõõõt megijedtem, hogy hogy nézek ki ott. De a dokim megnyugtatott, azt mondta minden 3-ik kismamának ilyen és ahogy meglesz a baba, rögtön vissza fog húzódni. Viszont nekem a lábszáramon is kezdenek az erek kidudorodni, viszerek alakulnak ki sajnos.:((Pedig nem híztam sokat 29hét - 8kg.
A kérdező hozzászólása: Hát én is nagyon remélem, mert amikor a férjem észre vette, valahogy úgy szégyelltem, mert elõtte meg szép volt, de most nem mondhatnám hogy szép, vagy gusztusos!!!:-)De ez meg nyugtatott hogy neked is van ilyen..:-)
A kérdező hozzászólása: Valamelyik nap szeretkeztünk a férjemmel, és kivülröl valami fájt!Elõször fingom sem volt róla hogy mi fájhat, aztán amikor megnézte, mondta hogy két kis ér van ki dudorodva!!!Na itt volt végem!!!!

Azt hallottam hogy varratszedés is lesz szülés után! Igaz ez?

Mert ugy tudom már nincs ilyen, mert felszivódó varratokat használnak! Mert kicsit félek attól állitólag fáj mert a kedves doki bácsik össze vissza csipik a hüvelyt már véletlenül gondolom

Legjobb válasz: Nalunk meg bizony kiszedik a kulso varratokat.De emiatt ne streszel magad.Gondold vegig,ha kibirod a szulest az mar semmi ahhoz kepest,amugy meg nem faj.

Nalunk meg bizony kiszedik a kulso varratokat.De emiatt ne streszel magad.Gondold vegig, ha kibirod a szulest az mar semmi ahhoz kepest, amugy meg nem faj.
Elés sok kórházban a külsõ varratok még a hagyományosak, a belsõk meg felszívódóak. Nekem is vissza kellett menni varratszedésre. Nem fájt, csak kellemetlen volt, aztán még egy szurit is kaptam (már fogalmam sincs, minek). Inkább utána volt kicsit fájdalmas, a gátmetszés helye az estére eléggé megfájdult, mert hát megpiszkálták egy kicsit. De a varratszedés nem fájt.
utolsó válaszoló vagyok, Én is rettegtem a szüléstõl.De mostmár hiszek abban amit minden anyuka mond h amint megszületik elfelejtesz minden fájdalmat, ez szó szerint így van, pedig hülyeségnek gondoltam.És a legfontosabb h kérhetsz fájdalomcsillapítót.Én kértem gerincbe, pedig féltem attól is de nagyon jó volt, és sokat segített, fõleg h így maradt erõm a végére, mert 9órán keresztül tartott. Úgyhogy nem félj, minden rendben lesz. És mégvalami:ha a párod veled van sokkal erõsebb leszel!!
Nekem felszívódót raktak, de az utolsó napon kiszedte a doki.Nekem nagyon fájt, én is azt hittem ha a szülést kibírtam akkor ezt is simán, de azt hittem besz*rok!De amint túl voltam rajta sokkal jobb volt mert elõtte már ahogy gyógyult, nagyon húzódott, és viszketett, utána viszont hiába fájt, 1perc múlva már nem is éreztem semmit. 3hós baba anyujája
engem igaz császároztak , egészen addig féltem még ott nem volt az óra, hogy mentem az elõkészítõbe.Ott mondta a dokim nyugodjak meg, mert itt már jönnek a dolgok maguktól.Tényleg így is volt, nem érdekelt már semmi.mikor elérzéstelenítettek akkor meg csak arra gondoltam, hogy minden rendben legyen a babával is és utánna velem is.nagyon nehéz volt az elkövetkezõ 4nap, de utánna könnyebbült a dolog.sajnos nem én döntöttem így, hogy császárral szüljek de el kellett fogadnom, hogy ez a legjobb a babának-faros volt ..és a legbiztonságosabb. NE aggódj ha ott lesz az idõ, hogy szülnöd kell, nem fogsz félni már.Különben mitõl félsz??A fájdalomtól?Az így is úgy is lesz, de hdd el és ez tényleg nem közhely, mindenért kárpótol majd az a kis gombszem tekintet ami rád fog nézni majd:) Csodálatos lesz és akkor már semmi nem fog fájni. A varratszedéstõl ne félj, nekem az egész hasam alja kb 20cm volt varrva de alig éreztem mikor kihúzta-mint egy kis csípés olyan volt.Amúgy csak belsõ varráshoz használnak fõleg felszívódót.de tényleg arra kell itt is gondolni, hogy ha már azokat a dolgokat kibírtad amiken túl vagy akkor ez már meg sem kottyan majd.és tényleg nem.GYors szülést kívánok neked!9napos baba mamája
Ne rettegj a szüléstõl! A világ legszebb óráit fogod majd átélni. Egy csoda elõtt állsz!
A belsõ varratokat felszívódó anyagból tesznek. a külsõ varratokat, a gátvarratokat kiszedik. A hüvelybe nem nyúlnak bele. A varratszedéstõl én is nagyon féltem, de ki lehetett bírni. Nem fáj csak kellemetlen. Meg lehet hogy egy picit vérezni fog. de nem vészes.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. az a másik fele, a dolognak , rettegek a szüléstõl de nagyon!! Niki
Én is úgy tudom hogy kiszedik. Barátnõmnek véletlenül egyet bent felejtettek, de egy hónap múlva kipottyant magától. De persze minden kórház más, van ahol olyannal varrnak ami felszívódik. Ne stresszelj ezen, a szülés után már érezni sem fogod ezeket a "kis fájdalmakat" :) Kitartás.
Nekem felszívód tettek, de volt olyan szobatársam akinek nem.A császárnál meg tuti kiszedik a kapcsokat.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát!! Egy 34 hetes kismama aki naon fél

Terhessegem alatt eleg sokat eszem, majdnem egesznap van valami a kezemben, igaz gyumolcsot is eszek, de tobbnyire mast, felek, hogy nagyon hozzaszokom es nemfogok tudni errol leszokni a szules utan sem. Lehet erre esely, vagy elmulik?

Legjobb válasz: szerintem elmulik,elvégre is egy pici kényszert is érzünk az evésre,én terhesség elött is ilyen falatozos voltam,nálam biztos nem fog.27 hetes kismama.

szerintem elmulik, elvégre is egy pici kényszert is érzünk az evésre, én terhesség elött is ilyen falatozos voltam, nálam biztos nem fog.27 hetes kismama.
Ha korábban nem voltál ilyen, elmnúlik, hisz most más állapotban vagyunk, ez a kívánnósság terméeszetes, csak néha tudj parancsolni magandnak.Én du-n vagyok a legkívánósabb, van, hogy 5-9 ig 3x eszem.Nagyon nehéz, és nem kell fogyózni, de azért ha teheted este ne egyél nehezeket, és sokat.Utána majd ott lesz a pici, és a hormonok is gondoskodnak róla, hogy ne az evésen járjon az eszed.Tudom nem vígasztal, de ne félj, nem vagy egyedül.:-)
Én terhességem elején ettem sokat, de most meg alig-alig. nem baj, ha eszel, hisz nem véletlen kívánod azt, amit.. Arra figyelj, hogy inkább egyél többször kevesebb ételet, próbálk kerülni a kimondott édességet egyél inkább gyümit, joghurtot. Próbálj egy 3 órás evésre beállni, az segíthet . REggel reggeli, 10-kor joghurt, délben ebéd, délután gyümi, este vacsi.. A rendszeresség sokat segíthet.-)

Szülés után mennyivel kezdtetek el menstruálni? Ez hogyan hatott a szoptatásra? Igaz, hogy ilyenkor rosszabbul szopizik a baba, vagy egyáltalán nem is akar?

Legjobb válasz: Betöltöttem a 6. hetet, amikor a lányom abbahagyta a szopást. Máig nem tudni miért, de sok ismerõsöm/barátnõm így járt. 3 hónapos koráig fejtem neki a tejet, majd elapadt. Utána 1 héttel megjött (okt.), majd nem (nov.) utána megint (dec.), és 2 hónapig nem (jan, febr.), most pedig megint megjött. Most készülök újra felkeresni az orvosomat...

Betöltöttem a 6. hetet, amikor a lányom abbahagyta a szopást. Máig nem tudni miért, de sok ismerõsöm/barátnõm így járt. 3 hónapos koráig fejtem neki a tejet, majd elapadt. Utána 1 héttel megjött (okt.), majd nem (nov.) utána megint (dec.), és 2 hónapig nem (jan, febr.), most pedig megint megjött. Most készülök újra felkeresni az orvosomat...
idén januárban, 9 hónappal szülés után jött meg elõször, nekem eleve nem volt rengeteg tejem, pótoltam már a 2. hónaptól, de mivel szoptattam is végig, gondolom ezért nem jött meg ilyen sokáig. Azóta megjön havonta. A tejem kevesebb azokon a napokon, nézem is, hogy mit szív a gyerek egyáltalán, de szopizni akar attól még ugyanúgy... ha elmúlik a menzesz, utána megint több van.
Több mint egy év telt el a szüléstõl, amikor megjött, de alig volt valami, az is 3 napig tartott. Utána hónapban nem jött meg, aztán meg újra terhes lettem. A fiamat nem zavarta, csak akkor nem kérte a cicit 2-3 este, amikor megfogant a tesó, de utána ugyanúgy szopott tovább.
Szülés (császár) után 10 héttel jött meg elõször, azóta rendszeres. Olyankor megcsappant a tejem mennyisége, teljesen üresre kiette a lányom a ciciket (4 hónaposan), hiába szívta, -pedig szívta rendesen, mert azt érezni lehet-, semmi nem jött belõle egy idõ után. Úgy éreztem reggeltõl estig egyfolytában szoptatok. Tápszert nem akartam adni. Ezért elkezdtem kóstoltatni 4 hónaposan, mert attól féltem mikor 5 hónapos lesz, és megint megjön már tényleg nem lesz neki elég a tej. Azóta naponta 1 alkalommal anyatej mellé kap almát, vagy õszibarackot. ( Egy üveg bébikaja 3 napra van elosztva.)Ez megnyugtatott, hogy nem fog éhezni a kicsikém, meg aztán esténként teljesen kiürítem a ciciket, és láss csodát, bõven elég neki a tej, ami van, pedig megint megjött!!! :-)
Öt hónapos volt a fiam, amikor megjött. Most 7, 5 hónaps, ugyan úgy szopizik.
Szülés után 4 héttel megjött és azóta is minden hónapban jelentkezik.Semmire nem volt hatással.
6 hetes kontrol elõtt megjött, rendszeressé is vált. Kislányom 15 hónapos koráig szopizott. Igaz mikor megvolt kevesebb volt a mennyisége és nem is evett annyit, de szopizott. Majd 11 hónapos korában ismét babás lettem, onnantól kezdve még 4 hónapig szopizott, de csak keveset, mint mikor megvolt.
7, 5 hónapos volt a fiam, mikor elõször megjött, azóta is rendszeresen megjön. A fiam észre se vette mikor menstruáltam, 1, 5 éves koráig szopizott. Tehát ez nagyon babafüggõ!
Én 4 gyereket szültem.Az elsõ háromnál mivel nem volt egy csepp se így egybõl megjött.A negyediknél míg volt addig nem jött meg kb 2 évig.
Nekem sajnos nem volt tejem. Fényes idõszakban a napi 40-50 ml volt. Fejéssel 2, 5 hónapig próbálkoztam, de 2 hónap után napi 20 ml volt a mennyiség. Szülés után 4 vagy 5 héttel meg is jött a mensim, amire a nõgyógyászom azt mondta, na ezt még azért ne hívjuk menstruációnak. De onnantól kezdve havonta rendszeres lett. A babám pedig tápszert kapott. Amikor elõször megjött, a kevés tej még kevesebb lett, és az íze is más volt, mert jöttek a fintorok, de azért megette. :)
8hónappal szülés után, az én lányomra semmilyen hatással nincs, ugyanúgy szopizik, azóta pedig rendszeresen megjön, már 3 hónapja. Szóval erre is minden gyerek másképpen reagál..
Nekem sok tejem volt, kb napi 2, 5 litel, ami ikrekkel kellett is. Aztán mikor 6 hónap után megjött, azon a napon megfelezõdött (kb 1, 2 liter lett). Rá 1 hónapra mikor megjött, ismér felezõdött a megmaradt mennyiség(kb 6 dl lett). A következõ alkalommal teljesen elapadt, pedig fejtem, mint a fejõnõ (minden etetés után legalább 20 percet mindkét mellet), de nem segített. Az ízében nem hiszem hogy nagyon változott, mert ugyanolyan lelkesen szoptak mindketten.

Ha válás után nem telik el 300 nap a szülésig akkor a volt férj lesz a törvényes apa. Viszont azt is hallottam hogy ezt ki lehet kerülni úgy ha válás után újra férjhez megyek. Ez igaz?

Férjemmel most adjuk be a válópert 10 hetes terhes vagyok az új páromtól azt hallottam hogy ha válás után nem telik el 300 nap a szülésig akkor a volt férj lesz a törvényes apa.Viszont azt is hallottam hogy ezt ki lehet kerülni úgy ha válás után újra férjhez megyek. Ez igaz?

Legjobb válasz: Ha az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott, a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ. Viszont , ha te férjhez mész, és a gyermek az új házasság ideje alatt születik, akkor az apa az új férjed lesz akkor is, ha a korábbi házasság megszûnése és a gyerek születése között a 300 nap nem telik el. Szóval igen, menj férjhez rögtön. Azt tudnod kell, hogy ez csak egy vélelem, szóval a volt férjed megdöntheti, persze, ha egyértelmû hogy kitõl van a gyerek, akkor értelemszerûen nincs értelme.

Ha az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott, a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ. Viszont , ha te férjhez mész, és a gyermek az új házasság ideje alatt születik, akkor az apa az új férjed lesz akkor is, ha a korábbi házasság megszûnése és a gyerek születése között a 300 nap nem telik el. Szóval igen, menj férjhez rögtön. Azt tudnod kell, hogy ez csak egy vélelem, szóval a volt férjed megdöntheti, persze, ha egyértelmû hogy kitõl van a gyerek, akkor értelemszerûen nincs értelme.
3. válaszoló vagyok! Lehet, hogy 50%-ra szavaztok le, de én ezen éppen túl vagyok ! Úgyhogy lehet amit gondoltok, majd a bíróság dönt..Egyébként, ha a mostani férjed nevére kerül a baba, akkor a szülés után lemondhat róla, onnantól pedig kaphat másik nevet is. Az én válóperem 6 hónapig tartott egy tárgyalás volt!!! sokára kaptunk idõpontot, benne volt 2 hónap bírósági szünet is!
Ha a volt férjed lemond az apaságról, akkor lehetséges hogy új házasság nélkül is az apa a nevére vehesse a gyermeket.
Abban az esetben kerülhet az új párod nevére a kicsi, ha a születése elõtt összeházasodtok. Ha nem házasodtok össze, a magyar törvények értelmében a férjed nevére veszik a kicsit, mert akkor még házasok voltatok mikor megfogant. Ezellen az apasági nyilatkozat sem segít. Az egyetlen mód tényleg az ha az új párodddal összeházasodtok, és a kicsi születésekor az anyakönyvezéshez be kell nyújtani a házassági anyakönyvi kivonatot és akkor automatikausan a nevére kerül a kisbaba, így nem kell külön apasági nyilatkozat sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat :)
hát mindenképp a válóperen meg kell említeni, hogy mástólvan a gyerek..a válóper pedig elhúzódhat akár a gyerek születéséig is. Azután a legjobb, ha összeházasodtok, de elég, ha az anyakönyvi hivatalban kitöltötök egy apasági nyilatkozatot, ehhez viszont szükséges elválni, esetleg a jelenlegi férjed is segíthetne a válóper sürgetésében, és hasonló, de a 300 nap hülyeség.
Az utolsó válasz a hülyeség. Tessék elõvenni a Csjt-t, meg a Ptk-t. Amíg ehhez nem értesz, addig ne minõsítsd hülyeségnek. Amúgy igen, úgy kell csinálni, ahogy az elsõ hsz-ban van, így rendelkezik a csjt.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!