Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy szülés után (36 db)

Nem igaz.
Igen, ha szükséges. Ha belül szakadsz, repedsz szülés közben akkor azt is össze varja az orvos természetesen. Nagyrészt nem érzed. Nekem varrtak belül is, 1-2 öltés durván fájt de csak pár pillanatig. Az egésszel alig törõdsz olyankor, hisz ott a baba és dolgoznak a hormonok is!
Nekem is volt belsõ varrás. Azt hittem meghalok :( Érzéstelenítés nélkül, mert nagyon véreztem. Éreztem mindig egyes tûszúrást és ahogy a doki húzta, rángatta a madzagot.... még mindig rosszul vagyok ha rágondolok. Ez az egy oka volt annak, hogy azt mondtam soha többet nem lesz gyerekem, de ez azóta azért megváltozott :)
Nem érzel semmit???!!! Hát én majd megõrültem a varrás alatt, annyira fájt! Szülésnél nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapitót, mégse fájt annyira, mint utána a varrás! Majd meg pusztultam! Engem belül is varrtak végig, a méhszájat is!
Igen, ha kell. Viszont nem érzel semmit!!!!
a szükség lesz rá, akkor igen
ha repedsz belül akkor temrészetesen igen ha nem akkor nem.
Nálam nem sérült a mehszáj sem és a huvely sem, és viszonylag kis vágással megúsztam, de tutibiztos vagyok benne, hogy közvetlen a huvely bejáratánál kaptam legalább egy oltest a seb belsõ felére is. Végülis logikus is lenne a dolog, ha belegondolsz, ahogy vágnak, nem csak kívülrõl lesz seb felszín. Késõbb nem véletlenül lesz fájdalmas belül is egy darabig a terület.
Nekem volt belsõ varratom, mert megsérült a hüvely fala.
Attól függ, hogy repedsz-e belül is a kitolás alatt, vagy a baba felsért-e pl. a vállával. Nekem gátmetszés nem volt, viszont 2 öltésem volt belül.
Ha a hüvely is vagy a méhszáj is reped, akkor belül is varrnak. Ha azok nem, akkor csak a gátat varrják, kivül.
az attól függ hogy vágnak-e mekkorát vágnak... nekem volt belsõ varratom is...
Szerintem csak az orvostól függ, hogy fáj, vagy nem. Nekem viszonylag nagy vágásom volt, akkor nem kaptam semmi érzéstelenítõt, de szinte alig éreztem. Varrás elõtt kaptam érzéstelenítõt, kicsit éreztem, így a doki még adott, és semmit sem éreztem a varrásból, csak akkor fájt, mikor elmúlt az érzéstelenítõ hatása.

Tapasztalt anyukák! Igaz, hogy szülés után akarva-akaratlanul "gázok" távoznak belőlünk, amit nem tudunk megakadályozni?

Legjobb válasz: Sajnos igaz. De ez egyáltalán nem ciki, hát ez van, nem lehet mit tenni.

Sajnos igaz. De ez egyáltalán nem ciki, hát ez van, nem lehet mit tenni.
akkor már nem fog érdekelni
Igen, elég kellemetlen.. Gondolom a beleknek is rendezõdniük kell. Én sûrûn jártam wc-re (emiatt is), de azért a szobában próbáltam visszatartani, és alig vártam, hogy hazajöhessek :-)
Nálam is voltak puki. Én szülés után másnap kaptam valami olajat h tudjak kakilni és annak tudtam be. Cikinek éreztem, de senki nem törödtt vele.
ez természetes.császárral szültem és egy két napig nálam is távoztak a gázok:) meg a szobatársaimnál is. ezen ne izgulj. én kimondottan örültem neki mert kakilni nem tudtam és ez igencsak megkönnyebbülés volt:)
igen de nekem szülés elõtt is volt akaratlanul már egy pár napja a kórházban feküdtem, vártam a "sorom" és éjszaka erre keltem fel, hogy távozott a szél nagyon szégyelltem magam, de nem keltek fel a szobatársaim (vagy csak úgy csinálták, mintha nem hallották volna) :)
Én nem tapasztaltam ilyet, egy sima és egy császáros szülés után.
Hidd el ez a gyermekágyas osztályon szinte természetes, és akinek a gátja össze van varrva az nemigen tud mit kezdeni egy kis szellentéssel. És mivel gyakori dolog, senkit sem érdekel. Kétgyermekes anyuka
Szia!Nem emlékszem ilyenre, de ha így lett volna(vagy így volt)nem tûnt fel, meg ott a kutyát nem érdekli. Téged sem fog!Bár én ugyanerre gondoltam szülés elõtt, meg hogy be ne kakiljak:) De a beöntés miatt az utóbbi kizárva szinte.Ne is gondolj erre:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát majd meglátjuk h mi lesz ..... :)
Én már kétszer szûltem de nekem nincsenek ilyen tapasztalataim.Valahogy ez engem elkerült.De amikor szoizott a kicsi akkor ngyon fájt a méhem ahogy húzódott össze.Az rosszabb volt mint egy puki.
Szia! En is ezen paraztam, de ne aggodj ott eszedbe sem fog jutni.;) Nekem sincsenek ilyen tapasztalataim, szules utan megkerdeztem a ferjemet h volt-e "baleset" de azt mondta h nem. Szoval ne aggodj, ez minden napos dolog a szuleszeten:) Konnyu szulest neked:) . 2 hetes baba anyukaja
Ez még most is így van.
Igaz, a bugyit is le kell venni a vizit idejére, felemelik a takarót, lehajták a betétet és megnézik, hogy hogy gyógyul a gátmetszés. A vérzést sztm nem feltélten tudják megnézni, mert én pl. mindig vizit elõtt cseréltem, hogy mégse legyen már olyan 'cuccos' :P
Igen, ez így van. Még akkor is, ha van pl. 3 szobatársad.... :p Nekem személy szerint elég kínos volt a dolog.
Debrecenben a Kenézyben is így van.
Debrecenben a klinikán is megnézték.
nálunk csak annál nézték akinek panasza volt én megusztam.:)
Én Szolnokon szültem 2, 5 éve, és akkor nem nézték. A varratokat a 3.napon kiszedték és ennyi. Elõtte azt sem nézték.
Én Miskolcon szültem, itt nem volt ilyen.
Debrecenben szültem, itt se volt olyan.
Hát ez érdekes.Bp Bajcsy Kh-ban sem szokás. Szerintem elég mgalázó szokás.
Én sem értem miért kell lepontozni a másikat amiért megírja a tapasztalatát!?! Mi rosszat írtam azzal, hogy ahol én szültem nem nézték?
8 hónapja Gyõrben szültem, nem nézték soha. A hasam megtapogatták, hogy hogy hhúzódik vissza a méhem, de semmi több. Arra viszont megkértek a nõvérek, hogy ha darabos vért látok távozni, szóljak, és nem dobhatom ki a betéte, meg kell mutatni. Nekem ilyen gondom nem volt.
Sziasztok! Egyet értek az elõzõvel. Mi kivetni való van abban, ha engem nem viziteltek meg a MÁV-ban?
Nem tudom megállni, hogy itt a végén ne írjam ide a véleményemet: Miért kell valakit azért fel- ill. lepontozni, mert azt írta meg, amit saját maga MEGTAPASZTALT? Más a vélemény és más a tapasztalat (csak azért mert valakiknek nem tetszik, vele még akkor is az történt, ami...) No, ez vélemény, ezt talán érdemesebb pontozni!!
Én Londonban szültem két hónapja és itt is megnézték. Teljesen kulturáltan kértek meg rá, engem egyáltalán nem zavart és gondolom nem azért nézték meg, mert nem tudták jobb poénnal elütni az idõt, hanem azért, mert az én érdekem volt. Véralvadási problémáim voltak, több injekciót is adtak és szülés után három órával megkértek, hogy jegyezzem meg a csere idõpontját és a következõ cserénél ne dobjam be a kukába, hanem hagyjam mellette. Egy ágyas szobában voltam saját fürdõszobával. Csere után visszafeküdtem, megnyomtam a hívógombot, a szülésznõnek mondtam a csere idõpontját, bement a mosdóba, megnézte és kidobta. Gondolom az érdekelte õket, hogy normális mértékû-e a vérzésem, vagy még mindig túl intenzív. Õszinte leszek, inkább nézzék meg, minthogy elvérezzek és ne vegyék észre...
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm a gyors válaszokat! Még annyit, hogy akinek lepontozták a válaszát, az nem én voltam! Az érkezett válaszok számomra mind HASZNOSAK voltak. Köszönöm, hogy megírtátok a tapasztalataitokat és a véleményeteket a kérdéssel kapcsolatban!
Bp. SOTE I.-en szültem 8 hónapja császárral, ott csak az õrzõben nézték, mikor még nem szabadott mozogni. Utána már nem nézte senki, sem nekem, sem a szobatársaimnak. A dokim mindn nap megkérdezte hogy vagyok, enyhül e a vérzés és ennyi. Szerintem is megalázó a szobatársak elõtt.
A kérdező hozzászólása: Mivel szeretném tudni, ki, mit tapasztalt, kinek mi a véleménye és az ezzel kapcsolatos hozzászólások számomra fontosak, hadd döntsem el, hogy a feltett kérdésre adott válaszok számomra mennyire hasznosak, ezért megkérem, hogy aki heccbõl lepontozgat, keressen magának egy másik oldalt!
Sok unatkozo es rosszindulatu ember van mar itt is, es tenyleg mi rosszat irtunk azzal, h ahol szultunk nem neztek meg a betetet, sot meg a takaro ala sem kukucskaltak, ha az orvos latni akart akkor szolt es a vizsgaloba mentunk.Ebben mi a rossz?Na mindegy a kerdezonek teljesen igaza volt az utolso hozzaszolasaval.
Kedves kérdezõ! Én nagyon hálás vagyok neked, hogy ilyeneket is meg mersz kérdezni, mert ez elég intim, másrészt az embernek eszébe sem jutna, hogy ilyen van, itt legalább felhívtad rá a figyelmet !Ezer köszönet ! Ami zavaró, hogy épp viziten nézik meg!! /A vizitet egyébként már csak úgy definiálják, hogy hosszú , fehér és a vége vicceket mesél, szóval egy ósdi dolog./A lényeg, ha ilyen lenne én tiltakoznék ellene, szerintem akit zavar, az nyugodtan tegye (erre már jogi alapja is van!) akit meg nem zavar, az meg nyugodtan vállalja be. A lepontozó meg nyugodtan nyomogasson, nincs tétje itt az egésznek, mármint a pontozgatásnak, a lényeg, hogy az emberek egymást támogassák, segítsék, a legjobb tudásuk szerint.
Én Szentesen szültem, de nem nézték. Hazabocsátás elõtt vizsgálják meg az embert.
Keszthelyen szültem 5 hónapja és nem nézték meg!
Szentesrõl jobb nem beszélni... :D
Mezõtúron megnézték de Szolnokon nem.
Cegléden csak egy dokinak volt ez a hobbija (de egy barátnõm elõre szólt róla). Amúgy csak a saját dokim, szemtanúk nélkül kukucskálta a varrataimat (mert begyulladtak), de én szóltam, különben nem nézegette volna. A szülés után rögtön nézeggették a megfigyelés alatt, de az más... az nem a betegszoba, ott nem voltak szobatársak! Sajnos, ha megtagadsz valami, akkor a saját dokidnak okozol gondot, hacsak nem õ a fõorvos.
Kedves utolsó hozzászóló.Hogy érted, hogy az orvosodnak okozol gondot?? Engem ez sem riasztana el attól, hogy megtagadjam azt, amihez az orvosnak nincs joga.Egyébként ha valakit inzultus ér, kérem írjon egy betegjogi képviselõnek, vagy akár nekem . Vannak betegjogok, szerintem érdemes ennek a feudális, nõket megalázó hagyománynak véget vetni!!!
Sziasztok! Én a MÁV-ban szültem, 2005.novembetében és nem nézték meg, egy vizit alkalmával sem. Ha akartak valamit, akkor a fogadott dokik elhívták az anyukát, és külön vizsgálóban nézték meg. Ennyi. Üdv!
Nem csak a gátsebet nézik, hanem a betétet is! Van, hogy az ápolónõ kéri, hogy mutasd meg. Én nem ajánlanám, hogy megtagadd, mert akkor nem lesznek túl szép napjaid. Egyrészt õk ezt nem a saját szórakoztatásukra csinálják, másrészt pedig így is rengeteg dolguk van, már csak az kellene, hogy minden beteget külön behívni a vizsgálóba, ami egyébként is szinte mindig foglalt. Szóval szerintem meg lehet érteni ezt a módszert, bár ennek ellenére kellemetlen.
Szia! Szombathelyen nem nézik. Le is vagyok döbbenve, hogy valahol van ilyen.
en canadaba szultem:) es itt is megnezik!
ha ez megalázó akkor az milyen hogy császár után hashajtót adnak és meg kell mutatnod a produktumot... legalábbis ahol én szültem így volt. A betétemet nem nézték, a rendesen szült szobatársamnak sem.
Istvánban sem nézik szerencsére. Nem értem, hogy ebbõl mit tudnak leszûrni és tényleg nagyon megalázó lehet. A gátseb varrata pedig felszívódó, úgyhogy nem kellett kiszedni.
A Janosban sem volt ilyesmi.
21:35-ös: már csak felszívódót használnak. Csak azért kell kiszedni, hogy szebben gyógyuljon...
Kecskeméten szültem 5 hónapja, itt nem nézték.
Szerintem ez kórháztól függ.Én hármat szültem és sose nézték
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a gyors választ! Azt hiszem, én renitens páciens leszek, ha esetleg "kukucskára" kerülne sor. Szörnyen megalázónak találom én is, fõleg a szobatársak elõtt!
Én is bíztatlak, hogy jogod van megtagadni. Négyszemközt megvizsgálhat, de ennyi. Vizit során nem. Ebbõl semmi nem derül ki. Van már betegjogi törvény.
Én nem hagynám ezt, pedig 3 gyereket szültem.Majd az nézeget akinek megengedem.Ugyanis vannak jogaim.A betegszobában nem kukucsolhatnak a betegtársak jelenlétében ha nem akarom.
Én Gyõrben szültem 2008 okterben, és Nem nézték meg.
Kalocsán nem nézik, Kiskunhalason igen. Úgy néz ki, ez is kórházfüggõ.Egyébként nem azt nézik, mennyire véres a betét, hanem, hogy a gátvarrat hogy gyógyul, nem gyulladt-e be. Van, ahol nem a viziten, hanem az ápolónõ nézi minden nap. Az se jobb! Ja! És van olyan, ahol minden nap viszik a fertõtlenítõs vizet meg az ágytálat és leöntik ("nehogy begyulladjon, elfertõzõdjön"). Mintha az ember hülye lenne és nem menne naponta 8-01x is zuhanyozni..
(Bp, Kútvölgyi) Nem nézték meg sem nekem, sem a szobatársaimnak.
Nálunk a szülés utáni 2-3 órában nézik, de úgy hogy mások nem látnak oda. Azt nézik, hogyan ürül, milyen állagú. Ez fontos, esetleges szövõdmények elkerülése végett. Mindenkinek megnézték, bárhogy szült. Senki nem érezte megalázónak, mert mindenki tudta, mi a célja. Eger
Szerintem ez megalázó és barbárság.Sérti a személyiségi jogokat.Nálunk szerencsére nem volt ilyen.De tutifix, hogy megtagadtam volna.Nálunk külön vizsgálóba invitálták akinek kellet nézegetni a dolgait.Császáros voltam.
Én az elsõ fiamat Budapesten a Máv kórházban szültem, , ott megnézték.A 2. fiamat Egerben szültem, és ott is megnézték. Üdv:35 heteske

Igaz, hogy szülés után csak az első trimeszterben felszedett kilók maradnak meg?

Egy barátn?mnek ezt mondta az orvosa.

Legjobb válasz: Ez hülyeség, egyénenként változik. Én 10 kilót híztam az elsõ 3 hónapban. Durva lenne, ha megmaradna:) Egy 1 hs kislány anyukája

Ez hülyeség, egyénenként változik. Én 10 kilót híztam az elsõ 3 hónapban. Durva lenne, ha megmaradna:) Egy 1 hs kislány anyukája
Nem. Én 7 illetve 9 kilót híztam terhességenként, és szülés után 2 nappal ugyanannyi voltam, mint amikor teherbe estem.
Van, aki még fogy is az elsõ trimeszterben, hiszen folyamatosan rosszul va, émelyeg, vagy semmi sem marad meg benne! Úgyhogy ez nem valószínû hogy igaz lenne!
Szerintem nem igaz. Mindenki alkata más és más. Én az elsõ 3 hónapban csak 4 kg-ot hiztam, viszont utana még 20at magamraszedtem.
Szia, Akármennyit is szedsz fel vonj le belõle 9-10 kg-t/ mert ez szüléssel azonnal lemegy/ és a maradék rajtad marad.
Szia!Nem hiszem h igy van, mer én 3 kg fogytam elsõ trimeszterben, most 14hetes vagyok és még mindig 1, 5kg minuszban vagyok.

Igaz, az, hogy szülés után a hüvely már sohasem lesz olyan mint régen? (tágabb, érzéketlenebb? )

Legjobb válasz: Hát azt nem mondanám, hogy a régi lett... Igaz nem olyan szûk, mint volt, de nem érzéketlen, sõõõõõt... Sokkal jobban érzek mindent szülés óta!

Hát azt nem mondanám, hogy a régi lett... Igaz nem olyan szûk, mint volt, de nem érzéketlen, sõõõõõt... Sokkal jobban érzek mindent szülés óta!
Nekem ugyanolyan szuk maradt es erzesre is ugyanaz. Nem valtozott semmi.
nem változott semmi, sõt, szûkebb vagyok
nekem már most tág, pedig még szülés elõtt vok :S...sztem genetikától függ. 20/L
6 hete szültem, nekem nem lett tágabb. Ugyanolyan, mint elõtte. Csak érzékenyebb. De nem a rossz értelemben! Sokkal jobban élvezem a szexet!
Tágabb, de nem érzéketlen.
NEM!! 2 nagy gyereket szültem, de se tág, se érzéketlen nem lett
Hála az égnek nekem szinte semmivel nem lett tágabb(elõtte igen szûk voltam). A dokim pedig olyan ügyesen varrt meg, hogy jobb, mint elõtte. Kérdés, lesz-e ilyen szerencsém másodjára is...
Szûkebb lettem a férjem szerint, érzékenysége maradt a régi. Másfél éve szültem.

Igaz, hogy terhesség alatt a nőknek megnő a szexuális étvágya, és hogy szülés után viszont lecsökken egy jó időre?

Elsősorban nők válaszaira, és elsősorban tapasztalataira lennék kíváncsi, de persze a tudományos tényeg is érdekelnének. A városi legendák viszont nem.

Legjobb válasz: Férfi vagyok, de nõ ismerõsömtõl hallottam, hogy terhesség alatt tényleg megnõ. egyébként logikus is, hogy szülés után lecsökken, ezáltal szex helyett a babával való foglalkozásra tud koncentrálni. még szép :D

Férfi vagyok, de nõ ismerõsömtõl hallottam, hogy terhesség alatt tényleg megnõ. egyébként logikus is, hogy szülés után lecsökken, ezáltal szex helyett a babával való foglalkozásra tud koncentrálni. még szép :D
Van, akinél terhesség alatt megnõ, van, akinél lecsökken. Én 21 hetes terhes vagyok, és megnõtt a libidóm :) Elõtte is naponta kívántam a párom, most viszont még jobban. Az, hogy szülés után lecsökken-e vagy sem, még nincs tapasztalatom, de tény, hogy eleve 6 hétig tiltott a házas élet, no meg a nõ fáradt egész nap, hiszen a picihez föl kell kelni 2-3 óránként. Remélem azért nem fog annyira lecsökkenni :)
Én terhesség alatt, és most, 5 héttel a szülés után is kívánom a szexet. Ki se bírtuk várni a 6 hetes házasélet tilalmat...

Igaz-e az, hogy szülés után a hasat valamivel le kell szorítani az izmok miatt, hogy ne nyúljon meg a hasfal?

Mert én nekem akkor nem mondta az orvos amikor szültem és azóta próbálok valamit kezdeni a hasammal. Ennek 9 éve.

Legjobb válasz: Nekem szülés után 2 órán keresztül volt rajta homokzsák, azután semmi. Nem nyúlott meg a hasam, a barátnõm haskötõt is használt még hónapokig, neki eléggé lógós hasa lett.

Nekem szülés után 2 órán keresztül volt rajta homokzsák, azután semmi. Nem nyúlott meg a hasam, a barátnõm haskötõt is használt még hónapokig, neki eléggé lógós hasa lett.
Én császáros voltam, és amíg a megörzõben feküdtem nekem is volt homokzsákom, nem lóg hasam:)
Na, nekem viszont hatalmas hasam maradt és van.Szétnyílt a hosszanti hasizmom.
Szülés után én is kaptam homokzsákot, de miután levették nem használtam hasleszorítót, sokan nem is ajánlják!
Én szülés után egy nagy adag jeget kaptam a hasamra 3 éve, hasszorítóm nem volt és szépen visszahúzódott a hasam pár óra alatt. Nemsokára megint szülök, hasszorítóm most se lesz.

Igaz az, hogy szülés után nem lehet újra teherbe esni mindaddig, amig meg nem jön a szülés utáni első menzesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül igaz. Kisebb az esélye, de lehetséges a szoptatás alatt is teherbe esni.

Nem feltétlenül igaz. Kisebb az esélye, de lehetséges a szoptatás alatt is teherbe esni.
hát addig nem eshetsz teherbe míg nem lesz újbol peteérésed. van aki nagyon hamar teherbe esik, van aki nem. van aki a szoptatás alatt is pedig elvileg akkor nincs peteérés.
Mivel az elsõ menstruációt megelõzi egy peteérés kb két héttel, ( amirõl ugyebár akkor fogalmad sincs) simán teherbe eshetsz. A barátnõmnek így van éppen 1 év a két gyerkõc között.....
Teherbe lehet esni. A baratnom 10 honapig szoptatott, egyszer sem volt menzesze, aztan egyszer csak terhes lett.
Nem igaz! Az eselye kisebb, de vedekezes nelkul bizony megtortenhet, es nem ajanlak, mert rendkivul megterheli az edesanya szervezetet. Idealis esetben a 2 baba kozott legyen 1, 5 ev, ovatosan!
Szia, a sógornõm március elején szült, és most 12 hetes terhes. És ég mindig szoptat.Ha jól tudom...

38hetes kismama vagyok, nem tudom, hogy kérdezzem meg, de azt hallottam, hogy szülés után 1-2nap hangos szelek távoznak amiket előre nem is lehet érezni, (gondolom rendeződnek a belek) akkor kellemetlen ha látogato van. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos igaz. Legalább is nálam ez volt, de nem egy-két nap hanem egy hét is volt. 10 napja szültem. Nagyon ciki volt, de a gátsebem fájdalma elvette a figyelmem.

Szia! Sajnos igaz. Legalább is nálam ez volt, de nem egy-két nap hanem egy hét is volt. 10 napja szültem. Nagyon ciki volt, de a gátsebem fájdalma elvette a figyelmem.
Nekem nem volt ilyen...
Nah igen, meg ugye akkor a végbeled izma is ugyanúgy terhelõdött, jó nem annyira de akkor is mint a hüvely, szóval ezzel azt akartam mondani, hogy könyeben kicsúszik, van hogy nem is érzed, sõt az esetek többségében nem is érzed....Kellemetlen de ez van, szokjanak hozzá:D
A kérdező hozzászólása: Ettõl féltem.Gondolom természetes, de nekem is nagyon kellemetlen lenne ha pont látogatoim vannak a korházban és pont ilyen lesz.Remélem valahogy átvészelem.
Szia! Én nem tapasztaltam ilyet egyszer sem, pedig 4x szültem simán.. és 3x beöntést is kaptam. Úgy látszik, ez nem mindenkinél jön elõ. Egyébként, ha nálad majd mégis, nem foglalkozz vele, és ne is zavarjon, inkább jöjjön ki, minthogy görcsöljön a hasad miatta. :) ))

Igaz hogy császár után nem indítanak szülést mesterségesen? Vagyis nem adnak oxitocint. De akkor mi van ha nem indul meg magától? Megint császár?

Holnapra vagyok kiírva az orvosom be is rendelt felvételre. Azt mondta nem szabad utazgatni meg túlhordani mivel az elsõ császáros volt. De mi lesz ha nem indul meg holnapig?

Legjobb válasz: Hát ha nálunk lesz tesó, én nagyon remélem, hogy õ is császárral fog születni. Nekem csupa jó élményem van. Én biztos, hogy a teherbeesés elõtt ezeket lebeszélem a dokimmal, jó hogy feltetted a kérdést, köszi!

Hát ha nálunk lesz tesó, én nagyon remélem, hogy õ is császárral fog születni. Nekem csupa jó élményem van. Én biztos, hogy a teherbeesés elõtt ezeket lebeszélem a dokimmal, jó hogy feltetted a kérdést, köszi!
Hát nem kérdezted meg a dokidat?Nálunk a kórházba nem adnak oxit a második szüléshez ha az elsõ császáros volt.De máshogy is lehet indítani, pl:ballonnal, zselével, burokrepesztéssel....tehát nem feltétlen kell egybõl az oxi.Én is császáros voltam az elsõvel, a másodikat szeretném természetes úton majd, elsõnél nehezem tágúltam meg köldökzsinór probléma volt a babánal ezért nem ment a sima szülés, remélem a másodikkal sikerûl.Neked miért volt császárod elõször?
Akkor császár. Gondolom, elõtte megpróbálkoznak majd tágítással, ballonnal, zselével, esetleg, ha elkezdtél kinyílni megrepesztik a burkot, hátha az majd generálja a fájásokat. Oxit elvileg nem adnak, de hallottam már olyan kirívó esetet, hogy kapott a kismama. Egyébként az én dokim is leszögezte az elején, szó sem lehet túlhordásról az elõzõ császár és cukorbetegség miatt.
Oxit nem adhat (bár olvastam már olyat, hogy adtak), de máshogyis lehet szülést indítani (ahogy elõttem már leírták) . Nálam burkot akartak repeszteni, de nem voltam kitágulva így nem tudtak, ezért megcsászároztak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!