Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy szülés (147 db)

Az tényleg igaz, hogy szülés közben nincs időérzék? És hogyan vészeltétek át a legkritikusabb perceket-órákat? Ha mindent úgy csinálok, ahogy a doki meg a szülésznő kéri, akkor megkönnyítem a vajúdást - szülést?

Legjobb válasz: Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.

Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.
Én az utolsó két órára egyáltalán nem emlékszem, nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, piszkosul fájt, itt írta valaki egy másik kérdésre, hogy egész más dimenzióban volt, valami ilyesmi.
Tényleg megszûnik az idõérzék. Én délelõtt 10-re mentem be a kórházba, mert folyt a magzatvíz és este 6kor szültem meg. Iszonyú furcsa volt, hogy eltelt egy nap. Ami pláne furcsa volt, hogy nekem utólag úgy rémlett, hogy 1 óán át nyomtam. (úgy emlékszem néztem az órát a falon) A valóságban kb 10 percnek tûnt.
Idõérzék lehet, hogy nincs, de én folyamatosan néztem a szülõszoba falán lévõ órát... Átvészelni úgy lehet, ha arra gondolsz, célegyenesben vagy, mindjárt túl leszel rajtra, és kezedben tarthatod drága gyermekedet! És igen, azzal sokat segíthetsz, ha betartod az orvos és a szülésznõ utasításait, bár általában olyanokat kérnek, amit nem egyszerû megtenni... De hidd el, gyorsan túl leszel rajta, és utólag már nem tûnik olyan félelmetesnek. Én már háromszor átéltem (most készülök a negyedikre), és elmondhatom, hogy a fájdalom ellenére ez egy semmihez nem hasonlítható, csodálatos élmény! Sok sikert kívánok hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszoló minden elismerésem a negyedik babóhoz és Neked is minden jót kívánok és Mindenkinek Szép Szülést!
Köszönöm, kedves vagy! Neked is minden jót és könnyû szülést! (Utolsó válaszoló)
Hosszú nehéz szülésem volt, minden prc egy órának tûnt.Tény hoyg a végén amikro már megvolt a baba azt mondogattam hogy elment az utolsó pár óra...

Igaz, hogy szüléskor nézik a köröm elszíneződését ezért nem érdemes kifesteni?

Legjobb válasz: Igen, ez igaz. A legtöbb kórházban a nõvérek mossák le, ha te nem tennéd meg elõtte. Altatáskor számít leginkább, a körmök színe sok mindenre utalhat. Azt meg ugye senki nem tudja elõre, hogy fog szülni, milyen módon.

Igen, ez igaz. A legtöbb kórházban a nõvérek mossák le, ha te nem tennéd meg elõtte. Altatáskor számít leginkább, a körmök színe sok mindenre utalhat. Azt meg ugye senki nem tudja elõre, hogy fog szülni, milyen módon.
Nekem rá se pillantottak a körmeimr, amúgy ki volt lakkozva, de az elõkészületek során ilyen nem történt.
Szia! Ez nemcsak szüléskor érvényes, hanem bármilyen más mûtétkor is. Állítólag a körmön látszik legkorábban, ha valami baj van, elszinezõdik és abból tudja a doki, hogy mi a gond.
Igen, a vérkeringést ellenõrzik rajta. Én már olyat is hallottam, hogy a mûkörmöt is leszedték...Igaz ez rég volt...
Nem igaz.
Igen, ha szükséges. Ha belül szakadsz, repedsz szülés közben akkor azt is össze varja az orvos természetesen. Nagyrészt nem érzed. Nekem varrtak belül is, 1-2 öltés durván fájt de csak pár pillanatig. Az egésszel alig törõdsz olyankor, hisz ott a baba és dolgoznak a hormonok is!
Nekem is volt belsõ varrás. Azt hittem meghalok :( Érzéstelenítés nélkül, mert nagyon véreztem. Éreztem mindig egyes tûszúrást és ahogy a doki húzta, rángatta a madzagot.... még mindig rosszul vagyok ha rágondolok. Ez az egy oka volt annak, hogy azt mondtam soha többet nem lesz gyerekem, de ez azóta azért megváltozott :)
Nem érzel semmit???!!! Hát én majd megõrültem a varrás alatt, annyira fájt! Szülésnél nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapitót, mégse fájt annyira, mint utána a varrás! Majd meg pusztultam! Engem belül is varrtak végig, a méhszájat is!
Igen, ha kell. Viszont nem érzel semmit!!!!
a szükség lesz rá, akkor igen
ha repedsz belül akkor temrészetesen igen ha nem akkor nem.
Nálam nem sérült a mehszáj sem és a huvely sem, és viszonylag kis vágással megúsztam, de tutibiztos vagyok benne, hogy közvetlen a huvely bejáratánál kaptam legalább egy oltest a seb belsõ felére is. Végülis logikus is lenne a dolog, ha belegondolsz, ahogy vágnak, nem csak kívülrõl lesz seb felszín. Késõbb nem véletlenül lesz fájdalmas belül is egy darabig a terület.
Nekem volt belsõ varratom, mert megsérült a hüvely fala.
Attól függ, hogy repedsz-e belül is a kitolás alatt, vagy a baba felsért-e pl. a vállával. Nekem gátmetszés nem volt, viszont 2 öltésem volt belül.
Ha a hüvely is vagy a méhszáj is reped, akkor belül is varrnak. Ha azok nem, akkor csak a gátat varrják, kivül.
az attól függ hogy vágnak-e mekkorát vágnak... nekem volt belsõ varratom is...
Szerintem csak az orvostól függ, hogy fáj, vagy nem. Nekem viszonylag nagy vágásom volt, akkor nem kaptam semmi érzéstelenítõt, de szinte alig éreztem. Varrás elõtt kaptam érzéstelenítõt, kicsit éreztem, így a doki még adott, és semmit sem éreztem a varrásból, csak akkor fájt, mikor elmúlt az érzéstelenítõ hatása.

Tapasztalt anyukák! Igaz, hogy szülés után akarva-akaratlanul "gázok" távoznak belőlünk, amit nem tudunk megakadályozni?

Legjobb válasz: Sajnos igaz. De ez egyáltalán nem ciki, hát ez van, nem lehet mit tenni.

Sajnos igaz. De ez egyáltalán nem ciki, hát ez van, nem lehet mit tenni.
akkor már nem fog érdekelni
Igen, elég kellemetlen.. Gondolom a beleknek is rendezõdniük kell. Én sûrûn jártam wc-re (emiatt is), de azért a szobában próbáltam visszatartani, és alig vártam, hogy hazajöhessek :-)
Nálam is voltak puki. Én szülés után másnap kaptam valami olajat h tudjak kakilni és annak tudtam be. Cikinek éreztem, de senki nem törödtt vele.
ez természetes.császárral szültem és egy két napig nálam is távoztak a gázok:) meg a szobatársaimnál is. ezen ne izgulj. én kimondottan örültem neki mert kakilni nem tudtam és ez igencsak megkönnyebbülés volt:)
igen de nekem szülés elõtt is volt akaratlanul már egy pár napja a kórházban feküdtem, vártam a "sorom" és éjszaka erre keltem fel, hogy távozott a szél nagyon szégyelltem magam, de nem keltek fel a szobatársaim (vagy csak úgy csinálták, mintha nem hallották volna) :)
Én nem tapasztaltam ilyet, egy sima és egy császáros szülés után.
Hidd el ez a gyermekágyas osztályon szinte természetes, és akinek a gátja össze van varrva az nemigen tud mit kezdeni egy kis szellentéssel. És mivel gyakori dolog, senkit sem érdekel. Kétgyermekes anyuka
Szia!Nem emlékszem ilyenre, de ha így lett volna(vagy így volt)nem tûnt fel, meg ott a kutyát nem érdekli. Téged sem fog!Bár én ugyanerre gondoltam szülés elõtt, meg hogy be ne kakiljak:) De a beöntés miatt az utóbbi kizárva szinte.Ne is gondolj erre:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát majd meglátjuk h mi lesz ..... :)
Én már kétszer szûltem de nekem nincsenek ilyen tapasztalataim.Valahogy ez engem elkerült.De amikor szoizott a kicsi akkor ngyon fájt a méhem ahogy húzódott össze.Az rosszabb volt mint egy puki.
Szia! En is ezen paraztam, de ne aggodj ott eszedbe sem fog jutni.;) Nekem sincsenek ilyen tapasztalataim, szules utan megkerdeztem a ferjemet h volt-e "baleset" de azt mondta h nem. Szoval ne aggodj, ez minden napos dolog a szuleszeten:) Konnyu szulest neked:) . 2 hetes baba anyukaja

Valóban igaz hogy szülés utáni hetekben annyira fáradt leszek hogy el kellene fogadnom vki segítségét?

Sokan ezzel rigoatnak, hogy nagyon fárasztó az újszülött babákkal. Ezt én nehezen tudom elképzelni, hiszen csak szoptatni, pelenkázni kell jóformán,

Legjobb válasz: Elsõ babánál sokaknak szokatlan. Félnek megfogni, fürdetni, pelenkázni. :) Ilyenkor ezért jön jól egy gyakorlott kéz segítsége. Vagy van akinél meg nem az elsõ. Akkor azért jön jól a segítség, hogy a többi gyerek ne érezze úgy, hogy rájuk nem jut idõ vagy nincs ennivalójuk. :D Nekem nem volt segítségem egyik gyereknél sem. És nem volt nehéz- Ettek, aludtak, kakiltak. Nem volt különösebben nagy ügy, mindenre jutott idõ, legfeljebb nem éppen akkor amikor "szokott". Szépen beállt a ritmus néhány hét alatt. ja... és dolgoztam is mellettük, otthon, viszont a háztartási munkára kicsit kevesebb idõ jutott abba férjem többet besegített.:)

Elsõ babánál sokaknak szokatlan. Félnek megfogni, fürdetni, pelenkázni. :) Ilyenkor ezért jön jól egy gyakorlott kéz segítsége. Vagy van akinél meg nem az elsõ. Akkor azért jön jól a segítség, hogy a többi gyerek ne érezze úgy, hogy rájuk nem jut idõ vagy nincs ennivalójuk. :D Nekem nem volt segítségem egyik gyereknél sem. És nem volt nehéz- Ettek, aludtak, kakiltak. Nem volt különösebben nagy ügy, mindenre jutott idõ, legfeljebb nem éppen akkor amikor "szokott". Szépen beállt a ritmus néhány hét alatt. ja... és dolgoztam is mellettük, otthon, viszont a háztartási munkára kicsit kevesebb idõ jutott abba férjem többet besegített.:)
Nyugi, nekem olyan durva szülésem volt hogy négy hétig fölkelni is alig bírtam, és a doki három hónap múlva nyilvánított félig gyógyultnak. De. Semmi segítségem nem volt, mert anyám nincs, anyósom meg nem teheti ide a lábát és mégis megvoltunk. Csodálatos férjem van, és senkinek a segítségére nem voltunk rászorulva. Minden megtudtunk oldani és csodálatos idõszak volt az elsõ pár nap. Amúgy még a védõnõ is azt javasolta hogy az elsõ öt nap kizárólag a babáról és a két szülõrõl szóljon. Hogy megismerhessék egymást, és együtt örülhessenek. Tehát õ is azt javasolta hogy minimum öt napig SENKI ne jöjjön hozzánk. Hát ez így is volt és ez így volt jó számomra. Annyi fájdalmam volt, hogy kizártnak tartom, hogy bárkit is el tudtam volna viselni magam mellet a férjemen és a babámon kívül. Úgyhogy szíved joga bármilyen segítséget visszautasítani, sõt én csak bíztatni tudlak, hiszen ha szerencsésebb leszel nálam, akkor akár már addigra jól érzed majd magad mire haza mentek. Persze fáradt és kimerült leszel, de a baba mindenért kárpótolni fog! Boldog babázást! 5 hónapos kislány anyukája
Én azt mondom, hogy ez egyénfüggõ. Eleinte én sem akartam segítséget, de õszintén szólva igen is jól jött, hogy édesanyám hozott mindig friss ennivalót, ha kellett összemosogatott, porszívózott. A szülés néhányunkat igen is megvisel és a pihenés mindig jól jön. Az, hogy "csak szoptatni, pelenkázni kell jóformán" az igaz, de ha a szopizás 20-30 perc, majd büfizés szintén, aztán ha elaludt a gyerek az anyának is enni kell, kicsit összeszedni magát és el is telt a 3 óra és ismét jön a szopizás. Ha meg nem alszik közben a gyerek akkor meg kicsit foglalkozni is kell vele, mert például én imádok benne gyönyörködni, vele játszadozni, kicsit masszírozgatni. Összefoglalva nekem nagyon jól jött-jön a segítség! (a férjem persze egész nap dolgozik) 5 hónapos kislány anyukája
Valóban fárasztó egy kicsit.De nekem akkor volt mikor szoptattam.Meg bírsz csinálni mindent amit eltervezel.Nem lesz olyan gázos mint ahogyan mondják.Persze mindenkinél másképpen van.Én csak a szoptatás alatt akartam elaludni úgyhogy a párom olyankor készenlétben volt.Szó szerint leesett a fejem és aludtam.De csak az elsõ 1 hétben.Ami pedig az utolsó hozzászolót illeti:MINDEN ELISMERÉSEM!Kemény nõ vagy és a párodnak is minden elismerésem.
Az elözõ vagyok.Bocsi nem utolso 2 ik hozzászoló
Ez tényleg tõled függ, és attól milyen a baba(ha hasfájós lesz, az kemény!). Nekem mikor az elsõ gyerek született, itt volt anyukám, mert akkor még velünk lakott. Jó volt, hogy segített, csak kicsit túlzásba vitte, mindíg azt mondta én csak törõdjek a gyerekkel, majd õ minden mást megcsinál. Most a kisfiam 8 hónapja született, már nem lakik itt anyukám, sõt jönni sem tudott mert elkapta az influenza, és a nagymamámat kell ápolnia, akit nem nagyon lehet ott hagyni. Szóval itt voltam egy 5 évessel, meg egy újszülöttel, 1 kutyával(akit ki kell vinni néha), és a háztartással. És azt mondom NEM volt nehéz! Talán 3-4-szer volt olyan nap, hogy nem fõztem, és volt mikor nem volt kitakarítva(vagy a párom megcsinálta, de õ 3 mûszakba dolgozik), és mégis mindent megoldottam. Sok sikert neked is.
Bocsi, mire megírtam más lett a felállás. Szóval az egyel elõttinek köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat! Bíztam benne hogy sok ilyen választ kapok, ami erõsíti az én álláspontomat :) A páromnak már adagolom, hogy nem lesz szükség az anyukája segítségére :)

Az igaz hogy szüléskor az erőlködéstől kiugorhat az ember szeme?

De ne nevessetek ki! Félek....

Legjobb válasz: Hát elég durván bevérezhet, de ha attól félsz, hogy kiugrik akkor csukd be addig, vagy kérd meg a dokit, hogy ragassza le. Elméletileg erõs izomkötegek tartják, úgyhogy elõbb megpattan egy hajszálér a fejedben minthogy kiessen a szemed. Ha lehet pedig hasbol erõlködj és ne a fejedet fáraszd le. Ne aggódj jól rögzült szemeink vannak.

Hát elég durván bevérezhet, de ha attól félsz, hogy kiugrik akkor csukd be addig, vagy kérd meg a dokit, hogy ragassza le. Elméletileg erõs izomkötegek tartják, úgyhogy elõbb megpattan egy hajszálér a fejedben minthogy kiessen a szemed. Ha lehet pedig hasbol erõlködj és ne a fejedet fáraszd le. Ne aggódj jól rögzült szemeink vannak.
Azért durva lenne, ha kiugrana... Max bevérzik. Ha valakinek meg alapból rossz a szeme (szemüveges), akkor a hajszálerek úgy szétpattanhatnak, hogy akár meg is vakulhat.
Ne aggódj! 100%, hogy nem ugrik ki:) Szüléskor koncentrálj a babára!:) Jó szülést kívánok!
Nem igaz!!! Azért csukd be, a fentebb említett dolgok miatt. Ha magasabb (4-5 felett) dioptriás szemüveget hordassz, úgyis csak császárral szülhetsz, mert akkor valóban leszakadhat a retinád!
Nem ugrik az sehova, de mindenféleképpen be kell csukni mert annyira bevérzik, hogy hetekig nem lessz szép látvány.
Szia. Jól megvan "ragasztva".Nyugi nem ugrándozik.Be kell csukni, és akkor nem vérzik be.Ha nyitva nyomsz, akkor elég csúnyán beve´rezhet.
Nem fog kiugrani. Én már nem emlékszem rá, hogy nyitott vagy csukott szemmel nyomtam-e, de nekem be se vérzett.
Szia.Nekem minden nyomásnál szólt a doki hogy csukjam be a szemem, de így is totál úgy nézett ki mint a nyúlé.Totál véres volt mind a 2 sõtt még az arcom, és a mellkasom is tiszta vér pöttyös volt .De 8-10nap és teljesen feszívódott.Azt hozzáteszem elég nehéz szülésem volt, 17.nyomásra bújt ki a baba, mert elakadt a csatornába, de ez igen ritka.(A szemkiugrás meg szerintem még ritkább, sõtt...) :)

Igaz, hogy szüléskor kell a házassági anyakönyvi kivonat, ami nem lehet régebbi 1 hónapnál?

Most érvényesítsem?? Pézbe kerül?? Mi értelme van?? 2,5 éves házasok vagyunk. 19 hetes kisamama (id?ben fel kell készülni :)

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ezt nem nézték. Mi is 2 éve voltunk házasok .Sõt meg sem nézték,csak megkérdezték ,hogy abban a városban kötöttünk e házasságot ahol élünk.

Én egy hónapot is hallottam, de még nem jártam utána... De kell, az tuti:-) (különben nem írják az apa nevére a gyereket)
Szia! Nálunk ezt nem nézték. Mi is 2 éve voltunk házasok .Sõt meg sem nézték, csak megkérdezték , hogy abban a városban kötöttünk e házasságot ahol élünk.
Ma kérdeztem a védõnõt és õ mondta hogy 3hónapnál nem régebbi másolatot kell kérni. Õ sem érti miért de kell. Ez tény. Kivéve ha apasági nyilatkozat kell.
Szia. Èn u´gy tudom, hogy nem lehet 3 hónapnál idösebb.
Szia! Mi 13, 5 éve vagyunk házasok, nem jó a régi kivonat. 300 napnál nem régebbi akvi kiv. kell. Illetékmentesen kiadják, csak indoklásba baba születését kell megadni. Most intéztem, tuti:)
300 napnál nem lehet régebbi.Ezt pedig anyakönyvvezetõ mondta, tehát lehet tudja.Hozzájuk kell menni egy házassági anyakönyvi kivonatért is.
300 napnál nem régebbi házasságianyakönyvi kevonat kell
Ha bemutatod az eredeti példányt, az nem jó? Nem értem, miért kellene újra érvényesíteni?
A kérdező hozzászólása: Én sem értem, de a védõnõktõl kaptam egy listát amin fel van sorolva, és öbbek közt ez is, de egyszerüen nem hiszem el... azért kérdeztem, hátha valaki biztosrta tudja.. :)
Nálunk is most mondta a védõnõ.és 90 napnál nem lehet régebbi.Teljesen kiakadtam, nem értem miért van erre szükség.Lehet, hogy a pénzrõl szól az egész!?
Mivel én is szülés elõtt állok, utánanéztem ennek a dolognak. Házassági anyakönyvi kivonat tényleg kell, de arról (hivatalosan) szó nincs, hogy ez nem lehet x idõnél régebbi. Ezt a kórházak találják ki? http://www.magyarorszag.hu/segitseg/okmanyiroda/ugyintezesiu..
Szia! A védõnõm szerint: ha abban a városban szülsz ahol házasságot kötöttél nem kell hitelesített másolatot kérned.Elég egy sima fénymásolat az eredetirõl. A baba anyakönyvezésekor úgy is utána néznek a házasság érvényességének. Kismama a 40.hétben

Igaz, hogy szülés előtt be kell diktálni a baba nevét (fiú és lány nevet is)?

Legjobb válasz: tõlem csak utána kérdezték és akiket ismerek azoktól is

tõlem csak utána kérdezték és akiket ismerek azoktól is
Sõt még 2 hely se feltétlen ugyanaz ilyen téren. Én is Székesfehérváron szültem, tõlem meg nem kérdezték azt se hogy mi várható (fiú vagy lány) meg a nevet se. Mikor megszületett, akkor mondták hogy hûûû milyen nagy kislány (4400gramm 60 centi) és hogy erre számítottunk e:) ) Mondtuk hogy igen (márhogy a nemét illetõen, a súlyát nem) és utána kérdezték mi a neve akkor.
Tegnap 11:50-es vagyok, programozott császárral szültem a Klinikán, lehet, hogy ez esetben másképp mûködik a dolog, mint sima szülésnél, de tényleg így volt.
8:06-os vagyok. Elhiszem neked, hogy így volt, csak nagyon meglepõ, hogy egy sima szülésnél meg nem kérik. Igaz nekünk lett volna lány nevünk is, bár mi is biztosan tudtuk, hogy fiú lesz. Szegény kérdezõ, most tudja eldönteni, hogy hogy is van ez, mikor még egy kórházon belül is vannak eltérések, nemhogy városok között!! :)
Én Székesfehérváron szültem. Ott is elõtte kérdezték meg a baba nevét. (tõlem nem kértek lány nevet, mert mondtam hogy fiam lesz)
Nekem kellet mondanom fiú és lány nevet is amit a kismamakönyvemre rá is írt a szülésznõ. Minden kórházba más szokás van.
Nem kellett nekünk. Amikor megszületett, akkor kellett megmondani, és mindjárt rá is írták a karszalagjára.
Nekem császárom volt és a szülõszobán a mûtét elõtt pár perccel tõlem megkérdezte a szülésznõ hogy tudjuk-e a baba nemét és választottunk-e már nevet, mert akkor megírja elõre a karszalagot és a papírokat. Mivel monstam, hogy kisfiút láttunk az uh-on, ezért lány nevet tõlem nem kért.
Megkérdezték, de nem írták be sehová. Mivel volt idõnk a vajúdás alatt, mindenféle téma elõjött, ez is. Egyébként Kalocsán szültem.
Debrecenben a Kenézyben nem kellett. Mikor megszületett akkor kérdezték, hogy mi lesz a neve.
Gyõrben császár elõtt kértek nevet. Mondtam, hogy kislány, de fiúnevet is kértek.
A kérdező hozzászólása: Mindenesetre készülünk mindkét névvel. Ez nem egy életbe vágó dolog azért :)
Ja, és még valamit (elõzõ vagyok), mi tudtuk, hogy kisfiunk lesz, így lánynéven nem is gondolkodtunk, mondtam a nõvérnek, hogy csak fiúnevet tudok, de õ erõsködött, hogy mégis, neki oda be kell írni lánynevet is, így gyorsan telefonáltam a páromnak, hogy most akkor mi legyen, így öt perc alatt kellett kitalálnunk valami lánynevet...
Érdekes a legutolsó válasz. Én is Debrecenben a Klinikán szültem. Senki nem kért semmilyen nevet. Amikor kibújt a kisfiam megkérdezte a szülésznõm, hogy mit írjon a karszalagra. Még jó hogy ott volt a férjem aki egy picit jobb állapotban volt mint én (bár nem sokkal), mert hirtelen azt sem tudtam, hogy én hol vagyok és ki vagyok, ki tudja milyen nevet mondtam volna!! :) ))
Debrecenben a Klinikán kérnek két nevet szülés elõtt és be is írják elõre valami adatlapra, amit aztán aláíratnak...szerintem ez elég nagy hülyeség, hiszen elvileg szülés után még egy napod van arra (jogodban áll), hogy megváltoztathatod a bébi nevét, ha mégis meggondolnád magad.
Nálam a császár elõtt kérdezték a nevét!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezek szerint erre sincs bevett szokás :)
Nekem elõször vajúdás közben kérdezték meg. Utána meg mikor a mûtõbe toltak.
Császárral szültem, és nekem a mûtét elõtt egy adatlapot töltöttek ki. Sok más mellett a gyerek nevét kérdezték meg. Mi tudtuk, hogy kisfiú, ezért lánynevet nem is kérdeztek.
Császárosan szültem és kértek egy lány és egy fiú nevet is mûtét elõtt.Csak azt nem értem, hogy miért csodálkoztak annyira, hogy 1 keresztneve lesz, és nem 2.
természetesen szültem, tölem mielõtt jött a tolófájás, másodiknál amikor megszületett kérték a nevét
Ez még most is így van.
Igaz, a bugyit is le kell venni a vizit idejére, felemelik a takarót, lehajták a betétet és megnézik, hogy hogy gyógyul a gátmetszés. A vérzést sztm nem feltélten tudják megnézni, mert én pl. mindig vizit elõtt cseréltem, hogy mégse legyen már olyan 'cuccos' :P
Igen, ez így van. Még akkor is, ha van pl. 3 szobatársad.... :p Nekem személy szerint elég kínos volt a dolog.
Debrecenben a Kenézyben is így van.
Debrecenben a klinikán is megnézték.
nálunk csak annál nézték akinek panasza volt én megusztam.:)
Én Szolnokon szültem 2, 5 éve, és akkor nem nézték. A varratokat a 3.napon kiszedték és ennyi. Elõtte azt sem nézték.
Én Miskolcon szültem, itt nem volt ilyen.
Debrecenben szültem, itt se volt olyan.
Hát ez érdekes.Bp Bajcsy Kh-ban sem szokás. Szerintem elég mgalázó szokás.
Én sem értem miért kell lepontozni a másikat amiért megírja a tapasztalatát!?! Mi rosszat írtam azzal, hogy ahol én szültem nem nézték?
8 hónapja Gyõrben szültem, nem nézték soha. A hasam megtapogatták, hogy hogy hhúzódik vissza a méhem, de semmi több. Arra viszont megkértek a nõvérek, hogy ha darabos vért látok távozni, szóljak, és nem dobhatom ki a betéte, meg kell mutatni. Nekem ilyen gondom nem volt.
Sziasztok! Egyet értek az elõzõvel. Mi kivetni való van abban, ha engem nem viziteltek meg a MÁV-ban?
Nem tudom megállni, hogy itt a végén ne írjam ide a véleményemet: Miért kell valakit azért fel- ill. lepontozni, mert azt írta meg, amit saját maga MEGTAPASZTALT? Más a vélemény és más a tapasztalat (csak azért mert valakiknek nem tetszik, vele még akkor is az történt, ami...) No, ez vélemény, ezt talán érdemesebb pontozni!!
Én Londonban szültem két hónapja és itt is megnézték. Teljesen kulturáltan kértek meg rá, engem egyáltalán nem zavart és gondolom nem azért nézték meg, mert nem tudták jobb poénnal elütni az idõt, hanem azért, mert az én érdekem volt. Véralvadási problémáim voltak, több injekciót is adtak és szülés után három órával megkértek, hogy jegyezzem meg a csere idõpontját és a következõ cserénél ne dobjam be a kukába, hanem hagyjam mellette. Egy ágyas szobában voltam saját fürdõszobával. Csere után visszafeküdtem, megnyomtam a hívógombot, a szülésznõnek mondtam a csere idõpontját, bement a mosdóba, megnézte és kidobta. Gondolom az érdekelte õket, hogy normális mértékû-e a vérzésem, vagy még mindig túl intenzív. Õszinte leszek, inkább nézzék meg, minthogy elvérezzek és ne vegyék észre...
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm a gyors válaszokat! Még annyit, hogy akinek lepontozták a válaszát, az nem én voltam! Az érkezett válaszok számomra mind HASZNOSAK voltak. Köszönöm, hogy megírtátok a tapasztalataitokat és a véleményeteket a kérdéssel kapcsolatban!
Bp. SOTE I.-en szültem 8 hónapja császárral, ott csak az õrzõben nézték, mikor még nem szabadott mozogni. Utána már nem nézte senki, sem nekem, sem a szobatársaimnak. A dokim mindn nap megkérdezte hogy vagyok, enyhül e a vérzés és ennyi. Szerintem is megalázó a szobatársak elõtt.
A kérdező hozzászólása: Mivel szeretném tudni, ki, mit tapasztalt, kinek mi a véleménye és az ezzel kapcsolatos hozzászólások számomra fontosak, hadd döntsem el, hogy a feltett kérdésre adott válaszok számomra mennyire hasznosak, ezért megkérem, hogy aki heccbõl lepontozgat, keressen magának egy másik oldalt!
Sok unatkozo es rosszindulatu ember van mar itt is, es tenyleg mi rosszat irtunk azzal, h ahol szultunk nem neztek meg a betetet, sot meg a takaro ala sem kukucskaltak, ha az orvos latni akart akkor szolt es a vizsgaloba mentunk.Ebben mi a rossz?Na mindegy a kerdezonek teljesen igaza volt az utolso hozzaszolasaval.
Kedves kérdezõ! Én nagyon hálás vagyok neked, hogy ilyeneket is meg mersz kérdezni, mert ez elég intim, másrészt az embernek eszébe sem jutna, hogy ilyen van, itt legalább felhívtad rá a figyelmet !Ezer köszönet ! Ami zavaró, hogy épp viziten nézik meg!! /A vizitet egyébként már csak úgy definiálják, hogy hosszú , fehér és a vége vicceket mesél, szóval egy ósdi dolog./A lényeg, ha ilyen lenne én tiltakoznék ellene, szerintem akit zavar, az nyugodtan tegye (erre már jogi alapja is van!) akit meg nem zavar, az meg nyugodtan vállalja be. A lepontozó meg nyugodtan nyomogasson, nincs tétje itt az egésznek, mármint a pontozgatásnak, a lényeg, hogy az emberek egymást támogassák, segítsék, a legjobb tudásuk szerint.
Én Szentesen szültem, de nem nézték. Hazabocsátás elõtt vizsgálják meg az embert.
Keszthelyen szültem 5 hónapja és nem nézték meg!
Szentesrõl jobb nem beszélni... :D
Mezõtúron megnézték de Szolnokon nem.
Cegléden csak egy dokinak volt ez a hobbija (de egy barátnõm elõre szólt róla). Amúgy csak a saját dokim, szemtanúk nélkül kukucskálta a varrataimat (mert begyulladtak), de én szóltam, különben nem nézegette volna. A szülés után rögtön nézeggették a megfigyelés alatt, de az más... az nem a betegszoba, ott nem voltak szobatársak! Sajnos, ha megtagadsz valami, akkor a saját dokidnak okozol gondot, hacsak nem õ a fõorvos.
Kedves utolsó hozzászóló.Hogy érted, hogy az orvosodnak okozol gondot?? Engem ez sem riasztana el attól, hogy megtagadjam azt, amihez az orvosnak nincs joga.Egyébként ha valakit inzultus ér, kérem írjon egy betegjogi képviselõnek, vagy akár nekem . Vannak betegjogok, szerintem érdemes ennek a feudális, nõket megalázó hagyománynak véget vetni!!!
Sziasztok! Én a MÁV-ban szültem, 2005.novembetében és nem nézték meg, egy vizit alkalmával sem. Ha akartak valamit, akkor a fogadott dokik elhívták az anyukát, és külön vizsgálóban nézték meg. Ennyi. Üdv!
Nem csak a gátsebet nézik, hanem a betétet is! Van, hogy az ápolónõ kéri, hogy mutasd meg. Én nem ajánlanám, hogy megtagadd, mert akkor nem lesznek túl szép napjaid. Egyrészt õk ezt nem a saját szórakoztatásukra csinálják, másrészt pedig így is rengeteg dolguk van, már csak az kellene, hogy minden beteget külön behívni a vizsgálóba, ami egyébként is szinte mindig foglalt. Szóval szerintem meg lehet érteni ezt a módszert, bár ennek ellenére kellemetlen.
Szia! Szombathelyen nem nézik. Le is vagyok döbbenve, hogy valahol van ilyen.
en canadaba szultem:) es itt is megnezik!
ha ez megalázó akkor az milyen hogy császár után hashajtót adnak és meg kell mutatnod a produktumot... legalábbis ahol én szültem így volt. A betétemet nem nézték, a rendesen szült szobatársamnak sem.
Istvánban sem nézik szerencsére. Nem értem, hogy ebbõl mit tudnak leszûrni és tényleg nagyon megalázó lehet. A gátseb varrata pedig felszívódó, úgyhogy nem kellett kiszedni.
A Janosban sem volt ilyesmi.
21:35-ös: már csak felszívódót használnak. Csak azért kell kiszedni, hogy szebben gyógyuljon...
Kecskeméten szültem 5 hónapja, itt nem nézték.
Szerintem ez kórháztól függ.Én hármat szültem és sose nézték
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a gyors választ! Azt hiszem, én renitens páciens leszek, ha esetleg "kukucskára" kerülne sor. Szörnyen megalázónak találom én is, fõleg a szobatársak elõtt!
Én is bíztatlak, hogy jogod van megtagadni. Négyszemközt megvizsgálhat, de ennyi. Vizit során nem. Ebbõl semmi nem derül ki. Van már betegjogi törvény.
Én nem hagynám ezt, pedig 3 gyereket szültem.Majd az nézeget akinek megengedem.Ugyanis vannak jogaim.A betegszobában nem kukucsolhatnak a betegtársak jelenlétében ha nem akarom.
Én Gyõrben szültem 2008 okterben, és Nem nézték meg.
Kalocsán nem nézik, Kiskunhalason igen. Úgy néz ki, ez is kórházfüggõ.Egyébként nem azt nézik, mennyire véres a betét, hanem, hogy a gátvarrat hogy gyógyul, nem gyulladt-e be. Van, ahol nem a viziten, hanem az ápolónõ nézi minden nap. Az se jobb! Ja! És van olyan, ahol minden nap viszik a fertõtlenítõs vizet meg az ágytálat és leöntik ("nehogy begyulladjon, elfertõzõdjön"). Mintha az ember hülye lenne és nem menne naponta 8-01x is zuhanyozni..
(Bp, Kútvölgyi) Nem nézték meg sem nekem, sem a szobatársaimnak.
Nálunk a szülés utáni 2-3 órában nézik, de úgy hogy mások nem látnak oda. Azt nézik, hogyan ürül, milyen állagú. Ez fontos, esetleges szövõdmények elkerülése végett. Mindenkinek megnézték, bárhogy szült. Senki nem érezte megalázónak, mert mindenki tudta, mi a célja. Eger
Szerintem ez megalázó és barbárság.Sérti a személyiségi jogokat.Nálunk szerencsére nem volt ilyen.De tutifix, hogy megtagadtam volna.Nálunk külön vizsgálóba invitálták akinek kellet nézegetni a dolgait.Császáros voltam.
Én az elsõ fiamat Budapesten a Máv kórházban szültem, , ott megnézték.A 2. fiamat Egerben szültem, és ott is megnézték. Üdv:35 heteske

Igaz, hogy szülés előtt a szervezet el kezd "üríteni"? Ha igen, mikor kezdi?

Hasmenésre gondoltam.

Legjobb válasz: Nekem nem volt hasmenésem.

Nekem nem volt hasmenésem.
Amikor a gyerek feje eléri a végbélnyílás környékét, a fej mindent szétlapít, ezért ha van odabent pisi, kaki az kijön.Ezért érdemes beöntést kérni és persze higiéniai okoból a baba miatt.A tolófájások elõtt kezdõdik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia, nálam akkor kezdõdött, amiko elfolyt a magzatvizem. A férjem tiszta ideg volt, mert nem tudtunk elindulni miattam a kórházba :D
Nekem többször volt hasmenésem, és mindig azt hittem, na most szülök... de nem szültem. A szülés elõtt semmi ilyen nem volt. Az igaz, hogy a baba ha halad lefele, székletingert okoz, és igen, ezért szoktak beöntést adni.
Valamilyen oknál fogva a szülés elõtt a szervezet felkészül. Hányás, hasmenés is lehet a szülés elõjele. Nekem két szülésembõl kettõ elõzõ éjjel kezdõdõ hasmenéssel indult, majd másnap éjjel elfolyt a magzatvíz. Szóval nálam bejött. Szóval hasmenés 1 napig, majd irány a kórház.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!