Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy sok pocak (7 db)

Igaz, hogy a sok sörtől kerek lesz a pocak?

22 éves egyetemista lány vagyok, "mostanában" minden este iszunk egyet a vizsgákra. Aztán délel?tt is, és ebéd után is:) Nem szeretném túlzásba vinni a sört, de jól esik ebben a nagy melegben:)

Legjobb válasz: jah közben elgondolkoztam és sejbiológiai tanulmányaim felelevenítve tényleg igazad van. Ha sört iszunk akkor az abból származó kalóirákat a szervezet a has elejére szórja szét zsír formájában és ezmiatt kerek hasunk lesz. De ha pacalt eszünk akkor a szervezet az abból származó kalóirákat a has alsó részére raktározza. (mielött komolyan vennéd ez csak vicc) de amúgy mondtad, hogy tanultál anatómiát is. mellékesen én is tanultam. csak gondolkozz el, hogy a "kerek pocak" (a te orvosi kifejezésed) mégis mitõl alakulhat ki. Egyébként ez elsõ féléves anatómia és izomtan....(persze nyugati iskolákban)

jah közben elgondolkoztam és sejbiológiai tanulmányaim felelevenítve tényleg igazad van. Ha sört iszunk akkor az abból származó kalóirákat a szervezet a has elejére szórja szét zsír formájában és ezmiatt kerek hasunk lesz. De ha pacalt eszünk akkor a szervezet az abból származó kalóirákat a has alsó részére raktározza. (mielött komolyan vennéd ez csak vicc) de amúgy mondtad, hogy tanultál anatómiát is. mellékesen én is tanultam. csak gondolkozz el, hogy a "kerek pocak" (a te orvosi kifejezésed) mégis mitõl alakulhat ki. Egyébként ez elsõ féléves anatómia és izomtan....(persze nyugati iskolákban)
hol kértél meg, h a kérdésre válaszoljak? és én vagoyk a buta? válaszoltam már a kérdésedre az elsõ hozzászolásomban. nem veszed észre? és én vagyok a buta?
te ez most komoly kérdés?? 22 éves vagy és ráadásul felsõoktatásban tanulsz. már önmagában a korodnak elégnek kéne lenni ahhoz, hogy értelmesen tudj gondolkodni. De még ráadásul az ország értelmisége is belõled lesz. ezek után, hogy kérdezhetsz ilyet?? Hogy ihatsz naponta 3-szor sört lány létedre? Egy alkoholista férfi iszik ennyit alapjáraton. De te még lány is vagy és ennél undorítóbb dolog nincs. Ráadásul a melegben aztán tényleg alkoholt kell inni ami dehidratálja a szervezetet. Gratulálok! Arra nem gondolsz, hogy sör azért hízlal mert kalóriát tartalmaz?? Vagy azthitted, h a sörtõl sörformára lehet hízni a krémesektõl krémes hasad lesz a kenyértõl meg kenyérformára hízol v mi?? Neee legyél már ennyi buta pls. Az adóm nagy részét rád pazarolják... cserébe legalább próbálj meg gondolkodni. És kérlek ha már az adómból kapod az ösztöndíjadat akkor azt ne alkoholra költsed hanem értelmesebb dolgokra!
orvosira jársz ráadásul és ilyen hülye kérdést tettél fel:D Hát elmondom tündérvirág te írtad a napi 3 sört:D "este iszunk, aztán délelött is, és ebéd után is." látom cicavirág a sok orvosi maszlagtól végülis elfelejtettél számolni. Meg az órákon nem nagyon voltál jelen ha ilyn baromságot kérdezel. Jah gratulálok hogy a szüleidnek 7 diplomával nehéz eltartani 2 gyereket. A papírral kitörölheted a popokádat ha hülye vagy mellette cicus. Nekem is van diplomám de nem verem magam rá mert kb arra elég mint egy éretségi. És ott láttam, h a diákok 99% csak pénzpazarlás az államnak. Az agyadat kell használni gondolkodásra és nem a papírodat lengetni (ami még ráadásul meg sincs!) és akkor nem lennének ilyen buta kérdések megfogalmazüdva benned (ráadásul egy orvos aki a szervezet mûködését tanulja annak végképp nem szabadna ilyen butuskaságot kérdeznie). Hát adja az ég, h ne kerüljek a kezeid közé mert te aztán az orvostanhallgatok gyüngye lehetsz ilyen kérdésekkel. Az, hogy jól esik a sör azt meg a vidéki falusi papák szokták mondogatni este a kocsmában. Doktor leszel az isteni! Mutass példát már!
énvagyok a buta? miután orvostanhalgató létedre azthitted, h a sör valami csodadolog amitól a pocak kerek formára hízik én vagyok a buta?
sajnos igaz, én is sokat híztam hasra a sör miatt. 20/L
A kérdező hozzászólása: Megkértelek, hogy a kérdésre válaszolj, de már másodjára sem tetted meg. Azért köszönöm az észrevételt, te senkiházi. Buta vagy és sajnállak. :-)
és ráadásul jó rondán is hízol tõle...
inkább a sörtõl hízzon a hasad, mint valami mástól ;)
Ez alkat kérdése is.Én mindig hízásra hajlamosabb voltam, ezért az egyetemi és kollégiumi évek alatt jócskán lett hasam a rengeteg sörözéstõl.Viszont a sok leszóló kedvéért írom, volt(van) egy nagyon kedves barátnõm akivel egy koliban laktunk és vizsgák között nem csak napi 3sört ittunk, volt az 4-5-6...:D!Namármost a hölgy mára rádásul anyuka(tehát túlvan egy szülésen), emellett ha valaki nem ismeri kb 20évesnek nézné.Nemhogy sörhasa nincs, hanem tiszta topmodell alkat.Szóval csak Te tudod milyen alkat vagy, nem fogsz egyik pillanatra a másikra meghízni, ha pedig észreveszed, hogy már nem olyan az alakod amilyennek szeretnéd, akkor max visszaveszel a sörözésbõl egy kicsit:) .

Igaz, hogy a sok pocak simogatás méh összehúzódást eredményezhet? én ezt nagyon furának találom :S

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a körkörös simogatás idéz elõ vérbõséget a pocakban, ami esetleg megindíthatja a szülést. Erre állítólag a dokik is harapnak, úgyhogy körkörösen ne simizd hosszan.

Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a körkörös simogatás idéz elõ vérbõséget a pocakban, ami esetleg megindíthatja a szülést. Erre állítólag a dokik is harapnak, úgyhogy körkörösen ne simizd hosszan.
A kérdező hozzászólása: köszi :) csak az az újabb kérdés merült bennem, hogy akkor a krémeket / csíkok ellenni / miért kör-körös mozgással kell felvinni a bõrre?
Mert az nem ugyan az! A krémezés csak addig tart mig bekened magad. A simogatást meg van aki egyszerûen késztetésnek érzi, arra nem is gondolva hogy ezzel összehúzódásokat idéz elõ. Ingerli a szöveteket. Látok én is az utcán, bevásárló központokban terhes nõket akik hasukat simogatva járkálnak. (Errõl is van egy véleményem de azt hagyjuk!)
Hosszas ideig nem szabad, amíg bekened magad a testápolóval, az nem hosszú idõ. Én az 1.válaszoló vagyok.
A kérdező hozzászólása: akkor ha néha- néha megsimagatom, fél percre se / nem fodozom állandóan :) / akkor minden ok? köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: nem fogdozom állandóan
Nekem is mondta a védõnõ, hogy körkörösen nem szabad, de sokan nem értik miért, bár ezek szerint van alapja. Én fel -le mozdulatokkal szoktam simogatni:-) És üzenem az elõttem szólónak, hogy én is szoktam simizni a hasam a városban, bevásárlás közben, mert nagyon keményedik a hasam, ami igen kellemetlen, néha fáj is, és ettõl megnyugzsik a baba és kicsit kilazul a hasam én meg tudok menni... De talán már ez nem baj? Akinek nem tetszik, az ne nézzen oda. Ha a körkörös simogatásra gondolt konkrétan, akkor bocsánat, de nekik meg lehet szólni, hogy nem lenne baj, ha nem így csinálnák... Szóval kerüld a körkörös simit, de máshogy lehet:-)
38 hetes kismama vagyok, és soktam simizni a pocim, persze nem egész nap, de szerintem minden kismama símogatja a pociját. :) Reggel-este kenegetem csíkok elleni olajjal, nyugi, nálad sem lesz gond!!!
Elõzõ vagyok, szerintem ha néha megsimized, nem lesz semmi gond!!! Még jót is tesz :) Jó babavárást!!!

Igaz az, hogy nem szabad túl sokat simogatni a pocakot?

ismerős mondta, neki meg a védőnője, hogy nem tesz jót a babának. igaz ez?

Legjobb válasz: Ez butaság, nekem ez a második terhességem és az elsõnél is rengeteget simogattam a pocakom ahogy a férjem is. Semmi baj nem történt. Nem kell mindent elhinni amit a védõnõk mondanak. Engem pl rizzsel akart etetni mert magas volt a cukrom. Mikor az elsõ fiamat vártam. Most még magasabb sajnos terhességi diabetesem van, de más a védõnõ is. Annyit mondot diétázzak és figyeljek oda. Szóval nem minden védõnõ ért hozzá attól mert papírja van rólla.

Ez butaság, nekem ez a második terhességem és az elsõnél is rengeteget simogattam a pocakom ahogy a férjem is. Semmi baj nem történt. Nem kell mindent elhinni amit a védõnõk mondanak. Engem pl rizzsel akart etetni mert magas volt a cukrom. Mikor az elsõ fiamat vártam. Most még magasabb sajnos terhességi diabetesem van, de más a védõnõ is. Annyit mondot diétázzak és figyeljek oda. Szóval nem minden védõnõ ért hozzá attól mert papírja van rólla.
Nem.
Nekem is ezt mondta a védõnõ. Egyik ismerõsöm pocakja minden simogatás után keményedett.
26 hetes vagyok, és úgy egy hete én is érzem, hogy nem tesz neki jót. Mindig elkezd mocorogni, rugdosni, vagy ha már mocorgott eleve, akkor jobban kapálózik a baba, megfeszül a pocakom. Biztosan embere válogatja, de én is éreztem már úgy, hogy kifejezetten kellemetlen a simogatás.
Én errõl most hallok másodszor. A múlt héten az egyik kérdésnél szintén felemlegette valaki, hogy a tartós, körkörös simogatás keményedéshez vezethet. Hát, én elég sokat simiztem, voltak keményedéseim is rendesen, de nem a simizések idõpontja körül. Szerintem ha valaki nem nyomogatja, és nem erõsen simítja, nem árthat vele.
Az igaz, hogy aki keményedik tõle, annak nem javasolt sokat simogatnia, de ezt neked kell kitapasztalnod! Ha nem görcsölsz/keményedsz tõle, akkor semmi probléma vele! :) Üdv: egy védõnõhallgató


Mitől van hogy egyik nap nagyobb a pocakom a másik nap meg kisebb, de sokkal. Melyik az igazi méret? 14 hetes vagyok.

lehet hogy ha nagyobb csak puffadás miatt van?

Legjobb válasz: Igen, valszínû a nagyobb poci az a puffadástól van még ilyenkor.Szerintem a reggeli a mérvadó, legalábbis nálam.Függ hogy mit eszel, mert ami felfújja az embert.Minden jót!

Igen, valszínû a nagyobb poci az a puffadástól van még ilyenkor.Szerintem a reggeli a mérvadó, legalábbis nálam.Függ hogy mit eszel, mert ami felfújja az embert.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: De valamikor reggel is már nagyobb és akkor egész nap nagy, kemény.
Csak az emésztésed játszik. Nem tudom, székrekedésed van-e, de az is képes csodákra, ne foglalkozz ezzel. Nézegesd a heti átlagot, vagy még azt sem, elég ha az UH-n követik a bébi fejlõdését :)

Igaz az az állítás, hogy mikor nagyobb a baba a pocakban, a sok hajolgatástól a nyakára tekeredhet a köldökzsinór?

Külföldön dolgozom.2 munkahelyem van.Szobalányként,és konyhában.Az orvosom szerint nyugodtan dolgozhatom,ege´szen az utolsó hónapig.A fönökasszonyom,viszont nem szeretné,ha 6-7 ho´napnál tovább.A szabadságomat most aug-ban kiveszem,mert megyünk a férjemmel haza.

Legjobb válasz: Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.

Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.
Nem igaz. A hajolgatás, és a fizikai munka a kismamának nem tesz jót. És ami a kismamának nem jó, az a kisbabának sem. Ezért jobb, ha sokat pihensz.

Igaz az, hogy ha a pocakodban sokat mozog a baba (keveset alszik), akkor amikor megszületik, akkor is ilyen aktív lesz?

Legjobb válasz: Szerintem igaz, nem hiszem, hogy megváltozna a természete. Mondjuk még nem tudom, nekem még két hét vissza van, de most nagyon mozgékony, szerintem ez így is marad.

Szerintem igaz, nem hiszem, hogy megváltozna a természete. Mondjuk még nem tudom, nekem még két hét vissza van, de most nagyon mozgékony, szerintem ez így is marad.
Teljes mértékben igaz, legalábbis az én fiam alátámasztja ezt az állítást. Alig "bírtam vele" míg a pocimban volt, és azóta itt kint sem különb a helyzet:) )
szia! Szerintem is igaz. Nekem mind két gyerkõcöm sokat ficánkolt és most sem különb a helyzet velük, pedig már 12 és 14 évesek. Sok türelmet a babához!!!
nekem mindkét babám nagyon aktív volt a pocakomban.kint pedig egyikük örökmozgó másikuk kicsit nyugodtabb és többet alszik.1és fél év van köztük.

Nagyon viszket a pocakom teteje, és kicsit fáj is. Mitől lehet ez? És igaz az hogy ha már nem látom a köldököm akkor nem sok van visza? Ha nagyon előre hajolok akkor még a tetejét látom!

Volt aki abból indult ki hogy mennyi lehet vissza hogy nem látta a köldökét?És mennyi volt még vissza?Bocsánat ha hülye a kérdés,lehet ez is csak ilyen mende monda??

Legjobb válasz: Testápolózd, mert szakad a bõr, az viszket. nekem az utolsó hónapig egy csík sem volt, egyszer viszketett, megvakartam, és egy órával késõbb a férjem szólt, h mik azok a lila csíkok... Vastagon, ne sajnáld tõle, késõbb még megköszöni a bõröd.

Testápolózd, mert szakad a bõr, az viszket. nekem az utolsó hónapig egy csík sem volt, egyszer viszketett, megvakartam, és egy órával késõbb a férjem szólt, h mik azok a lila csíkok... Vastagon, ne sajnáld tõle, késõbb még megköszöni a bõröd.
A köldök mizériáról nem hallottam... szerintem ne foglalkozz vele!! Ha viszket, kend testápolóval.
Én végig láttam a köldököm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!