Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy nem vagyok (953 db)

Londonban (vagy akár a vidéki Angliában) körülbelül mennyit kell rezsiköltségekre szánni egy 1-2 szobás kislakás esetében? Igaz, hogy nem havonta, hanem félévente érkeznek a számlák?

Legjobb válasz: Nem igaz.Minden hónapban jönnek a számlák.Csak lehet választani,hogy hogy akarod fizetni.Banki átutalással vagy feladod csekken. A londoni árakat nem tudom(de ott a legdrágább) Én egy angliai vidéki városban élek Oxford mellett. 2 szobás lakást bérelek(2 szoba,nappali,étkezõ,fürdõszoba+ kiskert) Azt hogy a rezsi mennyibe kerül,ezt tõletek is függ,hogy mennyire spóroltok a gázzal,villannyal.) A rezsiköltség mellett szintén havonta kell fizetni a council taxot. Ennek az összeg is függ,hogy a lakás amit bérelsz milyen besorolásban ,milyen zónában van.Én pl: havonta 130 font council taxot fizetek.

Nem igaz.Minden hónapban jönnek a számlák.Csak lehet választani, hogy hogy akarod fizetni.Banki átutalással vagy feladod csekken. A londoni árakat nem tudom(de ott a legdrágább) Én egy angliai vidéki városban élek Oxford mellett. 2 szobás lakást bérelek(2 szoba, nappali, étkezõ, fürdõszoba+ kiskert) Azt hogy a rezsi mennyibe kerül, ezt tõletek is függ, hogy mennyire spóroltok a gázzal, villannyal.) A rezsiköltség mellett szintén havonta kell fizetni a council taxot. Ennek az összeg is függ, hogy a lakás amit bérelsz milyen besorolásban , milyen zónában van.Én pl: havonta 130 font council taxot fizetek.
elsõ vagyok.. Pontosítok..A rezsiszámlák havonta jönnek, de lehet kérni, hogy 3 havonta vagy 6 havonta fizetsz..Mi amikor kijöttünk a gázt 6 havonkénti fizetésre kértük, de így nem jó, mert nagyon sokat kell akkor egybe fizetni, ezért azt havonta fizetjük.A villanyt mi kulcsosra kértük, így mindig akkor töltjük fel amikor akarjuk..De a council tax havonta jön..(ezt nem lehet kérni több hónap haladékkal)
attól függ, mi. pl. én a legtöbb számlát havonta kapom, de a vizet, telefont csak negyedévente. gáz és áram havonta megy számláról, de ez csak egy becsült összeg, idõnként megnézik az óraállást, és igazítják a havi számlát ahhoz képest, hogy túlfizettem-e, vagy kevesebbet. sok mindentõl függ, szolgáltatótól is, a council tax a lakás értékétõl is, helytõl is. nekem az összes számlám egy kétszobás lakásra, kedvezményt kapva a council taxre, mert egyedül vagyok, 200 font kb.
Nalunk az alabbiak szerint alakul a rezsi: (masfel szobas, nagy nappalis haz) gaz: heti maximum 20 font (de inkabb ugy mondanam, h havi 60 fontnal nem tobb, es meg mielott le lennek hurrogva, h nem tudok szamolni... Van, mikor 10 font is eleg, ha meg minden nap fozok, akkor 20 font siman elmegy), errol megy ugye a futes, gaztuzhely, melegviz (top-up-os, nincs szamla) viz: 4 honapra volt 69 font (szamla negyed evente, csak most koltoztunk, azert kaptuk 4 honapra) villany: 20 font, havinta jon a szamla council tax: 95 font per ho, de valaszthatod, h egy osszegben fizeted ki, vagy negyedevente, stb. internet+telefon: 23 font/ho lassuk, mi van meg. Szerintem kb ennyi :D Ez 216 font havonta. A lakber pedig 950 havonta.
Leírom nálunk hogy megy.Vidéki angol városban élek.A lakás közel van mindenhez(vasút, busz pu. Városközpont, park mellett stb 2 szobás kertes sorház.. gáz: havonta:118 font villany: heti 10-15 font (nálunk villanytûzhely van víz: 3 havonta jön 78 font(most emelték meg) council tax havi 110 font Ezen kívül fizetünk 6 hónapra 60 font parkolási díjat Tévészámla 3 havonta 37 font telefon/internet havonta 39 font és persze ott van még a havi 560 fontos bérleti díj..
Nekem, ha már kifizettem a lakbért, rezsit, bevásároltam, fizettem a közlekedésért és szórakoztam is, akkor marad még 350-400 font havonta.(Ebbõl még elmegy 50-60 font ruhákra, egyebekre, de nem mindig.) A havi megtakarításom: kb. 300-340 font. Éves szinten legalább egy hetet Magyarországon töltök, 1 hétre pedig el tudok menni a tengerpartra nyaralni, jut mindenre amire feltétlenül szükséges. El tudok menni étterembe havonta egyszer-kétszer, nem okoz gondot a kajarendelés sem, akár többször is. Meg tudok engedni magamnak olyan dolgokat, amiket otthon nem. Én ezért jöttem ki.
Én Londonban élek és dolgozom most már 2 éve, front-end webfejlesztõ vagyok egy cégnél. Az én költségeim így alakulnak. Lakbér és rezsi: 975 font Bevásárlás: 190 font Közlekedés: 110 font Mobiltelefon elõfizetés: 25 font Tv elõfizetés+internet: 35 font Szórakozás: 160 font Összes havi költségem: 1495 font A fizetésem 1860 font, így 365 fontom marad minden hónap végén, amit egy megtakarítási számlára teszek, és ebbõl megyek haza, vagy nyaralni, meg ebbõl költök sürgõs esetben.
igen, az a 300 font (ami egyébként csak 287) úgy marad meg nekem is, hogy nem vettem ruhát, nem mentem sehova, sõt, nem is közlekedtem, mert gyalogtávra lakom a munkahelytõl, várostól, meg ahova járok. ha közlekedni kéne, már kevesebb maradna. és a boltban is spórolós vagyok, és nem eszem húst. ezeket még hozzáveszed, rögtön nem maradt semmi.
Mi Skóciában nem fizetünk vizet, az benne van a concil taxban (legalábbis nekünk, nemtudom, hogy egész skóciában így van e). Concil taxunk 120 körül van, és vonják a számlánkról (2 szobás, fürdõs konyhás lakás a belvárosban). A lakásért 510et fizetünk havonta landlordnak. Internet 23font havonta, villany 60 font 3 hónapra, de ez változik (nálunk minden árammal megy, gáz nincs)
Ahogy olvasgatom a válaszokat nekem az jön le, mintha a többség egyedülálló lenne odakinn. Egyedülállóként persze hogy baromi drága minden és alig marad félretett pénz. De ha ott lenne még egy fizetés, akkor az azt jelentené, hogy a másik ember fizetését teljesen félre lehetne tenni. Azért ezt baromira nem lehet elmondani Magyarországról. Mi még jelenleg csak studióban élünk, messze nincsenek ekkora kiadásaink. Amíg egy pár nem keresi meg a havi 1200-1200 fontot addig szerintem nem kell 2 szobás lakásba meg családi házba költözni, hanem egy kisebben spórolgatni. És akkor máris nincs ok a panaszra. Nekünk a rezsi havi 40 font összesen. A lakbér meg 350. A net 40. Ennyi az össz kiadásunk. Az utazásomat megtéríti a cégem. És szerintem nem drágább a kaja. Pl két 16"-os pizza 11 font. Otthon talán csak egyet kapni ennyi pénzért.
00:00! Egyetértek veled!
00:00: 350 a studió kettõtöknek? Akkor tényleg jól jártatok, nálunk itt a studió kn 50el ha lehet olcsóbb a 2 szobásnál. Mi 2 fizetésbõl élünk, és én elég keményen dohányzom is (azt a saját pénzembõl fizetem), de félre lehet tenni. Otthon semmit nemtudtam félretenni, nyaralás is kivolt zárva, most úgy is félre tudok tenni, hogy cigizek és 2szer megyek nyaralni egy évben. Ezeken felül félre tudok tenni kb 200 fontot havonta, de úgy hogy nem nagyon vonok meg magamtól semmit. Ha megkívánom a costa kávét, mozit, vagy csak beszeretnék ülni valahova vacsorázni, akkor megteszem, mivel otthon nemtudtam megtenni. Nekem megérte kijönni, már csak azért is, mert így világot tudok látni, mert van rá keret:)
Utolsó. Én azt nem értem, hogy ha 2 fizetésbõl éltek, akkor hogy hogy te tudsz félretenni 200-at? Az nem úgy mûködik, hogy a két ember tesz félre pénzt? És akkor nem 200-at, hanem kapásból 400, nem? Vagy csak nálam teljesen alap, hogy egy pár egy kasszán él? Nekünk még a bankszámlánk is közös, a kettõnk nevén van. Amúgy nem kritikaként írom, mert te legalább azon az állásponton vagy, hogy megérte kijönni. Szerintem is így van. De jó, hogy felhoztad ezt a dohányzást. Sokaknak vannak "extra igényei" amik eléggé drága mulatságok. Aki pl minden este sörözni akar a haverokkal meg bulizni járni, meg cigi meg fû meg mittomén, az persze hogy kevesli majd a pénzt amit megkeres itt. Nekünk pl semmi ilyen extra dolgunk nincs. És bármilyen kaján elélünk. Nyilván nem így akarjuk leélni az életünket, de kezdetnek megfelel. 350 a studió. Igen ennyi. (és ennyibe kerül az összes ezen a környéken) Közel van a belvároshoz meg a tömegközlekedéshez. kb 15 perc gyalog minden. A kórház is. Viszont ennek az az ára, hogy a lakás nem szép. Hát de kit érdekel?! Már számoljuk a napokat, amikor tovább állhatunk. Már kinéztünk pár családi házat... 450-550 font között lehet 2 szobásat kapni.
Nekem ha mindent kifizetek marad 200 font.De akkor még nem vettem ruhát, és nem mentem szórakozni.Ennek így semmi értelme nincs..Csak robotolok, de nem élek.Ezért vannak hónapok amikor egy fillér sem maradt, mert a kirándulásra költöttem, vagy vettem egy cipõt, és ruhát..(ez otthon is megvolt)
csak tudod, hiába marad 300 font meg, ha azt elkölteném, akkor az életben nem gyarapodna a pénzem. annyira egyáltalán nem sok. így is 30 évre van a lakáshitel, nyilván kevesebbre lenne, ha többet tudnék hozzáadni. akkor viszont pláne nem maradna. ja, és itt ez átlagos fizetés, irodai munkához, északon vagyok, ami szegény rész. a lakásárak is töredékei a dél-angliaiaknak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, tényleg hasznosak voltak! Megmondom õszintén, sokkal többre számítottam, annyira beleverik az ember fejébe, hogy "jaj nyugaton több a fizetés, de minden sokkal drágább is".
"Megmondom õszintén, sokkal többre számítottam, annyira beleverik az ember fejébe, hogy "jaj nyugaton több a fizetés, de minden sokkal drágább is"." Nem véletlenül mondjuk! Ha normálisan akarsz élni, akkor igenis jóval drágább minden mint otthon. (Az én esetemben legalább 3-4-szeres különbség van a között amit otthon fizettem, mint amit itt fizetek.)
Pedig tényleg többet fizetünk itt kint a szállásért, rezsiért mint otthon.Hiába több pénzt is kap, akkor is sok. Vagy vedd azt, hogy én fizetésemnek több mint a felét csak a szállás viszi el. A bérleti díj, a rezsi és egyéb kötelezõ fizetni valókért havonta 860 fontot fizetünk(2 szobás lakásért) Amit mi fizetünk az kábé a havi létminimumi bér.Ha valaki minimálbért keres, az nem jár jól..Csak megjegyzem, nem sokkal keresek többet, így elmondhatom, hogy majdnem az egész fizetésem a szállásra megy el.
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz! Minden drágább, ezt kár is tagadni! Leírom az én költségeimet: Londonban élek, saját garzonban lakom, mert nem tudok 10-12 vadidegennel osztozkodni a mosdón, fürdõn! Lakbér+rezsi: 850 font Tv+internet: 35 font Mobil számla: 30 font Bevásárlás: 160 font Szórakozás: 150 font Közlekedés: 133 font Egyéb: 50 font Összesen cca. 1400 fontot költök el! A fizetésem nettó 2100 font, (programozó vagyok) tehát tudok félretenni, gondolkozom vidékben, mert ott olcsóbb a lakhatás, viszont ott lehet hogy nem keresnék ennyit.
A kérdező hozzászólása: Voltam már kint pár hónapra, azt tapasztaltam, hogy az élelmiszerek nagyjából ugyanolyan áron vannak, mint itt, a ruhanemûk pedig olcsóbbak. Azért kérdeztem a rezsire, mert azt nem tapasztaltam meg, tekintve hogy egy vendégházban laktam, de ahogy írjátok nagyságrendileg nem különbözik a magyar áraktól. Bérleti díj persze sokat elvisz, de ahogy írod, utolsó válaszoló, így is marad "extrákra" közel 300 fontod, hogy messze az átlag alatt keresel. Azért szerintem az elég sok mindenre elég, be tudsz ülni belõle egy kávézóba, moziba, új ruhákra is jut belõle. Én igazából nem azért szeretnék kiköltözni pár év múlva, mert spórolni akarok, hanem hogy jobban éljek, mint itthon.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló alatt a 9-es választ értem!
"az élelmiszerek nagyjából ugyanolyan áron vannak, mint itt" Ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt! http://www.mysupermarket.co.uk/ Itt megnézheted 4 áruházlánc állandóan frissített árait! Nem rég voltam otthon, nem mondom, hogy nem volt drágulás, de azért itt még mindig drágábbak a termékek.(Persze ne a saját márkás termékeket nézd, mert az itt sem csúcsminõség!)
A kérdező hozzászólása: "De amint olvasom, hiába mondjuk, hogy nem könnyû, nem olcsó..mégis úgy véled, hogy semmivel sem rosszabb, drágább mint otthon" Egyáltalán nem hiába, örülök, ha minél több válasz van. Elfogadom, hogy drágább az élet (miért is ne fogadnám, hiszen ti vagytok kint, nem én), de azt nem, hogy rosszabb, hiszen ti írtátok, hogy 1000 fontos fizetésbõl is marad 300, a 2100 fontos programozói fizetésbõl (megjegyzem én magam is elkezdtem szeptemberben egy programozói tanfolyamot) pedig 700. Itthon azért nem sokan mondhatják el, hogy a fizetésük 30%-a megmarad, miután lakbért, rezsit, kaját vesznek. Egyébként nem aupair-nek voltam kint, hanem ösztöndíjjal.
Utolsó alatt 25-öst értettem. :)

Tényleg igaz, hogy bank vagy szolgáltató az Adatvédelmi Törvény szerint nem adhatja át az adataidat harmadik félnek, pl. behajtó cégeknek?

Állítólag ha így tesznek,súlyos bűncselekményt követnek el.Külön levélben kéne hozzájárulást kérniük ahhoz,hogy a személyes adatokat kiadhassák.Azt mondják,követeléskezelésre csak az a cég jogosult,akikkel eredetileg szerződésben van az adós.

Legjobb válasz: Ez nem teljesen igaz. A szolgáltató megbízza a behajtó céget (mintha ügyvédnek adna meghatalmazást), hogy helyette próbáljanak megegyezni az adóssal. Gyakorlatilag csak levelekkel vagy telefonon értesíthet, mint ahogyan a szolgáltató is tehetné. Viszont tájékoztathatod, hogy nem kívánsz semmilyen értesítéseket kapni a jövõben, ekkor nem zaklathatnak többé. A tartozás tényleges behajtása a végrehajtó feladata, akit a behajtó cég bíz meg.

Ez nem teljesen igaz. A szolgáltató megbízza a behajtó céget (mintha ügyvédnek adna meghatalmazást), hogy helyette próbáljanak megegyezni az adóssal. Gyakorlatilag csak levelekkel vagy telefonon értesíthet, mint ahogyan a szolgáltató is tehetné. Viszont tájékoztathatod, hogy nem kívánsz semmilyen értesítéseket kapni a jövõben, ekkor nem zaklathatnak többé. A tartozás tényleges behajtása a végrehajtó feladata, akit a behajtó cég bíz meg.
Ha a (z elolvasott és megértett) szerzõdésben már aláírtad, hogy kiadhatja az adataidat a behajtónak, akkor kiadhatja. És szinte biztos, hogy aláírtad, csak "már nem emlékszel rá".
Szerzõdés függõ - pl.: t-mobile huszonoladals szerzõdéseinél a legtöbben pici betûvel benne van, hogy kiadhatják az adataid harmadik félnek, felmérés, piackutatás stb. céljára.
Én legfeljebb azt mondom, gondolkozz egy picit.. Ha a dolog az általad leírt módon mûködne, akkor soha, egyetlen behajtó cég sem kapna felhatalmazást behajtásra, mert ki az a hülye, aki aláírná, hogy jöhet hozzá a behajtó?? Akkor meg hogyan jutna a hitelezõ a pénzéhez, ha semmi lehetõsége nincs??
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy a cég, akinek tartozik valaki, KÖTELES levélben értesíteni(tehát nem pl.az üzletszabályzatban)az adóst és külön beleegyezését kérni.

Szoptatás alatt milyen tornákat lehet végezni? Az igaz, hogy nem szabad nagyon ugrálni, emelgetni? Vagy csak valami butaság?

Legjobb válasz: Nem igaz. Barmit tornazhatsz, de ha lehet, az izomlazat keruld el! Bar nalam meg az sem okozott gondot. 3,5 honaposom mellett futok, zumbazok, sulyzos aerobikra jarok. Kizarolag szoptatok, rengeteg tejem van!

Nem igaz. Barmit tornazhatsz, de ha lehet, az izomlazat keruld el! Bar nalam meg az sem okozott gondot. 3, 5 honaposom mellett futok, zumbazok, sulyzos aerobikra jarok. Kizarolag szoptatok, rengeteg tejem van!
Állítólag az izomláztól megváltozik az anyatej íze és nem kell a babának, én ilyet nem tapasztaltam, bármit lehet sportolni amivel nem terheled a mellizmod szerintem.
Én a fegyencedzést kezdtem el újra a szülés után. Sokszor van izomlázam (nemcsak ettõl), de a babámat még sosem zavarta. És tejem is mindig van elég (igény szerint szoptatok).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem butaság, egyes anyukáknál okozhat némi gondot, de ez nem törvényszerû. A szakik azt javasolják, hogy kerüljük a mellizmok megerõltetését és a nagy rázkódással járó mozgásokat, illetve ha az utóbbit csináljuk, akkor jól megtámasztó melltartót vegyünk fel. De amint látod, vannak kivételek, úgyhogy próbáld és majd kiderül. :) Egyébként az izomláz nemcsak a tej (íze) miatt lehet probléma, ha épp, hanem egyébként is rossz, mert ilyenkor felszaporodik a szervezetben a tejsav, ami az elégtelen égés következménye. Én egy Pilates-es programon úgy tanultam, hogy (ha elõzõleg nem sportoltál rendszeresen, nem vagy hozzászokva, akkor) a "rászoktató" szakaszban úgy érdemes mozogni, hogy addig csinálod folyamatosan, amíg el nem kezded kapkodni a levegõt, aztán pár perc szünet, amíg rendezõdik a légzés, majd folytatod így tovább.... Ezzel eleinte csak rövid idõt fogsz tudni egyben megcsinálni, viszont szinte teljesen elkerülhetõ az izomláz. - Én soha életemben nem sportoltam, de amikor eszerint a módszer szerint kezdtem Pilates-ezni, tényleg mûködött, nem volt fájdalmam, és napról napra egyre többet tudtam egyhuzamban letolni. :)

Ezekre a járgányokra tényleg igaz hogy nem kell jogsi vagy csak megtévesztés?

http://www.nitroscooters.hu/XG10PLUSALLROAD.html Ezekre a benzines robogókra tényleg nem kell jogsi (ez van oda írva a leíráshoz) vagy csak kamu?

Legjobb válasz: A helyzet eléggé ellentmondásos. Teljesítményük alapján kellene rájuk jogosítvány, de nincs olyan kategória, amibe beleférnének. 300 W-nál nagyobb a teljesítményük, de nem kerékpárok, egyes típusok bõven gyorsabbak 40 km/h-nál, de nem segédmotoros kerékpárok... Bár ha nagyon muszáj, oda lehet õket beerõltetni, az SMKP leírásának viszont nem felelnek meg. Nem lehet velük igazán mit kezdeni.

A helyzet eléggé ellentmondásos. Teljesítményük alapján kellene rájuk jogosítvány, de nincs olyan kategória, amibe beleférnének. 300 W-nál nagyobb a teljesítményük, de nem kerékpárok, egyes típusok bõven gyorsabbak 40 km/h-nál, de nem segédmotoros kerékpárok... Bár ha nagyon muszáj, oda lehet õket beerõltetni, az SMKP leírásának viszont nem felelnek meg. Nem lehet velük igazán mit kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm! Tehát akkor egy ilyennel nyugodtan mehetnék városba vagy félhetek attól, hogy ha igazoltatnak akkor kapok büntit? Vagy úgy igazából ezeket nem is igazoltatják? :D
Én azt a részt nem találtam , hogy nem kell rá jogosítvány, egy segédmotor jogosítvány mindenkép célszerû mellé úgy már elvileg nem szólhat a rendõr (de akkor már kötelezõ is kell rá) és úgy használhatod közúton talán. Anélkül csak magánterületen. Egyébként kérdezd meg a forgalmazót.
Én a helyedbe megkérdeznék egy közlekedési jogászt, vagy a közlekedési felügyeletet. Ha õk is azt mondják, hogy nem kell jogsi, akkor az ide vonatkozó § kinyomtatnám, és a kocsiba tartanám, az akadékoskodó rendõrnek.
A kérdező hozzászólása: ma 19:15 Ennél lehet nem, de a többi típusnál ott van az is valahol.. Viszont igen, a közúti közlekedés kérdéses, márpedig úgy meg semmi értelme. ma 19:24 Ez egy nagyon jó ötlet! Vannak ilyen jogi fórumok, ahol ügyvédektõl, jogászoktól lehet kérdezni. Vagy van ismerõsöm aki NKH-ba dolgozik, megkérdezem mi a helyzet és ha úgy van papírt kinyomtatok és bármikor odanyomhatom az akadékoskodó rendõr orra alá! :D
A kérdező hozzászólása: És természetesen köszönöm a válaszokat!:)

Igaz hogy nem lehet a Fire Wire kábelt kihúzni a gépből- vagy a hangkártyából- ha azok be vannak kapcsolva?

Legjobb válasz: Szernintem nem igaz, az usb kábelt is kilehet húzgálni, meg a billentyûzet, és egér kábelét is, lényegében bármelyiket, ami nem az áramot adja. A firewire kábelt miért ne lehetne?:)

Szernintem nem igaz, az usb kábelt is kilehet húzgálni, meg a billentyûzet, és egér kábelét is, lényegében bármelyiket, ami nem az áramot adja. A firewire kábelt miért ne lehetne?:)

Egy ismerősöm kijelentette, hogy nem vagyok normális, hogy az 5. gyermekemmel vagyok várandós, én viszont imádok terhesnek lenni, szülni és otthon lenni a gyerekeimmel, igaz nem vagyok abnormális?

Arra hivatkozott ,hogy azokat a gyerekeket fel is kell majd nevelni és előbb-utóbb úgyis vissza kell mennem dolgozni ,az csak egy dolog ,hogy én imádok itthon lenni .

Legjobb válasz: ha meg van az anyagi háttér hozzá akkor nem vagy abnormális ha van amiben hiányt szenvedtek akkor tényleg abnormális.

ha meg van az anyagi háttér hozzá akkor nem vagy abnormális ha van amiben hiányt szenvedtek akkor tényleg abnormális.
Ti életetek, ti tudjátok. De én annyi gyereket vállalok, amennyit egyedül is el tudok tartani, ha úgy alakul, mert nem tudhatod, mi lesz késõbb. Most lássuk be, 5 gyereknél ez szinte lehetetlen, hacsak nem vagy milliomos. Abnormálisnak nem az, de fura (nem bántásként írtam).
Ha épp megvan mindenetek, azért nem árt arra is gondolni, mi van, ha ne adj isten történik valami a párod munkájával, meg egyszer felnõnek azok a gyerekek. Ettõl persze azt csinálsz, amit akarsz és ha ti így vagytok boldogok, akkor nem kell mással törõdni, csak talán az ismerõsöd is erre gondolt.
6-os! ennek sajnos nem kéne kirivó dolognak lennie, az a szomorú hogy ez sok családnak az. Egyébként minden utazást odaadnék csak sikerüljön végre a baba 4 éve várunk rá. Igen beutaztuk a fél világot ami nagyon jó volt, de inkább választottam volna azt hogy sikerüljön hamar a baba de ne tudjak menni sehova.
én azt nem értettem soha, ha valakinek épp elég pénze van és sorba szüli a gyerekeket, majd iskolába kerülnek a gyerekek, elkezdenek kamaszodni, a kiadások megugranak, és jön az eladósodás. szerintem 5 gyerekhez nem elég a "legszükségesebbre telik", mert a kiadások korral nõnek. igaz az is, hogy iskolás korra már azért anya is csak elmegy dolgozni. mondjuk nem pont a kérdésedre válaszoltam, de nem lehet, hogy a kijelentés mögött ez lehetett? gratulálok a gyerekekhez, sok boldogságot :)
"ha van amiben hiányt szenvednek", ez teljesen relatív. Valakinek az is hiány, ha azt látja a szomszéd gyerek nem kapja meg a drága, minõségi játékokat. Valakinek elítélendõ ha nem házzal és autóval indítja a másik a gyerekét nagyvilágba, én pl senkinek nem fogok házat venni. Fedezetet megadom hozzá, ah még élek, mert ugye sose tudni mit hoz a jövõ, de inkább arra nevelem, hogyan álljon meg a saját lábán!Kinek mi...Gratulálok a gyerekekhez!
Abszolút normális, ha elõ tudjátok teremteni az anyagiakat, és mindketten ennyi gyerekre vágytok. Nekem csak 4 gyerekes ismerõsöm van, az anya ott is otthon van még jelenleg, apuci meg annyi pénz teremt elõ, mint nálunk a háztömb összesen :D cserélnék a csajjal :)
ha neketek ez elég akkor jó, viszont nem ártana tartalék mert mi lesz ha elvesziti a munkáját? Azért tényleg ne árt a jövöre is gondolni. na meg az iskoláztatásra stb.... Nekem nem lenne elég a nem dúskálunk de kinek mik az igényei.... Én inkább vállanék 2 gyereket de legyen félre tett pénz legyen meg a megszokott évi 1-2 külföldi nyaralás, legyen szórakozásra stb.... Kinek mi a fontos.
11-es, nekem annyira szimpatikus, amit írtál, csak irigyelni tudok egy ilyen családot! Én is az anyagiak miatt paráznék, hisz olyan bizonytalan a mai világ. De ha megvan és nektek így jó, akkor miért ne, kedves Kérdezõ. Minden jót a gyerekekhez!
11-es vagyok, most komolyan mi olyat írtam amiért le kellett pontozni??????ennyire gáz, hogy nem jártunk tengerpartara és mégis teljes értékû, jól szocializált, normális, kompromisszum-kész felnõtt lett belõlünk???? komolyan kezdem nagyon megutálni ezt az oldalt!!!Mert legalább szólna be az aki lepontozz, hogy reagálhassak, megvédhessem magam, de így..... És tudjátok mit????soha, soha nem cserélném el egy tesómat sem évi 1-2 tengerparti nyaralás, vagy mindig az aktuális divatnak megfelelõ cuccok miatt!!!!!! És akárki akármit mond, ez nevelés kérdése is, hogy így gondolkozzon az ember!!!
ezt nem bántásból írtam, de valakinek ez nem felel meg,
ha meg tudjátok engedni magatoknak, sok sikert és kitartást hozzá! :) Az utolsónak pedig: szerintem az ország lakosságának minimum fele 5 gyerek nélkül is turiban meg kínaiban vásárol, ha hajlandó bevallani, ha nem.
Figyelj ha csak azért, jön az 5., mert imádsz szülni és otthon lenni, ebben az esetben szerintem, nagyon nem szerencsés. Tényleg egyéni döntés ki mennyire szeretne jól élni, 5 gyereket, ha az anyagiakat nézzük, mert én pl lelkileg, és fizikailag sem bírnék 5 gyerekkel, szóval anyagi szempontból kb 600-700ezres stabil fizetés nélkül nem vállalnék, még akkor sem ha semmiféle hitelem sincs.De ez a Te dolgod ha neked bõven elegek az alapdolgok, hogy van enni, van hol lakni, és a kínaiba vásárolnia ruhát és a turiban, akkor hajrá.
A férjed mennyire támogatja a hobbidat?Mert neki legalább ennyire kell akarnia.Ha õ is támogat lelkesen, nincs gond.Viszont ha õ nem akart ennyi csemetét és ennek ellenére erõlteted, akkor függõ vagy.Van ilyen is, meg más is.
Amennyiben nektek jó, akkor ne foglalkozz mással!! Szerintem csak akkor gáz, ha azért csinálod, hogy ne kelljen dolgozni visszamenni. Ezt már csak azért sem érteném, mert én két gyerek mellett tuti többet dolgozom, mint mikor igazi munkahelyem volt... Ha viszont úgyanúgy van türelmed az 5.hez is, mint az 1-höz, és nektek elég ami van, akkor egészségetekre!! :-) Mi 4-en vagyunk testvérek, de igazság szerint a legkisebb tesómat már közösen neveltük, nem volt anyánk olyan, mint velünk. Ez sajna meg is látszik rajta, egész más lett az értékrendje, mint nekünk, akikkel foglalkozott! Mekkorák a nagyobb gyerekek?
A kérdező hozzászólása: Nem dúskálunk, de az alapvetõ dolgaink megvannak, a párom nem munkanélküli .
évi 1-2 külföldi nyaralás...2 gyerek mellett se jön össze, istenem, ez legyen a legnagyobb gond. Na igen, itt lép életbe a "kinek mi"
11-es vagyok, Azért még annyit elfelejtettem írni, hogy a tengerparti nyaralásunk se azért volt annyira jó, mert végre eljutottunk a tengerhez, hanem mert együtt voltunk!!!Ez lehet nagyon ömlengõsen hangzik, de ez az igazság!!! Úgy alakult az élet, hogy egyik húgom Amerikába ment férjez, kint él, és annyira hiányzik, hogy nemigaz:( Már voltunk 1x náluk, de akkor még nem voltak gyerekeink, most már neki is van, nekünk is van.Ha végre megint kijutnánk hozzájuk nem is érdekelne a városnézés, óceánpart, csak hogy együtt lehessünk és a gyerekeink végre megismerkedjenek egymással!!!

Egy lánnyal túl kedves vagyok: mindig megbocsájtok könnyen neki ha valami hülyeséget csinál véletlen és stb. Igaz, hogy nem szabad túl kedvesnek jószívűnek lenni, hanem határozott és komolyabb legyek? ( Lányokat kérdezek, nagyon fontos )

Legjobb válasz: Komplex a dolog! Alapvetõen nincs azzal baj, ha jószívû vagy, és kedves, sõt! Csak, ne engedd, hogy kihasználjanak! Lehetsz megbocsájtó, és jószívû úgy is, ha ezt nem engeded! Azzal, ha mindent gyorsan megtorlás nélkül hagysz, könnyen vissza lehet élni, ha olyan az adott személy, akivel szemben állsz. Mondjuk, megeshet, hogy azt fogja gondolni egy idõ után, hogy ááá én megtehetek bármit, majd azt mondom, hogy bocs, és úgyis el lesz nekem nézve! Na, ezt azért ne engedd meg! Barátomnál estem picit ebbe a hibába, utána elgondolkodtam, és amikor olyat tett, akkor egy ideig elég közömbös voltam vele, és elmondtam, hogy nem oké, hogy õ feljogosítja magát arra, hogy bármit tehet, és egy bocsánatkéréssel el lesz intézve! Ez nem így mûködik azért..

Komplex a dolog! Alapvetõen nincs azzal baj, ha jószívû vagy, és kedves, sõt! Csak, ne engedd, hogy kihasználjanak! Lehetsz megbocsájtó, és jószívû úgy is, ha ezt nem engeded! Azzal, ha mindent gyorsan megtorlás nélkül hagysz, könnyen vissza lehet élni, ha olyan az adott személy, akivel szemben állsz. Mondjuk, megeshet, hogy azt fogja gondolni egy idõ után, hogy ááá én megtehetek bármit, majd azt mondom, hogy bocs, és úgyis el lesz nekem nézve! Na, ezt azért ne engedd meg! Barátomnál estem picit ebbe a hibába, utána elgondolkodtam, és amikor olyat tett, akkor egy ideig elég közömbös voltam vele, és elmondtam, hogy nem oké, hogy õ feljogosítja magát arra, hogy bármit tehet, és egy bocsánatkéréssel el lesz intézve! Ez nem így mûködik azért..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. :) de ez nagyon rossz :( az elején sokkal jobb viszonyban voltunk, most már komoylabb. :(. Mit tudnék tenni?
Azt, hogy ha veszekszik pl ok nélkül, akkor elmondod, hogy ez így nem oké, egy darabig lehetsz kissé ridegebb is, és ha elnézést kér, akkor megmondhatod te is, hogy ez így nem okés, és örülnél neki, ha elszámolna 10.ig mielõtt megbánt! Mondhatod, hogy szeretnél egy békés, boldog kapcsolatot, és jó lenne, ha nem akadnátok fenn apróságokon, mert ez neked nem felel meg!
Ha szeretnél beszélgetni vagy csak ismerkedni írj üzit :) L
Fiú, lány? Amúgy nekem is írhatsz.
Valószínûleg nem a magasságoddal van a probléma, hanem a kialakított véleményeddel a magasságodra vonatkozóan.

A barátaim állandóan a szexről tudnak beszélni és már nagyon idegesít, elegem van igaz, hogy fiú vagyok és 16 éves és pont abban a korban vagyok, de minden ennyi idősnek ezen jár az agya? Én vagyok az egy, akit nem izzogat

Na meg hogy nekik ekkora a farkuk akóra kicsit hihetetlenül hangzik, hogy 25cm

Legjobb válasz: 25 cm??nem lehet hogy véletlenül négyzetre emelték?:D am meg semmi gond nincs Veled, nálad késõbb fog eljönni az az idõ amikor érdekelni fog a szex és ez teljesen normális

25 cm??nem lehet hogy véletlenül négyzetre emelték?:D am meg semmi gond nincs Veled, nálad késõbb fog eljönni az az idõ amikor érdekelni fog a szex és ez teljesen normális
Valószínû késõn érõ vagy :P Keress olyan barátokat, akik már túl vannak ezen.Amúgy akkor mivel foglalod el magad, ha megkérdezhetem? :P
nem baj, ha te világod nem szex körül forog csak, ugyanis valóban vannak fontosabb dolgok is a szexnél, ebbõl adóddóan nem te vagy a nem normális. a 25 cm-t meg azért mondogatják, hogy egymás beszólásait übereljék, nekik most ez a szórakozás.
A kérdező hozzászólása: ahham értemm köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!