Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy nem szabad enni (14 db)

Homeopátiás bogyesz alkalmazása előtt a babáknál is igaz, hogy nem szabad fél órával előtte s utána enni / inni?

Legjobb válasz: Igen, rájuk is igaz. Náluk is be kell tartani a fél-fél órát, másképpen nem fog hatni a szer.

Igen, rájuk is igaz. Náluk is be kell tartani a fél-fél órát, másképpen nem fog hatni a szer.
így van, de nekem azt mondta a homeopata orvosom , hogy pár korty víz megengedett, ha nagyon muszáj - gondolom ez a babáknál is így van.
1. vagyok. Nekem azt mondták, hogy pár korty ízben feloldva adjam a bogyókat. Annyi nem árt, de többet ne adj.

Ha tömegnövelésre gyúrok akkor az igaz, hogy nem szabad többet cukrot ennem?

Ha igaz akkor lemondhatok a csokikról is? És ezekután a kávét cukor nélkül kell meginnom? És mi van az alkohollal, szombatonként este belefér 1 ször? Irjon aki tapasztalatból tud segiteni! Kiváncsian várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Alkoholról nem ártana. De a cukorról nem feltétlen. Max elhízol tõle. Most arról ne beszéljünk, hogy persze nem ajánlott óránként 10g szõlõcukrot belöknöd. Csak gondolj a tömegnövelõkre. Ch része [ált.] mindig valamilyen cukor. Edzés után meg alapból cukorból töltesz vissza [Ch rész]. Csoki sem nagy dolog. Dob a kedélyállapotodon, meg kell egy kis nasi, hogy ne fásulj be! De mindent csak mértékkel, és nem a legszarabbat!

Alkoholról nem ártana. De a cukorról nem feltétlen. Max elhízol tõle. Most arról ne beszéljünk, hogy persze nem ajánlott óránként 10g szõlõcukrot belöknöd. Csak gondolj a tömegnövelõkre. Ch része [ált.] mindig valamilyen cukor. Edzés után meg alapból cukorból töltesz vissza [Ch rész]. Csoki sem nagy dolog. Dob a kedélyállapotodon, meg kell egy kis nasi, hogy ne fásulj be! De mindent csak mértékkel, és nem a legszarabbat!
ja és attól az 1 sörtõl sem lesz semmi bajod :) Csak ne idd le magad idiótára. :)
Nem tilos semmi, de célszerû nem tömni magadba a cukrokat. Edzés után van értelme 40-50 dextróz bevitelnek, persze proteinnel együtt, de más alkalommal, napközben, nem ajánlom az egyszerû cukrok fogyasztását. Persze módjával belefér sokminden, kávéba is kis cukor és a heti egy-két sörtõl sem fogsz lassabban fejlõdni, de mindennek a mérték az alapja. Tedd rendbe a tömegnövelõ étrended, legyen napi 2-2, 5g*testtömeg kg a fehérje és 5-6g*testtömegkg a szénhidrát. Fehérjét ezekbõl vidd be: sovány húsok, tojás, sovány túró, ptotein tápkieg. Szénhidrát: zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiõrlésû tészta és teljes kiõrlésû kenyér + mehet sok zöldség a kaják mellé.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)

Igaz hogy nem szabad nyers gyümölcsöket egymással enni?

azt hallottam hogy így megerjednek az ember gyomrában, és pl aki sok gyümölcsöt, gyümölcssalátát eszik, annak tönkremehet a mája mint egy alkoholistának a testében képz?dött alkoholtól! Plusz még jobban is hízik t?le. Ez igaz?

Legjobb válasz: 1: a dinnye mitõl lenne hízlaló? 99% víz. Láttál már kiszáradt dinnyét? 2: ha a gyümölcstõl olyan lennél, mint az alkoholista, akkor az állatok is azok? A sivatagban él egy növény, amely akkor hullajtja le a gyümölcsét, amikor már erjed. Ezt az állatok befalják, és berúgnak tõle:) De ettõl függetlenül, kötve hiszem, mert a gyomorsav hamarabb lebontja, mintsem erjedni kezdjen. A spajzban eláll 2 napig, te meg 1 nap alatt megemészted.

1: a dinnye mitõl lenne hízlaló? 99% víz. Láttál már kiszáradt dinnyét? 2: ha a gyümölcstõl olyan lennél, mint az alkoholista, akkor az állatok is azok? A sivatagban él egy növény, amely akkor hullajtja le a gyümölcsét, amikor már erjed. Ezt az állatok befalják, és berúgnak tõle:) De ettõl függetlenül, kötve hiszem, mert a gyomorsav hamarabb lebontja, mintsem erjedni kezdjen. A spajzban eláll 2 napig, te meg 1 nap alatt megemészted.
Mitõl romlana meg inkább a gyümölcs az ember gyomrában, mint bármely más étel?
A szõlõ annyira hízlaló, hogy máshol éppen a fogyáshoz ajánlják... ennyit ér sokszor az internet.
Lehet hogy vannak ilyen gyümölcsök, bár nem hiszem hogy ennyire ártalmas lenne, elvégre a gyümölcsök, zöldségek egészségesek...
És különben tényleg valamelyiktõl lehet hízni úgy emlékszem a banántól pl.de a google-n biztos találsz errõl
gyors beírtam xD:Hízlaló gyümölcsök: szôlô, banán, barack, szilva, körte, sárgadinnye.
"Arra figyeljél hogy gyümölcsöt mindig CSAK éhgyomorra egyél, mert ha fõtt étel után eszed akkor emésztési problémáid lehetnek." - Ezt komolyan mondod? A legtöbb gyümölcs savas. Pont azt kell éhgyomorra enni?
Ha egyféle gyümölcsöt eszel akkor nincs semmilyen baj. A lényeg hogy ne keverd õket. De pl. ehetsz a nap folyamán többféle gyümölcsöt. pl. reggel alma délben, banán este ananász Arra figyeljél hogy gyümölcsöt mindig CSAK éhgyomorra egyél, mert ha fõtt étel után eszed akkor emésztési problémáid lehetnek.
Hát jó nagy baromság, fõleg, hogy az erjedéshez oxigén is kéne...
A kérdező hozzászólása: hát végülis minden hízlal ha sokat eszünk belõle :D Köszi a válaszokat. Akkor kicsit megnyugodtam, bár még nem kaptam egy igazán tudományos választ sem :D
14:57 A legtöbb gyümölcs lúgosít de nem baj... Azért ez nem alkohol, hogy nem lehet keverni, meg csak éhgyomorra, foglalkoznátok mással, nem hülyeségeket kitalálgatni...


Igaz, hogy nem szabad fagyit, tiramisut, meg pástétomot enni a kismamának?

Tudja valaki még mi az amit nem szabad?

Legjobb válasz: Már miért ne ehetnél fagyit,tiraisut???csak ne sokat a cukortartalom miatt.Amit nem ehetsz,az a nyers hu´s,(de gondolom,hogy nem is ra´gcsálnád),ebbe tartozik a szu-si is.Egyél mindent amit megkívánsz.Gondosan fözzél meg mindent a bakte´riumok miatt. sok gyümölcs,zöldse´g,folyadék.(Lehetöleg víz)Napi 2-3 l. Kevés cukor,vagy édesi´tö.Ha lehet az édesítöket kerüld. Inkáb használj szölö cukrot. 26 hetes kismama.

Már miért ne ehetnél fagyit, tiraisut???csak ne sokat a cukortartalom miatt.Amit nem ehetsz, az a nyers hu´s, (de gondolom, hogy nem is ra´gcsálnád), ebbe tartozik a szu-si is.Egyél mindent amit megkívánsz.Gondosan fözzél meg mindent a bakte´riumok miatt. sok gyümölcs, zöldse´g, folyadék.(Lehetöleg víz)Napi 2-3 l. Kevés cukor, vagy édesi´tö.Ha lehet az édesítöket kerüld. Inkáb használj szölö cukrot. 26 hetes kismama.
Fagyit egyél nyugodtan, én is ettem végig, imádom, meg cukrász vagyok. Csak vigyázz a torkodra. Azt nem tudom, hogy tiramisut szabad-e, nekem mindenesetre meg kellett kóstolnom párszor, de nem ettem sosem normális adagot belõle, mert nem nagyon szeretem. Talán a kávé miatt? Nem hiszem. Amit nem szabad: - camabert típusú sajtok (vetélést okozhatnak) - márványsajt (ua.) - nyers húsok (tatár bífsztek, ilyesmi) - nyers tojás Olyan ételeket ne egyél, amikben ezek vannak, továbbá fontos és alapvetõ, hogy minden ételt alaposan meg kell fõzni, hogy elpusztuljanak benne a kórokozók (tehát semmi angolos husi, meg ilyesmik), illetve, hogy mindent jó alaposan meg kell mosni, gyümölcsöt, zöldséget. És ne vásárolj bizonytalan eredetû dolgokat, pl. nem ajánlom hogy nagy áruházakban elõrecsomagolt darálthúst vegyél mert sokszor abból a húsból csinálják, amit már egészben nem lehet eladni. Jó ha elkerülöd azokat az ételeket, amik sok tartósítószert, színezéket, segédanyagot, ízfokozót tartalmaznak. Pl. zacskós levesek és tasakos tésztaszószok, Smack leves, ilyesmik. Néha néha persze szabad, ha megkívánod, de azért ne egyél ilyesmit minden nap. Ez vonatkozik az üdítõkre is (kóla és társai). Mondjuk én az egész terhességem alatt Ice Teát ittam (pedig nem szokásom üveges italokat inni, mindig vizet szoktam), mert nagyon kívántam, de megnéztem, hogy melyikben van a legkevesebb E-betûs, meg mindenféle szintetikus anyag. Annyira nem vészes ám, egy-két ilyen tilos dolog van, amiket leírtam (remélem nem hagytam ki semmit), amúgy mindent lehet enni, amit kívánsz, csak kerüld a mesterséges, szintetikus dolgokat. Ja, mégvalami, a sóval csínján bánj, mert fel fog vizesedni a lábad (ezt nem hittem el, aztán nagyon durván néztek ki a lábaim).
Hát én nem vagyok cukrász, csak itthon szoktam tiramisut csinálni, és bizony annak a 2 fõ összetevõje a mascarpone nevû lágy sajt, a másik pedig a nyers tojás. A rumról már nem is beszélek! A férjem imádja, most terhesen is csinálom, de nem ennék belõle!
Tiramisuban van nyers tojás meg lágy sajt, az tényleg nem ajánlott, de a fagyi az ok szerintem leszámítva, hogy hízlal:)
Eredeti recept szerint a tiramisuban nincs rum, csak kávé. A mascarpone sajt nem ártalmas a kismamáknak, mondjuk elárulok egy titkot: még a legelitebb cukrászdákban sem tesznek bele valódi mascarpone sajtot, csak port :S Mondjuk a tojás sem úgy kerül bele, mint otthon. Szóval errõl csak annyit tudok mondani, hogy boltit nyugodtan lehet enni (mert az tulajdonképpen mû dolgokból van), otthoni, rendes tiramisut meg csak vigyázva...
Én úgy tudom, hogy a májat sem szabad túlzásba vinni, mert a túl sok A vitamin árthat a baba fejlõdésének. Ezt kismama könyvekben olvastam, ezért gondolom, hogy van alapja.

Igaz, hogy este 6 után nem szabad enni, mert raktároz a szervezet?

Vagy fehérjét lehet?

Legjobb válasz: Lefekvés elõtt 2-3 órával nem szabad enni. Ez leginkább a több mûszakban dolgozókra érvényes. Egy éjszakástól nem várható el, hogy éjszaka ne egyen.

Lefekvés elõtt 2-3 órával nem szabad enni. Ez leginkább a több mûszakban dolgozókra érvényes. Egy éjszakástól nem várható el, hogy éjszaka ne egyen.
Lefekvés elõtt 2-3 órával még nyugodtan ehetsz, de könnyebb ételeket, zöldséget, sovány fehér húst, halat érdemes, legjobb az ezek kombinációjából készített saláta.
Igy van, raktároz, de fehérjével nyugodtan jol lakhatsz.de azt se kell tulzasba vinni, különben egesz éjjel forgolodni fogsz:)

Igaz, hogy kismamàknak nem szabad enni Pick vagy hasonlo tipusu szalamikat? Ha igaz miert nem?

Legjobb válasz: Azért, mert nemes penész van rajtuk. Camambert típusú sajtot sem lehet enni. Az ilyen fatjta penész vetélést okozhat. De szerintem ha már a második trimeszterben vagy, akkor egyszer-egyszer ehetsz ilyet, persze kis mennyiségben, és tényleg nem napi szinten.

Azért, mert nemes penész van rajtuk. Camambert típusú sajtot sem lehet enni. Az ilyen fatjta penész vetélést okozhat. De szerintem ha már a második trimeszterben vagy, akkor egyszer-egyszer ehetsz ilyet, persze kis mennyiségben, és tényleg nem napi szinten.
Szerintem ez hülyeség.Le lehet szedni annak a szaláminak a bõrét, és már nincs is rajta nemes penész.De ez csak az én véleményem. 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Akkor most szabad fogyasztani vagy nem? kinek higyjek? :) èn ugyanis kivanom!
Persze, egyél nyugodtan.Én is eszem mindent, kivéve nyers húst és nyers tojást(pedig imádom a Tatárbeafsteak-et, de nem ettem).Nem kell ennyire félni, ez egy állapot, nem betegség!Biztos jön valaki, aki a pl.a Camembert sajtra is azt mondja, hogy nem szabad, a nemespenész miatt, de ez hülyeség, nem véletlenül "nemes", amikor megkérdeztem a dokit" kinevetett".Nem ugyanaz mint amikor magától lesz penészes valami, természetesen azt nem eszi senki.Jó Étvágyt.20 hetes pocis
Én úgy tudom, hogy nem szabad enni szalámi féléket terhesség alatt, mert ez nyers hús, mivel nem fõzik, hanem érlelik. Nem a nyers húst eszed meg, remélem érted, hogy mire akarok kilyukadni. Én is imádom, de majd ha meglesz a babám eszek akkor szalámit. Ugyan ez a helyzet a kolbász félékkel is. Remélem, segítettem. 36 hetes kismama
ehetsz nyugodtan! :D
Szerintem a szalámik és kolbászok nem nyershúsból készülnek. A Camambert típusú sajtoktól sem lesz semmi baj. Én eszem ilyeneket, és jól vagyunk. Azért szerintem nem kell túlzásba vinni a parázást!
A penészes sajtoknál nem a penész a probléma, hanem hogy nem pasztõrözik a tejet amibõl készül!
Ez hülyeség..Mindent kitalálnak ma már..Semmit sem szabad enni??Én mindkét gyereknél ettem iyleneket, mivel az elsõvel hamar kórházba kerültem, nyár volt, meleg volt, felvágottat csak nem hozathattam be magamnak, hanem csak szalámiféléket, és a világon semmi bajunk nem lett.Most a 2.nál is eszem ezeket a fajta szalámikat, mert ezt kívánom, és én még nem is hallottam, hogy ne lehetne enni, jövõ héten szülök, de most sincs semmi baja a babának sem, nekem sem.szerintem túl sokan ráérnek, és már nem tudják az emberek mivel riogatni a sok kismamát..

Ha kérek EDA-t a szülésnél akkor igaz az, hogy nem szabad inni és enni sem egyáltalán?

Mert úgy tudom, hogy a vajúdásnál valahol megengedett a csoki, és a sz?l?cukor evése, és a viz ivása, viszont valahol meg azt olvastam, ha kérek EDA-t akkor semmit sem lehet..

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy enni, inni azért nem tanácsos, mert ha császárra kerül a sor, akkor altatás lehet/lesz. Szõlõcukrot lehet enni, illetve annyit inni, hogy éppen csak megnedvesíted a szád/torkod. Üdv.

Szia! Én úgy tudom, hogy enni, inni azért nem tanácsos, mert ha császárra kerül a sor, akkor altatás lehet/lesz. Szõlõcukrot lehet enni, illetve annyit inni, hogy éppen csak megnedvesíted a szád/torkod. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Nálunk nem engedték meg, h igyunk vagy együnk, pedig nem is kértem EDAt.Szülés után 2 óráig semmit sem lehetett.Szédültem az éhségtõl és a szomjúságtól mire kikerültem a szülõszobáról.(No meg a kimerültségtõl, mert sem azon az éjjelen, se az elõzõn nem nagyon aludtam.)
Szia! Én EDA-val szültem (nem császárral) és megittam vajúdás közben egy fél literes szénsavmentes ásványvizet, a szülésznõ mondta, hogy ha szomjas vagyok iszogassak. 2 hónapos kislány anyukája
Szia. È nnem tudtam, hogy szükség lessz ra´.Sajna 32 óra vajúdás utánn sem ta´gultam k, nagyonfa´jt e´s akkor kaptam.Èn ez alat az idö alatt megittam 2 l vizet.... Kija´rtam kínlódva wc-re, uta´nna mikor ugye nem éreztem a la´baim, a szülésznö megkatéterezett.

Igaz az, hogy sportolas utan nem szabad enni?

mennyi ideig?

Legjobb válasz: elõtte nem szabad, utána azt eszel amit akarsz, kivéve szálkásításnál, akkor is ehetsz, de nem célravezetõ.

elõtte nem szabad, utána azt eszel amit akarsz, kivéve szálkásításnál, akkor is ehetsz, de nem célravezetõ.
Nem igaz. Egyél, ha jólesik.
Az 1. válaszoló nagyjából jól mondja. Edzés elõtt fél órával lehet enni. Edzés után ha szálkásítasz nem ajánlatos szénhidrátot enni. De edzés után mindig bedobhatsz egy protein turmixot.

Valahol azt olvastam, hogy nem szabad terhesen májat enni. Igaz ez?

17 hetes vagyok. Rántott sertésmájat, vagy csirkemájat lehet, nem lehet enni?

Legjobb válasz: Szia! Ez abba a kérdéskörbe tartozik, ahol kétféle választ fogsz kapni: az egyik tábor azt mondja, hogy miért ne, a másik, hogy szigorúan tilos. Nekem anno azt mondta a védõnõ, hogy alap esetben mindent ehetek, csak ne kamionszámra, ha lehet kerüljem el a nyers husit. Minden ami hõkezelésen átesett (fõzés, sütés, füstölés) ehetõ. Én - úgy tudtam - utálom a májat, de terhesen megkívántam, ettem. Nem lett semmi bajunk belõle, de hozzáteszem rendesen meg volt sütve.

Szia! Ez abba a kérdéskörbe tartozik, ahol kétféle választ fogsz kapni: az egyik tábor azt mondja, hogy miért ne, a másik, hogy szigorúan tilos. Nekem anno azt mondta a védõnõ, hogy alap esetben mindent ehetek, csak ne kamionszámra, ha lehet kerüljem el a nyers husit. Minden ami hõkezelésen átesett (fõzés, sütés, füstölés) ehetõ. Én - úgy tudtam - utálom a májat, de terhesen megkívántam, ettem. Nem lett semmi bajunk belõle, de hozzáteszem rendesen meg volt sütve.
A máj magas A-vitamin tartalmáról és az ezzel kapcsolatos intelmekrõl én is hallottam, egy terheseknek szóló táplálkozási útmutatóban ezt olvastam: Lehetõleg hetente egyszer belsõséget (fõleg májat) is egyen a kismama, a túl gyakori, nagy mennyiségû fogyasztása viszont káros lehet a magzatra (A-vitamin túladagolás). http://www.macosz.hu/taplalkozas-tanacsadas-terhes.html
Én azt hallottam, hogy lehet enni májat jól átsütve! Ami a boltban lehet kapni pástétomokat kerülni kell! Amúgy szerintem fontos a máj, mert vasat tartalmaz!
Ahogy az elõttem lévõ kismamák is írták, az a vitamin miatt kell vele óvatosan bánni. Nekem azt mondta a szülésznõ ismerõsõm, hogy egyek májat és igyak vörös bort is (mértékkel persze), mert a szülés során és utána a vasnak nagy szerepe van. üdv 22 hetes kismami
Szabad, de csak mértékkel, mert A vitamin van benne, és haí az A vitamint terhesség alatt túladagolják, akkor a baba látása károsodik.
Én eszem májat, ha kívánom. Azt gondolom, hogy nagyon is kifinumultá válik a terhességtõl a "Mire van szükségem?" érzésem. Eddig bármit nagyon kívántam (a józan ész határán belül: próbálok nem enni csokit, meg ilyeneket) kiderült, hogy abba de jó sok ilyen, meg olyan vitamin van. Szóval, ha azt kívánod, akkor egyél.

Igaz, hogy a cseresznyét nem szabad enni szoptatásnál mert attól fog fájni a hasa a babának?

Mert én még csak most hallok err?l. Na és terhesség alatt lehet enni? Lehet, hogy buta kérdés de meglepettt mikor hallotam és kiváncsi vagyok mik a vélemények.

Legjobb válasz: A cseresznye puffaszt. Ha szoptatsz, akor a babát is. Vannak babák és felnõttek, akiket ez nem zavar, észre se veszik és vannak, akiknek hasfájást okoz.

A cseresznye puffaszt. Ha szoptatsz, akor a babát is. Vannak babák és felnõttek, akiket ez nem zavar, észre se veszik és vannak, akiknek hasfájást okoz.
Szia! Én terhesség alatt ettem nem is keveset, most majd kiderül, hogy befolyásolja a szopizós kislányomat.
Nálunk nem okozott gondot semmilyen gyümölcs fogyasztása a szoptatás alatt. Még szopizik a majd két éves fiam (õ a harmadik), mindketten faljuk a cseresznyét és semmi, szerencsére. Legfeljebb nekem fáj néha a pocakom, ha túleszem magam.:) De érdemes kipróbálni, hogy egy picit eszel és várod a hatást. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!