Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy nem szabad (151 db)

Igaz hogy nem szabad huzamosabb ideig Nurofent adni a babáknak? Mi számít huzamosabb időnek?

Legjobb válasz: Rá van írva a tájékoztatóra, hogy egyhuzamban mennyi ideig adható. És tényleg nem szabad, rá tud szokni. Én fogzáskor adtam esténként, hogy tudjon aludni, de egy idõ után már hisztizett érte, akkor beszüntettem és adtam helyette kúpot.

Rá van írva a tájékoztatóra, hogy egyhuzamban mennyi ideig adható. És tényleg nem szabad, rá tud szokni. Én fogzáskor adtam esténként, hogy tudjon aludni, de egy idõ után már hisztizett érte, akkor beszüntettem és adtam helyette kúpot.

Szoptatás alatt milyen tornákat lehet végezni? Az igaz, hogy nem szabad nagyon ugrálni, emelgetni? Vagy csak valami butaság?

Legjobb válasz: Nem igaz. Barmit tornazhatsz, de ha lehet, az izomlazat keruld el! Bar nalam meg az sem okozott gondot. 3,5 honaposom mellett futok, zumbazok, sulyzos aerobikra jarok. Kizarolag szoptatok, rengeteg tejem van!

Nem igaz. Barmit tornazhatsz, de ha lehet, az izomlazat keruld el! Bar nalam meg az sem okozott gondot. 3, 5 honaposom mellett futok, zumbazok, sulyzos aerobikra jarok. Kizarolag szoptatok, rengeteg tejem van!
Állítólag az izomláztól megváltozik az anyatej íze és nem kell a babának, én ilyet nem tapasztaltam, bármit lehet sportolni amivel nem terheled a mellizmod szerintem.
Én a fegyencedzést kezdtem el újra a szülés után. Sokszor van izomlázam (nemcsak ettõl), de a babámat még sosem zavarta. És tejem is mindig van elég (igény szerint szoptatok).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem butaság, egyes anyukáknál okozhat némi gondot, de ez nem törvényszerû. A szakik azt javasolják, hogy kerüljük a mellizmok megerõltetését és a nagy rázkódással járó mozgásokat, illetve ha az utóbbit csináljuk, akkor jól megtámasztó melltartót vegyünk fel. De amint látod, vannak kivételek, úgyhogy próbáld és majd kiderül. :) Egyébként az izomláz nemcsak a tej (íze) miatt lehet probléma, ha épp, hanem egyébként is rossz, mert ilyenkor felszaporodik a szervezetben a tejsav, ami az elégtelen égés következménye. Én egy Pilates-es programon úgy tanultam, hogy (ha elõzõleg nem sportoltál rendszeresen, nem vagy hozzászokva, akkor) a "rászoktató" szakaszban úgy érdemes mozogni, hogy addig csinálod folyamatosan, amíg el nem kezded kapkodni a levegõt, aztán pár perc szünet, amíg rendezõdik a légzés, majd folytatod így tovább.... Ezzel eleinte csak rövid idõt fogsz tudni egyben megcsinálni, viszont szinte teljesen elkerülhetõ az izomláz. - Én soha életemben nem sportoltam, de amikor eszerint a módszer szerint kezdtem Pilates-ezni, tényleg mûködött, nem volt fájdalmam, és napról napra egyre többet tudtam egyhuzamban letolni. :)

Homeopátiás bogyesz alkalmazása előtt a babáknál is igaz, hogy nem szabad fél órával előtte s utána enni / inni?

Legjobb válasz: Igen, rájuk is igaz. Náluk is be kell tartani a fél-fél órát, másképpen nem fog hatni a szer.

Igen, rájuk is igaz. Náluk is be kell tartani a fél-fél órát, másképpen nem fog hatni a szer.
így van, de nekem azt mondta a homeopata orvosom , hogy pár korty víz megengedett, ha nagyon muszáj - gondolom ez a babáknál is így van.
1. vagyok. Nekem azt mondták, hogy pár korty ízben feloldva adjam a bogyókat. Annyi nem árt, de többet ne adj.


Tényleg igaz hogy nem szabad meleg vízben fürödni az utolsó hetekben? Mert megindúlhat a szülés?

Legjobb válasz: Remélem nem.. igaz... :) Én is szoktam hetente egyszer azért olyan jól esik. Mondják... mondják... de hát ha az utolsó hetekben beindul az már nem olyan gáz, nem? Bár attól függ. sztem a 36 hét után már nincs gáz. Bár még csak 32 hetes vagyok, idáig nem okozott problémát, pedig füröszkélek..

Remélem nem.. igaz... :) Én is szoktam hetente egyszer azért olyan jól esik. Mondják... mondják... de hát ha az utolsó hetekben beindul az már nem olyan gáz, nem? Bár attól függ. sztem a 36 hét után már nincs gáz. Bár még csak 32 hetes vagyok, idáig nem okozott problémát, pedig füröszkélek..
Szia, én 33 hetes vagyok, és még minden este fürdök.De mostmár vigyázok arra hogy ne legyen meleg a víz, és a hasam ne menjen víz alá.Ha eddig fürödtél és nem volt belõle gond, akkor szerintem pár perces fürdõt nyugottan vehetsz.Hány hetes vagy?Boldog babavárást.
A fürdést azért nem ajánlják az orvosok az utolsó hetekben, mert ilyenkor már bármikor kinyílhat a méhszáj, és már nincs védelem az esetleges fertõzésektõl. Egyébként semmi gond a fürdéssel a terhesség alatt, én is fürödtem a 36. hétig, amikor az elsõ babámat vártam.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes vagyok

Egy lánnyal túl kedves vagyok: mindig megbocsájtok könnyen neki ha valami hülyeséget csinál véletlen és stb. Igaz, hogy nem szabad túl kedvesnek jószívűnek lenni, hanem határozott és komolyabb legyek? ( Lányokat kérdezek, nagyon fontos )

Legjobb válasz: Komplex a dolog! Alapvetõen nincs azzal baj, ha jószívû vagy, és kedves, sõt! Csak, ne engedd, hogy kihasználjanak! Lehetsz megbocsájtó, és jószívû úgy is, ha ezt nem engeded! Azzal, ha mindent gyorsan megtorlás nélkül hagysz, könnyen vissza lehet élni, ha olyan az adott személy, akivel szemben állsz. Mondjuk, megeshet, hogy azt fogja gondolni egy idõ után, hogy ááá én megtehetek bármit, majd azt mondom, hogy bocs, és úgyis el lesz nekem nézve! Na, ezt azért ne engedd meg! Barátomnál estem picit ebbe a hibába, utána elgondolkodtam, és amikor olyat tett, akkor egy ideig elég közömbös voltam vele, és elmondtam, hogy nem oké, hogy õ feljogosítja magát arra, hogy bármit tehet, és egy bocsánatkéréssel el lesz intézve! Ez nem így mûködik azért..

Komplex a dolog! Alapvetõen nincs azzal baj, ha jószívû vagy, és kedves, sõt! Csak, ne engedd, hogy kihasználjanak! Lehetsz megbocsájtó, és jószívû úgy is, ha ezt nem engeded! Azzal, ha mindent gyorsan megtorlás nélkül hagysz, könnyen vissza lehet élni, ha olyan az adott személy, akivel szemben állsz. Mondjuk, megeshet, hogy azt fogja gondolni egy idõ után, hogy ááá én megtehetek bármit, majd azt mondom, hogy bocs, és úgyis el lesz nekem nézve! Na, ezt azért ne engedd meg! Barátomnál estem picit ebbe a hibába, utána elgondolkodtam, és amikor olyat tett, akkor egy ideig elég közömbös voltam vele, és elmondtam, hogy nem oké, hogy õ feljogosítja magát arra, hogy bármit tehet, és egy bocsánatkéréssel el lesz intézve! Ez nem így mûködik azért..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. :) de ez nagyon rossz :( az elején sokkal jobb viszonyban voltunk, most már komoylabb. :(. Mit tudnék tenni?
Azt, hogy ha veszekszik pl ok nélkül, akkor elmondod, hogy ez így nem oké, egy darabig lehetsz kissé ridegebb is, és ha elnézést kér, akkor megmondhatod te is, hogy ez így nem okés, és örülnél neki, ha elszámolna 10.ig mielõtt megbánt! Mondhatod, hogy szeretnél egy békés, boldog kapcsolatot, és jó lenne, ha nem akadnátok fenn apróságokon, mert ez neked nem felel meg!

Az igaz, hogy nem szabad csak egy izomcsoportra edzeni intenzíven?

Azt hallottam, hogy nem jó, ha csak egy izomcsoportot erősítünk, és azt, hogy minden izmot egyszerre kell erősíteni. tehát pl. nem jó, ha 2 hónapon át csak hasprést csinálok, és semmi mást (kellene mellete guggolnom, húzódzkodnom, fekvőtámaszoznom stb... ) mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: igen, mindenre kell edzeni, nem pedig 2 hónapig csak egy izomcsoportot. Ez hogy a rákba jut egyáltalán eszébe bárkinek is?:) Google-ba: alapismeretek

igen, mindenre kell edzeni, nem pedig 2 hónapig csak egy izomcsoportot. Ez hogy a rákba jut egyáltalán eszébe bárkinek is?:) Google-ba: alapismeretek
Mindenre kell, és igen lábra is, amit sokan kihagynak!
Ez kérdés volt?
Logikusan gondolkodva, nem jut eszébe az embernek, hogy amíg az egyikre koncentrálva két hónapon át eddz, addig a többit nem éri terhelés és visszafejlõdnek, mellesleg azt az egyet túleddzük, és ezért nem fog fejlõdni?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Mennyire igaz, hogy nem szabad negatív kisugárzású emberekkel szóba állni, barátkozni?

Többször volt olyan, hogy megtettem és olyan szinten a nyakamba öntötték ezt a negatív érzést, hogy más ismer?seimmel kaptam össze akikkel egyébként pozitívan és visszafogottan elvoltunk egészen addig amíg az a bizonyos illet? be nem mászott az életembe. Szóval ez oda vissza igaz. Ha negatív kisugárzású emberekkel barátkozol, nem fognak veled szót érteni a pozitív boldog emberek. Vagy csak én gondolom ezt?

Legjobb válasz: Másik: tapasztaltam, hogy az ilyen emberek nagyon gyakran mentálisan hátbatámadnak, szóval ha valami jóindulatú, de kicsit óvatlan sértést mondasz nekik akár poénból, elvágnák a torkodat olyan hangnemben válaszolnak vissza. Vagy épp ok nélkül támadnak rád. Zúdítanak rád mindenféle sérelmeket. Úgy érzem semmi jót nem várhatok az ilyen emberektõl, ezért egyre több ilyen emberrel szakítom meg a kapcsolatot. De lehet, hogy velem van a baj? Én érem el a negatívumot a beszélgetésekben?

A kérdező hozzászólása: Másik: tapasztaltam, hogy az ilyen emberek nagyon gyakran mentálisan hátbatámadnak, szóval ha valami jóindulatú, de kicsit óvatlan sértést mondasz nekik akár poénból, elvágnák a torkodat olyan hangnemben válaszolnak vissza. Vagy épp ok nélkül támadnak rád. Zúdítanak rád mindenféle sérelmeket. Úgy érzem semmi jót nem várhatok az ilyen emberektõl, ezért egyre több ilyen emberrel szakítom meg a kapcsolatot. De lehet, hogy velem van a baj? Én érem el a negatívumot a beszélgetésekben?
szerintem Te kicsit sokat gondolkozol....
Liftezz gyorsabban. Más arcodat kell mutatni egy ún. "negatív" jellemû embernek, mint a barátaidnak. Ha nem kevered a kettõt akkor nincs gond.
Nem értek egyet az elõttem írókkal... Ha rád így ragad mások negatív kisugárzása, míg te annyira pozitív ember vagy, akkor nem lehet, hogy oda-vissza mûködik, és talán rájuk is ragad valami belõled? Mert az viszont tök jó dolog. Persze vannak megrögzött pesszimisták, amivel nem tud mit kezdeni az ember. De ha egy ilyen beállítottságú személyt kedvelsz egyébként, akkor próbáld meg átvenni a dolgaikat, csak fogadd el, hogy õk mások, mint Te.

Finom a narancsos isobest? Igaz, hogy nem szabad tejjel keverni a fehérjét, mert nem hasznosul teljesen?

Legjobb válasz: A tejsavó izolátumnak pont az a lényege, hogy neki van a leggyorsabb felszívódása. Edzés után ezért az a legjobb. A tej viszont lassítja a felszívódását, szóval igazából pont a leghasznosabb dologtól fosztod meg. a narancsosnak nem tudom milyen íze van, én általában csokisat rendelek mindenbõl mert az a biztos :D

A tejsavó izolátumnak pont az a lényege, hogy neki van a leggyorsabb felszívódása. Edzés után ezért az a legjobb. A tej viszont lassítja a felszívódását, szóval igazából pont a leghasznosabb dologtól fosztod meg. a narancsosnak nem tudom milyen íze van, én általában csokisat rendelek mindenbõl mert az a biztos :D

Ha tömegnövelésre gyúrok akkor az igaz, hogy nem szabad többet cukrot ennem?

Ha igaz akkor lemondhatok a csokikról is? És ezekután a kávét cukor nélkül kell meginnom? És mi van az alkohollal, szombatonként este belefér 1 ször? Irjon aki tapasztalatból tud segiteni! Kiváncsian várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Alkoholról nem ártana. De a cukorról nem feltétlen. Max elhízol tõle. Most arról ne beszéljünk, hogy persze nem ajánlott óránként 10g szõlõcukrot belöknöd. Csak gondolj a tömegnövelõkre. Ch része [ált.] mindig valamilyen cukor. Edzés után meg alapból cukorból töltesz vissza [Ch rész]. Csoki sem nagy dolog. Dob a kedélyállapotodon, meg kell egy kis nasi, hogy ne fásulj be! De mindent csak mértékkel, és nem a legszarabbat!

Alkoholról nem ártana. De a cukorról nem feltétlen. Max elhízol tõle. Most arról ne beszéljünk, hogy persze nem ajánlott óránként 10g szõlõcukrot belöknöd. Csak gondolj a tömegnövelõkre. Ch része [ált.] mindig valamilyen cukor. Edzés után meg alapból cukorból töltesz vissza [Ch rész]. Csoki sem nagy dolog. Dob a kedélyállapotodon, meg kell egy kis nasi, hogy ne fásulj be! De mindent csak mértékkel, és nem a legszarabbat!
ja és attól az 1 sörtõl sem lesz semmi bajod :) Csak ne idd le magad idiótára. :)
Nem tilos semmi, de célszerû nem tömni magadba a cukrokat. Edzés után van értelme 40-50 dextróz bevitelnek, persze proteinnel együtt, de más alkalommal, napközben, nem ajánlom az egyszerû cukrok fogyasztását. Persze módjával belefér sokminden, kávéba is kis cukor és a heti egy-két sörtõl sem fogsz lassabban fejlõdni, de mindennek a mérték az alapja. Tedd rendbe a tömegnövelõ étrended, legyen napi 2-2, 5g*testtömeg kg a fehérje és 5-6g*testtömegkg a szénhidrát. Fehérjét ezekbõl vidd be: sovány húsok, tojás, sovány túró, ptotein tápkieg. Szénhidrát: zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiõrlésû tészta és teljes kiõrlésû kenyér + mehet sok zöldség a kaják mellé.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)

Minden esetben igaz, hogy nem szabad megromlott kapcsolatot újra kezdeni?

Ellen példákra vagyok kíváncsi.Akiknek érdemes volt...

Legjobb válasz: Akkor érdemes újrakezdeni, ha képesek a felek a korábbi sérelmeiket félretenni (nem két hétre, hanem örökre), és ténylegesen tenni azért, hogy a kapcsolat mûködjön. Általában azért nem megy, mert mindenki csak a saját kis önös érdekei mentén akarja mûködtetni a kapcsolatot, és a változást a másik féltõl várja. Meg persze mert csak elméletben ment a megbocsátás a korábbi "bûnökre" nézve. Az elsõ adandó alkalommal viszont egymás fejéhez vágják. Sztem nem nagyon fogsz ellenpéldát találni.

Akkor érdemes újrakezdeni, ha képesek a felek a korábbi sérelmeiket félretenni (nem két hétre, hanem örökre), és ténylegesen tenni azért, hogy a kapcsolat mûködjön. Általában azért nem megy, mert mindenki csak a saját kis önös érdekei mentén akarja mûködtetni a kapcsolatot, és a változást a másik féltõl várja. Meg persze mert csak elméletben ment a megbocsátás a korábbi "bûnökre" nézve. Az elsõ adandó alkalommal viszont egymás fejéhez vágják. Sztem nem nagyon fogsz ellenpéldát találni.
példát nem tudok, de én az összes exemmel újrakezdeném. :) egyébként szerintem nagyon ritka az, hogy az ok, ami annak idején kiváltotta az elválást, idõvel megszûnik létezni, de ha elõfordul, akkor mûködhet a dolog.
Úgy nem szabad újra kezdeni kapcsolatot hogy úgy szakítottatok h megcsalás miatt!Mert akkor nem lesz bizalom már soha többé, és aki azt mondja h bízik ujra ezek után a párjában az hazudik!Az más eset ha családi vagy személyes problémák voltak azon lehet változtatni!sok sikert de jól gondold meg!!Nekem nem sikerült!
Akkor itt az ellenpélda! 4 év után szakítottunk a párommal. Egy évet voltunk külön, majd újra találkoztunk. Mindent elölrõl kezdtünk. Azóta már összeházasodtunk és van egy kisfiúnk.
Mi is szakítottunk 2 év után egy hónapra, és újrakezdtük. Megérte.
abban az esetben, ha a problémát, ami a kapcsolatot megrontotta, meg lehet oldani. ha nem, akkor úgyis minden elõröl kezdõdik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!