Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy nem jó (224 db)

Igaz, hogy nem jó az olyan mosógép amelyik egyben szárítógép is? Egy Ariston márkájút néztem ki, 130. 000 Ft. Meg merjem venni?

Legjobb válasz: Szerintem ne vedd meg, inkabb vegyel csak mosogepet! Nekunk is egyben van a 2, es persze mar csak a mosogep resze mukodik, pedig csak 2 eves a gep. Talan, ha egy jobb markajut vennel, mondjuk bosch, de azok dragabbak nyilvan. En nem vennem meg. Kulonben mar a mosogepekre is azt mondjak, hogy direkt ugy gyartjak oket, hogy minel elobb kelljen cserelni oket. Nem olyanok, mint a nagyon regiek. A mienk a papanal mar tobb mint 25 eves mosogep, es mukodik rendesen. Na, ilyen gepet manapsag mar nem lehet kifogni. Ugyhogy szerintem ne vedd meg.

Szerintem ne vedd meg, inkabb vegyel csak mosogepet! Nekunk is egyben van a 2, es persze mar csak a mosogep resze mukodik, pedig csak 2 eves a gep. Talan, ha egy jobb markajut vennel, mondjuk bosch, de azok dragabbak nyilvan. En nem vennem meg. Kulonben mar a mosogepekre is azt mondjak, hogy direkt ugy gyartjak oket, hogy minel elobb kelljen cserelni oket. Nem olyanok, mint a nagyon regiek. A mienk a papanal mar tobb mint 25 eves mosogep, es mukodik rendesen. Na, ilyen gepet manapsag mar nem lehet kifogni. Ugyhogy szerintem ne vedd meg.
Az Ariston nagyon jó márka, és a szárítógépes mosógép is nagyon hasznos. Puhább lesz a ruha is tõle, mint ha levegõn szárad. A külön mosó- és szárítógép nem épp helytakarékos megoldás, a magyarországi lakásokra meg nem jellemzõ a hatalmas fürdõszoba.
Mi lenne ha vennél egy olcsobb automata mosogépet, plussz külön egy szàritogépet? Én egybe nem ismerem, de külföldön élek, és itt az albérletek 90%-àban van közös automata mosogép, és mellette külön szàritogép. Szàritogép nagyon jo ötlet, fél ora alatt a nedves ruha megszàrad benne, föleg hasznos ilyen téli idöszakban, meg ahol sok szennyes van. Az ami egybe van, azt tényleg nem ismerem, ezért nem irok rà véleményt, de én a helyedben olcsobban külön-külön venném meg!
Nekem IGNIS szárítós van. Vagy 10 éves. Remekül mûködik. De a szárítót valójában ritkán használom. Azzal viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy "vasalni kell utána" Sõt. Mivel forró gõzzel szárít, amikor szárítás után kiveszem, kirázom a ruhát és vállfára rakom, sokkal kevésbé lesz gyûrött, mint amkor mosás után veszem ki és rázom, terítem ki. Nekem ez a tapasztalatom. De... én még egyszer nem veszek szárítósat. Mert valahogy nincs használatban ez a része a gépnek viszont sokkal drágább a szárítós.
Én akkor venném meg, hogyha meghosszabbítható pár évvel a garancia, elvégre mozgó alkatrészes cucc könnyen meghibásodhat bármilyen. Szerintem a szárítógép szívás, mert vasalni kell. :)

Az igaz, hogy nem jó a laptop akkumulátorának, ha olyankor is a gépben van, amikor be van dugva?

Legjobb válasz: Ha huzamosabb ideig töltõn van a laptop, akor nem nagyon tesz neki jót.

Ha huzamosabb ideig töltõn van a laptop, akor nem nagyon tesz neki jót.
Jó neki, ha be van dugva, kimondottan élvezi......:D
A kérdező hozzászólása: Bocs lehet hülyén fogalmaztam: Tehát hálózati áramról mûködik a gép, és a töltõ közben mindig tölti az akut. Közben nincs rá szükség, mert úgysem fogok vele menni sehová. Tehát jó neki, hogy az aku mindig a gépben van? Javítóban mondták nekem, hogy azért puccanhat ki az aku, ha állandóan ilyenkor is benne van.
Én annak a híve vagyok hogy hosszan tartó hálózati áramról való mûködésnél aksi nélkül legyen a notebook, van túltöltés elleni védelem az aksikban, de jobb ha óvatos az ember, valamennyivel rövidíti az aksi élettartamát
A kérdező hozzászólása: Azta, ezt tényleg soha senki nem mondta és nem is hallottam még ezelõtt. Vásárláskor is csak annyit mondtak, hogy az nem jó igazán az aksinak meg magának a laptopnak sem, ha túl sokat mûködik akuról, de hogy nem jó ha mindig benne van ezt sose. És most emiatt puccant ki az akum. :( Köszi mindenkinek a válaszokat :)
Hát nem tudom, az enyém több mint 3 éve benne van és 95%-ban asztali gépnek használom, de ha elviszem valahova, akkor is vagy 1, 5 órát kibír. A li-ion-os akukban van töltésvezérlõ és ha megvan a cellafeszültség akkor nincs töltés vagy talán csepptöltés van, de ezen felül lehet, hogy a laptop is szabályoz a töltésen, ezt nem tudom. Így meg ha elmegy az áram akkor is vígan lehet gépezni tovább... :) Ha meg ki akarod venni az aksit, akkor olyat is hallottam, hogy fel kell teljesen tölteni utána egy jól szigetelõ zacsiba tenni, lehetõleg kiszívni a levegõt belõle és betenni a hûtõbe. Ugyanis az aksik az állásukba is gallyra mennek, az alacsony hõmérsékletben viszont lassul ez a folyamat.
Nekem be se indul ha nincs benne az akksi mikor rádugom a töltöre.
Nem jó nekik ha benne van a be is van dugva De.... Én nekem Apple MAC book-van. az egyik olcsóbb, nem a 630 ezres. Én hogy vegyem ki az akksit, nekem le kell a hátulját venni hozzá, és az alatt van az akksi vagy akksik. bár az apple biztos úgy találta ki hogy jó legyen asus-nál is így van, ACER-nél le kell venni, .

Igaz, hogy nem jó az intimbetét használata folyás miatt, mert könnyen elfertőződhet?

17 hetes vok. Azt olvastam, hogy nem jó az intimbetét használata, mert könnybben elfert?zödsz. De ha meg nem használnék, akkor szerintem simán "átáznék". (Mondjuk nem probáltam még, nem mertem kockáztatni.) Vagy ez megint csak egy olyan dolog, amit valaki kitalált, hogy nem szabad?

Legjobb válasz: Nem tudom ki találta ki,de ez egy nagy hüjeség.Én használok minden nap és semmi bajom.Természetesem cserélni kell,ha már"megtelik".Használj nyugodtan,nem lesz semmi baj. Nem véletlenül találták ki a nevét-intim betét vagy tisztasági betét.:-)31hetes kismama

Nem tudom ki találta ki, de ez egy nagy hüjeség.Én használok minden nap és semmi bajom.Természetesem cserélni kell, ha már"megtelik".Használj nyugodtan, nem lesz semmi baj. Nem véletlenül találták ki a nevét-intim betét vagy tisztasági betét.:-)31hetes kismama
Szia! Én a tamponról hallottam ugyanezt. Szerintem intimbetétet nyugodtan használhatsz.
Szia! Nem tudom az elsõ válaszoló mért mondja, hogy hülyeség én kétszer is begombásodtam már a tisztasági betéttõl.Elõször évekkel ezelõtt de akkor minden nap viseltem.Most meg sajna a terhesség alatt is folyásom lett tõle.muszály használnom mert nekem a baba annyira nyomja a hólyagomat, hogy inkontinenciás tünetek jöttek elõ, de már nagyon fogyelek arra, hogy milyet használok és itthon akár mennyire jó vagy sem de sokszor nem israkok be, igaz egy egész sorozat fehérnemûm van emiatt és így nem csak 2-3 haszámoódik egész nap, de inkább így mint, hogy megint dokihoz kelljen menni emiatt.A múltkor majd 10ezer ftomba került mire rendbe jöttem és egész idõ alatt paráztam, hogy a babának ne legyen baja a kúptól. Mondjuk nekem pl.azért is let sztem ez, mert a libress szürke dobozosát használtam-ez fóliázott, sajnos ha utaztam ezt kellett viseljem , mert a többi hamar átázott és nem értem el vele semmit..de itthon vagy a dmeset vagy a carefreet használom ezek légáteresztõek és jók csak hamar átázik..szval egyáltalán nem hülyeség a gombásodás , mert egyszerûen lezárja a szellõzést alulról.Nem tudom mért vállal fel ilyen véleményt olyan akinek nem volt még ettõl baja.36hetes kismama
Szerintem a gombásodás nem a tisztasági betéttõl jön, úgy gondolom, max. iritálhat, akkor válts márkát vagy fajtát, amúgy én is használom és kell is, mert jobb ha oda megy, mintha a bugyid lesz tiszta nedv, én mindig is használtam, sosem volt bajom, 22 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Használok én is, de ha vmi gond lesz egybõl megyek majd dokihoz.


Mit jelent az a közmondás, hogy: Nem jó az igazat hangosan hegedülni? Azt is írjátok oda, hogy ez biztos, vagy csak sejtitek, hogy azt jelenti-e.

Legjobb válasz: nem néztem utána,de szerintem azt jelenti,hogy nem jó ha valaki mindig minden esetben hangoztatja az igazát vagy a véleményét-baja is származhat belõle...

nem néztem utána, de szerintem azt jelenti, hogy nem jó ha valaki mindig minden esetben hangoztatja az igazát vagy a véleményét-baja is származhat belõle...
Most olvasom elõször ezt a közmondást de a "tanulságát" régóta tudom. Ez az oldal is bizonyítja, ha leírod a nyers igazságot és az nem tetszik a népnek, lepontoznak:) (ezzel valamennyire 'rosszul' járunk, tehát ezért 'nem jó...') Jelenthet mást is, de én ezt tartom legvalószínûbbnek, fájdalmas az igazság.
Én is elõször hallom/olvasom, szerintem ugyanaz, mint a 'Mondj/szólj igazat, betörik a fejed.'
vaaaagy..nekem még egy olyan jutott eszembe..mintha rokona lenne : a Ne igyál elõre a medve bõrére! közmondás. Nekem ez jutott eszembe.

Ha igaz, hogy a jó munkához idő kell, az idő pénz, a pénz nem boldogít, akkor ebből következik, hogy a jó munka nem boldogít?

Legjobb válasz: Az idõ több, mint pénz, hiszen az elvesztegetett pénzt lehet pótolni, azonban az elpocsékolt idõt nem. Ezt Széchenyi mondta (illetve neki tulajdonítják), és inkább fedi a valóságot... Ebbõl következõen pedig a kérdés megdõlt :)

Az idõ több, mint pénz, hiszen az elvesztegetett pénzt lehet pótolni, azonban az elpocsékolt idõt nem. Ezt Széchenyi mondta (illetve neki tulajdonítják), és inkább fedi a valóságot... Ebbõl következõen pedig a kérdés megdõlt :)
Ki mondta, hogy a munka boldogít?
Senki.

Igaz, hogy egy jó ultrahangos orvos a 11-12. héten meg tudja mondani a baba nemét?

Legjobb válasz: az elsõsorban a gyereken múlik, ha nem mutatja meg (nem hajlandó úgy fordulni a vizsgálat ideje alatt), akkor nincs az az orvos, aki megmondja vegyél zöld cuccokat, az jó kisfiúnak kislánynak is, és az érkezõ tesó is fogja tudni használni :D

az elsõsorban a gyereken múlik, ha nem mutatja meg (nem hajlandó úgy fordulni a vizsgálat ideje alatt), akkor nincs az az orvos, aki megmondja vegyél zöld cuccokat, az jó kisfiúnak kislánynak is, és az érkezõ tesó is fogja tudni használni :D
Nem
Ha"megmutatja"magát a baba akkor egy avatott szem biztos megmondja a nemét.Nekem a fiamnál már 11.héten megmondták, de a lányomnál csak a 6.hónapban!A zöld ruhákat jó ötletnek tartom.

Az igaz, hogy főiskolán jóval kevesebbet találkozok a csoporttársaimmal, szóval ez nem úgy működik már mint gimibe az osztály, hogy mindig együtt vannak?

Legjobb válasz: Igen, mivel sokszor 100-200 fõ van egy szakon, vagy még több, ennyi embernek nem tudnak egyszerre órát tartani. Fõleg gyakorlati órákat nem. Így csoportokra vannak bontva.

Igen, mivel sokszor 100-200 fõ van egy szakon, vagy még több, ennyi embernek nem tudnak egyszerre órát tartani. Fõleg gyakorlati órákat nem. Így csoportokra vannak bontva.
Persze, hogy igaz. A felsõoktatásban nincsenek osztályok, nincs osztályfõnök, felnõtt egyének vannak. Ha sokan vannak a szakon, több idõpont is van egy-egy kurzusra, csoportbontásban tartják az órákat, nem lehet mindenkivel együtt lenni.
Valamennyi igaz, de azért nem annyira, hogy azt sem tudod kivel jársz egy csoportba.
Szemináriumon elvileg inkább együtt vagytok. Elõadásra meg nem mindig jár be mindenki. Meg középiskolában egy osztályban háromszor annyian vannak, mint fõiskolán egy csoportban.

Sok komentben írták, hogy nem jó a kocsinak, ha álló helyzetben melegítik. Ez igaz?

Diesel autóról van szó Általában én is elindulok vele kb 1-2 percen belül. De ha nagy hideg van, és az 1 éves lányomat is viszem, akkor szeretem járatni minimum 10 percet, hogy langyosodjon a leveg? benne. Okozok ezzel valami kárt a motorban?

Legjobb válasz: "amíg pár percet jár reggel, legalább eljut az olaj a kenõhelyekre, nem rögtön szárazon indulsz el vele." Ez a slusszkulcs elfordítása után 0,7-1,5 mp alatt megtörténik, a motorolaj nem olyan mint a disznózsír ami hidegen összeáll. Különben 3000 km-enként motort kéne cserélni az összes autóban. Szárazon akkor tudsz járni vele ha leengeded belõle az olajat. A melegítés célja az lenne hogy a motor elérje vagy megközelítse az optimális üzemi hõmérsékletet, amire tervezve van. Lenne, mivel terhelés nélkül sokkal lassabban melegednek. Ártani nem ártasz vele, de túl sok értelme sincs, pláne egy dízelnél, ahol kisebb a veszteséghõ , ezért általában elektromos a fûtõrendszer.

"amíg pár percet jár reggel, legalább eljut az olaj a kenõhelyekre, nem rögtön szárazon indulsz el vele." Ez a slusszkulcs elfordítása után 0, 7-1, 5 mp alatt megtörténik, a motorolaj nem olyan mint a disznózsír ami hidegen összeáll. Különben 3000 km-enként motort kéne cserélni az összes autóban. Szárazon akkor tudsz járni vele ha leengeded belõle az olajat. A melegítés célja az lenne hogy a motor elérje vagy megközelítse az optimális üzemi hõmérsékletet, amire tervezve van. Lenne, mivel terhelés nélkül sokkal lassabban melegednek. Ártani nem ártasz vele, de túl sok értelme sincs, pláne egy dízelnél, ahol kisebb a veszteséghõ , ezért általában elektromos a fûtõrendszer.
Én úgy tudom, hogy nem árt neki az helyben járatás, csak gazdaságosabb, ha kis gázzal de 1-2 percen belül elindulsz.
Én is mindig járatom, mondjuk benzines, elinditom a motort miközben kaparom le a jeget. (ez csak pár perc)
amíg pár percet jár reggel, legalább eljut az olaj a kenõhelyekre, nem rögtön szárazon indulsz el vele.
hát, ma reggel minusz tíz fok volt, ilyenben egy 5W-s is olyan mint hûvösön a méz. zselészerû.
Léghûtéses motoroknak nem jó ha túl sokáig járnak álló helyzetben.
Nem okozol kárt a motorban...sõt.. a hidegen indulás az nem az igazi, nagy (mechanikai)feszültség keletkezik a motorban. Az olajozás nem probléma, egy-két másodpercen belül mindenhol van rendes kenés(olajnyomás) Minél hidegebb a külsõ hõmérséklet, annál tovább melegítsd...
fél perc melegítés, aztán uzsgyi 2500as fordulaton (2000 alá ne engedd, 3000 fölé se)

Mennyire igaz az, hogy nem jó hanyatt feküdni terhesen?

Tegnap olvastam és ki is próbáltam, hogy éjszaka úgy fogok aludni, próbáltam, de az szinte lehetetlen. Nagyon kialvatlanul keltem fel. Délutánonként is a hátamon feküdve szoktam tv-t nézni. Nagyon sokszor igy érzem a babámat rúgni :) Mennyire igaz ez? 16+3 hkm

Legjobb válasz: Akkor okozhat gondot, ha már nagy a baba és a méh, és összenyomja a fõ gyûjtõeret. Akkor szépen jön ez: http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=104547

Akkor okozhat gondot, ha már nagy a baba és a méh, és összenyomja a fõ gyûjtõeret. Akkor szépen jön ez: http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=104547
igaz, engem is figyelmeztetett a doki. voszont ha baj lenne, éreznéd. amíg neked kényelmes, addig feküdhetsz úgy.
16 hetesen még gyerekjáték a hátonfekvés és nem okoz gondot. Most 36 hetes vagyok és amint hanyatt fekszek érzem, hogy elönti a fejemet a vér és szinte szétnyomja, plusz a hasamnak is nagyon rossz... átfordulni egyik oldalamról a másikra meg kész kínszenvedés. Majd ha már nagyobb lesz a pocid meg a méhed inkább akkor kell erre figyelni.
En 23 hetes vagyok es igyekszem oldalt fekudni, de sokszor mar olyan kenyelmetlen, hogy olyankor hanyatt fekszem es ugy jobb...egyenlore legalabbis.
A 30. hét után kell ezzel vigyázni, most még nyugodtan fekhetsz a hátadon, én is mindig úgy feküdtem, mert akkor éreztem kezdetben csak a kislányomat mozogni :) De a 30. hét után már mondta a dokim is, hogy hanyagoljam, de akkor már egyébként sem volt kényelmes, szóval nagyon nem kaptam rá kedvet :)
Ez úgy kb 1 kilós babánál lesz csak érdekes, 16 hetesen nyugodtan feküdhetsz háton. Érezni fogod, amikor már nem, szédülés, nem jön a levegõ, stb. Hidd el, akkor már nem lesz jó érzés hanyatt feküdni - mondjuk oldalt se, csak ülve jó :)
Hanyatt fekve az ajulás környékezett pár perc után úgy a terhesség felétõl.
En ikerterhes voltam. Haton fekve szornyu volt, ugy ereztem, hogy hulyen hangzik, de en magam nyomom sajat magamat ossze. Majd megfulladtam. Utaltam az uh-kat is, mert mindig sokaig kellett haton fekudnom, neha mar elsotetedett minden, majd elanultam.
En kb a 16 heten jottem ra, h mar nem tudok haton fekudni, mert akkor bekemenyedik a hasam. Az elso ejszakak nekem is ilyen rosszak voltak, mint neked, de mar belerazodtam. 19hkm
Ha nagyobb lesz a hasad és a babád, több lesz a magzatvized, stb, hidd el, nem lesz kényelmes a háton fekvés.
Szia:) Nyugodtan még feküdhetsz háton, addig még kényelmes! Ha már nem, akkor oldalt:) Én 23+5 hetes vagyok, de még megy a hátonfekvés. Ha oldalt fekszem, azt nem nagyon szereti szerintem, akkor rugizik sokat:) ) De én meg háton csak pihenni tudok, aludni nem:) )

A póráz két végében azt láttam valamelyik nap, hogy nem jó ez az "én leszek a falkavezér" stratégia igaz ez? Mi a véleményetek a dologról?

Legjobb válasz: Ha jobban kifejted akkor szívesen válaszolok. Ismerem a mûsort de nem nézem rendszeresen de érdekel a téma.

Ha jobban kifejted akkor szívesen válaszolok. Ismerem a mûsort de nem nézem rendszeresen de érdekel a téma.
Szerintem a kettõ összefügg. Attól, hogy te vagy a fõnök, még a kutya nem tudja mit szabad és mit nem. Ezért is fontos a tanítás. A kutya számára fontos valakinek falkavezérnek kell lennie (szerintem el se tudná a kutya képzeli másképpen), ha nem te vagy az akkor szerinted ki lesz az? Hát õ. A kölcsönös tisztelt nagyon fontos, különben a kutya [email protected] fog a fejedre. Azt csinál amit akar !!!
Meg itt valószínûleg a módszertanra értette Victória, hogy régebben csinálták, de mostmár nem, nem magára hierarchkus szerep rendezésére.
De ez két különbözõ dolog. Attól hogy fõnök vagy, a kutya még nem fog mindent tudni, ugyanúgy csinál rosszat, csak ha te vagy a fõnök akkor együtt tudtok élni rendesen, le tudod szoktatni õket róla. Ha pl egy olyan kutya csinál rosszat aki nem tisztel akkor azt próbálhatod lenevelni...
Mire gondolsz?
Mi volt pontosan? Én errõl a részrõl lemaradtam.
A kérdező hozzászólása: asszem a pénteki részben volt egy nõ aki mesélte Viktorianak, hogy régebben ismerõse ajánlott valami tréninget, amivel elérheti, hogy õ legyen a falkavezér.És erre azt monta hogy ezt régebben sokan csinálták, javasolták(kutyaiskolák, meg kiképzõk, meg nevelési tanácsadók.)De nagyonsok kutyánál nem vált be és õ serinte ez hülyeség és nem így kell megoldani a dolgot, hanem tanítani kell, hogy mit szabad és mit nem.
A kutyának, fõleg ha nagy testû, azt kell csinálnia, amit te mondasz. Kérdés, ellenvetés nélkül, anélkül, hogy értené miért. Neked sem kell magyarázkodnod. Ez nem demokrácia. Az más kérdés, hogy ezt szeretettel kell elérned, és nem terrorizálással, folytonos veréssel. Leginkább következetesnek kell lenned. Ha valami tilos, akkor tilos. Ha valamit eldöntesz, akkor eldöntötted. És néha bizony rá kell húzni, a kutyamama is így csinálja. És bizony a kutya falkaállat, kiválóan tud alkalmazkodni, imádja az elvárásokat, és az azért járó jutalmat (mintha mi emberek nem) és örül ha örülsz, szal már ezért is megcsinálja.
Látni kellet volna a mûsort, így nem tudom , hogy pontosan mit mondott, és hogy zajlott le. De! Igen, a kutyát tanítani kell, hogy mit szabad és mit nem. Viszont, csak a rangban felette állónak fog a kutya minden körülmény között engedelmeskedni! Egyszerû ez: egy kutya esetében, vagy õ a fõnök, vagy õ az alárendelt.
láthattad hogy nem vált be nekik sem, ez bizonyítja is. De ennyit Cesar Milanrol, végleg leírta magát, Victoria egyértelmûen bizonyította azzal amit mondott: ha megnézed a farkasokat(sok filmet néztem róluk) ténleg alig látni olyat h erõvel leszorítják, az alárendelt magától behódol, nem kell leszorítani. ezt a leszorítás dolgot mindig is olyan megkerülésnek tartottam, ovónõként tudom, le tudnám fogni a gyereket h ne romboljon vagy verekedjen tovább, de akkor nem engedelmeskedett, hanem kényszerítettem és ez csak addig használ amíg fogom, vagy még fél napig. ha viszont ésszel ráveszem h nem szabad és magától hagyja abba mert elismeri amit mondtam akkor az hosszútávú lesz és örökre bízni fog bennem így hallgat is rám.
De ezért mondtam, hogy valószínûleg az adott módszerre mondta Victoria, hogy nem mûködik. Tehát pl. a leszorításra, amivel amúgy én se értek egyet, a balhé az mindig nagyon elnagyolt, teátrális, túlzó, és a legkisebb fizikai kontaktus van benne. De ettõl még önmagában az, hogy neked kell lenned a falkavezérnek (vagy én jobban szeretem vezetõnek hívni) az nem hülyeség, hanem tény. Az eszközök, amikkel ezt elérheted vitathatóak, sok féle van, valakinek az egyik válik be, valakinek a másik. De ha nem vagy határozott, nyugodt és következetes, akkor hiába szorongatod te le a kutyát, meg hiába tiltod le a földõn lévõ báránysültrõl, attól még nem leszel vezetõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!