Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy nappali tagozaton (3 db)

Meddig jár a családi pótlék? 19 éves vagyok és szeretnék ápolói tanfolyamra járni szeptembertől nappali tagozatra, de azt mondták, hogy amint betöltöm a 20. életévem egyből meg is vonják tőlem a családit. Igaz?

Ha 3 évig járok még utána akkor egy ft-ot sem fogok kapni?Én úgy gondolom ha elkezdem az iskolát ami 4 éves akkor ne vegyék már el a támogatásom 20 évesen. Szerintem ez úgy lenne korrekt ha elkezdem akkor már végig segítenének. Vagy rosszul képzelem? Tényleg képesek megvonni?

Legjobb válasz: Rosszul képzeled, milyen típusú suli? Nappali közoktatásban max 20. éves korig jár, vagyis abban a tanévben kapod utoljára amikor betöltõd a 20. évedet.

Rosszul képzeled, milyen típusú suli? Nappali közoktatásban max 20. éves korig jár, vagyis abban a tanévben kapod utoljára amikor betöltõd a 20. évedet.
várj. Te kapod a cspt? Mert van olyan, hogy tankötelezettség után is jár annak, aki tanul, ha árva, ha átmeneti nevelésben volt, nem él a szülõvel egy háztartásban, vagy már korábban is õ kapta és nem a szülõ.
Megvonják, és nem maradsz támogatás nélkül diák bérletett vehetsz felnött már több mint 10e, nem leszel tb nélkül ami jó 7000 ft, egyébb diákigazolványal igénybe vehetõ kedvezmények.

Igaz, hogy aki nappali tagozaton folytatja a tanulmányait az TGYÁSra és GYEDre is jogosult, méghozzá a mindenkori minimálbér 2x-ét alapulvéve?

Legjobb válasz: Én is államilag támogatott nappalis vagyok fõiskolán és én úgy tudom jár. Az a lényeg, hogy a baba születése elõtt minimum 180 napnak meg kell lenni megszakítás nélkül az iskolából és a születés után is fenn kell hogy álljon a hallgatói jogviszony. A pénzrõl: tudomásom szerint a min.bér kétszeresének 70%-a, de ennek pontosan utána kell nézni, ez nem biztos. Nekem a férjem jogász, ki fogjuk deríteni.

Én is államilag támogatott nappalis vagyok fõiskolán és én úgy tudom jár. Az a lényeg, hogy a baba születése elõtt minimum 180 napnak meg kell lenni megszakítás nélkül az iskolából és a születés után is fenn kell hogy álljon a hallgatói jogviszony. A pénzrõl: tudomásom szerint a min.bér kétszeresének 70%-a, de ennek pontosan utána kell nézni, ez nem biztos. Nekem a férjem jogász, ki fogjuk deríteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ! Ha valamit tudsz, légyszi írj!
ennek nézzél inkább utána valami hivatalos helyen. Én úgy tudom, hogy nem jár TGYÁS és GYED, hiszen ott legalább 180 munkanapot kell dolgozni, és azt a fizetésed alapján számítják ki. Ha valaki nem dolgozik, nincsenek extrák. Egy ismerõsöm nappali tagozaton tanult, és nem kapott mást, csak ami alanyi jogon jár.
NEM nem jár. Attól hogy nappalin tanulsz még nem jár. Valamennyit muszáj dolgozni, legalább 1-2 hónapot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!