Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy nappali (6 db)

Igaz, hogy aki nappali tagozaton folytatja a tanulmányait az TGYÁSra és GYEDre is jogosult, méghozzá a mindenkori minimálbér 2x-ét alapulvéve?

Legjobb válasz: Én is államilag támogatott nappalis vagyok fõiskolán és én úgy tudom jár. Az a lényeg, hogy a baba születése elõtt minimum 180 napnak meg kell lenni megszakítás nélkül az iskolából és a születés után is fenn kell hogy álljon a hallgatói jogviszony. A pénzrõl: tudomásom szerint a min.bér kétszeresének 70%-a, de ennek pontosan utána kell nézni, ez nem biztos. Nekem a férjem jogász, ki fogjuk deríteni.

Én is államilag támogatott nappalis vagyok fõiskolán és én úgy tudom jár. Az a lényeg, hogy a baba születése elõtt minimum 180 napnak meg kell lenni megszakítás nélkül az iskolából és a születés után is fenn kell hogy álljon a hallgatói jogviszony. A pénzrõl: tudomásom szerint a min.bér kétszeresének 70%-a, de ennek pontosan utána kell nézni, ez nem biztos. Nekem a férjem jogász, ki fogjuk deríteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ! Ha valamit tudsz, légyszi írj!
ennek nézzél inkább utána valami hivatalos helyen. Én úgy tudom, hogy nem jár TGYÁS és GYED, hiszen ott legalább 180 munkanapot kell dolgozni, és azt a fizetésed alapján számítják ki. Ha valaki nem dolgozik, nincsenek extrák. Egy ismerõsöm nappali tagozaton tanult, és nem kapott mást, csak ami alanyi jogon jár.
NEM nem jár. Attól hogy nappalin tanulsz még nem jár. Valamennyit muszáj dolgozni, legalább 1-2 hónapot.
Szerintem is az, ahogy az elsõ írta. Beiratkozáskor kér egyet.
Nem hiszem, hogy elfogadnák, mert nem elég, hogy besorolást nyert, be is kell iratkoznia. Jobb, ha iskolalátogatási igazolást kér.
Úgy tudom visszamenõleg is kifizetik az ellátást.


Meddig jár a családi pótlék? 19 éves vagyok és szeretnék ápolói tanfolyamra járni szeptembertől nappali tagozatra, de azt mondták, hogy amint betöltöm a 20. életévem egyből meg is vonják tőlem a családit. Igaz?

Ha 3 évig járok még utána akkor egy ft-ot sem fogok kapni?Én úgy gondolom ha elkezdem az iskolát ami 4 éves akkor ne vegyék már el a támogatásom 20 évesen. Szerintem ez úgy lenne korrekt ha elkezdem akkor már végig segítenének. Vagy rosszul képzelem? Tényleg képesek megvonni?

Legjobb válasz: Rosszul képzeled, milyen típusú suli? Nappali közoktatásban max 20. éves korig jár, vagyis abban a tanévben kapod utoljára amikor betöltõd a 20. évedet.

Rosszul képzeled, milyen típusú suli? Nappali közoktatásban max 20. éves korig jár, vagyis abban a tanévben kapod utoljára amikor betöltõd a 20. évedet.
várj. Te kapod a cspt? Mert van olyan, hogy tankötelezettség után is jár annak, aki tanul, ha árva, ha átmeneti nevelésben volt, nem él a szülõvel egy háztartásban, vagy már korábban is õ kapta és nem a szülõ.
Megvonják, és nem maradsz támogatás nélkül diák bérletett vehetsz felnött már több mint 10e, nem leszel tb nélkül ami jó 7000 ft, egyébb diákigazolványal igénybe vehetõ kedvezmények.

Szeretnék szônyeget vasarolni a nappaliba, de nem igazan tudok donteni, hogy melyik illene jobban a berendezeshez. Ez ugyben szerenem kerni a segitségeteket, véleményeteket. Szerintetek melyik illene legjobban?

Csatolom a kanape kepet es a webcimet ahol a szonyegek vannak. www.szonyegbazar.hu

Legjobb válasz: A "Super Carpet"-bõl a 142 Terra-t választanám. Bár elég nehéz egyetlen fotel alapján választani. De mivel ez a fotel nem egy modern vonalvezetésû, azért szerintem a legtöbb, az oldalon található szõnyeg nem illik hozzá. Szívem szerint a "Saphire" szõnyegek közül választanám a 8201 vagy 8202-eset, igaz ezek manapság nem olyan "divatosak".

A "Super Carpet"-bõl a 142 Terra-t választanám. Bár elég nehéz egyetlen fotel alapján választani. De mivel ez a fotel nem egy modern vonalvezetésû, azért szerintem a legtöbb, az oldalon található szõnyeg nem illik hozzá. Szívem szerint a "Saphire" szõnyegek közül választanám a 8201 vagy 8202-eset, igaz ezek manapság nem olyan "divatosak".
Én a Duna szõnyegbõl választanám a 8999 Cream típust.
Viragmintasat es "futo" vonalvezetesü szönyeget, tehat ilyeneket semmikepp se: http://szonyegbazar.hu/szonyeg/shaggy_szonyeg Egyszinü krem, beige arnyalat sztem is a legjobb, nagyon tetszenek a 3. valaszolo altal belinkeltek! Kiveve az utolso link, mert szerintem az tul "csillogo-villogo" a fotel stilusahoz. A beige szinen kivül a fotel lilas-bordos szinevel azonos, de halvanyabb-mattabb szinü (egyszinü) szönyeget is el tudok kepzelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!