Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy monitor (6 db)

Azt hallottam, hogy ha 60hz-es egy monitor és játszol rajta akkor nagyon zavaró tud lenni, ez igaz? Milyen monitort tudnátok ami jó lenne játékra max 40k-ért?

Legjobb válasz: Ezt melyik nagyonhülyétõl hallottad? A 60 Hertznek semmi köze sincs a játékhoz, a mai monitorok(LCD) ilyen frissítési gyakorisággal rendelkeznek. Nekem is ilyen van, havernak is, szomszédnak is és játéknál semmi baja sincs bizton állíthatom, ha csak nem valami olcsó gagyimárkás monitorod van, vagy annak akitõl hallottad, de annak esze sincs, nem hogy monitora, már bocs.

Ezt melyik nagyonhülyétõl hallottad? A 60 Hertznek semmi köze sincs a játékhoz, a mai monitorok(LCD) ilyen frissítési gyakorisággal rendelkeznek. Nekem is ilyen van, havernak is, szomszédnak is és játéknál semmi baja sincs bizton állíthatom, ha csak nem valami olcsó gagyimárkás monitorod van, vagy annak akitõl hallottad, de annak esze sincs, nem hogy monitora, már bocs.

Az igaz hogy minnél nagyobb a monitor képátló annál jobb gép kell?

Legjobb válasz: Ebben a formában nem igaz, bizonyos alkalmazásokra igaz, pl. játék stb...

Ebben a formában nem igaz, bizonyos alkalmazásokra igaz, pl. játék stb...
Minél nagyobb a képátló, azonos pixelsûrûség esetén annál nagyobb a pixelszám. És azokat meg is kell hajtani, szóval elvileg a videomemória és a számításigény is nõ. Viszont ez a gyakorlatban valóban fõleg a grafika-igényes alkalmazásoknál jön csak elõ, máshol nem igazán érezhetõ a különbség. Szóval ha nagyobb monitort veszel, egyáltalán nem biztos, hogy másik videokártya is kell. Valószínûbb, hogy a korábbi is vinni fogja az új (natív) felbontást.

Az igaz, hogy minél nagyobb egy monitor/TV, annál roszabb képminőségű a játék?

Mert pl Xbox360-om 32"-os Full HD TV-re van kötve, és pl Far Cry 3-nak vagy Crysis 3-nak nagyon-nagyon rossz grafikája van, mintha nem is lenne élsimítás, rezeg, recések a körvonalak. Lehetséges azért, mert az Xbox nem bírja már el ezeket a játékokat, és a fejlesztők lejebb vitték a grafikai dolgokat? (de az hogy lehet, hogy monitoron ha YouTube-ról nézek xboxos gameplay-eket ezekről a játékokról, ott semmi gond nincs az élsimítással) Most készülk komolyabb Gamer PC-t venni, ha ott max grafikát bírja a gép, és rákötöm TV-re a gépet, akkor nem lesznek ezek a játékok ilyen csúnyák, ugye?

Legjobb válasz: Mindegy h 5" vagy 55" egy képernyõ, a felbontás a lényeg

Mindegy h 5" vagy 55" egy képernyõ, a felbontás a lényeg
Azért ronda a grafika, mert már a mostani játékokat a konzolok nebírják már úgy, mert el van avulva a hardverük. Amúgy a kérdésre a válasz nem.
Így van ahogy #2 mondja. Ha a felbontás jó (ez általában jobban leterheli a gépet), akkor nagy képernyõn is szép a játék. A Full HD elõnye pont nagy képernyõn jön elõ. Illetve a másik ami számít nyilván az, hogy milyen messze vagy a képernyõtõl. Minél közelebbrõl látod, annál jobban érzékeled a részleteket. Tehát nagyjából azt jelenti ez, hogy ha drága, erõs gépet veszel, akkor az nagyobb felbontásban is bírni fogja a játékokat, azaz nagyobb képernyõn is élvezhetõ a grafika. A jelenlegi konzolok (illetve amiket most cserélnek le ugye), azok már igen-igen régiek, érthetõ, hogy kisebb felbontással futnak jól.
Nincs teljesen igaza a 2.válaszolonak picivel már rondább a lesz a kép ekkora kihelzõn
Hát azért TV és TV közt is van különbség, szóval a hiba a rendszerben van :D


A kérdező hozzászólása: Mert vásárlás elõtt állok.
Tesómnak van egy 27"-os LG TV-Monitorja és vígan játszik rajta és a képe is olyan, mint a többi újabb típusú TN paneles LCD monitornak. Hagyományos CRT televíziót monitornak használni viszont tényleg rossz ötlet. Milyen típusról van szó?
A kérdező hozzászólása: Még semmilyen típusról, csak kérdeztem. :)
ez hülyeség... konzolokat pl mihez csatlakoztatná az ember?
Szia nekem ilyen monitor tv-m van és gyönyörû képet ad, xbox 360-al használom, 1080p felbontással: http://www.lg.com/hu/szamitastechnika/personal-tv/LG-M2250D... Ez led-es monitorTV de barátom lcd-s monitorTV-je is nagyon szép!
A ledes is LCD monitor csak a háttérvilágítás led! Majd, ha jönnek az oled alapú monitorok, akkor lesznek igazi led monitorok! Persze a ledes háttérvilágításnak is megvannak az elõnyei (kisebb fogyasztás, homogénebb megvilágítás).
Igen.
Ugyanúgy károsítja ha 50Hz-es a képfrissítése. 75-tõl fölfelé már jobb. Nem azért barátságosabb a szemnek mert lapos, hanem ha nem villódzik, akkor az nem terheli fölöslegesen a szemmozgató izmokat.
A kérdező hozzászólása: ok vágom kössz

Igaz, hogy a monitor sugároz valamit, ami árt a babának?

Munkahelyemen számitógépen dolgozom egész nap.

Legjobb válasz: Hát sugározni sugároz 1-re.de legjobb kikérni az orvos véleményét.Azt tudom mert az orvvos mondta hogy viszont a szoli az árthat fõleg az elsõ trimeszterbe.

Hát sugározni sugároz 1-re.de legjobb kikérni az orvos véleményét.Azt tudom mert az orvvos mondta hogy viszont a szoli az árthat fõleg az elsõ trimeszterbe.
Ilyen alapon minden árt. Én terhesen is végig dolgoztam, számítógéppel (a második babánál), és nem lett semmi baja. Az elsõ babával bizony még fizikai dolgozó lettem, na ott lett volna okom nyafizni, de ülõ munkánál mi baj lehet? Nem kell ennyire aggódni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem árt, de ezzel riogatnak mostanában... köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!