Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy menstruáció közben (5 db)

Az igaz, hogy menstruáció közben jobban hízunk?

Olvastam ugyanis,hogy a lányok(11-20),miközben menstruálnak jobban híznak..mégha alig esznek valamit. Meg akkor a leghatékonyabb pl. tornázni,úszni,mert akkor az jobban fog látszódni az alakon. Ez igaz? 14/L

Legjobb válasz: Ez nem igaz. Menstruáció elõtt vizet tart vissza a szervezeted, de ha megindul a menstruáció, akkor ki is ürül az a folyadék.

Ez nem igaz. Menstruáció elõtt vizet tart vissza a szervezeted, de ha megindul a menstruáció, akkor ki is ürül az a folyadék.
Igaz! A szervezeted persze visszatarjta a folyadékot, és több kiló leszel 1-2kg-al, ami aztán kiürül, DE tényleg jobban hízol is, jobban elraktároz, illetve (például én is így vagyok) ilyenkor összevissza eszem, folyton éhes vagyok. Ha meg nincs meg, akkor van, hogy 2 szendviccsel is el vagyok egy nap. szóval 3x annyit eszem ha meg van, kvánósabb vagyok.
A kérdező hozzászólása: én ma, most kaptam meg. És sokkal éhesebb vagyok, sokkal többször és többet eszem, mint tegnap..de ez miért van? 1es:az igaz amit mondasz. 2es:énis úgy értettem, és szerintem is igaz.

Igaz, hogy menstruácio közben megpuffadunk?

Én általában is duci vagyok és AZOKON a napokon pedig még ducibb,kezd az ?rületbe kergetni :s

Legjobb válasz: a szervezeted visszatartja a vizet. teljesen természetes, de engem is tud idegesíteni, hogy puffadok havi elõtt (pont mikor végre lefogytam).

a szervezeted visszatartja a vizet. teljesen természetes, de engem is tud idegesíteni, hogy puffadok havi elõtt (pont mikor végre lefogytam).
Én is puffadok, tele vannak vízzel a szöveteim. A hasam is megnõ, be sem tudom húzni, a mellemhez meg ember hozzá ne érjen menstruáció elõtti héten, különben halál fia.
én is úgy érzem mindig
Igen, a hasam olyan lesz, mint egy terhesé. De most valahogy annak ellenére olyan, hogy már a 4. napnál tartok, és alig van meg. :( (A puffadás az elsõ két nap el szokott múlni, nem tudom, most mi van...)
Nekem pont fordítva van, akkor a leglaposabb a hasam. Bárcsak mindig olyan lenne!

Igaz, hogy a nők menstruáció közbe sokkal idegesebbek mint normálisan?

Pld. a barátn?m menstruációkor sokkal hamarabb felmérgel?dik valami miatt mint általában! Ennek a menstruáció lehet az oka?

Legjobb válasz: Ez változó, én pl elötte egy héttel vagyok feldagadva és ideges, hisztis, amikor megjön onnantol szuper jó, elmegyek pisilni 100x egy nap és másnap már nem vagyok felpuffadva és sokkal nyugodtabb vagyok a köv 3 hétben.

Én ezt méh nem vettem észre magamon.
Nos, én is "idegbeteg" vagyok ilyenkor, pontosabban elõtte.De meg nem tudnám mondani, mi jó....Mert ha nem szól hozzám az a baj, akkor azt hiszem nem is veszi észre hogy vmi bajom van, ha idegesben szól hozzám, az a világvége, ha kedvesebb akkor meg bõgök...sztem ki kell tapaszatlnod, de azt javaslom semmiképp ne kérd hogy magyarázza el, miért ideges.Ha a párom ezt kérdi ilyenkor na akko kapom csak fel igazán a vizet mert nem akarom megint azt mondani hogy "attól", pedig attól....más magyarázat meg nem jut eszembe amire foghatnám, és ez a tehetetlenség is dühít.Minden elismerésem a pasiké akik ilynekor is elviselnek minket.És örülök hogy így érdeklõdsz, és próbálod megérteni a párodat :)
az én párom azt mondta egyszer, hogy onnan tudja megállapítani mikor fogok menstruálni, hogy olyankor mindenért leszidom.. hát igen, a nõknek se könnyû ám..
Én közvetlenül elõtte vagyok sokkal idegesebb, errõl már mindig tudom, hogy ojjéééé, hamarosan meg fog jönni. :[
Szerintem már az is sokat segít ha nem állsz le vele vitatkozni, ha valami hülyeségen kiakad, hanem ráhagyod...és fõleg nem teszed szóvá, hogy miért ideges...
Én is idegbeteg vagyok olyankor, de tényleg minden kis apróság kiakaszt, fõleg ha még görcsölök is, na akkor jobb, ha élõ ember nincs a közelemben :) A legjobb amit tehetsz szerintem is, hogy békén hagyod, nem kötözködsz vele, ha bunkó hagyd rá, ne sértõdj meg rajta tényleg csak a menstruáció miatt van!Ha nem lesz ilyen baja, megint normális lesz :) Én is örülök, hogy érdeklõdsz, hogy ilyenkor mi van a nõkkel, nem csak lehülyézed!Értelmes férfiak ezt meg szeretnék érteni:)
Igen, én is ingerültebb vagyok mint máskor.Van olyan hogy kis hülyeségeken veszekszem s sírógörcsöm is volt már akkor a semmitõl!!!!Nagyon komoly amúgy.....
Bizony! Bizony! Én is ingerültebb vagyok olyankor. Apró dolgokon felhúzom magam. A hormonok okozzák nem is maga a menstruáció!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! De tényleg :)
Ez változó, én pl elötte egy héttel vagyok feldagadva és ideges, hisztis, amikor megjön onnantol szuper jó, elmegyek pisilni 100x egy nap és másnap már nem vagyok felpuffadva és sokkal nyugodtabb vagyok a köv 3 hétben.
A legtöbb nõnél valóban így van.
Bizony ám, olyankor vannak nõk akik igazi hárpiává válnak. Én is. Ezért vagyunk mi nõk házisárkányok.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi! De tényleg nagyon szeretem :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon szeretem a barátnõmet és próbálok jobban odafigyelni rá! És olyankor mit tanácsoltok mit csináljak? kezdjem el lenyugtatni, szépen beszéljek vele vagy hagyjam egyedül kicsit?
A kérdező hozzászólása: az érdekelne igazából hogy mit tegyek ha ideges?
Én inkább feszült szoktam lenni illetve elõtte pár napra nagyon bújós vagyok és kívánom hogy foglalkozzanak velem.Amikor fájdalmaim vannak akkor meg inkább nyûgös, mint ideges!
én biztos ingerültebb vagyok. kiakadok minden hülyeségen, van hogy nem lehet kibírni velem egy szobában :)
nálam az válik be, ha békén hagynak. ilyenkor a párom mindent rám hagy, nem kérdezget. hamar megszokta, hogy olyankor jobb, ha nyugiban hagy és akkor nincs konfliktus.
Hogy mit tegyél? Próbáld kerülni a konfliktushelyzeteket vele, ne legyél kioktató, hagyd rá, ha ideges és ne szólj érte.
Én fõleg a mensi elõtti 1-2 napban tudok nagyon könnyen felidegesedni, nem pedig alatta. Ezt úgy hívják tudományosan, hogy PMS, ami pre-menstruation syndrome-ot jelent.
Ha valaki hozzámszól valami rosszat "olyankor", akkor úgy ordítok, mint egy elmebeteg õrült, pedig én nem vagyok az az idegbeteg fajta úgy alapból...De olyankor meg mint aki bevett valamit v nemtudom:D Szörnyû vagyok... Minden kis hülyeségért ordítani tudok akárkivel.
De jó neked!!!!:) :)
én vagyok az ellenpélda, teljesen nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok olyankor. de a legtöbbeket valóban megviseli.

Igaz, hogy ha menstruáció közben sportolok, akkor hamarabb elmúlik?

Legjobb válasz: Nekem nem mulasztotta el hamarabb, viszont nem fájt egyáltalán. Tényleg jót tesz mert serkenti a véráramlást.

Nekem nem mulasztotta el hamarabb, viszont nem fájt egyáltalán. Tényleg jót tesz mert serkenti a véráramlást.
Nem mulasztja el.Én rendszeresen sportolok és nem szokta hamarabb elmulasztani.Vagy csak én nem vettem észre :)
Nem múlasztja el, de serkenti a véráramlást, így nem fáj annyira.

Igaz az hogy a nők nagyrésze menstruácio előtt egy nappal és közbe jobban kivánja a szexet?

Legjobb válasz: szerintem nem mindenki így van ezzel.Én pl. ilyenkor egyáltalán nem kívánom.Annyira érzékeny és fáj mindenem hogy el is megy a kedvem tõle hogy ilyet kívánjak.Inkább akkor amikor nincs meg :)

szerintem nem mindenki így van ezzel.Én pl. ilyenkor egyáltalán nem kívánom.Annyira érzékeny és fáj mindenem hogy el is megy a kedvem tõle hogy ilyet kívánjak.Inkább akkor amikor nincs meg :)
Velem is így van, de nem tudok rá magyarázatot. Talán hormonok...
én is kívánom, csak nekem akkor lejebb jöna méhszájam és fáj ha meglöki barátom!
Igaz bizony. Olyankor én majd megõrülök, annyira kívánom!!!!!
Valahogy lelkileg jobban kívánjuk olyankor a törõdést, és ezáltal a szeretkezést is, no meg benne van az is, hogy tocsogunk a vértõl és most nem lehet, és ezért akarjuk :P
A kérdező hozzászólása: AHa értem én is észrevettem barátnõmön hogy olyankor folyamatosan búlyik meg 1 percre se enged el ... olyankor nagyon meglátszik ralyta...és én persze ennek tökre örülök:) gondolom akkor minden nõ ilyen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!