Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy menstruáció (97 db)

Nõk, az igaz hogy menstruáció elõtt kissebb a valószinûsége a terhességnek?

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy menstruáció alatt kisebb az esélye, de nem tudom mennyire igaz mert ismerek olyat aki teherbe esett menstruáció alatt.

én úgy tudom hogy menstruáció alatt kisebb az esélye, de nem tudom mennyire igaz mert ismerek olyat aki teherbe esett menstruáció alatt.
A tankönyv szerint igen, de nem vagyunk gépek, nem mindenki mûködik a "mûszaki leírás szerint". Egyébként az elmélet szerint is csak akkor igaz, ha TÉNYLEG megjön akkora, amikorra várod. Ha kicsit is csúszik, könnyen belecsúszhat az ember a legtermékenyebb idõszakba (ami menstruáció elõtt 14+/-3 nappal van).
Tankönyv szerint igen, ahogy az elõttem lévõ írta, de manapság annyi lánynak/nõnek van hormonproblémája, hogy a menstruáció csak egy jelzés, de nem biztosan számolható vele. Tehát hivatalosan alatta kisebb a valószínûsége, gyakorlatilag lehet ott kering egy petesejt ami megtermékenyítésre vár és nem is teljes a méh nyálkahártyájának a leválása így van esélye a megtapadásra és voálá máris kész a menszesz alatti baba és lehet mire észreveszed, hogy gond van már 3 hónapos terhes vagy és akkor már nincs mit tenni, csak megszülni. Mert mondjuk még a menstruációd se marad ki, mivel természetesen az hogy megjön nem egyenlõ azzal, hogy nem vagy terhes csak nagy az esélye annak, hogy nem vagy.

Az igaz, hogy menstruáció közben jobban hízunk?

Olvastam ugyanis,hogy a lányok(11-20),miközben menstruálnak jobban híznak..mégha alig esznek valamit. Meg akkor a leghatékonyabb pl. tornázni,úszni,mert akkor az jobban fog látszódni az alakon. Ez igaz? 14/L

Legjobb válasz: Ez nem igaz. Menstruáció elõtt vizet tart vissza a szervezeted, de ha megindul a menstruáció, akkor ki is ürül az a folyadék.

Ez nem igaz. Menstruáció elõtt vizet tart vissza a szervezeted, de ha megindul a menstruáció, akkor ki is ürül az a folyadék.
Igaz! A szervezeted persze visszatarjta a folyadékot, és több kiló leszel 1-2kg-al, ami aztán kiürül, DE tényleg jobban hízol is, jobban elraktároz, illetve (például én is így vagyok) ilyenkor összevissza eszem, folyton éhes vagyok. Ha meg nincs meg, akkor van, hogy 2 szendviccsel is el vagyok egy nap. szóval 3x annyit eszem ha meg van, kvánósabb vagyok.
A kérdező hozzászólása: én ma, most kaptam meg. És sokkal éhesebb vagyok, sokkal többször és többet eszem, mint tegnap..de ez miért van? 1es:az igaz amit mondasz. 2es:énis úgy értettem, és szerintem is igaz.

Igaz, hogy menstruáció alatt NEM lehet beleülni a fürdőkádba, és úgy fürödni; vagy ez csak akkor lenne igaz, ha engednék a kádba előre vizet?

Ha igaz, akkor ennek lehetnek kés?bb következményei?

Legjobb válasz: Hogy akarsz úgy kádba ülni, ha nem engedsz bele vizet? Én tamponnal simán fürdök, úszom. A lényeg az, hogy menstruáció idején hajlamosabb a méh a fertõzésre, tehát nem jó, ha nagyon belemegy a víz a hüvelyedbe.

Hogy akarsz úgy kádba ülni, ha nem engedsz bele vizet? Én tamponnal simán fürdök, úszom. A lényeg az, hogy menstruáció idején hajlamosabb a méh a fertõzésre, tehát nem jó, ha nagyon belemegy a víz a hüvelyedbe.
Menszem alatt mindig zuhanyzok (így biztonságosabb), akár állva, akár ülve. Fürdõkádba, teli vízbe fürödni menszesz alatt, hát, valahogy nem megoldás. Ki lehet bírni egy hetet, hogy nem teli fürdõkádba fürdünk.
Én tamponnal szoktam, fürdés után kicserélem.
hát ez inkább gusztustalan, mert ugye vérzel és víz kimossa a vért. ha tiszta a kád akkor bele ülhetsz. talán a menstruáció alatt nagyobb a fertözés veszély, de ennyi erövel bármikor össz szedhetsz fertözést.
Fertõzést akkor kaphatsz, ha mocskos kádba ülsz be, vagy olyanba ahol elõtte valaki baktériumhordozó volt és nem lett kimosva. Nem kell félni tõle, használj tampont és akkor áztathatod magad órákig.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy nem engedek a kádba elõre vizet, csak magamra engedem, mint amikor zuhanyok, csak ülve... Valakitõl hallottam, hogy fertõzést lehet így kapni, vagy meddõséget is okozhat. Ez igaz? Ha igaz, akkor melyik esetben?
Máskor is ugyan úgy kaphatsz fertõzést ha koszos a kád. Inkább csak gusztustalan és a meleg fokozhatja a vérzést.
menstruáció alatt kissé nyitva a méhszáj, emiatt nagyobb a veszélye egy felszálló fertõzésnek, mint egyébként amikor nem menstruálsz. csakis emiatt nem javasolt menstruáció alatt ülõfürdõt venni.
hát én mindig fürdök de jó meleg vizbe nem ülök bent sokat kb 5 percet és még semmi bajom nem volt töle...

Az igaz hogy menstruáció előtt azért fáj néhány nőnek a melle, mert a szervezet visszatartja a vizet? Vagy ez hülyeség?

Eddig még lehet hogy nem is fájt ennyire, esküszöm mindjárt leszakad. :)

Legjobb válasz: Inkább a puffadás van azért, mert szervezet vizet tart vissza, de a mell fájdalom is igaz.

Inkább a puffadás van azért, mert szervezet vizet tart vissza, de a mell fájdalom is igaz.
Nekem minden hónapban már 1-2 héttel elõtte fáj. Magas a prolaktin szintem.
A mellben a mirigyek maguk is megnövekszenek hormonhatásra, a mellfeszülésnek ez az oka inkább.

Igaz, hogy menstruácio közben megpuffadunk?

Én általában is duci vagyok és AZOKON a napokon pedig még ducibb,kezd az ?rületbe kergetni :s

Legjobb válasz: a szervezeted visszatartja a vizet. teljesen természetes, de engem is tud idegesíteni, hogy puffadok havi elõtt (pont mikor végre lefogytam).

a szervezeted visszatartja a vizet. teljesen természetes, de engem is tud idegesíteni, hogy puffadok havi elõtt (pont mikor végre lefogytam).
Én is puffadok, tele vannak vízzel a szöveteim. A hasam is megnõ, be sem tudom húzni, a mellemhez meg ember hozzá ne érjen menstruáció elõtti héten, különben halál fia.
én is úgy érzem mindig
Igen, a hasam olyan lesz, mint egy terhesé. De most valahogy annak ellenére olyan, hogy már a 4. napnál tartok, és alig van meg. :( (A puffadás az elsõ két nap el szokott múlni, nem tudom, most mi van...)
Nekem pont fordítva van, akkor a leglaposabb a hasam. Bárcsak mindig olyan lenne!

Igaz, hogy menstruáció előtt és után 5 nappal nagyon kevés esély van rá, hogy terhes lehet az ember?

Tegnap múlt el a menstruációm és lefeküdtünk barátommal. Persze vigyázott és nem bennem ment el. Szóval ezért érdekelne, hogy tényleg így van-e hogy 5 napig szinte nincs esély teherbe esni.

Legjobb válasz: azért az hogy szinte nincs esély, nem kicsit túlzás,ennyire ne legyél nyugodt.

azért az hogy szinte nincs esély, nem kicsit túlzás, ennyire ne legyél nyugodt.
Igaz, kevés az esély. És neked ez elég? Ha csak 10% az esély, hogy terhes leszel, akkor megnyugszol? Orosz rulett, gratulálok... :(
Mindig van esély. Még menstruáció alatt is.
összekevered a szezont a fazonnal. azt szokták mondani, hogy ilyenkor sokkal nehezebb teherbe esni és nem azt, hogy szinte lehetetlen. valóban nem ebben az idõszakban vagy a legtermékenyebb, de ettõl függetlenül ha kisebb mértékben is, de ugyanúgy fennáll a veszélye. egyébként meg akkor is teherbe eshetsz, ha a barátod nem megy el benned, mert az elõváladékban is van sperma, nyilván nem sok, de azért így is sikerülhet. én nem kockáztatnám meg.
A tudományos kimutatások szerint menstruáció után 3 napig veszélytelen, de azt is mondták hogy az elsõ nap teljesen veszélytelen utána viszont már van kockázat!
Továbbra is csodálom azokat a fiatalokat akik halálos nyugodtsággal képesek védekezés nélkül kettyinteni. Persze aztán jön a para, de elõre nem nagyon van eszük.
nem
Nem, az pont a peteérés ideje, a babatervezõk szoktak ilyenkor szeretkezni. A menstruáció kb. 5 nap, na most 5+10 az 15, a peteérés pedig pont ilyenkor van 10-15. nap között valamikor plusz mínusz 1-2 nap. Viszont ez eltérhet, van, aki közvetlenül vérzés elõtt vagy után esik teherbe.
Nem igaz. Meg ne próbáld!
nem, ez butaság. kevés eséllyel de még menstruáció alatt is teherbe lehet esni, és a ciklus során bármikor (spontán peteérés). persze a legnagyobb az esély a ciklus 14. napja körül, tehát pont a kérdésben említett idõszak egy részében is.
Sokan elfelejtik, hogy a spermiumok akár több napig (szélsõséges esetben 5 napig is) életképesek a hüvelyben. A ciklus elsõ napja a menstruáció elsõ napja, vagyis ha 5 napig vérzel, és a következõ nap szexeltek, az a 6. nap. A 12-16. nap között a legvalószínûbb, hogy peteérésed van, és teherbe eshetsz. Vagyis 7-10 nappal a vérzésed után. Közvetlen a vérzés után se célszerû szexelni, ha több napig életképes a sperma, és neked se a nagykönyv szerint van peteérésed, máris terhes vagy. Ezek a módszerek nem biztonságosak, nem lehet bennük megbízni. Nincs két nõ, aki egyformán mûködne, és a nem védekezés minden esetben terhességhez vezet. A naptármódszerrel védekezés olyan, mint egyáltalán nem védekezni, fõleg ha a lány még fiatal, és nincs beállva a ciklusa. Egy betegség, némi stressz, de egy nagy orgazmus is képes bekavarni úgy a képbe, hogy megváltozik a peteérés idõpontja. Ha úgy akarsz szeretkezni, hogy ne legyél terhes, használj gumit!Több millió párnak garantáltan bevált.
Nem, ez egy hatalmas nagy ostobaság! Még menstruáció alatt is van esély arra, hogy valaki teherbe essen, igaz jóval alacsonyabb százalékban mint elõtte vagy utána, DE VAN! Az én legkisebb tesóm menstruáció után 2 nappal fogant! Anya is nehezen hitte el, de így volt. Tehát nem tudom, hogy ezt hol olvastad, vagy ki mondta neked, de nagyon téves az információ és jól tetted, hogy utána kérdeztél. Védekezni mindig kell ha nem szeretne valaki kisbabát! Mindegy, hogy menstruáció elõtt, után, vagy alatt szeretkezel a pároddal, védekezzetek mert ezen a téren nincs lehetetlen! :) Az valóban igaz, hogy bizonyos idõszakokban az esély meglehetõsen kevés de mindig megvan rá!
nem... ugye az elsõ nap a vérzés elsõ napja az ovuláció, vagyis amikor teherbe eshetsz, a 14. nap ez persze csak akkor, ha nagyon szabályos a vérzés... amúgy szerintem érdemes még rászámolni 1-2 napot +/-

Igaz hogy menstruáció alatt nem jó babalátogatóba menni vagy ez csak egy babona?

Legjobb válasz: Csak akkor szerencsétlenség, ha közben fekete macska megy át elõtted az úton. Viszont ha kéményseprõt látsz akkor mehetsz, mert a kisbaba nem átváltozni zombivá, hogy lenyeljen.

Csak akkor szerencsétlenség, ha közben fekete macska megy át elõtted az úton. Viszont ha kéményseprõt látsz akkor mehetsz, mert a kisbaba nem átváltozni zombivá, hogy lenyeljen.
Miért? Mit mondanak a vajákos asszonyok ennek veszélyeirõl?
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs mi ez, az egyik barátnõmtöl hallottam....

Mióma? Az igaz, hogy menstruációkor ha a második nap is erõs a vérzés, az már nem egészséges? És az alvadtvér ilyenkor normális? A miómát észreveszik hüvelyi ultrahangon? A papa-teszt eredményére kihat-e?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.

Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.
amit alvadt vérnek hiszem az maga a nyálkahártya ami leválik a méh faláról a menstruáció alatt. Emiatt vérzik. Normális ha valakinek a második nap is erös.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, h nem jól irtam a teszt nevét, nem tudtam pontosan magyarul. Kedves második válaszoló, felismerem azt amit mondasz, de az mellett látom az alvadt vért, amit eddig nem tapasztaltam. Én sem gondolnám, h nem normális ha második nap is erõs a vérzés, de ezt olvastam ma valahol, és meglepõdtem eléggé... Köszönöm a válaszokat:)
Ultrahangon látszik a mióma, hogy észreveszik-e, az már egy másik kérdés. Nekem nem vették észre, pedig 8 centis volt.
A kérdező hozzászólása: Hát itt ezek elég idióták!...
Nekem hüvelyi észre vettek, es csak 8mm-es volt! Szerencsére mar felszivodott!

Az igaz hogy menstruacio alatt jobban kivanjak egymast a parok? :d Fiuk, jobban felizgultok?

Legjobb válasz: Inkább csak a kíváncsiság hajtja az embert nem pedig jobban felizgulnak.

Inkább csak a kíváncsiság hajtja az embert nem pedig jobban felizgulnak.
Nõknél jelentkezhet libidó emelkedés, tehát lehetnek kívánósabbak, de hidd el, nincs az a normális szexualitású férfi, aki jobban beindul egy véres nunira, mint egy nem véresre...
Én akkor olyan rosszul vagyok, hogy a legnagyobb gondom, hogy leküzdjem a vele járó hányingeremet :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!