Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy macskák (22 db)

Az igaz, hogy a macskák 1 km-es körzetet bejárnak?

Legjobb válasz: Az ivartalanított macskák jóval kisebb területet járnak be, ami jó, emrt csökken a veszélye annak, hogy baj éri õket( pl.elüti az autó, megtámadja a kutya, vagy emberek bántják...)Az én macskáim ivartalanítottak,egy kandúr és egy lány, õk kb 3 háznyi távolságra mennek el az otthonuktól. Távolabb még sosemláttam õket, 3 háznyi midnen irányba.

Az ivartalanított macskák jóval kisebb területet járnak be, ami jó, emrt csökken a veszélye annak, hogy baj éri õket( pl.elüti az autó, megtámadja a kutya, vagy emberek bántják...)Az én macskáim ivartalanítottak, egy kandúr és egy lány, õk kb 3 háznyi távolságra mennek el az otthonuktól. Távolabb még sosemláttam õket, 3 háznyi midnen irányba.
Valószínû. A macskák szeretnek mászkálni, nincs elõttük határ. :)
Ha nincs ivartalanítva, akkor még nagyobb területet, 2-3kmnyit is bejárhatnak, fõként a kandúrok.

Igaz, hogy a macskák - főleg a lakásban tarottak - meddőseget okozhatnak nőknek?

Legjobb válasz: A macskák egy része valóban fertõzhet, de ez csak akkor jelent a várandós mamának veszélyt, ha korábban még nem esett át ezen a fertõzésen. Ha gyerekkorod óta van macska körülötted, szinte boztos, hogy már találkoztál a toxoplazmábval. Ez csak egy kis náthaszerû betegséget okoz ilyenkor, legtöbbször szinte észre sem lehet venni. A terhesség alatt vérvétellel azt is megállapítják, hogy te kiálltad-e már ezt a fertõzést. Ha igen, nincs mitõl félned, mert a babával együtt védett vagy. Akkor kell csak vigyázni a macsekkal, ha még nem estél át ilyen fertõzésen, de akkor is csak annyi, hogy ne te cseréld az almát, és ha megsimítod alaposan moss kezet.

A macskák egy része valóban fertõzhet, de ez csak akkor jelent a várandós mamának veszélyt, ha korábban még nem esett át ezen a fertõzésen. Ha gyerekkorod óta van macska körülötted, szinte boztos, hogy már találkoztál a toxoplazmábval. Ez csak egy kis náthaszerû betegséget okoz ilyenkor, legtöbbször szinte észre sem lehet venni. A terhesség alatt vérvétellel azt is megállapítják, hogy te kiálltad-e már ezt a fertõzést. Ha igen, nincs mitõl félned, mert a babával együtt védett vagy. Akkor kell csak vigyázni a macsekkal, ha még nem estél át ilyen fertõzésen, de akkor is csak annyi, hogy ne te cseréld az almát, és ha megsimítod alaposan moss kezet.
Ez nem igaz. Az igaz, hogy terhes nõknek veszélyes egy háztartásban élni macskával, valami vírus vagy baktérium miatt, ami a macska székletében megtalálható, ha megtalálható. De erre lehet szûrni a macsokat, állatorvossal kell beszélni.
Nagyon sok macska toxoplazmozissal fertozott, ez a terhes noknek vetelest okoz. Ek kell vinni a cicat az allatorvoshoz, hogy teszteljek le nem fertozott-e a cica.(A fertozes gyogyithato)
A tikot, hogy a lakásban tartott macsekok nem fertõzõdnek meg ezzel a vírussal, mert nem esznek egeret. Mert az egérben van ez a toxoplazmózis. Ne félj! Nekem is van kutyusom és cicusom is. De kérdezz inkább az orvosodtól! Az a biztos.
ha terhes vagy semmiképp ne tarts macskát és kutyát bent a házban.én voltam toxoplasmás(a cica bent aludt és imádom az állatokat), hál istennek nem voltam terhes...azóta kaptam egy védettséget, állítólag nem kapom el többet soha.vigyázz, ha babát szeretnél!!
A terhes nõk magzatát tönkre tehetik a macskák.Nem ajánlom ilyenkor az együtt lakást.
Okozhat gondot, de ha belegondoltok, régen a háziasszonyoknak mindig volt macskájuk a sok egér miatt, és mégis egy családban a falun 4-5 gyerek is volt, nemhinném h a terheség miatt bármien jószágtól is óvakodtak volna;)

Mennyire igaz, hogy a macskák nem az embert szeretik csak a kaja adót?

Úgy értem, hogy nem személyesen az embert szeretik mint a kutyák, hanem bárkit aki kaját ad nekik...(valahol olvastam kutya macska pro-kontraként és nem tudom mennyire reális) Előre is köszi :)

Legjobb válasz: Semennyire nem igaz. Pl imádja a cicám a páromat, teljesen extázisba esik amikor átjön, pedig még soha életében nem adott neki enni.

Semennyire nem igaz. Pl imádja a cicám a páromat, teljesen extázisba esik amikor átjön, pedig még soha életében nem adott neki enni.
Való igaz, hogy a macska szinte kiköveteli magának a törõdést, kényeztetést és ezért tûnhet sokaknak csak "érdek"állatnak. De ha azt nézem, hogy az én cicám pl.csak mellettem hajlandó aludni és ha rájön, össze-vissza "puszilgat", szeretget(teli hassal, szóval nem a kajáért teszi)....hát nehezem hiszem el, hogy nem szeret. A macskának alapvetõ tulajdonsága, hogy imádni kell...nem azért mert hasznos, hanem mert egyszerûen szép és mert egyszerûen macska...õk ilyenek.
A cica is gazdás, ugyanúgy, mint a kutya. A fõ különbség cica és kutyus közt az, hogy a cicának nem lehet parancsolni. Amikor neki kedve van, akkor úgy tesz, de te nem mondhatod meg neki, mit tegyen, míg egy kutyát akkor parancsolsz ki-be, amikor akarsz. A cica elvárja a kiszolgálást, de nem a kajáért szeret. Nem csak akkor dorombol, vagy kedveskedik, ha éhes, tehát a kettõ nem függ össze. Szeret, de elvárja a tiszteletet, és öntörvényû. Ezért szeretem jobban a cicákat :)
Az én cicám március végén szökött meg tõlem. Már többször "eltemettem", mert fagyott, esõ esett stb. Április 25-én megjelent a házunk mögött, ami 9 emeletes, 68 lakásos épület. Pontosan a mi sorunkkal szemközt ült le a bokrok alá. Két napig raktunk ki neki kaját, 3. nap csapdával be tudtuk fogni. Valahova biztosan bevette magát fedett helyre és ennivalója is lehetett, mégis "hazajött". A történethez tartozik, hogy aznap járt lenn elõször a lakásból, mikor elfutott. Sétálni vittem le és kifordult a hámból.
nálunk nem igaz.
Hülyeség.Ha nem szeretne, nem feküdne rám dorombolva, hogy simogassam, és nem aludna mellettem éjszaka.Szerintem a macska szereti a gazdáját.Én is olvastam ilyeneket, hogy a macska akkor szereti a gazdáját, ha kaját ad neki, de kizártnak tartom.
Ez szerintem nem igaz.Az én macskám, volt, hogy 2hónapig elszökött(valahova bezárták, kapott kaját is...)de megszökött onnan és hazajött :P .
Szerintem meg igaz ! Azért megy az öledbe , hogy kényeztesd! Bocs de utálom a macskákat!


Igaz, hogy a felemás szemű macskák süketek a kék szemük oldalán lévő fülükre?

Legjobb válasz: Igaz! Nekem egy fehér cicám van, akinek az egyik szeme kék, a másik zöld. Teljesen süket mindkét fülére, semmit nem hall. Ezért csak lakásban szabad tartani, a kinti élet veszélyes neki!

Igaz! Nekem egy fehér cicám van, akinek az egyik szeme kék, a másik zöld. Teljesen süket mindkét fülére, semmit nem hall. Ezért csak lakásban szabad tartani, a kinti élet veszélyes neki!
Igaz, hogy a hófehér, felemás szemû macskák betegek, süketek lehetnek! Azt nem tudom, hogy melyik oldalon. Nekünk volt ilyen macskánk. Kék-zöld szeme volt, és ugyan hallott, de nagyon nyápic és beteges volt, a testvére süket is volt, de úgy emlékszem õ csak hófehér volt, és nem felemás szemû.
Igaz! A macskás magazinközölt is egy cikket róla!
Nem feltétlenül!!! Az én cicum fehér, felemás szemû perzsa, és kifinomult a hallása!! XD Már akkor meghallaj a párom érkezését, amikor az mégcsak a sarkon tart! És benti cica!!! :) XD A fehér cicáknál tényleg gyakori a süketség, de nem minden fehér cica az!

Igaz, hogy a teljesen fehér, kék szemű macskák süketek?

Legjobb válasz: dehogy igaz. kitõl hallottál iylen hülyeséget?

dehogy igaz. kitõl hallottál iylen hülyeséget?
nem feltétlenül igaz, de tényleg gyakori
Én csak megerõsíteni tudnám ezt a kérdést.Van egy 11 hetes fehér , kék szemû házi kandurom és sajna süket.Bizonyos dolgokra fülel ugyan, de ha leesik valami meg se kottyan neki :(
Teljes életet él, megszokta az itteni kinti világot is, de most elköltözünk, s kezdhetem elõröl a beszoktatást.Persze azt mondták, tartsam benn, de boldogtalan volt.Imád kint mindent.Õ a szemével hall. Kétszeresen falja a világot.Azt mondtam neki: Nem akarom, hogy boldogtalan légy, ezért hódítsd meg a világot.Ha életre való vagy , túléled, ha nem, boldog voltál...
Csõ! Én akkor döbbentem meg, amikor rájöttem egyik napról a másikra: ez a fehér, kék szemû cica tök süket...Leányzó, gyönyörû és süket. Már az a fura nekem, ha egy macska hall...
Nekem több macskám is van/volt. Fehérek is. De ezzel a problémával most találkozom elõször. Az egyik fehér kölyök úgy tûnik teljesen süket... Nagyon sajnálom szegényt, pedig egyébként nagyon eleven, játékos cica. De gondolom, hogy akkor ez genetikai probléma lehet, és nyilván az orvosok sem tudnak segíteni.
lehet, hogy a 95%-uk süket, de marad 5%, amelyik nem. tök sima, otthoni tesztekkel is el lehet dönteni, hogy hall-e vagy nem. pl. kopogsz a háta mögött, kulcscsomót csörgetsz mögötte, ilyenek. csak arra figyelj, hogy ne amiatt nézzen rád, mert mozogsz. de ha elviszed állatorvoshoz, az is meg tudja mondani, hogy hall-e vagy nem.
Valamit olvastam régebben, hogy a szemük növekedése elnyom egy ideget a koponyájukban, ami a halláshoz fontos. Ebben a magyarázatban nem vagyok biztos, de a süketség tényleg úgy van. Felnõtt korára sok fehér macska süket lesz. Ha mögé állsz, és tapsolsz, nem hallja.
Nekem volt jó pár fehér macskám, de ahogy megfigyeltem általában csak a hím kékszemû macskák voltak süketek a nõstények nem nagyon.
A kérdező hozzászólása: Na én is a National Geographicon hallottam.
Nem törvényszeerû, de valóban gyakori jelenség, úgyhogy nem hülyeség!
nekünk van egy vörös fehér (Süti névre hallgató) gyönyörû kékszemû macsekunk, de a hallása tökéletes. pedig még csak öt hetes.
A miénk süket...
Igen, úgy van ahogy az uccsó hsz. írta. Én állatorvostól tudom, de olvatam a Geographic cikkét is.
National Geographicon olvastam: Érdekes macska tények: # A fehér szõrû kékszemû macskák 95 százaléka süket.
Nem minden macska süket amelyik fehér és kék szemû. A perzsa macskáknál azt hiszem gyarkoribb, legalább is ahogy én tapasztaltam, van néhány tenyésztõ ismerõsöm. Meg volt egy felemás szemû macskám aki süket volt a kék szeme felõli fülére.
Nem igaz.Ez épp olyan mintha az mondanánk hogy a szõke nõkre hogy hülyék. Honnan vetted ezt a hülyeséget hogy süketek a fehér macskák?
az én macskám teljesen hófehér kék illetve zöld szeme van és IGEN Süket sajnos..

Mennyire igaz, hogy a szibériai macskák nem okoznak allergiát?

Legjobb válasz: Minden macska okoz allergiát, leginkább a szfinxre mondják, hogy nem mert kopasz. Persze az is, ha nem a szõrére, hanem a fehérjéjére vagy allergiás. egyes fajtákra mindent mondanak, hogy milyen extra fasza, pedig nem. Kifejezetten azért vettem jó vérvonalú drága törzskönyves sziámit, mert rövidszõrû és mert "alig hullajtja" a szõrét. Ne mondjam, hogy háromszor annyi jön ki belõle, mint a bolyhos háziból, és nem beteg, meg nem látszik rajta, egyszerûen annyi, hogy kár volt bevennem a marketing dumát... :I Persze szeretem, de ez szemétség. Mint ahogy az is, hogy fú a szfinx kopasz nem leszel allergiás, aztán bedagad a szemed tõle mégis. Tuti a szibériai is ugyanez.

Minden macska okoz allergiát, leginkább a szfinxre mondják, hogy nem mert kopasz. Persze az is, ha nem a szõrére, hanem a fehérjéjére vagy allergiás. egyes fajtákra mindent mondanak, hogy milyen extra fasza, pedig nem. Kifejezetten azért vettem jó vérvonalú drága törzskönyves sziámit, mert rövidszõrû és mert "alig hullajtja" a szõrét. Ne mondjam, hogy háromszor annyi jön ki belõle, mint a bolyhos háziból, és nem beteg, meg nem látszik rajta, egyszerûen annyi, hogy kár volt bevennem a marketing dumát... :I Persze szeretem, de ez szemétség. Mint ahogy az is, hogy fú a szfinx kopasz nem leszel allergiás, aztán bedagad a szemed tõle mégis. Tuti a szibériai is ugyanez.
Igen, osszefoglalva, nem mindegy, hogy a szorre, vagy a nyalban levo feherjere vagy allergias. Ha mondjuk a tengerimalacra is alergias vagy, akkor mindenfelekeppen bukta. Ha nem, akkor azhiszem, mukodhet a dolog.

Az igaz, hogy az ivartalanított kan macskáknak nem szabad száraz tápot adni, maximum a diétásat?

Legjobb válasz: Nem, de arra valóban figyelni kell, hogy ne hízzon el. Jó esetben rá van írva a tápra, hogy mennyi szükséges belõle a macskának a testsúlyától függõen, és annyit kell adni neki, nem többet. Persze ha kint van, télen, hidegben, akkor lehet emelni az adagot, tehát azért az ilyesmihez alkalmazkodni kell.

Nem, de arra valóban figyelni kell, hogy ne hízzon el. Jó esetben rá van írva a tápra, hogy mennyi szükséges belõle a macskának a testsúlyától függõen, és annyit kell adni neki, nem többet. Persze ha kint van, télen, hidegben, akkor lehet emelni az adagot, tehát azért az ilyesmihez alkalmazkodni kell.
Nem, de ajánlott ivartalanított macskáknak való száraztápot adni (sterilized).
Lehet neki adni, de oda kell figyelni rá, hogy mellette sokat igyon, illetve kapjon mellé nedves tápot is, mert az ivartalanított kandúroknál gyakrabban alakul ki húgykövesség. Érdemes olyan tápot választani, ami kifejezetten ivartalanított (Sterilized), illetve bent tartott (Indoor) macskáknak való, mert ezek összetétele úgy van kialakítva, hogy a vizelet pH-jának szabályozásával kisebb legyen a húgykõ kialakulásának valószínûsége. Érdemes a táp összetevõi között a metionint keresni, ez megtalálható pl. az Orijen, a Taste of the Wild, a Pro Plan egyes tápjaiban és még jó néhány tápban, a Trovet-nek és a Royal Canin-nak pedig vannak kifejezetten húgykõ-ellenes tápjai (ezeket akkor érdemes adni, ha már kialakult a húgykövesség, mert ha egyszer kialakult, akkor nem megfelelõ diéta mellett könnyen kiújulhat).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A száraztáp nemcsak az ivartalanított cicáknak nem jó, hanem a többinek sem. Mivel a macska alapvetõen nem iszik eleget, mert a táplálékból veszi magához a szükséges vizet, ezért nem szoktak eleget inni. Így vese- vagy húgykõ problémáik lehetnek (bár ez öröklés is). Az ivartalanított cicáknál ezen kívül figyelni kell a testsúlyra is, legtöbbször csökkenteni kell a kaja mennyiségét, de én szemfényvesztésnek tartom a különféle extra -benti, sterilizált stb tápokat, mivel az egerek sem különbözõ ízesítésûek és összetételûek.. A legjobb a jó minõségû konzerv, minimum 60% hústartalommal, cukor, ízfokozók, tartósítószer és színezék nélkül (állati melléktermék sem túl jó, de ne legyünk telhetetlenek)..viszont ez elég drága.Ha már száraz, akkor igyon sok vizet a cica, ill kapjon nyers husit (disznó kivételével-mert az tisztítja a legjobban a fogakat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
Ivartalanított perzsa cicánk egész életében száraz tápot kapott, mindig friss (reggel-délben-este) cserélt vize volt. Nem volt se húgyköve, fogköve pláne! Negyedik emeleti panellakásból soha ki nem lépett, 19 évig élt!!! A kötelezõ féregtelenítés stb-n kívül nem látta állatorvos.

Tényleg igaz, hogy a fekete macskáknak erősebb az immunrendszerük, mint más színűeknek?

Legjobb válasz: Honnan lehet felismerni egy házimacskánál, hogy erõsebb-e az immunrendszere? Mert szerintem sehogy.

Honnan lehet felismerni egy házimacskánál, hogy erõsebb-e az immunrendszere? Mert szerintem sehogy.
Ezt nem tudom, de ha szabadban élnek minden esetre nagyobb sansszal indulnak éjszakai vadászatra, illetve kisebb az esélye, hogy más állatok prédájává válnak!
Sose hallottam ilyesmit, a tapasztalatom meg pont az ellenkezõjét mutatja sajnos.
Errõl nem hallottam, viszont arról már nagyon sokat, hogy a teljesen fehér macskáknak, híresen gyenge az immunrendszerük.
Én már olvastam errõl, igaz. Csak kis mértékben erõsebb, de ez mr elég volt ahhoz, hogy a szabad macskakolóniákban megnõjön a számarányuk. Tehát a kicsit erõsebb immunrendszer csak statisztiklailag mutatható ki, egyedi esetekben nem.

Igaz, hogy a macskák szeretetből dörgölődznek hozzánk vagy csak azért, hogy szagot cseréljenek a gazdijukkal?

Ezt nemrég hallottam valahol,és most már minden véleményre kiváncsi vagyok,mi ebből az igazság?

Legjobb válasz: Több okból dörgölõznek, az egyik; mert "megjelölik a területüket". Ahogyan a nyulak szokták, csak a nyulak az állukat dörgölik a tárgyakhoz (és néha emberekhez). A másik; kommunikációs céllal. Ez jelentheti azt is, hogy épp kaját kérnek, hízelegnek, vagy mint a kutyáknál a nyalakodás, és végsõ soron a "szociális kapcsolatokat" erõsítik vele.

Több okból dörgölõznek, az egyik; mert "megjelölik a területüket". Ahogyan a nyulak szokták, csak a nyulak az állukat dörgölik a tárgyakhoz (és néha emberekhez). A másik; kommunikációs céllal. Ez jelentheti azt is, hogy épp kaját kérnek, hízelegnek, vagy mint a kutyáknál a nyalakodás, és végsõ soron a "szociális kapcsolatokat" erõsítik vele.
Én azt hallottam, hogy a dörgölõzéssel az õ "tulajdonukat" jelölik meg :) Sok mindent kitalálnak. Szerintem akkor is szeretetbõl vagy kajáért teszik :D :D
A szagcsere nem a szõrdörzsöléssel meg végbe.Biztos csak hízelgés.Azért vannak a bûzmirigyek egyéb szagosító módszerek(vizelet)és az a lényege, hogy ki-meg jelöljék amit akarnak de rájuk nem kell tapadni a másikénak.
Ha én is macska lennék, biztosan tudnám a helyes választ:) Nekem van 3 db, akkor dörgölõznek, ha akarnak valamit: enni-inni, vagy csak hogy símogassuk, foglalkozzunk velük. Eközben biztosan ránk is kenõdik a "szagminta", hiszen a cicus gondosan nyalogatja magát minden nap.

Igaz, hogy akit szeretnek a macskák, azt a nők is szeretik?

Legjobb válasz: az én macskám [email protected] gyûlölt mindenkit ,azon a fél percen kivül,amikor látta,hogy felbontom a kajáját

az én macskám [email protected] gyûlölt mindenkit , azon a fél percen kivül, amikor látta, hogy felbontom a kajáját
Ha azt írom, hogy igen rögtön beszerzel 10 macskát, mi? :D
Engem szeretnek a macskák, a nõk mégsem... szerencsére. 21/L
Amíg nincs macskaszagod:) ) Nálunk a férjem a macskás, Õ miatta szerettem meg én is a macskákat. A férjemet kedvelik a nõk, mint havert meg kollégát, de nem mint pasit:D
A kérdező hozzászólása: Nekem van itthon macskám, három is :)
Én azokat a pasikat szeretem, akik szeretik a cicákat. aki a macskát szereti, rossz ember nem lehet:)
Nem, ennek semmi valóságalapja nincs. És utolsó, én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy aki a macskákat szereti rossz ember nem lehet. A macskák a világ legvérengzõbb ragadozói (azaz szórakozásból ölnek), és semmi hûség vagy szeretet nincs bennük. Persze értem hogy a nõk és kislányok 99%-a felfogása elakad ott hogy "jajjdecukicica", de akik nem ezért szeretik a macskákat azok között kevés a jó ember.
songi, te hülye vagy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!