Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy művészeknek (3 db)

Igaz, hogy a művészeknek van egy kedvezőbb adózási forma?

Ki számít m?vésznek? Tevékenység, vagy a végzettség számít? Hol tudnék ennek utánaolvasni?

Legjobb válasz: http://www.eji.hu/adozas_es_tarsadalombiztositas/a_muveszek_..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Csak az a baj, hogy ez úgylátom ez az oldal elõadómûvészes... nekem meg képzõmûvészes kellene... vagy az is ebbe a kategóriába tartozik?
Igen, a kettõ ugyanaz.

Igaz, hogy a nők 99% -nak "Kis Grófo" művész úr az ideáélja?

1000 magyar nőt kérdeztek meg és ez az eredmény jött ki. Egyszer én is lehetek olyan mint ő? :(

Legjobb válasz: No roxa áj! xD

nem tudom mit szívtál.. de megnézném ezt a felmérést..
No roxa áj! xD
tenk jú, ha így is van most már megértem:D
Ez a kis Grófo a padtársam volt a Kalyi Jag suliban. Egy beképzelt farok...még le sem ült....pffffff...hányinger.
Ha ez tényleg így van akkor a "nõk" kibeb.ul igénytelenek!
Jajjj lááányok... Ne is tagadjátok... ^^
Az meg ki?
A kérdező hozzászólása: ezek az álszent kommentek: az meki ki? Lányok... ne legyetek álszentek! :)
Nem igaz.
Ki gugliztam a nevét...és azonnal elkezdtem röhögni rajta..
Én komolyan most hallottam elõször a nevét. Megnéztem az egyik linket (így utólag már bánom), de annyit mondhatok, ha ez az alak lenne az utolsó "férfi" a Földön, örömmel választanám az egyedüllétet. Nálam már az hányingerkeltõ, ha valaki ilyen zenét hallgat.
szerintem az a 1000 "magyar" nõ...vagy viccelt vagy pedig nem is magyarok voltak, hanem cigányok.. ennyi!!!
Ki van csukva, rasszista vagyok. Meg amugy sem az esetem, ha fehér lenne sem tetszene.
A kérdező hozzászólása: emberek, tényleg nem érzitek az iróniát? :DD
:DDDDDD
Ha ez így lenne, most azonnal felrobbantanám az összes atomot ami raktáron van a világon és kiirtanám az emberi fajt. Még gondolkozni se kellene hozzá...
A kérdező hozzászólása: höhö
Jesszus f..sza!!! NEEEEM! Kis patkany kepu kocsog
XD Igen.
Ameg kicsoda?
a meg ki a rák???
Mi a kórság az?
Egy zsírcigány
látom nem csak én nem ismerem
Még bottal se piszkálnám meg, még akkor se kitennének vele 10 évre egy lakatlan szigetre xÐ
Hát ennek se adnak ki erkölcsit az tuti
Én nem lepõdnék ezen meg. Szeretnek cigányokkal kavarni, a magyart meg észre sem veszik, mert az nem trendi exotikum.

Mi dönti el, hogy ki az igazi művész?

Tudom most jönnek a válaszok, hogy "a m?vész maga" vagy, hogy "ami utána marad" stb, ezeket ismerem, talán rosszul van megfogalmazva a kérdés, de így közérthet?bb. Képzeljétek el, hogy mi lenne, ha a Bánk Bán, vagy az Ember tragédiája soha nem létezett volna, és én ma, 2011.április 4.-én épp kész lennék vele. Minden

Legjobb válasz: 17:25 Kérdezd errõl pl. D Aronofsky-t, aki egy faliképet rendelt tõlem. ;)

17:25 Kérdezd errõl pl. D Aronofsky-t, aki egy faliképet rendelt tõlem. ;)
ne haragudj nem olvastam végig mert nagyon hosszú ez nekem .. . bocsi :( szerintem a mûvészek kivétel nélkül utálják az embereket, a rajongókat is, szerinted miért nem lehet velük találkozni a kisboltba? elbújnak a világ elõl az emberek elõl, és bánatosak, mert az emberek megbántották a lelki világukat, 10 éves sérelmeiken sírnak, drogoznak, satöbbi jólvanna én igy gondolom
zerintem a mûvészek kivétel nélkül utálják az embereket, a rajongókat is, szerinted miért nem lehet velük találkozni a kisboltba? elbújnak a világ elõl az emberek elõl, és bánatosak, mert az emberek megbántották a lelki világukat, 10 éves sérelmeiken sírnak, drogoznak, satöbbi Elõzõ ezzel egyet kell értenem. Egy "mûvész".
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:21 Mekkora egy undorító állat vagy.
Mondjuk én alábbhagytam a tudatmódosító szerekkel, és próbálom eladni a dolgaimat, ami elég jól is megy. Fõleg Kanadában. De egyet jegyezz meg kedves kérdezõ: lehet álomvárat és mindenfajta ideológiát építeni a mûvészek hablatyai köré, ...csak át akarnak õk is baszni, hogy rád tukmálják a saját dolgaikat.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ értem az érveid, de nem szabad részleteket kikapkodni a szövegbõl és csak bizonyos mondatokra reagálni amihez erõsen kötõdne a következõ is, de azt te már nem veszed egy kalap alá a másikkal. Például: "Ha én szép verseket írok, kiváló szobrokat készítek, de nem próbálom mutogatni a nyilvánosságnak, akkor egy pincében fognak szétmállani én pedig meghalok." Ezt kiragadtad és reagáltál rá, holott ehhez erõsen kapcsolódik a következõ: "Ha viszont nyilvánosság elé viszem, akkor arra vágyok, hogy az emberek megismerjék, elismerjék, ebbõl következõen önjelölt mûvész vagyok." Szóval gyakorlatilag mindkét mondat azért jött létre, hogy az önjelölt mûvészséget támasszam alá, azaz, hogy mindenki az. Egyébként többször találkoztam már veled az oldalon, a reakciómódod és a százalékodról felismerem melyik válaszokat írod, észrevettem, hogy mindenre úgy tekintesz, hogy azt rendszeresen csinálni kell, szinte gépszerûen és akkor leszel jó belõle. Nos, szerintem ez kizárja az élvezetet, mivel egy idõ után robotmunkának érzõdik és minden fantázia kiszökik belõle. Az építészre, az üvegfújóra a szakácsra, a könyvelõre és még sok másra lehet mondani, hogy minél többször csinálod annál jobban megy, viszont az írásban van ihlet és fantázia, vannak olyan idõszakok amikor fent vagy és van amikor lent, amint elkezdeném a te elméleted szerint a rendszerességet, folytonosságot, beleõrülnék, hiszen borzalmasan monotonná válna. Ha ihletet érzek arra, hogy rendszeresen minden nap írjak, akkor semmi gond, mivel nem érezném monotonnak. Egyébként nem szeretnék történelemkönyvbe kerülni, csupán amíg élek addig akarok elismert lenni, utána már nem érdekel, úgyis tudjuk hogyan dobálóznak a történelmi személyekkel...
A kérdező hozzászólása: Látom nem igazán érted a lényeget. Ha én eltervezek valamit, egy bizonyos állapotban, akkor abban az állapotban, azokkal az érzésekkel szeretném késõbb megélni, amiben elterveztem. Nem akarom, hogy az úton amelyen majd elérem azt megváltozzanak az érzéseim, hiszen akkor értelmét veszti a cél. Remélem érted mire célzok. Az, hogy feszegetem a saját határaim, ugyan endorfint termel ami örömérzetet okoz, HA és ismétlem HA sikerül (különben meghalok vagy megszégyenülök, a dologtól függ). Számomra az okoz örömöt, ha magabiztos lehetek, úgy, hogy ne keljen attól félnem, hogy valamit nem tudok megmagyarázni vagy, hogy esetleg balul süljön el a mondandóm. Az, hogy olyan dolgot teszek meg amit eddig nem mertem, inkább létbizonytalanságot és az életem eddigi valójának/szánalmasságának érzését kelti bennem, ez mennyivel jobb verzió a másiknál?
A kérdező hozzászólása: Igen, nehéz elkötelezõdni valami mellett és tudod miért? Mivel legbelül tudjuk, hogy nincs semmi értelme elkötelezõdni akármi mellett is, csak egy eszköz, hogy kitöltsük a rendelkezésünkre álló idõt úgy, hogy fennmaradjunk, de ettõl még nem nyer értelmet. Nincs értelme. Tudom, hogy a mûvek, olvasmányok, vagy bármilyen tevékenység újdonságot hoz/hozhat és nem is állok az újdonságok útjában, sõt kellenek és szeretném. Én nem errõl beszélek, hanem arról, hogy mindeközben az a belsõ alap érzés megmaradjon ami miatt belevágtam és az újdonságot teljes mivoltában tudjam megélni. Sok dolognál utólag, akár évek múltán jövök rá, hogy "hopp az egy olyan pillanat volt ami annyira tetszik most nekem" de akkor és ott nem tudtam úgy megélni, mint ahogy elképzeltem. A magabiztosságra visszatérve: A sok szabály közt úgy érzem elvész az egyéniségem. Nem tudok jól rögtönözni a sok kötöttség miatt (ami az vagy csak annak érzem..) és a magabiztosságot nehezen tudom vegyíteni a tudással. Ha engem veszünk, számomra a fõ cél az abszolút intelligencia, soha nem akarok belassulni, mindenre tudni akarok reagálni szellemesen, humorosan, ironikusan. A félelem teljes megszüntetése, már ami a hétköznapokat illeti. Van egy képem magamban, hogy hogyan szeretném, hogy az emberek viszonyuljanak hozzám, ami részben sikerül, de mindig van ott valami tüske ami nem olyan.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, ha az életben kijelölöd célnak, azt, hogy pl kamionos leszel akkor onnantól kezdve lesz célja az életnek, de önmagában attól még nem lesz értelme viszonyítási alap nélkül. Ezt jól elcsípted, nem arra van optimizálva a társadalom, de kinek is jó ez?... Ha valakinek nem lenne jó, akkor nem létezne ez a féle társadalmi forma, ha pedig valakinek/valakiknek jó akkor nekem is jó lehet. Tudod már nem egy kérdésemnél kezdtünk el oldalakon keresztül beszélgetni, de a felállás ugyan az, én kérdezek, te válaszolsz, semmi nem változik, hacsak te már nem érzed azt, hogy eljutottál oda ahová szeretted volna és hobbiból írogatsz. Az írási formád azt tükrözi, mintha már rájöttél volna az élet nagy dolgaira, holott ez lehetetlen, hiszen amint rájövünk valamire amirõl azt hisszük, hogy igaz, rögtön jön valahonnan egy cáfolat, ez mindig így van, aki úgy beszél valamirõl mintha már tudná az leragadt valahol. "Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták." Ezt az idézetet ismered? Mindazonáltal szeretem olvasni amiket írsz, várom a reakciód. :)
ERROL IRJ EGY KONYVET
ne haragudj kérdezõ nem akartam eltérni a témádtól de ugy látom mostmár mindenki tudja mi fán terem a mûvész(lélek)
Mûvész vagyok, és sajnos egyet kell értenem azzal, amit az elsõ írt... igyekszek tenni a dolog ellen, és ugy érzem jó úton haladok, látom hogy változok :) . Ebben segített, hogy megismertem Istent, Jézust, megtértem. Ugy érzem, az én régi felfogásommal és hozzáállásommal az emberekhez, dolgokhoz már rég elveszett lennék a saját kis világomban. Igy viszont végre öröm van az életemben, szeretek emberekkel lenni, ami pedig rossz bennem, azt Isten megváltoztatja, és megyek tovább. Régen utáltam, hogy az vagyok, ami vagyok, "más", -most viszont tudom, "Isten kegyelmébõl vagyok, aki vagyok" (1Kor.15, 10)
Én most egy mûvészeti középiskolában tanulok(grafika).Szerintem mûvész az, aki "mindent" tud a szakmáján belül, és valami olyat alkot, amit addig senki sem alkotott.Gondolok most olyanokra, amik forradalmi újítások(pl.: mikor "feltalálták" adiculát, az eddig sehol sem volt jelen ma sok helyen használják-tudom ez most hülye példa de remélem érthetõ-). Az utókor dönti el , hogy ki mûvész valójában, ameddig a személy él és van xy-ról diplomája-mondjuk legyen tervezõgrafikus-, akkor õ mûvész. A mûvészet szó tágabb értelemben minden alkotó célú emberi igyekezetre vonatkoztatható. Ebbõl a széles perspektívából a mûvészet kulturális, történelmi vagy földrajzi környezettõl függõen általános fogalomként használható az összes teremtõ szándékra, amit emberi törekvés mozgat.
Én speciel ilyen "mûvészképzõbe" jártam. Végigkövettem sok pálya kezdetét. Önmagában az, hogy világfájdalmad van, nem tesz mûvésszé. Attól leszel mûvész, hogy értékeset - és értékállót - tudsz alkotni. Épp ezért nem lehet egyértelmûen egy kortársról sem kimondani, hogy õ mûvész vagy kontár. Az utókor majd eldönti.
A kérdező hozzászólása: 19:50 Február óta írok, de nem netre, hanem füzetbe. Igazából nem tudom mi értelme van, talán, hogy majd 60 évesen visszaolvassam és, hogy felfogjam, hogy mindez semmit sem ér.
Az idõ és a közizlés dönti el, mi a mûvészet. Aki azt akkor ott mûvelte, na, az a mûvész. Kérdezõ, írj naplót.
én iylen vagyok amit leírtam csak nem vagyok mûvész. . nem tudok rajzolni, fotózni, tervezni, képtelen vagyok verset írni, és hülye vagyok anblock mindenhez. csak ugy vettem észre hoyg a mûvésze többsége kicsit hasonlít rám
Mûvészet szóban hol van benne h híres, sok pénze van? Az kell ahhoz h vki mûvész legyen? Ezen goldolkozzatok már el mert itt szinte mindenki megemliti ezt, pláne nem lesz jobb mûvész ettõl, mert vki még ilyet is irt ide

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!