Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy második babát könnyebb megszülni (2 db)

Az igaz hogy a második babát könnyebb megszülni, mint az elsőt? Kinek mi a tapasztalata? Kérlek osszátok meg!

24 éves vagyok és van egy 6 hónapos kislányom, hamarosan tervezük a kis tesot neki, h ne legyen sok korkülömbség küztük.Az els? szülésem nem volt valami könnyü, mire számithatok a másodikkal?

Legjobb válasz: akár teljesen másra is számithatsz a 2. babát azért könnyebb megszülni mert sokminden fejben dõl el és ha már tudod mire számithatsz mi vár rád jobban informált leszel fizikálisan már jobban tágultak a csontjaid és a szervezeted emlékezik ha kicsi a korkülönbség és a vajúdás is rövidebb de intenzivebb

akár teljesen másra is számithatsz a 2. babát azért könnyebb megszülni mert sokminden fejben dõl el és ha már tudod mire számithatsz mi vár rád jobban informált leszel fizikálisan már jobban tágultak a csontjaid és a szervezeted emlékezik ha kicsi a korkülönbség és a vajúdás is rövidebb de intenzivebb
Ez mindenkinél változó, szerintem nincs általános recept. Anyunak öcsémmel nehezebb volt (5 és fél év a korkülönbség), sõt, ott még a szülészorvos is elkövetett egy nagyon súlyos mûhibát, amibe anyu majdnem belehalt, az én születésemnél minden simán ment. Nagyanyámnál csak annyit tudok, hogy anyu az elsõ gyereke (utána még 2 lett), és nagyi elájult a szülés közben.
azt mondják, a második és minden további szülés könnyebb. összességében nekem könnyû volt mindkettõ. de a 2. nekem idõben kicsit tovább tartott.
nekem a 2. rövidebb volt, de brutálisabb is kicsit. Rövidebb, de intenzívebb.
Az elsõ babám 6 óra alatt lett meg. A 2. 2 óra alatt, az utolsó jó fél óra áhhhhh naggyon fájt. A 3. kb másfél óra alatt lett meg, fájt, fájt, de fel sem fogtam, hogy szülök :) Amúgy szerintem változó, kinél hogy.
Szia! Nekem a 2.gyermekem volt a legnehezebb a négy közül.Pedig õ volt a legkisebb.3350 és 55 cm volt. A legnagyobb gyermekem 62 cm-rel és 4300 -al született 9 hónapja.
62 cm??? azta mindenit!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönüm a válaszokat, mindenkit felpontoztam, jo babázást mindenkinek!!!

Igaz, hogy a második babát könnyebb megszülni?

Mert az els?nél hajnal négykor elment a magzatvíz és este 10 re lett meg " nehéz volt"

Legjobb válasz: szia!az elsõ szülésem 8 óra volt a második 4.De a másodikat fájdalmasabbnak éreztem talán mert túl gyors volt.

szia!az elsõ szülésem 8 óra volt a második 4.De a másodikat fájdalmasabbnak éreztem talán mert túl gyors volt.
Szerintem ahány eset, annyiféle. Az is relatív, ki mit érez nehéznek. Az elsõ szülésnél féltem, nehézre készültem, viszonylag simán ment. A második szülés nagyon nehéz volt, a köldökzsinór kétszer volt rátekeredve és nem akart elindulni a baba. De azért bevállaltam egy harmadikat is, az könnyû volt.
4 gyerekem van.hárommal délbe mentem be a kórházba.Az elsõ 15:35-re meglett, a második 14:23-ra, a3-dik 15:40-re a negyedikkel kettõkor mentem be és 16:20-ra meglett.És a burokrepesztések is szülés elõtt töténtek kb 1 órával.Asszem elég gyorsak voltak:-).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!