Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy második babát könnyebb (3 db)

Az igaz hogy a második babát könnyebb megszülni, mint az elsőt? Kinek mi a tapasztalata? Kérlek osszátok meg!

24 éves vagyok és van egy 6 hónapos kislányom, hamarosan tervezük a kis tesot neki, h ne legyen sok korkülömbség küztük.Az els? szülésem nem volt valami könnyü, mire számithatok a másodikkal?

Legjobb válasz: akár teljesen másra is számithatsz a 2. babát azért könnyebb megszülni mert sokminden fejben dõl el és ha már tudod mire számithatsz mi vár rád jobban informált leszel fizikálisan már jobban tágultak a csontjaid és a szervezeted emlékezik ha kicsi a korkülönbség és a vajúdás is rövidebb de intenzivebb

akár teljesen másra is számithatsz a 2. babát azért könnyebb megszülni mert sokminden fejben dõl el és ha már tudod mire számithatsz mi vár rád jobban informált leszel fizikálisan már jobban tágultak a csontjaid és a szervezeted emlékezik ha kicsi a korkülönbség és a vajúdás is rövidebb de intenzivebb
Ez mindenkinél változó, szerintem nincs általános recept. Anyunak öcsémmel nehezebb volt (5 és fél év a korkülönbség), sõt, ott még a szülészorvos is elkövetett egy nagyon súlyos mûhibát, amibe anyu majdnem belehalt, az én születésemnél minden simán ment. Nagyanyámnál csak annyit tudok, hogy anyu az elsõ gyereke (utána még 2 lett), és nagyi elájult a szülés közben.
azt mondják, a második és minden további szülés könnyebb. összességében nekem könnyû volt mindkettõ. de a 2. nekem idõben kicsit tovább tartott.
nekem a 2. rövidebb volt, de brutálisabb is kicsit. Rövidebb, de intenzívebb.
Az elsõ babám 6 óra alatt lett meg. A 2. 2 óra alatt, az utolsó jó fél óra áhhhhh naggyon fájt. A 3. kb másfél óra alatt lett meg, fájt, fájt, de fel sem fogtam, hogy szülök :) Amúgy szerintem változó, kinél hogy.
Szia! Nekem a 2.gyermekem volt a legnehezebb a négy közül.Pedig õ volt a legkisebb.3350 és 55 cm volt. A legnagyobb gyermekem 62 cm-rel és 4300 -al született 9 hónapja.
62 cm??? azta mindenit!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönüm a válaszokat, mindenkit felpontoztam, jo babázást mindenkinek!!!

Igaz, hogy a második babával könnyebb teherbe esni?

Mi a tapasztalatotok err?l?

Legjobb válasz: nekem szerencsére pikk pakk megfogant mind az 1.mind most a második.pedig a második másfél hónappal a szoptatás abbahagyása után jött. mindenki azt mondta nehezebben fog jönni.

nekem szerencsére pikk pakk megfogant mind az 1.mind most a második.pedig a második másfél hónappal a szoptatás abbahagyása után jött. mindenki azt mondta nehezebben fog jönni.
Nekem mindhárom az elsõ próbálkozásra összejött :)
Nekem mindkét terhességem elsõre összejött.
Nekem a 2. babam konnyebben fogant, mint az elso, igaz, hogy o sem varatott magara sokaig (az elso baba a 4. honapban sikerult). A masodik baba az elso honapban, pedig akkor meg a nagyobbik is csupan ot honapos volt es osszesen harom ciklusom volt szules utan. Szoval nem sok eselyt lattunk arra, hogy sikerul osszehozni a kistesot, de megis megtortent. Mondjuk az hozzatartozik az igazsaghoz, hogy az elso babanal csak homerozni probaltam szerencsetlenul, de nem kovettuk a peteerest, csak eltuk az eletunket. A masodik baba megfoganasat nem biztuk csupan a veletlenre, azon kivul, hogy eltuk az eletunket hasznaltam ovulacios tesztet is es az ovulacom napjan biztos, ami biztos ketszer is egyutt voltunk. Szoval lehet, hogy az elso is sikerult volna mar az elso honapban, ha hasznalunk segitseget. :-)
Nekem az elsõ gyorsabban fogant bár a másodiknál sem panaszkodhatok
Akkor én kivétel vagyok!Az elsõ gumi mellett fogant!A másodikra(terveztük)2 évet vártunk, és így is orvosi segítséget kellett igénybe vennünk(inszemináció).Harmadikat is szeretnénk, elsõ hónapja hogy tudatosan peteéréskor szeretkeztünk és jelen pillanat 8 napja késik a menszim!Ki tudja?
Nekünk bejött! Az elsõ a 3. hónapban, a második elsõre sikerült! (hátrahajló méhhel...) :)
Elsõ három hónap alatt összejött, a másodikkal egy évig kínlódtunk és tüszõrepesztõ inj. kellett.

Igaz, hogy a második babát könnyebb megszülni?

Mert az els?nél hajnal négykor elment a magzatvíz és este 10 re lett meg " nehéz volt"

Legjobb válasz: szia!az elsõ szülésem 8 óra volt a második 4.De a másodikat fájdalmasabbnak éreztem talán mert túl gyors volt.

szia!az elsõ szülésem 8 óra volt a második 4.De a másodikat fájdalmasabbnak éreztem talán mert túl gyors volt.
Szerintem ahány eset, annyiféle. Az is relatív, ki mit érez nehéznek. Az elsõ szülésnél féltem, nehézre készültem, viszonylag simán ment. A második szülés nagyon nehéz volt, a köldökzsinór kétszer volt rátekeredve és nem akart elindulni a baba. De azért bevállaltam egy harmadikat is, az könnyû volt.
4 gyerekem van.hárommal délbe mentem be a kórházba.Az elsõ 15:35-re meglett, a második 14:23-ra, a3-dik 15:40-re a negyedikkel kettõkor mentem be és 16:20-ra meglett.És a burokrepesztések is szülés elõtt töténtek kb 1 órával.Asszem elég gyorsak voltak:-).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!