Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy második babát (13 db)

Masodik babamat varom. Tobbszor hallom, hogy a masodik terhesseggel szelesedik am ki a csipo. Ez igaz?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én az elsõvel jól kiszélesedtem, szülés után picit viszament, de már nem lett olyan mint terhesség elõtt. Úgy látom (most így a második babával már a 37. hétben),hogy nem lett szélesebb.

Szerintem nem. Én az elsõvel jól kiszélesedtem, szülés után picit viszament, de már nem lett olyan mint terhesség elõtt. Úgy látom (most így a második babával már a 37. hétben), hogy nem lett szélesebb.
attól függ mennyit hízik a kismama. van ismerõsöm, aki a 2.babával többet hízott és sokkal nehezebben tudta leadni, de van olyan is, aki direkt nagyon odafigyelt már a 2.nál és annyival jött ki a kórházból szülés után, mint amikor megfogant a baba. ez alkati kérdés is, de nagyon befolyásolja az életmód, táplálkozás.
Én a másodikkal majdnem végig tudtam hordani azt a kismamafarmert, amit az elsõvel kb 2 hét használat után el kellett tennem, mert nem fértem bele :) . Az elsõ körben kedvenc és legkényelmesebb naci meg még most is esik le rólam, pedig közeleg a vége, és az eddigiek alapján õ lesz a nagyobb baba...
Ram nem volt igaz. Lanykoromban is 90-es csipom volt, elso gyerekkel 25 kilot hiztam, de hamar lement es nem szelesedett ki csipom. Masodik gyerekkel csak 10 kilot hiztm, de csipom maradt. 2 eves a kicsi es jelenleg is 90-es a csipom. De masom sem lett vastagabb.
Nekem vékonyabb lett. Terhességek elõtt 90-95-ös csípõm volt (épp attól függött, hogy hány kiló vagyok). Aztán jól lefogytam, most kb 85-ös a csípõm, nincs rajta háj. Viszont a derekam szélesedett egy picit. Ott sose volt háj, de régen 60-as derekam volt, most meg 64-es, most sincs háj.
elõzõ vagyok, 2 gyerekem van 22 hó különbséggel

Igaz, hogy a második babával könnyebb teherbe esni?

Mi a tapasztalatotok err?l?

Legjobb válasz: nekem szerencsére pikk pakk megfogant mind az 1.mind most a második.pedig a második másfél hónappal a szoptatás abbahagyása után jött. mindenki azt mondta nehezebben fog jönni.

nekem szerencsére pikk pakk megfogant mind az 1.mind most a második.pedig a második másfél hónappal a szoptatás abbahagyása után jött. mindenki azt mondta nehezebben fog jönni.
Nekem mindhárom az elsõ próbálkozásra összejött :)
Nekem mindkét terhességem elsõre összejött.
Nekem a 2. babam konnyebben fogant, mint az elso, igaz, hogy o sem varatott magara sokaig (az elso baba a 4. honapban sikerult). A masodik baba az elso honapban, pedig akkor meg a nagyobbik is csupan ot honapos volt es osszesen harom ciklusom volt szules utan. Szoval nem sok eselyt lattunk arra, hogy sikerul osszehozni a kistesot, de megis megtortent. Mondjuk az hozzatartozik az igazsaghoz, hogy az elso babanal csak homerozni probaltam szerencsetlenul, de nem kovettuk a peteerest, csak eltuk az eletunket. A masodik baba megfoganasat nem biztuk csupan a veletlenre, azon kivul, hogy eltuk az eletunket hasznaltam ovulacios tesztet is es az ovulacom napjan biztos, ami biztos ketszer is egyutt voltunk. Szoval lehet, hogy az elso is sikerult volna mar az elso honapban, ha hasznalunk segitseget. :-)
Nekem az elsõ gyorsabban fogant bár a másodiknál sem panaszkodhatok
Akkor én kivétel vagyok!Az elsõ gumi mellett fogant!A másodikra(terveztük)2 évet vártunk, és így is orvosi segítséget kellett igénybe vennünk(inszemináció).Harmadikat is szeretnénk, elsõ hónapja hogy tudatosan peteéréskor szeretkeztünk és jelen pillanat 8 napja késik a menszim!Ki tudja?
Nekünk bejött! Az elsõ a 3. hónapban, a második elsõre sikerült! (hátrahajló méhhel...) :)
Elsõ három hónap alatt összejött, a másodikkal egy évig kínlódtunk és tüszõrepesztõ inj. kellett.

Igaz, hogy a második babát könnyebb megszülni?

Mert az els?nél hajnal négykor elment a magzatvíz és este 10 re lett meg " nehéz volt"

Legjobb válasz: szia!az elsõ szülésem 8 óra volt a második 4.De a másodikat fájdalmasabbnak éreztem talán mert túl gyors volt.

szia!az elsõ szülésem 8 óra volt a második 4.De a másodikat fájdalmasabbnak éreztem talán mert túl gyors volt.
Szerintem ahány eset, annyiféle. Az is relatív, ki mit érez nehéznek. Az elsõ szülésnél féltem, nehézre készültem, viszonylag simán ment. A második szülés nagyon nehéz volt, a köldökzsinór kétszer volt rátekeredve és nem akart elindulni a baba. De azért bevállaltam egy harmadikat is, az könnyû volt.
4 gyerekem van.hárommal délbe mentem be a kórházba.Az elsõ 15:35-re meglett, a második 14:23-ra, a3-dik 15:40-re a negyedikkel kettõkor mentem be és 16:20-ra meglett.És a burokrepesztések is szülés elõtt töténtek kb 1 órával.Asszem elég gyorsak voltak:-).


Az baj hogy már a második babámat várom és a 18 hétben járok de még nem igazán éreztem a mozgását az első babámat ekkor már éreztem?

Legjobb válasz: Szia, én az elsõ babámat várom és a 20. héten éreztem biztosan. Minden terhesség más, szerintem nem kell aggódnod!

Szia, én az elsõ babámat várom és a 20. héten éreztem biztosan. Minden terhesség más, szerintem nem kell aggódnod!
szerintem se aggódj ez miatt én is a 18.héten járok a második babával, és csak néha érzek valami kis mozgást.az elsõnél megcsak a 20.ét után éreztem hogy rug, bár hozzákell tennem hogy egéz végig nagyon lusta baba volt na de atán mikor kibújt utána nemlehetett vele birni és most má 7 éves sporttagozatos skolába jár.és szerintem van egy kis hiperaktivitása is.

Valóban igaz, hogy ÁLTALÁBAN a második babát tovább hordjuk, mint az elsőt és a súlya is nagyobb lesz?

Nyilván lesz itt aki rácáfol. A csöpp lányomnál már mondta a doki,hogy ha egy kicsit is nagyobb lett volna akkro nem fér ki. Ezért aggódom,hogy ha most a tesó - aki ráadásul fiú lesz - meg akar születni, nem fog kiférni.

Legjobb válasz: Rögtön egy cáfoló! :) Barátnõm elsõ kislányát több, mint egy héttel túlhordta, 3400 gr fölött volt egy kicsivel. Második gyermeke - kisfia - 5 nappal korábban jött, és nem érte el a 3400 grammot! Szerintem egyébként ne aggódj, én inkább olyanokat hallottam, hogy a 2. és többedik gyerkõcök már sokkal könnyebben világra jönnek, mint az elsõ.

Rögtön egy cáfoló! :) Barátnõm elsõ kislányát több, mint egy héttel túlhordta, 3400 gr fölött volt egy kicsivel. Második gyermeke - kisfia - 5 nappal korábban jött, és nem érte el a 3400 grammot! Szerintem egyébként ne aggódj, én inkább olyanokat hallottam, hogy a 2. és többedik gyerkõcök már sokkal könnyebben világra jönnek, mint az elsõ.
1. baba: kislány, 3600 gr és 50 cm, 4 nap túlhordás 2. baba: kisfiú, 4200 gr és 51 cm, 4 nap túlhordás 3. baba: kislány, 3250 gr és 50 cm, 4 nappal hamarabb érkezett
1. 40 hét+1 nap 3850 gr 58 cm kisfiú 2. 38hét+6 nap 3850gr 56 cm kisfiú Nekem végig mondta a doki hogy a második nagy baba lesz és hogy nagyobb lesz mint az elsõ, ha végig bent marad akkor igaza lett volna...
Nem feltétlenül. Elsõm jött 36+5 3170g, második 39+4 3150g, harmadik 38+2 3500g.
Én mindkettõt napra pontosan szültem, és nekem pont úgy tûnt hogy az a hiedelem hogy a többedik baba hajlamosabb hamarabb kijönni. Viszont a súlyban lehet valami, elég sok ismerõsömnél nagyobb lett a 2.baba, nálam is 10 dkg-val :) Ha meg fiú, tényleg esélyesebb hogy nagyobb lesz. DE ami a lényeg, az a fejméret, azt biztos össze tudod hasonlítani, menj hasonló idõpontban UH-ra. De biztos a dokid is szorgalmazni fogja a méréseket, ha lelkiismeretes.
1.40.hét 3800gramm 2.38.hét 2600gramm :) De a kicsi, ha még két hétig bentmaradt volna sem lett volna sokkal nagyobb. :) De nekem egyébként második szülésnél szélesebb lett a csípõm, mint az elsõnél. A nadrágomon vettem észre. Fõleg szülés után. Nemhiába a második baba alig 50perc alatt született meg. :) De ez persze a csípõméret visszaállt már azóta.
1. 40+6: 4400 gramm, 57 cm (indítással, fiú) 2. kiírt napon 3950 gramm, 56 cm lány azt nem tudom, tovább hordtam volna-e, mert cukorbetegség miatt a terminus végén megindították a szüklét, bár ha azt vesszük, hogy egy hét alatt kb negyed kiót híznak, akkor nem lett volna, akkora mint a bátyja Mind a kettõn 36-os fejjel született és kifértek Bár igaz ami igaz, belül rendesen szétszakadtam mind a 2x:-((
A kérdező hozzászólása: Sajnos a doki már nem is emlékszik erre a kijelentésére, hogy ha egy kicsit nagyobb lett volna már nem fér ki. Amnikor szóba hoztam, azt mondta, ráérünk még errõl beszélni.
szia mind a hárommal 6 napot vittem rá 1. 3840g 2, 3820g 3, 4020g
Elsõ gyerek - fiú, 37+4, 4100 g, 50 cm, 9, 5 óra alatt Második gyerek - lány, 39+5, 4200 g, 52 cm, 1 óra alatt Fejkörfogat mindkettõjüknél 34. Ha korábban jött volna, valószínûleg nem nõ ekkorára :) Szülés elõtti nap voltam pont uh--on, kérdeztem is a dokit, hogy mennyire becsüli a súlyát, mire egybõl válaszolt (nem is mért még semmit), hogy 3500 g... Utólag elmondta, hogy csak nem akart beparáztatni, nehogy megijedjek, hogy nem fog kiférni....
A kérdező hozzászólása: A baj csak az, hoyg szûk a medence csontozatom, ami tágult valamennyire, de a 2840 grammos babám alig fért ki rajta. :-( Lehet, hoyg a szülés általában könnyebb, de nekem rosszak hozzá az adottságaim.
Szia! Én holnapra vagyok kiírva a másodikkal. Elsõm napra pontosan jött 3600 gr volt. Most 2 napja 3280 gr-ra becsülik a pocaklakót, a dokim azt mondta hogy a mi kórházunkban max 1 hetet engednek ráhúzni, de a második többedik babánál még annyit sem, ugyan nem indokolta hogy miért. Nekem is max 3 napot mondott, pedig eddig minden ok.
1.3260g-52 cm 2.3550g-56 cm 3.3600g-56 cm Nem jöttek elõbb, sõt:)
én az elsõt 40+4 hetesen a másodikat 36 hetesen a harmadikat 38 hetesen szültem 3750, 4550, és 3000 g-al születtek.
Az elso 3 nappal korabban 52 centivel es 3250 g-mal szuletett, a masodik 8 nappal korabban 54 centivel es 3450 grammal, a harmadik 56 centivel, 3880 grammal pontosan a kiirt napon szuletett. A meret bejott, az ido nem, es sajnos az sem, hogy egyre konnyebb a szules. :)
Hát nálunk igaz. A kisfiam 42.hétre jött 3300 gramm 55 cm, a lányom 39.hétre 4400 gramm 60 centi.
Szia! Nekem nagyon friss az élmény a másodikkal:) . Elsõ betöltött 39 hét és 5 napra született a Nagylányom 3400 g/56 cm. Második betöltött 40 hét és 3 nap túlhordás a Kisfiam 3050 g/57 cm. Nem tudom mennyire igaz, hogy a második baba nagyobb lesz, mindig, mint az elsõ, Nálam nem úgy alakult:) ! Üdvözöl egy 23 hónapos Kislány és egy 5 napos Kisfiú Anyukája!
1. 40+3 hétre kislány 3900 gr 56 cm 2. 40+3 hétre kislány 3600 gr 54 cm 3. 39+2 hétre kisfiú 3900 gr 56 cm
1. 40.hét 3530, 51 cm 2. 40.hét, 3080, 51 cm a 3. júliusban jön, én is kiváncsi vagyok.
Általában 100 g-mal nagyobb szokott lenni a következõ gyermek. Ezt több tényezõ befolyásolhatja. Nálunk a 2. kisebb lett, mint az elsõ.-a befolásoló tényezõ az elöregedett méhlepény volt, amit a doki nem vett észre, mert nem csinálta meg az utolsó kötelezõ uh-t. Szerencsére más baja nem lett a kicsi súllyon és testhosszan kívül. Hamar behozta a lemaradást. :)
1/ kislany 2700g/48 cm, 38+6 2/ kislany 3350g/53 cm, 38+5 3/ kisfiu, most varom, jun 4-re vagyok kiirva
A kérdező hozzászólása: gratulálok a kisbabákhoz! jó egészséget mindenkinek! az 5 napos kisbabának külön gratula! :-) hamarosan én is szülök- a másodikat! a statisztika meg megint nem annyira igaz- ahogy a válaszokat olvasom! :-) Köszi a válaszokat!
1.kisfiú 3350gr 53cm 40+6 2.kisfiú 3050gr 54cm 39+5 3.kislány 3180gr 51cm 40+2 idén jan.1-én
1.kisfiú 39.hétre 3050g/54cm 2.kislány 40.hétre 3450g/53cm 3.kisfiú 38.hétre 3650g/54cm
1. kisfiú 37+3 hétre 4200g 54cm 2. kislány 41+6 hétre 3420g 55cm

Az igaz hogy a második babát könnyebb megszülni, mint az elsőt? Kinek mi a tapasztalata? Kérlek osszátok meg!

24 éves vagyok és van egy 6 hónapos kislányom, hamarosan tervezük a kis tesot neki, h ne legyen sok korkülömbség küztük.Az els? szülésem nem volt valami könnyü, mire számithatok a másodikkal?

Legjobb válasz: akár teljesen másra is számithatsz a 2. babát azért könnyebb megszülni mert sokminden fejben dõl el és ha már tudod mire számithatsz mi vár rád jobban informált leszel fizikálisan már jobban tágultak a csontjaid és a szervezeted emlékezik ha kicsi a korkülönbség és a vajúdás is rövidebb de intenzivebb

akár teljesen másra is számithatsz a 2. babát azért könnyebb megszülni mert sokminden fejben dõl el és ha már tudod mire számithatsz mi vár rád jobban informált leszel fizikálisan már jobban tágultak a csontjaid és a szervezeted emlékezik ha kicsi a korkülönbség és a vajúdás is rövidebb de intenzivebb
Ez mindenkinél változó, szerintem nincs általános recept. Anyunak öcsémmel nehezebb volt (5 és fél év a korkülönbség), sõt, ott még a szülészorvos is elkövetett egy nagyon súlyos mûhibát, amibe anyu majdnem belehalt, az én születésemnél minden simán ment. Nagyanyámnál csak annyit tudok, hogy anyu az elsõ gyereke (utána még 2 lett), és nagyi elájult a szülés közben.
azt mondják, a második és minden további szülés könnyebb. összességében nekem könnyû volt mindkettõ. de a 2. nekem idõben kicsit tovább tartott.
nekem a 2. rövidebb volt, de brutálisabb is kicsit. Rövidebb, de intenzívebb.
Az elsõ babám 6 óra alatt lett meg. A 2. 2 óra alatt, az utolsó jó fél óra áhhhhh naggyon fájt. A 3. kb másfél óra alatt lett meg, fájt, fájt, de fel sem fogtam, hogy szülök :) Amúgy szerintem változó, kinél hogy.
Szia! Nekem a 2.gyermekem volt a legnehezebb a négy közül.Pedig õ volt a legkisebb.3350 és 55 cm volt. A legnagyobb gyermekem 62 cm-rel és 4300 -al született 9 hónapja.
62 cm??? azta mindenit!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönüm a válaszokat, mindenkit felpontoztam, jo babázást mindenkinek!!!

Igaz, hogy a második babát hamarabb és könnyebben szülik az anyukák, mint az elsőt?

Legjobb válasz: Az, hogy gyorsabban, az általában igaz, mivel másodszorra már tudja a szervezet mit kell csinálnia, nem szükséges annyi idõ, mint az elsõnél. De emiatt a tempó miatt sajnos sokszor fájdalmasabb is lehet.:(

Az, hogy gyorsabban, az általában igaz, mivel másodszorra már tudja a szervezet mit kell csinálnia, nem szükséges annyi idõ, mint az elsõnél. De emiatt a tempó miatt sajnos sokszor fájdalmasabb is lehet.:(
Szia, én is nemrég ezt a kérdést tettem fel.Most várom a másik babámat, de remélem természetessen fog a szülés beindulni, meg gyorsabb is lessz.Azok az anyukák akikkel beszéltem azt mondták sokkal hamarabb megvan a második 2-4 óra alatt.Én is bízok ebben, mert nekem az elsõvel úgy inditottak szülést, és 38 órát szenvettem.Boldog babavárást!!!üdv 37 hetes kismama.
Szia, én is a 2. babát várom. Nekem az elsõvel 2, 5 óra vajudás volt, hát ha ezzel gyorsabb lesz, be sem érek a kórházba :)
Szia. Én is a másodikat várom, az elsõ nem egész 4 óra alat megvolt, nem tudom, most mi lesz. De mindenki azt mondta, hogy rövidebb másodszorra, viszont nehezebb, fájdalmasabb.
Szia! Az elsõ babámmal 6 órát vajudtam, a második 1, 5 óra alatt meglett, olyan tempóban tolta ki a buksiját a drága! :) Sok múlik a babán, és azon is hogy hogyan tágulsz! Én semmilyen érzéstelenítõt sem kaptam, de 2 kitolás között viccelõdtünk az orvossal! Szerencsém volt, szorítok neked!! :)

Igaz, hogy a kormány tervezi meghosszabbítani a GYED idejét? Elég lenne 3 éven belül megszületnie a második babának, hogy ugyanazt az ellátásokat kapjuk, és ne a GYES-be szüljünk?

Mi van akkor,ha a második baba GYES-be érkezik? Szült már valaki GYES ideje alatt? Ha igen mikor és,mennyivel kaptatok kevesebbet? Sajnos ahogy olvastam,az anyasági támogatást is emelik,és mi már erről szépen lecsúsztunk..

Legjobb válasz: Kormány most választások elõtt mindent tervez csak szavazzák meg aztán semmi nem lesz. Ilyent mondjuk még nem hallottam, azt hallottam, hogy ha 3 éven belül jön a kis tesó akkor az elsõ után bennmaradt pénzt egy összegbe megkapnák.

Kormány most választások elõtt mindent tervez csak szavazzák meg aztán semmi nem lesz. Ilyent mondjuk még nem hallottam, azt hallottam, hogy ha 3 éven belül jön a kis tesó akkor az elsõ után bennmaradt pénzt egy összegbe megkapnák.

Igaz, hogy a második babóval előbb látszik a poci?

5-6.hetes vagyok, nem nádszál vékony kismami, de már most látják többen, ha csak nadrágban és pólóban vagyok, hogy változik a testem. Második babucit várok, Ti is tapasztaltok ilyet?

Legjobb válasz: van akinek elõbb látszik van akinek nem.

van akinek elõbb látszik van akinek nem.
A másodikkal nálam is hamar meglátszott, de a harmadikkal már 6 hós voltam, amikor észrevették rajtam.
Nekem a 2.-al kisebb volt a hasam.:)
Ja és 48kg kezdtem a terhességet szóval vékony is vagyok .:)
Nekem a masodikkal szinte azonnal latszott.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, akkor ez a meglátás megoszlik. :s
5-6 hetesen, hiába második baba, de maximum még csak a puffadás lehet.
1. baba-10 hetesen már látszott 2.baba-17 hetesen sejthetõ volt még csak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!