Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy második (83 db)

Most varom a masodik gyermekemet es azt szeretnem megtudni hogy mennyire igaz az hogy a masodik baba hamarabb megszuletik mint az elso? Es igaz hogy sokkal fajdalmasabb?

Legjobb válasz: Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig,mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam,oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan,de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta,hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.

Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig, mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam, oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan, de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta, hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.
Szia! Az elsõ 12 óra alatt lett meg, a második 5-6 óra alatt.Igaz, erõsebbek voltak a fájások, de teljesen máshogy éltem meg az egészet.Jobban tudtam figyelni a babára, egyfolytában arra gondoltam, mindjárt megszületik, a fájásnak is át tudtam adni magam, nem küzdöttem ellene, nem azt néztem , hogy legyen már vége.Meglátod, könnyebb lesz, tudni fogod mikor mi következik, felkészültebb leszel, a légzés is sokat segít majd, jobban tudod használni.
Lehet, hogy azért mert sok idõ (9 év) telt el a két szülés közöztt, de mind a kettõ nagyjából ugyanannyi ideig tartott (kb. 10 óra) a kitolás mind a kétszer viszonylag rövid volt(indították, lassan tágultam és eda-val szültem). A szülésznõ mondta, hogy ennyi idõ után olyan, mintha elsõ szülés lenne.
A kérdező hozzászólása: mert en az elsovel rengeteget vajudtam nagyon sokaig tartott mire kibujt a dragam:)
Az elsõ fiamat kb 4 óra alatt, a másodikat nagyjából 25 perc alatt szültem (ebbõl 10 percet töltöttem a szülõágyon, a többi az utazás volt) És igen, sokkal intenzívebbek voltak a fájások...de nagyon gyorsan ment!
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon koszonom a valaszokat nagyjabol en is ugyan ezeket az informaciokat hallotam mindenkitol aki mar szult tobb gyereket is hogy a masodik sokkal hamarabb megszuletik de erosebb fajasokkal!koszi lanyok:)
Anno nekem is azt mondták, hogy a második "kipottyan".A fiammal hétfõn reggel 6 kor kezdõdtek a 2 perces fájások-kedd délután 4 óra elött lett meg. A második babával szinte lekéstem a szülést.éjjel 11 elött ébredtem fel, hogy megyek pisilni, , , de egészen a szülõszobáig mentem, éjjel 3/4 1 -re megszületett. Én most arra lennék kiváncsi a harmadik baba is ilyen gyors lesz-e , , nem bánnám.:)

Második terhességnél igaz, hogy hamarabb látszik a poci és, hogy nagyobb lesz. Kinek mikor kezdett a másodikkal kb. látszani vagyis nőni a pocija?

Legjobb válasz: Nálam igaz volt, nagyon hamar látszott a hasam, kb. 10 hetesen. Hogy nagyobb lesz-e végül, abban nem vagyok biztos, én úgy vettem észre, hogy kb. 18-20 hetesen már nem volt nagyobb hasam a másodikkal, mint az elsõvel.

Nálam igaz volt, nagyon hamar látszott a hasam, kb. 10 hetesen. Hogy nagyobb lesz-e végül, abban nem vagyok biztos, én úgy vettem észre, hogy kb. 18-20 hetesen már nem volt nagyobb hasam a másodikkal, mint az elsõvel.
Most 16 hetes vagyok a második babával. A kisfiamnál az 5. hónapban volt akkora a hasam, mint most. Nem tudom, függ-e ez attól, hogy elöl v.hátul tapad-e meg a méhlepény. Most elöl tapadt meg.
Elsõ terhességemnél csak 20 hetesen lehetett észre venni, a második terhességemnél már hamarabb , de ahhoz képest hogy a második terhességemet +6 kg -val kezdtem a hasam cm-re mérve ugyan akkora mint elsõ terhességemnél 19 hetesen. Üdv:egy 19 hetes anyuka.
Nekem nem lett egyre nagyobb a hasam, viszont egyre hamarabb látszódott. Most az 5. babával vagyok 6-7 hetes, és nagyon nehezen tudom eltakarni, akkora...
Mind a két terhességemet 71 kg-val kezdtem. Elsõ babánál kb. a 16-18.héten kezdett el látványosan látszódni a poci. Második babánál már 12 hetesen jól látszódott, most 22 hetesen akkora a hasam, mint az elsõnél a 26-28.héten :-)
KB félidõsen kezdett mind kettõ látszódni igazán.
Én is ellenpélda vagyok.Kb.17-18 hetes voltam, amikor olyan igazi babavárós pocakom lett, ráadásul amikor szülni mentem olyan 7 hónapos terhesnek néztem ki.
Nekem ugyanakkor kezdett látszani, viszont jóval nagyobb lett a végére. Igaz, a baba majdnem egy kilóval többel született, és pluszba átlagon felüli volt a magzatvíz mennyisége.
Na akkor én vagyok az ellenpélda. 24 hetes leszek hétfõn, de még mindíg nem feltûnõ az állapotom. Ha rajtam van a kabátom meg se látszik(ne valami zsákkabátra gondolj, rövidderekú, szöröskapucnisom van, szóval nem takar sokat). Az elsõ gyerekemmel ilyenkor már jócskán látszott. Simán beleférek még a legtöbb nacimba. Nekem kis hasam van, de a baba méretben jól fejlõdik. Remélem így is marad.
Majdnem 28hetesen merték megkérdezni ismerõs idegenek, hogy babát várok? Addig azt hitték végre híztam:) A végén akkora hasam lett, hogy ha a nagy aláállt nem láttam:) :(

Anyukák nektek a második/többedik baba kisebb vagy nagyobb lett az elsőnél (kg, cm)? Mennyire igaz hogy a 2. baba nagyobb lesz mint az első?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy igaz,de nekem az elsõ baba 3200g a második 3750g-al született.

Nem tudom, hogy igaz, de nekem az elsõ baba 3200g a második 3750g-al született.
Elsõ 3300 gramm 56 centi, 9 óra volt a vajúdás+szülés. Második babám lepényprobléma miatt nem hízott a végén, így 2540 grammal született és 52 centivel 1 óra alatt! Rapid szülés volt, a fájások megindulásától, a születésig volt 1 óra. Én sem hittem el, de borzasttó intenzív fájásaim voltak, szinte 1 percesek az elejétõl. Nagyon durva volt. Mindkét lányom 34 centi fejkörfogattal a 38+5-ik napon született. Az elsõnél kellett kicsit vágni, a másodiknál semmit.
Szia! Az elsõ lányom 3800gr volt, és 10 órán át vajúdtam vele, 55 centi volt. Második lányom 3700gr, 54 centi volt, és 4 és fél óra alatt megszültem, sokkal nagyobb fájdalommal, sokkal gyorsabban. De azt hozzá kell tennem, hogy az elsõvel végig szedtem az Elevit vitamint, és úgy lett 3800gr, míg a másodikkal nem szedtem semmit, úgy lett 3700gr. Azt mondják, a vitamin meglöki a súlyt. Így ha szedtem volna a másodikkal is, végig, valószínûleg nagyobb gyermekem lett volna, mint az elsõ...
azt i mondják, hogy a második szülés könnyebb rám ez se volt igaz 2.válaszoló
nekem az elsõ 3790g 54cm második 3600g 51 cm
1.3650 2.3860 3.4180g a centi mindenkinek 53 volt.
Nemrég olvastam azt hiszem az Anyák Lapjában pont, hogy ÁTLAGBAN a 2.-at könnyebb megszülni, és az elsõ második gyerek között 100g differencia van. Nálunk bejött, kislányom pontosan 3kg-mal, kisfiam 3090g-mal jött a világra, és tényleg könnyebb volt a 2. szülés!
azt kifelejtettem lányom 50, fiam 52cm-el született.
Az elsõ 3550 g, a 2. 3400 g. Egyik sem volt könnyû, mivel semmit nem tágultam szinte, így pár órás vajúdás után mindkettõnek császár lett a vége.
Nálunk elég nagy a kontraszt, mert az elsõ babám (fiú) 4790gmal és 54 cmrel született, a második babám (lány) "csak" 3400gmal és 50cmrel. Sajnos faros fekvésük miatt mindkettõ császáros szülés volt.
1. fiam: 3550 gr, 53 cm, 36-os fejkörfogat, 6 órás szülés 2. fiam: 3700 gr, 52 cm, 36-os fejkörfogat, 12 órás szülés
1.gyerek közepes szüléssel 3650g és 52 cm 2.gyerek nagyon nehéz szüléssel 3800g és 52 cm 3gyerek jelenleg pocakban... üdv 36+4 hkm.

Igaz hogy a második baba hamarabb megvan mint az első?

gyorsabb lefolyású a szülés?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ szülés kb. másfél óra volt. Nagyon gyorsan történt minden, mire felocsúdtam, már kinn is volt a kislányom. A második szülés burokrepesztéstõl számítva kb. két és fél óra volt (elõtte nem éreztem semmilyen fájást, ezért azt nem számítom bele). Viszont sokkal fájdalmasabb volt. Azt hittem, hogy ottmaradok. Igaz, a kisfiam 4200gr volt. Valószínû emiatt is volt olyan rettentõen fájdalmas. 18 napja szültem meg a harmadik gyermekemet. Szintén gyors szülés. Olyan 2 óra. Elõtte itthon vajúdtam, de nem volt olyan vészes. Mondjuk nekem magas a fájdalomküszöböm. De a vajúdás most kifejezetten kellemes élmény volt és rendesen csodálkoztam, mikor körülöttem már a tolófájásokra készültek, meg hívták a gyerekorvost. Nem éreztem, hogy már ott tart a szülés. Úgyhogy nálam háromszor is bejött a papírforma, amit egyáltalán nem bánok.

Nekem az elsõ szülés kb. másfél óra volt. Nagyon gyorsan történt minden, mire felocsúdtam, már kinn is volt a kislányom. A második szülés burokrepesztéstõl számítva kb. két és fél óra volt (elõtte nem éreztem semmilyen fájást, ezért azt nem számítom bele). Viszont sokkal fájdalmasabb volt. Azt hittem, hogy ottmaradok. Igaz, a kisfiam 4200gr volt. Valószínû emiatt is volt olyan rettentõen fájdalmas. 18 napja szültem meg a harmadik gyermekemet. Szintén gyors szülés. Olyan 2 óra. Elõtte itthon vajúdtam, de nem volt olyan vészes. Mondjuk nekem magas a fájdalomküszöböm. De a vajúdás most kifejezetten kellemes élmény volt és rendesen csodálkoztam, mikor körülöttem már a tolófájásokra készültek, meg hívták a gyerekorvost. Nem éreztem, hogy már ott tart a szülés. Úgyhogy nálam háromszor is bejött a papírforma, amit egyáltalán nem bánok.
Gratulálok és jó egészséget mindkettõtöknek!
A kérdező hozzászólása: sziasztok pont a kiirt napon megszületett a kislányom míra 3450g és 54 cm, sima gyors szülés volt, a kérdésemre a válasz is megvan hajnal 3 kor kezdödött rendszertelen fájásokkal fél óráig nem tudtam eldönteni csak jóslók e, aztán szabályozódott 5 percesekre, megvártuk a 4 órát bementünk a korházba fél ötkor értünk be 1 óra mulva a kezemben volt a kisasszony. nekem az elsõ babaám is ennyi idõ alatt született meg. de ez most az utolsó félórában elég húzós fájásokkal járt. de tul vagyunk rajta és minden rendben van.
14:39-es! Hasonlóan pocsék szülésem volt igaz "csak" 17 órás.Borzasztó élmény volt nekem a szülés a mai napig eszembe jut:(Hogy a jóégbe vetted rá magad hogy visszamenj és szülj mégegyet? Már eltelt több mint egy év de nálunk szerintem egykeség marad.
nekem 5 év telt el a két szülés között.és 20 órával gyorsabban jött a kicsi de az a fájdalom..uhhh kegyetlne volt...sajna állitolag még emlékezett a méhem mit kell csinálni és azt jo györsan csinálta:D
19hónap van a két gyerek között. Elsõ 18óra pocsék szülés, 38.héten. Második 2:45 alatt megvolt mindennel(elsõ fájástól az értesítõ smsek kiküldéséig volt ennyi)(vajúdás-kitolás-varrás-"pelusozás") 41.héten.
Bocsi az offért, de az nem számít, hogy mennyi idõ telt el a két szülés között? Mert azt jobban el tudom képzelni, hogy 1-2 év különbséggel könnyebb a második szülés, de mi van, ha 4-5-6 év van a babák között?
Az orvosom azt mondta, hogy az esetek 75 % -ban könnyebb a 2. szülés, legalábbis gyorsabb. Én is ebben bízok most:-)
A kérdező hozzászólása: nekem is az elsõ 2 és fél óra alatt meglett, magzatviz elfolyt és fél órára már 3 perces fájások voltak. most holnapra vagyok kiirva, éjjel elég erõs jóslóim voltak de ma doki azt mondta zárt a méhszáj, nem hiszi hogy meglesz. pedig de jó lenne már.
Ez igy van.Az elõs lányom 22 óra alatt lett meg.A 2.sokkal jobban fájt de másfél ora volt az egész:D
Huh, akkor reménykedhetek? Nekem az elsõ szülésem a legelsõ fájástól 26 óra, ebbõl durva vajúdás 8 óra, amibõl az utolsó 3 órára kaptam EDA-t, megváltás volt. Vágtak, burkot repesztettek, de gyorsan kibújt(pár nyomás). Most várom a másodikat, kíváncsi vagyok...
nekem hamarabb megszületett a második (õ 4 óra alatt vajúdással együtt, az elsõ pedig 7 óra alatt), ráadásul nem is fájt annyira
A 4 szülésembõl a második volt a legnehezebb, pedig õ volt a legkisebb.3350 és 55 cm volt.Ehhez képest a negyedik gyermekem 4300 és 62 cm volt.
Nem törvényszerû, de a legtöbb esetre igaz. Az egész gyorsabb és enyhébb lefolyású.
Gratulálok!

Első lombikom sajnos nem sikerült. Igaz, hogy a következőt az első beadott Ovitrelle szurit eltelt 3. hónapban lehet elkezdeni? És szerintetek mik a második sikerének a titka? Jó volna néhány pozitiv esetről is olvasni néha. Kérlek, irjatok!

Legjobb válasz: Szia! Nekem a második lombik sikerült!Igaz nem kezdhettük három hónap múlva mert addigra lett egy cisztám!Szednem kellett 2 hónapig fogamzásgátlót!Vagy ezért sikerült vagy azért mert a másodiknál szedtem méhpempõt!Ettõl lett szép a nyálkahártyám! Sok sikert!

Szia! Nekem a második lombik sikerült!Igaz nem kezdhettük három hónap múlva mert addigra lett egy cisztám!Szednem kellett 2 hónapig fogamzásgátlót!Vagy ezért sikerült vagy azért mert a másodiknál szedtem méhpempõt!Ettõl lett szép a nyálkahártyám! Sok sikert!
Szia! Nekem is a második sikerült! Mi 4 hónapot hagytunk ki. Nekem úgy magyarázta a doki, hogy 3 vérzést mindenképpen meg kell várni a sikertelen után és a 4.nél kezdeni, ha minden ok. A második sikere? Nekem minden ugyanúgy történt. Kivéve egy plusz injekciót. Szerintem, a szervezet már jobban reagál ekkor, "hozzászokik" a szurikhoz stb.
Hivatalosan igen, de a szervezeted miatt minimum 3 ciklust kell várni.

Igaz, hogy a második babával könnyebb teherbe esni?

Mi a tapasztalatotok err?l?

Legjobb válasz: nekem szerencsére pikk pakk megfogant mind az 1.mind most a második.pedig a második másfél hónappal a szoptatás abbahagyása után jött. mindenki azt mondta nehezebben fog jönni.

nekem szerencsére pikk pakk megfogant mind az 1.mind most a második.pedig a második másfél hónappal a szoptatás abbahagyása után jött. mindenki azt mondta nehezebben fog jönni.
Nekem mindhárom az elsõ próbálkozásra összejött :)
Nekem mindkét terhességem elsõre összejött.
Nekem a 2. babam konnyebben fogant, mint az elso, igaz, hogy o sem varatott magara sokaig (az elso baba a 4. honapban sikerult). A masodik baba az elso honapban, pedig akkor meg a nagyobbik is csupan ot honapos volt es osszesen harom ciklusom volt szules utan. Szoval nem sok eselyt lattunk arra, hogy sikerul osszehozni a kistesot, de megis megtortent. Mondjuk az hozzatartozik az igazsaghoz, hogy az elso babanal csak homerozni probaltam szerencsetlenul, de nem kovettuk a peteerest, csak eltuk az eletunket. A masodik baba megfoganasat nem biztuk csupan a veletlenre, azon kivul, hogy eltuk az eletunket hasznaltam ovulacios tesztet is es az ovulacom napjan biztos, ami biztos ketszer is egyutt voltunk. Szoval lehet, hogy az elso is sikerult volna mar az elso honapban, ha hasznalunk segitseget. :-)
Nekem az elsõ gyorsabban fogant bár a másodiknál sem panaszkodhatok
Akkor én kivétel vagyok!Az elsõ gumi mellett fogant!A másodikra(terveztük)2 évet vártunk, és így is orvosi segítséget kellett igénybe vennünk(inszemináció).Harmadikat is szeretnénk, elsõ hónapja hogy tudatosan peteéréskor szeretkeztünk és jelen pillanat 8 napja késik a menszim!Ki tudja?
Nekünk bejött! Az elsõ a 3. hónapban, a második elsõre sikerült! (hátrahajló méhhel...) :)
Elsõ három hónap alatt összejött, a másodikkal egy évig kínlódtunk és tüszõrepesztõ inj. kellett.

Masodik gyermekemet varom, igaz hogy a masodik szules az konnyebben es gyorsabban zajlik le? Az elso nagyon hoszu volt 18ora bizhatok benne hogy a masodik kevesebb lesz?

tudom ez egy olyan kerdes amire nem tudtok pontos valaszt irni de azoknak a valaszat varom inkabb akiknek az elso szulese nehez volt a masodik konnyebb

Legjobb válasz: wow az igen:)

A kérdező hozzászólása: wow az igen:)
Nekem az elsõ 4 óra alatt született, a 2.baba bõ 2 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: akkor vegulis igaz azhogy a masodik hamarabb megvan! mikor a lanyomat megszultem anyosom azt mondta az elso megcsinalta a masodiknak az utjat igy konnyebb lesz a masodik:)
Szia! Én az elsõt szinte észre se vettem és meglett. Majdnem 4 kilóval. A második kilóval született és rettenetesen fájt. Én is úgy voltam vele, mint Te. Nekem is mindenki azt mondta, hogy a második sokkal könnyebb és fájdalommentesebb lesz. Talán ez volt a baj. Nem voltam felkészülve eléggé a lehetséges fájdalomra. Kíváncsi leszek a harmadikra. Üdv. 20 hetes km
Szia!Nekem az elsõ szülésem 7óra volt, a második 3óra alatt meglett.Szóval ez nálam bejött. Szorítok, hogy nálad is így legyen. Hány hetes vagy? Üdv:8hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt:) 10 hetes vagyok
Nekem az elsõ 20 óra volt, a második 4 óra alatt meglett fájásgyengeséggel....
Szerintem igaza lehet anyósodnak. Nekem az elsõ 6 óra alatt, a második 1, 5 óra alatt megvolt. Az elsõ gyenge szülés-gyanús fájástól számoltam az idõt. Mindkét gyerek 4 kiló fölött volt. Most a harmadik...hááát, remélem beérünk majd a kórházba. :) A szülésznõm is azt mondta, hogy minden gyerek hamarabb megvan mint az elõzõ, hacsak nincs bármilyen komplikáció.A fájdalomban nem könnyebb, csak idõben rövidebb.

Igaz, hogy a második babát könnyebb megszülni?

Mert az els?nél hajnal négykor elment a magzatvíz és este 10 re lett meg " nehéz volt"

Legjobb válasz: szia!az elsõ szülésem 8 óra volt a második 4.De a másodikat fájdalmasabbnak éreztem talán mert túl gyors volt.

szia!az elsõ szülésem 8 óra volt a második 4.De a másodikat fájdalmasabbnak éreztem talán mert túl gyors volt.
Szerintem ahány eset, annyiféle. Az is relatív, ki mit érez nehéznek. Az elsõ szülésnél féltem, nehézre készültem, viszonylag simán ment. A második szülés nagyon nehéz volt, a köldökzsinór kétszer volt rátekeredve és nem akart elindulni a baba. De azért bevállaltam egy harmadikat is, az könnyû volt.
4 gyerekem van.hárommal délbe mentem be a kórházba.Az elsõ 15:35-re meglett, a második 14:23-ra, a3-dik 15:40-re a negyedikkel kettõkor mentem be és 16:20-ra meglett.És a burokrepesztések is szülés elõtt töténtek kb 1 órával.Asszem elég gyorsak voltak:-).

Igaz, hogy a második szülés nagyon gyorsan tud lezajlani? Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Hadd hozzak egy pozitív példát: az elsõt négy óra alatt szültem, abból két és fél óráig kaptam oxytocint. A második másfél óra alatt kibújt múndenféle beavatkozás nélkül.

Hadd hozzak egy pozitív példát: az elsõt négy óra alatt szültem, abból két és fél óráig kaptam oxytocint. A második másfél óra alatt kibújt múndenféle beavatkozás nélkül.
Igen a második szülés nagyon gyorsan TUD lezajlani, de TUD nagyon lassan is, söt olyan is van, hogy az elsönél semmi gond, a másodiknál meg sürgösségi mütétre van szükség, hogy ne haljon meg az anya vagy/és a gyerek. MINDEN szülés más, és SEMMI szabály sincs, hogy az X-edik könnyebb, gyorsabb, stb lesz. VAn, akinek akár 4-5 gyerek is csak "kipottyan", van, akinek meg többb napos vajúdás után sem sikerül megszülni a gyereket.
Anyukam a noveremet csak ugy kipottyantotta, semmi vagss, repedes nem volt. Engem meg nagyon nehezen szult meg, repedt, vagtak. Szoval a masodikkal o sokkal jobban megszenvedett.
Anyum azt mondta, hogy a 2. szülés rövidebb, de fájdalmasabb volt (ez voltam én), nekem a 2. szülés hihetetlen gyorsan lezajlott, ébredéstõl számítva 2 óra múlva ott volt a kisfiam a kezemben. Elsõ babával elsõ fájástól számított 7 óra múlva ért véget a szülés. Én erre alapozva nem siettem a kórházba a 2. babóval, de majdnem lekéstem a szülést, mert hajnali 5-kor ébredtem, negyed 7-kor indultunk a kórházba, fél 7-re értünk be, 7:00-kor született meg a kisfiam. :-O Most már tudom hogy minden fájást komolyan kell venni...
Elsõ gyerek: 3 és fél óra alatt lett meg mindennel együtt, ebben benne van az elsõ derékfájás is. 2. gyerek? éjjel 1-kor felébredtem, elfolyt a magzatvíz, 2-re a kórházban voltunk, 2-30-ra meglett, 4 kilóval, mindenféle gyógyszer és egyéb nélkül. Elõfordul ez is, de nem mondanám szabálynak.
Szerencsére nekem így volt!!! 1. Az elsõ rendszeres fájástól 17 óra volt mire megszületett a lányom, oxi, rettentõ fájdalom, nagyon "rossz" emlékként maradt meg bennem. 2. 3 hete szültem, délelõtt össze vissza fájdogált, de nem volt vészes, 2-re értünk a kórházba, akkor már egy órája rendszeres 5 perceseim voltak. 5:20kor doki burkot repesztett, 40kor a lányom aki közel 4 kg volt már a hasamon pihent. Ja és gátvédelemmel!!!!Fájt, fájt, de össze sem lehet hasonlítani az elsõ szüléssel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, én is úgy gondoltam, hogy mindegyik más, csak a szülésznõm mondta, hogy a második szülés nagyon gyors tud lenni, és itt az oldalon is csomó ilyen sztorit olvastam. Mindenkinek ment a zöldike. :) Akinek további sztorija van, szívesen várom!
Én Kecskemét mellett lakom, pesten szültem, másodiknál mondta a doki, hogy ha bármi gyanusat érzek, ne gondolkozzak, mert megszülök az autópályán. :) Egyik nap éreztem hogy nagyon szurkál a hasam, még 10napom volt hátra, hát megfogatam a tanácsát rohanás pestre. SZülõszobán vizsgálat közben megrepedt a burok, és 43perc mulva már kitn is volt a gyerek. SZóval mondhatom, hogy nem is fájt nagyon- mivel amig be nem értünk a szülõszobára fájásom még nem volt. :) Az elsõ szülésem kb 4óra volt. :) )
Nekem is van olyan ismerõsöm, akinek másodjára cakkumpakk 2 óra 10 perc volt az egész. Nekem fordítva volt: az elsõvel 14, a másodikkal 38 órát vajúdtam. Maga a "finis" viszont könnyebb volt a másodiknál.

Valóban igaz, hogy ÁLTALÁBAN a második babát tovább hordjuk, mint az elsőt és a súlya is nagyobb lesz?

Nyilván lesz itt aki rácáfol. A csöpp lányomnál már mondta a doki,hogy ha egy kicsit is nagyobb lett volna akkro nem fér ki. Ezért aggódom,hogy ha most a tesó - aki ráadásul fiú lesz - meg akar születni, nem fog kiférni.

Legjobb válasz: Rögtön egy cáfoló! :) Barátnõm elsõ kislányát több, mint egy héttel túlhordta, 3400 gr fölött volt egy kicsivel. Második gyermeke - kisfia - 5 nappal korábban jött, és nem érte el a 3400 grammot! Szerintem egyébként ne aggódj, én inkább olyanokat hallottam, hogy a 2. és többedik gyerkõcök már sokkal könnyebben világra jönnek, mint az elsõ.

Rögtön egy cáfoló! :) Barátnõm elsõ kislányát több, mint egy héttel túlhordta, 3400 gr fölött volt egy kicsivel. Második gyermeke - kisfia - 5 nappal korábban jött, és nem érte el a 3400 grammot! Szerintem egyébként ne aggódj, én inkább olyanokat hallottam, hogy a 2. és többedik gyerkõcök már sokkal könnyebben világra jönnek, mint az elsõ.
1. baba: kislány, 3600 gr és 50 cm, 4 nap túlhordás 2. baba: kisfiú, 4200 gr és 51 cm, 4 nap túlhordás 3. baba: kislány, 3250 gr és 50 cm, 4 nappal hamarabb érkezett
1. 40 hét+1 nap 3850 gr 58 cm kisfiú 2. 38hét+6 nap 3850gr 56 cm kisfiú Nekem végig mondta a doki hogy a második nagy baba lesz és hogy nagyobb lesz mint az elsõ, ha végig bent marad akkor igaza lett volna...
Nem feltétlenül. Elsõm jött 36+5 3170g, második 39+4 3150g, harmadik 38+2 3500g.
Én mindkettõt napra pontosan szültem, és nekem pont úgy tûnt hogy az a hiedelem hogy a többedik baba hajlamosabb hamarabb kijönni. Viszont a súlyban lehet valami, elég sok ismerõsömnél nagyobb lett a 2.baba, nálam is 10 dkg-val :) Ha meg fiú, tényleg esélyesebb hogy nagyobb lesz. DE ami a lényeg, az a fejméret, azt biztos össze tudod hasonlítani, menj hasonló idõpontban UH-ra. De biztos a dokid is szorgalmazni fogja a méréseket, ha lelkiismeretes.
1.40.hét 3800gramm 2.38.hét 2600gramm :) De a kicsi, ha még két hétig bentmaradt volna sem lett volna sokkal nagyobb. :) De nekem egyébként második szülésnél szélesebb lett a csípõm, mint az elsõnél. A nadrágomon vettem észre. Fõleg szülés után. Nemhiába a második baba alig 50perc alatt született meg. :) De ez persze a csípõméret visszaállt már azóta.
1. 40+6: 4400 gramm, 57 cm (indítással, fiú) 2. kiírt napon 3950 gramm, 56 cm lány azt nem tudom, tovább hordtam volna-e, mert cukorbetegség miatt a terminus végén megindították a szüklét, bár ha azt vesszük, hogy egy hét alatt kb negyed kiót híznak, akkor nem lett volna, akkora mint a bátyja Mind a kettõn 36-os fejjel született és kifértek Bár igaz ami igaz, belül rendesen szétszakadtam mind a 2x:-((
A kérdező hozzászólása: Sajnos a doki már nem is emlékszik erre a kijelentésére, hogy ha egy kicsit nagyobb lett volna már nem fér ki. Amnikor szóba hoztam, azt mondta, ráérünk még errõl beszélni.
szia mind a hárommal 6 napot vittem rá 1. 3840g 2, 3820g 3, 4020g
Elsõ gyerek - fiú, 37+4, 4100 g, 50 cm, 9, 5 óra alatt Második gyerek - lány, 39+5, 4200 g, 52 cm, 1 óra alatt Fejkörfogat mindkettõjüknél 34. Ha korábban jött volna, valószínûleg nem nõ ekkorára :) Szülés elõtti nap voltam pont uh--on, kérdeztem is a dokit, hogy mennyire becsüli a súlyát, mire egybõl válaszolt (nem is mért még semmit), hogy 3500 g... Utólag elmondta, hogy csak nem akart beparáztatni, nehogy megijedjek, hogy nem fog kiférni....
A kérdező hozzászólása: A baj csak az, hoyg szûk a medence csontozatom, ami tágult valamennyire, de a 2840 grammos babám alig fért ki rajta. :-( Lehet, hoyg a szülés általában könnyebb, de nekem rosszak hozzá az adottságaim.
Szia! Én holnapra vagyok kiírva a másodikkal. Elsõm napra pontosan jött 3600 gr volt. Most 2 napja 3280 gr-ra becsülik a pocaklakót, a dokim azt mondta hogy a mi kórházunkban max 1 hetet engednek ráhúzni, de a második többedik babánál még annyit sem, ugyan nem indokolta hogy miért. Nekem is max 3 napot mondott, pedig eddig minden ok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!