Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy málnalevél (3 db)

Igaz, hogy a málnalevél tea lecsökkenti a tágulási időt és pár nappal előbb jöhet tőle a baba?

Mindenki mondja,hogy lecsökkenti a ta´gulási idöt,és estleg pár nappal elöbb jöhet a baba.

Legjobb válasz: A málnalevél teától nem jön hamarabb a baba. A tea rendszeres fogyasztása a 35-dik héttõl abban segít hogy könnyebben tágulj, és a szülés ideje rövidül le a könnyebb tágulási szakasz miatt, nem pedig korábban indul meg a szülés.

A málnalevél teától nem jön hamarabb a baba. A tea rendszeres fogyasztása a 35-dik héttõl abban segít hogy könnyebben tágulj, és a szülés ideje rövidül le a könnyebb tágulási szakasz miatt, nem pedig korábban indul meg a szülés.

Tényleg igaz, hogy a málnalevél teától gyengébbek a fájások?

1 hete iszom a málnalevél teát. ma töltöttem a 37 hetet, ihatok 2 bögrével naponta vagy maradjak 1 bögrénél? Mindenki tapasztalata és véleménye érdekelne.

Legjobb válasz: Ha nagyon hiszel benne akkor gyengébbnek fogod érezni a fájásokat ;)

Ha nagyon hiszel benne akkor gyengébbnek fogod érezni a fájásokat ;)
A fájások majd akkor jönnek amikor beindul a szülés :)
Én 36, 5 hetesen kezdtem és mivel szerettem volna picit hamarabb szülni, elég gyorsan növeltem az adagot.Nekem csak jóslókat csinált, pedig hallottam olyanról akinek meg is indította a szülést. A lényeg, hogy 5 óra alatt nyíltam ki 1 ujjnyiról 4 ujjnyira és brutális fájásaim voltak.Hogy a teától vagy sem azt nem tudom, mindenesetre én nem tartottam hosszúnak a vajúdást. Sajnos végül császár mellett döntöttek, mikor már fent voltam a szülõágyon, de a doki szerint gyorsan meglett volna, ha nem tekeri kezére-lábára a zsinórt a kisasszony. Úgyhogy én csak ajánlani tudom a teát, de nem biztos, hogy neked is úgy hat majd mint másnak. Egy 2, 5 hetes kislány anyuja
Én 37. hetes vagyok, most vettem egy csomaggal, de még nem mertem kipróbálni. Elolvastam itt az oldalon régebbi válaszokat a teával kapcsolatban, és voltak negatív, elgondolkodtató beírások is. Nézd meg õket is, mielõtt döntenél!
Az kimaradt, hogy én egy fél literes üveggel csináltam, és azt 1 nap szépen megiszogattam. Utolsó voltam
Én úgy tudom, hogy nem a fájdalmat enyhíti, hanem a tágulást gyorsítja. A 36.héttõl ittam, de volt, hogy kimaradt pár nap, mert iszonyatos íze volt:) 39 hétre szültem, úgy mentem be a kórházba, hogy semmi fájásom nem volt, de már 2 ujjnyira nyitva voltam. 8-kor burkot repesztettek és 10.05-kor megszületett a Kisfiam. Nem tudom, hogy a teától volt-e, de a másodiknál is kifogom próbálni:)
Barátnõm mindkét szülése elõtt hetekig itta, de Õ nem azért, hogy gyengébbek legyenek a fájások, hanem azért, hogy jól/gyorsan táguljon. Mindkét babát spontán, gátvédelemmel szülte pár óra alatt. Persze, ki tudja, ennek mi köze a teához.
Én két bögrével ittam szülés elõtt, aztán szüléskor brutál erõs fájásaim lettek.
Erre talán az tudna válaszolni aki szült úgy hogy nem ivott málnalevél teát aztán meg úgy hogy ivott
Én a 36. héttõl iszom.Így kezdtem:36. h 1 bögre, 37.h 2 bögre, 38.h 3 bögre, 39. hét 1liter Vasárnapra vagyok kiírva, néha vannak fájásaim de semmi komoly.Majd megírom, hogy használt e :)
Én is ittam a 36. héttõl. A tágulásban lehet hogy segített, mert teljesen zárt méhszájjal indultam szülni, és 5 óra alatt lett meg a baba (elsõ gyerek). Viszont brutál fájásaim voltak. Könnyû és gyors szülést!! :-D

Aki itta a málnalevél teát, hanyadik héten szült? Igaz az, hogy akik ezt isszák, túlhordhatják a babót?

Legjobb válasz: én betöltött 36.tól ittam napi fél litert és pikkpakk tágultam 4.5 ujjnyira úgy, h a doik nem hitték el hogy szülni fogok, míg meg nem vizsgáltak (nem voltak fájdalmaim) majd' 24 órát vajúdtam, de könnyebben viseltem, mint egy fogtömést. én naggggyon hittem a málnalevélben és lehet, h ezért hatott :-DDD ja, a kiírt napon, 40+0-ra született minden fájdalomcsillapítás és külsõ beavatkozás nélkül (még orvos sem volt.... csak varrni jött be)

én betöltött 36.tól ittam napi fél litert és pikkpakk tágultam 4.5 ujjnyira úgy, h a doik nem hitték el hogy szülni fogok, míg meg nem vizsgáltak (nem voltak fájdalmaim) majd' 24 órát vajúdtam, de könnyebben viseltem, mint egy fogtömést. én naggggyon hittem a málnalevélben és lehet, h ezért hatott :-DDD ja, a kiírt napon, 40+0-ra született minden fájdalomcsillapítás és külsõ beavatkozás nélkül (még orvos sem volt.... csak varrni jött be)
40, 6 napra szültem, 36.-héttõl ittam azt a [email protected] és 12 órát vajúdtam.
Én is kérdeztem hasonlót, mert én 5 napot túlhordtam, és a doki nekem azt mondta, hogy a teától. Viszont 3 ujjnyira ki voltam tágulva fájások nélkül. De a szülés csak oxitocinnal indult be. Ezek után teljesen tanácstalan vagyok, hogy a 2.-nál igyam-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Én mivel veszélyeztetett terhes vagyok, a 36. héttõl már csak napokat számoltunk a dokimmal, de amióta a teát iszom szóta jóslóim sincsenek, és nem is reméltük volna, hogy tovább bent maradhat!
Szió.Azt nem tudom, hogy igaz-e mindenkire, de nálam így történt.Én ittam a 36.héttõl és kisfiam 40+4napra született, ja és a tágulásnál semmit nem segített, császár lett a vége:(
elsõnél nem ittam, 6 nappal hamarbb jött, másodiknál ittam, holnapra vagyok kiírva, és még mindig egyben, tuti túlhordom pár nappal. Bánom hogy ittam 35-38 hétig napi 2-3 pohárral.
Én ittam, tul hordtam!
Nekem 10 nappal elõbb jött a gyerek, 36. héttõl ittam. Összesen 6 órát vajúdtam.
Betöltött 36. héttõl ittam a málnalevél teát, és 37. héttõl szedtem a homeos bogyókat. Én is nagyon hittem benne. Kisfiam császárral született 2 hét túlhordás után, oxitocin infúzióval is csak 3111-ra "tágultam".
40+3-ra szültem. A 36. héttõl ittam de nem segített. Több mint 20 órát vajúdtam és császár lett a vége.
Én 38. héttõl ittam, a lánykámat 6 nappal túlhordtam. 13 órát vajúdtam, majd természete úton született meg.
En a 36. héttöl ittam 38 hetre szulte. Konnyu, gyors szülès volt. 3 orat vajudtam. 2 hetes kislany anyuja :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!