Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy kutya (159 db)

Igaz, hogy ha valaki bejön a kertembe az engedélyem nélkül és a kutyám megtámadja, de nincs kiírva, hogy harapós kutya, akkor engem büntetnek meg?

Ha igaz, akkor aki bejött, azt is megbüntetik, vagy csak engem?

Legjobb válasz: szia ugytudom igaz, téged büntetnek meg. én kérdeztem egy rendõr barátomat, mert képzeld hajnali 2 kor valaki csöngetett, kimentem (férjem dolgozott) illetve kiszóltam ki az siri csend volt a kutyám (németjuhász) bent alszik a lakásban , kijött velem ott ült mellettem az ajtóban, erre pár perc mulva megint csengettek erre a rocky ezerrel a kapunak ugrott. na fogtam a gázsprét, meg a kutyát kimentem de nem volt már senki. ezért kérdeztem a rendör haverunkat mi van ha bejön valaki és a kutyám letépi a lábát,azt mondta ha fel van tüntetve hogy a kutya harap akkor semmi mert minek jött be. Ha a kutya kint az utcán marja meg akkor baj, mert csak a magánterület és a feltüntetett kutya harapra vonatkozik a jogosság.

szia ugytudom igaz, téged büntetnek meg. én kérdeztem egy rendõr barátomat, mert képzeld hajnali 2 kor valaki csöngetett, kimentem (férjem dolgozott) illetve kiszóltam ki az siri csend volt a kutyám (németjuhász) bent alszik a lakásban , kijött velem ott ült mellettem az ajtóban, erre pár perc mulva megint csengettek erre a rocky ezerrel a kapunak ugrott. na fogtam a gázsprét, meg a kutyát kimentem de nem volt már senki. ezért kérdeztem a rendör haverunkat mi van ha bejön valaki és a kutyám letépi a lábát, azt mondta ha fel van tüntetve hogy a kutya harap akkor semmi mert minek jött be. Ha a kutya kint az utcán marja meg akkor baj, mert csak a magánterület és a feltüntetett kutya harapra vonatkozik a jogosság.
Igen ez igaz.Vagyonõr vagyok, nekünk ezt ugy tanították, hogy lehet csak tévedésbõl jön be vagy vizet akar kérni.Városi rendõrkapitány szavai.Szomorú de ez M.o.
Sajnos ebben az országban magadat és értékeidet törvényes úton nem védheted meg! Ezt Láposi Lõrinc mondta. Keressetek rá ki az.

Ugye igaz hogy a kutyak ertenek minket es ha valaki depis a kutya erzi, es igaz hogy a kutyak feher-feketen latnak?

Legjobb válasz: Szia :D igen megérzik ahogy a rossz idõt is és ha valaki a halálán van azt is... :// Nem tudom hogy látja-e a színeket de azt tudom hogy a mi kutyánk Fél a fekete dolgoktól és imádja a rózsaszínt a zöldet nem szereti.... szóval én nem hiszem hogy csak fekete és fehér lenne a látószíne :D

Szia :D igen megérzik ahogy a rossz idõt is és ha valaki a halálán van azt is... :// Nem tudom hogy látja-e a színeket de azt tudom hogy a mi kutyánk Fél a fekete dolgoktól és imádja a rózsaszínt a zöldet nem szereti.... szóval én nem hiszem hogy csak fekete és fehér lenne a látószíne :D
azt nem tudom, hogy a depit érzik-e és hogy milyenben látnak, de a feszültséget, az idegességet és a félelmet érzékelik. legalábbis én ezt vettem észre a saját kutyáimon.
Ha nem is a depressziót de az ember hangulaváltozásait megérzik.A kutatók kimutatták, hogy a kutyák szemében kétféle csapsejt található, tehát látásuk dikromatikus (azaz kétszínlátók). A kutyák két csapsejtje a 429 nanométeres és az 555 nanométeres hullámhosszra azaz a kékes és a sárgás színekre a legérzékenyebb. Különbözõ vizsgálatokból az derült ki, hogy a kutyák ugyanúgy látnak, mint az emberi piros-zöld színvakok, vagyis a kutyák világa sárga, kék és szürke színekbõl áll.
Hogy kicsit érthetõbb legyen: az ember színlátása három alapszínbõl tevõdik össze, ezekbõl keveredik minden más szín. A kutyák esetében az egyik színösszetevõ hiányzik, cserébe viszont jóval több pálcika sejtjük van, ami gyenge fényviszonyok mellet használatos és ezért sokkal jobban látnak sötétben, mint mi. Természtesen a pálcikákkal sötétben ugyan úgy nem látnak színeket õk se, mint ahogy az ember se.
így már értem, miért a kék labdák a kedvencei :D
Én ezért szoktam sárga játékot venni, mert azt én is jobban látom este:) Egyébként a kutyák elsõ sorban testbeszéddel kommunikálnak. Aha valaki szomorú, azt még te is észreveszed ha csak nem szuper színész, a kutyák pláne.

Az igaz, hogy a kutya "kiszemel" magának egy olyan embert akit soha nem fog bántani?

És ha igen, akkor azt honnan tudjuk, hogy ki az, és mit takar magában az hogy kinéz magának?,mit fog vagy mit nem fog a kiszemelt emberrel tenni.??

Legjobb válasz: Engem is érdekelne, hol hallottad ezt. Egyébként csatlakozom az elõttem szólókhoz, ez nem igaz. Egy jól nevelt kutya egyik embert sem bántja, hacsak a gazdája nem utasítja erre, vagy nem kell magát vagy a gazdáját megvédenie. A neveletlen kutya pedig bánthatja az embereket, bármelyiket, de az is sok tényezõtõl függ, hogy tényleg bántja-e.

Engem is érdekelne, hol hallottad ezt. Egyébként csatlakozom az elõttem szólókhoz, ez nem igaz. Egy jól nevelt kutya egyik embert sem bántja, hacsak a gazdája nem utasítja erre, vagy nem kell magát vagy a gazdáját megvédenie. A neveletlen kutya pedig bánthatja az embereket, bármelyiket, de az is sok tényezõtõl függ, hogy tényleg bántja-e.
Nem igaz
Ezt olvastad valahol? Szerintem csak annyit takar ez a fogalom, hogy falkaverérének tekinti. A soha nem fog bántani: tanítás kérdése, a kutya nem bántja az embert, csak ha nem megfelelõen tanítják. Mondjuk nyilván a falkaverérét sem bántja, jó is lenne :D "mit fog vagy mit nem fog a kiszemelt emberrel tenni.?? " Hát csak szereti :) tudod, kutyahûség :) Remélem, hasznos választ tudtam adni, de még 1x megkérdezem, ezt valahol olvastad?

Az igaz hogy a kisebb testű kutyák több ideig élnek?

Amikor hozzámkerült a kutyim 2 éves voltam most 13 éves vagyok a kutyám 11. pici kora óta velem van és imádom. :P

Legjobb válasz: Igen igaz a kis testû kutyák tovább élnek, konkrétan a tacskó várható élettartama 10-14 év http://www.kutya-tar.hu/fajtak/tacsko itt találsz még róla több információt. Tehát a kutyusod már viszonylag idõsnek számít, de ha vigyázol rá és mindent megkap amire szüksége van még lehet néhány szép éve.

Igen igaz a kis testû kutyák tovább élnek, konkrétan a tacskó várható élettartama 10-14 év http://www.kutya-tar.hu/fajtak/tacsko itt találsz még róla több információt. Tehát a kutyusod már viszonylag idõsnek számít, de ha vigyázol rá és mindent megkap amire szüksége van még lehet néhány szép éve.
Én az állatorvosnál láttam egy plakátot, ami kis, közepes és nagytestû kutyák életkorát ábrázolta, és a szerint a picik tényleg tovább élnek. Sajnos nem volt hozzá magyarázat fûzve. Szeresd nagyon a kutyust, még élhet egy pár évet, 11 év még nem olyan vészes kor, ha egészséges :)
Nekem van egy rottweilerem, nagytestû, és mégis 13 éves már. Jól van, konkrétan semmi bajam csaj már kezd az öregség jelei megjelenni rajta. Mellette van 2 törpespiccem, egyik 6 éves a másik 7. Talán õk tartják benne lelket, meg hát hogy mi is nagyonsokat foglalkozunk velük. :) és elviselik egymást, olyan édik. Nah szal az én válaszom az, hogy lehet, hogy a kistestû kutyák tovább élnek, de nem mindenképp igaz ez a dolog. A lényeg, hogy szeresd, és ha jó helye van biztos segít abban hogy tovább éljen :)
Szia nekünk a szomszédunknak 21 éves volt a tacsija mikor vgleg elaludt a kisöreg.Rekord kort élt meg a környéken.Fej a fejjel ha jól van nagyon nagyon sokáig fog élni és fõleg ha szereted!Mert abbol meriti az erõt!:-))Hülyeségnek hangzik de igy van!
A kérdező hozzászólása: C:\Documents and Settings\F V B\Asztal\Új mappa\SP_A2563.jpg õ lenne a pici szivem! :) de ha ez a szereteten múlik akkor 100 évig is elél. :D mindig vigyázok rá meg ápolom viszem sétálni a legjobb jutifalatokat kapja meg minden. imádom ha elmegy akkor nem tudom hogy mit csinálok a állatorvos azt mondta hogy ha már közel van szandi (a kutyám) a halálhoz akkor kell egy új kutyát vennünk (bár én inkább örökbefogadnék) mert egyszerûen annyira ragaszkodok a szandihoz hogy nem fogom tudni elengedni hogy addig megszeretem a másik kutyit és nem fog annyira fájni. :S szóval õ nekem nagyon fontos vele nõttem fel. õt egyépként hátul a kertbe találtuk télen valaki kirakhatta :( mert még a szemét se bírta nagyon kinyitni szóval ilyen pici kora óta velem van de akkor nem is tudtuk hogy milyen fajta kutya lessz csak csupa fekete kis gombóc volt. :) szóval köszönöm a valaszokat! :)
jól van a kutyusod? remélem még most is él és virul
Ez igaz hogy a kistestû kutyák tovább élnek 14-17 év. a tied hány éves?

Igaz hogy a keverék/korcs kutyáknak nem olyan fontos hogy be legyenek adva a védőoltások?

Legjobb válasz: Ez egy nagyon régi babona abból az idõbõl,mikor a kutya csak fogyóeszköz volt és az emberek csak a drága pénzen vett "fajtiszta" kutyákra költöttek.Rájuk is csak azért,mert pénzt adtak ki értük. Korcs kutya egyébként nincs,úgy kell mondani a nem fajtatiszta kutyát,hogy KEVERÉK.

Minden állatnak kell oltás. Keverékeknek is ez babona csak õket keveréknek mixernek mondják. korcs rossz gunynév csunyaszó a kutyáakt hivják de nem léteznek korcsok csak keverékek fajtiszták. korcs ronda kutya lehet.
Jankanna: Sok tapasztalatod lehet. Nekem meg egyik kutyám sem dõlt ki még soha. Oltásokon és az ivartalanításokon kívül nem is látjuk az orvost. És mind törzskönyves. Semmivel sem ellenállóbb egy keverék kutya attól, hogy nincs papírja. Sõt! Mivel a szülei nem voltak megválogatva egészségileg, bármire hajlamosabb lehet.
Miért figyelj. Végül is minden kutya keverék, ha azt nézed. Mert több fajta kereztezésébõl letttek a fajtatiszták. De minden kutyát be kell oltani. Mind a kutya érdekében és ugyanúgy a gazda érdekében is. Miért a gazda érdekében is? Ha azt nézed a gyógyítás sokkal drágább, mintha beoltatod. A kutyának is jobb, ha be van oltva, hisza ha olyan betegséget kap el bele is pusztulhat.
Ez egy nagyon régi babona abból az idõbõl, mikor a kutya csak fogyóeszköz volt és az emberek csak a drága pénzen vett "fajtiszta" kutyákra költöttek.Rájuk is csak azért, mert pénzt adtak ki értük. Korcs kutya egyébként nincs, úgy kell mondani a nem fajtatiszta kutyát, hogy KEVERÉK.
Nem ez nem igaz. Õk is ugyanúgy megfertõzõdhetnek parvóval vagy akár szopornyicával. Persze az immunrendszerük erõsebb elvileg, de erre koránt sem szabad hivatkozni. Az a biztos ha beadatod neki az oltásokat. A veszettség elleni pedig kötelezõ is. Ha nincs pénzed minden oltásra akkor is annyit megengedhetsz, hogy két kombinált és két veszettség elleni.
Ezt az olyanok terjesztik, akiknek a kutyája ki van kötve láncra és néha dobnak neki egy kis vizes kenyeret: "Nem köllennek oltás! Egészséges korcs kutya ez!" Aztán évente cserélik a láncon, mert elpusztul a szerencsétlen. De nem gond, a szomszédban a másik ellik, lehet elhozni ingyér.
Nem igaz.
Szerintem ezt azért mondták, mert a keverék kutyusok (akik ugyanolyan szeretetre, odaadásra képesek, mint bármelyik más fajtiszta kutyák) nem kapnak el annyira betegségeket, mint a fajtiszták. A fajtiszta kutyák kényesebbek. Nekem keverék kistestû kutyusom van, már 9-10 éves, eddig kb 2-szer volt olyan neki, hogy kidõlt, az is 5-10 percig tartott, állatorvoshoz még soha nem kellett vinni, de be van oltva.
Nem igaz. Erõsebb (elvileg) az immunrendszerük, de attól még megfertõzödhetnek.
Utolso, Szerinted a leirt fajok, azok "keverekek, korcsok"? Na, merlegelj.

Igaz, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap?

Legjobb válasz: Igen. A kutyák ugatása nem támadó szándékot fejez ki, hanem egyféle riasztást a gazdájának, vagy a többi kutyának. Arra figyelmeztet, hogy történik valami és figyeljetek ide. A kutya akkor is ugat, ha tanácstalan, azaz nem tudja, mit kellene csinálnia az adott helyzetben. A támadó kutya nem ugat. A támadás hang nélkül történik.

Igen. A kutyák ugatása nem támadó szándékot fejez ki, hanem egyféle riasztást a gazdájának, vagy a többi kutyának. Arra figyelmeztet, hogy történik valami és figyeljetek ide. A kutya akkor is ugat, ha tanácstalan, azaz nem tudja, mit kellene csinálnia az adott helyzetben. A támadó kutya nem ugat. A támadás hang nélkül történik.
Csak egy biztos: hogy harapás közben nem ugat! ... És még egy: ugatás közben nem harap! (BS)
Ez a megállapítás nem minden esetben igaz!!! :((( Az agresszív kutyák van hogy ugatnak aztán harapnak, van hogy csak két harapás között ugat... nos jobb félni mint megijedni!!!
Nem igaz.

Igaz, hogy németországban belehet vinni a kutyát az éttermekbe és a hentes üzletbe?

hallottam még hogy fél éves koráig el kell vinni folyamatosan kutya iskolába és hogyha észreveszik, még kiskorában, hogy nem jó a természete akkor elaltatják?

Legjobb válasz: Éttermekbe be lehet vinni, amennyiban nyugodtan üldögél/fekszik az asztal alatt, henteshez még nem próbáltam, felesleges "kínnak" tenném ki szegénykét, meg amúgy is.. kutyaiskolába járni kell, de tudod a kutyaiskolában nem a kutya tanul, hanem neked tanítják meg, hogy hogyan kell bánni egy kutyával... ennélfogva olyan nincs, hogy egy kutyának "nem jó a természete", ezért elaltatják, sõt még a nem jó természetû gazdákat sem altatják el.

Éttermekbe be lehet vinni, amennyiban nyugodtan üldögél/fekszik az asztal alatt, henteshez még nem próbáltam, felesleges "kínnak" tenném ki szegénykét, meg amúgy is.. kutyaiskolába járni kell, de tudod a kutyaiskolában nem a kutya tanul, hanem neked tanítják meg, hogy hogyan kell bánni egy kutyával... ennélfogva olyan nincs, hogy egy kutyának "nem jó a természete", ezért elaltatják, sõt még a nem jó természetû gazdákat sem altatják el.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták, hogy ha pár hónapos korában észreveszik hogy pl idegzavaros (úgyemlékszem ez volt, vagy valami ilyesmi) akkor biztosan elaltatják.

Ha van egy bankrablás és a rendőrök nyomozókutyát avatnak be, akkor igaz, hogy a kutya elveszti a szagot, ha az íllető felszállt egy buszra?

Legjobb válasz: Nem feltétlen mert az csak egy elõny lehet maximum, amint az illetõ leszállt és ha voltak szemtanúk akkor a kutya újra szagot foghat, plusz ha elkapják akkor a kutya is ráismerhet. Elég ha akkor a környéket lezárják és mindent átkutatnak. Egy kutya akkor nem fog szagot ha 20 másodpercenként váltanak a betörõk helyet így nem marad meg ott annyira a szaguk, plusz ha bepaprikázzák az egész helyiséget akkor a kutya szintén nem fog szagot.

Nem feltétlen mert az csak egy elõny lehet maximum, amint az illetõ leszállt és ha voltak szemtanúk akkor a kutya újra szagot foghat, plusz ha elkapják akkor a kutya is ráismerhet. Elég ha akkor a környéket lezárják és mindent átkutatnak. Egy kutya akkor nem fog szagot ha 20 másodpercenként váltanak a betörõk helyet így nem marad meg ott annyira a szaguk, plusz ha bepaprikázzák az egész helyiséget akkor a kutya szintén nem fog szagot.
A kutya 3 órás szagmaradványon képes elmenni, és semmivel nem lehet megtéveszteni, kivéve lassítani/elbizonytalanítani.
igen. ha a betörõ felszálla buszra, vagy kocsiba, vagy átmegy a patakon (túloldalon azért megkeresjetõ) akkor a kutya nem fogja a betörõnek a lába szagát az úton/járdán/aszfalton/földön stb. megtalálni. lagikus, nem ? a busz nem fogja a kerekével a betörõ lábszagát az úton hagyni.
A kutya lerázható, a rendõrök a célirányos lezárások miatt nem.

Igaz hogy minden pásztor kutya makacs és önfejű?

Volt egy pulink és eléggé önfejű és makacs volt de nem csoda mivel nem volt annyira jól szocializálva. de most majd veszünk nem soká új kutyát és anyuék nem akarnak pásztor kutyát mert azt mondják hogy minden pásztor kutya makacs és önfejű.. ez ugye hogy nem igaz?

Legjobb válasz: A pásztorkutyák tényleg kissé maguknak valók, mármint általában, de persze ezt is egyede válogatja. Még szerencse, hogy a puli nem pásztor-, hanem terelõkutya, õ elvileg egy jól kezelhetõ, könnyen tanítható kutya. Ha nem bírtatok vele, akkor másmilyennel se fogtok, amíg nem képzitek ki magatokat kutyázásból. Tanuljátok meg, hogyan mûködnek a kutyák, válasszatok átgondoltan fajtát és egyedet, és nem lesz gond.

A pásztorkutyák tényleg kissé maguknak valók, mármint általában, de persze ezt is egyede válogatja. Még szerencse, hogy a puli nem pásztor-, hanem terelõkutya, õ elvileg egy jól kezelhetõ, könnyen tanítható kutya. Ha nem bírtatok vele, akkor másmilyennel se fogtok, amíg nem képzitek ki magatokat kutyázásból. Tanuljátok meg, hogyan mûködnek a kutyák, válasszatok átgondoltan fajtát és egyedet, és nem lesz gond.
A puli nem pásztorkutya. És az önfejû és makacs dolgot sem mondanám, inkább úgy fogalmaznék hogy kevésbé vannak a gazda közelségére szorulva, önálló feladatellátásra is képesek.
a berni pásztorkutya németul Berner Sennenhund.A Senne szó havasi legelot jelent, a Senner szo havasi pásztort, ha hegyikuta lenne a neve, akkor Bergenhund lenne.Igaz nem terelokutya, de akkor a kuvasz, meg a komondor se pásztorkutya, mert azok is a nyáj orzésére szolgáltak.Amúgy a mai városban tartott puliknak annyi kozuk van a pásztorélethez, mint az én bernimnek!
A berni pásztorkutya igazából nem pásztorkutya, hanem õrkutya. A magyar elnevezése téves. Angolul és németül is berni hegyikutya a neve. A klasszikus pásztorebekhez nem sok köze van.
a kérdés MINDEN pásztor kutyáról szólt, a bernis voltam.
Azért egy berni pásztort vagy bármilyen más nyugat-európai ilyen típusú kutyát nem szabad egy kalap alá venni keleti típusúval. Ég és föld.
Elõzõnél ott a pont. Akárhány éves a kutya, még nevelhetõ!
4 évesen még simán helyre lehetett volna hozni. Tudás és õszinte akarat kérdése, semmi másé.
A kérdező hozzászólása: és amúgy meg oda van írva hogy nem volt szocializálva mivel már 4 évesen került hozzánk és már akkor olyan volt..
A kérdező hozzászólása: húú kössz ezzel sokat segítettetek -.- most õszintén tudom hogy mi rontottuk el.. nem kell itt ócsárólni. 3 ember volt képes válaszólni a kérdésemre.
A nagytestû pásztorkutyák rényleg makacsok. A kisebbek, mint pl a puli viszont nem! Nagyon szeretnek tanulni és minden vágyuk, hogy a gazda kedvére tegyenek, m a legjobban nevelhetõ kutyák. Sok pásztorkutya egyszerree nagyon domináns és érzékeny. Szóval valamit ti rontottatok el.
Negyedik vagyok, egyetértek az elõzõvel: ha a pulival nem bírtatok, akkor még nagyon sok tanulnivalótok van, mielõtt egy új kutyát beszereztek!
nem igaz!nekem berni pásztorom van, kezes és szófogadó, csak kissé szeleburdi.
Nekem is van egy Pulim imádom a fajtát! Hát nagyon hamar ráunnak a dolgokra. Ha nem te vagy a falkavezér nem hallgatnak rád. De hogy mindegyik önfejû ez nem igaz. Ez egyed függõ. Bár a legtöbb az.... Ha te vagy a falkavezér akkor hallgat rád. De mindegyiket következetesen kell nevelni. Mert a juhászkutyák csoportja egy külön személyiség típus. De akkor sem fogják minden kívánságodat lesni! Kicsit igen önfejûek ha nem tetszik nekik valami.
A sennenhund hegyikutyát jelent. Angolul sem hiába mountain dog a neve. A kuvasz meg a komondor soha nem volt terelõkutya (juhászkutya), hanem pásztorkutya (õrzés volt a dolga).

Igaz, hogy minden kutya férges?

És hogy azért kell félévente féreghajtózni mert tényleg férgesek is? Vagy megel?zésképpen is adják a féreghajtót?

Legjobb válasz: Változó. Az én kutyám két éves és még egyszer sem volt benne. Három havonta illik féreghajtózni 200-300 forint egy tabletta ami 10 kilós kutyának jó, szóval nem egy nagy összed. Jobb félni mint megijedni. Attól, hogy az enyémben még soha nem volt bármikor lehet. Bele iszik egy pocsojába, vagy ha csak megszagolja egy másik kutya ürülékét...

Változó. Az én kutyám két éves és még egyszer sem volt benne. Három havonta illik féreghajtózni 200-300 forint egy tabletta ami 10 kilós kutyának jó, szóval nem egy nagy összed. Jobb félni mint megijedni. Attól, hogy az enyémben még soha nem volt bármikor lehet. Bele iszik egy pocsojába, vagy ha csak megszagolja egy másik kutya ürülékét...
enyémbe mindig volt eddig. ráadásul van a parkba egy ember, akinek nem is volt még oltva a kutyája, e féreghajtózva!!! a kutyám meg azzal a kutyával játszik. az enyém mindent megkapott, féreghajtó, de így kitörölhetem a féreghajtóval a seggem, ha az a felelõtlen nem tõröm gazda kutyája úszik a férgekben! isstenem, hogy léteznek egyen szemét gazdák.. csak felidegesítem rajta magam. a kutya ráadásul a legolcsóbb tápot kapja egy nevenincs boltból...
6 éves kutyámban kölyök kora óta nem volt féreg, pedig rendszeresen féreghajtva van.
18.11-esnek: Ha ennyire gáz az a kutya, miért is játszik a tied vele? Nem volna okosabb nagy ívben elkerülnöd? Vagy lehetne a gazdával elbeszélgetni.
beszéltem már vele... dehát azt mondja neki túl drága az oltás... nem is értem miért van kutyája. pórázon is alig lehet vezetni azt a kutyát. neveletlen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!