Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy kutyák szája tisztább mint (2 db)

Igaz, hogy a kutyák szája "tisztább" mint az emberé?

Egy dokumentum filmben mondták

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a wc csésze tisztább a szájuknál, mivel az gyakran van vegyszerekkel fertõtlenítve. Hogy az emberénél is tisztább, azt már nem kockáztatnám meg, mind a kettõben elég jelentõs baktériumflóra tanyázik.

Én úgy tudom, hogy a wc csésze tisztább a szájuknál, mivel az gyakran van vegyszerekkel fertõtlenítve. Hogy az emberénél is tisztább, azt már nem kockáztatnám meg, mind a kettõben elég jelentõs baktériumflóra tanyázik.
Szerintem kérdezz meg egy állatorvost.
Állatorvosnak tanulok, és igaz, amit hallottál.Azért tisztább, mert a torkuk környéken olyan vegyületeket termelõ kis szerv, ami állandóan a szájukba kerül, és ez tisztítja a szájukat. Olyan, mint a fogmosás az embereknél :-)
Engem mindig megnyal a kutyám (természetesen nem a számat, pfúúúj), maximum az arcom, de inkább a kezem. Miután kikutyáztam magam, irány kezet mosni. Kinti kutyáim vannak és ugyan nem férgesek, mert féreghajtóval vannak kezelve, de mindenfélét összeesznek az udvarról. Kiássák a lótücsköket, megeszik néha az ürüléküket, arról nem is beszélve, hogy amikor tisztogatják magukat mennyi piszkot lenyalnak magukról. Viszont azt nem tudom, hogy tisztább-e, de lehet, hogy a benti kutyáé igen, de nem hiszem, hogy az én kutyáimnak tisztább lenne a szája, mint az enyém.. :D
én ugy tudom, h nagyon kevés idõ alatt fertõtleníti "magát" a kutya szája.nem véletlenül gyógyul gyorsabban a seb, ha nyalogatják. és hogy mindenki megbotránkozzon mi 2 yorkinkkal alszunk, és reggel puszival keltenek(nem a szánkra).és még mielõtt vki beszólna, h jobban szeretem mint a gyerekemet, az még nincs!
Igen a kutyák szája tele van baktériummal fõleg ha minden szart megesznek a földrõl.
Nekem sosem volt kutyám, viszont már sokszor hallottam arról, amit te is írtál. Állítólag az ember szájában annyi kórokozó van, ráadásul az antibotikum-rezidensek közül, hogy sokkal veszélyesebbek, mint amik a kutyákban vannak. Igaz, hogy mindenfélét megesznek a kutyák, viszont sokkal többet nyálaznak is (jobban ürülnek a bacik), míg az ember inkább lenyeli a nyálát, ami így az emésztõrendszerébe kerülve tovább fertõzhet. És nem is annyira virulensek a baktériumjaik. Én erre emlékszek, hogy ezek mennyire igazak, azt nem tudhatom.
Utolso hozzaszolonak: az en kutyaim is rendszeresen megettek a kakijukat, pedig kaptak enni eleget es allandoan....megis megettek! Undorito, utana meg osszenyaljak az embert es sokan nem mosnak kezet, aztan belfergesek lesznek, stb....
Csak a saját kutyámból indulok ki: A kertben mindent összeszed, elássa a csontját, majd pár héttel késõbb újból kiássa... Nem valami tiszta... De egyébként hallottam olyanról is hogy a kutya megette az ürüléket is... :S
Ez így nem igaz. Kevesebb a baktérium benne, viszont veszéselyebbek azok az emberénél.
En meg errol nem hallottam soha. Szerintem attol is fugghet, hogy mennyire egeszseges az adott kutya es hogy kap-e rendszeresen vedooltasokat, meg feregirtot, stb.... Soha nem fogom megerteni azokat az embereket - tiszta kutya ide vagy oda -, akik hagyjak hogy a sajat kutyajuk belenyaljon a szajukba, meg hasonlok. Kaptam mar el kutyatol belferget kisgyerekkent es azota is rettegek, tolem lehet az allat rettentoen tiszta, ugyanugy kezet fogok mosni miutan megsimogattam, a szamat meg soha nem hagynam osszenyalatni, hogy aztan osszeszedjek valami jo kis belferget, vagy akarmit.
Szia!! Én a saját kutyáimból indulok ki.Igen tökéletesen igazad van.Igaz hogy a kutyáknak tisztább a szája mint az embereknek.Apám olyan hejen dolgozik ahol meg lehet nézni hogy a kutyák szája tisztább mint az embereké. Mi a kutyáknak szoktunk fogkefét venni, mert ha megfürdetjük õket megmossuk a fogukat.Ez a kutyáknak is fontos fogat mosni, de minden kutyának külön fogkefe kell.

Igaz az, hogy a kutyák szája tisztább mint az emberé?

Ezt egy barátom mesélte,de én nem hiszem el. Lehet ennek vmi valóság alapja??

Legjobb válasz: Hát igen, érdekes... Sztem meg a nyála nagyon tiszta!!! Hallottatok arról, hogy ösztönösen nyalogatja a sebed?? Én speciel engedtem neki, és hamarabb gyógyult egy kisebb vágás.. na jó, nem nyilt törésre gondolok.....:S

Én úgy tudom hogy kevesebb baktérium van benne (láttam, hogy vettek mintát kutyáéból is, emberébõl is és kitenyésztették) de azok veszélyesebbek.
ugytudom, , hogy a kutya szájában több olyan baci van , amelyik veszélyesebb az emberre, de az emberben is sok baciiluss van ám!!!! pl. nekem nem gumós zápfogam van, hanem lyukas zápfog!!!XD
Hát igen, érdekes... Sztem meg a nyála nagyon tiszta!!! Hallottatok arról, hogy ösztönösen nyalogatja a sebed?? Én speciel engedtem neki, és hamarabb gyógyult egy kisebb vágás.. na jó, nem nyilt törésre gondolok.....:S
nemtudom, de az biztos hogy büdösebb :D
Szerintem nem, hiszen egy kutya ha valami étel van a földön akkor felveszi onnan is, meg ugyebár a faágat vagy a botot is beveszi a szájába. De viszont az ember ha ugyanezt megtenné lehet megbetegedne, a kutya viszont nem. Tisztábbnak nem tisztább, csak talán ellenállók a betegségekre.
inkább a foga xd
Nem hiszem, hogy tisztább lenne. Én ezt úgy hallottam, hogy a kutya legtisztább testrésze a szája. Nem mindegy :-)
Nem
:D elképzelhetõ.
az én kutyám szereti a friss kakit..:S
mert mit gondolsz, hogy a kutyák megmossák maguknak a fogukat?:D am meg simán elképzelhetõ , mondjuk ahhoz képest hogy a saját seggüket tisztogatják.:) de nem ezért kell szeretni õket.
Én is úgy hallottam, ahogy az utolsó írta. Hogy a bacikkal van a gond.
Szerintem biztosan!Õk esznek zsíros ételeket (hamburger, hot-dog, chips stb.)?Isznak ilyen [email protected] (cola, szénsavas üdítõk, koffein, szesz, chapuccino stb.)?Nem!És nem mosnak fogat.Nem kennek a szájacskájukba olyan pépet, ami csak mentolos szagot ad a szánknak, és csak leMARJA a "koszt" a fogainkról!
az biztos hogy tisztább, de én nem ennék vele egy tányérból mer az a kevés baktérium ami van az veszélyes
Szia! valóban a bactériumok mennyiségével és fajtáival magyarázható a dolog.egy velem megtörtént szomorú, de szerencsésen végzõdõ esetet írok le.férjemmel autóbalesetet szenvettünk, õ eszméletét vesztette és fuldoklott.hogy le ne nyelje a nyelvét a kézfejemet a szájaba tettem a mentõk megérkezéséig.olyan erõs volt a harapása, hogy vérzett a kezem.az õ ellátása után az én kezem következett, kitisztítás és tetanusz.megkérdeztem a dokit miért van a tetanuszra szükség, és azt válaszolta hogy az ember harapása sokkal veszélyesebb a kutyaharapásnál fertõzõdés szempontjából.
Valóban tisztább a kutyák szája az embernél. Hamarabb mosnék olyan fogkefével fogat amit a kutyám használt mint egy olyan ember után akit nem ismerek... De még ha ismered akkor is rengeteg baktérium lehet és van is a szájában. Amúgy egyszer azt hiszem a fókuszban (vagy ilyen helyen volt) hogy pár híres embernek megvizsgálták a száját és hogy milyen baktériumok vannak benne. Pedig egy normális ember minden nap most fogat... Persze azért azt ne hagyjuk hogy szart egyen a kutyánk :D
a kutyák nyálában penicilin is megtalálható , ezért nem fertõzõdik el a sebük ha nyalogatják .
Szerintem másféle bacik vannak benne mint az ember szájában.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!