Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy kezdés van a (2 db)

Igaz, hogy két kezdés van a bölcsiben: szeptemberben és márciusban?

A babám jöv? februárban tölti a másfél évet, akkor márciusban beadhatnám.

Legjobb válasz: Nálunk úgy volt, hogy 2 hetente fogadtak egy új kicsit. Igaz, hogy így a beszoktatás eltartott vagy fél évet a csoport számára de tudtak minden gyerekre külön figyelni. Az, hogy ki kerül elõre attól függ, hogy kinek a legfontosabb, hogy a baba bölcsis legyen. Akinek pl munkaszerzõdése van azt elõreveszik. Aki "csak" szeretne elkezdeni munkát keresni az hátrább kerül. De a jelentkezést már most be kell adni, hogy akkor majd bekerülhessen, mert a férõhelyek száma kötött. Nálunk a Ráday utcában így volt. (szuper jó bölcsi volt, egyébként és a kisfiam imádta - az elsõ 2 hét nyûgjei után :)) )

Nálunk úgy volt, hogy 2 hetente fogadtak egy új kicsit. Igaz, hogy így a beszoktatás eltartott vagy fél évet a csoport számára de tudtak minden gyerekre külön figyelni. Az, hogy ki kerül elõre attól függ, hogy kinek a legfontosabb, hogy a baba bölcsis legyen. Akinek pl munkaszerzõdése van azt elõreveszik. Aki "csak" szeretne elkezdeni munkát keresni az hátrább kerül. De a jelentkezést már most be kell adni, hogy akkor majd bekerülhessen, mert a férõhelyek száma kötött. Nálunk a Ráday utcában így volt. (szuper jó bölcsi volt, egyébként és a kisfiam imádta - az elsõ 2 hét nyûgjei után :) ) )
A kérdező hozzászólása: Hogy hogy bármikor? Ha akarom teszem azt december 5-én, ha akarom áprils 12-én adom bölcsibe? Ez mindenhol így van? A faluban ahol lakom nincs bölcsi, ezért a közeli városba vinném, így mennyi az esély hogy oda beveszik? Mert ugye elõször aki a körzetükbe tartozik, azt veszik be, nem?
nemigaz.bármikor beadhatod.A lényeg, hogy hamar beirassd, akár kezdés elõtt egy évvel.Kevés a hely, sok gyermeket ezért nem tudnak felvenni.Bár ez függ a várostól is.
Én pl.most szoktatok egy kislányt, de jön majd áprilisba is stb. Kinek mikor kell visszamenni dolgozni, és van e épp hely, ettõl függ.Nem írtad hova valósi vagy.általában a falusiakat úgy veszik fel, hogy Városi cím van írva a papírra.Minden lehetséges csak jól kell intézni:) amúgy én írtam a 2 hozzászólást is.

Mikortól ajánlott IGAZÁN a babaúszás? Úgy értem, amikor már tényleg élvezik ők is! Tudom, hogy 3 hós kort írnak ajánlott kezdésre. Van kifejezetten jó módszer / hely, vagy minden babaúszás megbízható?

A fürdéssel baja nincs, az jót jelent, vagy semmit igazán, mert az uszoda egy más közeg... szeretnénk menni, csak vacilálok, hogy mikor menjünk el?ször. Most 13 hetesek vagyunk!

Legjobb válasz: Szia! Én nekem azt mondták a mozgásterapeuták (õk fõként úszással, babaúszással foglalkoznak), hogy ilyen pici korban inkább ártani lehet vele, mivel a veleszületett reflexek megmaradnak. S így amíg ezek nem épülnek le, addig a magasabb szintû reflexek nem tudnak kialakulni. Úgyhogy én nem vinném ilyen kicsi korban. A babaúszás azonban nagyon jó, de inkább 1 éves kor után.

Szia! Én nekem azt mondták a mozgásterapeuták (õk fõként úszással, babaúszással foglalkoznak), hogy ilyen pici korban inkább ártani lehet vele, mivel a veleszületett reflexek megmaradnak. S így amíg ezek nem épülnek le, addig a magasabb szintû reflexek nem tudnak kialakulni. Úgyhogy én nem vinném ilyen kicsi korban. A babaúszás azonban nagyon jó, de inkább 1 éves kor után.
Szia! 3.válaszoló vagyok. Tudom, hogy sok pozitív dolgot mondanak róla, de hogy esetleg bajt csináltak vele, jóval késõbb iskolás kor körül fog kiderülni. Éppen ez az amit az elõzõ válaszoló írt, nem engedik leépülni a vízben úszás reflexét!!! Ezáltal a magasabb rendû reflex felépülése gátolt lesz! Ez súlyos tanulási zavarokhoz (pl. diszlexia)vezethet. Mivel gyógypedagógus vagyok ezért nap mint nap találkozok az ilyen gyerekekkel. Ezért is konzultáltam hrg úszásoktatókkal, hogy mikor érdemes kezdeni a baba úszást. Õk is csinálnak baba úszást, de ilyen korán nem! Biztos van ellenvélemény is, de amit mondanak teljesen logikus!
szia! nem lebeszélni akarlak, de nemrég olvastam egy cikket, miszerint nincs rá bizonyíték, hogy a babaúszást élveznék a gyerekek, sõt...belinkelném, de nem találom. Ha meglesz küldöm. Egyébként szerintem ez egy olyan dolog amit inkább a szülõ szórakoztatására találtak ki, és persze nem utolsó sorban egy jó üzlet...
elvileg 3hó és 5kiló az alsó határ. mi abbahagytuk, mert nem láttam a ragyogást az arcán-de én olvastam sok pozitiv cikket is róla.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!