Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy kell a házassági (3 db)

Igaz, hogy szüléskor kell a házassági anyakönyvi kivonat, ami nem lehet régebbi 1 hónapnál?

Most érvényesítsem?? Pézbe kerül?? Mi értelme van?? 2,5 éves házasok vagyunk. 19 hetes kisamama (id?ben fel kell készülni :)

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ezt nem nézték. Mi is 2 éve voltunk házasok .Sõt meg sem nézték,csak megkérdezték ,hogy abban a városban kötöttünk e házasságot ahol élünk.

Én egy hónapot is hallottam, de még nem jártam utána... De kell, az tuti:-) (különben nem írják az apa nevére a gyereket)
Szia! Nálunk ezt nem nézték. Mi is 2 éve voltunk házasok .Sõt meg sem nézték, csak megkérdezték , hogy abban a városban kötöttünk e házasságot ahol élünk.
Ma kérdeztem a védõnõt és õ mondta hogy 3hónapnál nem régebbi másolatot kell kérni. Õ sem érti miért de kell. Ez tény. Kivéve ha apasági nyilatkozat kell.
Szia. Èn u´gy tudom, hogy nem lehet 3 hónapnál idösebb.
Szia! Mi 13, 5 éve vagyunk házasok, nem jó a régi kivonat. 300 napnál nem régebbi akvi kiv. kell. Illetékmentesen kiadják, csak indoklásba baba születését kell megadni. Most intéztem, tuti:)
300 napnál nem lehet régebbi.Ezt pedig anyakönyvvezetõ mondta, tehát lehet tudja.Hozzájuk kell menni egy házassági anyakönyvi kivonatért is.
300 napnál nem régebbi házasságianyakönyvi kevonat kell
Ha bemutatod az eredeti példányt, az nem jó? Nem értem, miért kellene újra érvényesíteni?
A kérdező hozzászólása: Én sem értem, de a védõnõktõl kaptam egy listát amin fel van sorolva, és öbbek közt ez is, de egyszerüen nem hiszem el... azért kérdeztem, hátha valaki biztosrta tudja.. :)
Nálunk is most mondta a védõnõ.és 90 napnál nem lehet régebbi.Teljesen kiakadtam, nem értem miért van erre szükség.Lehet, hogy a pénzrõl szól az egész!?
Mivel én is szülés elõtt állok, utánanéztem ennek a dolognak. Házassági anyakönyvi kivonat tényleg kell, de arról (hivatalosan) szó nincs, hogy ez nem lehet x idõnél régebbi. Ezt a kórházak találják ki? http://www.magyarorszag.hu/segitseg/okmanyiroda/ugyintezesiu..
Szia! A védõnõm szerint: ha abban a városban szülsz ahol házasságot kötöttél nem kell hitelesített másolatot kérned.Elég egy sima fénymásolat az eredetirõl. A baba anyakönyvezésekor úgy is utána néznek a házasság érvényességének. Kismama a 40.hétben

Igaz az, hogy 16 éven fölül a házassághoz csak szülői beleegyezés kell?

Legjobb válasz: 18 év alatt kiskorunak számít valaki, így mindenhez szülöi beleegyezés kell. így természetesen a házasághoz is.

18 év alatt kiskorunak számít valaki, így mindenhez szülöi beleegyezés kell. így természetesen a házasághoz is.
Ez egyáltalán nem igaz. A gyámhatóság engedélye is kell hozzá.
Szerintem valamit elírtál a kérdésben, mert akkor az én 21 éves esküvõmhöz is kellett volna a szülõi áldás, ami ugyan csak formaság, de emiatt nem tilthatják le. Amúgy ha a 16-18 év közöttire gondolsz, akkor oda tényleg kell a gyámhatóság engedélye.
16-tól 18 éves korig kell a szülõi engedély ÉS/VAGY gyámhatósági endegély, 16 éves kor alatt sehogy nem elehet házasodni. Még jó!
nem, oda a gyámügyes is kell!

Igaz az, hogy a gyermek a szuleinek 25. hazassagi evfordulora ezust gyurut kell vegyen?

Hallott mar errol valaki, mert en ugy tudom, hogy ez vmi nepi szokas.

Legjobb válasz: Hahaha:D,szüleimnek tavaly volt a 25,hát én semmit sem vettem,apám vett anyámnak egy ezüstgyûrût,meg eltervezték,hogy elmennek vscsizni persze semmi sem lett belõle szokás szerint XD Nem kell,nyugi,õk házasodtak,neked meg azon kívül,h a szüleid a házasságukhoz semmi közöd:D

Hahaha:D, szüleimnek tavaly volt a 25, hát én semmit sem vettem, apám vett anyámnak egy ezüstgyûrût, meg eltervezték, hogy elmennek vscsizni persze semmi sem lett belõle szokás szerint XD Nem kell, nyugi, õk házasodtak, neked meg azon kívül, h a szüleid a házasságukhoz semmi közöd:D
Nem. A gyereknek nem kell vennie semmit, persze ha szeretnél, vegyék anyukádnak egy szép virágot, apukádnak meg egy üveg finom bort... mondjuk Tokaji Aszút. sok boldogságot nekik a következõ 25-re is!
Ez az ezüstlakodalom. Ahol én voltam ott ezüst rózsákból készült virágkosarat vittek a gyerekek. Valami ezüst szép lenne.Ha tetszik a gyûrû, vegyél, és mondd hogy hagyomány!
Semmi nem KELL. Felejtsétek már az ilyen marhaságokat. Lehet, hogy valahol szokás, de szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy jó neki. Nekem eszembe nem jutna gyûrût venni a szüleimnek, fõleg nem a házassági évfordulójukra. A harmincadikra apám vett gyûrût maguknak és egy eskümegerõsítési szertartásuk is volt a templomban. A "lakodalomra" kaptak tõlünk egy második nászutat.
Nem hallottam errõl én sem.
A 25. évben - Ezüstlakodalom Az ezüst a tisztaság és a házasság sugárzó fiatalságának jelképe. Gyakran templomban is megünneplik ezt a napot. A menyasszonyra és a võlegényre ezüst koszorú kerül.
ehhez mit szólsz? http://www.escada.hu/index.php?lap=aru/egyaru&aru_id=3649 Hány éves az a gyermek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!