Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy kell a (716 db)

Milyen okmányok kellenek ahhoz, hogy egy magyar kft. Egy osztrák METRO áruházban vásárolhasson? Igaz, hogy csak a nettó árat kell kifizetni?

Legjobb válasz: Igaz, aztán itthon kell befizetni az osztrák 20% helyett a magyar 27% áfát. EU-s áfa-szám kell, ennyi.

Igaz, aztán itthon kell befizetni az osztrák 20% helyett a magyar 27% áfát. EU-s áfa-szám kell, ennyi.
nem igaz. volt oszt.társam háromszor volt 10.-es és nem kellett fizetnie semmit

Ültetem 2 Germersdorfi cseresznyefát, de igaz hogy kell mellé ültetni egy Van nevű másik fajtát különben nem megy végbe a beporzás?

Legjobb válasz: Germersdorfi cseresznye Porzó fajták: Solymári gömbölyû, Van, Hedelfingeni óriás, Stella cseresznye.Tehát igaz.

Germersdorfi cseresznye Porzó fajták: Solymári gömbölyû, Van, Hedelfingeni óriás, Stella cseresznye.Tehát igaz.
...Hacsak nincs a közelben, pl. a szomszéd kertekben valahol.
Nekem is Germersdorfi fám van a kertben, tavaszonként roskadozik a gyümölcstõl, de sejtésem sincs, melyik kertben van a környéken porzója! :D
A cseresznyefajták 3/4-e porozza a Germersdorfit, plusz jópár meggyfajta. Ahány weboldalon megnézi az ember, annyiféle találatot kap.
Hogy tudj porozni a Van a germersdorfit, amikor a Van legalább 2 héttel elõtte (el)virágzik?
Több germersdorfi cseresznyefánk is volt több helyen, mindig végbement a beporzás, bár nem ültettünk mellé semmit. Valószínûleg a környékbeli fák végett. Nem is tudom, hogy hol van a fáinkhoz legközelebb cseresznyefa (vagy akár meggyfa).


Igaz, hogy adóbevallásnál a nyereséges tőzsdei ügyletek után fizetendő adó mértéke csökkenthető az előző veszteséges évek (3 évig vissza) figyelembe vételével. Nekem a cég csinálja az adóbevallást. Veszteséges évről szóló jelentést is le kell adni?

Példa: 2010-ben veszteséged volt, aminek adója 10 eFt (lenne, ha nyereség lenne). A 2010-re nem fizetsz adót. 2011-ben nyereséged volt, aminek adója 20 eFt. Ezt csökkented az előző év 10 eFt-jával, ezért 10 eFt adót fizetsz 2011-re. 2012-ben nyereséged volt, aminek adója 30 eFt. Az utóbbi három évnem volt összesen 20+30 = 50 eFt nyereség-adód és 10 eFt veszteség-adód, ezért 2012-re 50-10 = 40 eFt adót kell fizetned.

Legjobb válasz: Igaz, de csak akkor ha az elõzõ évi veszteséget az adóbevallásban szerepeltetted. A példaszámításod pedig rossz, 2012-ben 30eFt adót kell fizetni mivel már nincs áthozható veszteség. A 40e azért rossz, mert abból 10e-t az elõzõ évben már kifizettél, ezt levonva jön ki a 30e.

Igaz, de csak akkor ha az elõzõ évi veszteséget az adóbevallásban szerepeltetted. A példaszámításod pedig rossz, 2012-ben 30eFt adót kell fizetni mivel már nincs áthozható veszteség. A 40e azért rossz, mert abból 10e-t az elõzõ évben már kifizettél, ezt levonva jön ki a 30e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Így újra átfutva valóban igazad van, elszúrtam a példát, a Te számításod a helyes! Nem tudom mikor véglegesíti a cég a számításokat, remélem még nem futottam ki a határidõbõl, mert elfelejtettem ezt mellékelni.

Igaz hogy ha a chippes kutyám meghal akkor az állatorvost kikell hivnom hogy megállapítsa miben halt meg, és azért fizetnem kell?

NEM AKAROM BÁNTANI A KUTYUSAIM!!!! ÕK A MINDeneim!! DE HA netalán baj történne tudjam mit kell tenni, nehogy megbüntessenek...

Legjobb válasz: Nem kell a halál okát orvossal megállapíttatni.Annyit kell csak tenni, hogy bejelented az orvosnak, írja be a chiphez, hogy elpusztult a kutya.

Nem kell a halál okát orvossal megállapíttatni.Annyit kell csak tenni, hogy bejelented az orvosnak, írja be a chiphez, hogy elpusztult a kutya.
Ez nem igaz, csak be kell jelenteni az állatorvosnál, hogy tudja rögzíteni az adatbázisban. Úgy rémlik, hogy 48 órán belül kell megtenni a bejelentést, de ebben nem vagyok biztos.
Nagyon sokan temetik el a kedvencüket a kertjükben. Megfelelõ mélységben kell ásni.
Nem kötelezhetnek rá, hogy elvitesd a dokival. Hol engedném már, hogy az én drága kutyám egy fehérjefeldogozóban végezze. én eltemetem tisztességgel a kertemben. Egyébként nem kell kihivnod a dokit.
Csak, hogy tisztázzuk...Valóban Õk a MINDeneid?
Tilos a kertben eltemetni! Eszedbe ne jusson! A saját jól felfogott egészségügyi érdekedben sem!
A kérdező hozzászólása: 1! TE NORMÁLIS VAGY?? NEM IS ISMERSZ, SEMMIT NEM TUDSZ AZ ÉLETEMRÕL ÉS ÚGY AKARSZ ENGEM MEGVÁDOLGATNI? Undoritó. Ááá na jo felbasztál rendesen.. Huzz a pibe. Sohasem bántanék állatot! Rengeteg kutyusom volt hetekig sirattam õket sõt most is tudnék.. De ilyennek nem magyarázkodom, nem tartozom vele, és nyugodtan hidj amit akarsz! Ezért utálom az embereket valaki mondd valamit és egybõl a rosszat látják benne.pfhüjjj. Többieknek köszönöm, most kajak nem csinálhatnék kutyulimnak sirhelyet? Egy "gyüjtõbeszornák" az én mindenem? Ezt melyik idiot találta ki? Akkor legalább csináljanak kutyatemetõt vagy állattemetõt az sokkal jobb lenne ahol a gazdi helyet keresne szeretett állatának és ott temethetné el látogathaná a sirt, mesélhetne kutyusának hisz mikor élnek akkor is meghallgatnak..
Én úgy tudom az okot nem kell megállapítani, de ma már elvileg a meghalt kutyusokat nem lehet csak úgy elföldelni a kertben, hanem állatorvossal kell elvitetni. Nekünk 2-3 éve halt meg az idõs kutyusunk, õt is az állatorvos vitte el, ha jól emlékszem kb. 10 ezer forintot fizettünk. Amennyire hallottam, hamvasztani kell az elpusztult állatokat egészségügyi okokból.
Kertben valóban nem szabad elásni, de vannak kisállat temetõk és a hamvak is hazavihetõk.Csak bejelentési kötelezettség van.

Most angolt tanulok jövőre kell felvennem második nyelvet németet vagy franciát. Melyik lenne a könnyebb? És mennyire igaz hogy nehéz a németet angol után megtanulni? és melyiknek venném nagyobb hasznát?

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, mindkettõt szerettem volna... Ha megnézed, a németek itt több vállalkozást indítottak mint a franciák, és amúgy is sokkal-sokkal barátságosabbak minta franciák.. igen, ha úgy tanulsz németet hogy azt az angol után, úgy nehezebb tanulni, de állítólag ha elsõnek tanulod a németet és utána az angolt, az angol már elvileg nagyon könnyen megy... de hogy ez mennyire igaz, nem tudom. mindenesetre nekem a német most.. hmm így 3 év alatt sikerült a legelsõ könyvet befejezzük.. no mindegy én a németet javaslom; ha jó a nyelvtanár akkor hamar meg tudsz jól németül/franciául.

Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, mindkettõt szerettem volna... Ha megnézed, a németek itt több vállalkozást indítottak mint a franciák, és amúgy is sokkal-sokkal barátságosabbak minta franciák.. igen, ha úgy tanulsz németet hogy azt az angol után, úgy nehezebb tanulni, de állítólag ha elsõnek tanulod a németet és utána az angolt, az angol már elvileg nagyon könnyen megy... de hogy ez mennyire igaz, nem tudom. mindenesetre nekem a német most.. hmm így 3 év alatt sikerült a legelsõ könyvet befejezzük.. no mindegy én a németet javaslom; ha jó a nyelvtanár akkor hamar meg tudsz jól németül/franciául.
A franciát nem teljesen ismerem, annyit tudok hogy a hangzása nagyon eltér az írástól.Én elsõ nyelvként tanulom a németet, és sok szó nagyon hasonlít az angolra.Mivel Németországgal szoros kapcsolatunk van(pl. a piac), ezért szerintem érdemesebb azt tanulni:)
Szerintem a francia nehezebb az angol után, mert borzasztóan logikátlan nyelv. Az, hogy melyik a hasznosabb, attól függ, hogy milyen területen szeretnél elhelyezkedni, továbbtanulni. Mérnökire például a német hasznosabb, hogy szakács akarsz lenni, akkor nyilván a francia.
A kérdező hozzászólása: Gazdaságban szeretnék:)
Francia iszonyat logikátlan, semmi összefüggés sincsen az angollal. Bár németül nem tudok, de szerintem azzal jobban járnál, ha a könnyûséget nézzük.
Gazdaságban is a német a jobb :) Eu-ban fõleg.
Inkább a németet javaslom; a franciát csak akkor, ha ki nem állhatod a németet.

Tanácsot kérnék, hogyan kell a házat leszigetelni kívülről nikecell-el? Vagy olyan oldalt, ahol ezek lépésről lépésre le vannak írva? Illetve azt halottam, nem kell rá színes vakolat, hanem a ragasztót le lehet festeni is kültéri festékkel. Ez igaz?

Legjobb válasz: tehát vegyük sorjába.ha porzik a falfelület le kell kenni falfixel utána felrakod a kezdõsínt majd ragaszthatod fel a hungarocelt egy lapra 6 pogácsa + a szélét végig kened ragasztóval.de úgy tedd hogy kihúzol egy madzagot és amellett rakod a lapokat + egy nagy 2 méteres vízmértékkel beállítod a lapokat hogy fûgöbe legyenek vagyis ne legyen benne törés.miután felraktad az egészet a spaleteket meg a sarkokat leélvédõzöd.majd az összes lapnak a sarkait ledûbelezed és rájavítasz ragasztótapasszal és telibe hálózod dryvithálóval, na most hacsak simán festeni akarod akkor át kell glettelni kültéri glettel hacsak nem olyan szépen hálóztad le hogy nem kell glettelni amit nem hiszek. majd mehet rá az alapozó meg a végleges festék.de ha színezni akarod akkor nem kell átglettelni küllõn hanem elég a tapaszos,csemperagasztós felület amit lealapozol és mehet rá a szín

tehát vegyük sorjába.ha porzik a falfelület le kell kenni falfixel utána felrakod a kezdõsínt majd ragaszthatod fel a hungarocelt egy lapra 6 pogácsa + a szélét végig kened ragasztóval.de úgy tedd hogy kihúzol egy madzagot és amellett rakod a lapokat + egy nagy 2 méteres vízmértékkel beállítod a lapokat hogy fûgöbe legyenek vagyis ne legyen benne törés.miután felraktad az egészet a spaleteket meg a sarkokat leélvédõzöd.majd az összes lapnak a sarkait ledûbelezed és rájavítasz ragasztótapasszal és telibe hálózod dryvithálóval, na most hacsak simán festeni akarod akkor át kell glettelni kültéri glettel hacsak nem olyan szépen hálóztad le hogy nem kell glettelni amit nem hiszek. majd mehet rá az alapozó meg a végleges festék.de ha színezni akarod akkor nem kell átglettelni küllõn hanem elég a tapaszos, csemperagasztós felület amit lealapozol és mehet rá a szín
Rém egyszerûnek hangzik:-D
A kérdező hozzászólása: Nem bonyolult, de elsõre azért nem is könnyû. Minden esetre köszönöm választ!
mi az a spalet?

Tudnátok küldeni egy-két olyan videót amely megmutatja hogy kell a bulikba, partikba táncolni? Megmondom az igazat nem nagyon vagyok hozzászokva ehhez a bulizáshoz és hát ideje elkezdeni.

Hiába táncoltam 7 évig (néptánc) akkor sem megy ez az új stílus. Ezért kérlek benneteket legyetek megértőek és írjatok vagy mutassátok meg, hogy mi a menő.

Legjobb válasz: a harlem shake menni fog. :D jó buliban senki nem foglalkozik vele, hogy táncolsz. tudod, van pár néptáncos barátom, akikkel néhányszor voltam bulian. azt este egyik fénypontja volt, amikor a zenére improvizáltak, modern tánc átkötéssel. csak hogy értsd: csináld azt, amihez értesz, és tanulj meg egy-két motívumot abból, amit csinálnod kell. tuti siker.

a harlem shake menni fog. :D jó buliban senki nem foglalkozik vele, hogy táncolsz. tudod, van pár néptáncos barátom, akikkel néhányszor voltam bulian. azt este egyik fénypontja volt, amikor a zenére improvizáltak, modern tánc átkötéssel. csak hogy értsd: csináld azt, amihez értesz, és tanulj meg egy-két motívumot abból, amit csinálnod kell. tuti siker.

Az igaz, hogy mostmár a fodrász szakmához meg kell tanulni a kozmetikust is?

Legjobb válasz: Szia! Igaz sajnos! A fodrász képzést szeptembertõl 3 évesre növelik, és az elsõ évben ebbõl kozmetikusnak tanulsz! A 2. évben vegyesen, de itt is a fodrász-témakörbõl csak a festék felkenését a hajra, és a hajmosást tanulod. A 3. évben kezdenek el rendesen fodrászkodást tanítani. Emellett a 3 év alatt tanulsz manikûrt, henna festést. És ezekrõl ne kapsz papírt, csak a fodrászról!! :S Szóval ezért ajánlom inkább az iskolarendszeren kívüli képzéseket, amik egy évesek, csak fodrászkodást tanulsz, viszont nagyon-nagyon drágák :S...

Szia! Igaz sajnos! A fodrász képzést szeptembertõl 3 évesre növelik, és az elsõ évben ebbõl kozmetikusnak tanulsz! A 2. évben vegyesen, de itt is a fodrász-témakörbõl csak a festék felkenését a hajra, és a hajmosást tanulod. A 3. évben kezdenek el rendesen fodrászkodást tanítani. Emellett a 3 év alatt tanulsz manikûrt, henna festést. És ezekrõl ne kapsz papírt, csak a fodrászról!! :S Szóval ezért ajánlom inkább az iskolarendszeren kívüli képzéseket, amik egy évesek, csak fodrászkodást tanulsz, viszont nagyon-nagyon drágák :S...

Az tényleg igaz, hogy néha a lányokkal kell egy kicsit bunkózni? :D

Ha igaz akkor hogy "bunkózak",hogy ne legyen sértő nagyon?

Legjobb válasz: Tipikus "forever alone" lehetsz, te gyökér.

Tipikus "forever alone" lehetsz, te gyökér.
Te szereted, ha veled bunkó valaki ?? Ha igen, akkor elárulom, hogy a lányok nem szeretik. Legalább is azok akiket én ismerek 35F
Megvannak még a legóid mert ha eladáson van szedd le a vateráról mert még szükséged van rá... Nem kell bunkózni lánnyal, hanem rendesnek kell vele lenni , neked ez ami nehéz mert eléggé bunkó lehetsz. 14/F
te most is bunkózol
A hülye öcsém is egy hatalmas bunkó a kiscsajokkal, és ez még tetszik is nekik. Folyamatosan csipkedi, beoltja õket, és nem sértõdnek meg.
Te élveznéd, ha egy csaj "bunkózna" veled, és egy utolsó senki f*szként kezelne, hogy kifejezze érdeklõdését?
A lányok mindenesetre élvezik.
kicsit kell bunkózni, ez igaz
Hatodik válaszoló rátapintott a lényegre. Egyébként a bunkózás és a csipkelõdés annyira nem ugyanaz, hogy nem is értem, egyesek hogy keverhetik össze a kettõt. Egy lány.
Attól függ, hogy milyen a lány. Az intelligensebbje nem szereti, sõt, visszataszítónak tartja azt, ha a fiú udvariatlanul viselkedik, "bunkózik". A kevésbé kifinomult ízlésû hölgyekkel azonban más a helyzet, van az a típus, aki kifejezetten provokálja a csipkelõdést.
Nem igaz. A lányokkal mindig nagyon bunkónak kell lenni, és minél sértõbb, annál jobb. Erre buknak, és ez szerintük a magabiztos, férfias viselkedés. De ha jól nézel ki, akkor valszeg nincs szükséged a bunkóskodásra.
nyomorékfejû...nagyon tapasztalt lehetsz ám..
honnan vetted ezt a marhaságot
Valójában az kell nekik, hogy ne õk legyenek a nadrághordók. Pár pasi ezt kissé benézi, és azért "kell" néha, hogy bunkók legyenek. Bár a bunkózás helyett inkább más témakör javasolt.
A kérdező hozzászólása: Amugy csak kedves tudok lenni .
A kérdező hozzászólása: Hát hogy nélkül XD
és nem tudod hogy, hogy kell?
nem feltétlen a bunkózás a legmegfelelõbb szó, de az biztos, hogy nem szabad az elején kiadnod magad. ne mutasd ki, hogy nagyon érdekel a lány, csak nagyon-nagyon finoman. ne hívd fel randi után és az elsõ után ne hívd el egybõl másikra. ne érzékeltesd vele, hogy nyert ügye van nálad! ha ennek az ellenkezõjét teszed akkor le se fognak sza*rni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!