Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy kb (165 db)

Nemrégen kezdtem országúti kerékpározni, de a teljesítményem őszintén szólva siralmas, igaz hogy kb 10 éve nem ültem biciklin. Van valami jó edzésmódszer hogy növelni tudjam a teljesítményem?

Gondolok itt az állóképességre,átlagsebességre,csúcssebességre.Vagy csak tekerjem mint az őrült és majd kialakul magától.Jelenleg az átlagsebességem 22-25km/óra,ezen szeretnék változtatni. Nyár végére szeretném ha ez stabilan 35km/óra lenne,és egy hosszabb távon belül tartani tudnám.Szerintetek elérhető,vagy csak vágyálom. 28/f

Legjobb válasz: És még marad a kerékpár testre szabása. Ezzel kezd. Mutasd meg hoyg milyen a bringád, és gyõzõdj meg róla hogy hozzád van igazítva! Olvasgass utána. Vékony kemény gumik, minõségi kerekek, merev hajtás mindenképp legyen. Ha hasznos volt a válasz nyomhatnál egy két zöld kezed mert a sok majom leértékel nem tudom miért... -.-

És még marad a kerékpár testre szabása. Ezzel kezd. Mutasd meg hoyg milyen a bringád, és gyõzõdj meg róla hogy hozzád van igazítva! Olvasgass utána. Vékony kemény gumik, minõségi kerekek, merev hajtás mindenképp legyen. Ha hasznos volt a válasz nyomhatnál egy két zöld kezed mert a sok majom leértékel nem tudom miért... -.-
Nah és most, ööhm igen, edzés, teljesítmény növelés: Ahhoz hogy minél nagyobb teljesítmény javulást érhess el: Figyelj a regerenálódásra. Heti 4 kemény edzés elég. Edzés után közvetlen egyél valamit amiben van gyorsan emészthetõ és felszívódó CH. És fehérje! Edzés elõtt kb 2 órával egyél egy jót. Edzés után kb 50 percel mikor már érzed hoyg minden a normális kerékvágásban van egyél egy jót. Igyál SOKAT! Egyél rendszeresen kb 2 óránta! NE legyél kalória minuszban! Ne egyél fölösleges kajákat! Tápanyagdúsakat! Egyél elég vitmaint és zöldséget hogy egézséges legyen a szervezet. Ha nem az lehet hoyg nem fejlõdsz. Amíg valamibõl hiány van, genetikától és balszerencsétõl függõen valami mûködhet rosszul ami okozhatja hogy egyáltalán nem fejlõdsz. Ne egyél egymásra egymással nehezen emészhetõ dolgokat. Ne félj sokat enni, nehéz elhízni kemény edzés alatt... :) De keveset semmikép se. Nah edzés rész: Elõször nem csaphatsz a lecsóba. Meg kell szoktatni a tekerést magaddal. 90es pedálfordulattal tekerj. Ne ingadozzon a tempó egy edzésen belül. Eleinte ne variálj minden féle orientált edzéssel. Kb 40-80percet tekerj. Heti 4x közepes intenzitáson. Kardio javítón. (Ne tengj lengj, tekerj..) Ne legyen olyna intenzív hogy szétliheged magad és a combod is szétég. 1-2 hónapot így edz. Ez az alapozás. Azután mehet 1-2 hónapot erõállóképesség javító edzés. Magas intenzitáson mehetnek, 40-60 perc, heti 4x. Majd kb 1 hónap után mehetnek új stresszhatások. Erõorientált edzés pl heti 1x. 60-70-es pedálfordulat. Vagy pedálfordulatorientált. 120+ fordulat/perc. Csinálhatsz hetente egy lightosabb anaerob tartomány feletti intenzitású edzést. Pl anaerob küszöb felett egfy hangyányit 30 perc tekerés 15 perc bemelegítéssel elõtte és 15 perc utánna. (Az a 30 perc készítsen ki TOTÁL!) Ez a 2 hónap komoly teljesítmény javulást eredményez. Ezután lazíts pár hetet, laza tekerés. Után mehet 1-2 hét ugyan úgy keményen, egyre több legyen a magas intenzitású, majd mehet intervalluos edzés. Az anaerob feletti elõször alacosny, esetleg közepes intenzitáson heti 2x Ezt növeld picit 1 hónapon át, majd ugorhatsz keményebbrre! Akár heti 3 intervall is mehet és már mehet magas maximum intenziutáson is. Ezt is egy hónapig növeld! Aztán 2-3 hét lazsálós edzés. Ezután anaerob küszöbön edz, mehetnek persze végig orientált edzések. Intervallumozást hanyagold 3 hónapig kb mert kiégsz. Évente 2x elég felintervallumozni magad. Az intervallumozgatós edzés is nagyon komolyna növeli a teljesítményed. Ez kb 6 hónap hogy elérd így a plafont elsõre. Aztán 3 hónap kb lazsálás, és mehet az alapozás hónapokon át hogy jövõ nyárra szép legyen a teljesítményed, hogy nyárra a toppon legyél.
Okés! És ne feledd, Kaja+edzés+regerenálódás nem olyan hogy ha 3ból 1 van meg akkor 33%-os a hatásfok, ha 2 akkor 66%-os hanem csak eggyütt érnek. A hatásfok sokkal inkább azon múlik hogy mennyire jó az összhang, és egyenként mennyire figyelsz oda ezekre. Ha fogysz, belerázódsz a bringázásba, hozzád van igazítva a bringa, feledzed magad, fejlõdsz szépen, fel is intervallumozol, és genetikából is tényleg ügyes vagy (a versenyekbõl gondolom hogy nem lehet rossz genetikád) akkor a 35-ös utazótempó elérhetõ, de nem idén nyáron. Majd jövõre. 35-ös utazótempó amúgy nagyon jó, már már majdnem az amatör versenyek tempója. (Ha soloban 35-öt tartod)
Neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszi ismét a tippeket, majd nyár végén leírom mit sikerült elérni, addig is minden jót mindenkinek.
Nem az átlagsebesség a lényeg... De elég sokat jelent.. :D Aki nem csak azért teker mert jólesik, hanem mert ez a hobbija, a sportja, a kikapcsolódása az azért nyomassa neki. Sokan mondhatják (Fõleg akik el tengnek lengnek trekkingel) hogy nem kell észnélkül hajtani, ami részben igaz. Van aki szereti magát azt hogy teker, és mozog a lába. De sokan (Szerintem te is) abban lelik örömük, hogy süvít a szél, suhan a kerék, ég a comb, liheg az ember, mindig az elõtted levõ célra nézel, pl egy távoli istállóra.. :D és kombinálsz az edzésen, meg tervezel hogy kicsit jobb legyen az idõd.
Szerintem nem a sebesség a lényeg, addig tekerj, amíg jólesik, persze, belekalkulálva a visszautat. Szenvedni nincs értelme. Én nõként, egy év szünet után tegnap lenyomtam kb. 40 km-t, amibõl igen nagy rész emelkedõn volt, hegynek fel. Van egy enyhe aszhthmám is. Mégsem készültem ki, igaz, "fénykoromban", huszonévesen egy nap 100 is ment. De soha nem a teljesítményért tekertem, hanem az élvezetért! Nincs is sebességmérõm, felesleges.
A patent pedál nagyon élvezetes. Én kedden jön az új Kéo pedálom, nagyon szeretem. Más vele tekerni, sokkal egységesebbnek érzed magad a bringával. Eleinte gyorsan megy a fejlõdés, ami valójában az hogy hozzááll a szervezet a terheléshez. Többre képes mint amennyit ki tudsz csikarni belõle, mert nagyon szoktatlan neki. Ezt pl úszással tudnám szemléltetni. Általában az emberek alig tudnak úszni 50-100m-t pedig miután megtanulnak kilómétereket elúsznak nyugis tempóban. Nem az izom lesz 50x hatékonyabb, hanem a technika sajátul el. De amint a technika, a tüdõ, és a szív, a keringés felvette a terhelést, és végre ezek nem okoznak gondot, akkor már csak az izom teljesítmény keringés teljesítmény javulásával érhetsz el fejlõdést, amihez ugye elengedetlen a megfelelõ táplálék/regerenáció. Amint kialakult egy technikád a hajtásra, egy pózod a nyergen, egy szokásos útszakaszod, akkor kezd mérni egyenként az idõt. Egyébként jó ha nézed de viszonyítási alapnak kevés. Én drukkolok a 35-ös utazótempó elérésében, nagyon élvezetes gyorsan haladni. 37-es utazótempóval, különösebb szerkó, elõmelegíytés, rákészülés, rákajálás, rámotiválás meg minden nélkül fantasztikus lenne, az már egy erõs amatõr versenytempó. 20km-t szeretem elõnyben részesítem az idõfutamokat fõleg mert erre egyedül vagyok... :D Meg mert szeretem ha kemény az edzés, ezeken könyöklõvel nagyon lehet nyomatni neki. 43-as átlaggal nyertek a pesti amatör idõfutam versenyen (Országos) Ebbõl tudsz viszonyítani. Naturálban mindenféle dopping nélkül 40-es átlag a csúcson nem rossz :P De drukkolok bármennyire is törekszel!
Szerintem nem az átlagsebesség a lényeg, addig tekerj, ameddig jól esik. Én nõ vagyok, egy év kihagyás után tegnap lenyomam 4
A kérdező hozzászólása: Ja és azt elfelejtettem leírni hogy csak sima tornacipõben, rövidnadrágban szoktam tekerni, még nincsen semmi extra sport cuccom. Gondolok itt pl: versenypedál+cipõ párosításra. Olvastam hogy az is emel 5-10 százalékot a teljesítményen.
Igeeeeeen! Nem szteroid, nem bambi, nem Nitro Fx. Kérlek ha komolyan gondolod küldj emilcímet és küldök egy anyagot. 1 hónap 12% teljesítménynövekedés. Ha nem jön be a cég visszafizeti az egy hónap árát. Még sose fordult elõ:-)))) Gyógyszerész vagyok orvosokkal dolgozom sportolót még a tévében sem látok. Örülnék neked! Megnéznéd? Katus Attilának meg Ironman-nek odaát bejött, nyert vele!!!!! Mond már ha elolvasod mit veszíthetsz
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom hogy Shimano Sora-val van felszerelve.Bocs lenn van a bringa a garázsban ezért csak emlékezetbõl tippelek. Ne aggódj értettem mire gondolsz.Szerintem már holnap neki is kezdek az edzésnek.Köszi a segítséget.
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 94kg, 180cm magas. Súlyzós edzéseket heti 2-3 alkalommal szoktam végezni, a felsõ testem elég erõs fekvenyomásban ha jobb formában vagyok 100-110 kg is megy szériában.Van rajtam körülbelül 10-14kg felesleg(zsír), ezt mindenképpen le akarom takarítani.Szerintem akkor sokat gyorsulnék.Régen csak hobbiszinten bicikliztem, de sokat futottam és fociztam. Az iskolában többször nyertem futóversenyt, sõt egyszer még megyei bajnok is voltam 800m-en.Tudom hogy ez régen volt, több mint tíz éve, de ha azt a formámat vissza tudnám szerezni akkor fényéveket javulhatnék.Szerintem :) A bringám egy 2010-es Merida Road Race 880 16-sebességes.
Hello! Én 100 kilóval fél év alatt feltornáztam magam átlag 25-rõl 32-re. Egyedül tekerek síkon fõleg kis és közepes távokat váltogatva.20-60km-es intervallokat. Heti 4x. Van egy enyhe aszthmám is, de meg sem érzem...sõt.A bringám egy õs Puch Mistral acélvázas.Most a tél folyamán totál felújítás alatt van és remélem a tavaszt már egy pár kilóval könnyebb gépen kezdhetem.

Az igaz hogy kb 14-15 korig érzékeny a makk?

Legjobb válasz: A férfiaknak mindig is a makkjuk a legérzékenyebb. Mint nõknél a csikló. Vagy arra gondolsz hogy addig túlérzékeny a szexhez?? Na igen, mindent meg kell tanulni. De olyat még nem hallottam, hogy egy pasi makkja nem edzõdött hozzá az aktushoz és emiatt nem élt szexuális életet.

A férfiaknak mindig is a makkjuk a legérzékenyebb. Mint nõknél a csikló. Vagy arra gondolsz hogy addig túlérzékeny a szexhez?? Na igen, mindent meg kell tanulni. De olyat még nem hallottam, hogy egy pasi makkja nem edzõdött hozzá az aktushoz és emiatt nem élt szexuális életet.
Akkor itt vagyok én TESSÉK NEm fog kiedzõdni soha :(

Második terhességnél igaz, hogy hamarabb látszik a poci és, hogy nagyobb lesz. Kinek mikor kezdett a másodikkal kb. látszani vagyis nőni a pocija?

Legjobb válasz: Nálam igaz volt, nagyon hamar látszott a hasam, kb. 10 hetesen. Hogy nagyobb lesz-e végül, abban nem vagyok biztos, én úgy vettem észre, hogy kb. 18-20 hetesen már nem volt nagyobb hasam a másodikkal, mint az elsõvel.

Nálam igaz volt, nagyon hamar látszott a hasam, kb. 10 hetesen. Hogy nagyobb lesz-e végül, abban nem vagyok biztos, én úgy vettem észre, hogy kb. 18-20 hetesen már nem volt nagyobb hasam a másodikkal, mint az elsõvel.
Most 16 hetes vagyok a második babával. A kisfiamnál az 5. hónapban volt akkora a hasam, mint most. Nem tudom, függ-e ez attól, hogy elöl v.hátul tapad-e meg a méhlepény. Most elöl tapadt meg.
Elsõ terhességemnél csak 20 hetesen lehetett észre venni, a második terhességemnél már hamarabb , de ahhoz képest hogy a második terhességemet +6 kg -val kezdtem a hasam cm-re mérve ugyan akkora mint elsõ terhességemnél 19 hetesen. Üdv:egy 19 hetes anyuka.
Nekem nem lett egyre nagyobb a hasam, viszont egyre hamarabb látszódott. Most az 5. babával vagyok 6-7 hetes, és nagyon nehezen tudom eltakarni, akkora...
Mind a két terhességemet 71 kg-val kezdtem. Elsõ babánál kb. a 16-18.héten kezdett el látványosan látszódni a poci. Második babánál már 12 hetesen jól látszódott, most 22 hetesen akkora a hasam, mint az elsõnél a 26-28.héten :-)
KB félidõsen kezdett mind kettõ látszódni igazán.
Én is ellenpélda vagyok.Kb.17-18 hetes voltam, amikor olyan igazi babavárós pocakom lett, ráadásul amikor szülni mentem olyan 7 hónapos terhesnek néztem ki.
Nekem ugyanakkor kezdett látszani, viszont jóval nagyobb lett a végére. Igaz, a baba majdnem egy kilóval többel született, és pluszba átlagon felüli volt a magzatvíz mennyisége.
Na akkor én vagyok az ellenpélda. 24 hetes leszek hétfõn, de még mindíg nem feltûnõ az állapotom. Ha rajtam van a kabátom meg se látszik(ne valami zsákkabátra gondolj, rövidderekú, szöröskapucnisom van, szóval nem takar sokat). Az elsõ gyerekemmel ilyenkor már jócskán látszott. Simán beleférek még a legtöbb nacimba. Nekem kis hasam van, de a baba méretben jól fejlõdik. Remélem így is marad.
Majdnem 28hetesen merték megkérdezni ismerõs idegenek, hogy babát várok? Addig azt hitték végre híztam:) A végén akkora hasam lett, hogy ha a nagy aláállt nem láttam:) :(

Ez igaz? Amilyen anyukám melle olyan lesz kb. az enyém is? Meg az is igaz hogy ahány évesen anyumnak jött meg kb nekem is akkor fog vagy hamarabb.

mert ez valahol olvastam ez igaz vagy nem???

Legjobb válasz: Iránymutatónak ez igaz, de egyáltalán nem biztos.

Iránymutatónak ez igaz, de egyáltalán nem biztos.
anyunak 16 évesen jött meg, nekem 10 évesen még a mellünk formája sem egyforma nem csak az õ génjeit öröklöd, benned van a apai nagymama is, a dédik és minden nõi felmenõ (a férfiak is persze, de most a menstruációnál nyilván nem õk számítanak)
A családunkban minden nõnek rohadt nagy a melle, és mindenkinek 12 évesen jött meg. Ettõl függetlenül nem minden családnál van így
Esélye van meg, hiszen rokonok vagytok, de ezt ne vedd így készpénznek, mivel másoktól is örökölsz géneket, nomeg ezek keverednek is. Én anyám nõvérének mellformáját és apám anyjának és húgának méretét örököltem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Igaz hogy a kb 130as pulzussal történõ egyenletes kb 1 órán át tartó mozgás (pl kocogás) teszi a tested a zsírégetõ üemmódba, úgy hogy közben az izmok nem károsulnak?

A sárga kapszulában olvastam hogy ezt a mozgást végezzük a súlyzós edzés mellett ha fogyni szeretnénk. Én nagyon nehezen fogyok, most elõször kipróbálom ezt. Eddig csináltam az 1 perc gyors séta 1 perc sprint váltogatást 20 percen át, az régebben hatott, mostanában nem. Valaki erre esküszik, a sárga kapszula szerint pedig ne nagyon kardiózzunk ha fogyni szeretnénk mert roncsolja az izmokat, hanem maradjuk anaerobba (lassú kocogás). A rövidebb ideig tartó kardió nem mûködött, a hosszú anaerobtól pedig nem érzem hogy megmozdultam volna egyáltalán. Persze attól még mûködhet, még nincs tapasztalatom. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Elõször is azt, hogy a zsírégetés, a fogyás, elsõ sorban a táplálkozás kérdése, ezt szintén olvashattad a könyvben. A 130-as aerob mozgásról pedig annyit, hogy ennél az intenzitásnál van megállapítva a nagy átlagnál, hogy a leghatékonyabban használja fel a zsírt energiatermelésre, ennél magasabb intenzitásnál pedig már komolyabban hozzányúl az izmokhoz, kevésbé tudja az energiaigényt zsírból fedezni, glikogént és izmot is el-elzabálhat.

Elõször is azt, hogy a zsírégetés, a fogyás, elsõ sorban a táplálkozás kérdése, ezt szintén olvashattad a könyvben. A 130-as aerob mozgásról pedig annyit, hogy ennél az intenzitásnál van megállapítva a nagy átlagnál, hogy a leghatékonyabban használja fel a zsírt energiatermelésre, ennél magasabb intenzitásnál pedig már komolyabban hozzányúl az izmokhoz, kevésbé tudja az energiaigényt zsírból fedezni, glikogént és izmot is el-elzabálhat.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez kezd paleósan hangozni :) A paleót nem hiszem hogy bírnám ennyi edzés mellett. Szénhidrátra is szükség van, még ha mérsékelten is. Persze az való igaz hogy nem mindig van idõm 6-7 étkezésre osztódni, inkább 5-6-ra, és akkor ha ki kell iktatni egyet akkor inkább egy rizses kaját változtatok át csak zöldség+húsossá... de attól még szerintem napi 1x simán lehet egy kis rizst enni meg zabot , persze nem sokat, de én úgy érzem így is a minimális szénhidrátot viszem be. Teljesen megvonni nem akarnám a szénhidrátot, mert akkor a test "bepánikol" hogy nem jut energiához és elkezd mindent raktározni ahelyett hogy bekapcsolna zsírégetõre. Tudom, jártam már így is. Egyenlõre jó lenne bekapcsolni a zsírégetést egyáltalán. Aztán ha jól megy akkor lehet még csökkenteni a szénhidrátot, de nemhiszem hogy elsõ körben kéne teljesen kiiktatni. A sárga kapszulában pont azt mondják hogy a testnek az izmoknak edzés után nagyon kell a szénhidrát, olyankr érdemes enni rizst mert abból az izmoknak megy az energia. Délután-este értelemszerûen már csak zöldség plussz fehérje. Van aki meg a paleora esküszik hogy semmi ch csak zöldség, fehérje viszont azzal szerintem elég nehéz megtartani az izmokat bár valakinek biztos mûködik, én is lefogytam vele még tavaly de inkább izomból, és zsírból jóval kevesebbet. Egyéb ötlet zsírégetésre?
Szénhidrátra is szükség van, még ha mérsékelten is. Nem én akarok fogyni.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy nem te akarsz. Én akarok. Ezt tudjuk, szóval ennek a kijelentésnek kb semmi értelme. :) Hagyjuk a személyeskedést, koncentráljunk a kérdésre. Mint mondtam próbáltam a paleót pár hónapig, de az izmaim vesztem tõle és amúgy puha maradok. Talán térjünk vissza a zsírégetõ mozgásformákhoz. Az étkezésem úgy hiszem jó, éppen hogy jól lakom, és maximálisan egészséges. (attól még hogy napi egyszer eszek zöldséges rizst, és gyümölcsös zabot, ezeknek is a nagyobbik része a zöldség meg a gyümölcs, a többi étkezésem full zöldséget és fehérjét tartalmaz)
Mit hagyjunk? Rossz volt a paleós étrended, ha csökkent mellett az izomzatod. És érdekes elképzelésed van edzésrõl, ha zsírégetõ edzés kifejezést használsz. Kellõ zsírbevitel, kalóriabevitel és izomstimuláció (edzés) mellett nincs izomveszteség, mert nincs ok rá. De ehhez nem lehet keveset enni, mert akkor tényleg épülhet le az izomzat. Ha meg szénhidrátot eszel, akkor korlátozni kell a kalória bevitelt, úgyhogy nem biztos hogy ez olyan jó kör.
A kérdező hozzászólása: Rendben, Köszönöm, megpróbálom JÓL! Leírsz kérlek 1 db napi étrendet? Gondolom te is ezt követed...
Nem, én sokkal rosszabbat követek. Reggeli 3-6 tojás, paprika, paradicsom, lilahagyma vegyes sali. Ebéd sült oldalas, párolt káposztával. Alma, narancs, kesudió uzsi. Edzés után tojás protein. Vacsi jégsaláta és tonhal konzerv, házi csoki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Sulyzas egy nagyon rovid idointervallumig tarto egyaltalan nem monoton edzes(egyik masodpercben feszult izom komoly fizikai munka, masikban ernyedt izom pihenes hacsak 1 masodpercig is), raadasul nem mozogsz alatta semmit csak az izmaid dolgoznak(en is jarok terembe 2 eve tudom mit beszelek).Ahhoz hogy fogyj az egesz tested kell mozgasd nem izotonias impulzusra van szukseget amit a sulytol kapsz, ez monoton kell legyen jo 40 percig tartson hogy hozzanyuljon a zsirraktarokhoz.A pulzus 130 az mar nagyon kemeny inkabb 100 legyen es majdnem egy oraig tartson(Azert egy oraig v 40 percig mert akkor nyul zsirhoz es azert 100 mert nagyobb erofesziteshez mar tobb energia kell amit a zsir nem helyettesit.).Tehat egy oras monoton aerob mozgas 100 pulzus korul : ez lehet szaladas, uszas, biciklizes, Ugrokotesl(nagyon jo) vagy valamilyen aerob kardio ha neten nezel.Emellett ki kell merd mennyi feherje , szenhidrat , zsir kell egy napra , ezeket zoldseg, hus, tejtermekbol es tapkiegbol vidd be.Igy fogsz fogyni
apróság, de a max pulzusszám életkortól, nemtõl és eddzettségtõl is függ.
Egyszerûen a zab, rizs, túró helyett több zöldségfélét ehetnél. Dió és olajos magok mehetnek, azt jól teszed. De a tipikus zabos 'egésssséges' reggeli egy nagy kamu. Legalábbis az emberi test igényeit figyelembe véve, nem vagyunk zab vagy rizsevõ élõlények, ezek csak alternatívák éhezõknek, nagy populáció esetére. Akinek van lehetõsége, az zöldségféléket, több tojást, hús, halat és zsírt, olajos magvakat eszik nem pedig keményítõt. :)
A kérdező hozzászólása: Próbálok úgy enni mint ahogy a sárga kapszulás írás mondja, a szálkásító étrendet követem. 1. zabpehely + proteinturmix (most éppen hogy kifogytam a turmixból szóval addig sovány túróval eszem pár napig, a 4 tojásfehérjét nem bírom kivitelezni minden reggel tehát azt kihagyom) 2.csirke+rizs+zöldség 3. csirke+rizs+zöldség 4.tonhal+zöldség+lenmagolaj 5. proteinturmix (ez most néha kimarad) 6. csirke+zöldség 7.sov.túró + zöldség. Így. Néha nem bírok ilyen sok étkezést csinálni mert nincs mindig idõm rá, de 5-öt, 6-ot próbálok. + van hogy megeszek egy almát vagy narancsot egyik étkezés helyett, mert szerintem a gyümölcs nagyon fntos habár ez a diéta nemírja. A reggeli zabba is teszek néhány szem diót, mandulát, egy keveset. Ha ez sem jó, akkor mit kéne követnem?
Na pölö a sárga kapszula tök jó írás, de csak alapismeretekként kell kezelni. Most hogyan eszel végül? Szerinte sok a ch, illetve ha túrózol este akkor a tejtermékbõl is le tudnál venni. Gondolom tartod a rizs fejadagod, ami igazából szükségtelen, mert minden bevitt keményítõ és tejfehérje fogyásnál értelmetlen inzulinszint emelkedést okoz.
Nem érdemes erre alapozni. Ez eléggé elvont kérdés.. Érdemes szálkásító táplálkozást követni, az edzés már bizonytalan.. intervallum edzés is jó, valakik meg ilyen kitartó hosszú aerobra esküsznek. De nem az edzés a lényeg fogyásnál. Edzés stimulálja az izmokat, azaz súlyzót kézbe, guggolás, erõsítés.. ez a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Igen, az étkezésre természetesen nagyon figyelek. Sõt, próbálom követni az ott leírtakat. Köszönöm, akkor csinálom ezt... de az normális hogy bár dög unalmas az az egy óra, de nem is érzem a fáradtságot utána egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: Az erõsítést azt nyomom, csak már elég nagy súlyokkal, szóval ahogy olvastam mostmár elég kb heti 1szer, és az nem elég ahhoz hogy fogyjak szóval muszály mellette kardiózni vagy aerobozni. Étkezésre természetesen figyelek!
Akkor menj el thaiboxolni, értelmetlen, unalmas edzéssel nem kell pazarolni az idõdet. Ha edzel akkor fejlesszen az edzésed. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Természetesen a súlyzós rész mindig kihívás meg fárasztó, de mivel amúgy eléggé edzett vagyok és elõtte kardióztam is sokat (ami jóval megerõltetõbb mint az aerob viszont nem hatott) ezért az aerob olyan érzés mintha meg sem moccantam volna. Majdnem. Viszont ha attól még hatásos, akkor csinálom, számomra az a lényeg hogy lefogyjak. A thai box fogyaszt?
csak azt nem értem, hogyha ennyire edzett vagy, meg erõs, meg kardióztál sokat, akkor miarákért akarsz fogyni? úgy kéne kinézned, mint egy adonisznak...
A szálkásító táplálkozás fogyaszt. A thaibox csak jobban lefáraszt mint a kocogás, meg megkeményít. De hát intervallum sprintelhetsz is helyette, csak edzéskor szerintem dolgozz keményen (kivéve gyógytornán, nyújtáson.. olyankor koncentrálj, lazulj el stb.)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát ez az hogy edzett vagyok , és kemények az izmaim a sok gyúrástól, megerõsödtem, de mégis fölül ott van még a háj réteg. Nõ vagyok egyébként, lehet hogy ez mindent megmagyaráz, a férfiaknak kevesebb ilyen gondjuk van általában. Nem vagyok drasztikusan kövér, szó sincs róla, de azért egy jó 5 kilót jó lenne lefaragni hogy szálkásnak nézzek ki végre és ne legyek olyan hasas-segges. (tudom tudom ilyenkor nem kilókban kell gondolkodni mert az izom nehezebb...) A szálkásító diétát csinálom a sárga kapszula leírása szerint, remélem majd hat. Már január óta nagyon figyelek az étkezésemre (bár nem ugyanezt a szálkásító diétát csináltam, de azért egészséges normál diétán voltam ami nagyon hasonló volt) de még nem történt igazán változás. Épp azt mondom hogy a kocogás NEM fáraszt ki csak unalmas, és lehet-e úgy hatásos hogy nem fáradok ki tõle? A sprint-aerob kombót már próbáltam, de az mostanában nem hatott plussz Drugs Bunny is azt írja hogy a kardiót hagyjuk mert megerõltetõ az izmoknak, viszont az aerob mehet, ezért próbálom most ezeket az 1 órás kocogásokat. Mi a tapasztalat? Ugyanakkor igen, súlyzós edzésnél teljes erõbõl, kifáradásig viszem.
na ne hülyéskedj kedves hozzászóló, 100as pulzussal edzeni az , az jó ha mondjuk elhizott nyugdijas vagy , akkor ott nem nagy erölködés van még jó hogy nem 100 alatt akarod tartan, mit sportolsz? sakozol?

Az tényleg igaz, hogy egy ember éhen halásához 30-40 nap kell kb? o. O

Legjobb válasz: Ezt a baromságot nem tudom honnan szültétek, hogy csak 1-2 hét, és egyáltalán nem speciális eset, hogy valaki kibírja 1 hónapig, valójában ez az átlagos, és a csont és bõr emberekr igaz, hogy néhány nap alatt végük, méghozzá logikus módon azért, mert nincs se zsír se más tartalékuk, míg egy kövér ember nyilván valóan jóval tovább bírja. Ez egy sok tényezõs dolog, ahol számít az ember egészségi állapta, tömege, a külsõ hõmérséklet stb. vagyis minden olyan, ami tartalékot vagy éppen fokozott felhasználást jelent.

mennyi marha... Mindig a körülményektõl függ, pár óra alatt is simán szomjan lehet halni, de ami még durvább: ennyi idõ alatt éhen is! Mi több: "teli" gyomorral is. Ha a szervezeted fajlagos szükséglete elég ideig kellõ mértékben meghaladja a bevitt táplálékból és/vagy folyadékból, illetve saját tartalékaiból nyerhetõ erõforrásokat, bbbezony éhen- szomjan döglesz. ennyi
Ezt a baromságot nem tudom honnan szültétek, hogy csak 1-2 hét, és egyáltalán nem speciális eset, hogy valaki kibírja 1 hónapig, valójában ez az átlagos, és a csont és bõr emberekr igaz, hogy néhány nap alatt végük, méghozzá logikus módon azért, mert nincs se zsír se más tartalékuk, míg egy kövér ember nyilván valóan jóval tovább bírja. Ez egy sok tényezõs dolog, ahol számít az ember egészségi állapta, tömege, a külsõ hõmérséklet stb. vagyis minden olyan, ami tartalékot vagy éppen fokozott felhasználást jelent.
Fontos kitétel, hogy az ember kapjon elég vizet. Anélkül egy héten belül vége. Ha van elég víz, akkor az átlagember simán bírja egy hónapnál tovább.
Nagyon speckó esetben kitolható eddig az értékig amit írtál, de ahhoz már hosszas felkészülés és speciális körülmények szükségesek. Egyébként 1-2 hetet bír az átlagos emberi szervezet tápanyagellátás nélkül (ami nem azt jelenti, hogy ennyi ideig nem károsodik a szervezet, akár visszavonhatatlanul is).
Igaz. Nem is értem miért írják, hogy nem. Persze nyilván akkor, ha folyadékot kap. A szomjanhaláshoz jóval kevesebb idõ kell. De ha csak kaját nem kap, akkor bizony 30-40 napig kihúzza az ember.
ez igaz ha kapunk vizet , lenyeges izomzatunk van es ha nem mozgunk sokat
És itt a link: /csak angolul van meg/ http://en.wikipedia.org/wiki/1981_Irish_hunger_strike
Az angolok egy börönben - az IRA és ILNA tagok segítségével végeztek egy tudományos kisérletet a kérdés eldöntésére. Az elsõ táblázat: 10 fõ éhenhalt A második táblázat: 13 fõ túlélte/abbahagyta A táblázat fejlécei: Date of death /halál idõpontja/.... Length of strike / éhezés /
nem egy hét kb.
A #9. válasz lényegét kiemelném, hogy ne kelljen annyit olvasni: Pár óra alatt éhen lehet halni "teli" gyomorral is.
én úgy tudom hogy 2 hétig bírja az ember étel nélkül de folyadék nélkül csak 3napig
3perc levegõ, 3nap víz és 3hét étel nélkül, persze ez csak egy átlag... van aki eddig sem bírná, van aki tovább is. Életkörülménytõl, egészségi állapottól...stb. függ.
Vannak kirívó esetek, ez kétségtelen. Sokan hoztatok olyan listákat, amelyeken 40-70 napig életben maradtak az egyének. Olyan listát viszont senki sem mutatott, amelyen azok vannak felsorolva, akiknek 2-3-5 napnyi, vagy max 1 heti koplalás után adta fel a szervezetük - pedig ilyenek is vannak. Kábé annyian, mint akik hónapokig húzták kaja nélkül. Így jön ki a kb. 2-3 hetes átlag.
Vanank oylan Shaolinok akik egy évet is kihúznak, de persze te attól még nem bírnád, ez komoyl gyakorlat kérdése.

Nagyon szeretjuk egymast a baratommal, csak egyesek nem tudjak elfogadni. Igaz hogy o 21 eves, en pedig 15 vagyok de ennek ellenere szeretjuk egymast. Egy kissebb ideje veszkedunk. Kb 1 hete, de a vegen mindig kibekultunk . Hogyan tovabb?

MAsok pletykalnak rola es rolam is. Meg ha igaz lenne .. de hazugsagokat talanak ki hogy mi szakitsunk .Szoval mit tegyek ? haggyam abba ezt a kapcsolatot vagy folytassam ? En barmit megtennek erte es o is ertem .A szuleim is a fiu ellen vannak azt hiszik hogy ki akar hasznalni , de o tenyleg mas mint a tobbi .O bizonyitotta is hogy szeret. Legyszi segitseteek !!

Legjobb válasz: Ha tényleg annyira szereted akkor miért teszed fel ezt a kérdést nekünk?Miért nekünk kell eldönteni hogy szakítsál vele vagy sem?Ha igazán szeretnéd akkor leszarnád a többiek véleményét,sõt,még azt sem hanem teljesen hidegen hagyna!

Ha tényleg annyira szereted akkor miért teszed fel ezt a kérdést nekünk?Miért nekünk kell eldönteni hogy szakítsál vele vagy sem?Ha igazán szeretnéd akkor leszarnád a többiek véleményét, sõt, még azt sem hanem teljesen hidegen hagyna!
Én is azt tanácsolom, hogy ilyen jellegû kérdésekben sose hagyatkozz mások véleményére, mert a Te életed, a Te érzéseid, és Te szerelmed. Ha mások tanácsára hallgatsz és esetleg belebuksz, akkor joggal fogod magadat okolni, hisz nem a saját érzéseidre hagyatkoztál, hanem mások véleményére alapoztál, dühös leszel magadra és az rosszabb mintha az emberekre haragudnál. Ha biztos vagy a dolgodban, akkor tarts ki a döntésed helyessége mellett, fontos, hogy higgy magadban, ne támaszkodj másokra! Beszéld meg az összes gondolatodat a barátoddal, mondd el neki mi a véleményed, mit érzel. Ha kitartó lesz a srác, azt a szüleid is észre fogják venni. Én is 15 voltam amikor a 20 éves barátommal összejöttünk. Amikor apám meghallotta, azt mondta felejtsem el, de a barátom és én a végsõkig kitartottunk, aztán pár hónap elteltével apu kezdett megenyhülni és ez csak fokozódott. KITARTÁS! EZT TUDOM MONDANI! SOK SIKERT, BOLDOGSÁGOT!
2. még együtt vagytok, és mióta?
A kérdező hozzászólása: Igeen mar fel eve :)

A cigány nyelv tényleg csak kb 800 szóból áll és egy hónap alatt megtanulható felsőfokon? Igaz, hogy nincs olyan szavuk, hogy 'jövő' és 'holnap'?

Legjobb válasz: Épp nézegettem a NYAK-on a statisztikákat, és eléggé elcsodálkoztam. Cigány nyelvbõl és eszperantó nyelvbõl rengeteg sikertelen vizsga születik. Jóval több a sikertelen vizsga, mint a sikeres. A sikertelen vizsgák kb. kétszer több, mint a sikeres. Ami szerintem jelent valamit. Gondolom ez azért van, mert mindenki úgy áll ezekhez a nyelvekhez, hogy ezek baromi egyszerûek, alig kell tanulni stb.

Épp nézegettem a NYAK-on a statisztikákat, és eléggé elcsodálkoztam. Cigány nyelvbõl és eszperantó nyelvbõl rengeteg sikertelen vizsga születik. Jóval több a sikertelen vizsga, mint a sikeres. A sikertelen vizsgák kb. kétszer több, mint a sikeres. Ami szerintem jelent valamit. Gondolom ez azért van, mert mindenki úgy áll ezekhez a nyelvekhez, hogy ezek baromi egyszerûek, alig kell tanulni stb.
Ja, meg az sem hogy "munka". Különben meg nem lehetsz olyan igénytelen, hogy cigányul akarj tanulni...
És nincs olyan szavuk sem hogy tisztesség. Legalábbis az online szótár szerint. RÖHEJ inkább mennék Szeribába bányát ganéjozni minthogy ezt a nyelvet tanuljam!!
Én úgy tudtam 300 szó viszont nehéz a nyelvtana. Elsõ meg jó volt:) lehetne még bõvíteni a nem ismert szavak listáját pl.tanulni, dolgozni, viselkedni:D
A kérdező hozzászólása: Nem akarok cigányul tanulni, csak az egyik osztálytársam mondta ezeket és érdekelt, hogy igaz-e. :D

Aszkorbinsavval kapcsolatban kérdeznék. Tényleg igaz, hogy egy késhegynyi aszkorbinsavban kb.1000 mg C vitamin van?

Patikában vettem és nem tudom mennyit szedjek naponta ha kb. 2-3000 mg-ot szeretnék vízben feloldani.

Legjobb válasz: Egy késhegynyi aszkorbinsavban elméletileg egy késhegynyi c-vitamin van. Ez mekkora tömegû? Na itt grammokról beszélünk, had ne tippeljük már meg látatlanban, mert nem fogjuk tudni. Mekkora kés, mennyire a hegye.. egy digitális mérleg kb. gramm pontossággal mér.

Egy késhegynyi aszkorbinsavban elméletileg egy késhegynyi c-vitamin van. Ez mekkora tömegû? Na itt grammokról beszélünk, had ne tippeljük már meg látatlanban, mert nem fogjuk tudni. Mekkora kés, mennyire a hegye.. egy digitális mérleg kb. gramm pontossággal mér.
A kérdező hozzászólása: Oké akkor úgy kérdezem hány miligrammot mérjek ki ha kb 2-3000 mg c vitamint szeretnék vízben feloldani??
Akkor 2-3 g-ot mérj ki, az aszkorbinsav ugyanis a C-vitamin másik neve, ugyanazt jelenti a kettõ. Amit a patikában adnak ki aszkorbinsvat, az csak azt tartalmazza, nics benne semmilyen más adalékanyag.
Ja igen :D Aszkorbinsav, más néven a bûvös C jelû vitamin :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor elvileg 1gr kb. 1000 mg C vitamin, jól értelemezem?
Pontosan, nem is csak körülbelül.
A kérdező hozzászólása: Erre voltam kíváncsi köszönöm!Parlagfû kivonatról ahllot már valaki??Nagyon sok jót olvastam róla.
MOST, az utóbbi években hallani róla nagyon sok jót. Gyógynövények nem tûnnek csak úgy fel egyik évrõl a másikra. Kínában évszázadok óta rendszereznek több ezer gyógynövényt és anyagot, nincs semmi kiemelt szerepe a parlagfûnek.

Igaz, hogy a ME-anyagmérnöki államilag finanszírozott szakán nem veszik figyelembe a nyelvvizsgáért járó pontokat? Hány embert vesznek fel ide és kb mennyi lesz a ponthatár idén?

Legjobb válasz: miért ne vennék figyelembe? ponthatárt nem tudok,de kb 3as átlagérettségivel bõven felvesznek (ide jártam,nagyon kevés pont kellett mindig)

miért ne vennék figyelembe? ponthatárt nem tudok, de kb 3as átlagérettségivel bõven felvesznek (ide jártam, nagyon kevés pont kellett mindig)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Kaphatnék még pár infót tõled eseteg itt vagy priviben? Mikor végeztél és megérte ide járni? el tudsz vele helyezkedni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!