Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy középfokú nyelvvizsgán (8 db)

Az igaz, hogy a holt nyelvekből (latín) letett középfokú érettségire jár a nyelvvizsga?

Én úgy tudtam, hogy csak az emelt érettségire adnak nyelvvizsgát vagyis egyenérték?ként van feltüntetve, de egy ismer?söm, aki középfokún érettségizett latínból azt állítja, hogy megkapta a nyelvvizsgát rá, mert holt nyelv.

Legjobb válasz: Szerintem az nem akadály, hogy holt nyelv, akkor is jár a nyelvvizsga.

Szerintem az nem akadály, hogy holt nyelv, akkor is jár a nyelvvizsga.
A kérdező hozzászólása: Igen az emelt érettségiért gondolom hogy jár, de itt az a kérdés, hogy a holt nyelv esetén a középfokúért is jár-e? Mert nem holt nyelv esetén a középfokúért nem adnak nyelvvizsgát.

Igaz, hogy a középfokú nyelvvizsgán ha 80% fölött teljesítek, felsőfokot kapok?

Ugye a középfok mostmár 60%-tól megvan. Német középfokú, TELC nyelvvizsgára megyek holnap, és nagyon érdekelne ez a kérdés, mert egyik csaj mondta akivel ma próbavizsgáztam, de nem tudom hogy igaz-e. Légyszí válaszoljon valaki, fontos lenne!

Legjobb válasz: Nekem Goethe intézetes nyelvvizsgám van, német, ott igen így van. Telcnél nem tudom, kérdezz utána.

Nekem Goethe intézetes nyelvvizsgám van, német, ott igen így van. Telcnél nem tudom, kérdezz utána.
Én úgy tudom, hogy a TELC-nél is így van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Én úgy tudom hogy a Goethe-nél ez már nem így van
Nem, én voltam TELC-en egy évvel ezelõtt, 80 fölött teljesítettem, de azért van a középfok, hogy középfokút adjanak.Össz. 80-nak kell lenni, hogy meglegyen, 60-nál alapfokút kapsz, ha 60%-ra teljesítesz középfokon.Ráadásul nehezebb lett a TELC, emelték a szintet.
Bocs azért, amit az elõbb írtam, valószínûleg a nehezítése miatt van úgy ahoy te írtad.Elég logikus lenne.

Igaz, hogy az Origo középfokú nyelvvizsgán nem kell elérni a 40%-ot a tesztnél? (nyelvismereti feladatsor)

Legjobb válasz: Igen, igaz. Az írásbelin egyedül a tesztnél nem kell 40%-ot elérni, de a többi részénél már igen.

Igen, igaz. Az írásbelin egyedül a tesztnél nem kell 40%-ot elérni, de a többi részénél már igen.
Minden nyelvvizsgán vizsgarészenként minimum a 40%
Egyedül a tesztnél nincs a 40%-os minimum. Viszont, ha a teszten valaki nem éri el a szánalmas 40%-ot, akkor a többiben se, mert valószínûleg a tesz a legkönnyebb az egész nyelvvizsgán.


Az igaz hogy ha leteszem az emeltszíntű érettségit vmilyen nyelvbôl 5 ös re akkor kapok egy államilag elismert B2 es középfokú nyelvvizsgát?

Legjobb válasz: Igen, de ezen belül valamilyen százalékos eredményhez is kötve van, kettesre nem adnak.

Igen, de ezen belül valamilyen százalékos eredményhez is kötve van, kettesre nem adnak.
Jaj bocs, nem olvastam figyelmesen. Az ötösre megadják.
Így van! :)
Nem fognak adni külön nyelvvizsga bizonyítványt, csak beírják az érettségibe, hogy kb/pl. "középfokú nyelvvizsgának felel meg"
Kettesre (hármasra) nem adják meg
nem adnak, hanem meg tudod venni és akkor kiállitják. Nem tudsz ilyen módon ingyen lenyelvizsgázni.
Nem a sikereshez, hanem a 60% felettihez.
Én úgy tudom az emelthez még adják, viszont mikor az érettségire jelentkezel külön jelezni kell, hogy neked ez egyben nyelvvizsga is, mert képesek elsumákolni.
ÁHHHHHH....ne idegeljetek már:D Nem kell hozzá semmi kérvényt írni. Megkapod az érettségi bizonyítványt, és abba bele lesz írva, hogy a mittudomén milyen törvény alapján van egy B2-es nyelvvizsgád. Nem kapsz külön bizit, mint ha nyelvvizsgázol, hanem beleírják az érettségidbe. De meglesz!!
60% fölött kapsz nyelvvizsgát érte
Basszus. Ezért utálom ezt az oldalt. Leírok vmit, amiben 100%-ig biztos vagyok, erre jön vki, és közli, hogy szerinte nem így van. DE, képzeld el így van!!!!!!
szerintem pár éve már nincs ilyen.
Ha 60% fölött van tényleg megkapod a középfokút. Ha viszont kéttannyelvû osztályba jársz, akkor felsõfokút adnak 60% felett.
Utolsó: Csak akkor, ha még 1 v 2 (nem tudom pontosan) tárgyból idegen nyelven érettségizel!!

SZTE BTK-n kell a nyelvvizsga a diplomához? Egyáltalán igaz az, hogy megszavazták, hogy nem kötelező a középfokú a diplomához a főiskolákon, egyetemeken, kivéve, ha az intézmény mégis megköveteli?

Legjobb válasz: Kell a nyelvvizsga. Legfeljebb az egyetem külön engedheti, hogy nyelvvizsga nélkül kaphass diplomát. Azon nagyon meglepõdnék, hogyha egy jó egyetem, mint az SZTE hajlandó lenne nyelvvizsga nélkül diplomát kiadni.

Kell a nyelvvizsga. Legfeljebb az egyetem külön engedheti, hogy nyelvvizsga nélkül kaphass diplomát. Azon nagyon meglepõdnék, hogyha egy jó egyetem, mint az SZTE hajlandó lenne nyelvvizsga nélkül diplomát kiadni.
nem igaz.
nem, ez hülyeség, a kettõ tök más
Ez hülyeség. A szakmai azért szakmai, mert a szakmáddal kapcsolatos szituációkban kell bizonyítanod, hogy megfelelõen tudod alkalmazni a megfelelõ szakmai kifejezéseket.. hiába tudsz beszélni mondjuk a magyar oktatásról, konyháról, ha mondjuk a gazdasági vagy az egészségügyi szektorban kívánsz elhelyezkedni.. A szakmai dolog az fontos, bizonyos tekintetben egyszerûbb, mint a sima.. Fõleg ha tetszik amit tanulsz és érdekel is..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Én is nagyon meglepõdtem amikor a neten rátaláltam a jogszabályra (http://www.nyak.hu/doc/jogszab/137-2008.asp) és az alján egy táblázatban fel vannak sorolva sz egyesíthetõ részvizsgák típusai. Nem akartam elhinni ezért gondoltam megkérdezem. Ha valakinek esetleg van még ezzel kapcsolatban tapasztalata megköszönöm ha ír.
És magát a NYAK-ot megkérdezted már h h is van ez tulajdonképpen ? Mert õk tudnának biztosat mondani. De remélem nincs így, mert nem lenne vmi fair :s
A kérdező hozzászólása: Nekem idegenforgalmi szaknyelvi szóbeli nyelvvizsgám van. Tapasztalatból tudom hogy sokan akik könnyedén letetették az általános nyelvvizsgát ezen bizony 3. alkalommal sem mentek át. Ezzel persze nem általánosítani akarok de szerintem a szakmain is kell legalább annyit tudni mint a simán. Valaki hiába magolja be a szakmai dolgokat ha szituációban nem tud megszólalni és nincs általános szókincse akkor nem sikerül. A szakmai rész miért könnyítene rajta? Inkább csak nehezíthet.
A kérdező hozzászólása: Az igaz, hogy annyiban könnyebb lehet, hogy van egy adott témakör (itt a turizmus) amin belül kérdeznek. Persze itt is ahogy persze a sima nyelvvizsgán is lehetnek olyan kérdések, amire magyarul sem tudnánk hirtelen mit felelni. Minden esetre szerintem akinek szakmaija sikerül annak nagy eséllyel sikerülne a sima szóbeli is. Vagyis a nyelvtudása megvan hozzá. Persze például ha pont a politikát kapnám akkor nem könnyen...:) Végül írtam egy e-mailt a NYAK-nak, és azt a választ kaptam, hogy a szakmai és az általános résznyelvvizsgák egyesíthetõk, és a szakmai komplex nyelvvizsga felér egy általános komplex nyelvvizsgával. A válaszokat köszönöm:)
Azt tudtam, hogy a komplex szakmai középfokúnak felel meg, tehát pl életrajzban B2-nek kell írni.. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy egyesíthetõ... Szóval, ha valamelyik rész nem sikerül, elmegyek általánosra és ha az egyik rész szakmai, automatikusan megadják a szakmait??? Pl ha szóbeli nem sikerül, megcsinálod pl Origón, az úgy teljesértékû szakmai???? Vagy az írásbelit? Hihetetlen :) elhiszem, hogy ezt írták, de akkor a fõsulik-egyetemek miért nem elégszenek meg egy általános B2 komplex-szel? úgy értem, miért nem elég az emeltszintû érettségi eredményéért kapott papír, miért kell pluszban vizsgázni mindenkinek???? :S
A kérdező hozzászólása: Félreértettél:) A szakmai szóbelit egyesítve egy sima írásbelivel lesz egy általános nyelvvizsgám. De fordítva ez nem igaz, vagyis ha csak egy fél szakmaim van a másik fele pedig sima nyelvvizsga abból nem jön össze egy komplex szakmai. Csak az érvényes amit te is írtál hogy a szakmaiból lehet általános de fordítva nem. Remélem érthetõen sikerült leírnom:) Eddig idegenforgalmi pályára készültem de megváltoztak a dolgok ezért elég nekem egy sima nyelvvizsga is. Azért tettem fel a kérdést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!