Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy könnyebben szül (8 db)

Van olyan oldal ahonnan tudok intimtornát letölteni? Igaz az hogy aki kismamatornára jár könnyebben szül?

Legjobb válasz: Egyesek azt mondják hogy úgy könnyebben lehet szülni én a 15 héttõl járok.Nekem jó. elsõ válaszoló 34 hetes kismami

Egyesek azt mondják hogy úgy könnyebben lehet szülni én a 15 héttõl járok.Nekem jó. elsõ válaszoló 34 hetes kismami
Tudom hogy nem segítek de én kismama tornára járok inkább mert az jobb mintahogy írtad.Csak tanfolyamokat add ki. Boldog Baba várást! 34 hetes pocis
Én hallottam ilyet is, olyat is. Nekem volt olyan barátnõm, akinek semmit nem használt, s olyan is, aki azt mondta a tudatos légzés miatt jó volt, hogy anno eljárt.

Igaz, hogy a második babát hamarabb és könnyebben szülik az anyukák, mint az elsőt?

Legjobb válasz: Az, hogy gyorsabban, az általában igaz, mivel másodszorra már tudja a szervezet mit kell csinálnia, nem szükséges annyi idõ, mint az elsõnél. De emiatt a tempó miatt sajnos sokszor fájdalmasabb is lehet.:(

Az, hogy gyorsabban, az általában igaz, mivel másodszorra már tudja a szervezet mit kell csinálnia, nem szükséges annyi idõ, mint az elsõnél. De emiatt a tempó miatt sajnos sokszor fájdalmasabb is lehet.:(
Szia, én is nemrég ezt a kérdést tettem fel.Most várom a másik babámat, de remélem természetessen fog a szülés beindulni, meg gyorsabb is lessz.Azok az anyukák akikkel beszéltem azt mondták sokkal hamarabb megvan a második 2-4 óra alatt.Én is bízok ebben, mert nekem az elsõvel úgy inditottak szülést, és 38 órát szenvettem.Boldog babavárást!!!üdv 37 hetes kismama.
Szia, én is a 2. babát várom. Nekem az elsõvel 2, 5 óra vajudás volt, hát ha ezzel gyorsabb lesz, be sem érek a kórházba :)
Szia. Én is a másodikat várom, az elsõ nem egész 4 óra alat megvolt, nem tudom, most mi lesz. De mindenki azt mondta, hogy rövidebb másodszorra, viszont nehezebb, fájdalmasabb.
Szia! Az elsõ babámmal 6 órát vajudtam, a második 1, 5 óra alatt meglett, olyan tempóban tolta ki a buksiját a drága! :) Sok múlik a babán, és azon is hogy hogyan tágulsz! Én semmilyen érzéstelenítõt sem kaptam, de 2 kitolás között viccelõdtünk az orvossal! Szerencsém volt, szorítok neked!! :)

Igaz az hogy akinek nagy a csipoje konnyebben szul?

182 centi,65 kg vagyok es nagyon nagy a csipom,a doki is elcsodalkozott..ezert konnyebb lessz a szules?

Legjobb válasz: Igaz, mert a baba elõrehaladását nem akadályozza annyira a csípõcsont és több helye van.

Igaz, mert a baba elõrehaladását nem akadályozza annyira a csípõcsont és több helye van.
A kérdező hozzászólása: koszonom :-)
szia!!szerintem is igaz!!magamra is értem mert nekem is széles a csontozatom!!az orvos is mondta hogy itt nem lesz baj ha áthalad majd a baba!!nem is lett gyorssan meglett!!grat a babához!!:)
igaz.nekem is széles a csípõm és 4 és fél óra alatt szûltem meg a 4000gr-mos kisfiamat 2 éve!
Én is széles vagyok, 2 óra altt szültem emg, mindenestül ;)
En is szeles csipoju vagyok es 4 kilos babat szultem. Az orvosom is mondta elore hogy nem lesz gond, jol kifer majd a baba. Viszont a vajjudashoz meg a mehszaj tagulasahoz semmi koze a szeles csiponek. En 12 orat vajjudtam, nem nagyon akart nyilni a mehszajam, viszont amikor kinyilt par tolassal megvolt a baba.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt.

Igaz, hogy talán könnyebben szül az akinek széles a csípője?

Pocim is alig van,mert állítólag széles a csíp?m és elfér a baba.

Legjobb válasz: Lehet, hogy könnyebb, bár szerintem ez csak amolyan babona féle hiedelem. Nekem van egy ismerõsöm ill nem is egy aki olyan "gizda" hogy csak na. És mindannyian szó szerint kipottyantották a babájukat. Pedig az egyiknek 5 kilós volt! Szerintem ehhez adottság is kell, attól is függ hány éves vki, mennyit mozgott, nemcsak terhesség alatt, hanem elõtte. Pl aki sportolt rendszeresen, szerintem annak könnyebb. Tudok olyat is hogy széles volt a csípõje és mégis nehéz volt a szûlés. Ha más nem akkor 20-30hét múlva megtudod.. :) boldog babavárást! 22 hetes kismama

Lehet, hogy könnyebb, bár szerintem ez csak amolyan babona féle hiedelem. Nekem van egy ismerõsöm ill nem is egy aki olyan "gizda" hogy csak na. És mindannyian szó szerint kipottyantották a babájukat. Pedig az egyiknek 5 kilós volt! Szerintem ehhez adottság is kell, attól is függ hány éves vki, mennyit mozgott, nemcsak terhesség alatt, hanem elõtte. Pl aki sportolt rendszeresen, szerintem annak könnyebb. Tudok olyat is hogy széles volt a csípõje és mégis nehéz volt a szûlés. Ha más nem akkor 20-30hét múlva megtudod.. :) boldog babavárást! 22 hetes kismama
Igen, én megkérdeztem orvostól.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat. Azért én a legrosszabbra számítok (10-15 óra vajúdás), és inkább örülök, ha nem így lesz, csak azért a szívem mélyén pici reménykedem... Különben a 30. hétben vagyok (már most izgulok egy picit). Ja, a sportra azt hallottam, hogy pont annak nehezebb mert akik sportolnak azoknak nem nxúlnak az izmaik túl könnyen...no majd meglátjuk. Mindenkinek kellemes babvárást kívánok!
IGEN!!! Tapasztalatból mondom. Nõvérem vékonyka nõ, de szép széles, nõies csípõje van. Õ az elsõ gyerekét 2 óra alatt szülte meg!! Értesd az elsõ fájástól a felsírásig. A másodikat 1, 5 óra alatt. Nekem is nagyon széles a csípõm. Nekem az elsõ baba 4 óra volt. A második 3. MOndjuk vele kicsit húzós volt, mert 4 kilós volt, a fejkörfogata 38 cm. Mikor a csecsemõsnõvér megmondta ezt a nõgyógyimnak, láttam hogy elsápadt. Pedig simán kifért a baba. meg is kérdeztem, mennyi az átlagos fejkörfogat: 33-35 cm. Vagyis sokatszámít, hogy a medencecsont milyen széles!!!!
Szia! Az én orvosom azt mondta, hogy ha kívülrõl széles a csípõm, az nem azt jelenti, hogy belül is az. Nekem is nagyon széles. Az elsõvel ettõl, függetlenül nagyon sokáig vajúdtam (24 óra), a második viszont nagon hamar meg lett, pedig nem volt kicsi (4250 gr., és csak 51 cm). Anyukámnak pl. nem széles a csípõje, nem is egy hatalmas nõszemély a maga 156 cm-ével, mégsem volt nagy hasa az öcsémmel. Amikor bement szülni 57 kg volt, és szült egy 4350 gr-os babát. Minden esetre sok szerencsét!
Nem akarlak elkeseríteni. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy könnyen fogok szûlni mert széles a csípõm. Én nem mondanám, hogy könnyen szültem. 24 óra vajúdás, és 250 kitolás után született meg a lányom. A barátnõmnek nincs széles csípõja de 1 óra után potyognak belõle a gyerekek, 3 is van már neki. Könnyû szülést!

Szerintetek igaz, hogy akinek minél több és erősebb jóslóik vannak azok gyorsabban és könnyebben szülnek?

Legjobb válasz: Szerintem hülyeség!! Nekem egyetlen egy jóslóm sem volt, mégis szuper szülésem volt , mindenféle érzéstelenítés és hókusz-pókusz nélkül! Ilyen szülést kívánnék mindenkinek! :D

Szerintem hülyeség!! Nekem egyetlen egy jóslóm sem volt, mégis szuper szülésem volt , mindenféle érzéstelenítés és hókusz-pókusz nélkül! Ilyen szülést kívánnék mindenkinek! :D
Nekem sok és erõs jóslóm volt, és nem szültem könnyen. Illetve nem is szültem...császároztak.
Hát nekem épp az ellenkezõje volt. Egy csomó jóslóm volt, már a 33. héttõl, a 36. után pedig fõleg, mégis 18 órát vajúdtam (akkor sem percre pontos, hanem rendszertelen fájásokkal, ezért nem tágultam rendesen; burokrepesztés után már tágultam, de akkor sem percre pontos fájások mellett)! Nekem a jóslók mentek át egyébként akkor is szülõfájásokba, úgyhogy a azoktól számítva 25 óra telt el a szülésig...
Nem volt jósló, vagy nem éreztem. Gyorsan tágultam, gyorsan szültem, nem fájt (tényleg)
A kérdező hozzászólása: remek akkor nem számíthatok ezek szerint könnyû szülésre :(
Nem tudhatod, mire számíts! Az elsõvel nekem 2x volt jóslóm, az is a 2 utolsó hét hétfõjén, és alig éreztem. Nagyon gyorsan és fájdalom mentesen szültem. A másodikkal 1x volt jóslóm, szülés elõtt 2 héttel, akkor elég rendszeresek voltak, erõsebbek is, azt hittem, idõ van, de nem. szintén könnyû és gyors szülésem volt, leszámítva, hogy a burok nem akart megrepedni. Ha megreped a burok, akkor még gyorsabb lett volna :D de így sem panaszkodom! Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyermekes, 27h.km.
Szerintem nem. Nekem nem volt se jóslom, se semmi elõjele annak, hogy szülni fogok, de még egy derékfájás se.. mégis 1 óra alatt megszültem a kisifamat :)
Szia. Az elsõ nst olyan fályásokat mutatott , hogy a dokim azt mondta jövö héten már nem is találkozunk az nst után mert meglesz a kidfiam.Nem igy lett.Betöltött 39 héten született.Jól ránk ilyesztett a babánk.Szerintem nincs összefüggés a kettö között.

Igaz az, hogy akinek menstruációja alatt is nagyon fájt a hasa könnyebben szül?

Pár ismer?sömmel beszélgettünk, és akinek hónapról hónapra kín volt a menzesz, az viszonylag könnyen szült, azt mondta hasonló volt a fájdalom, és emiatt jobban tudta kezelni. Akinek pedig sose fájt, annak sokkal rosszabbul jött le ez a fájdalom, és nagyobb kínnak élte meg a vajúdást. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Hát szerintem nincs köze hozzá, legalábbis nálam nem volt. Nekem nagyon fájt hasam menzesznél sokszor hánytam a fájdalomtól, és mégis majd meghaltam annyira fájtak a szülési fájások is, kõkemény 12 órát vajúdtam.:(

Szia! Hát szerintem nincs köze hozzá, legalábbis nálam nem volt. Nekem nagyon fájt hasam menzesznél sokszor hánytam a fájdalomtól, és mégis majd meghaltam annyira fájtak a szülési fájások is, kõkemény 12 órát vajúdtam.:(
Nagyon görcsölõs voltam mindíg, sokszor itthon kellett maradjak miatta. A szülés más, sokkal fájdalmasabb volt nekem. Szerintem nem lehet egy lapon említeni a kettõt.
Sterintem ettõl nem függ, lehet, hogy a másiknak is fáj annyira a menstruácioja, csak nagyobb a fájdalom küszöbe.Nekem mindig nagyon fájt, hánytam is a fájdalomtol, de mentem csináltam tettem a dolgomat, összetudtam magam szedni.Viszont az egyik kolléganõm egy kis hasfájástol már nem tudott dolgozni, mert nehezebben viseli.Nem hibás érte, de szerintem itt ez dominál legfõképpen.Ki hogy kezeli a fájdalmat.Ki jobban ki kevésbé.Kiváncsi leszek a szüléseinre.
En is cafolok. Nekem soha nem volt gond a mensimmel, nem gorcsoltem, nem puffadtam, nem faradtam. Annyi jele volt, hogy vereztem. Rendszeresen 3 napos volt a mensim es mini tampontol nagyobbat nem hasznaltam. A szulesem is hasonlo volt: harom orat vajudtam 2 es 1 percesekkel, elotte semmi fajdalom, meglepoen jol tagultam es meg eda-t sem kaptam, illetve semmilyen egyeb fajdalomcsillapitot, mert nem volt ra ido, alig ertem be a korhazba. Gatmetszes es repedes nelkul szultem meg a majd negy kilos fiamat, pedig elso baba. Nem azt mondom, hogy nem fajt, mert fajt nagyon, de halalkozeli elmenyt okozo fajdalmam nem volt. Viszont a szules utani elso mensim kegyetlen volt, tokeletes ellentetje a regebbieknek...
nekem sem fájt a menszim, észre sem vettem és a szülésem is gyönyörû volt, 4 óra és persze fájt, de nem szenvedtem azért annyira. Gyors volt és szép
Sajnos én is nagyon görcsölök, menni is alig tudok olyankor. semmi köze a szüléshez! 1. babámmal 3 napig folyamatos fájásaim voltak, mire nagy nehezen beindították a szülést, és majdnem 1 nap kellett, hogy megszülessen a drága, a vége felé már 180-as fájásokat mért a gép.... 2. babám sem született sokkal könnyebben. Viszont szülés után kicsit enyhébbek lettek a mensigörcsök.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Úgy látszik ez is csak egy "városi legenda"! Jó egészséget kívánok az anyukáknak, és babócáiknak!

Igaz, hogy ha valaki sportolt akkor könnyebben szül? A terhesség alatti sportolás könnyíti a szülést?

Legjobb válasz: Hát, én ezt így még nem hallottam, de a mértékletes sport, erõsíti a baba tüdejét, stb. És a te állóképességedet is, szóval lehet benne valami.

Hát, én ezt így még nem hallottam, de a mértékletes sport, erõsíti a baba tüdejét, stb. És a te állóképességedet is, szóval lehet benne valami.
Állítólag igaz mindkettõ, de azért a tehesség alatti sportokat érdemes megválogatni, semmi olyan ami rázkódással meg haspréssel jár.
Nagyon sokat olvastam utána, ugyais hajlamos vagyok elhízásra, és nem szeretnék akkora lenni mint egy bálna.Az úszást javasolták.Szép kényelmes lassú tempók.Versenyszerû edzésekkel fel kell hagyni az elsõ trimeszter végén.Meg olyan sportokat amik nem labdajátékok, küzdõsportok, nem jár nagy hírtelen nyújtózkodással.Szóval szinte csak az uszoda maradt, de azt lehet még a harmadik trimeszterben is.Ha van egy kis idõd kutass neten!
Én úgy tudom, hogy a sportolók nehezebben szülnek, pontosabban nehezebben tágulnak, pont a sport miatt, mert kötöttebbek az izületek. De a könnyed mozgás, torna jó hatással lehet. De a szülés mindenkinél más, nincs két egyforma.

Igaz az, hogy egy nő könnyebben esik teherbe ha már szült? Vagy ennek a "népi bölcsességnek" semmi alapja?

Legjobb válasz: Nem tudom, van-e tudományos alapja, de a környezetben több példa is akad, hogy váratlanul becsúszik a második, esetleg úgy is, hogy az elsõre sokáig vártak. Nálunk a lányom azonnal megfogant, amint elkezdtünk próbálkozni. A kistesó pedig fog-gátló mellett fogant (pedig esküszöm, hogy rendesen szedtem és nem hánytam, nem volt hasmenésem stb...), 18 hónap lesz köztük.

Nem tudom, van-e tudományos alapja, de a környezetben több példa is akad, hogy váratlanul becsúszik a második, esetleg úgy is, hogy az elsõre sokáig vártak. Nálunk a lányom azonnal megfogant, amint elkezdtünk próbálkozni. A kistesó pedig fog-gátló mellett fogant (pedig esküszöm, hogy rendesen szedtem és nem hánytam, nem volt hasmenésem stb...), 18 hónap lesz köztük.
Hát hogy könnyebben, az szerintem nem feltétlenül igaz. Én az elsõ gyermekemmel azonnal terhes lettem, most próbálkozunk a másodikkal és három hónapja semmi:(. Viszont remélem, hogy annyi igaz lesz ebbõl a bölcsességbõl, hogy nem kell sokáig várnunk!
lányok erre én vagyok a példa:) ) 20éve szultem és most szeretnék ujra tehát nem vagyok már "tinikorban" 1éve probálkozunk és semmi:(( lassan már a változokort keverem a terhességgel:) ))))) de nem adom fel
Szia nekem az elsõ gyerekkel 11 hónap kellett a teherbeeséshez, a másodikal 18 hónapja próbálkozunk, de ugynézki hogy most talán összejött Vasárnap fogok tesztelni.
Hát nem tudom mennyire igaz, hisz az elsõ lányunkra 3 évet vértunk a második nagyon hamar jött, bár õt még nem vártuk, kicsit korainak tartottam, vagy csak egyszerüen féltem, hogy két pici babával, hogy fogok boldogulni, de aztán csak az elsõ év volt nehezebb kicsit, de megérte:) Viszont most szeretnénk harmadikat, már 1, 5 éve de eddig sajnos sikertelenül. Szóval azért megcáfolnám azt, hogy könnyebb teherbe esni.Sajnos problémák kialakulhatnak szülés után is, legfeljebb mi elmondhatjuk, hogy nekünk már van, ellentétbe azokkal akiknek még egyszese sikerült.
szerintem ha a nõ biztos benne, hogy lehet gyereke, plusz nincs igazán ideje azon görcsölni, hogy gyereket szeretne, mert ott a pici, akkor valószínûleg tényleg könnyebben megy. szerintem ez igaz azokra is, akik valami miatt elvesztették a babájukat (és ezen túl tudnak lépni)... mivel tudod, hogy minden rendben van nálad, könnyebben megy.
szia! nem tudom, ennek mennyire van tudományos alapja. elõttem már írtak elgondolkodtató dolgokat a válaszadók. de az tény, én az elsõ babámmal 6 évnyi próbálkozás után lettem terhes(semmi kezelés, úgy voltunk vele, jön a baba ha akar), míg a kistesón nem is dolgoztunk és jön is. 14 hónap lesz a korkülönbség :)
ez igaz, hiszen megvan az anatómia feltétel, a peteérés, s méhnyálkahártya, stb., tehát jó a hormonális és anatómiaia felépítés, ami persze korral, vagy betegség következtében romolhat, de alapvetõen ha már valaki szült az pozitív. ilyen esetben pl. ha egy párnak a nõtagja szült már, a férfinek padig nincs gyereke alapvetõen õt kezdik vizsgálni. azt is mondják a dokik, hogy 30 felett jóval nehezebb teherbe esni elõször, viszont a legtöbb második, harmadik, stb. gyerek afelett fogan, általában simán...kivétel persze van lásd kettes válaszoló...
Ha már szült, akkor biztos, hogy teherbe lehet ejteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Én is 30 felett vagyok és érdekelt, hogy mitõl fogékonyabb egy nõ ha már szült. (1.válaszra: nem is a termékenységrõl szólt a kérdés, hanem a teherbeesés lehetõségérõl.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!