Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy könnyebben (49 db)

Igaz, hogy könnyebben be lehet futni úgy kezdő zenekarként, ha a youtubra feltöltött számokhoz klippet is forgatunk?

Könnyebben felfigyelnek ha klipp ( jó klipp) van a számhoz?

Legjobb válasz: Ez elég alap szerintem...

Ez elég alap szerintem...
Igen, de kezdokent meg gondolom nem rendelkeztek kello anyagi feltetelekkel ehhez.
Azt nem mondanám, hogy nem lehetne anyagi hátterük. Kell egy megfelelõ kamera, ma már viszonylag olcsón lehet vásárolni vagy egy ismerõssel megbeszélitek, aki tudna segíteni. Jó koncepcióval nagyobb pénz nélkül is normális klippet lehet "forgatni", csak az elgondolásnak is jónak kell lennie. Megkockáztatom, hogy így még jobbat is lehet kihozni belõle, mert nem a sablonra fognak menni, hanem kiélik a kreativításukat.
Sokan csak a képet helyezik elõtérbe. Szereznek egy kamerát, ami viszi a full HD-t és bevágnak alá egy olyan hanganyagot, ami úgy recseg mint egy szokol rádió. Elõbb kuporgassatok hó hangra, aztán jöhet a tiszta kép. Kell valami jó ötlet, amit nem elég kitalálni, de pixelekbe is kell önteni (megvalósítás). Ezt is lehet amatõr szinten csinálgatni mégis élvezhetõ. A lényeg: Nem baj ha amatõrök vagytok, de ne próbáljatok meg profinak tûnni, mert belebuktok. Legyen valami koncepció, és az kivehetõ legyen. Nincs idegesítõbb a kamera rángatásnál, és a mûvészieskedõ vagdosásnál. Egy tipp: Legyen fekete fehér a klip. Az letisztult, és egyszerû és 1. A mai színorgiás klipekhez képest sokkal élvezhetõbb. 2. Nem kell figyelni a színek telítettségére, ezért csak a fényre kell ügyelni, hogy hogyan vet árnyékot a tárgyon, vagy emberen. Sok sikert. Amint megvan a klip linket kérnék privátba :)

Igaz, hogy az alacsony emberek könnyebben építenek izmot?

Mi ennek az oka?Kisebb a testsúlyuk és kevesebb fehérje kell nekik?

Legjobb válasz: szerintem igaz, meg jobban is meglátszik rajtuk mert alacsonyak például egy magas,hosszú karú emberre több izom kell, a karjára is hogy látszódjon

szerintem igaz, meg jobban is meglátszik rajtuk mert alacsonyak például egy magas, hosszú karú emberre több izom kell, a karjára is hogy látszódjon
meg kevesebb tápanyagot kell bevinniük, így könnyebb dolguk van
Nem építenek könnyebben, ez hülyeség. Annyi a dolog lényege, hogy egy 160 centis ember karja, ha 40 centi körül van, már jól tud mutatni, míg egy 190 centis embernek kb nem is látszik.
Mert az alacsony embereknek ritkán van ektomorf testalkatúk
könnyebben nem de ahogy mondják kevesebb elég rájuk. viszont arányosan lassabban is megy fel az izom.

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

Igaz, hogy a második babát hamarabb és könnyebben szülik az anyukák, mint az elsőt?

Legjobb válasz: Az, hogy gyorsabban, az általában igaz, mivel másodszorra már tudja a szervezet mit kell csinálnia, nem szükséges annyi idõ, mint az elsõnél. De emiatt a tempó miatt sajnos sokszor fájdalmasabb is lehet.:(

Az, hogy gyorsabban, az általában igaz, mivel másodszorra már tudja a szervezet mit kell csinálnia, nem szükséges annyi idõ, mint az elsõnél. De emiatt a tempó miatt sajnos sokszor fájdalmasabb is lehet.:(
Szia, én is nemrég ezt a kérdést tettem fel.Most várom a másik babámat, de remélem természetessen fog a szülés beindulni, meg gyorsabb is lessz.Azok az anyukák akikkel beszéltem azt mondták sokkal hamarabb megvan a második 2-4 óra alatt.Én is bízok ebben, mert nekem az elsõvel úgy inditottak szülést, és 38 órát szenvettem.Boldog babavárást!!!üdv 37 hetes kismama.
Szia, én is a 2. babát várom. Nekem az elsõvel 2, 5 óra vajudás volt, hát ha ezzel gyorsabb lesz, be sem érek a kórházba :)
Szia. Én is a másodikat várom, az elsõ nem egész 4 óra alat megvolt, nem tudom, most mi lesz. De mindenki azt mondta, hogy rövidebb másodszorra, viszont nehezebb, fájdalmasabb.
Szia! Az elsõ babámmal 6 órát vajudtam, a második 1, 5 óra alatt meglett, olyan tempóban tolta ki a buksiját a drága! :) Sok múlik a babán, és azon is hogy hogyan tágulsz! Én semmilyen érzéstelenítõt sem kaptam, de 2 kitolás között viccelõdtünk az orvossal! Szerencsém volt, szorítok neked!! :)
igaz
Igen, természetesen az is a férfiak hibája hogy a nõk szívtelenek vagy gonoszak. Hisz õk csak védekeznek! Minden a gonosz férfiak hibája. 27/F
kaptam egy privátot, de inkább ide válszolok: hogyan lehet szívtelennek hívni az összes lányt? arra nem gondol a kérdésfeltevõ, hogy a nõknél sokkal gyakoribb a társfüggõség, vagy annak finomabb formája, hogy egyszerûen képtelenek elszakadni a párjuktól, és úgy vannak benne egy kapcsolatban, hogy akár verik is õket, vagy "csak" nem szeretik, esetleg megcsalják õket? a nõk sokkal érzékenyebbek, max a férfiak teszik õket NÉHÁNY esetben érzéketlenné, de az is inkább védekezés, mintsem tudatos tapló viselkedés. (vannak kivételek.) a másik meg a szakítás utáni állapot, ami azért elég sok dolgot elárul szerintem a felbomlott kapcsolatról. megkockáztatom, hogy a lányok többsége nehezebben dolgozza fel a szakítást, sokkal késõbb tudja lezárni mint egy férfi. szóval mellõzzétek már légyszíves ezeket a légbõlkapott iszonyatosan hamis és provokatív kijelentéseket.
5. ezt én is cáfolnám, ha nem gond. kétszer fordult elõ az általad említett eset, a többinél nekem volt elegem az adott pasiból (agresszív csak egy esetben volt, de 4 hetet nem neveznék kapcsolatnak).
te kis provokatív kérdésfeltevõ, bár ne szólaltál volna meg!
Nem ertem, miert kell MINDIG ALTALANOSITANI!??
# 5, ezt cáfolom. Én 6 pasimat dobtam ki, és csak az elsõnél volt már meg az új. A többinél már felnõttem, és azért dobtam ki õket, mert rájöttem hogy nem illünk össze, nem feleltek meg az igényeimnek és idióták voltak. Az elsõt leszámítva, nem volt egyiknél sem meg a következõ jelölt. Most is szakítottam tegnap, mert hülye elvei voltak a srácnak, nincs jelölt.
Szerintem elég sok csaj felvette, ezt a leszarom stílust. Semmi sem érdekli õket. Például kérdeztem az egyiktõl aki semmilyen módon nem védekezett, hogy nem zavarná ha teherbe esne?! Mondja nem. Rá 2 hétre szakított is a pasijával és az is hidegen hagyta.
Attól függ. A Férfiak általában akkor szakítanak, ha elegük van. A nõk pedig legtöbbször akkor, ha már az utód elõ van melegítve. - Mindez a házasságra és a válásra nem feltétlen igaz. Nõk új pasi nélkül csak szélsõséges esetben szakítanak (a pasi nagyon megváltozott, agresszív stb) Ezért legtöbbször ha dobnak, akkor azért teszik hideg vérrel és szívtelenül mert már van új. A férfiak meg azért lazábbak szakítás után, hiszen elegük volt már, idegesítette õket a lány és megkönnyebbültek. Irány a haverokkal sörözni. 27/F
Én teljesen magamba fordultam másfél évig. Az exbarátom már egy hónap után más csajt döngetett és le se szart.
Teljesen szétestem szakítás után, azt sem tudtam, mi lesz velem nélküle ... õ a haverjaival sörözött, mintha nem egy 4 éves kapcsolatot dobott volna el. De tuti a lányok a szemetek, mint itt gyakorin mindig.
Hm. Én a padlón voltam egy darabig, míg az exem állítólag csak kicsit magába fordult... de biztos így van.
nem minden a "gonosz férfiak hibája" egyéni különbségek vannak... de nehogymár itt minden nõt szívtelennek nevezzen egy tapasztalatlanka

Egy férfi el tud hamar felejteni egy 5 éves kapcsolatot akármilyen kapcsolat is volt az? Fel tudja dolgozni azt, ami volt már nincs? Igaz az, hogy könnyebben megy mint a csajoknak?

Legjobb válasz: Nem, a pasiknak sem könnyû, bár gondolom embere válogatja. Ha valaki kellõképp érzéketlen akkor túl tudja magát rajta tenni gyorsan, vagy akkor is gyorsan mehet hogyha már nem érezte magát jól abban a kapcsolatban, tehát már várta hogy vége legyen. Én abba a kategóriába tartozom aki nagyon nehezen éli meg ezeket, de legalább nem kürtölöm világgá, hanem teszek a rossz érzés ellen. De biztos vagyok benne hogy egy férfi aki 5 évig benne volt egy kapcsolatban önszántából, nem tudja azt könnyen elengedni és feldolgozni, maximum tud úgy tenni mintha könnyen ment volna.

Nem, a pasiknak sem könnyû, bár gondolom embere válogatja. Ha valaki kellõképp érzéketlen akkor túl tudja magát rajta tenni gyorsan, vagy akkor is gyorsan mehet hogyha már nem érezte magát jól abban a kapcsolatban, tehát már várta hogy vége legyen. Én abba a kategóriába tartozom aki nagyon nehezen éli meg ezeket, de legalább nem kürtölöm világgá, hanem teszek a rossz érzés ellen. De biztos vagyok benne hogy egy férfi aki 5 évig benne volt egy kapcsolatban önszántából, nem tudja azt könnyen elengedni és feldolgozni, maximum tud úgy tenni mintha könnyen ment volna.
Vagy talál újat és annyi.
Az a tapasztalatom, hogy a pasiknak nehezebben megy, mint a csajoknak (de embere válogatja). Úgy értem, egyetlen olyan lányra emlékszem, aki már sok évvel és néhány kapcsolattal késõbb is a régi exet vágyta vissza, de pasiból nagyon sokat. Legalább négy haveromat tudnám felsorolni, akik az egykori nagy szerelmüket a mai napig nem tudják elfelejteni, hiába volt már egy csomó nõjük azóta.
A kérdező hozzászólása: 5 év után az akkor duma, hogy ezt õ már elfelejtette?
Nekem 4, 5 es fel ev utan 1 het volt elfelejteni mert szinte orultem hogy megszabadultam tole. Most az 5 eves kapcsolat utan, meg mindig rossz erzes de valoszinu azert mert o [email protected] at a fejemet. :(. 27F
Pasija válogatja. Ha kifogtál egy szemétládát, akkor nemhogy elfelejtett mostanra, hanem már a szakítás elõtt is kifelé nézegetett.
Az én páromnak 3 hónap volt, hogy kiheverjen egy 8 éves kapcsolatot. Elég csúnya vége lett, mert megcsalta a lány, és tényleg túltette magát rajta. Ennek 6 éve.

Az igaz hogy a kismamák minden nyavaját sokkal könnyebben összeszednek?

Én nem vagyok beteges típus, de mióta ismét babát várok, állandóan összeszedek mindent. Torokgyulladásos köhög?s vírus, ebb?l nem is nagyon tudok kijönni, mindig újra visszaesek. akkor mvalami hányós vírus. Ez most azért van mert kismama vagyok, és gyengébb mondjuk az immun rendszerem? Ezekt?l a betegségekt?l nem lesz baja a babámnak?

Legjobb válasz: Igen, jól gondolod. A kismamák immunrendszere takaréklángon ég. Azért, hogy ne lökje ki a szervezet az "idegen testet". Ez hülyén hangzik, de így van. Én õsszel lettem állapotos, télen 2X is antibiotikumot kellett szedjek, nem hittem el hogy annyira jobban kell vigyázni magamra. (Persze vigyáztam én, csak ezek szerint mégsem eléggé :/ ) Most szülés elõtt állok, úgy néz ki, minden oké:), így is maradjon!:) A gyógyszerek felõl nyugodj meg, az orvos tudja melyik trimeszterben mit szedhetsz és mit nem. Szerencséd van, most jön a jó idõ, de azért vigyázz magadra!:)

Igen, jól gondolod. A kismamák immunrendszere takaréklángon ég. Azért, hogy ne lökje ki a szervezet az "idegen testet". Ez hülyén hangzik, de így van. Én õsszel lettem állapotos, télen 2X is antibiotikumot kellett szedjek, nem hittem el hogy annyira jobban kell vigyázni magamra. (Persze vigyáztam én, csak ezek szerint mégsem eléggé :/ ) Most szülés elõtt állok, úgy néz ki, minden oké:) , így is maradjon!:) A gyógyszerek felõl nyugodj meg, az orvos tudja melyik trimeszterben mit szedhetsz és mit nem. Szerencséd van, most jön a jó idõ, de azért vigyázz magadra!:)
Ja és még annyi, hogy én is dilemmáztam szedjem-e a gyógyszereket, vagy sem (pedig megbízom az orvosomban), de miután elhúzódott, meg visszaestem a betegségbe, és több szakembert megkérdeztem, mind azt mondta, így többet ártok a babának azzal ha nem kezelem a betegséget. Úgyhogy elszedtem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszod! Könnyû szülést kívánok:)
Nyugi, a babának nem lesz semmi baja, az orvos által felírt és javasolt gyógyszereket nyugodtan be lehet szedni, nem ártalmasak, csak használnak! És igen, a kismamák fogékonyabbak a betegségekre. A magzatvédõ vitamin egy kicsit az immunrendszert is erõsíti, ezért is érdemes szedni minden nap és nem lesz tõle nagy a baba, hiába riogatnak néhányan! Nekem mondjuk pont szerencsém volt, mert én általában beteges vagyok, de a terhesség alatt minden nyavalya elkerült (végig szedtem a Béres Gravidát és nem lett nagy babám, meg persze egészségesen táplálkoztam), de nem biztos, hogy a következõ terhességemnél is megúszom a betegségeket, bár szeretném. Boldog várandósságot!
A kérdező hozzászólása: A terhes vitamint én is szedem minden nap. A gyógyszereket amit felírt eddig az orvos mindent beszedtem, bár nem akartam, de pont azért amit írtatok beszedtem. Én igazából attól félek, hogy maguk a betegségek okoznak a babának majd valami bajt. Fertõzést, vagy ki tudja mit. A gyógyszerek amiket beszedtem, abban hiszek hogy nem ártanak mert a doki is külön elmondta, hogy ezt lehet. De mi van akkor ha pont ezek a fránya vírusok vagy bacik csinálnak valamit a babámmal?
Hát nem tudom, én is félig-meddig "téli-terhes" voltam, február közepén szültem. Nem voltam elõtte sem beteges típus, és a terhesség alatt sem kaptam el semmit, pedig vitamint sem szedtem, egyszerûen nem igényelte a szervezetem. Szóval szerintem ez egyénfüggõ. Egyébként pedig azt gondolom, ha valaki idegesebb típus, aggódós (ami terhesség alatt normálisnak mondható), akkor azt könnyebben megtalálja mindenféle betegség. Mindenesetre jó egészséget!
Sziasztok! Én az elsõ 12 hétben mindent elkaptam, amit lehetett. Lázas beteg voltam, antibiotikumot szedtem, felfáztam, +++vizeletem volt, ráadásul migrénes is vagyok. Aztán jött a 2.trimeszter és azóta semmi bajom nem volt, holott körülöttem mindenki összeszedett mindent. Állítólag egy idõ után pont megvéd a baba a nyavalyáktól. Úgyhogy az elején állandóan aggódtam a baba miatt, mert sok gyógyszert kellett ennem, de azt mondták, h ez a baba nagyon ragaszkodik hozzám!!! Kitartást neked és jobbulást! 36 hkm
Utolsó vagyok! Jah, maga a betegség sokkal többet árt, ha nem orvosolod! Nem szabad ellent mondani a gyógyszernek csak azért, mert hõsök akarunk lenni, és anélkül is legyõzzük a betegséget. A láz és fájdalom sokkal többet árt a babának. Amikor a migréntõl szenvedtem 2 napig és kiszáradtam, kórház lett a vége, kérdezték, h miért nem vettem be gyógyszert??? Tehát bízz az orvosban!

Az tényleg igaz, hogy ha huzat van a házban "könnyebben" becsaphat a villám?

Olvastam egy ilyet egyszer, hogy huzat volt és valami gömbvillám becsapott..

Legjobb válasz: A közönséges villám biztos nem azért fog becsapni, mert huzat van, vagy nincs. Attól függ, hogy az ionhíd hol tud kialakulni. A gömbvillámmal kapcsolatban viszont nagyon kevés ismeretünk van. A gömbvillámok bizonyos körülmények között áthatolhatnak üvegeken sõt vastag tömör anyagokon is. Egyes szemtanuk szerint (nem Magyarországon) történt pl. olyan is, hogy a zárt ablakon bejött, és az ajtón távozott.

A közönséges villám biztos nem azért fog becsapni, mert huzat van, vagy nincs. Attól függ, hogy az ionhíd hol tud kialakulni. A gömbvillámmal kapcsolatban viszont nagyon kevés ismeretünk van. A gömbvillámok bizonyos körülmények között áthatolhatnak üvegeken sõt vastag tömör anyagokon is. Egyes szemtanuk szerint (nem Magyarországon) történt pl. olyan is, hogy a zárt ablakon bejött, és az ajtón távozott.
A gömbvillámmal kapcsolatban voltak olyan tapasztalatok, hogy a padlóról, falról visszapattannak. De elõfordulhat, hogy átmennek rajta. Mindemellett az elektronikai berendezéseket tönkreteszik.
Egely MESTER??? Ezt így képes voltál a természettudományok rovatban leírni egy mondaton belül?
A gömbvillám nem hatolt át szilárd felületen, viszont megtalálja a legkisebb lyukat is... mint például a kilincs mellette kis rés az ablakon, vagy mint a kulcslyuk az ajtón...:)
9:46-nak: Hát igazából nem ismerem a tagot, hallani hallottam már róla, és a könyveirõl. Igaz erõsen vitatott, hogy mennyire science fiction amiket ír, de ha mást nem, mások sikeres becsapása miatt lehet mesternek nevezni :P.
Ha már a villámhárító szóba került: Fontos, hogy szakszerûen legyen felszerelve. Ellenkezõ esetben kárt okoz, minthogy védelmet nyújtson.
Nem is olyan régen volt Szolnokon gömbvillám állítólag: http://www.nana.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/gombvillam-pus.. Itt nincs szó huzatról. Annyit javasol Egely mester hogy hasaljunk le. (mellesleg most láttam elõször riportot vele)
A gömbvillámot hagyjuk, mert arról tényleg keveset tudunk. Olyan elõfordulhat, hogy a szél beviszi a házba a villám csatornáját - de ez a villám amúgy is ott csapott volna le pár méterre, úgyhogy nagyjából mindegy. Inkább arra figyelj, hogy a villámhárítód jó legyen és a földelése ne szakadjon meg (pl. ha megeszi a rozsda) - akkor nem lehet gond.
Hát... ha huzat van, akkor a légrészecskék súrlódnak és nyilván valamilyen szintû töltést is generálnak, de szerintem ez olyan csekély mértékû, hogy elhanyagolható... A gömbvillám pedig egy baromi érdekes kis cucc. Sajnos élõben még nem volt alkalmam megtapasztalni, de ugye minden ami körülöttünk van az valamilyen anyagból van... Na már most, ha a gömbvillám is anyagból van, akkor elvileg nem lenne neki szabad átmenni a falakon. Hogy miért megy át? Hogy valóban átmegy-e vagy csak az emberek tesznek hozzá csúsztatásokat a gömbvillámos történetekhez azt nem tudom. minden esetre érdekes...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat de nem tudja valaki, hogy egy családi házra mennyiért szerelnek fel egy villámhárítót, mert nincsen :S és kérdeztem egy párszor itt a gyakorin de senki nem adott rá értelmes választ.. :/

Igaz, hogy a kékszeműeknek könnyebben, és hamarabb romlik a látásuk?

Egyszer valaki, mondta nekem...nem vagyok biztos benne, hogy így van de végülis a kékszem a pigment hiányosság miatt van nem?és az meg génhiba...ha jól tudom :D de azért kiváncsi lennék ti mit gondoltok err?l.

Legjobb válasz: Nekem mostanában nagyon romlik a látásom :) nem hiszem hogy a Számítógép teszi, mert 1 évig a monitorra se néztem, és akkor is éreztem, hogy kezd romlani.Vizsgálatoknál is aztmondják rendben van a szemem mert eltudom olvasni a táblán a betûket,számokat, de én érzem, hogy sokkal rosszabbul látok régebbhez képest...:/ Csak hátha emiatt, mert kékeszöld szemem van...mindegy akkor ez butaság :D

A kérdező hozzászólása: Nekem mostanában nagyon romlik a látásom :) nem hiszem hogy a Számítógép teszi, mert 1 évig a monitorra se néztem, és akkor is éreztem, hogy kezd romlani.Vizsgálatoknál is aztmondják rendben van a szemem mert eltudom olvasni a táblán a betûket, számokat, de én érzem, hogy sokkal rosszabbul látok régebbhez képest...:/ Csak hátha emiatt, mert kékeszöld szemem van...mindegy akkor ez butaság :D
Szia! Szerintem sem igaz, amit a barátod mondod. Viszont annyi igazság lehet benne, hogy a pigment hiány miatt sokkal érzékenyebb a fényre a szem. -Tündérlány(17)-
Én barnaszemû vagyok, és szemüveges!!!
ez hülyeség:D
Kékszemû vagyok, és a negyvenes éveim végén kezdett el "rövidülni a karom". Most 54 évesen 2-es olvasószemüveg kell. Távolra még midig nagyon jól látok. Alkalmasint ennyi elég, nem?
Én egy kék szemû vagyok, és alig ha találsz nálam jobb látású embert az utcán :) Szal valami nagyhülyeség lehet, és mivel informatikusnak tanulok a monitor is megvan rendesen, a szemem mégis minden ismerõsömnél jobb. 20/F
Igen igaz, ha kutya vagy
A kérdező hozzászólása: wau wau :D
Ez így nem igaz, hogy hamarabb romlik a szemük. annyi valóságalapja van, hogy gyakran érzékenyebb a szemük, mint a sötét szemûeknek.
Nekem nagyon világos kék szemem van és ha süt a nap erõsen hunyorognom kell és 2 éve szemüveget hordok!
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem is hunyorognom kell, és engem is nagyon zavar általában az erõs napsütés, de másokat is nem?
a kék szin az nem pigmenthiány, bocs de vagy butus a barátod, vagy téged néz naívnak :) az albínóknak fehér piros szemük van, de az is az erek miatt. a zöld szem meg a vörös haj viszont genetikai mutációnak számit, ezért olyan ritkák, de persze örökölhetõ is. a kék szem az nem roblik jobban, csak érzékenyebb a fényre. enyi erõvel a szõke hajuak is lehetnek pigmenthiányosak vagy a vörösek, a fehér haj a pigmenthiány, de a fehér hajnak nem kell fehéren kinõnie, a már barna haj is megfehéredhet sokk hatására, van aki egyik napól a másikra megõszül például, én is laig hittem el, de igaz, de ez már egy másik téma.
Nem romlik hamarabb csak annyi, hogy a kék szemûek halylamossabak elkapni a szem betegségeket könnyeben kialakul a hályog ja és a sötét szemûeknek jobb a térlátásuk a világosabb szemûeknek pedig jobb észlelõ képességûk van pl érzékenyebbek a fényre a kis dolgokat könnyeben kiszúrják a sötét szemûek meg pl foci mecsen jobban látják a teret értitek akartam linkelni egy oldalt ami errõl ír de nem tsláltam
en kekszemü vagyok es nagyon jo a latasom de a hirtelen fenytöl kikeszülök.

Igaz, hogy talán könnyebben szül az akinek széles a csípője?

Pocim is alig van,mert állítólag széles a csíp?m és elfér a baba.

Legjobb válasz: Lehet, hogy könnyebb, bár szerintem ez csak amolyan babona féle hiedelem. Nekem van egy ismerõsöm ill nem is egy aki olyan "gizda" hogy csak na. És mindannyian szó szerint kipottyantották a babájukat. Pedig az egyiknek 5 kilós volt! Szerintem ehhez adottság is kell, attól is függ hány éves vki, mennyit mozgott, nemcsak terhesség alatt, hanem elõtte. Pl aki sportolt rendszeresen, szerintem annak könnyebb. Tudok olyat is hogy széles volt a csípõje és mégis nehéz volt a szûlés. Ha más nem akkor 20-30hét múlva megtudod.. :) boldog babavárást! 22 hetes kismama

Lehet, hogy könnyebb, bár szerintem ez csak amolyan babona féle hiedelem. Nekem van egy ismerõsöm ill nem is egy aki olyan "gizda" hogy csak na. És mindannyian szó szerint kipottyantották a babájukat. Pedig az egyiknek 5 kilós volt! Szerintem ehhez adottság is kell, attól is függ hány éves vki, mennyit mozgott, nemcsak terhesség alatt, hanem elõtte. Pl aki sportolt rendszeresen, szerintem annak könnyebb. Tudok olyat is hogy széles volt a csípõje és mégis nehéz volt a szûlés. Ha más nem akkor 20-30hét múlva megtudod.. :) boldog babavárást! 22 hetes kismama
Igen, én megkérdeztem orvostól.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat. Azért én a legrosszabbra számítok (10-15 óra vajúdás), és inkább örülök, ha nem így lesz, csak azért a szívem mélyén pici reménykedem... Különben a 30. hétben vagyok (már most izgulok egy picit). Ja, a sportra azt hallottam, hogy pont annak nehezebb mert akik sportolnak azoknak nem nxúlnak az izmaik túl könnyen...no majd meglátjuk. Mindenkinek kellemes babvárást kívánok!
IGEN!!! Tapasztalatból mondom. Nõvérem vékonyka nõ, de szép széles, nõies csípõje van. Õ az elsõ gyerekét 2 óra alatt szülte meg!! Értesd az elsõ fájástól a felsírásig. A másodikat 1, 5 óra alatt. Nekem is nagyon széles a csípõm. Nekem az elsõ baba 4 óra volt. A második 3. MOndjuk vele kicsit húzós volt, mert 4 kilós volt, a fejkörfogata 38 cm. Mikor a csecsemõsnõvér megmondta ezt a nõgyógyimnak, láttam hogy elsápadt. Pedig simán kifért a baba. meg is kérdeztem, mennyi az átlagos fejkörfogat: 33-35 cm. Vagyis sokatszámít, hogy a medencecsont milyen széles!!!!
Szia! Az én orvosom azt mondta, hogy ha kívülrõl széles a csípõm, az nem azt jelenti, hogy belül is az. Nekem is nagyon széles. Az elsõvel ettõl, függetlenül nagyon sokáig vajúdtam (24 óra), a második viszont nagon hamar meg lett, pedig nem volt kicsi (4250 gr., és csak 51 cm). Anyukámnak pl. nem széles a csípõje, nem is egy hatalmas nõszemély a maga 156 cm-ével, mégsem volt nagy hasa az öcsémmel. Amikor bement szülni 57 kg volt, és szült egy 4350 gr-os babát. Minden esetre sok szerencsét!
Nem akarlak elkeseríteni. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy könnyen fogok szûlni mert széles a csípõm. Én nem mondanám, hogy könnyen szültem. 24 óra vajúdás, és 250 kitolás után született meg a lányom. A barátnõmnek nincs széles csípõja de 1 óra után potyognak belõle a gyerekek, 3 is van már neki. Könnyû szülést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!