Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy ivartalanított (4 db)

Igaz az, hogy ivartalanított kutyának kevesebb táp kell?

Most fogadok örökbe egy 7kg-os foxikeveréket, akinek az etetési útmutató szerint 145g kell naponta. (Flatazort vettem)A jelenlegi befogadója viszont csak 100-110g-ot ad neki, és én azt olvastam a neten, hogy ivartalanított szuka kevesebbet igényel, mint egy ivaros. A másik kérdésem, hogy a napi össz. 3-3,5óra séta az elég neki? Ez normál vagy magas aktivitást jelent? Köszönöm a válaszaitokat!!

Legjobb válasz: szerintem igen kevesebb kaját igényel az ivartalanított kutya, öhh sétával kapcsolatba nemtudok válaszolni, mert nekünk pulink van és nemszoktam sétáltatni csak futtatni...

szerintem igen kevesebb kaját igényel az ivartalanított kutya, öhh sétával kapcsolatba nemtudok válaszolni, mert nekünk pulink van és nemszoktam sétáltatni csak futtatni...
Szerintem is kevesebb kaja kell neki, de igazából pár hét/hónap után fogod látni, hogy mennyire van szüksége. (ha érzed, hogy kezd kissé fogyni akkor picit többet adsz majd)
a séták ideje, hossza egyedfüggõ, hogy elégséges-e (-átlagos kutyának ez bõségesen elegendõ) ha minõségi munkáról van szó...ha a kutyád nyugodt otthon kellemesen fáradt akkor biztosan elég neki is-közepesen magas, magas aktivitás takar ennyi séta de ez sokmindentõl függ nem csak az eltelt idõtõl hanem a mozgás, feladat intenzitásától is. Ha most elég a kutyusnak "jó húsban van", akkor késõbb is elég lesz neki a 110g táp ugyanabból a fajtból. Ivartalanított kutyának nek kell kevesebb táp, de semmi esetre sem kell több!!!-sokan kajával "kárpótolják" és elkényesztetik a kutyájukat méhük, petefészkük elvesztéséért. Ez sok fizikai és pszichikai problémát is okozhat!
De bizony, hogy kevesebb táp kell, mert az anyagcseréje is lelassul. Mondjuk a foxik nagyon aktívak, úgyhogy nem hiszem, hogy el fog hízni. A 3-4 óra séta szerintem több, mint elég, az alatt ki fog fáradni. De ha mondjuk egy fél órás kocogás/futás is belefér, az a legjobb. Egyébként itt van egy kis segítség: http://www.equus.hu/uploads/RTEmagicC_slentrol_owner_kerdese.. http://www.equus.hu/uploads/RTEmagicC_slentrol_owner_kerdese..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, segítséget!!! Szellõ lány: a kutyus nem vérfoxi, de mozgékony, a keverék másik fele talán pinscher, vagy sivatagi róka?? :-DD (Az ideigelenes befogadója kutyasuliba járatja, de én "csak" a hosszú, tempós sétát tudom garantálni a 2 gyerekem melett)Akkor veszem a csökkentett adagot, és majd az alakja úgyis jelzésértékû lesz, gondolom.
Viszont, ha más fajtájú táppal etette, akkor lehet azért adott kevesebbet neki! Általában minél jobb minõségû a táp, annál kevesebb grammot kell adni nekik. A séta szerintem elég lesz neki, biztos pörgõs kiskutya :)
...még azt akartam mondani, hogy úgyis látod, ha nem elég a séta... futkározik a lakásban, ugat, ás a kertben vagy ilyesmi. Mind annak a jele, hogy unatkozik és nincs lefárasztva eléggé :)

Az igaz, hogy az ivartalanított kan macskáknak nem szabad száraz tápot adni, maximum a diétásat?

Legjobb válasz: Nem, de arra valóban figyelni kell, hogy ne hízzon el. Jó esetben rá van írva a tápra, hogy mennyi szükséges belõle a macskának a testsúlyától függõen, és annyit kell adni neki, nem többet. Persze ha kint van, télen, hidegben, akkor lehet emelni az adagot, tehát azért az ilyesmihez alkalmazkodni kell.

Nem, de arra valóban figyelni kell, hogy ne hízzon el. Jó esetben rá van írva a tápra, hogy mennyi szükséges belõle a macskának a testsúlyától függõen, és annyit kell adni neki, nem többet. Persze ha kint van, télen, hidegben, akkor lehet emelni az adagot, tehát azért az ilyesmihez alkalmazkodni kell.
Nem, de ajánlott ivartalanított macskáknak való száraztápot adni (sterilized).
Lehet neki adni, de oda kell figyelni rá, hogy mellette sokat igyon, illetve kapjon mellé nedves tápot is, mert az ivartalanított kandúroknál gyakrabban alakul ki húgykövesség. Érdemes olyan tápot választani, ami kifejezetten ivartalanított (Sterilized), illetve bent tartott (Indoor) macskáknak való, mert ezek összetétele úgy van kialakítva, hogy a vizelet pH-jának szabályozásával kisebb legyen a húgykõ kialakulásának valószínûsége. Érdemes a táp összetevõi között a metionint keresni, ez megtalálható pl. az Orijen, a Taste of the Wild, a Pro Plan egyes tápjaiban és még jó néhány tápban, a Trovet-nek és a Royal Canin-nak pedig vannak kifejezetten húgykõ-ellenes tápjai (ezeket akkor érdemes adni, ha már kialakult a húgykövesség, mert ha egyszer kialakult, akkor nem megfelelõ diéta mellett könnyen kiújulhat).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A száraztáp nemcsak az ivartalanított cicáknak nem jó, hanem a többinek sem. Mivel a macska alapvetõen nem iszik eleget, mert a táplálékból veszi magához a szükséges vizet, ezért nem szoktak eleget inni. Így vese- vagy húgykõ problémáik lehetnek (bár ez öröklés is). Az ivartalanított cicáknál ezen kívül figyelni kell a testsúlyra is, legtöbbször csökkenteni kell a kaja mennyiségét, de én szemfényvesztésnek tartom a különféle extra -benti, sterilizált stb tápokat, mivel az egerek sem különbözõ ízesítésûek és összetételûek.. A legjobb a jó minõségû konzerv, minimum 60% hústartalommal, cukor, ízfokozók, tartósítószer és színezék nélkül (állati melléktermék sem túl jó, de ne legyünk telhetetlenek)..viszont ez elég drága.Ha már száraz, akkor igyon sok vizet a cica, ill kapjon nyers husit (disznó kivételével-mert az tisztítja a legjobban a fogakat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
Ivartalanított perzsa cicánk egész életében száraz tápot kapott, mindig friss (reggel-délben-este) cserélt vize volt. Nem volt se húgyköve, fogköve pláne! Negyedik emeleti panellakásból soha ki nem lépett, 19 évig élt!!! A kötelezõ féregtelenítés stb-n kívül nem látta állatorvos.

Igaz, hogy az ivartalanított cicának megváltozik a hangja?

Azt hallottam, hogy rekedt lesz utána.

Legjobb válasz: Az én fiú cicám az ivartalanítás után a komoly férfias nyávogású vadmacskából nyafogva nyávogó, doromboló "kislány" lett :D

Az én fiú cicám az ivartalanítás után a komoly férfias nyávogású vadmacskából nyafogva nyávogó, doromboló "kislány" lett :D
Nekem két cicám is volt, egy fiú és egy lány.Mindkettõ ivartalanítva lett, de semmi változás nem következett be.Sem a hangjuk, sem a termetük nem változott.
Nekem is egy fiú- és egy lánycicám van, mindketten ivartalanítva. A hangjukban semmi változás, de nálam a fiúnál annyi változás bekövetkezett (bár már felnõtt volt, amikor ivartalanították, ez lehet, hogy befolyásol valamit), hoyg leszokott a büdös jelölgetésrõl, ragaszkodóbb lett és nagyobbra nõtt, mint egy átlagos kandúr. Nem kövér, mert azért sokat mozog, de nagytestû lett. És sokkal bújósabb, hízelgõbb :-))


Igaz-e, hogy az ivartalanított szuka kutyához ugyan úgy járnak a kan kutyák?

Legjobb válasz: Nem. Mivel az ivartalanítással megszûnik a tüzelés, így a szuka már nem "vonzza be" a kanokat.

Nem. Mivel az ivartalanítással megszûnik a tüzelés, így a szuka már nem "vonzza be" a kanokat.
nem.
Nagyon ritha esetekben a mellékvese termelhet hormonokat, amitõl a szuka vonza majd a kanokat. Viszont egyértelmûen nem lesz vemhes. Sajnos nagyon ritkán, de elõfordul.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!