Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy huzat (8 db)

Az tényleg igaz, hogy ha huzat van a házban "könnyebben" becsaphat a villám?

Olvastam egy ilyet egyszer, hogy huzat volt és valami gömbvillám becsapott..

Legjobb válasz: A közönséges villám biztos nem azért fog becsapni, mert huzat van, vagy nincs. Attól függ, hogy az ionhíd hol tud kialakulni. A gömbvillámmal kapcsolatban viszont nagyon kevés ismeretünk van. A gömbvillámok bizonyos körülmények között áthatolhatnak üvegeken sõt vastag tömör anyagokon is. Egyes szemtanuk szerint (nem Magyarországon) történt pl. olyan is, hogy a zárt ablakon bejött, és az ajtón távozott.

A közönséges villám biztos nem azért fog becsapni, mert huzat van, vagy nincs. Attól függ, hogy az ionhíd hol tud kialakulni. A gömbvillámmal kapcsolatban viszont nagyon kevés ismeretünk van. A gömbvillámok bizonyos körülmények között áthatolhatnak üvegeken sõt vastag tömör anyagokon is. Egyes szemtanuk szerint (nem Magyarországon) történt pl. olyan is, hogy a zárt ablakon bejött, és az ajtón távozott.
A gömbvillámmal kapcsolatban voltak olyan tapasztalatok, hogy a padlóról, falról visszapattannak. De elõfordulhat, hogy átmennek rajta. Mindemellett az elektronikai berendezéseket tönkreteszik.
Egely MESTER??? Ezt így képes voltál a természettudományok rovatban leírni egy mondaton belül?
A gömbvillám nem hatolt át szilárd felületen, viszont megtalálja a legkisebb lyukat is... mint például a kilincs mellette kis rés az ablakon, vagy mint a kulcslyuk az ajtón...:)
9:46-nak: Hát igazából nem ismerem a tagot, hallani hallottam már róla, és a könyveirõl. Igaz erõsen vitatott, hogy mennyire science fiction amiket ír, de ha mást nem, mások sikeres becsapása miatt lehet mesternek nevezni :P.
Ha már a villámhárító szóba került: Fontos, hogy szakszerûen legyen felszerelve. Ellenkezõ esetben kárt okoz, minthogy védelmet nyújtson.
Nem is olyan régen volt Szolnokon gömbvillám állítólag: http://www.nana.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/gombvillam-pus.. Itt nincs szó huzatról. Annyit javasol Egely mester hogy hasaljunk le. (mellesleg most láttam elõször riportot vele)
A gömbvillámot hagyjuk, mert arról tényleg keveset tudunk. Olyan elõfordulhat, hogy a szél beviszi a házba a villám csatornáját - de ez a villám amúgy is ott csapott volna le pár méterre, úgyhogy nagyjából mindegy. Inkább arra figyelj, hogy a villámhárítód jó legyen és a földelése ne szakadjon meg (pl. ha megeszi a rozsda) - akkor nem lehet gond.
Hát... ha huzat van, akkor a légrészecskék súrlódnak és nyilván valamilyen szintû töltést is generálnak, de szerintem ez olyan csekély mértékû, hogy elhanyagolható... A gömbvillám pedig egy baromi érdekes kis cucc. Sajnos élõben még nem volt alkalmam megtapasztalni, de ugye minden ami körülöttünk van az valamilyen anyagból van... Na már most, ha a gömbvillám is anyagból van, akkor elvileg nem lenne neki szabad átmenni a falakon. Hogy miért megy át? Hogy valóban átmegy-e vagy csak az emberek tesznek hozzá csúsztatásokat a gömbvillámos történetekhez azt nem tudom. minden esetre érdekes...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat de nem tudja valaki, hogy egy családi házra mennyiért szerelnek fel egy villámhárítót, mert nincsen :S és kérdeztem egy párszor itt a gyakorin de senki nem adott rá értelmes választ.. :/

Igaz, hogy a huzat bevonzza a házba a villámot?

pl amikor vihar van, villámlik és fúj a szél, és nyitva van minden.

Legjobb válasz: Nem igaz :) Max a "gömbvillámra" lehet hatással. De a villám nem a "szeles" részre csap be.

Nem igaz :) Max a "gömbvillámra" lehet hatással. De a villám nem a "szeles" részre csap be.
nem igaz.
Az elõzõ válaszolónak: szerintem én válaszoltam neked. A villám egy elég érdekes dolog. Elõször is: nem "A" villám: egy villám áll egy vagy több elõvillámból - és egy fõvillámból. Az elõvillám "kitapogatja" az utat: elõkészíti a fõvillámnak. Az csak nagy vonalakban igaz, hogy egyenesen megy: mindig a LEGKISEBB ELLENÁLLÁSÚ úton megy. Ez lehet akár csavarvonal is! "Egyszercsak engem valami a vallamon, Nagyanyot meg jo fejen vagott. Bejott es kiment." Ha eltalált volna a villám, most nem itt elmélkednél. A villám ugyanis, miután becsapott, szétoszlik. Szerintem titeket igencsak a széle talált el :-) "Azutan a szomszedhoz is bement ahol az osszes vezeteket kiegette a falbol...." No igen. A legkisebb ellenállás. Szerintem a szomszédhoz csapott be, onnan jött egy kevés hozzátok. Eszerint villámhárító egyik házon se volt? "Ha villamlik a kozelben azonnal bizsereg a fejem teteje es erzem hogy "huz". Nagyon benito erzes. Egy ido utan a tenyerem is zsibbad rendesen "szektasnak" erzem magam." Örülj neki, hogy érzed! A villám ugye feszültségkülönbség miatt keletkezik. Ez különösen nagy lesz a KIEMELKEDÕ tárgyaknál - ráadásul ott még a csúcshatás is besegít. Megoldás: elfeküdni, egy nyugalmas helyen. Lehetõleg ne ott, ahol a villám fog átcikázni! Pl. ne egy fa tövében! A kempingsátor is a lehetõ legrosszabb ötlet: ugye a teteje fém, az alja meg szigetelõ. Inkább ázz meg, azzal jobban jársz... Az eredeti kérdezõnek: a huzat ugyan nem viszi be a házba a villámot - de a jó nedves levegõt, azt igen. Annak pedig jóval kisebb az elenállása: tehát könnyebben csapkod benne a villám! De inkább az van, hogy a házba csap bele, aztán szétoszlik benne mindenfelé. Nem az ajtón jön be... "nem merek kerdezni mert volt egy bunko aki azt irta alapitsak sajat egyhazat" Miért foglalkozol vele? Füttyents rá jó magasról... :-)
Nos, a "tapogato" "elovillam" sazkmai neve elokisules, es a "feladata", hogy kisebbe tegye a levego elektromos ellenallasat azzal, hogy ionizalja az ott levo molekulak egy reszet. Ugye az ionok elektromosan nem semlegesek, igy vezetove valik a levego"csatorna". Itt megjegyeznem, miszerint annak ellenere, hogy a (z atlagos) levego atutesi szilardsaga (szikraatvezeto kepessege) centimeterenkent 21 000 V, egy 100 meteres villam nem 2 100 000 V, hanem ennel kisebb, mert a "szikra" mar vezeto (ionozalt) legcsatornan keresztul ivel at. Visszaterve a kerdesre: az elokisulesek viszonylag rovid ido alatt zajlanak le, de amennyiben egy ionizalt legcsatornat "beteker" ez ido alatt a szobaba egy szello, az bizony arrafele fogja lehetove tenni a kisulest. Remelem, sikerult pontosan es erthetoen fogalmaznom.
Az elõzõekhez, hogy könnyebb legyen elképzelni: Képzeld el úgy a villámot, mint egy vagy néhány elektront, ami meglehetõsen nagy sebességgel száguld át ezen a csatornán, ( feszültség nagy, erõsség kicsi...) Ez az oka annak, hogy az elektromos gépek, melyek közelében sok szabad elektron kódorog, maguktól is vonzzák a villámot, így nagyobb az esélye, hogy becsap a szobába, mintha áramtalanítanátok.

Ez igaz? Azt mondták, ha a piercing szúrásakor úgy teszem be az ékszert, hogy beleteszem a tűbe és úgy húzom ki a tűt, abból bajom lehet.

Tudom, magamnak készíteni a testékszert, már nem "biztonságos", de nem akarok megint pénzt kidobni rá. Egyszer már szúrtam magamnak, de amint kivettem a t?t, rengeteget szenvedtem az ékszer behelyezésével. Végül sikerült, de kész önkínzás :D

Legjobb válasz: Hát nekem az összes piercigemet úgy csinálták,hogy kihúzták a tût a mûanyag benne maradt és abba rakták az ékszert. A septum-nál volt az,hogy kiesett a mûanyag és nem tudtuk belerakni ezért vastagabb tûvel átkellett szúrni :S De nekem 2 monroe van(angelbite) és azt is úgy csinálták,hogy benne volt a mûanyag és azon keresztül rakták be az ékszert,szóval nem lesz semmi bajod tõle :D A köldök és tragus piercingem is így készült..

Hát nekem az összes piercigemet úgy csinálták, hogy kihúzták a tût a mûanyag benne maradt és abba rakták az ékszert. A septum-nál volt az, hogy kiesett a mûanyag és nem tudtuk belerakni ezért vastagabb tûvel átkellett szúrni :S De nekem 2 monroe van(angelbite) és azt is úgy csinálták, hogy benne volt a mûanyag és azon keresztül rakták be az ékszert, szóval nem lesz semmi bajod tõle :D A köldök és tragus piercingem is így készült..
hát ugyanoda szerintem ne szúrd mert ahogy az elõzõ összeforrt ott van egy kis csomó és azt fáj átszúrni, a tû helyett meg vegyél branüle-t, pár száz forint vmi gyógyászati segédeszközös boltba, abból ha megveszed a narancssárgát az jó, azért jobb a branüle mert a tû körül van egy ilyen mûanyag csõ, szóval h kiszúrtad a tûvel azt kihúzod a mûanyagból, a csõ bent marad, abba belehelyezed a pc szárát kihúzod és a másik végén csak rácsavarod a golyót :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Így van...öntartó.

Ha úgy tupírozok, hogy nem húzom nagyon a hajam tupírozás közben, csak "fel húzogatom" a tupírfésűt, akkor az igaz annyira nem roncsolja a hajat?

A másik kérdésem:

Legjobb válasz: a tupírozás szerintem minden esetben rongálja a hajat. fõleg mikor kifésülöd. ugyan ez a hajlakkal. nemszabad megfésülni a hajlakkos hajat mert töredezetté válhat (ezt a fodrászom mondta).

a tupírozás szerintem minden esetben rongálja a hajat. fõleg mikor kifésülöd. ugyan ez a hajlakkal. nemszabad megfésülni a hajlakkos hajat mert töredezetté válhat (ezt a fodrászom mondta).
A kérdező hozzászólása: És ha a kifésülésnél is vizsázok, hogy ne húzzam? Az ugye nem roncsolja a hajat?:) Mert amúgy nem értem, hogy az "összeborzolás" önmagában miért roncsolja a hajat?:O:S
A kérdező hozzászólása: *vigyázok
sajnos nekem is töredezik a tupír miatt..:/
A kérdező hozzászólása: Rapunzel, ez nagyon értelmes és hasznos válasz volt, köszönöm! :)
Nem attól töredezik a haj, hogy húzod. :D Attól max kijön pár szál, nem nagy veszteség. De a tupírral kis hurkokat, visszahajtásokat csinálsz a hajban, amit nem biztos, hogy el tud viselni, fõleg ha lakkozod, mert akkor teljesen rugalmatlan, és egyszerûen kettétörik.

Mért van az, hogy amikor merev állapotban hátra húzom a fitymát nem marad hátul, igaz nem teljesen de félig vissza csúszik a makkomra?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Minden pornószínészt körülmetélnek, ezért tök máshogy néz ki a szerszámuk. Sztem nincs gond veled, ne aggódj!

Minden pornószínészt körülmetélnek, ezért tök máshogy néz ki a szerszámuk. Sztem nincs gond veled, ne aggódj!
Pornófilm sose legyen hivatkozási pont. Ez kábé olyan, mintha vállon lõnek, aztán nem érted, hogy Rambónak miért csak egy karcolás, neked meg nem. A pornókban kasztingolt kukik vannak. Ennyi. Neked kicsit bõvebb a fitymád.
Hali! Sztem azért van ez így, mert talán a kabát akasztózsinór-része bele van gabalyodva az akasztóba, ami nem engedi le a kabátot az öcskösrõl. Sztem rövid az akasztózsinór, ezért át kéne vágatnod, ha zavar, mielõtt még magától elszakadna, mert ha ez bekövetkezne, ... a zsinórban lévõ festékpatron elég vörös látványt gerjeszt... (Magyarul... rövid a kantárod/fitymaféked, és ha ennyire feszül, hogy az öcskös nem tud kiszabadulni belõle, akkor át kéne vágatnod, vagy le kéne szedetned egy urológussal. A kantár ugyanis nem fog már nyúlni. A pornószínészek közül meg nem mindenki körülmetélt , aki azonban igen, annak általában a fitymafékje sincs már meg. Vagy átvágták és összevarrták, vagy leégették. De õk csak KI VANNAK VÁLOGATVA, egy 7köznapi embernél ez nem ilyen. Ráadásul amit látsz, az tele van csalafintaságokkal, trükkökkel, retusálással, azért, hogy az számodra "vonzó", "kéjes" (szerintem viszont inkább ocsmány és undorító) legyen. (Noha vannak ízléses pornófilmek is, de azok a ritkábbak. A bnõd abszolút nem így lesz "kéjes" veled, majd, ha lesz...) Sz'al már ezért sem valós az, amit "megetetnek veled". (Bocs, de ez az igazság.) Eddig stimmel a sztori?? Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: Na ez elég ki elégítõ válasz volt! De nagyon félek ettõl az egész dologtól most így, hogy mondjam el otthon tiszta gáz az egész :(((((
Hali ismét! Figyu! Ezen nincs mit szégyellni! Errõl te nem te7sz, ez magától alakult ki így. :-) Így fejlõdött ki, de ez nem azt jelenti, hogy te selejtes/hibás lennél. Ez csak egy felszínes dolog, ennél lefogadom, hogy te sokkal értékesebb ember vagy! :-) Mivel most te7etlennek érezted magad eddig, nem is csoda, hogy magadat vádoltad emiatt! dO.ob Azonban ezen túl kell lépned! Igenis te7sz vmit, és leülteted a szüleidet, s elmondod nekik, hogy úgy véled, rövid a féked!. Ciki lenne beszélni róla? Miért? S:-s Azért mert a fütyirõl kell beszélned, és attól félsz, hogy kimondod azt, hogy "fütyi", aztán szemberöhögnek a szüleid, ahogy esetleg azt a társaidról feltételezed? Vagy mi?? Ne viszonyítsd a szüleidet a társaidhoz! Ha a szüleidet szereted, akkor, max. megmosolyognak, de azt is azért, mert ilyen csacsi vagy, hogy ilyen bajod van és nem mersz nekik szólni! :-D _ Hány éves is vagy, Pajtás?? :-) Õk neveltek fel téged, és hidd el, elég sokszor látták már, mi kandikál ki odalenn...!? Igaz, azóta esetleg egy picit megnõtt, na és? A fütyi az fütyi! Tökmindegy, kicsi vagy nagy... nem kell szégyellni, mert attól még feláll nem? :-) Ha igen, csak ez számít, Haver! Benned sem elsõsorban a menõ sérót látja a majdani barátnõd majd, hanem az érzelemmel teli, õt szeretõ lelked, "TÉGED", és nem azzal fog foglalkozni, hogy néz ki az öcskösöd!? :-D Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást talán rátudom venni magam De amúgy nem kell kimaradjak az iskolából meg emelhetek nagy súlyokat?kondi? tesi óra nem lesz ki lõve?
Hali ismét! Miért kéne kimaradnod? Nem feltétlenül muszáj kimaradni emiatt a suliból, max 1-2 napot, ahogy érzed: Csak akkor, ha fáj vagy húzódik a seb beavatkozás után, de ha lézerrel csináltatod, akkor még az sem lesz, sõt varratok sem. A kondizást nyugodtan folytat6od, esetleg max a mûtét napján, ill. még utána úgy max. +2-3 nappal ne erõltesd meg magad, pláne, mivel a szervezetednek is akklimatizálódnia kell az új helyzethez. A fütykös ált. akkor sokkal merevebb, ha a hátadon fekszel, vagy félig ülõ testhelyzetben vagy, s közben feszül a hasizmod. Ekkor enyhe nyomás a hímvesszõdre is nyomást gyakorol, és tegyük fel, varrataid lennének, ... le7 szétnyílna 1-2 varrat, vagy a Lidocain+Mûtéti stressz utóhatásaként erõtlenebbnek érzed magad, így könnyebben megsérülsz. Tesi meg csak úgy tesiz7sz, ha ezeket a szempontokat figyelembe veszed. .-o Azt még mindig nem árultad el, hány éves is vagy, Pajtás! :-) És am. elmondtad már apudéknak?? Üdv: EE

Az iskolánkban szokás, hogy karácsony előtt húzunk és megajándékozzuk osztálytársainkat. Egy fiút húztam, velem egy korú (14 éves), verseny táncol és nem igazán érdekli semmi, mi lehet az ilyen praktikus mégis olcsó ajándék?

Legjobb válasz: Nem tudom, h mennyt szánnál rá. Mikor én anno olyan fiút húztam, akit nem ismertem annyira, vmi olcsóbb, de jó illatú parfümöt vettem neki. Ez nagyjából egy ezres, ha jó helyen veszed. Esetleg még egy tábla csoki hozzá.

Nem tudom, h mennyt szánnál rá. Mikor én anno olyan fiút húztam, akit nem ismertem annyira, vmi olcsóbb, de jó illatú parfümöt vettem neki. Ez nagyjából egy ezres, ha jó helyen veszed. Esetleg még egy tábla csoki hozzá.
Úristen! Te az ikrem vagy xD Csak poén :D Tök ugyanez :D Én vettem neki sok csokit és egy plüss állatot :D Õ is verseny táncol xD És õt sem érdekli nagyon semmi xD hát szurkolok neked :D Remélem örülni fog majd:D

Úgy tudom, hogy bővítésre is lehet igényelni a szocpolt. Bővítésnek számít, ha megemeljük a plafont kb 3-4 téglasorral, és új tetőt húzunk rá? Van egy pici lányunk. Egy gyerkőcre 900ezer, igaz?

Legjobb válasz: ez így nem számít bõvítésnek. a bõvítés az, amikor a lakás/ház hasznos alapterülete nõ és legalább plussz egy lakóhelység kialakításra kerül.

ez így nem számít bõvítésnek. a bõvítés az, amikor a lakás/ház hasznos alapterülete nõ és legalább plussz egy lakóhelység kialakításra kerül.
Már nem lehet igényelni szocpolt?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!