Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy hideg (33 db)

Az igaz, hogy hidegen a benzinmotor sokkal többet fogyaszt, míg a dízel csak kicsivel többet?

Természetesen az üzem meleg állapothoz képest!

Legjobb válasz: Igen. De a benzinesnek több a hulladékhõje és így jóval hamarabb felmelegszik.

Igen. De a benzinesnek több a hulladékhõje és így jóval hamarabb felmelegszik.
Termeszetesen, a hideg motorban a befecskendezett benzin nagyobb resze nem vesz reszt robbanasban, ezrt nem ajanlatos hidegen sokat turaztatni a motort.

AZ igaz hogy hideg vízzel (ha azt iszol) lehet fogyni? Milyen mértékekben? És a jéghideg víz is jó?

ha minden nap megiszok egy 1,5l üveges jéghideg vizet, mennyi id? alatt menyit lehet fogyni?

Legjobb válasz: Egy kalória egy gramm (13,5 °C-os) víz hõmérsékletét egy °C-kal emeli meg. Tegyük fel 0 fokos vizet felmelegítesz testhõre, ez 37cal. 1,5 liter, az 1500g, tehát 37*1500 az 55500cal, tehát 55,5kcal. 1 kiló zsír kb 9000kcal. Sok sikert a vedeléshez...

Egy kalória egy gramm (13, 5 °C-os) víz hõmérsékletét egy °C-kal emeli meg. Tegyük fel 0 fokos vizet felmelegítesz testhõre, ez 37cal. 1, 5 liter, az 1500g, tehát 37*1500 az 55500cal, tehát 55, 5kcal. 1 kiló zsír kb 9000kcal. Sok sikert a vedeléshez...
Jó vicc...
Mindennap találni egy hülyét... Ha eddig kólán és társain éltél, akkor a víznek hála nem fogsz tovább hízni. De a víz az víz. Se nem hizlal, se nem fogyaszt. Ha étkezés elõtt megiszom egy pohár vizet, akkor kevesebbet tudsz enni. Ennyi.
Mégis mit ittál eddig, ha szomjas voltál? Ha cukrozott üdítõket, gyümölcsleveket, akkor nyilvánvalóan fogyni fogsz, ha helyette vizet iszol.
A diéta alapja a SZILÁRD ÉTKEZÉSED!!!-en múlik legnagyobb részben. 1./ protein 2-2, 5g/testsúly kg és 1-1, 6g szénhidrát/testsúly kg. 2./ Nyers, párolt zöldségek minden mennyiségben. 3./ Sajnos gyümölcsök ez esetben részben no!! Sok bennük a szénhidrát. 1 alma fõétkezéskor. 4./ Szénhidrát esetén aránylag a jobb szénhidrátoknál maradni, mint puffasztott rozs, rizs, zabpehely. 5./ Napi 3 liter ásványvíz, tea, gyümölcstea. 6./ Esszenciális zsírsavak. (például Stillmass MCT olajpor), lenmagolja, oliva. Ajánlatos napi többszöri (5) étkezés. Keveset, sokszor, hogy folyamatosan, nem megterhelve az emésztésed. Soványhúsok, nyers, vagy párolt zöldségekkel, esetleg savanyított tejtermékek. Protein esetében érdemes olyan proteint választani ami széhidrát, és zsírmentes, vagy megközelítõleg az. Szóba jöhet HiTech Whey C6
Én meg azt hallottam, meg láttam is, hogy csinálják, hogy minden étkezés után meg kell inni 1 bögre meleg vizet, mert az kihajtja a zsírokat. Állítólag az ázsiaik csinálják. Nem tudom mennyire hatásos.
Ha csak vizet iszol, és nem eszel mást mellette a "kilók" csak úgy olvadni fognak a koplalástól :D De attól hogy elterpeszted a feneked, zabálsz, és iszol, még nem fog mûködni. Tudod mi mûködik? Az, hogy visszafogod magad, nem tömöd magadba a zsíros ételeket, cukros édességeket és italokat, és mellette mozogsz is.

Igaz, hogy ha hidegen fogyasztom a főtt ételt, akkor kevésbé hízlal?

Legjobb válasz: Kalóriában ugyanaz! Talán arra gondolnak, hogy hidegen nem olyan jó ízû az étel, így kevesebbet eszel belõle.

Kalóriában ugyanaz! Talán arra gondolnak, hogy hidegen nem olyan jó ízû az étel, így kevesebbet eszel belõle.
icipicit, mert plusz kalóriába telik a szervezetnek az étel felmelegítése.
a meleg ételt könnyebben bontódik le
ételt=étel


Tényleg igaz, hogy 5 perc hideg zuhany -200kcal?

Legjobb válasz: Inkább így írnám le: 5 perc hideg zuhany=tüdõgyulladás.

Inkább így írnám le: 5 perc hideg zuhany=tüdõgyulladás.
Jaja igaz, 50 perc meg -2000
De, láttuk. És a hüllõ ugyan úgy beteg lesz ha eltér a természetes táplálkozásától, mint amikor az emlõs tér el (lásd a fogyókúrázókat, akik elhíztak aztán még mindig nem normálisan akarnak enni, hanem számokban gondolkodnak)
Attenborough*
Azért nem mindenki olyan gyönge, hogy ennyitõl akár megfázzon, viszont a fûtés komoly energiát igényel, az tény. Nem láttátok az Élet a Földön c. nagybecsû Attanborough-sorozatot? Az emlõsöknek sokkal többet kell enniük, mint a hüllõknek, ez az ára a testhõmérséklet fenntartásának s az emiatti akár egész napi vagy éjszakai aktivitásnak...
... jó próbálkozás, jövõ héten hátha lesz még jobb.
Hát logikusan energiát kell felhasználnia a testnek, hogy a hideget kompenzálja és "visszafûtse" magát. Vajon egy jégkocka megevése hány kcal? :)
Ha tüdõgyuszit kapsz, nem lesz étvágyad és biztos lemegy az a 200 kcal.Kellemes kis fogyókúra az biztos.
A vacogás miatt lehetséges bár nem értek a kalóriákhoz , viszont szerintem egyenlõ egy tüdûgyuszival is. :)
Akár igaz, akár nem, ne ezzel a módszerrel próbálj fogyókúrázni. Egészséges étkezés és SPORT. Annak a hideg zuhannyal ellentétben még eredménye is lesz.

Igaz, hogy a Diesel motor hidegen begyújtva, pár percig "reszket", egyenletlenül jár?

Legjobb válasz: Azért injektoros motoroknál is így van, ha nagyon hideg van.

Azért injektoros motoroknál is így van, ha nagyon hideg van.
mechanikus adagolósok igen, elektromos adagolósra annyira nem jellemzõ

Az igaz, hogy ha borotválkozás közben hideg vízzel öblítem le a borotvát, és nem melegben, akkor tovább marad éles?

Legjobb válasz: Nem. Késeknél igaz, hogy nagy meleg hatására kilágyulnak, és emiatt hamarabb kicsorbulnak, elvesztik az élüket, de a borotvák éle teflonnal védett, tehát hõálló.

Nem. Késeknél igaz, hogy nagy meleg hatására kilágyulnak, és emiatt hamarabb kicsorbulnak, elvesztik az élüket, de a borotvák éle teflonnal védett, tehát hõálló.
Szerintem legfeljebb ha gõzölgõ forró vízbe mártod. Langyos, vagy csak kicsit meleg vízbe, amivel az arcodat is mosod, ami kb 30-35 fokos lehet, és nem a hideg 18-20 fokos csapvízbe, attól semmi baja nem lesz. Ez nem jelentõs hõkülönbség.
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok, és zuhanyzás közben használom a borotvát, és az elég forró víz, amit akkor használok

Igaz, hogy a labradorok nem faznak ugy a hidegben, mint a tobbi kutya, mert dupla szoruk van?

Legjobb válasz: nem. definiáljuk mit jelent a többi kutya? egy kínai csupaszt vagy mondjuk egy malamutot? nah ugye hogy nem mindegy...

nem. definiáljuk mit jelent a többi kutya? egy kínai csupaszt vagy mondjuk egy malamutot? nah ugye hogy nem mindegy...
Mi az a dupla szõr?
igen, 2 rétegû bundája van! de nem csak a labradornak hanem még rengeteg másik kutyának van kétrétegû bundája!
A legtöbb kutyának van alj- és fedõszõrzete. A labrador sem kivétel... 'Dupla aljszõrzettel' a szánhúzó kutyák rendelkeznek.
Azt azért ne gondoljuk, hogy a kutyák nem tudnak fázni. Ha választani lehet, akkor õk is jobban szeretik az optimális hõmérsékletet a hidegnél.

Igaz hogy ha hajat mosok és kint hideg van hiába szárítom meg, nem mehetek ki 2 óráig?

Anyám mindig ezzel jön és már unalmas, el?ször azt mondta hogy 2 óráig bent kell lennem, mostmár felugrott 3-ra, ez télleg igy van?

Legjobb válasz: Ha 100%ig száraz a hajad, akkor kimehetsz. Anyukám is ezt mondta, sõt a fodrászom is. Megvan a miértje is: ha olyan sokáig szárítod a hajad, amíg teljesen megszárad, a hajszárító tönkreteszi a hajadat, ezért van aki csak félig szárítja meg, és ezért mondják, hogy kb. 2 óra alatt teljesen megszárad. u.i.: legközelebb ha kérdést teszel fel, ne ilyen stílusba tedd: "ne irjatok olyasmit hogy higyjek anyukámnak meg mittom én, nem ismered az életemet, ne osztályozd le!" Azon kívül van benne pár helyesírási hiba!

Ha 100%ig száraz a hajad, akkor kimehetsz. Anyukám is ezt mondta, sõt a fodrászom is. Megvan a miértje is: ha olyan sokáig szárítod a hajad, amíg teljesen megszárad, a hajszárító tönkreteszi a hajadat, ezért van aki csak félig szárítja meg, és ezért mondják, hogy kb. 2 óra alatt teljesen megszárad. u.i.: legközelebb ha kérdést teszel fel, ne ilyen stílusba tedd: "ne irjatok olyasmit hogy higyjek anyukámnak meg mittom én, nem ismered az életemet, ne osztályozd le!" Azon kívül van benne pár helyesírási hiba!
szerintem is várni kell 2 óra hosszát, olyankor, mikor hideg van kint - nyáron nem szoktam azért, mert a hajmosáskor a fejbõr, a hajhagymák is feláznak és nem száradnak megy egy sima hajszárítástól ha kimész, egyrészt könnyen megfázol, másrészt elõbb-utóbb hajhulláshoz vezet (nézd meg pl azokat a pasikat, akik mindig nedves hajzselés frizurával indulnak útnak, sokkal elõbb elkezdenek kopaszodni)
Osztom az elottem valaszolo velemenyet, felazik a fejbor, es te erezheted ugy, hogy a hajad szaraz, a fejbornek ennel tobb idore van szuksege.Es nem a hajad fazik meg, es hül ki, hanem a fejed.
Lehet, hogy van benne valami. Amikor hajszáratózod a hajad, akkor a meleg levegõ a fejedet is éri. Ez után a hirtelen hideg nem hiszem, hogy jót tenne. Egyszer így anyukám is megfázott. Sietett munkába és "meleg fejjel" elment. Este hazajött az orfolyással eggyütt. Azért felesleges 2 órát otthon ülni, de 20 percet igazán kibírsz.
A kérdező hozzászólása: Értem és kössz :D Amugy meg azért irtam oda hogy "és légyszi ne irjatok olyasmit....." hogy normális válaszokat kapjak, mivel manapság kérni kell a kérdésben hogy az emberek válaszoljanak....

Igaz, hogy a hideg zuhany fogyaszt és jót tesz a bőrnek?

Legjobb válasz: Csatlakozok az elóttem szólóhoz, de kiegészítem azzal, hogy rendkívûl felfrissít, fõleg ilyen melegben.

Csatlakozok az elóttem szólóhoz, de kiegészítem azzal, hogy rendkívûl felfrissít, fõleg ilyen melegben.
A keringési rendszernek jót tesz és közvetve a bõrnek is. Természetesen nem fogyaszt.
A hideg-meleg váltózuhany az szerintwm nagyon jó a bõrnek, fogyaszani nem fogyaszt, de közvetett módon hatással van rá.

Erre az alaplapra igaz, hogy 1.5 másodperc alatt képes hideg indítással elindítani a win8 at?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Nekem jobb lappal sem indítja el 1,5 mp alatt :D Azzal meg tuti nem akkor..

Nekem jobb lappal sem indítja el 1, 5 mp alatt :D Azzal meg tuti nem akkor..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!