Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy harmadik (22 db)

1.3260g-52 cm 2.3550g-56 cm 3.3600g-56 cm Nem jöttek elõbb, sõt:)
én az elsõt 40+4 hetesen a másodikat 36 hetesen a harmadikat 38 hetesen szültem 3750, 4550, és 3000 g-al születtek.
Az elso 3 nappal korabban 52 centivel es 3250 g-mal szuletett, a masodik 8 nappal korabban 54 centivel es 3450 grammal, a harmadik 56 centivel, 3880 grammal pontosan a kiirt napon szuletett. A meret bejott, az ido nem, es sajnos az sem, hogy egyre konnyebb a szules. :)
Hát nálunk igaz. A kisfiam 42.hétre jött 3300 gramm 55 cm, a lányom 39.hétre 4400 gramm 60 centi.
Szia! Nekem nagyon friss az élmény a másodikkal:) . Elsõ betöltött 39 hét és 5 napra született a Nagylányom 3400 g/56 cm. Második betöltött 40 hét és 3 nap túlhordás a Kisfiam 3050 g/57 cm. Nem tudom mennyire igaz, hogy a második baba nagyobb lesz, mindig, mint az elsõ, Nálam nem úgy alakult:) ! Üdvözöl egy 23 hónapos Kislány és egy 5 napos Kisfiú Anyukája!
1. 40+3 hétre kislány 3900 gr 56 cm 2. 40+3 hétre kislány 3600 gr 54 cm 3. 39+2 hétre kisfiú 3900 gr 56 cm
1. 40.hét 3530, 51 cm 2. 40.hét, 3080, 51 cm a 3. júliusban jön, én is kiváncsi vagyok.
Általában 100 g-mal nagyobb szokott lenni a következõ gyermek. Ezt több tényezõ befolyásolhatja. Nálunk a 2. kisebb lett, mint az elsõ.-a befolásoló tényezõ az elöregedett méhlepény volt, amit a doki nem vett észre, mert nem csinálta meg az utolsó kötelezõ uh-t. Szerencsére más baja nem lett a kicsi súllyon és testhosszan kívül. Hamar behozta a lemaradást. :)
1/ kislany 2700g/48 cm, 38+6 2/ kislany 3350g/53 cm, 38+5 3/ kisfiu, most varom, jun 4-re vagyok kiirva
A kérdező hozzászólása: gratulálok a kisbabákhoz! jó egészséget mindenkinek! az 5 napos kisbabának külön gratula! :-) hamarosan én is szülök- a másodikat! a statisztika meg megint nem annyira igaz- ahogy a válaszokat olvasom! :-) Köszi a válaszokat!
1.kisfiú 3350gr 53cm 40+6 2.kisfiú 3050gr 54cm 39+5 3.kislány 3180gr 51cm 40+2 idén jan.1-én
1.kisfiú 39.hétre 3050g/54cm 2.kislány 40.hétre 3450g/53cm 3.kisfiú 38.hétre 3650g/54cm
1. kisfiú 37+3 hétre 4200g 54cm 2. kislány 41+6 hétre 3420g 55cm

Tényleg igaz, hogy bank vagy szolgáltató az Adatvédelmi Törvény szerint nem adhatja át az adataidat harmadik félnek, pl. behajtó cégeknek?

Állítólag ha így tesznek,súlyos bűncselekményt követnek el.Külön levélben kéne hozzájárulást kérniük ahhoz,hogy a személyes adatokat kiadhassák.Azt mondják,követeléskezelésre csak az a cég jogosult,akikkel eredetileg szerződésben van az adós.

Legjobb válasz: Ez nem teljesen igaz. A szolgáltató megbízza a behajtó céget (mintha ügyvédnek adna meghatalmazást), hogy helyette próbáljanak megegyezni az adóssal. Gyakorlatilag csak levelekkel vagy telefonon értesíthet, mint ahogyan a szolgáltató is tehetné. Viszont tájékoztathatod, hogy nem kívánsz semmilyen értesítéseket kapni a jövõben, ekkor nem zaklathatnak többé. A tartozás tényleges behajtása a végrehajtó feladata, akit a behajtó cég bíz meg.

Ez nem teljesen igaz. A szolgáltató megbízza a behajtó céget (mintha ügyvédnek adna meghatalmazást), hogy helyette próbáljanak megegyezni az adóssal. Gyakorlatilag csak levelekkel vagy telefonon értesíthet, mint ahogyan a szolgáltató is tehetné. Viszont tájékoztathatod, hogy nem kívánsz semmilyen értesítéseket kapni a jövõben, ekkor nem zaklathatnak többé. A tartozás tényleges behajtása a végrehajtó feladata, akit a behajtó cég bíz meg.
Ha a (z elolvasott és megértett) szerzõdésben már aláírtad, hogy kiadhatja az adataidat a behajtónak, akkor kiadhatja. És szinte biztos, hogy aláírtad, csak "már nem emlékszel rá".
Szerzõdés függõ - pl.: t-mobile huszonoladals szerzõdéseinél a legtöbben pici betûvel benne van, hogy kiadhatják az adataid harmadik félnek, felmérés, piackutatás stb. céljára.
Én legfeljebb azt mondom, gondolkozz egy picit.. Ha a dolog az általad leírt módon mûködne, akkor soha, egyetlen behajtó cég sem kapna felhatalmazást behajtásra, mert ki az a hülye, aki aláírná, hogy jöhet hozzá a behajtó?? Akkor meg hogyan jutna a hitelezõ a pénzéhez, ha semmi lehetõsége nincs??
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy a cég, akinek tartozik valaki, KÖTELES levélben értesíteni(tehát nem pl.az üzletszabályzatban)az adóst és külön beleegyezését kérni.

Igaz, hogy vannak a harmadik dimenziónál (általunk mérhető világ) és a negyedik dimenziónál (idő) magasabb dimenziók, és az azokban a dimenziókban történő eseményektől jött létre az Univerzumunk?

Valahol hallottam egy olyan teóriát, hogy vannak ezek a magasabb dimenziók és ezekben is történnek olyasmi dolgok, mint a mi világunkban, tehát atomok, részecskék ütköznek, fuzionálnak stb... csak ezek nem atomok meg ilyesmik, hanem valamilyen teljesen más anyag amit mi a harmadik dimenzióból nem tudunk szemlélni.

Legjobb válasz: Az elmélet alapja hibás. Igaz, hogy a dolgok folyamatosan vesztenek energiát, de ezzel növelik más dolgok energiáját, mivel az ENERGIA NEM VÉSZ EL. Az Õsrobbanás elmélete nem állítja, hogy korábban nem volt semmi. Elméletben volt egy nagyon sûrû és forró pont, ami felrobban. Tehát elõtte is volt valami (forró pont). Hogy mitõl bomlik meg a pont egyensúlya? Ezt nem tudom, de attól még nem feltételezem rögtön, hogy a tizenhatodik dimenzió miatt.

Az elmélet alapja hibás. Igaz, hogy a dolgok folyamatosan vesztenek energiát, de ezzel növelik más dolgok energiáját, mivel az ENERGIA NEM VÉSZ EL. Az Õsrobbanás elmélete nem állítja, hogy korábban nem volt semmi. Elméletben volt egy nagyon sûrû és forró pont, ami felrobban. Tehát elõtte is volt valami (forró pont). Hogy mitõl bomlik meg a pont egyensúlya? Ezt nem tudom, de attól még nem feltételezem rögtön, hogy a tizenhatodik dimenzió miatt.
Akár igaz is lehet, nem tudom ahogy senki más, az általad leírtak alapján: "amit mi a harmadik dimenzióból nem tudunk szemlélni". Érdekel a téma, ha valaki tud linkelni ezzel a témával foglalkozó cikket esetleg blogot, azt megköszönöm!
Kérdezõ: nagyjából stimmel, amit írsz, de nem "magasabb" dimenzió", hanem több dimenziós tér. A több dimenziós terek tudnak hatni a kevesebb dimenziósakra és viszont: léteznek pl. olyan körülmények, ahol elektronok 2 vagy csak 1 dimenzióban tudnak mozogni, és ott másképp is viselkednek, mint 3 dimenzióban. De még mindig mérhetõk - tehát a hatás megvan.
A fizika nyilván kicsit máshogy néz ki, komplexebb, de egy magasabb dimenzióban attól még érvényesek lehetnek a mi alapfogalmaink, Attól még van (lehet) erõ és ellenerõ, energia. Igaz az energiaminimum és az entrópiamaximum, igaz az energiamegmaradás. És ezek a fizika alapjai, nem az, hogy hány kiterjedésrõl van szó. És ha ezek igazak, akkor miért ne lenne igaz ott is, hogy a dimenziók nem hatnak az alacsonyabb és magasabbrendû dimenziókra. Szerintem ez is logikus megközelítés. Elképzelhetõ, hogy más dimenziók hatottak a mienkre, ezért jött létre az õsrobbanás, de felmerül a kérdés: Ha ekkora hatást gyakoroltak ránk akkor, akkor most miért nem érezzük õket? Ha mi tudnánk hatni egy 2D-s világra, nem döntenénk úgy, hogy egyszer csak csinálunk valami nagyon fontosat, aztán otthagyjuk (OK, a példa kicsit hibás, de azért érted). Szerintem logikusabb, hogy a dimenziók nem hatnak egymásra.
Kérdezõ, tényként kezelsz olyan dolgokat, amiket valaki felvetett, hogy talán így van. 1. Nem tudjuk, hogy az Univerzum "körbegörbül"-e. Lehet, hogy tényleg így van, de nem tudni. 2. Miért lennének mások a törvényszerûségek egy magasabb dimenzióban? Einstein pont arról beszél (többek közt), hogy a dimenziókat egyben fogjuk fel, ne külön.
A kérdező hozzászólása: "Értem amit mondasz, de ha a gyakorlatban nézed a dolgokat, pl ûrhajóval mész egy irányba nagyon sokáig. Egy idõ után el kell hogy érd azt a pontot, ameddig abban a pillanatban tágult az univerzum. Arra lennék kíváncsi, hogy mi történik akkor ha ott tovább mész. Leesel, eltûnsz, nekimész valaminek vagy egyszerûen nem történik semmi? :D" Szerintem ha ezt csinálnád akkor az történne, mintha a Földön az Egyenlítõ mentén elindulnál Nyugat vagy Keleti irányba annak érdekében, hogy elhagyd a Földet, vagy megtudd, hogy mi van a Földön kívül, és közben egyszersem jutna eszedbe felnézni az égre, és meg sem fordulna a fejedben, hogy FELFELÉ is van tér, és arra is lehet menni, akár egy egyszerû felugrással, akár ûrhajóval. Ilyenek a harmadiknál magasabb dimenziók is. Azokba háromdimenziós mozgással nem lehet eljutni, ahogy "kétdimenziós" mozgással sem lehet elhagyni a Földet. Szerintem az történne, hogy elindulnál egy irányba, és egy csomó év múlva visszaérkeznél a Naprendszerbe, csak a "másik irány" felõl, mivel az Univerzum "körbegörbül" Viszont ez azt is jelentheti, hogy a magasabb dimenziókban teljesen mások a fizika törvényei és a tér és az idõ általunk ismert fogalma irreveláns. Ha ez igaz, akkor gyakorlatilag bármilyen magasabb dimenziós kölcsönhatás reakciója vagy mellékterméke lehet egy anyaggal kibélelt háromdimenziós tér és négydimenziós idõ létrejövetele, ami a mi, három dimenziós szemünkkel Õsrobbanásként manifesztálódik.
Kilépsz az õsrobbanás vonzáskörzetébõl, és mész a semmiben, amíg el nem éred egy másik õsrobbanás vonzáskörzetét, azaz egy "másik univerumot". De csak egy feltételezés, hogy van ilyen. Ha mégsincs, akkor csak mész simán a végtelenbe.
Nem feltétlenül igaz, hogy az õsrobbanással alakult ki a mai téridõ.
Értem amit mondasz, de ha a gyakorlatban nézed a dolgokat, pl ûrhajóval mész egy irányba nagyon sokáig. Egy idõ után el kell hogy érd azt a pontot, ameddig abban a pillanatban tágult az univerzum. Arra lennék kíváncsi, hogy mi történik akkor ha ott tovább mész. Leesel, eltûnsz, nekimész valaminek vagy egyszerûen nem történik semmi? :D
A kérdező hozzászólása: "A kérdés az, hogy mi történne, ha eljutnánk az ezen kívüli részekre. Ha megtudnánk mi van az univerzumon kívüli részeken, " Ezzel csak az a probléma, hogy lehetséges, hogy az Õsrobbanás nemcsak az Univerzum anyagát hozta létre, hanem az általunk ismert háromdimenziós teret és négydimenziós idõt is. Ha ez igaz, akkor azt a területet, ahová az õsrobbanás eljutott, egy felfúvódó buborékként kell elképzelni, amiben mûködik az idõ és az általunk ismert háromdimenziós mozgás, és az a terület ahová még "nem jutott el" az gyakorlatilag egy nulldimenziós rész, ahová a háromdimenziós térmozgás törvényeinek hiánya miatt nem lehet bejutni és annyira nincs ott semmi, hogy még idõ sincsen.
Ha az univerzum az õsrobbanás óta folyamatosan tágul, akkor meg lehet határozni az õsrobbanás feltételes idõpontja alapján az univerzum jelenlegi méretét. A kérdés az, hogy mi történne, ha eljutnánk az ezen kívüli részekre. Ha megtudnánk mi van az univerzumon kívüli részeken, lehetne következtetni arra, hogy mi volt az õsrobbanás elõtt, mi okozta azt és hova tart jelenleg a világ. Lehet, hogy ezen a ponton kapcsolódnak be a magasabb dimenziók is.
Vannak magasabb dimenziók, de azon nem hatnak ki ránk. Képzeld el, hogy van egy két dimenziós világ. Nem tudod érzékelni, egyszerûen átnyúlsz rajta, hiszen egyáltalán nincs vastagsága. Hogy tudnál te a három dimenzióban létrehozni egy két dimenziós világot? Sehogy! És ez akkor se mûködik, ha 10Drõl meg 3Drõl beszélünk. Egy 3D-s térre se az alacsonyabb se a magasabbrendû dimenziók nem tudnak hatni. Egyébként kérlek linkeld be vagy magyarázd el, hogy a kitágul-összehúzódik elmélet miért mond ellent a termodinamika 2. fõtételének? A 2. fõtétel a folyamatok irányáról szól, az entrópiamaximumra törekvésrõl. Szó nincs energiáról benne. A rendszer energiája egyszerûen nem csökkenhet az energiamegmaradás elve miatt.
Na, látom belefutottál a húr-elméletbe :) A több dimenzió feltételezés, de egészen jól belepasszol az eddigi világismereteinkbe. Wikipédián (pláne az angolon: String theory) nagyon szép cikk van róla. Ajánlom figyelmetekbe :)
A kérdező hozzászólása: Ha ez igaz, akkor egy lehetséges választ adhatna arra, hogy hogyan jöhetett létre az Univerzum egy nem-ciklikus folyamattal. A régebbi teória az volt, hogy az Univerzum "végtelen", meg történik a Nagy Bumm, kitágul, megáll a tágulás, összeszûkül aztán megint Nagy Bumm és mindig is ez ment és mindig is ez lesz. Azonban a termodinamika második törvénye ezt a modellt nem engedni, mivel minden egyes ciklus után egyre kevesebb energiája lenne az univerzumnak. Az új teória az, hogy a Nagy Bumm egyszercsak megtörtént, az Univerzum tágul, egy idõ után annyira ki fog tágulni, hogy nem ütközik többé elég anyag új csillagok keletkezéséhez, a csillagok kihunynak, a szétesett Naprendszerekbõl mindent beszívnak a fekete lyukak, aztán a fekete lyukak is elpárolognak. A proton felezési ideje lejár és minden anyag megsemmisül, kivéve a fotonok. Ebbõl a modellbõl viszont nem lehet tudni, hogy mitõl lett a Nagy Bumm, mivel a mérhetõ világban így a Nagy Bumm elõtt nem volt semmi, és a protonok szétbomlása után nem lesz elég energia, hogy egy újabb Nagy Bumm történjen. Viszont amennyiben az az elmélet, hogy a magasabb dimenziókban történõ reakciók hatással vannak a mi dimenziónkra, megmagyarázhatja, hogy hogyan keletkezett a Nagy Bumm a "semmibõl"
Nem a témához kapcsolódik, de akit érdekel/érdekli a dolgok tudományos megközelítése, ezt a cikket olvassa el: http://www.idokep.hu/hirek/a-fenynel-is-gyorsabban


Igaz, hogy a fiúk szinte bárkivel össze tudnak jönni, ha jól kijönnek? És miért nem lép ki a férfiak többsége a többéves kapcsolatából, ha jön egy harmadik? Írjatok nemet is, légyszi!

Az els? kérdéshez : nekem ezt szokták mondani a fiúbarátaim. Persze nem akárkivel, de nem igénylik hozzá a szerelmet meg a nagy egymásratalálást.

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszolót tudom megerõsíteni. A fiúk általában kefélni akarnak. Emiatt bármely korrektebb lánynak hajlandók a férfit imitálni, hogy húzogathassák. A szex nekik te is tudod hogy elég sok pénzt megér, így munkát is. A második rész tényleg hülyeség. Legfeljebb annyi az alapja, hogy a fiúk inkább a szex miatt változtatják a döntéseiket, míg a lányok a szerelem miatt....

Az elõzõ válaszolót tudom megerõsíteni. A fiúk általában kefélni akarnak. Emiatt bármely korrektebb lánynak hajlandók a férfit imitálni, hogy húzogathassák. A szex nekik te is tudod hogy elég sok pénzt megér, így munkát is. A második rész tényleg hülyeség. Legfeljebb annyi az alapja, hogy a fiúk inkább a szex miatt változtatják a döntéseiket, míg a lányok a szerelem miatt....
Nemtudom hány éves vagy. Az elsõ részére nem a párkapcsolatra, hanem a szexre gondoltak. Illetve sok férfit abszolút nem érdekli hogy néz ki a csaj, még össze is jön vele, csak a lényeg hogy megdughassa, aztán majd valami hülye dumával szakít. A második része meg hülyeség.
Ja 9:23-as vagyok és 22F.

Igaz hogy a harmadik baba vmivel korábban születik? Az elsö kettöt tulhordtam 4-5 nappal.34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 3 gyermeket szültem, de mindhárom napra pontosan érkezett. Szerintem ez a babától függ. Ne izgulj azon, hogy hamarabb meglegyen , mivel a pici tudja eldönteni, hogy mikor akar jönni.1-2 hét már semmit nem jelent. Tudom mindenki mihamarabb szeretné a karjaiban tartani, de az is eljön. Legyen további szép terhes idõszakod.

3 gyermeket szültem, de mindhárom napra pontosan érkezett. Szerintem ez a babától függ. Ne izgulj azon, hogy hamarabb meglegyen , mivel a pici tudja eldönteni, hogy mikor akar jönni.1-2 hét már semmit nem jelent. Tudom mindenki mihamarabb szeretné a karjaiban tartani, de az is eljön. Legyen további szép terhes idõszakod.
Elsõ baba pont a kiirt nap jött, a második 10, a harmadik 5 nappal korábban.A negyediket tulhordtam:) ugyhogy nem törvényszerü, hogy hamarabb jön.
Én 3-ként születtem anno, és 2 nappal késõbb jöttem, mint ahogy anyum ki volt írva.
Én is ebben reménykedem! Igaz, nekem csak a második lesz, de nagyon remélem, hogy nem akar 40hétig bent maradni! Eredetileg jan 6-ra vgyok kiira, de karácsonyra szeretnék otthon lenni a picivel! Sk sikert nektek is!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Az az igazság h én a elözöeket is tulhordtam...:( Én december 30-ra vok kiirva de mivel már harmadszor szülök igy remélem h ö nem marad szilveszterig...:) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen igazad van:) Csak nem lenne jo az ünnepeket korházban tölteni.:)
Szia! Nálunk így jöttek: 1-3. baba (fiúk) 39. héten, a 2-4. (lányok) a 38. héten. Szerintem a többedik terhességkor már valamivel gyengébb a méhszáj, hamarabb nyílhat ( nekem a picinél a külsõ már a 24. hét körül kinyílt), de még ez se garancia arra, hogy hamarabb szülessen meg. Igen, nem a legjobb kórházban tölteni az ünnepeket, fõleg, ha az embernek ott van még 2-3 nagyobb gyerkõce. Van egy ismerõsöm, aki "megbeszélte" a babájával, hogy mikor szülessen meg . Érdekes módon a pici azon a napon született, amit az anyuka kért...
A kérdező hozzászólása: Nekem az utolso vizsgálatkor 2000 volt a méhszáj a 32.héten. Most még nem akarok megszülni bár elég sok a joslo már..De az jo lenne ha legalább a 2 ünnep között meglenne. Köszönöm a választ!:)
Sajnos nem. Én is szeretném, ha sietne, mert faros és tolatni fog, de csak nem akar. Anyukám 5-öt szült. Az 5. kivételével mindet túlhordta, az 5. napra pontosan idõben jött, nem elõbb. Persze az, hogy túlhordtad eddig, semmit nem jelent. Minden terhesség más.

Igaz, hogy a harmadik baba szinte már "kipottyan"?

Legjobb válasz: Hat nem minden esetben, hiszen valakit megcsaszaroznak a 3. babaval. En mindig azt mondom, hogy erre nincs recept! De persze aki mar a 3. szuli elvileg kitagul alul.

Hat nem minden esetben, hiszen valakit megcsaszaroznak a 3. babaval. En mindig azt mondom, hogy erre nincs recept! De persze aki mar a 3. szuli elvileg kitagul alul.
Nekem nem pottyant. Ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az elsõ kettõ. Lelkileg és hozzáállásban más a dolog. A harmadiknál már érettebb az ember. Könnyû szülést kívánok!
Minden szülés más. Talán a statisztikák azt mutatják, hogy többedik szülés gyorsabban zajlik. Nos, én ezt csak megerõsíthetem: 1. gyerek 18 óra, 2. gyerek 6-7 óra, a 3. gyerek másfél óra alatt született. De mint írtam, minden szülés más- ezt nem lehet elõre 100%-osan megjósolni.
Egy ismerõsöm a 3. gyerekét otthon a fürdõkádban szülte meg. Mire kijött a mentõ, már ott volt a bébi.
Az én anyukám mindhármunkat 6 óra alatt szülte meg.
Kicsit befolyásolja az, hogy tényleg elég régen szülted a nagyokat. Nálunk a fiam és a 4. babám között 10 év telt el. Az orvosom szerint olyan, mintha az elsõt szültem volna. Szerencsére nekem mindegyik viszonylag könnyen, problémamentesen született meg. A 3 babámmal már annyira nyugodt voltam a szülést illetõen, hogy épp, hogy beértünk a kórházba))) Most a picivel tanulva az esetbõl idõben elindultunk, nem volt semmi gond. Mivel a burok nem repedt meg magától, így amikor már majd' 4 ujjnyira ki voltam tágulva, burkot repesztettek.. 3/4 óra múlva meg volt a kislányom. Persze szerintem az, hogy valaki mennyire könnyen szül az a genetikán is múlik. Viszont az, hogy már tudod, hogy mi fog történni, az rengeteget segít abban, hogy segíteni tudj a babának, így könnyebben szülj
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Az elsõ hozzászólótól kérdezném még, hogy mi indokolhatja a császárt azért mert harmadik? Egyébként, két lányom után várom most a harmadikat, még nem tudom mi lesz, négy hónapos vagyok. A nagyot 10 éve, a kicsit 8 éve szültem, most 31 vagyok, gondolom, ez is befolyásolja majd a vajúdás idejét.

Igaz, hogy készülni fog Jackie Chan és Owen Wilson harmadik közös filmje?

A Shanghai (ÚJ csapás,Londoni csapás) filmek legújabb része

Igaz, hogy a babák a harmadik trimeszterben átlag heti 20dkg-ot híznak?

Legjobb válasz: Én ezt csak az utolsó 1 hónapra tudtam,nálunk így is volt.

Én ezt csak az utolsó 1 hónapra tudtam, nálunk így is volt.
Utolós hónapban negyed kilót hetente, nekem mind a két gyereknél nagyjából bejött:-)) A fiam szülés elõtt 3 héten 800 grammot hízott, 6 nappal hordtam túl.
Miért nem nézed meg a honlapjukat?
A kérdező hozzászólása: Nem találtam rajta, de majd jobban megnézem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!