Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy ha a (1999 db)

Tényleg igaz hogy ha a tesco-ban akarok dolgozni árufeltöltõként náha behívnak kasszába is? Persze diákmunkás lennék

Legjobb válasz: Nem igaz. Csak akkor mehetsz kasszába dolgozni, ha van tapasztalatod, vagy részt vettél egy tesco-s gyors kassza tanfolyamon.

Nem igaz. Csak akkor mehetsz kasszába dolgozni, ha van tapasztalatod, vagy részt vettél egy tesco-s gyors kassza tanfolyamon.
De bizony, hogy kell kasszázni is! Én is dolgoztam ott és be akartak tenni a pénztárba is, pedig árufeltöltõnek vettek fel. 1 bérért 2 munkakört csinálj meg. A nénikéjüket! Soha többé tesco.
Két munkakör, de ugyanúgy óradíjban. Én örültem, ha egyáltalán behívtak - diákmunkásként elég szórványosak a lehetõségek. De tényleg igaz, hogy ha már ott vagy, akkor megpróbálnak betuszkolni, persze így nyilván több a felelõsség, külön képzés, felügyelet, és csak 18 év felett lehet. Így tudom.
A kérdező hozzászólása: tehát amíg nem vagyok 18, addig nem tesznek kasszába?
A diákoknál nem gyakori. Vagy ide vagy oda osszák be õket, vegyesen nem szokták õket kavarni. De amúgy a diák kasszás, mint olyan, létezõ dolog.

Az igaz hogy ha a barátnőd már mer fingani előtted akkor az azt jelenti hogy igazi bizalmi kapcsolatban vagytok?

Legjobb válasz: Igen, pontosan így van. Amíg ez nincs meg addig kapcsolatról sem igen lehet beszélni.

Igen, pontosan így van. Amíg ez nincs meg addig kapcsolatról sem igen lehet beszélni.
A kérdező hozzászólása: Kiábrándító bizony hogy nem ismerik a szarkazmust :D De mi van akkor ha a srác vázolta fel a csaj elõtt ezt az elméletét és a csaj meg akart neki felelni? Egyébként szerintem inkább egyfajta elfogadást jelent mintsem negatív dolgot.
Nem. Ez csak azt jelenti, hogy babot evett ebédre.
Látom elég kevesen értik a szarkazmust, kiábrándító...
Én nem fingok a barátom elõtt, mert tudom, hogy nem tetszene neki, attól függetlenül, hogy valszeg semmit nem szólna érte.
Meg azt is hogy egy bunkó
Igen. És egyben azt is jelenti, h már nem tekint rád igazi férfiként, akinek meg kell felelni. Így bár szakítani nem fog, de keres mást, akinek meg kell felelni(és valszeg titokban fogja, persze a hálószobában:) )
Ha már kábelt is fektet, a kezét is meg lehet kérni.
Nem ezen múlik.
Én simán eleresztek egyet a barátom elõtt és õ is elõttem. Exemnélviszont nem mertem :D Az meg nem igaz, hogy nem akarok már a barátomnak megfelelni, egyszerûen megmondta nekem, hogy nyugodtan fingjak, mert emberi dolog. Ettõl függetlenül még mindig igényes maradok mellette.

Az igaz hogy ha a helyzetjelző vagy tompított lámpák felkapcsolva vannak akkor eléggé megnő az autó fogyasztása?

Legjobb válasz: Peeeersze, hogy igaz... az index bekapcsolása pedig kattanásonként 1 deci benzinbe kerül... ...valószínûleg a sok "spórolós" ezért nem szereti használni sem a világítását, sem az indexet... ... ...

Peeeersze, hogy igaz... az index bekapcsolása pedig kattanásonként 1 deci benzinbe kerül... ...valószínûleg a sok "spórolós" ezért nem szereti használni sem a világítását, sem az indexet... ... ...
Nem veszed észre annyira kevéssel nõvel meg.
dehogy nõ meg... a klímától igen, de ahhoz kicsit több energia is kell, mint egy (két) izzót mûködtetni.
Minél több fogyasztó terheli a generátort azt annál nehezebb forgatni, tehát a motort jobban leterheli. De ez az összes felkapcsolt fogyasztóval is csak néhány ml benzin 100km-en. Tehát nem érdemes ezen spórolni. Ha meg nagyon akarsz akkor használj DRL-t.
néhány milliliter? te is el vagy azért tévedve... ha mindent bekapcsolsz az simán decikben mérhetõ...
Kimértem laptoppal, OBD-kiolvasóval. Alapjárat, üzemmeleg motornál: 0, 6-0, 7 liter / óra. Helyzetjelzõ bekapcsolva (igaz, ledes): Nincs értékelhetõ változás Tompított bekapcs: 0, 8-0, 85 liter / óra Klíma be: 1, 2 liter / óra Látható, hogy a klímához képest elhanyagolható többletfogyasztást okoz. Autópályán is szinte észrevehetetlen, 140-es tempónál mi az a másfél deci többlet óránként, semmi. 1 deci / 100km. Minél lassabban közlekedsz, annál jobban beleszól a 100 kimométerre vetített fogyasztásba. Ahol sokat tud dobni a kilométerre vetített fogyasztáson, az a városi dugóban tötymörgés. Akár 3-4 óra is kellhet 100 km megtételéhez, és ott ez már majdnem egy litert jelenthet 100 kilométerre.
Igaz, ezekre az esetekre kell "krémsajt és gumicsõ"
Mi rendszeresen alkalmazzuk a barátnõmmel, mivel farokbeszsorulás fetisiszta :DDD
Mentõs ismerõs mesélt ilyen sztorit. Anyósjelölt rányitott az épp hancurozó párra, a csaj bepánikolt, és megtörtént a baj. A mentõsöknek csak az után sikerült kiszabadítani a srácot, miután a lány kapott görcsoldó és egyéb injekciókat. Tanulság, mindig zárd be az ajtót.
kutyáknál meg macskáknál van ilyen mikor vonatoznak, meg bogaraknál kiskorunkban mindig azzal szórakoztunk h az ilyen bogarakat széthúztuk és kiszakadt valamelyiknek a micsodája....
Édesapám orvos ö épp nem ügyelt de vittek be hozzájuk ilyen esetet. nagyon fájdalmas mindkét félnek és komoly görcsoldó izomlazító gyógyszerek, injekciók kellettek hozzá hogy elerenyedjen a hüvely izomzata a nõnek. Pár napig korházban is kellett maradniuk. Több órán keresztül voltak igy összeragadva.
Ismerek egy lányt bár õ egy kutyussal ragadt össze de 20 perc és szétjöttek
ismerni nem ismerek, de volt ilyen nem régen, a szeretõkre nyitott rá valamelyiknek a házastársa, N
ilyet még nem hallottam:DDD
A kérdező hozzászólása: van koztetek esetleg doki aki mar talakozott ilyen esettel? :) )
Kutyáknál van ilyen de embereknél ez ritka.
A kérdező hozzászólása: kegyetlenek voltatok :) )
ez nagyon ritka de elõfordul. Ehhez nagyon komoly ijedés, inkább sokk kell. nem egy sima kis ijedtségtõl lesz ilyen.
A kérdező hozzászólása: h mi van? :) )
A kérdező hozzászólása: s az orvosok, h kezelik ezeket az eseteket? ugyertem, altalaba megertoek s normalisak stb v peddig ellensegesen odaszologatnak?
igaz
Egy kicsit rosszul: "Meddig életképes a spermium? Élettartama a környezeti tényezõktõl és a hõmérséklettõl függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra." http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=a_sperma-405
Elõzõ voltam, vagy rosszul tudom?
Pár perc.. Milyen 2-3 nap...istenem...
A kérdező hozzászólása: nem azért kérdeztem:) nem történt olyasmi..
2-3 nap! Úgy hogy lehetsz terhes... :)
A kérdező hozzászólása: mennyi idõ után hal el?
igaz - de nem azonnal.
Sajnos az agyra is.
levegõn pár perc alatt elhalnak
az összesre igaz.
A kérdező hozzászólása: Nem védekeztünk, elkezdtem szedni és utána héten lefeküdtünk, és nem lettem terhes...szóval 1. naptól hat
nekem is azt mondta a doki. hogy elsõ naptól hat. végül is mi lett, védekeztetek még?
egybõl hat.
a dokid nem normális ha ilyet mond, de te tudod. én nem kockáztatnék
A kérdező hozzászólása: kezdem el szedni/
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a betegtájékoztatót, de a dokim is azt mondta, hogy ha a menstruáció elsõ napján kezdem el hatni, akkor egybõl hat.
ne írjatok már neki hülyeséget h rögtön hat!!! ne higgy nekik nem igaz!!!! elsõ hónapban gumi is legyen!!!
minden fogamzásgátlót a ciklus 1. napján kell elkezdeni. és nem, nem hat rögtön, csak a második ciklustól.
de miért nem olvasod el a betegtájékoztatót?
1, naptól hat, azért, mert ha az 1. napon szeded be, abban a hónapban már megakadályozza a peteérést.

Tényleg igaz, hogy ha a száj körül jönnek ki pattanások az gyomorproblémát jelent?

Legjobb válasz: igen igaz http://pctrs.network.hu/clubpicture/3/2/7/_/327003_21630.jpg vmilyen emésztési probléma nekem pont van egy a számnál beteg vagyok biztos azért is.

igen igaz http://pctrs.network.hu/clubpicture/3/2/7/_/327003_21630.jpg vmilyen emésztési probléma nekem pont van egy a számnál beteg vagyok biztos azért is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
tinikorban ezektõl független, hogy kinek hol van pattanása..

Igaz, hogy ha a picinek a kutacsa be van "horpadva", akkor szomjas?

Legjobb válasz: Igaz.Ha a csecsemõk nagykutacsa nincs nívóban, tehát besüllyed, akkor folyadékhiány az oka.Elõdomborodása pedig általában koponyaûri nyomásfokozódáskor fordul elõ, de normális esetben síráskor is megfigyelhetõ.

Igaz.Ha a csecsemõk nagykutacsa nincs nívóban, tehát besüllyed, akkor folyadékhiány az oka.Elõdomborodása pedig általában koponyaûri nyomásfokozódáskor fordul elõ, de normális esetben síráskor is megfigyelhetõ.
Ha már besüllyed a kutacsa, akkor már komoly folyadékhiánya van, ezt ne várd meg!

Igaz, hogy ha a fénynél gyorsabban megyünk akkor növekedni fog a tömegünk?

Egyik haveromtól hallottam, bár szerintem hülyeség. Miért növekedne? (Most tegyük félre a lehetetlen a fénynél gyorsabban menni, elégnél stb. válaszokat)

Legjobb válasz: A másodiknak van igaza. Még a fénysebességet sem kell elérni, hogy növekedjen egy test tömege, bár ez olyan kis mértékû az általunk elérhetõ sebességeken, hogy gyakorlatban teljesen elhanyagolható. Ha jól rémlik durván a fénysebesség 75%-a körül lesz dupla tömegû egy test.

A másodiknak van igaza. Még a fénysebességet sem kell elérni, hogy növekedjen egy test tömege, bár ez olyan kis mértékû az általunk elérhetõ sebességeken, hogy gyakorlatban teljesen elhanyagolható. Ha jól rémlik durván a fénysebesség 75%-a körül lesz dupla tömegû egy test.
Irigylem az önbizalmadat, ahogy ilyen határozottan állítod, hogy lehetséges. Elõbb esetleg mond el nekünk, mi a fizikai jelentése az imaginárius tömegnek ami adódik a Lorenz transzformációból, aztán beszélgethetünk róla, hogy lehetséges -e.
Nem akarok hülyeségeket írni, nem vagyok valami fizikazseni. Én úgy tudom, hogy eleve fénysebességnél gyorsabban nem lehet menni. Ahogy közelíted a fénysebességet úgy nõne a tömeged (a végtelenségig) és azzal arányosan nagyobb energiát kellene befektetni. Ja és a fénysebességet nem tudod elérni. Bocs ha rosszul magyaráztam.
Igen, az elõttem szóló felvetette ezt a játszadozást a spinekkel.. meg kapcsolt atomok, ilyesmik. Jópofa dolog. Elõször úgy harangozták be asszem', hogy "sikerült a teleportálás" Fénysebességet olyan dolog nem tud elérni, amelyiknek van NYUGALMI tömege. Tachion részecskéket meg nem fedezték fel. Aki meg itt írta, hogy mihez viszonyítjuk a fénysebességet, hát pont ez a poén az egészben. Errõl szól a relativitás elmélet, meg erre van kitalálva a Lorentz-transzformáció.
Minél gyorsabb egy eleve tömeggel rendelkezõ részecske, annál nagyobb a tömege, ezért sem lehet a fény sebességénél gyorsabban haladni, mivel egy bizonyos sebesség felett olyan nagy energiára van szükség, amekkora az egész galaxisunkban nincs. Kvantum szinten már érdekesebb a dolog.. Ott van pl a kvantum-nem lokalitás. Egy fotont optikai eszközzel (tükör) megkettõznek, majd elküldik egymástól sok kilométerre. Ekkor az egyik fotont lézerrel megváltoztatják. A másik ebben a pillanatban (azonnal) szintén megváltozik, pedig semmi (információ sem) terjedhet gyorsabban a fénynél (jelenlegi tudásunk szerint). Persze a kvantumvilág merõben más, mint a mi fizikai világunk, és kvantum szinten Einstein relativitás-elmélete sem mindíg mûködik. A miértek megválaszolásától még olyan távol vagyunk, mint õsember a marsutazástól.
"A komplex számok igenis a számolások részei, nem értem, mi a probléma ezzel." Nem számolások részei, hanem matematikai objektumok. Számolni kevés, értelmezni is kellene mit számoltál.
"...mert benne egyes részecskék a vízben a vízre vonatkoztatott fénysebességnél nagyobb sebességgel mennek és így a tömegük végtelen, vagy "még nagyobb" lenne." c a Lorenz formulában a fény vákuumbeli terjedési sebességét jelöli, ezért nincs veszélyben az atomreaktor.
A relativisztikus tömegnövekedést a gyorsítóerõre kifejtett ellenállásként értelmezzük. A gyakorlatban soha nem hallottam, hogy egy atomreaktor lerombolódott volna amiatt, mert benne egyes részecskék a vízben a vízre vonatkoztatott fénysebességnél nagyobb sebességgel mennek és így a tömegük végtelen, vagy "még nagyobb" lenne. A Cserenkov sugárzás mindennapos és folyamatos esemény a gyakorlatban, és a reaktorok hûtõvízében egyes a maghasadáskor képzõdött eletronok képzõdésükkor a vízben nagyobb sebességgel mennek mint a fény, és az ún. Cserenkov sugárzást kibocsátva lassulnak fénysebesség alá. http://hu.wikipedia.org/wiki/Cserenkov-effektus
A tachion elméleti részecske, ráadásul nincs tömege, ezért gondolják, hogy akár haladhat is gyorsabban a fénynél. Aminek van tömege az nem képes erre jelenlegi tudásunk szerint.
A komplex számok igenis a számolások részei, nem értem, mi a probléma ezzel.
Kedves 15:44, Elég sok képlet van rá, hogy fénysebességnél gyorsabban lehet menni, csupán elérni nem lehet :) Ha utánanézel, van egy elméleti Tachyon nevû részecske, melyrõl feltételezik, hogy fénysebességnél gyorsabban mozog (más téma, hogy képletileg tudunk róla egyelõre)
Amit viszont sosem értettem, hogy a sebesség csak egy viszonyított érték. Mégis mihez képest kell menni x km/s-al, hogy dupla annyi legyen a tömegem?
Meghaladni meg lehet, ha eleve onnan indulsz.
Így van, és a fénysebességet közelítve rohamosan nõ. Fénysebesénél végtelen értéket kellene felvennie... Fénysebesség fölött a végtelennél többnek kellene lennie!? :D:D:D Persze ez marhaság. A jelenlegi fizikai ismereteink szerint ezért nem lehet elérni sem, sem pedig meghaladni a vákuumbeli fénysebességet. dellfil
Nem igaz, nem kell fénynél gyorsabban menni. Ha egy test mozgásban van, növekszik az (kinetikus) energiája. Energianövekedés mindíg tömegnövekedéssel jár. Tömeg-energia ekvivalencia elv - E=mc^2, ismerõs?
"Egy fotont optikai eszközzel (tükör) megkettõznek, majd elküldik egymástól sok kilométerre. Ekkor az egyik fotont lézerrel megváltoztatják." Írjál már egy hivatkozást légyszives, hogy ezt honnan szeded. Ja, és lehetõleg ne a Nõklapja Online legyen. Valamit mintha nagyon félreértenél...

Az igaz, hogy ha a Pou-mnak 100 szarja gyűlik össze, kapok egy kis Pou-t?

Mielőtt bárki belekötne, a Pou egy androidos alkalmazás, jobbanmondva, egy játék.

Legjobb válasz: Nem igaz. Nem tudom ki találta ki ezt a pletykát, de nem egy helyrõl hallottam már én is ezt a dolgot. Csak ugye én részletesen utána jártam a dolgoknak ezzel a pou-val kapcsolatban is. És nem lehet gyereke. Ami ott van az a [email protected] Szeme is csak azért van mert poén.

Nem igaz. Nem tudom ki találta ki ezt a pletykát, de nem egy helyrõl hallottam már én is ezt a dolgot. Csak ugye én részletesen utána jártam a dolgoknak ezzel a pou-val kapcsolatban is. És nem lehet gyereke. Ami ott van az a [email protected] Szeme is csak azért van mert poén.
Szerintem inkább foglalkozz valami értelmesebb dologgal. Megtanulhatnád a mikroprocesszorok felépítését és utasításkészletét, csak hogy témánál maradjak, mert mibe, hogy arról halványlila "pou"-d sincs.
Nem igaz.
Ebbõl a kérdésbõl árad az intelligencia. :D
"összegyûlik 100 szarja" ezen besírok XDDDDDD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!