Találatok a következő kifejezésre: Igaz, hogy ha a (2085 db)

Tényleg igaz hogy ha a tesco-ban akarok dolgozni árufeltöltõként náha behívnak kasszába is? Persze diákmunkás lennék

Legjobb válasz: Nem igaz. Csak akkor mehetsz kasszába dolgozni, ha van tapasztalatod, vagy részt vettél egy tesco-s gyors kassza tanfolyamon.

Nem igaz. Csak akkor mehetsz kasszába dolgozni, ha van tapasztalatod, vagy részt vettél egy tesco-s gyors kassza tanfolyamon.
De bizony, hogy kell kasszázni is! Én is dolgoztam ott és be akartak tenni a pénztárba is, pedig árufeltöltõnek vettek fel. 1 bérért 2 munkakört csinálj meg. A nénikéjüket! Soha többé tesco.
Két munkakör, de ugyanúgy óradíjban. Én örültem, ha egyáltalán behívtak - diákmunkásként elég szórványosak a lehetõségek. De tényleg igaz, hogy ha már ott vagy, akkor megpróbálnak betuszkolni, persze így nyilván több a felelõsség, külön képzés, felügyelet, és csak 18 év felett lehet. Így tudom.
A kérdező hozzászólása: tehát amíg nem vagyok 18, addig nem tesznek kasszába?
A diákoknál nem gyakori. Vagy ide vagy oda osszák be õket, vegyesen nem szokták õket kavarni. De amúgy a diák kasszás, mint olyan, létezõ dolog.

Az igaz hogy ha a barátnőd már mer fingani előtted akkor az azt jelenti hogy igazi bizalmi kapcsolatban vagytok?

Legjobb válasz: Igen, pontosan így van. Amíg ez nincs meg addig kapcsolatról sem igen lehet beszélni.

Igen, pontosan így van. Amíg ez nincs meg addig kapcsolatról sem igen lehet beszélni.
A kérdező hozzászólása: Kiábrándító bizony hogy nem ismerik a szarkazmust :D De mi van akkor ha a srác vázolta fel a csaj elõtt ezt az elméletét és a csaj meg akart neki felelni? Egyébként szerintem inkább egyfajta elfogadást jelent mintsem negatív dolgot.
Nem. Ez csak azt jelenti, hogy babot evett ebédre.
Látom elég kevesen értik a szarkazmust, kiábrándító...
Én nem fingok a barátom elõtt, mert tudom, hogy nem tetszene neki, attól függetlenül, hogy valszeg semmit nem szólna érte.
Meg azt is hogy egy bunkó
Igen. És egyben azt is jelenti, h már nem tekint rád igazi férfiként, akinek meg kell felelni. Így bár szakítani nem fog, de keres mást, akinek meg kell felelni(és valszeg titokban fogja, persze a hálószobában:) )
Ha már kábelt is fektet, a kezét is meg lehet kérni.
Nem ezen múlik.
Én simán eleresztek egyet a barátom elõtt és õ is elõttem. Exemnélviszont nem mertem :D Az meg nem igaz, hogy nem akarok már a barátomnak megfelelni, egyszerûen megmondta nekem, hogy nyugodtan fingjak, mert emberi dolog. Ettõl függetlenül még mindig igényes maradok mellette.

Az igaz hogy ha a helyzetjelző vagy tompított lámpák felkapcsolva vannak akkor eléggé megnő az autó fogyasztása?

Legjobb válasz: Peeeersze, hogy igaz... az index bekapcsolása pedig kattanásonként 1 deci benzinbe kerül... ...valószínûleg a sok "spórolós" ezért nem szereti használni sem a világítását, sem az indexet... ... ...

Peeeersze, hogy igaz... az index bekapcsolása pedig kattanásonként 1 deci benzinbe kerül... ...valószínûleg a sok "spórolós" ezért nem szereti használni sem a világítását, sem az indexet... ... ...
Nem veszed észre annyira kevéssel nõvel meg.
dehogy nõ meg... a klímától igen, de ahhoz kicsit több energia is kell, mint egy (két) izzót mûködtetni.
Minél több fogyasztó terheli a generátort azt annál nehezebb forgatni, tehát a motort jobban leterheli. De ez az összes felkapcsolt fogyasztóval is csak néhány ml benzin 100km-en. Tehát nem érdemes ezen spórolni. Ha meg nagyon akarsz akkor használj DRL-t.
néhány milliliter? te is el vagy azért tévedve... ha mindent bekapcsolsz az simán decikben mérhetõ...
Kimértem laptoppal, OBD-kiolvasóval. Alapjárat, üzemmeleg motornál: 0, 6-0, 7 liter / óra. Helyzetjelzõ bekapcsolva (igaz, ledes): Nincs értékelhetõ változás Tompított bekapcs: 0, 8-0, 85 liter / óra Klíma be: 1, 2 liter / óra Látható, hogy a klímához képest elhanyagolható többletfogyasztást okoz. Autópályán is szinte észrevehetetlen, 140-es tempónál mi az a másfél deci többlet óránként, semmi. 1 deci / 100km. Minél lassabban közlekedsz, annál jobban beleszól a 100 kimométerre vetített fogyasztásba. Ahol sokat tud dobni a kilométerre vetített fogyasztáson, az a városi dugóban tötymörgés. Akár 3-4 óra is kellhet 100 km megtételéhez, és ott ez már majdnem egy litert jelenthet 100 kilométerre.
Igaz, ezekre az esetekre kell "krémsajt és gumicsõ"
Mi rendszeresen alkalmazzuk a barátnõmmel, mivel farokbeszsorulás fetisiszta :DDD
Mentõs ismerõs mesélt ilyen sztorit. Anyósjelölt rányitott az épp hancurozó párra, a csaj bepánikolt, és megtörtént a baj. A mentõsöknek csak az után sikerült kiszabadítani a srácot, miután a lány kapott görcsoldó és egyéb injekciókat. Tanulság, mindig zárd be az ajtót.
kutyáknál meg macskáknál van ilyen mikor vonatoznak, meg bogaraknál kiskorunkban mindig azzal szórakoztunk h az ilyen bogarakat széthúztuk és kiszakadt valamelyiknek a micsodája....
Édesapám orvos ö épp nem ügyelt de vittek be hozzájuk ilyen esetet. nagyon fájdalmas mindkét félnek és komoly görcsoldó izomlazító gyógyszerek, injekciók kellettek hozzá hogy elerenyedjen a hüvely izomzata a nõnek. Pár napig korházban is kellett maradniuk. Több órán keresztül voltak igy összeragadva.
Ismerek egy lányt bár õ egy kutyussal ragadt össze de 20 perc és szétjöttek
ismerni nem ismerek, de volt ilyen nem régen, a szeretõkre nyitott rá valamelyiknek a házastársa, N
ilyet még nem hallottam:DDD
A kérdező hozzászólása: van koztetek esetleg doki aki mar talakozott ilyen esettel? :) )
Kutyáknál van ilyen de embereknél ez ritka.
A kérdező hozzászólása: kegyetlenek voltatok :) )
ez nagyon ritka de elõfordul. Ehhez nagyon komoly ijedés, inkább sokk kell. nem egy sima kis ijedtségtõl lesz ilyen.
A kérdező hozzászólása: h mi van? :) )
A kérdező hozzászólása: s az orvosok, h kezelik ezeket az eseteket? ugyertem, altalaba megertoek s normalisak stb v peddig ellensegesen odaszologatnak?
igaz
Egy kicsit rosszul: "Meddig életképes a spermium? Élettartama a környezeti tényezõktõl és a hõmérséklettõl függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra." http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=a_sperma-405
Elõzõ voltam, vagy rosszul tudom?
Pár perc.. Milyen 2-3 nap...istenem...
A kérdező hozzászólása: nem azért kérdeztem:) nem történt olyasmi..
2-3 nap! Úgy hogy lehetsz terhes... :)
A kérdező hozzászólása: mennyi idõ után hal el?
igaz - de nem azonnal.
Sajnos az agyra is.
levegõn pár perc alatt elhalnak
az összesre igaz.
A kérdező hozzászólása: Nem védekeztünk, elkezdtem szedni és utána héten lefeküdtünk, és nem lettem terhes...szóval 1. naptól hat
nekem is azt mondta a doki. hogy elsõ naptól hat. végül is mi lett, védekeztetek még?
egybõl hat.
a dokid nem normális ha ilyet mond, de te tudod. én nem kockáztatnék
A kérdező hozzászólása: kezdem el szedni/
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a betegtájékoztatót, de a dokim is azt mondta, hogy ha a menstruáció elsõ napján kezdem el hatni, akkor egybõl hat.
ne írjatok már neki hülyeséget h rögtön hat!!! ne higgy nekik nem igaz!!!! elsõ hónapban gumi is legyen!!!
minden fogamzásgátlót a ciklus 1. napján kell elkezdeni. és nem, nem hat rögtön, csak a második ciklustól.
de miért nem olvasod el a betegtájékoztatót?
1, naptól hat, azért, mert ha az 1. napon szeded be, abban a hónapban már megakadályozza a peteérést.

Tényleg igaz, hogy ha a száj körül jönnek ki pattanások az gyomorproblémát jelent?

Legjobb válasz: igen igaz http://pctrs.network.hu/clubpicture/3/2/7/_/327003_21630.jpg vmilyen emésztési probléma nekem pont van egy a számnál beteg vagyok biztos azért is.

igen igaz http://pctrs.network.hu/clubpicture/3/2/7/_/327003_21630.jpg vmilyen emésztési probléma nekem pont van egy a számnál beteg vagyok biztos azért is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
tinikorban ezektõl független, hogy kinek hol van pattanása..

Igaz, hogy ha a picinek a kutacsa be van "horpadva", akkor szomjas?

Legjobb válasz: Igaz.Ha a csecsemõk nagykutacsa nincs nívóban, tehát besüllyed, akkor folyadékhiány az oka.Elõdomborodása pedig általában koponyaûri nyomásfokozódáskor fordul elõ, de normális esetben síráskor is megfigyelhetõ.

Igaz.Ha a csecsemõk nagykutacsa nincs nívóban, tehát besüllyed, akkor folyadékhiány az oka.Elõdomborodása pedig általában koponyaûri nyomásfokozódáskor fordul elõ, de normális esetben síráskor is megfigyelhetõ.
Ha már besüllyed a kutacsa, akkor már komoly folyadékhiánya van, ezt ne várd meg!

Igaz, hogy ha a fénynél gyorsabban megyünk akkor növekedni fog a tömegünk?

Egyik haveromtól hallottam, bár szerintem hülyeség. Miért növekedne? (Most tegyük félre a lehetetlen a fénynél gyorsabban menni, elégnél stb. válaszokat)

Legjobb válasz: A másodiknak van igaza. Még a fénysebességet sem kell elérni, hogy növekedjen egy test tömege, bár ez olyan kis mértékû az általunk elérhetõ sebességeken, hogy gyakorlatban teljesen elhanyagolható. Ha jól rémlik durván a fénysebesség 75%-a körül lesz dupla tömegû egy test.

A másodiknak van igaza. Még a fénysebességet sem kell elérni, hogy növekedjen egy test tömege, bár ez olyan kis mértékû az általunk elérhetõ sebességeken, hogy gyakorlatban teljesen elhanyagolható. Ha jól rémlik durván a fénysebesség 75%-a körül lesz dupla tömegû egy test.
Irigylem az önbizalmadat, ahogy ilyen határozottan állítod, hogy lehetséges. Elõbb esetleg mond el nekünk, mi a fizikai jelentése az imaginárius tömegnek ami adódik a Lorenz transzformációból, aztán beszélgethetünk róla, hogy lehetséges -e.
Nem akarok hülyeségeket írni, nem vagyok valami fizikazseni. Én úgy tudom, hogy eleve fénysebességnél gyorsabban nem lehet menni. Ahogy közelíted a fénysebességet úgy nõne a tömeged (a végtelenségig) és azzal arányosan nagyobb energiát kellene befektetni. Ja és a fénysebességet nem tudod elérni. Bocs ha rosszul magyaráztam.
Igen, az elõttem szóló felvetette ezt a játszadozást a spinekkel.. meg kapcsolt atomok, ilyesmik. Jópofa dolog. Elõször úgy harangozták be asszem', hogy "sikerült a teleportálás" Fénysebességet olyan dolog nem tud elérni, amelyiknek van NYUGALMI tömege. Tachion részecskéket meg nem fedezték fel. Aki meg itt írta, hogy mihez viszonyítjuk a fénysebességet, hát pont ez a poén az egészben. Errõl szól a relativitás elmélet, meg erre van kitalálva a Lorentz-transzformáció.
Minél gyorsabb egy eleve tömeggel rendelkezõ részecske, annál nagyobb a tömege, ezért sem lehet a fény sebességénél gyorsabban haladni, mivel egy bizonyos sebesség felett olyan nagy energiára van szükség, amekkora az egész galaxisunkban nincs. Kvantum szinten már érdekesebb a dolog.. Ott van pl a kvantum-nem lokalitás. Egy fotont optikai eszközzel (tükör) megkettõznek, majd elküldik egymástól sok kilométerre. Ekkor az egyik fotont lézerrel megváltoztatják. A másik ebben a pillanatban (azonnal) szintén megváltozik, pedig semmi (információ sem) terjedhet gyorsabban a fénynél (jelenlegi tudásunk szerint). Persze a kvantumvilág merõben más, mint a mi fizikai világunk, és kvantum szinten Einstein relativitás-elmélete sem mindíg mûködik. A miértek megválaszolásától még olyan távol vagyunk, mint õsember a marsutazástól.
"A komplex számok igenis a számolások részei, nem értem, mi a probléma ezzel." Nem számolások részei, hanem matematikai objektumok. Számolni kevés, értelmezni is kellene mit számoltál.
"...mert benne egyes részecskék a vízben a vízre vonatkoztatott fénysebességnél nagyobb sebességgel mennek és így a tömegük végtelen, vagy "még nagyobb" lenne." c a Lorenz formulában a fény vákuumbeli terjedési sebességét jelöli, ezért nincs veszélyben az atomreaktor.
A relativisztikus tömegnövekedést a gyorsítóerõre kifejtett ellenállásként értelmezzük. A gyakorlatban soha nem hallottam, hogy egy atomreaktor lerombolódott volna amiatt, mert benne egyes részecskék a vízben a vízre vonatkoztatott fénysebességnél nagyobb sebességgel mennek és így a tömegük végtelen, vagy "még nagyobb" lenne. A Cserenkov sugárzás mindennapos és folyamatos esemény a gyakorlatban, és a reaktorok hûtõvízében egyes a maghasadáskor képzõdött eletronok képzõdésükkor a vízben nagyobb sebességgel mennek mint a fény, és az ún. Cserenkov sugárzást kibocsátva lassulnak fénysebesség alá. http://hu.wikipedia.org/wiki/Cserenkov-effektus
A tachion elméleti részecske, ráadásul nincs tömege, ezért gondolják, hogy akár haladhat is gyorsabban a fénynél. Aminek van tömege az nem képes erre jelenlegi tudásunk szerint.
A komplex számok igenis a számolások részei, nem értem, mi a probléma ezzel.
Kedves 15:44, Elég sok képlet van rá, hogy fénysebességnél gyorsabban lehet menni, csupán elérni nem lehet :) Ha utánanézel, van egy elméleti Tachyon nevû részecske, melyrõl feltételezik, hogy fénysebességnél gyorsabban mozog (más téma, hogy képletileg tudunk róla egyelõre)
Amit viszont sosem értettem, hogy a sebesség csak egy viszonyított érték. Mégis mihez képest kell menni x km/s-al, hogy dupla annyi legyen a tömegem?
Meghaladni meg lehet, ha eleve onnan indulsz.
Így van, és a fénysebességet közelítve rohamosan nõ. Fénysebesénél végtelen értéket kellene felvennie... Fénysebesség fölött a végtelennél többnek kellene lennie!? :D:D:D Persze ez marhaság. A jelenlegi fizikai ismereteink szerint ezért nem lehet elérni sem, sem pedig meghaladni a vákuumbeli fénysebességet. dellfil
Nem igaz, nem kell fénynél gyorsabban menni. Ha egy test mozgásban van, növekszik az (kinetikus) energiája. Energianövekedés mindíg tömegnövekedéssel jár. Tömeg-energia ekvivalencia elv - E=mc^2, ismerõs?
"Egy fotont optikai eszközzel (tükör) megkettõznek, majd elküldik egymástól sok kilométerre. Ekkor az egyik fotont lézerrel megváltoztatják." Írjál már egy hivatkozást légyszives, hogy ezt honnan szeded. Ja, és lehetõleg ne a Nõklapja Online legyen. Valamit mintha nagyon félreértenél...

Az igaz, hogy ha a citromsót felszippantjuk az orrunkon, akkor úgy nézünk ki mintha sápadtak, betegek lennénk?

Ezt hallottam valakit?l, és érdekelne.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, de azt igen, hogy ha ilyeneket szippantgatsz fel az orrodba, rövid idõn belül haza vágod az orr nyálkahártyádat.

Azt nem tudom, de azt igen, hogy ha ilyeneket szippantgatsz fel az orrodba, rövid idõn belül haza vágod az orr nyálkahártyádat.
A kérdező hozzászólása: Hát én nem szippantgatom. Gondolkodj már, kis logika : Ha szippantanám akkor nem kérdezném itt meg, mert akkor tudnám a választ. Csak kíváncsiságból kérdeztem, de azért köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!